open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 713/3633/23

Провадження №2/713/572/23

РІШЕННЯ

іменем України

22.12.2023 м. Вижниця

Вижницький районний суд Чернівецької області в складі головуючого судді Кириляк А.Ю., за участю секретаря Матейчук-Степан Л.Ю., представників відповідача Андрича М.Г., Стринадко С.М. розглянувши у відкритому судовому засіданні в порядку спрощеного провадження в залі суду м. Вижниця цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Банилівської сільської ради, Відділу освіти, культури, молоді, спорту та соціального захисту Банилівської сільської ради, Коритненський опорний ліцей Банилівської сільської ради , про визнання протиправним та скасування наказу про припинення виплат заробітної плати мобілізованому працівнику і виплату середнього заробітку ,-

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувся в суд з позовом до Банилівської сільської ради, Відділу освіти, культури, молоді, спорту та соціального захисту Банилівської сільської ради, Коритненський опорний ліцей Банилівської сільської ради , про визнання протиправним та скасування наказу про припинення виплат заробітної плати мобілізованому працівнику і виплату середнього заробітку.

В позові вказує, що 03 жовтня 2011 року його, ОСОБА_1 , було призначено на посаду вчителя предмета «Захист Вітчизни» Коритненської загально-освітньої школи 1-ІII ступенів з погодинною оплати праці, в обсязі не більше 240 годин на рік.

31 серпня 2018 року наказом директора Коритненської загально-освітньої школи І-ІІІ ступенів за №66-к, його переведено на постійно з 03 вересня 2018 року на посаду вчителя «Захист Вітчизни». В подальшому Коритненську ЗОШ І-ІІ ступенів перейменовано у ЗЗСО І-ІІІ ступенів Банилівської сільської ради, та пізніше перейменовано в Коритненський опорний ліцей Банилівської сільської ради Вижницького району.

24.02.2022 р. у зв`язку з військовою агресією Російської Федерації проти України Указом Президента України №64/2022 введено воєнний стан із 05 години 30 хвилин 24.02.2022 р., який діє до теперішнього часу.

01.04 .2022 року наказом директора Коритненського ЗЗСО І-ІІІ №33-к його увільнено від роботи з 01 квітня 2022 року у зв`язку з призовом на військову службу під час загальної мобілізації зі збереженням місця роботи, займаної посади і середнього заробітку до дня звільнення з військової служби.

Згідно з витягу з наказу №74 від 01.04.2022 командира військової частини НОМЕР_1 (додається) його зараховано до списків особового складу, і вважається таким, що з 01.04.2022 року приступив до виконання службових обов`язків.

Таким чином, будучи педагогічним працівником, він був мобілізований до лав Збройних Сил України, де на даний час проходить військову службу за мобілізацією.

Рішенням XX сесії VIII скликання Банилівської сільської ради Вижницького району за № 631-20/2022 від 22 грудня 2022 року надано дозвіл керівникам закладів загальної середньої освіти підготувати установчі документи на зміну типу закладу з метою створення опорного ліцею на базі Банилівського ЗЗСО- І-ІІІ ст.

Рішенням XX позачергової сесії VIII скликання Банилівської сільської ради Вижницького району за № 709-25/2023 від 29 травня 2023 року було затверджено статут Коритненського опорного ліцею Банилівської сільської ради Вижницького району Чернівецької області.

З довідки - Форми 5, виданої військовою частиною НОМЕР_1 встановлено, що він дійсно проходить військову службу з 01.04.2022 року у військовій частині НОМЕР_1 .

З невідомих йому причин дирекцією Коритненської ЗЗСО І-ІІІ йому було припинено виплату середнього заробітку як мобілізованого працівника.

31.10.2023 року звернувся із письмовою заявою до директора Коритненського опорного ліцею Банилівської сільської ради, Чернівецької області та до сільського голови Банилівської сільської ради, Вижницького району, Чернівецької області з заявою про здійснення йому виплат середнього заробітку як мобілізованому працівнику з проханням повідомити йому причину припинення таких виплат та підставу припинення виплат з наданням копій відповідних наказів, довідки про доходи, так, як з цього приводу його до відома ніхто не поставив і не ознайомлював.

У зазначеній заяві звертався з проханням виплатити середній заробіток з дня припинення такої виплати по теперішній час та виплачувати і надалі, як працівнику Коритненського ліцею, якого увільнено від роботи з 01.04.2022 р, у зв`язку з призовом на військову службу до Збройних Сил України під час мобілізації зі збереженням місця роботи, посади та середнього заробітку до дня звільнення з військової служби.

Але до цього часу він так і не отримав належних виплат, через., що вимушений звернутися до суду.

Зазначав, що звернувся із проханням до Банилівської сільської ради вивчити питання щодо внесення змін до бюджету сільської ради по врахуванню додаткових витрат на виплату мобілізованим педагогічним працівникам у поточному році та подальші роки.

22 листопада 2023 року із отриманої письмової відповіді Коритненського опорного ліцею Банилівської сільської ради за №240 від 13 листопада 2023 року на його заяву, стало відомо, що дійсно з 19 липня 2022 року було припинено виплату середньої заробітної плати.

З відповіді на його звернення стало відомо, що дана виплата була призупинена наказом директора Коритненського ЗЗСО- І-ІІІ ст. Банилівської сільської ради Вижницького району від 19.07.2022 за №54-к на підставі усної вказівки начальника відділу освіти, молоді, спорту та соціального захисту Банилівської сільської ради Андрича М.Г. .

З письмової відповіді сільського голови Банилівської сільської ради від 23.11.2023 року за №02-18/1792 на його звернення, стало відомо, що на даний час в бюджеті Банилівської сільської територіальної громади відсутні кошти для виплати йому середнього заробітку , як мобілізованому працівнику.

Крім того, на його прохання щодо надання довідки про доходи працівника Коритненського опорного ліцею ОСОБА_1 з 01.04.2022 по 05 11.2023 року, зазначеної довідки не було надано.

Просить поновити строки звернення до суду. Визнати поважними причини пропуску його звернення до суду та поновити такий строк.

Визнати протиправним та скасувати наказ №54-к від 19.07.2022 Коритненського ЗЗСО І-ІІІ Банилівської сільської ради Вижницького району про призупинення середньої зарплати з 19.07.2022 року мобілізованому працівнику ОСОБА_1 .

Зобов`язати Коритненський опорний ліцей Банилівської сільської ради Вижницького району видати наказ про поновлення виплат заробітної плати (середнього заробітку ) мобілізованому працівнику ОСОБА_1 з 19.07.2022 року по дату його звільнення з Збройних Сил України.

Зобов`язати Банилівську сільську раду Вижницького району нарахувати та виплатити

ОСОБА_1 середній заробіток за період з 19.07.2022 року по 30.11.2023 р.

Зобов`язати Банилівську сільську раду Вижницького району виплачувати заробітну плату (середній заробіток) мобілізованому працівнику ОСОБА_1 до дня звільнення його з військової служби.

У судове засідання позивач не з`явився. В позовній заяві просить розглядати справу розглядати за його відсутності, позовні вимоги підтримуює повністю.

Представник Банилівської сільської ради, Відділу освіти, культури, молоді, спорту та соціального захисту Банилівської сільської ради в судовому засіданні позов не визнав вказував на підставі Указу Президента України №69/2022 від 24.02.2022р. "Про загальну мобілізацію" ОСОБА_1 01.04.2022р. було мобілізовано до ЗСУ .

До липня 2022 року ОСОБА_1 виплачувався середній заробіток, однак на підставі ЗУ №2352-ІХ від 01,07.2022р." Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оптимізації трудових відносин", який набрав чинності 19.07.2022р., і яким внесені зміни до ст.ст.82п.2,119 КЗпП України в частині виключення норми щодо збереження роботодавцем середнього заробітку працівникам, «...призваними на строкову військову службу, військову службу за призовом осіб офіцерського складу, військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, військову службу за призовом осіб із числа резервістів в особливий період або прийнятими на військову службу за контрактом, у тому числі шляхом укладення нового контракту на проходження військової служби, під час дії особливого періоду на строк до його закінчення або до дня фактичного звільнення...» середній заробіток виплачувати призупинили.

Відповідно до ч.2ст.57 Закону України «Про освіту» у разі захворювання педагогічного чи науково-педагогічного працівника, яке тимчасово унеможливлює виконання ним посадових обов`язків і обмежує можливість перебування у колективі осіб, які навчаються, або тимчасового переведення за цих чи інших обставин на іншу роботу чи проходження військової служби за призовом під час мобілізації, на особливий період, або військової служби за призовом осіб із числа резервістів в особливий період за таким працівником зберігається попередній середній заробіток. У разі хвороби або каліцтва попередній середній заробіток виплачується до відновлення працездатності або встановлення інвалідності.

Таким чином, вимоги вищенаведених правових норм, а саме ч.З ст.119 КЗпП України та ч.2 ст.57 Закону України «Про освіту», містять розбіжності щодо наявності підстав для нарахування та виплати середнього заробітку особами, які проходять військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період.

Тому, ОСОБА_1 , з 19 липня 2022 року середній заробіток сплачувати припинили, керуючись змінами, що внесені ЗУ №2352- IX від 01.07.2022 року «Про внесення змін до деяких законів України щодо оптимізації трудових відносин», який регулює трудові відносини між роботодавцем та працівником.

Відповідно до законодавства бюджет громади складається на рік. На даний час, в бюджеті Банилівської сільської ради відсутні кошти для виплати ОСОБА_1 середнього заробітку як мобілізованому працівнику. Просив в позові відмовити.

Директор Коритненського опорного ліцею Стринадко С. в судовому засіданні позов не визнала, зазначала, що ОСОБА_1 призначений на посаду вчителя предмету «Захист Вітчизни» Коритненської ЗОШ І - III ступенів з 03 жовтня 2011 року з погодинною оплатою праці ( в обсязі не більше 240 годин на рік).

З 03 вересня 2018 року ОСОБА_1 був переведений на посаду вчителя предмету «Захист України» на постійно ( наказ по Коритненській ЗОШ І- ІІІ ступенів № 66 - к від 31 серпня 2018 року)

На підставі витягу з наказу №74 від 01.04. 2022 року командира військової частини НОМЕР_1 ОСОБА_1 було увільнено з посади вчителя «Захисту України» з 01.04.2022 року у зв`язку з призовом на військову службу під час загальної мобілізації зі збереженням місця роботи, займаної посади і середнього заробітку ( наказ по Коритненському ЗЗСО 1 - III ступенів №33 - к від 01 квітня 2022 року)

З дня мобілізації ОСОБА_1 , тобто з 01 квітня 2022 року, в закладі організовано заміну вчителя. Предмет «Захист України» по перетарифікації викладає ОСОБА_2 і згідно своєї кваліфікаційної категорії ( вища категорія) отримує за заміну заробітну плату.

Згідно Закону України № 2352 - IX від 01.07.2023 року «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оптимізації трудових відносин» та внесення змін до статті 119 КЗпП України по закладу було видано наказ № 54 - к від 19.07.2023 року « Про призупинення виплати середньої заробітної плати мобілізованим працівникам».

Суд заслухавши доводи представників відповідачів , вивчивши та дослідивши матеріали справи, з`ясувавши всі фактичні обставини на яких ґрунтуються позовні вимоги, об`єктивно оцінивши докази, які мають значення для розгляду справи і вирішення справи по суті, прийшов до висновку, що позовні вимоги є обґрунтованими та підлягають задоволенню.

Судом встановлено, що 03 жовтня 2011 року ОСОБА_1 , було призначено на посаду вчителя предмета «Захист Вітчизни» Коритненської загально-освітньої школи 1-ІII ступенів з погодинною оплати праці, в обсязі не більше 240 годин на рік.

31 серпня 2018 року наказом директора Коритненської загально-освітньої школи І-ІІІ ступенів за №66-к, його переведено на постійно з 03 вересня 2018 року на посаду вчителя «Захист Вітчизни». В подальшому Коритненську ЗОШ І-ІІ ступенів перейменовано у ЗЗСО І-ІІІ ступенів Банилівської сільської ради, та пізніше перейменовано в Коритненський опорний ліцей Банилівської сільської ради Вижницького району.

24.02.2022 р. у зв`язку з військовою агресією Російської Федерації проти України Указом Президента України №64/2022 введено воєнний стан із 05 години 30 хвилин 24.02.2022 р., який діє до теперішнього часу.

На підставі витягу з наказу №74 від 01.04. 2022 року командира військової частини НОМЕР_1 ОСОБА_1 було увільнено з посади вчителя «Захисту України» з 01.04.2022 року у зв`язку з призовом на військову службу під час загальної мобілізації зі збереженням місця роботи, займаної посади і середнього заробітку, що підтверджується копією наказу по Коритненському ЗЗСО 1 - III ступенів №33 - к від 01 квітня 2022 року.

Наказом №54-к від 19.07.2022 директора Коритненського ЗЗСО І-ІІІ Банилівської сільської ради Вижницького району Стринадко С. на підставі Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України , щодо оптимізації трудових правовідносин» від 01.07.2022 року № 2352 ІХ та внесення змін до ст. 119 КЗпП призупинено виплату середньої зарплати з 19.07.2022 року мобілізованому працівнику ОСОБА_1 .

Рішенням XX сесії VIII скликання Банилівської сільської ради Вижницького району за № 631-20/2022 від 22 грудня 2022 року надано дозвіл керівникам закладів загальної середньої освіти підготувати установчі документи на зміну типу закладу з метою створення опорного ліцею на базі Банилівського ЗЗСО- І-ІІІ ст.

Рішенням XX позачергової сесії VIII скликання Банилівської сільської ради Вижницького району за № 709-25/2023 від 29 травня 2023 року було затверджено статут Коритненського опорного ліцею Банилівської сільської ради Вижницького району Чернівецької області.

У частині другій статті 19 Конституції України закріплено, що органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов`язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.

Частинами 1 та 2 ст.55 Конституції України передбачено, що права і свободи людини і громадянина захищаються судом. Кожному гарантується право на оскарження в суді рішень, дій чи бездіяльності органів державної влади, органів місцевого самоврядування, посадових і службових осіб.

Суд визнає незаконним та скасовує правовий акт індивідуальної дії, виданий органом державної влади або органом місцевого самоврядування, якщо він суперечить актам цивільного законодавства і порушує цивільні права або інтереси (ч.1 ст.21 ЦК України).

Отже, підставами для визнання недійсним акта (рішення) є невідповідність його вимогам законодавства або визначеній законом компетенції органу, який видав цей акт, порушення у зв`язку з прийняттям відповідного акта прав та охоронюваних законом інтересів позивача у справі.

Згідно із ч.2 ст.39 ЗУ «Про військовий обов`язок і військову службу» громадяни України, призвані на строкову військову службу, військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, або прийняті на військову службу за контрактом у разі виникнення кризової ситуації, що загрожує національній безпеці, оголошення рішення про проведення мобілізації та (або) введення воєнного стану, користуються гарантіями, передбаченими ч.3 ст.119 КЗпП України, а також ч.1 ст.53 і ч.2 ст.57 ЗУ «Про освіту», ч.2 ст.44, ч.1 ст.54 і ч.3 ст.63 ЗУ «Про фахову передвищу освіту», ч.2 ст.46 ЗУ «Про вищу освіту».

Відповідно до ч.3 ст.119 КЗпП України в редакції, яка діяла до 19.07.2022 року, за працівниками, призваними на строкову військову службу, військову службу за призовом осіб офіцерського складу, військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, військову службу за призовом осіб із числа резервістів в особливий період або прийнятими на військову службу за контрактом, у тому числі шляхом укладення нового контракту проходження військової служби, під час дії особливого періоду на строк до його закінчення або до дня фактичного звільнення зберігаються місце роботи, посада і середній заробіток на підприємстві, в установі, організації, фермерському господарстві, сільськогосподарському виробничому кооперативі незалежно від підпорядкування та форми власності і у фізичних осіб підприємців, у яких вони працювали на час призову.

19.07.2022 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оптимізації трудових відносин» №2352-ІХ, яким внесені зміни до законодавчих актів України, зокрема ч.3 ст.119 КЗпП України викладена в наступній редакції - за працівниками, призваними на строкову військову службу, військову службу за призовом осіб офіцерського складу, військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, військову службу за призовом осіб із числа резервістів в особливий період або прийнятими на військову службу за контрактом, у тому числі шляхом укладення нового контракту на проходження військової служби, під час дії особливого періоду на строк до його закінчення або до дня фактичного звільнення зберігаються місце роботи і посада на підприємстві, в установі, організації, фермерському господарстві, сільськогосподарському виробничому кооперативі незалежно від підпорядкування та форми власності і у фізичних осіб підприємців, у яких вони працювали на час призову.

Враховуючи зазначене, з дати набуття чинності зазначеного Закону, середній заробіток за працівниками, перелік яких визначений ч.3 ст.119 КЗпП України, не зберігається.

Відповідно до ч.1 ст.2 ЗУ «Про освіту», законодавство України про освіту ґрунтується на Конституції України та складається із цього Закону, спеціальних законів, інших актів законодавства у сфері освіти і науки та міжнародних договорів України, укладених в установленому законом порядку.

Частиною 2 ст.57 ЗУ «Про освіту» передбачено, що у разі захворювання педагогічного чи науково-педагогічного працівника, яке тимчасово унеможливлює виконання ним посадових обов`язків і обмежує можливість перебування у колективі осіб, які навчаються, або тимчасового переведення за цих чи інших обставин на іншу роботу чи проходження військової служби за призовом під час мобілізації, на особливий період, або військової служби за призовом осіб із числа резервістів в особливий період за таким працівником зберігається попередній середній заробіток. У разі хвороби або каліцтва попередній середній заробіток виплачується до відновлення працездатності або встановлення інвалідності.

Будь-яких змін до Закону України «Про освіту» щодо припинення збереження попереднього середнього заробітку працівникам, які проходять військову службу за призовом під час мобілізації або військову службу за призовом осіб із числа резервістів в особливий період, не внесено.

За загальним правилом пріоритетними є норми спеціального законодавства, а трудове законодавство підлягає застосуванню у випадках, коли нормами спеціального законодавства не врегульовано спірні правовідносини або коли про це йдеться в спеціальному законі.

Аналіз наведених норм матеріального права дає підстави для висновку, що ч.2 ст.57 ЗУ «Про освіту» щодо збереження за педагогічними чи науково-педагогічними працівниками попереднього середнього заробітку на період проходження військової служби за призовом під час мобілізації, на особливий період, або військової служби за призовом осіб із числа резервістів в особливий період, чинна і має реалізовуватися в повному обсязі.

Крім того реалізація даної норми права гарантована ч.2 ст.39 ЗУ «Про військовий обов`язок і військову службу».

Аналогічні висновки викладені в листах Міністерства економіки України від 21.08.2022 року №4711-06/60669-03 та Міністерства освіти і науки України від 06.09.2022 року №1/10241-22.

Відповідно до Переліку посад педагогічних та науково-педагогічних працівників, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 14.06.2000 року №963 посада директора загальноосвітнього навчального закладу відноситься до педагогічних працівників.

Частиною 3 ст.12 ЦПК України визначено, що кожна сторона повинна довести обставини, які мають значення для справи і на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

У п.3 ч.2 ст.129 Конституції України закріплено основні засади судочинства, однією з яких є змагальність сторін та свобода в наданні ними суду своїх доказів і у доведенні перед судом їх переконливості.

Відповідно до вимог ст.81 ЦПК України кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом. Докази подаються сторонами та іншими учасниками справи. Доказування не може ґрунтуватися на припущеннях.

Згідно ст.76 ЦПК України доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

Ці дані встановлюються такими засобами: письмовими, речовими і електронними доказами; висновками експертів; показаннями свідків.

Аналіз встановлених обставин дає підстави для висновку, що позивач до проходження військової служби за призовом під час мобілізації перебував на посаді викладача Захисту Вітчизни Коритненського ЗЗСО І-ІІІ ступенів та був педагогічним працівником, а тому має право на збереження попереднього середнього заробітку на період проходження військової служби за призовом під час мобілізації на підставі не ч.3 ст.119 КЗпП України, а на підставі спеціального закону - ч.2 ст.57 ЗУ «Про освіту».

Тим більше, що реалізація ч.2 ст.57 ЗУ «Про освіту» гарантована ч.2 ст.39 ЗУ «Про військовий обов`язок і військову службу».

Із заявою про вирішення трудового спору у справах про звільнення працівник має право звернутися до суду в місячний строк з дня вручення копії наказу (розпорядження) про звільнення, а у справах про виплату всіх сум, що належать працівникові при звільненні, - у тримісячний строк з дня одержання ним письмового повідомлення про суми, нараховані та виплачені йому при звільненні.

Оскільки про порушення свого права позивач дізнався тільки 24 листопада 2023 року , строк звернення з позовом до суду він не пропустив. Крім того представниками відповідачів не заявлено вимог про застосування до позовної заяви строків позовної давності.

Згідно копії посвідчення серії НОМЕР_2 від 09.10.2015 року позивач має статус учасника бойових дій.

Тому на підставі п.13 ч.1 ст.5 ЗУ «Про судовий збір» позивач звільнений від сплати судового збору.

А отже на підставі ч.2 ст.141 ЦПК України судові витрати по сплаті судового збору за дві позовні вимоги немайнового характеру у розмірі 1073,60 грн. підлягають стягненню в дохід держави з усіх відповідачів у рівних частках.

На підставі наведеного, ст.ст.19, 43, 55, 129 Конституції України, ст.21 ЦК України, ст.ст.4, 119 КЗпП України, ст.ст.2, 57 ЗУ «Про освіту», ст.39 ЗУ «Про військовий обов`язок і військову службу», керуючись ст.ст.4, 12, 13, 76-81, 141, 258-259, 263-265, 268, 272, 273, 354, 435 ЦПК України, суд,

УХВАЛИВ:

Позовні вимоги ОСОБА_1 до Банилівської сільської ради, Відділу освіти, культури, молоді, спорту та соціального захисту Банилівської сільської ради, Коритненський опорний ліцей Банилівської сільської ради , про визнання протиправним та скасування наказу про припинення виплат заробітної плати мобілізованому працівнику і виплату середнього заробітку , - задовольнити .

Визнати протиправним та скасувати наказ №54-к від 19.07.2022 року Коритненського ЗЗСО І-ІІІ Банилівської сільської ради Вижницького району про призупинення середньої зарплати з 19.07.2022 року мобілізованому працівнику ОСОБА_1 .

Зобов`язати Коритненський опорний ліцей Банилівської сільської ради Вижницького району видати наказ про поновлення виплат заробітної плати (середнього заробітку) мобілізованому працівнику ОСОБА_1 з 19.07.2022 року по дату його звільнення з Збройних Сил України.

Зобов`язати Банилівську сільську раду Вижницького району нарахувати та виплатити ОСОБА_1 середній заробіток за період з 19.07.2022 року по 30.11.2023 року.

Зобов`язати Банилівську сільську раду Вижницького району виплачувати заробітну плату (середній заробіток) мобілізованому працівнику ОСОБА_1 до дня звільнення його з військової служби.

Стягнути з Банилівської сільської ради, Відділу освіти, культури, молоді, спорту та соціального захисту Банилівської сільської ради, Коритненський опорний ліцей Банилівської сільської ради судовий збір в розмірі 1073,60 (одна тисяча сімдесят три гривні шістдесят копійок) в дохід держави.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги. Апеляційна скарга на рішення суду може бути подана протягом 30 днів з дня його проголошення, а в разі проголошення вступної та резолютивної частини рішення з дня складання повного судового рішення. Учасник справи, якому повне рішення не було вручено у день його проголошення, має право на поновлення строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду. Апеляційна скарга подається безпосередньо до Чернівецького апеляційного суду.

Позивач: ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП- НОМЕР_3 , зареєстроване місце проживання АДРЕСА_1 .

Відповідачі:

Банилівська сільська рада , юридична адреса: с. Банилів вул. Гостинець 63, Вижницький район, Чернівецька область.

Відділ освіти, культури, молоді, спорту та соціального захисту Банилівської сільської ради юридична адреса с. Банилів вул. Гостинець 63, Вижницький район, Чернівецька область.

Коритненський опорний ліцей Банилівської сільської ради , юридична адреса: вул. Головна,223 с. Коритне, Вижницький район, Чернівецька область.

Суддя Антоніна КИРИЛЯК

Джерело: ЄДРСР 115960798
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку