open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 452/3605/23

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

"26" грудня 2023 р. м.Самбір

Суддя Самбірського міськрайонного суду Львівської області Кущ Т.М., розглянувши заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «Львівгаз збут» про видачу судового наказу, -

В С Т А Н О В И В :

04 вересня 2023 року Товариство з обмеженою відповідальністю «Львівгаз збут» в особі повноважного представника адвоката Станько М.М. звернулось до суду із заявою, в якій просить видати судовий наказ за вимогою про стягнення із ОСОБА_1 заборгованості за послуги зпостачання природногогазута спожитий природний газ спожитий природний газ в розмірі 2790 грн. 30 коп..

Вирішуючи питання про можливість видачі судового наказу, суддя приходить до наступного.

Відповідно до ст.162 Цивільного процесуального кодексу України (далі - ЦПК України), заява про видачу судового наказу подається до суду першої інстанції за загальними правилами підсудності, встановленими цим Кодексом.

Відповідно до ч.1ст.27 ЦПК України, позови до фізичної особи пред`являються в суд за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем її проживання або перебування, якщо інше не передбачено законом.

Відповідно до п.п.2,4,5 ч.2 ст.163 ЦПК України, у заяві повинно бути зазначено, зокрема, прізвище, ім`я та по батькові боржника, його місце проживання; вимоги заявника і обставини, на яких вони ґрунтуються; перелік доказів, якими заявник обґрунтовує обставини, на яких ґрунтуються його вимоги.

Частиною 3 статті 163 ЦПК України передбачено, що до заяви про видачу судового наказу, зокрема, додаються інші документи або їх копії, що підтверджують обставини, якими заявник обґрунтовує свої вимоги.

Повноважний представник заявника Товариства з обмеженою відповідальністю «Львівгаз збут» адвокат Станько М.М. із вищезазначеною заявою про видачу судового наказу звернувся до Самбірського міськрайонного суду Львівської області, посилаючись на те, що боржник ОСОБА_1 зареєстрований та проживає за адресою: АДРЕСА_1 .

Разом з тим, з відповіді відділу обліку та моніторингу інформації про реєстрацію місця проживання Головного управління Державної міграційної служби України у Львівській області вбачається, що ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , значиться зареєстрованим за іншою адресою, а саме: АДРЕСА_2 .

При цьому, до заяви про видачу судового наказу не надано документів, які б достовірно підтверджували ту обставину, щоОСОБА_1 дійсно є власником або користувачем житла, розташованого за адресою: АДРЕСА_1 , тобто є боржником за заявою про видачу судового наказу.

Вищевикладені обставини свідчать про те, що заяву про видачу судового наказу подано з порушенням вимог ст.163 ЦПК України.

До тогож,як вбачаєтьсяз матеріалівсправи,дана справає підсудноюСтаросамбірському районномусуду Львівськоїобласті,юрисдикція якогорозповсюджується навідповідну територію,на якійзнаходитьсяс. Тур`є.

Відповідно доп.1,п.9ч.1ст.165ЦПК Українисуддявідмовляє у видачі судового наказу, якщо заява подана з порушеннями вимог статті 163 ЦПК України та (або) заяву подано з порушенням правил підсудності.

На підставі викладеного, керуючись стст.27,162,163,165 ЦПК України, суддя, -

П О С Т А Н О В И В :

У видачі судового наказу за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю «Львівгаз збут», -відмовити.

Роз`яснити заявнику, що відмова у видачі судового наказу з підстав, передбачених пунктами 1,2,8,9 частини першої статті 165 цього Кодексу, не є перешкодою для повторного звернення з такою самою заявою в порядку, встановленому цим розділом, після усунення її недоліків.

Ухвала, що постановлена судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвалу може бути оскарженов апеляційному порядку безпосередньо до Львівського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення. Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя: Т.М. Кущ

Джерело: ЄДРСР 115966057
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку