open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Справа № 916/1892/23

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

65119, м. Одеса, просп. Шевченка, 29, тел.: (0482) 307-983, e-mail: inbox@od.arbitr.gov.ua

веб-адреса: http://od.arbitr.gov.ua

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

УХВАЛА

про завершення процедури погашення боргів боржника

та закриття провадження у справі про неплатоспроможність

"18" грудня 2023 р.м. Одеса Справа № 916/1892/23Господарський суд Одеської області у складі судді Райчевої Світлани Іванівни,

при секретарі судового засідання Скогутовському І.П.,

За заявою боржника: фізичної особи ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ; РНОКПП НОМЕР_1 ),

про неплатоспроможність,

Учасники справи у судове засідання не з`явилися.

ВСТАНОВИВ:

Фізична особа ОСОБА_1 звернулась до Господарського суду Одеської області із заявою вх. ГСОО №1957/23 від 05.05.2023р. про відкриття провадження у справі про неплатоспроможність посилаючись на заборгованість перед кредиторами у розмірі 1 103 206, 16 грн. та положення Кодексу України з процедур банкрутства.

Ухвалою Господарського суду Одеської області від 05.06.2023 р. відкрито провадження у справі про неплатоспроможність фізичної особи ОСОБА_1 , введено мораторій на задоволення вимог кредиторів, введено процедуру реструктуризації боргів боржника, керуючим реструктуризацією боргів боржника фізичної особи ОСОБА_1 призначено арбітражну керуючу Колмикову Тетяну Олександрівну.

05.06.2023 р. на офіційному сайті Вищого господарського суду України опубліковано повідомлення про відкриття провадження у справі про неплатоспроможність фізичної особи ОСОБА_1 (публікація №70745 від 05.06.2023 р.).

Відповідно до ч. 1 ст. 122 Кодексу України з процедур банкрутства, подання кредиторами грошових вимог до боржника та їх розгляд керуючим реструктуризацією здійснюється в порядку, визначеному цим Кодексом для юридичних осіб.

Частиною 1 ст. 45 Кодексу України з процедур банкрутства передбачено, що конкурсні кредитори за вимогами, що виникли до дня відкриття провадження у справі про банкрутство, зобов`язані подати до господарського суду письмові заяви з вимогами до боржника, а також документи, що їх підтверджують, протягом 30 днів з дня офіційного оприлюднення оголошення про відкриття провадження у справі про банкрутство.

Відлік строку на заявлення грошових вимог кредиторів до боржника починається з дня офіційного оприлюднення оголошення про відкриття провадження у справі про банкрутство.

У встановлений частиною 1 ст. 45 Кодексу України з процедур банкрутства строк до господарського суду звернулась кредитор ОСОБА_2 з грошовими вимогами до Боржника у сумі 250 000, 00 грн.

Ухвалою Господарського суду Одеської області від 17.07.2023 р. визнано конкурсні грошові вимоги ОСОБА_2 до фізичної особи ОСОБА_1 у сумі 250 000,00 грн., що підлягають задоволенню у другу чергу задоволення вимог кредиторів та витрати у сумі 5 368, 00 грн. (судовий збір), що підлягають задоволенню у першу чергу задоволення вимог кредиторів.

17.07.2023р. господарським судом постановлено ухвалу за результатами проведеного попереднього засідання у справі, якою визначено розмір та перелік визнаних господарським судом вимог конкурсних кредиторів для внесення керуючим реструктуризацією до реєстру вимог кредиторів; керуючу реструктуризацією боргів Боржника арбітражну керуючу Колмикову Т.О. зобов`язано: 1) провести збори кредиторів, які мають відбутися не пізніше 14 днів з дня постановлення даної ухвали; 2) надати суду відомості щодо проведення зборів кредиторів фізичної особи ОСОБА_1 та прийнятого ними рішення, визначеного ч. 8 ст. 123 Кодексу України з процедур банкрутства. Справу призначено до розгляду у підсумковому засіданні суду.

З пропуском строку, визначеного ч. 1 ст. 45 Кодексу України з процедур банкрутства, а саме 07.07.2023 р. до Господарського суду Одеської області надійшла заява Акціонерного товариства "Сенс Банк" з грошовими вимогами до ОСОБА_1 у сумі 20 885, 83 грн.

Ухвалою Господарського суду Одеської області від 17.07.2023 р. визнано конкурсні грошові вимоги Акціонерного товариства "Сенс Банк" до фізичної особи ОСОБА_1 у сумі 20 885, 83 грн., що підлягають задоволенню у другу чергу задоволення вимог кредиторів; та витрати у сумі 5 368, 00 грн. (судовий збір), що підлягають задоволенню у першу чергу задоволення вимог кредиторів.

Постановою Господарського суду Одеської області від 08.09.2023р. фізичну особу ОСОБА_1 визнано банкрутом, введено процедуру погашення боргів; керуючим реалізацією майна фізичної особи ОСОБА_1 призначено арбітражну керуючу Колмикову Тетяну Олександрівну.

08.09.2023 р. на офіційному сайті Касаційного господарського суду України опубліковано повідомлення про визнання фізичної особи ОСОБА_1 банкрутом та введення процедури погашення боргів у справі №916/1892/23 (публікація №71369 від 08.09.2023 р.).

19.10.2023р. арбітражна керуюча Колмикова Т.О. звернулась до господарського суду із клопотанням про скасування арештів, накладених на грошові кошти, на банківських рахунках боржника.

16.11.2023р. від арбітражної керуючої Колмикової Т.О. до господарського суду надійшли:

- клопотання про завершення процедури погашення боргів боржника та закриття провадження у справі про неплатоспроможність ОСОБА_1 ;

- клопотання про нараховану винагороду за виконання повноважень керуючого реалізацією;

- клопотання про закриття банківських рахунків, шо не використовуються у процедурі погашення боргів фізичної особи;

- звіт про результати проведення процедури погашення боргів ОСОБА_1 .

Ухвалою Господарського суду Одеської області від 11.12.2023р. справу № 916/1892/23 призначено до розгляду у судовому засіданні на 18.12.2023р. Явку учасників справи у судове засідання визнано необов`язковою.

Копія вказаної ухвали боржниці, арбітражній керуючій Колмиковій Т.О. та представнику представнику кредитора АТ "Сенс Банк" була направлена до електронного кабінету користувача підсистеми "Електронний суд", що підтверджується наявними у матеріалах справи довідками суду. Кредитору ОСОБА_2 копія ухвали суду направлена на її електронну адресу та електронну адресу її представника, які були зазначені у заявах по суті страви.

15.12.2023р. до господарського суду надійшло клопотання ОСОБА_1 про проведення судового засідання без її участі та участі її представника.

18.12.2023р. учасники справи у судове засідання не з`явились, клопотання про відкладення розгляду справи до господарського суду не надходили. Враховуючи те, що явка учасників справи у судове засідання була визнана не обов`язковою, господарський суд вважає за можливе провести судове засідання та розглянути клопотання про завершення процедури погашення боргів боржника та закриття провадження у справі про неплатоспроможність ОСОБА_1 без участі Боржника та інших учасників справи.

Дослідивши у судовому засіданні матеріали справи, господарським судом встановлено наступне.

Частиною 1 ст. 2 Кодексу України з процедур банкрутства передбачено, що провадження у справах про банкрутство регулюється цим Кодексом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законами України.

Відповідно до ч. 1 ст. 113 Кодексу України з процедур банкрутства провадження у справах про неплатоспроможність боржника - фізичної особи, фізичної особи-підприємця здійснюється в порядку, визначеному цим Кодексом для юридичних осіб, з урахуванням особливостей, встановлених цією Книгою.

Згідно п. 1, 4 ч. 2 ст. 114 Кодексу України з процедур банкрутства, арбітражний керуючий у справі про неплатоспроможність фізичної особи зобов`язаний: організувати виявлення та складання опису майна боржника (проведення інвентаризації), визначити його вартість; погашати вимоги кредиторів згідно з черговістю у процедурі погашення боргів боржника.

Частиною 2 ст. 130 Кодексу України з процедур банкрутства встановлено, що не пізніше 30 днів з дня введення процедури погашення боргів боржника керуючий реалізацією майна спільно з боржником проводить інвентаризацію майна боржника та визначає його вартість.

Відповідно до ч. 1 ст. 131 Кодексу України з процедур банкрутства майно боржника, що підлягає реалізації у процедурі погашення боргів боржника, складає ліквідаційну масу.

Частиною 8 ст. 131 Кодексу України з процедур банкрутства визначено, що продаж майна банкрута здійснюється відповідно до умов та в порядку, визначених цим Кодексом для юридичних осіб.

Порядок задоволення вимог кредиторів визначено ст. 133 Кодексу України з процедур банкрутства.

Згідно ч. 2, 3 Кодексу України з процедур банкрутства до складу ліквідаційної маси включається все майно боржника, що перебуває у його власності, а також те, що буде отримано боржником у власність після визнання його банкрутом і до завершення процедури погашення боргів боржника, крім майна, визначеного частинами шостою і сьомою цієї статті та статтею 132 цього Кодексу. До складу ліквідаційної маси може бути включено майно, що є часткою боржника у спільній власності. У такому разі відбувається виділення частки боржника із спільного майна за правилами, передбаченими цивільним законодавством.

Частинами 6, 7 ст. 131 Кодексу України з процедур банкрутства встановлено, що до складу ліквідаційної маси не включається житло, яке є єдиним місцем проживання сім`ї боржника (квартира загальною площею не більше 60 квадратних метрів або житловою площею не більше 13,65 квадратного метра на кожного члена сім`ї боржника чи житловий будинок загальною площею не більше 120 квадратних метрів) та не є предметом забезпечення, а також інше майно боржника, на яке згідно із законодавством не може бути звернено стягнення. До складу ліквідаційної маси не включаються кошти, що перебувають на рахунках боржника у пенсійних фондах та фондах соціального страхування.

11.09.2023р. арбітражною керуючою Колмиковою Т.О. видано розпорядження №2 Про проведення опису майна боржника (інвентаризації). Вказаним розпорядженням визначено провести опис майна боржника (інвентаризацію), опис майна ОСОБА_1 провести до 15.09.2023р.

На виконання вказаного розпорядження проведено опис майна ОСОБА_1 , який оформлено відповідним Актом від 15.09.2023р. За результатами проведеної інвентаризації майна ОСОБА_1 арбітражною керуючою Колмиковою Т.О. виявлено майно, яке належить ОСОБА_1 та є необхідним для задоволення нагальних потреб боржника (одяг, взуття, кухонне начиння, особисті речі, мобільний телефон, залишок грошових коштів на банківському рахунку у ПАТ «Приватбанк»). Арбітражною керуючою зазначено, що у силу п. 3 ст. 132 Кодексу України з процедур банкрутства таке майно не включається до складу ліквідаційної маси банкрута. Іншого нерухомого, рухомого, або іншого майна Тавтух О.М. під час проведення інвентаризації та процедури погашення боргів не встановлено. ОСОБА_1 надала пояснення, що вона розлучена та у неї відсутнє право спільної власності. Також, у Боржниці відсутнє право на спадщину за законом або заповітом. Таким чином, під час проведення інвентаризації майна Боржниці не виявлено майна, майнових прав ОСОБА_1 , які може бути включено до складу ліквідаційної маси.

З протоколу засідання зборів кредиторів фізичної особи ОСОБА_1 №2 від 14.11.2023р. вбачається, що керуюча реалізацією майна Боржника доповіла кредитам про результати проведення процедури реалізації майна Боржника. Арбітражний керуючий зазначив, що майна та грошових коштів, за рахунок яких можливо було б погасити вимоги кредиторів у ОСОБА_1 не виявлено.

Відповідно до вказаного протоколу зборів кредиторів, кредитором вирішено схвалити звіт арбітражної керуючої Колмикової Т.О. про проведені заходи в рамках процедури погашення боргів Тавтух О.М. та уповноважити керуючу реалізацією боргів Тавтух О.М. арбітражну керуючу Колмикову Т.О. на звернення до Господарського суду Одеської області із клопотанням про завершення процедури погашення боргів та закриття провадження у справі про неплатоспроможність ОСОБА_1 .

Скарг на дії арбітражної керуючої Колмикової Т.О. під час виконання повноважень керуючого реалізацією майна Боржника до Господарського суду Одеської області не надходило.

Господарський суд враховує, що завданнями процедури погашення боргів боржника є визначення вартості майна Боржника, формування ліквідаційної маси, за рахунок реалізації якої можливо буде відшкодувати витрати пов`язані із провадженням у справі про неплатоспроможність та задовольнити вимоги кредиторів.

Розглянувши звіт керуючого реалізацією майном Боржника, господарським судом встановлено повноту дій арбітражної керуючої Колмикової Т.О. у процедурі реалізації майна Боржника спрямованих на виявлення майна боржника, проведення інвентаризації, встановлення факту відсутності майна банкрута та неможливості задоволення вимог кредитора.

З огляду на зазначені обставини, господарський суд вважає за належне завершити процедуру погашення боргів боржника та закрити провадження у справі про неплатоспроможність фізичної особи ОСОБА_1 .

Відповідно до ч. 1 ст. 134 Кодексу України з процедур банкрутства господарський суд при постановленні ухвали про завершення процедури погашення боргів боржника та закриття провадження у справі про неплатоспроможність ухвалює рішення про звільнення боржника - фізичної особи від боргів.

Частиною 6 ст. 133 Кодексу України з процедур банкрутства передбачено, що вимоги, не задоволені через недостатність майна боржника, вважаються погашеними, крім випадків, передбачених цим Кодексом.

Згідно ч. 7 ст. 133 Кодексу України з процедур банкрутства вимоги до боржника щодо сплати аліментів, відшкодування шкоди, завданої каліцтвом, іншим ушкодженням здоров`я або смертю фізичної особи, щодо сплати страхових внесків на загальнообов`язкове державне пенсійне та інше соціальне страхування, а також інші вимоги особистого характеру, які не були задоволені або погашені частково у процедурі задоволення вимог кредиторів, можуть бути заявлені після закінчення провадження у справі про неплатоспроможність фізичної особи в порядку, встановленому цивільним законодавством.

Відповідно до ч. 2 ст. 134 Кодексу України з процедур банкрутства фізична особа не звільняється від подальшого виконання вимог кредиторів після завершення судових процедур у справі про неплатоспроможність та обов`язку повернення непогашених боргів, а саме: 1) відшкодування шкоди, завданої кримінальним правопорушенням, каліцтвом, іншим ушкодженням здоров`я або смертю фізичної особи; 2) сплати аліментів; 3) виконання інших вимог, які нерозривно пов`язані з особистістю фізичної особи. Такі вимоги, що не були повністю погашені у справі про неплатоспроможність, можуть бути заявлені після закінчення провадження у справі про неплатоспроможність у непогашеній частині.

Частинами 1, 2 ст. 135 Кодексу України з процедур банкрутства встановлено, що протягом п`яти років після визнання фізичної особи банкрутом не може бути відкрито провадження у справі про неплатоспроможність за її заявою, крім випадку, якщо боржник погасив усі борги в повному обсязі у порядку, передбаченому цим Кодексом. Протягом п`яти років після визнання фізичної особи банкрутом така особа зобов`язана перед укладенням договорів позики, кредитних договорів, договорів поруки чи договорів застави письмово повідомляти про факт своєї неплатоспроможності інші сторони таких договорів. Фізична особа не може вважатися такою, яка має бездоганну ділову репутацію, протягом трьох років після визнання її банкрутом.

Розгляд клопотання арбітражної керуючої Колмикової Т.О. про затвердження звіту про нараховану винагороду за виконання повноважень керуючого реалізацією.

Згідно п. 3 ч. 1 ст. 12 Кодексу України з процедур банкрутства арбітражний керуючий користується усіма правами розпорядника майна, керуючого санацією, керуючого реструктуризацією, керуючого реалізацією, ліквідатора відповідно до законодавства, у тому числі має право отримувати винагороду в розмірі та порядку, передбачених цим Кодексом.

Відповідно до ч. 1 ст. 30 Кодексу України з процедур банкрутства арбітражний керуючий виконує повноваження за грошову винагороду. Грошова винагорода арбітражного керуючого складається з основної та додаткової грошових винагород.

Відповідно до ч. 2 ст. 30 Кодексу України з процедур банкрутства розмір основної грошової винагороди арбітражного керуючого за виконання ним повноважень керуючого реалізацією становить три розміри прожиткового мінімуму для працездатних осіб за кожний місяць виконання арбітражним керуючим повноважень. Право вимоги основної грошової винагороди виникає в арбітражного керуючого в останній день кожного календарного місяця виконання ним повноважень. Сплата основної винагороди арбітражного керуючого за виконання ним повноважень розпорядника майна, ліквідатора, керуючого санацією, керуючого реструктуризацією, керуючого реалізацією здійснюється за рахунок коштів, авансованих заявником (кредитором або боржником) на депозитний рахунок господарського суду, який розглядає справу, до моменту подання заяви про відкриття провадження у справі.

Постановою Господарського суду Одеської області від 08.09.2023р. керуючою реалізацією майна фізичної особи ОСОБА_1 призначено арбітражну керуючу Колмикову Тетяну Олександрівну. Грошову винагороду керуючій реалізацією майна Боржниці встановлено у розмірі трьох розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб за кожний місяць виконання арбітражним керуючим повноважень.

Відповідно до звіту арбітражної керуючої Колмикової Т.О. від 27.10.2023р. розмір основної грошової винагороди за виконання повноважень керуючої реалізацією майна Тавтух О.М. за період з 08.09.2023р. по 01.11.2023р. складає 14 186, 85 грн. та є неоплаченою.

Вказаний звіт було доведено до відома кредиторів на зборах кредиторів фізичної особи ОСОБА_1 , що відбулись 14.11.2023р. Відповідно до протоколу зборів кредиторів від 14.11.2023р. кредиторами прийнято рішення про схвалення звіту арбітражної керуючої Колмикової Т.О. про нараховану основну грошову винагороду за виконання повноважень керуючого реалізацією майном у справі про неплатоспроможність ОСОБА_1 за період з 08.09.2023р. по 01.11.2023р., яка становить 14 186, 85 грн. та є неоплаченою.

Абзацами 2, 3 ч. 6 ст. 30 Кодексу України з процедур банкрутства встановлено, що звіт арбітражного керуючого про нарахування і виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат має бути схвалений зборами кредиторів (у справі про неплатоспроможність фізичної особи) чи комітетом кредиторів (у справі про банкрутство юридичної особи), а в частині витрат, що стосуються заставного майна, - забезпеченим кредитором. Звіт про нарахування та виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат за підсумками процедур розпорядження майном, санації, ліквідації, погашення боргів боржника подається арбітражним керуючим до господарського суду за п`ять днів до закінчення відповідної процедури, розглядається судом та затверджується ухвалою, що може бути оскаржена у встановленому порядку.

16.11.2023р. арбітражна керуюча Колмикова Т.О. звернулась до господарського суду із клопотанням про затвердження звіту про нарахування грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат за виконання повноважень керуючого реалізацією майна Тавтух О.М. від 27.10.2023р.

Враховуючи відповідність клопотання арбітражної керуючої Колмикової Тетяни Олександрівни вимогам ч.ч. 5, 6 ст. 30 Кодексу України з процедур банкрутства, господарський суд затверджує звіт арбітражної керуючої Колмикової Т.О. від 27.10.2023р. про нарахування грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат за виконання повноважень керуючого реалізацією майна ОСОБА_1 за період з 08.09.2023р. по 01.11.2023р., відповідно до якого розмір неоплаченої основної винагороди арбітражної керуючої становить 14 186, 85 грн.

Розгляд клопотання арбітражної керуючої Колмикової Т.О. про скасування арештів, накладених на грошові кошти, на банківських рахунках боржника та закриття банківських рахунків, шо не використовуються у процедурі погашення боргів фізичної особи.

У зазначених клопотаннях арбітражною керуючою Колмиковою Т.О. зазначено, що під час проведення інвентаризації майна Тавтух О.М. було встановлено наявність відкритих у Акціонерному товаристві «СЕНС БАНК», Акціонерному товаристві комерційний банк «ПРИВАТБАНК» та Акціонерному товаристві «УНІВЕРСАЛ БАНК» банківських рахунків ОСОБА_1 .

Арбітражна керуюча Колмикова Т.О. зазначає, що на рахунку Боржниці, відкритому у Акціонерному товаристві «УНІВЕРСАЛ БАНК» наявні грошові кошти у розмірі 2 211, 00 грн. На інших банківських рахунках грошові кошти відсутні.

Керуюча реалізацією майном Боржниці самостійно зверталась до вищевказаних банківських установ, із заявою про закриття банківських рахунків ОСОБА_1 , у задоволенні яких було відмовлено у зв`язку із тим, що на грошові кошти, які розміщені на банківських рахунках ОСОБА_1 накладено арешти у рамках виконавчих проваджень.

Копії вказаних заяв та відповідей Банківських установ надано арбітражною керуючою до матеріалів справи.

З огляду на вказані обставини, арбітражна керуюча Колмикова Т.О. просить суд скасувати всі арешти з грошових коштів, що знаходяться на банківських рахунках ОСОБА_1 відкритих у Акціонерному товаристві «СЕНС БАНК», Акціонерному товаристві комерційний банк «ПРИВАТБАНК» та Акціонерному товаристві «УНІВЕРСАЛ БАНК».

Також, арбітражна керуюча просила суд доручити Акціонерному товаристві «СЕНС БАНК», Акціонерному товаристві комерційний банк «ПРИВАТБАНК» та Акціонерному товаристві «УНІВЕРСАЛ БАНК» закрити банківські рахунки ОСОБА_1 та доручити Акціонерному товаристві «УНІВЕРСАЛ БАНК» перерахувати залишок грошових коштів на рахунку ОСОБА_1 арбітражній керуючій Колмиковій Т.О. у рахунок часткової оплати основної грошової винагороди арбітражної керуючої за виконання повноважень керуючої реалізацією майна Тавтух О.М.

Розглянувши зазначені клопотання господарський суд враховує наступне.

Відповідно до ч. 1 ст. 113 Кодексу України з процедур банкрутства провадження у справах про неплатоспроможність боржника - фізичної особи, фізичної особи-підприємця здійснюється в порядку, визначеному цим Кодексом для юридичних осіб, з урахуванням особливостей, встановлених цією Книгою.

Частиною 1 ст. 59 Кодексу України з процедур банкрутства встановлено, з дня ухвали господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури скасовуються арешт, накладений на майно боржника, визнаного банкрутом, та інші обмеження щодо розпорядження майном такого боржника. Накладення нових арештів або інших обмежень щодо розпорядження майном банкрута не допускається.

Пунктом 2 ч. 1 ст. 120 Кодексу України з процедур банкрутства встановлено, що з моменту відкриття провадження у справі про неплатоспроможність боржника арешт майна боржника та інші обмеження боржника щодо розпорядження належним йому майном можуть бути застосовані виключно господарським судом у межах провадження у справі про неплатоспроможність, а попередньо накладені арешти та обмеження можуть бути зняті на підставі ухвали господарського суду.

Відповідно до ст. 59 Закону України «Про банки і банківську діяльність» арешт на майно банку (крім коштів, що знаходяться на кореспондентських рахунках банку), арешт на кошти та інші цінності юридичних або фізичних осіб, що знаходяться в банку, здійснюються виключно за постановою державного виконавця, приватного виконавця або за рішенням суду про стягнення коштів або про накладення арешту в порядку, встановленому законом. Зняття арешту з майна та коштів здійснюється за постановою державного виконавця, приватного виконавця або за рішенням суду.

Враховуючи вищевикладене, господарським судом встановлено наявність підстав для задоволення вищевикладених клопотань арбітражної керуючої Колмикової Т.О. У зв`язку із чим, господарський суд вважає за належне: скасувати арешти, накладені на грошові кошти, які розміщені на банківських рахунках ОСОБА_1 , що відкриті у Акціонерному товаристві «СЕНС БАНК», Акціонерному товаристві комерційний банк «ПРИВАТБАНК» та Акціонерному товаристві «УНІВЕРСАЛ БАНК»; зобов`язати зазначені банківські установи закрити банківські рахунки ОСОБА_1 ; зобов`язати Акціонерне товариство «УНІВЕРСАЛ БАНК» перерахувати залишок грошових коштів на рахунку ОСОБА_1 арбітражній керуючій Колмиковій Т.О. у рахунок часткової оплати основної грошової винагороди арбітражної керуючої за виконання повноважень керуючої реалізацією майна Тавтух О.М. у справі №916/1892/23.

Керуючись ст. 30, ч. 6 ст. 133, ст.ст. 134, 135 Кодексу України з процедур банкрутства, ст. 234 Господарського процесуального кодексу України, суд -

УХВАЛИВ:

1. Завершити процедуру погашення боргів фізичної особи ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ; РНОКПП НОМЕР_1 ).

2. Звільнити фізичну особу ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ; РНОКПП НОМЕР_1 ) від боргів, що виникли до дати завершення процедури погашення боргів.

3. Фізична особа ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ; РНОКПП НОМЕР_1 ) не звільняється від подальшого виконання вимог кредиторів після завершення судових процедур у справі про неплатоспроможність та обов`язку повернення непогашених боргів, а саме: відшкодування шкоди, завданої кримінальним правопорушенням, каліцтвом, іншим ушкодженням здоров`я або смертю фізичної особи; сплати аліментів; виконання інших вимог, які нерозривно пов`язані з особистістю фізичної особи.

4. Вимоги конкурсних кредиторів, які не були заявлені в установлений цим Кодексом строк або були відхилені господарським судом, вважаються погашеними, а виконавчі документи за відповідними вимогами визнаються такими, що не підлягають виконанню у тому числі визнано таким, що не підлягає виконанню:

- виконавчий лист за рішенням Хортицького районного суду міста Запоріжжя від 13.12.2010р. у справі №2-6561/2010 про стягнення в солідарному порядку з ОСОБА_3 та ОСОБА_1 на користь ВАТ «Державний ощадний банк України» в особі філії - Запорізьке обласне управління ВАТ «Ощадбанк» заборгованості за договором про іпотечний кредит №2912 від 22.09.2008р. у сумі 1 534 246, 43 грн., суми сплаченого державного мита 1 700, 00 грн., суми витрат на інформаційно-технічне забезпечення розгляду справи 120 гривень, а всього 1 536 066, 43 грн., у частині стягнення з фізичної особи ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ; РНОКПП НОМЕР_1 );

- дублікат виконавчого листа від 02.10.2019р. за рішенням Хортицького районного суду міста Запоріжжя від 13.12.2010р. у справі №2-6561/2010 про стягнення в солідарному порядку з ОСОБА_3 та ОСОБА_1 на користь ВАТ «Державний ощадний банк України» в особі філії - Запорізьке обласне управління ВАТ «Ощадбанк» заборгованості за договором про іпотечний кредит №2912 від 22.09.2008р. у сумі 1 534 246, 43 грн., суми сплаченого державного мита 1 700, 00 грн., суми витрат на інформаційно-технічне забезпечення розгляду справи 120 гривень, а всього 1 536 066, 43 грн., у частині стягнення з фізичної особи ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ; РНОКПП НОМЕР_1 ).

5. Припинити повноваження керуючого реалізацією майна фізичної особи ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ; РНОКПП НОМЕР_1 ) арбітражної керуючої Колмикової Тетяни Олександрівни (свідоцтво про здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майном, керуючого санацією, ліквідатора) №85 від 25.01.2013 р.).

6. Затвердити звіт арбітражної керуючої Колмикової Тетяни Олександрівни про нарахування і виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат за виконання повноважень керуючого реалізацією майна Тавтух О.М. за період з 08.09.2023р. по 01.11.2023р. у розмірі 14 186, 85 грн. основної грошової винагороди, яка є неоплаченою.

7. Скасувати арешт, чи інші обмеження накладені на майно фізичної особи ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ; РНОКПП НОМЕР_1 ), у тому числі арешти, накладені на грошові кошти, розміщені на рахунках фізичної особи ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ; РНОКПП НОМЕР_1 ) відкритих у Акціонерному товаристві «СЕНС БАНК», Акціонерному товаристві комерційний банк «ПРИВАТБАНК» та Акціонерному товаристві «УНІВЕРСАЛ БАНК».

8. Зобов`язати Акціонерне товариство «СЕНС БАНК» (03150, м. Київ, вул. Велика Васильківська, 100; код ЄДРПОУ 23494714) закрити банківські рахунки фізичної особи ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ; РНОКПП НОМЕР_1 ), які відкрито у Акціонерному товаристві «СЕНС БАНК», у тому числі: НОМЕР_2 ; НОМЕР_3 ; НОМЕР_4 ; НОМЕР_5 ; НОМЕР_6 ; НОМЕР_7 ; НОМЕР_8 .

9. Зобов`язати Акціонерне товариство комерційний банк «ПРИВАТБАНК» (01001, м. Київ, вул. Грушевського, 1д; код ЄДРПОУ 14360570) закрити банківські рахунки фізичної особи ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ; РНОКПП НОМЕР_1 ), які відкрито у Акціонерному товаристві комерційний банк «ПРИВАТБАНК», у тому числі: НОМЕР_9 ; НОМЕР_10 ; НОМЕР_11 .

10. Зобов`язати Акціонерне товариство «УНІВЕРСАЛ БАНК» (04082, м. Київ, вул. Автозаводська, 54/19; код ЄДРПОУ 21133352) закрити банківські рахунки фізичної особи ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ; РНОКПП НОМЕР_1 ), які відкрито у Акціонерному товаристві «УНІВЕРСАЛ БАНК», у тому числі: НОМЕР_12 .

11. Зобов`язати Акціонерне товариство «УНІВЕРСАЛ БАНК» (04082, м. Київ, вул. Автозаводська, 54/19; код ЄДРПОУ 21133352) перерахувати арбітражній керуючій Колмиковій Тетяні Олександрівні (рахунок IBAN: НОМЕР_13 ; банк отримувача: АТ «Райффайзен Банк АВАЛЬ»; МФО банку: 380805; код РНОКПП отримувача: НОМЕР_14 ) залишок грошових коштів, у сумі 2 211, 00 грн., що знаходяться на банківському рахунку фізичної особи ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ; РНОКПП НОМЕР_1 ), відкритому у Акціонерному товаристві «УНІВЕРСАЛ БАНК»: НОМЕР_12 .

12. Провадження у справі закрити.

Ухвала набрала законної сили 18.12.2023р. та може бути оскаржена у порядку, встановленому ст. 9 Кодексу України з процедур банкрутства та ст.ст. 254,255 Господарського процесуального кодексу України.

Повний текст ухвали складено 25.12.2023р.

Копію постанови надіслати до електронного кабінету користувача підсистеми "Електронний суд": боржнику ОСОБА_1 ; представнику ОСОБА_1 адвокату Самох М.Ю.; арбітражній керуючій Колмиковій Т.О. представнику АТ "Сенс Банк" адвокату Подольській О.В.

Копію ухвали в електронному вигляді надіслати: ОСОБА_2 ( ІНФОРМАЦІЯ_1 ); представнику ОСОБА_2 адвокату Кострич М.П. (ІНФОРМАЦІЯ_2 ); Відділу банкрутства Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) (info@od.minjust.gov.ua); Шевченківському відділу державної виконавчої служби у місті Запоріжжя Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) (info_sh@zpm.zp.dvs.gov.ua); Приморському відділу державної виконавчої служби у місті Одесі Південного міжрегіонального управління міністерства юстиції (м. Одеса) (info_pm2@od.od.dvs.gov.ua).

Оригінал ухвали надіслати: Акціонерному товариству "Сенс Банк" (03150, м. Київ, вул. Велика Васильківська, 100); Акціонерному товариству Комерційний Банк "ПриватБанк" (01001, м. Київ, вул. Грушевського, 1Д); Акціонерному товариству "Універсал Банк" (04114, м. Київ, вул. Автозаводська, 54/19).

Суддя С.І. Райчева

Джерело: ЄДРСР 115936404
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку