open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 711/6933/23

Провадження № 3/712/4020/23

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

26 грудня 2023 року, суддя Соснівського районного суду м. Черкаси Бащенко С.М., розглянувши матеріали справи про адміністративне правопорушення відносно:

ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , проживаючої: АДРЕСА_1 , непрацюючої , відомості про ідентифікаційний номер відсутні,

за ст. 156 ч.4 КпАП України, -

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 , 04.09.2023 року, близько 09 год. 50 хв. перебуваючи за адресою: м. Черкаси, вул. С. Кішки, 222, у кіоску тютюнових виробів, здійснювала роздрібну торгівлю однієї пачки сигарет «Sobranic» без марок акцизного збору, чим порушила ст. 215 Податкового кодексу України.

ОСОБА_1 в судове засідання не з`явилася, про дату, час та місце розгляду справи повідомлена належним чином шляхом надіслання смс - повідомлення на номер телефону НОМЕР_1 , про що свідчить довідка про доставку смс - повідомлення, про причини неявки суду не повідомила, заяв чи клопотання про розгляд справи без її участі або про відкладення розгляду справи не надала.

Крім того, інформація про розгляд справи про адміністративне правопорушення відносно ОСОБА_1 була розміщена на офіційному WEB сайті Соснівського районного суду м. Черкаси, тобто в загальному доступі для усіх зацікавлених осіб та учасників судового розгляду.

У рішенні Європейського Суду з прав людини від 03 квітня 2008 року у справі «Пономарьов проти України» наголошено на тому, що особа в розумні інтервали часу має вживати заходи, щоб дізнатись про стан відомого їй судового провадження.

З урахуванням наведеного, зважаючи на те, що клопотання про відкладення розгляду справи ОСОБА_1 не надала, ураховуючи принцип судочинства, зазначений в практиці Європейського Суду з прав людини, яким визнано пріоритет публічного інтересу над приватним, суд вважає за можливе провести розгляд справи за відсутності особи, яка притягається до адміністративної відповідальності, на підставі наявних матеріалів справи.

Вина ОСОБА_1 підтверджена матеріалами справи, а саме:

- протоколом про адміністративне правопорушення серії ВАБ № 947142 від 04.09.2023р.;

- рапортом інспектора поліції;

- поясненнями ОСОБА_1 ;

- поясненнями ОСОБА_2 ;

- протоколом виявлення та вилучення;

Враховуючи викладене, вважаю, що вина ОСОБА_1 у скоєнні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 156 КУпАП доведена.

Згідно ч. 2 ст. 38 КУпАП, якщо справи про адміністративні правопорушення відповідно до цього Кодексу чи інших законів підвідомчі суду (судді), стягнення може бути накладено не пізніш як через три місяці з дня вчинення правопорушення, а при триваючому правопорушенні - не пізніш як через три місяці з дня його виявлення, крім справ про адміністративні правопорушення, зазначені у частині третій цієї статті.

Відповідно до матеріалів адміністративної справи постановою судді Придніпрповського районного суду м. Черкаси від 28.09.2023 року протокол з додатками про притягнення ОСОБА_1 до адміністративної відповідальності за ч. 4 ст. 156 КУпАП направлено для розгляду в Соснівський районний суд м. Черкаси за підсудністю.

Постановою судді Соснівського районного суду м. Черкаси від 05.10.2023 матеріали справи щодо ОСОБА_1 про вчинення ним адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 156 ч. 4 КУпАП повернуто до Черкаського районного управління поліції ГУНП в Черкаській області, для належного оформлення.

Справа до Соснівського районного суду м. Черкаси з Черкаського районного управління поліції ГУНП в Черкаській області повернулася 09.11.2023 року. Постанова судді від 05.10.2023 року виконана не була, в зв`язку з чим, постановою судді Соснівського районного суд ум. Черкаси від 13.11.2023 року матеріали справи щодо ОСОБА_1 про вчинення ним адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 156 ч. 4 КУпАП повторно повернуто до Черкаського районного управління поліції ГУНП в Черкаській області, для усунення недоліків.

Справа до суду надійшла з ЧРУП ГУНП в Черкаській області 07.12.2023 року, тобто після строку передбаченого ч. 2 ст. 38 КУпАП, тобто з пропущенням строку накладення адміністративного стягнення.

З огляду на наведене, в діях ОСОБА_1 вбачається склад адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 156 ч.4 КУпАП, але враховуючи, що правопорушення вчинене 04.09.2023 року, а справа надійшла до суду 07.12.2023 року, вважаю за необхідне адміністративне провадження по справі закрити, в зв`язку з пропуском терміну накладання стягнення.

Керуючись ч.4 ст.156, 38 ч.2 КУпАП, -

ПОСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 визнати винною у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 156 ч.4 КпАП України.

Провадження по справі про адміністративне правопорушення про притягнення до адміністративної відповідальності ОСОБА_1 за ст. 156 ч.4 КУпАП, закрити в зв`язку з закінченням строків накладення адміністративного стягнення.

Вилучені тютюнові вироби та спиртні напої, згідно протоколу вилучення від 04.09.2023 року - знищити.

Постанова може бути оскаржена до Черкаського апеляційного суду через суд першої інстанції протягом 10 днів з дня винесення постанови

Суддя Соснівського

районного суду м. Черкаси С.М.Бащенко

Джерело: ЄДРСР 115932236
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку