open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа №: 716/2315/23

П О С Т А Н О В А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

27.12.2023 року місто Заставна

Суддя Заставнівського районного суду Чернівецької області Вайновська О.Є., розглянувши справу про адміністративне правопорушення відносно:

ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , громадянина України, проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 ,

за ст.ст.130 ч.1, 126 ч.3 Кодексу України про адміністративні правопорушення,

ВСТАНОВИВ:

25.11.2023 року, о 12:40 годині ОСОБА_1 керував транспортним засобом Volkswagen Golf, реєстраційний номер НОМЕР_1 , по автодорозі М-19448 км в Чернівецькому районі Чернівецької області у стані алкогольного сп`яніння, результат 0,65 ‰.

Таким чином ОСОБА_1 притягається до адміністративної відповідальності за ст.130 ч.1 КУпАП за порушення п.2.9 а ПДР.

Крім того, 25.11.2023 року, о 12:40 годині ОСОБА_1 керував транспортним засобом Volkswagen Golf, реєстраційний номер НОМЕР_1 , по автодорозі М-19448 км в Чернівецькому районі Чернівецької області, будучи з 20.09.2023 року тимчасово обмеженим державним виконавцем у праві керування транспортними засобами.

Таким чином ОСОБА_1 притягається до адміністративної відповідальності за ст.126 ч.3 КУпАП за порушення ст.15 ЗУ «Про дорожній рух».

Порушник ОСОБА_1 в судове засідання повторно не з`явився, про дату та час розгляд справи повідомлялася належним чином.

Дослідивши протокол про адміністративне правопорушення та додані до нього докази, приходжу до наступного.

В Україні діютьправила дорожнього руху, затвердженіпостановою КМУ від 10.10.2001 року №1306(даліПДР), які, відповідно доЗакону України «Про дорожній рух», встановлюють єдиний порядок дорожнього руху на всій території України.

Пунктом 2.9аПДРУкраїни визначено, що водієві забороняється керувати транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп`яніння або перебування під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції.

Відповідальність за порушенняп.2.9 а ПДРпередбаченаст.130 ч.1 КУпАП, зокрема, за керування транспортними засобами особами в стані алкогольного сп`яніння та тягне за собою накладення штрафу на водіїв у розмірі однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік і на інших осіб - накладення штрафу в розмірі однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Крім того, відповідно до ч.10 ст.15 ЗУ «Про дорожній рух» , забороняється керування транспортними засобами особам, щодо яких державним виконавцем встановлено тимчасове обмеження у праві керування транспортними засобами.

Відповідальність за порушення ч.10 ст.15 ЗУ «Про дорожній рух» передбачена ч.3 ст.126 КУпАП, а саме за керування транспортним засобом особою, стосовно якої встановлено тимчасове обмеження у праві керування транспортними засобами і тягне за собою позбавлення права керування транспортними засобами на строк від трьох до шести місяців.

Завданнями провадження в справах про адміністративні правопорушення є: своєчасне, всебічне, повне і об`єктивне з`ясування обставин кожної справи, вирішення її в точній відповідності з законом, забезпечення виконання винесеної постанови, а також виявлення причин та умов, що сприяють вчиненню адміністративних правопорушень, запобігання правопорушенням, виховання громадян у дусі додержання законів, зміцнення законності (ст.245 КУпАП).

Стаття 280 КУпАПзакріплює обов`язок посадової особи при розгляді справи про адміністративне правопорушення з`ясувати: чи було вчинено адміністративне правопорушення, чи винна дана особа в його вчиненні, чи підлягає вона адміністративній відповідальності, чи є обставини, що пом`якшують і обтяжують відповідальність, чи заподіяно майнову шкоду, чи є підстави для передачі матеріалів про адміністративне правопорушення на розгляд громадської організації, трудового колективу, а також з`ясувати інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи.

Відповідно до ст.251 КУпАП, є будь-які фактичні дані, на основі яких у визначеному законом порядку орган (посадова особа) встановлює наявність чи відсутність адміністративного правопорушення, винність даної особи в його вчиненні та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи. Ці дані встановлюються протоколом про адміністративне правопорушення, поясненнями особи, яка притягається до адміністративної відповідальності, потерпілих, свідків, висновком експерта, речовими доказами, показаннями технічних приладів та технічних засобів, що мають функції фото - і кінозйомки, відеозапису та інш.

При цьому, протокол про адміністративне правопорушення є важливим, але не самостійним і беззаперечним доказом у справі про адміністративне правопорушення, обставини викладені в ньому повинні бути перевірені за допомогою інших доказів, які б підтверджували вину особи, яка притягується до адміністративної відповідальності і не викликали сумніви у суду.

Дослідженням протоколу про адміністративне правопорушення серії ААД №035766 від 25.11.2023 року, встановлено, що ОСОБА_1 керував транспортним засобом Volkswagen Golf, реєстраційний номер НОМЕР_1 , по автодорозі М-19448 км в Чернівецькому районі Чернівецької області у стані алкогольного сп`яніння, результат 0,65 ‰.

Обставини, викладені в протоколі про адмінправопорушення, підтверджені актом огляду на стан алкогольного сп`яніння з використанням спеціальних технічних засобів, згідно якого огляд водія проведений у зв`язку з виявленими ознаками алкогольного сп`яніння: запах алкоголю з порожнини рота, поблідніння шкіри обличчя, сухість ротової порожнини, а результат огляду на стан сп`яніння є позитивний та становить 0,65 проміле; роздруківкою приладу Alcotest 6820, тест №1932 від 25.11.2023 року, результат аналізу 0,65 проміле; відеозаписом, який відображає процедуру огляду ОСОБА_1 поліцейським на стан алкогольного сп`яніння із застосуванням приладу Alcotest 6820, тест №1932 від 25.11.2023, встановлення його результатів, згоду ОСОБА_1 з результатами огляду.

Огляд ОСОБА_1 на стан алкогольного сп`яніння проведений на підставі ст.266 КУпАП.

Крім того, згідно протоколу про адміністративне правопорушення серії ААД №035765 від 25.11.2023 року, ОСОБА_1 керував транспортним засобом Volkswagen Golf, реєстраційний номер НОМЕР_1 , по автодорозі М-19448 км в Чернівецькому районі Чернівецької області, будучи з 20.09.2023 року тимчасово обмеженим державним виконавцем у праві керування транспортними засобами.

Обставини, викладені в протоколі про адмінправопорушення, окрім відеозапису, на якому зафіксовано факт керування ОСОБА_1 транспортним засобом, за обставин, викладених в протоколі, підтверджені постановою головного держвиконавця Борщівського ВДВС у Чортківському районі Тернопільської області Західного МУ МЮ від 20.09.2023 року, згідно якої ОСОБА_1 тимчасово обмежено державним виконавцем у праві керування транспортними засобами до повного погашення заборгованості з аліментів в розмірі 16789,5 грн, стягнутих судовим наказом Заліщицького районного суду Тернопільської області №597/662/23 від 05.04.2023 року, до повного її погашення, довідкою про отримання ОСОБА_1 посвідчення водія категорії В від 29.01.2021 року.

Орган (посадова особа) оцінює докази за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на всебічному, повному і об`єктивному дослідженні всіх обставин справи в їх сукупності, керуючись законом і правосвідомістю (ст.252 КУпАП).

Обґрунтованих сумнівів щодо достовірності та належності досліджених доказів та викладених в них обставин судом не вбачається, до того ж суд визнає їх допустимими, оскільки вони отримані у передбачений законом спосіб, зафіксовані у належній процесуальній формі. Всі докази узгоджуються між собою, як в цілому, так і в деталях, та доповнюють один одного.

Враховуючи викладене, суд приходить до висновку, що мала місце подія, за якою 25.11.2023 року, о 12:40 годині ОСОБА_1 керував транспортним засобом Volkswagen Golf, реєстраційний номер НОМЕР_1 , по автодорозі М-19448 км в Чернівецькому районі Чернівецької області у стані алкогольного сп`яніння та будучи тимчасово обмеженим державним виконавцем у праві керування транспортними засобами.

Отже, ОСОБА_1 за обставин, викладених у протоколах про адмінправопорушення, порушив вимоги п.2.9а ПДР, ч.10 ст.15 ЗУ «Про дорожній рух» і в його діях є склад адмінправопорушень, передбачених ст.ст.130 ч.1, 126 ч.3 КУпАП, а саме керування транспортним засобом у стані алкогольного сп`яніння, керування транспортним засобом особою тимчасово обмеженоюдержавним виконавцему правікерування транспортнимизасобами. Вина ОСОБА_1 у вчиненні адмінправопорушень, передбачених ст.ст.130 ч.1, 126 ч.3 КУпАП доведена поза розумним сумнівом.

Враховуючи вищевикладене, беручи до уваги у відповідності до ст.ст.33, 34 КУпАП характер вчиненого ОСОБА_1 адмінправопорушення, обставини справи та відомі дані про його особу, а також положення ст.36 КУпАП, відповідно до якої при одночасному розгляді кількох справ про адмінправопорушення одним і тим же органом щодо однієї особи стягнення накладається в межах санкції, встановленої за більш серйозне правопорушення з числа вчинених, вважаю за необхідне призначити ОСОБА_1 адмінстягнення в межах встановлених санкцією ч. 1 ст.130 КУпАП у вигляді штрафу з позбавленням права керування транспортними засобами, оскільки це порушення є більш серйозним по відношенню до порушення, передбаченого ч.3 ст.126 КУпАП.

Крім цього, на підставі ст.40-1 КУпАП, враховуючи, що суддею винесено постанову про призначення адміністративного стягнення, а тому з особи, якій призначено таке стягнення необхідно стягнути на користь держави судовий збір в розмірі 536,80 грн.

Керуючись ст.ст. 40-1, 221, 279, 280, 283-284 КпАП України, суддя

ПОСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 , визнати винним у вчиненні правопорушень, передбачених ст.ст.130 ч.1, 126 ч.3 КУпАП та накласти адміністративне стягнення у вигляді штрафу в розмірі 17000 (сімнадцять тисяч) гривень (отримувач коштів Чернівецьке ГУК/Чернівецька область; код за ЄДРПОУ: 37836095; банк отримувача: Казначейство України (ЕАП); код банку (МФО):899998; номер рахункуUA118999980313000149000024001, код класифікації доходів бюджету: 21081300) з позбавленням права керувати всіма видами транспортних засобів строком на 1 (один) рік.

Стягнути зі ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 , на користь держави судовий збір в розмірі 536 (п`ятсот тридцять шість) гривень 80 копійок (отримувач коштів: ГУК у м.Києві/м.Київ/ 22030106, код ЄДРПОУ: 37993783, банк отримувача: Казначейство України (ЕАП), код банку отримувача: 899998, номер рахунку: UA908999980313111256000026001, код класифікації доходів бюджету: 22030106).

Постанова може бути оскаржена шляхом подачі апеляційної скарги до Чернівецького апеляційного суду Чернівецької області через Заставнівський районний суд Чернівецької області протягом 10 днів з дня винесення.

Суддя О.Є.Вайновська

Джерело: ЄДРСР 115965091
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку