open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Єдиний державний реєстр судових рішень

Справа № 947/37794/23

Провадження № 1-кп/947/1420/23

ВИРОК

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

19.12.2023 року Київський районний суд м. Одеси у складі:

головуючого судді ОСОБА_1

з участю секретаря ОСОБА_2

прокурора ОСОБА_3

захисника ОСОБА_4

представника потерпілого ОСОБА_5

обвинуваченої ОСОБА_6 ,

розглянувши у підготовчому судовому засіданні обвинувальний акт у кримінальному провадженні №42021163020000040 від 25.06.2021 року за обвинуваченням ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 229 КК України

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_6 і особа 1, матеріали кримінального провадження відносно якої виділені в окреме провадження, на початку 2022 року, керуючись корисливим мотивом та метою протиправного збагачення, вступили у злочинну змову між собою та з особою 2, матеріали кримінального провадження відносно якої виділені в окреме провадження, направлену на незаконне, без дозволу власників, використання всесвітньовідомих знаків для товарів «CHANEL» « ІНФОРМАЦІЯ_2 », « ІНФОРМАЦІЯ_3 », « ІНФОРМАЦІЯ_4 », права інтелектуальної власності на які належать іноземним компаніям « ІНФОРМАЦІЯ_5 », « ІНФОРМАЦІЯ_2 », « ІНФОРМАЦІЯ_6 », « ІНФОРМАЦІЯ_4 », шляхом виготовлення, накопичення та зберігання фальсифікованих парфумерних виробів у спеціально пристосованому нежитловому приміщенні (цеху) по АДРЕСА_1 , з послідуючим нанесенням цих знаків на таку контрафактну продукцію, з метою пропонування для продажу та подальшого її продажу необмеженій кількості споживачів в межах території України, у зв`язку з чим ОСОБА_6 надала свою добровільну згоду на участь у злочинному об`єднанні (організованій групі) під керівництвом особи 2, з розподілом ролей та функцій її учасників для реалізації відомого всім злочинного плану та досягнення визначеної злочинної мети у вигляді незаконного доходу від продажу фальсифікованих парфумерних виробів за наступних обставин.

Так, Компанія Chanel SARL, юридична особа, заснована відповідно до законодавства Швейцарії, зареєстрована за адресою: АДРЕСА_2 , є власником прав інтелектуальної власності на численні словесні та зображувальні торгівельні марки, які зареєстровані та охороняються відповідно до вимог міжнародних договорів та Закону України «Про охорону прав на знаки для товарів і послуг» (далі - Закон).

Компанія Chanel SARL є власником прав інтелектуальної власності на знаки для товарів та послуг, зокрема на знак для товарів CHANEL, який має міжнародну реєстрацію за № НОМЕР_1 , охороняється та захищається на території України відповідно до вимог міжнародних договорів та Закону.

Виключне право дозволяти та забороняти використання даної торговельної марки має Компанія Chanel SARL, яка не надавала будь-яким особам на території України права на використання власної торговельної марки шляхом нанесення її на будь-який товар, зберігання такого товару з метою пропонування його для продажу та продажу.

Вся продукція Компанії Chanel SARL виключно імпортується на територію України. Будь-яке виробництво на території України у Компанії Chanel SARL відсутнє.

Також, Компанія Parfums Christian Dior, юридична особа, заснована відповідно до законодавства Франції, зареєстрована за адресою: АДРЕСА_3 , є власником прав інтелектуальної власності на численні словесні та зображувальні торгівельні марки, які зареєстровані та охороняються відповідно до вимог міжнародних договорів та Закону України «Про охорону прав на знаки для товарів і послуг».

Компанія Parfums Christian Dior є власником прав інтелектуальної власності на знаки для товарів та послуг, зокрема на знак для товарів DIOR, який має свідоцтво про реєстрацію торговельного знака № НОМЕР_2 , охороняється та захищається на території України відповідно до вимог міжнародних договорів та Закону.

Виключне право дозволяти та забороняти використання даної торговельної марки має Компанія Parfums Christian Dior, яка не надавала будь- яким особам на території України права на використання власної торговельної марки шляхом нанесення її на будь-який товар, зберігання такого товару з метою пропонування його для продажу та продажу.

Вся продукція Компанії Parfums Christian Dior виключно імпортується на територію України. Будь-яке виробництво на території України у Компанії Parfums Christian Dior відсутнє.

Крім того, Компанія LVMH Fregrance Brands, юридична особа, заснована відповідно до законодавства Франції, зареєстрована за адресою: АДРЕСА_4 , є власником прав інтелектуальної власності на численні словесні та зображувальні торгівельні марки, які зареєстровані та охороняються відповідно до вимог міжнародних договорів та Закону України «Про охорону прав на знаки для товарів і послуг».

Компанія LVMH Fregrance Brands є власником прав інтелектуальної власності на знаки для товарів та послуг, зокрема на знак для товарів GIVENCHY, який має свідоцтво про реєстрацію торговельного знака № НОМЕР_3 , охороняється та захищається на території України відповідно до вимог міжнародних договорів та Закону.

Виключне право дозволяти та забороняти використання даної торговельної марки має Компанія LVMH Fregrance Brands, яка не надавала будь-яким особам на території України права на використання власної торговельної марки шляхом нанесення її на будь-який товар, зберігання такого товару з метою пропонування його для продажу та продажу.

Вся продукція Компанії LVMH Fregrance Brands виключно імпортується на територію України. Будь-яке виробництво на території України у Компанії LVMH Fregrance Brands відсутнє.

Також, Компанія Kenzo S.A. Company, юридична особа, заснована відповідно до законодавства Франції, зареєстрована за адресою: 18, вул. Вів`єнн, 75002, Париж, Франція, є власником прав інтелектуальної власності на численні словесні та зображувальні торгівельні марки, які зареєстровані та охороняються відповідно до вимог міжнародних договорів та Закону України «Про охорону прав на знаки для товарів і послуг».

Компанія Kenzo S.A. Company є власником прав інтелектуальної власності на знаки для товарів та послуг, зокрема на знак для товарів KENZO, який має міжнародну реєстрацію за № 725253, охороняється та захищається на території України відповідно до вимог міжнародних договорів та Закону.

Виключне право дозволяти та забороняти використання даної торговельної марки має Компанія Kenzo S.A. Company, яка не надавала будь- яким особам на території України права на використання власної торговельної марки шляхом нанесення її на будь-який товар, зберігання такого товару з метою пропонування його для продажу та продажу.

Вся продукція Компанії Kenzo S.A. Company виключно імпортується на територію України. Будь-яке виробництво на території України у Компанії Kenzo S.A. Company відсутнє.

У свою чергу, статтею 4 Закону України «Про охорону прав на знаки для товарів та послуг» визначено, що іноземні особи та особи без громадянства мають рівні права з особами України, передбачені цим законом, відповідно до міжнародних договорів України чи на основі принципу взаємності.

Згідно ст. 16 Закону України «Про охорону прав на знаки для товарів та послуг», використанням торговельної марки визнається: нанесення її на будь-який товар, для якого торговельну марку зареєстровано, упаковку, в якій міститься такий товар, вивіску, пов`язану з ним, етикетку, нашивку, бирку чи інший прикріплений до товару предмет, зберігання такого товару із зазначеним нанесенням торговельної марки з метою пропонування для продажу, пропонування його для продажу, продаж, імпорт (ввезення) та експорт (вивезення); застосування її під час пропонування та надання будь-якої послуги, для якої торговельну марку зареєстровано; застосування її в діловій документації чи в рекламі та в мережі Інтернет.

Торговельна марка визнається використаною, якщо її застосовано у формі зареєстрованої торговельної марки, а також у формі, що відрізняється від зареєстрованої торговельної марки лише окремими елементами, якщо це не змінює в цілому відмітності торговельної марки.

Свідоцтво надає його власнику виключне право забороняти іншим особам використовувати без його згоди, якщо інше не передбачено цим Законом: позначення, тотожне із зареєстрованою торговельною маркою, стосовно наведених у свідоцтві товарів і послуг; позначення, тотожне із зареєстрованою торговельною маркою, стосовно товарів і послуг, споріднених з наведеними у свідоцтві, якщо внаслідок такого використання це позначення і торговельну марку можна сплутати, зокрема, якщо може виникнути асоціація такого позначення з торговельною маркою; позначення, схоже із зареєстрованою торговельною маркою, стосовно наведених у свідоцтві товарів і послуг, якщо внаслідок такого використання ці позначення можна сплутати, зокрема, якщо може виникнути асоціація такого позначення з торговельною маркою; позначення, схоже із зареєстрованою торговельною маркою, стосовно товарів і послуг, споріднених з наведеними у свідоцтві, якщо внаслідок такого використання ці позначення можна сплутати, зокрема, якщо може виникнути асоціація такого позначення з торговельною маркою.

Відповідно до п. 27 ст. 1 Закону України «Про захист прав споживачів», фальсифікована продукція продукція, яка виготовлена з порушенням технологій або неправомірним використанням знаку для товарів та послуг, чи копіюванням форми, упаковки зовнішнього оформлення, а так само неправомірним відтворенням товару іншої особи.

Разом з цим, приблизно на початку 2022 року мешканець м. Одеси особа 2, керуючись прагненням до наживи, усвідомлюючи суспільно небезпечний характер своїх дій, передбачаючи суспільно небезпечні наслідки і бажаючи їх настання, тобто діючи з прямим умислом, всупереч вимог законів України «Про охорону прав на знаки для товарів і послуг», «Про захист прав споживачів», іншого законодавства України та міжнародних договорів, перебуваючи у межах міста Одеси, з корисливих мотивів, вирішив незаконно використовувати знаки для товарів «CHANEL» «DIOR», « ІНФОРМАЦІЯ_3 », « ІНФОРМАЦІЯ_4 », які належать всесвітньовідомим виробникам парфумерної продукції, шляхом виготовлення фальсифікованих парфумерних виробів, їх накопичення, зберігання з метою пропонування для продажу та подальшого їх продажу на території м. Одеси, Одеської області та інших регіонів України.

При цьому, особа 2, будучи фізичною особою-підприємцем з 2015 року (свідоцтво № 25240000000012490, основний вид діяльності - роздрібна торгівля з лотків і на ринках іншими товарами), а також одноособовим засновником та директором ТОВ «Мамозін» (ЄДРПОУ 41604856), яке з 2017 року здійснює діяльність з виробництва парфумерних виробів та косметичної продукції під знаками для товарів MIRAMAX, CocoLady, Corona, права інтелектуальної власності на які зареєстровані у відповідності до чинного законодавства України на його ім`я, має достатній досвід, знання та навички у сфері виробництва парфумерних виробів, у зв`язку з чим цілком обізнаний щодо вимог законодавства України, міжнародних договорів про охорону прав інтелектуальної власності та заборону використання знаків для товарів без дозволу їх власника.

Злочинний умисел особи 2 полягав у незаконному використанні, без спеціального дозволу власника, у своїй протиправній діяльності знаків для товарів «CHANEL» «DIOR», « ІНФОРМАЦІЯ_3 », «KENZO», права інтелектуальної власності на які зареєстровані, відповідно, за іноземними Компаніями «Chanel SARL», «Parfums Christian Dior», «LVMH Fregrance Brands», «Kenzo S.A. Company», які охороняються згідно законодавства України та міжнародних договорів, з метою отримання незаконного доходу від продажу фальсифікованих парфумерних виробів.

Задля реалізації свого злочинного умислу особа 2 розробив план вчинення кримінального правопорушення, який полягав у наступному: створення стійкого злочинного об`єднання (організованої групи) та керівництво ним, підбір співучасників та розподіл функцій кожного із учасників організованої групи; оренда відповідного приміщення, яке за своїми будівельними параметрами, формою, площею, розташуванням та місцезнаходженням, дозволяє встановити та розмістити обладнання, необхідне для виготовлення, зберігання та накопичення фальсифікованої парфумерної продукції у значному обсязі;придбання, встановлення та налаштування необхідного спеціалізованого обладнання для повного технологічного циклу виготовлення фальсифікованої парфумерної продукції; підбір та залучення співучасників для забезпечення безперервного виготовлення фальсифікованої парфумерної продукції у значних обсягах, їх інструктаж та навчання; придбання складових елементів необхідних для виготовлення фальсифікованої парфумерної продукції з послідуючим нанесенням на неї знаків для товарів «CHANEL» «DIOR», «GIVENCHY», «KENZO» (парфумерних композицій, флаконів, дозаторів, фіксуючих кілець, кришок, картонних упаковок тощо); організація безпосереднього виготовлення фальсифікованої парфумерної продукції з нанесеними на неї знаками для товарів «CHANEL» «DIOR», «GIVENCHY», «KENZO»; організація зберігання з метою пропонування для продажу та подальшого продажу фальсифікованої парфумерної продукції з нанесеними на неї знаками для товарів «CHANEL» «DIOR», «GIVENCHY», «KENZO»; розповсюдження шляхом оптового та дрібнооптового продажу підприємцям м. Одеси та Одеської області на промтоварному ринку «7 кілометр», а також пересилання за допомогою послуг ТОВ «НОВА ПОШТА» підприємцям в різні регіони України фальсифікованої парфумерної продукції з нанесеними на неї знаками для товарів «CHANEL» «DIOR», «GIVENCHY», «KENZO»; розподіл грошових коштів, отриманих від реалізації фальсифікованої парфумерної продукції з нанесеними на неї знаками для товарів «CHANEL» «DIOR», «GIVENCHY», «KENZO» між співучасниками; використання грошових коштів, одержаних від реалізації фальсифікованої парфумерної продукції з нанесеними на неї знаками для товарів «CHANEL» «DIOR», «GIVENCHY», «KENZO» для організації подальшого безперервного вчинення кримінального правопорушення.

При цьому, розуміючи, що реалізувати злочинний умисел та виконати всі етапи злочинного плану самотужки не вдасться та існує значний ризик бути викритим, особа 2, володіючи якостями лідера, організаторськими здібностями, комунікабельністю, маючи значний досвід організації та забезпечення безперервного виробництва парфумерних виробів у значних обсягах на виробничих потужностях ТОВ «Мамозін» за адресою: м. Одеса, вул. Балківська, 130, а також виконання організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій на цьому підприємстві, керуючись корисливим мотивом і прагненням до наживи, вирішив утворити та очолити стійке злочинне об`єднання організовану групу з метою вчинення тяжкого продовжуваного злочину у вигляді безперервного виготовлення фальсифікованої парфумерної продукції з нанесеними на неї знаками для товарів «CHANEL» «DIOR», «GIVENCHY», «KENZO», їх зберігання з метою пропонування для продажу та подальшого продажу необмеженій кількості споживачів такої продукції в межах території України.

Особа 2, як організатор і керівник створеної ним організованої злочинної групи, діючи в її інтересах, підібрав учасників із кола своїх знайомих та довірених осіб, які володіють необхідними навичками та знаннями, для вчинення тяжкого продовжуваного злочину організованою групою, розподіливши між ними ролі, розробив план злочинних дій, довівши його до відома всіх учасників організованої групи, визначивши їх ролі, та став координувати дії останніх з метою досягнення злочинного результату.

Особисті лідерські якості особи 2, такі як комунікабельність, розсудливий характер, організаторські здібності, вміння вільно знаходити контакт зі співрозмовниками та вести перемови, у поєднанні із наявними знаннями щодо організації та керування виробництвом парфумерних виробів у промислових обсягах, з урахуванням вміння маніпулювати співрозмовниками і використовувати слабкіших за морально-вольовими якостями людей у своїх цілях, тобто впливати на інших людей, у тому числі вміння справляти враження добросердечності і безкорисливості за наявності справжніх корисливих інтересів та мети, вплинули на поведінку останнього, сприяючи зайняттю пріоритетного місця в ієрархії створеної ним організованої групи.

Вживаючи заходів до організації злочинного угруповання, особа 2, приблизно на початку 2022 року залучив до вчинення кримінального правопорушення найбільш довірених та наближених до себе осіб у якості безпосередніх виконавців злочину, а саме: ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , яка має спеціальну освіту, знання, навички з технології виготовлення парфумерної продукції та офіційно працевлаштована у ТОВ «Мамозін» (ЄДРПОУ 41604856) в якості технолога, безпосередньо виконуючи функції з виробництва парфумерних виробів та косметичної продукції під знаками для товарів MIRAMAX, CocoLady, Corona, а також особу 1, які дали свою добровільну згоду на участь у злочинному об`єднанні (організованій групі), до яких організатором доведено заздалегідь розроблений план вчинення кримінального правопорушення, етапи його виконання та кінцеву мету у вигляді отримання незаконних доходів від продажу фальсифікованих парфумерних виробів.

У свою чергу, ОСОБА_6 та особа 1, керуючись прагненням до наживи, усвідомлюючи суспільно небезпечний характер своїх дій, передбачаючи суспільно небезпечні наслідки і бажаючи їх настання, тобто діючи з прямим умислом, достовірно розуміючи, що діяльність з виготовлення фальсифікованих парфумерних виробів під знаками для товарів «CHANEL» « ІНФОРМАЦІЯ_2 », « ІНФОРМАЦІЯ_3 », « ІНФОРМАЦІЯ_4 », які належать всесвітньовідомим виробникам парфумерної продукції, з метою подальшого продажу такої продукції є незаконною та порушує права інтелектуальної власності іноземних компаній «Chanel SARL», «Parfums Christian Dior», «LVMH Fregrance Brands», «Kenzo S.A. Company», з корисливих мотивів надали свою добровільну згоду на участь у злочинному об`єднанні з розподілом ролей та функцій її учасників для реалізації відомого всім злочинного плану та досягнення визначеної злочинної мети.

Задля забезпечення стабільності та безпеки функціонування організованої групи особа 2 розподілив між її учасниками функції та обов`язки, відповідно до яких:

Особа 2, як керівник організованої групи, утворив стійке злочинне об`єднання та керував ним, здійснив підбір співучасників та розподілив функції кожного із учасників організованої групи; встановив правила поведінки та дисципліни у злочинній групі за рахунок авторитету її керівника; налагодив комунікацію всередині злочинного об`єднання для чого започаткував спільну групу у мессенджері «WhatsApp»; контролював дотримання співучасниками умов конспірації під час вчинення злочину; орендував необхідне приміщення, придатне для організації безперервного процесу виготовлення, зберігання та накопичення фальсифікованої парфумерної продукції у значному обсязі; придбав, забезпечив встановлення та налаштування спеціалізованого обладнання для повного технологічного циклу виготовлення фальсифікованої парфумерної продукції; підібрав та залучив інших співучасників, які не були обізнані про утворення стійкого злочинного об`єднання, його структуру, персональний склад учасників, план вчинення кримінального правопорушення,етапи його виконання та кінцеву злочинну мету, однак, діючи за попередньою змовою з особою 2, надали свою добровільну згоду на участь у вчинюваному злочині шляхом незаконного використання всесвітньовідомих знаків для товарів «CHANEL», «DIOR», «GIVENCHY», «KENZO» на виготовленій парфумерній продукції для її подальшого продажу; здійснив придбання складових елементів необхідних для виготовлення фальсифікованої парфумерної продукції у вигляді парфумерних композицій, флаконів, дозаторів, фіксуючих кілець, кришок, картонних упаковок тощо; організував процес безперервного виготовлення фальсифікованої парфумерної продукції з нанесеними на неї знаками для товарів «CHANEL», «DIOR», «GIVENCHY», «KENZO» та контролював діяльність інших співучасників; організовував зберігання з метою пропонування для продажу та подальший продаж фальсифікованої парфумерної продукції з нанесеними на неї знаками для товарів «CHANEL», «DIOR», «GIVENCHY», «KENZO»; організовував розповсюдження шляхом оптового та дрібнооптового продажу підприємцям м. Одеси та Одеської області на промтоварному ринку «7 кілометр», а також пересилання за допомогою послуг ТОВ "НОВА ПОШТА" підприємцям в різні регіони України фальсифікованої парфумерної продукції з нанесеними на неї знаками для товарів «CHANEL», «DIOR», «GIVENCHY», «KENZO»; розподіляв грошові кошти, отримані від реалізації фальсифікованої парфумерної продукції з нанесеними на неї знаками для товарів «CHANEL» «DIOR», «GIVENCHY», «KENZO» між співучасниками; використовував грошові кошти, одержані від реалізації фальсифікованої парфумерної продукції з нанесеними на неї знаками для товарів «CHANEL» «DIOR», «GIVENCHY», «KENZO» для організації подальшого безперервного вчинення кримінального правопорушення.

Крім того, особа 2, як організатор і керівник створеного ним злочинного угруповання, забезпечував фінансування злочинної діяльності групи шляхом залучення, у тому числі фінансових ресурсів та використання отриманого доходу від господарської діяльності ТОВ «Мамозін» для оплати оренди відповідного приміщення, придбання засобів вчинення злочину у вигляді спеціалізованого обладнання, складових елементів необхідних для повного технологічного циклу виготовлення фальсифікованої парфумерної продукції, а також налагодження взаємодії ОСОБА_6 та особи 1 з особами, які діяли за попередньою змовою з організатором злочинного об`єднання, та іншими особами, які не були обізнані про злочинну діяльність співучасників.

ОСОБА_6 , як безпосередній виконавець у складі організованої групи, керувала процесом виготовлення фальсифікованої парфумерної продукції у якості адміністратора цеху за адресою: м. Одеса, вул. Мельницька 28А; здійснювала підбір композицій за відомою їй рецептурою парфумів CHANEL, DIOR, GIVENCHY, KENZO, аромати та якість яких наближена до оригінальної продукції; здійснювала контроль за якістю друку пакувальних матеріалів у типографії; відповідала за облік наявної сировини, пакувальних матеріалів, виготовленої парфумерної продукції для збуту, та її залишків на складі; контролювала діяльність працівників цеху восьми осіб, кримінальне провадження відносно яких закрито, які діяли за попередньою змовою з особою 2, щодо технологічного процесу з розливу у ємності (флакони), їх кільцювання з подальшим нанесенням знаків для товарів CHANEL, DIOR, GIVENCHY, KENZO та їх упакування у тару з аналогічними знаками для товарів; вела облік фактично відпрацьованого часу працівниками цеху та передавала вказану інформацію особі 2.

Особа 1, як безпосередній виконавець у складі організованої групи, приймав участь у виготовленні фальсифікованої парфумерної продукції шляхом вальцювання ободів дозаторів розпилювачів на флаконах з парфумерними композиціями; здійснював доставку сировини у вигляді парфумерних композицій, скляних флаконів, дозаторів, фіксуючих кілець, кришок та пакувальних матеріалів до місця виготовлення фальсифікованої парфумерної продукції за адресою: м. Одеса, вул.Мельницька, 28А; виконував поставку на автомобілі «Фольксваген Кадді», державний номер НОМЕР_4 , який належить особі 2, виготовленої фальсифікованої парфумерної продукції з нанесеними на неї знаками для товарів CHANEL, DIOR, GIVENCHY, KENZO до покупців на промтоварному ринку «7 кілометр», а також відправлення цієї контрафактної продукції покупцям у інших регіонах України за допомогою послуг ТОВ «НОВА ПОШТА»; отримував готівкові грошові кошти від покупців на промтоварному ринку «7 кілометр» за реалізовану фальсифіковану парфумерну продукцію з нанесеними на неї знаками для товарів CHANEL, DIOR, GIVENCHY, KENZO; вів облік реалізованої продукції з нанесеними на неї знаками для товарів CHANEL, DIOR, GIVENCHY, KENZO та звітував перед керівником злочинного угруповання особою 2 про обсяги реалізації.

В ієрархії злочинного угруповання ОСОБА_6 та особа 1 безпосередньо підпорядковувалися особі 2, координували та погоджували свої злочинні дії з останнім, а саме узгоджували вид, кількість та строки виготовлення фальсифікованої парфумерної продукції з нанесеними на неї знаками для товарів CHANEL, DIOR, GIVENCHY, KENZO; кількість днів, час роботи та перелік працівників у цеху для виготовлення обсягу фальсифікованої парфумерної продукції на замовлення від визначених покупців; наявність у залишках та додаткову необхідність у парфумерних композиціях, флаконах, дозаторах, фіксуючих кільцях, кришках, картонних упаковках, необхідних для безперервного виготовлення контрафактної продукції; вид фальсифікованої парфумерної продукції з нанесеними на неї знаками для товарів CHANEL, DIOR, GIVENCHY, KENZO, її кількість та строки доставки покупцям; стан розрахунків з покупцями такої продукції, тощо.

З метою конспірації своєї протиправної діяльності та унеможливлення викриття правоохоронними органами співучасниками започатковано групу у мессенджері «WhatsApp», учасниками якої були виключно члени злочинного угруповання та особи, які діяли за попередньою змовою з її керівником. З цією ж метою спілкування між учасниками організованої групи щодо суттєвих та важливих умов вчинення злочину здійснювалося у переважній більшості за допомогою мессенджера «WhatsApp».

Крім того, учасники організованої групи у своїй злочинній діяльності використовували автомобіль «Фольксваген Кадді», державний номер НОМЕР_4 , право власності на який зареєстровано за особою 2, для доставки в цех складових елементів для виготовлення контрафакту, а також для поставки покупцям фальсифікованої парфумерної продукції з нанесеними на неї знаками для товарів CHANEL, DIOR, GIVENCHY, KENZO.

Грошові кошти, отримані від продажу фальсифікованої парфумерної продукції з нанесеними на неї знаками для товарів CHANEL, DIOR, GIVENCHY, KENZO, безпосередньо акумулювалися організатором злочинного об`єднання особою 2, який їх розподіляв між всіма співучасниками пропорційно виконуваним функціям та ролі кожного у вчиненні злочину, частину витрачав на забезпечення подальшого вчинення кримінального правопорушення шляхом виготовлення фальсифікованої парфумерної продукції з нанесеними на неї знаками для товарів CHANEL, DIOR, GIVENCHY, KENZO, а залишок спрямовував на задоволення потреб власної життєдіяльності, у тому числі шляхом їх легалізації.

Організована група під керівництвом особи 2 характеризувалася попередньою зорганізованістю в спільне об`єднання для вчинення тяжкого продовжуваного злочину, стабільністю, згуртованістю та стійкістю свого складу, тривалістю постійної злочинної діяльності, домовленістю і готовністю до постійного вчинення продовжуваного злочину кожним із учасників групи, отриманням матеріальних благ від такої діяльності на постійній основі та чітко розмежованої та встановленої ієрархії.

Таким чином, особа 2, ОСОБА_6 та особа 1 на початку 2022 року, заздалегідь зорганізувалися у стійке об`єднання для вчинення продовжуваного кримінального правопорушення, пов`язаного із незаконним використанням знаків для товарів CHANEL, DIOR, GIVENCHY, KENZO, права на які належать іноземним компаніям «Chanel SARL», «Parfums Christian Dior», «LVMH Fregrance Brands», «Kenzo S.A. Company», з метою отримання матеріальної вигоди.

За таких обставин, особа 2, ОСОБА_6 та особа 1 у період часу приблизно з початку 2022 року по 02.03.2023 року (до моменту викриття кримінально-протиправної діяльності з боку правоохоронних органів) об`єднані єдиним планом з розподілом функцій учасників групи, спрямованих на досягнення цього плану, відомого всім учасникам групи, систематично здійснювали дії, спрямовані на незаконне використання знаків для товарів CHANEL, DIOR, GIVENCHY, KENZO, права на які належать іноземним компаніям «Chanel SARL», «Parfums Christian Dior», «LVMH Fregrance Brands», «Kenzo S.A. Company», шляхом нанесення на фальсифіковану парфумерну продукцію для подальшого її продажу за наступних обставин.

Так, особа 2, будучи організатором та керівником утвореного злочинного об`єднання, з метою облаштування місця здійснення діяльності, пов`язаної з незаконним використанням знаку для товарів, а саме виготовлення фальсифікованої парфумерної продукції з нанесенням, зокрема на флакони та упаковку зазначеної продукції знаків для товарів CHANEL, DIOR, GIVENCHY, KENZO з подальшим пропонуванням для продажу та безпосереднього продажу, приблизно з початку 2022 року, отримав у користування від ОСОБА_7 на підставі усної з ним домовленості належне останньому на праві власності нежитлове приміщення за адресою: АДРЕСА_1 , договір щодо оренди якого був укладений між особою 2 та ОСОБА_7 01.07.2022, до якого перемістив та налаштував спеціалізоване обладнання для повного технологічного циклу виготовлення фальсифікованої парфумерної продукції.

Крім того, особа 2, будучи засновником та директором ТОВ «Мамозін», основним видом діяльності якого є виготовлення парфумерної продукції, володіючи спеціальними знаннями та контактами підприємств постачальників сировини, комплектуючих для такого виду діяльності, у період з початку 2022 року по 02.03.2023 організовував та забезпечував доставку сировини парфумерних композицій, флаконів, дозаторів, фіксуючих кілець, кришок, у кількості, до безпосереднього місця вчинення злочину по АДРЕСА_1 .

Також, особа 2 з метою реалізації злочинного наміру, відомо всім учасникам організованої групи, у цей же період часу, постійно замовляв у директора ТОВ «Фабрика упаковки «Еко Пак» ОСОБА_7 , не повідомляючи останнього про свою злочинну діяльність, виготовлення картонних упаковок з нанесенням на них позначень CHANEL, DIOR, GIVENCHY, KENZO та у зазначений період забезпечив отримання учасниками організованої групи щонайменше 1707 упаковок з нанесенням на них вказаних знаків для товарів, права на які належать іноземним компаніям «Chanel SARL», «Parfums Christian Dior», «LVMH Fregrance Brands», «Kenzo S.A. Company».

У свою чергу, особа 2 розумів, що реалізація злочинного плану у вигляді безперервного виготовлення фальсифікованої парфумерної продукції у значних обсягах задля стабільного отримання незаконних доходів від її продажу вимагає залучення більшої кількості осіб, у зв`язку з чим, в різний час у період з початку 2022 року по 02.03.2023 залучив до злочинної діяльності вісім осіб, кримінальне провадження відносно яких закрито, з якими особисто домовився про спільне вчинення незаконного використання знаків для товарів « ІНФОРМАЦІЯ_5 ", " ІНФОРМАЦІЯ_2 ", " ІНФОРМАЦІЯ_3 ", « ІНФОРМАЦІЯ_4 », на що останні, керуючись корисливим мотивом, усвідомлюючи суспільно небезпечний характер своїх дій, передбачаючи суспільно небезпечні наслідки і бажаючи їх настання, тобто діючи з прямим умислом, надали свою добровільну згоду на участь у вчиненні цього злочину за щотижневу матеріальну винагороду.

Тим самим, особа 2 організував та забезпечив можливість безперервного виробництва фальсифікованої парфумерної продукції за адресою: АДРЕСА_1 , створивши всі необхідні умови для незаконного використання знаків для товарів «CHANEL», «DIOR», « ІНФОРМАЦІЯ_3 », « ІНФОРМАЦІЯ_4 », права на які належать іноземним компаніям "Chanel SARL", «Parfums Christian Dior», «LVMH Fregrance Brands», « ІНФОРМАЦІЯ_4 ».

Достеменно знаючи про те, що тільки правовласник знаку для товарів має виключне право володіти, користуватися та розпоряджатися знаками для CHANEL, DIOR, GIVENCHY, KENZO, які охороняються відповідно до вимог міжнародних договорів та Закону України «Про охорону прав на знаки для товарів і послуг», що унеможливлює у законний спосіб іншим особам використовувати їх без згоди правовласників, у період з початку 2022 року по 02.03.2023 року особа 2, будучи обізнаним про порядок реєстрації прав на знаки для товарів та усвідомлюючи відсутність у нього прав на використання знаків для товарів CHANEL, DIOR, GIVENCHY, KENZO, маючи на меті отримання незаконних доходів від продажу фальсифікованих парфумерних виробів, в порушення положень п. 4 ст. 16 Закону України «Про охорону прав на знаки для товарів та послуг», керуючись корисливим мотивом, організував у нежитловому приміщенні за адресою: АДРЕСА_1 незаконне використання знаків для товарів CHANEL, DIOR, GIVENCHY, ІНФОРМАЦІЯ_4 , що виразилось у нанесенні на флакони та упаковку позначень CHANEL, DIOR, GIVENCHY, KENZO, які є схожими із зареєстрованими торгівельними марками настільки, що їх можна сплутати.

Разом з тим, ОСОБА_6 , виконуючи свою роль та функції у складі організованої групи та підпорядковуючись особі 2, будучи офіційно працевлаштованою та виконуючи функції технолога в ТОВ «Мамозін», маючи спеціальну освіту, знання та навички з технології виготовлення парфумерної продукції, у період з початку 2022 року по 02.03.2023, здійснювала функції адміністратора цеху за адресою: м.Одеса, вул.Мельницька 28А, де безпосередньо керувала процесом виготовлення фальсифікованої продукції з незаконним використанням знаків для товарів, зокрема: надавала вказівки та контролювала їх виконання щодо розливу до флаконів сировини - парфумерних композицій, вальцювання ободів дозаторів розпилювачів на флаконах з парфумерними композиціями, запресування декоративних кілець на флакони з парфумерними композиціями, встановлення кришок на флакони з парфумерними композиціями, наклеювання на флакони з парфумерними композиціями етикеток з нанесеними на них позначеннями CHANEL, DIOR, GIVENCHY, KENZO, збирання картонних упаковок, на яких нанесено позначення CHANEL, DIOR, GIVENCHY, KENZO, та поміщення в них флаконів з парфумерними композиціями, на яких наклеєно етикетки з нанесеними на них позначеннями CHANEL, DIOR, GIVENCHY, KENZO,а також поміщення флаконів готової парфумерної продукції, а саме упаковок, на яких нанесено позначення CHANEL, DIOR, GIVENCHY, KENZO, у яких містились флакони з парфумерними композиціями, на яких наклеєно етикетки з нанесеними на них позначеннями CHANEL, DIOR, GIVENCHY, KENZO, до картонних коробок, ініціювала перед особою 2 виплату винагороди працівникам цеху пропорційно виконуваним функціям та ролі кожного у вчиненні злочину, здійснювала облік фактично відпрацьованого часу працівниками та передавала вказану інформацію особі 2.

У свою чергу, особа 1, виконануючи свою роль і функції у складі організованої групи та підпорядковуючись особі 2, а також вісім осіб, кримінальне провадження відносно яких закрито, які керуючись корисливим мотивом, попередньо надавши свою добровільну згоду на участь у вчиненні продовжуваного злочину, діючи за попередньою змовою з особою 2 щодо незаконного використання знаків для товарів CHANEL, DIOR, GIVENCHY, KENZO, в межах визначеного останнім робочого графіку, не будучи обізнаними про існування організованої групи, очолюваної особою 2, у період з початку 2022 року по 02.03.2023 за адресою: м. Одеса, вул. Мельницька 28А виготовляли за грошову винагороду фальсифіковану продукцію, зокрема виготовили 8 упаковок парфумерних виробів (ароматичних дифузорів) CHANEL ALLURE HOMME SPORТ, 5 упаковок парфумерних виробів (ароматичних дифузорів) CHANEL COCO MADEMOISELLE, 8 упаковок парфумерних виробів (ароматичних дифузорів) CHANEL CHANCE EAU FRAICHE, 8 упаковок парфумерних виробів (ароматичних дифузорів) CHANEL CHANCE TENDRE, 5 упаковок парфумерних виробів CHANEL COCO MADEMOISELLE, 7 упаковок парфумерних виробів CHANEL 5, 3 упаковки парфумерних виробів CHANEL ALLURE SPORT EAU EXTREME, 200 упаковок парфумерних виробів CHANEL CHANCE TENDRE, 105 упаковок парфумерних виробів CHANEL CHANCE TENDRE EDP, 394 упаковки парфумерних виробів CHANEL EGOISTE PLATINUM, 298 упаковок парфумерних виробів CHANEL BLEU DE CHANEL, 106 упаковок парфумерних виробів CHANEL CHANCE PARFUM, 17 упаковок парфумерних виробів DIOR Sauvage, 13 упаковок парфумерних виробів DIOR J`adore, 16 упаковок парфумерних виробів DIOR HommeSport, 3 упаковки парфумерних виробів Dior Homme, 4 упаковки парфумерних виробів Dior Addict Eaude Parfum, 3 упаковки парфумерних виробів Dior Miss Dior Rose N Roses, 200 упаковок парфумерних виробів Dior Miss Dior Cherie, 10 упаковок парфумерних виробів Dior Fahrenheit, 8 упаковок парфумерних виробів Dior Adict 2, 107 упаковок парфумерних виробів GIVENCHY ange and demon, 5 упаковок парфумерних виробів GIVENCHY POUR HOMME, 14 упаковок парфумерних виробів GIVENCHY POUR HOMME BLUE, 103 упаковки парфумерних виробів GIVENCHY Linderdit, 34 упаковки парфумерних виробів L`eau par Kenzo woman, 6 упаковок парфумерних виробів L`eauparKenzoman, 8 упаковок парфумерних виробів L`eau Kenzo pour Femme, використовуючи спеціалізоване обладнання, сировину та комплектуючі.

Так, особа 3, кримінальне провадження відносно якого закрито, здійснював розлив до флаконів сировини - парфумерних композицій, особа 1, окрім виконання своєї ролі та функцій у складі організованої групи, здійснював вальцювання ободів дозаторів розпилювачів на флаконах з парфумерними композиціями, особа 4 кримінальне провадження відносно якого закрито, здійснював запресування декоративних кілець на флакони з парфумерними композиціями, особа 5, кримінальне провадження відносно якого закрито, здійснював встановлення кришок на флакони з парфумерними композиціями, особи 6 і 7, кримінальне провадження відносно яких закрито, здійснювали наклеювання на флакони з парфумерними композиціями етикеток з нанесеними на них позначеннями CHANEL, DIOR, GIVENCHY, KENZO, особа 8 і особа 9, кримінальне провадження відносно яких закрито, здійснювали збирання картонних упаковок, на яких нанесено позначення CHANEL, та поміщення в них флаконів з парфумерними композиціями, на яких наклеєно етикетки з нанесеними на них позначеннями CHANEL, DIOR, GIVENCHY, KENZO, особа 10, кримінальне провадження відносно якого закрито, здійснював поміщення флаконів готової парфумерної продукції, а саме упаковок, на яких нанесено позначення CHANEL, DIOR, GIVENCHY, KENZO, у яких містились флакони з парфумерними композиціями, на яких наклеєно етикетки з нанесеними на них позначеннями CHANEL, DIOR, GIVENCHY, KENZO, до картонних коробок.

Після цього, на виконання злочинного плану, відомого всім учасникам організованої групи, особа 1, виконуючи свою роль та функції у складі організованої групи та підпорядковуючись особі 2, з метою розповсюдження виготовленої у зазначений спосіб фальсифікованої продукції, не отримавши будь-яких дозволів або ліцензій від Компанії Chanel SARL, Parfums Christian Dior, LVMH Fregrance Brands, Kenzo S.A. Company на використання позначень CHANEL, DIOR, GIVENCHY, KENZO, використовуючи автомобіль «Фольксваген Кадді», державний номер НОМЕР_4 , право власності на який зареєстровано за особою 2, у період з початку 2022 року по 02.03.2023 здійснював поставку виготовленої фальсифікованої парфумерної продукції оптовим та дрібнооптовим покупцям на промтоварний ринок «7 кілометр», а також відправлення цієї контрафактної продукції покупцям у інших регіонах України за допомогою послуг ТОВ «Нова Пошта».

У свою чергу, особа 2, будучи організатором вчинення злочину та керівником утвореного злочинного об`єднання, отримуючи в такий спосіб незаконний дохід від реалізації фальсифікованої парфумерної продукції, на яку незаконно нанесено знаки для товарів CHANEL, DIOR, GIVENCHY, KENZO, здійснював з власного банківського рахунку, відкритого у АТКБ«Приватбанк», до якого випущено картку № НОМЕР_5 , виплату грошової винагороди залученим до злочинної діяльності співучасникам, а саме: ОСОБА_6 з 31.03.2022 по 13.03.2023 на картковий рахунок № НОМЕР_6 перераховано грошові кошти в сумі 177 055 грн., особі 8 з 20.12.2022 по 13.03.2023 на картковий рахунок № НОМЕР_7 перераховано грошові кошти в сумі 22 966 грн.; особі 6 з 31.03.2022 по 13.03.2023 на картковий рахунок № НОМЕР_8 перераховано грошові кошти в сумі 95142 грн.; особі 7 з 09.07.2022 по 13.03.2023 на картковий рахунок№ НОМЕР_9 перераховано грошові кошти в сумі 85 182 грн.; особі 9 з 09.04.2022 по 13.03.2023 на картковий рахунок № НОМЕР_10 перераховано грошові кошти в сумі 112149 грн.; особі 10 з 13.04.2022 по 13.03.2023 на картковий рахунок № НОМЕР_11 перераховано грошові кошти в сумі 261684 грн.; особі 3 з 13.04.2022 по 28.01.2023 на картковий рахунок

№ НОМЕР_12 перераховано грошові кошти в сумі 187062 грн.; особі 5 04.03.2023 на картковий рахунок № НОМЕР_13 перераховано грошові кошти в сумі 19 095 грн.

Під час проведення у період з 02.03.2023 по 04.03.2023 санкціонованого обшуку за адресою: за адресою: АДРЕСА_1 , де здійснює свою діяльність ТОВ «Фабрика упаковки «Еко Пак», виявлено окреме приміщення цеху, обладнане для виготовлення парфумерної продукції, яке орендовано особою 2, де було вилучено фальсифіковану продукцію з незаконно нанесеними знаками для товарів «CHANEL», «DIOR», «GIVENCHY», «KENZO», права на які належать іноземним компаніям «Chanel SARL», «Parfums Christian Dior», «LVMH Fregrance Brands», « ІНФОРМАЦІЯ_4 », а саме: 8 упаковок парфумерних виробів (ароматичних дифузорів) CHANEL ALLURE HOMME SPORТ, 5 упаковок парфумерних виробів (ароматичних дифузорів) CHANEL COCO MADEMOISELLE, 8 упаковок парфумерних виробів (ароматичних дифузорів) CHANEL CHANCE EAU FRAICHE, 8 упаковок парфумерних виробів (ароматичних дифузорів) CHANEL CHANCE TENDRE, 5 упаковок парфумерних виробів CHANEL COCO MADEMOISELLE, 7 упаковок парфумерних виробів CHANEL 5, 3 упаковки парфумерних виробів CHANEL ALLURE SPORT EAU EXTREME, 200 упаковок парфумерних виробів CHANEL CHANCE TENDRE, 105 упаковок парфумерних виробів CHANEL CHANCE TENDRE EDP, 394 упаковки парфумерних виробів CHANEL EGOISTE PLATINUM, 298 упаковок парфумерних виробів CHANEL BLEU DE CHANEL, 106 упаковок парфумерних виробів CHANEL CHANCE PARFUM, 17 упаковок парфумерних виробів DIOR Sauvage, 13 упаковок парфумерних виробів DIOR J`adore, 16 упаковок парфумерних виробів DIOR Homme Sport, 3 упаковки парфумерних виробів Dior Homme, 4 упаковки парфумерних виробів Dior Addict Eaude Parfum, 3 упаковки парфумерних виробів Dior Miss Dior Rose N Roses, 200 упаковок парфумерних виробів Dior Miss Dior Cherie, 10 упаковок парфумерних виробів Dior Fahrenheit, 8 упаковок парфумерних виробів Dior Adict 2, 107 упаковок парфумерних виробів GIVENCHY angeand demon, 5 упаковок парфумерних виробів GIVENCHY POUR HOMME, 14 упаковок парфумерних виробів GIVENCHY POUR HOMME BLUE, 103 упаковки парфумерних виробів GIVENCHY Linderdit, 34 упаковки парфумерних виробів L`eaupar Kenzo woman, 6 упаковок парфумерних виробів L`eau par Kenzo man, 8 упаковок парфумерних виробів L`eau Kenzo pour Femme.

У свою чергу, в ході проведення 02.03.2023 санкціонованого обшуку в торгівельному павільйоні (контейнері) № НОМЕР_14 , розташованому на земельній ділянці з кадастровим номером: 5123755200:02:002:0188 за адресою: АДРЕСА_5 в межах географічних координат: 46.437780, 30.645406; 46.437554, 30.645390; 46.437680, 30.640530; 46.437913, 30.640605, вилучено фальсифіковану продукцію з незаконно нанесеними знаками для товарів «CHANEL» «DIOR», «GIVENCHY», «KENZO», права на які належать іноземним компаніям " ІНФОРМАЦІЯ_5 ", «Parfums Christian Dior», «LVMH Fregrance Brands», « ІНФОРМАЦІЯ_4 », а саме: 586 упаковок парфумерних виробів Chanel, 27 упаковок парфумерних виробів GIVENCHY, 104 упаковки парфумерних виробів KENZO, 296 упаковок парфумерних виробів Dior, які виготовлено та реалізовано учасниками злочинного об`єднання під керівництвом особи 2.

Також, ході проведення 02.03.2023 санкціонованого обшуку в торгівельному павільйоні (контейнері) № НОМЕР_15 , розташованому на земельній ділянці з кадастровим номером: 5123755200:02:002:0188 за адресою: АДРЕСА_5 , вилучено фальсифіковану продукцію з незаконно нанесеними знаками для товарів «CHANEL» «DIOR», « ІНФОРМАЦІЯ_3 », « ІНФОРМАЦІЯ_4 », права на які належать іноземним компаніям " ІНФОРМАЦІЯ_5 ", « ІНФОРМАЦІЯ_2 », «LVMH Fregrance Brands», « ІНФОРМАЦІЯ_4 », а саме: 309 упаковок парфумерних виробів Chanel, 71 упаковка парфумерних виробів GIVENCHY, 34 упаковки парфумерних виробів KENZO, 20 упаковок парфумерних виробів Dior, які виготовлено та реалізовано учасниками злочинного об`єднання під керівництвом особи 2.

Вилучена продукція не є оригінальною продукцією Компаній Chanel SARL, Parfums Christian Dior, LVMH Fregrance Brands, Kenzo S.A. Company, а тому є фальсифікованою продукцією.

Загальна вартість оригінальних виробів товару з використанням знаку, що належить Компанії Chanel SARL становить 4 108 942 грн., Компанії ParfumsChristianDior - 1 053 957 грн, Компанії LVMH Fregrance Brands - 611 659 грн, Компанії Kenzo S.A. Company - 99 864 грн.

Таким чином, ОСОБА_6 , особа 1, діючи у складі організованої групи за участі особи 2 своїми умисними протиправними діями, які виразилися у незаконному використанні знаків для товарів «CHANEL», "DIOR", "GIVENCHY", «KENZO», завдала Компанії Chanel SARL матеріальних збитків на загальну суму 4 108 942 грн., Компанії Parfums Christian Dior на загальну суму 1053 957 грн, Компанії LVMH Fregrance Brands на загальну суму 611 659 грн, Компанії Kenzo S.A. Company на загальну суму 99 864 грн, а всього заподіяли збитків на загальну суму 5 874 422 грн.

Таким чином ОСОБА_6 вчинила кримінальне правопорушення, передбачене - незаконне використання знаків для товарів, вчинене організованою групою, що завдало матеріальної шкоди в особливо великому розмірі.

Кримінальне провадження підсудне Київському районному суду м. Одеси.

03.11.2023 року між потерпілими: компаніями ChanelSARL,ParfumsChristianDior,LVMHFregranceBrands,KenzoS.A.Company, в інтересах яких діє ОСОБА_8 та обвинуваченою ОСОБА_6 укладена угода про примирення.

Згідно вищевказаної угоди про примирення вбачається, що на виконанняумови пропримирення допідписання вказаноїугоди обвинуваченавідшкодувала потерпілимзавдані збитки,що свідчить про відсутність будь яких майнових претензій до обвинуваченої.

Також в угоді враховані ступінь тяжкості вчиненого злочину, особу обвинуваченої, наявність суспільного інтересу.

При визначенні та узгодженні покарання сторони дійшли згоди, що оскільки роль ОСОБА_6 є незначною та зводилася до технічної участі, то їй можливо застосувати покарання в межах санкції ч.3 ст.229 КК України, без урахування розміру майнової шкоди, завданої кримінальним правопорушенням.

Сторони погоджуються на призначення покарання ОСОБА_6 за ч. 3 ст. 229 КК України - у вигляді штрафу в розмірі 10 тисяч неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що складає 170 000 гривень без позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю.

В угоді передбачені наслідки її укладання, затвердження та невиконання, які роз`яснені

Розглядаючи в порядку п.1 ч.3 ст.314 КПК України питання про можливість затвердження угоди про примиренння між потерпілими та обвинуваченою, суд виходить з наступного.

Обвинувальний акт, реєстр матеріалів досудового розслідування та угода про визнання винуватості складені із дотриманням вимог КПК України.

Будучи допитаним у судовому засіданні ОСОБА_6 визнала себе винною у повному обсязі та цілком підтвердила обставини вчиненого кримінального правопорушення, яке викладено в обвинувальному акті. У скоєному щиро розкаялась та повідомила про добровільність своєї позиції при укладенні угоди про примирення, розуміння характеру обвинувачення, наслідків укладання та затвердження угоди, просила вказану угоду з потерпілими затвердити і призначити узгоджену міру покарання.

Преставник потерпілих підтримав укладання угоди про примирення.

Прокурор підтримав укладання угоди про примирення.

Суд переконався, що укладення угоди сторонами є добровільним, тобто не є наслідком застосування насильства, примусу, погроз або наслідком обіцянок чи дій будь-яких інших обставин, ніж ті, що передбачені в угоді.

При цьому судом з`ясовано, що представник потерпілого цілком розуміє наслідки її затвердження, передбачені ч.1ст.473 КПК України. Крім цього, обвинувачена ОСОБА_6 також повністю усвідомлює зміст укладеної угоди про примирення, характер обвинувачення, щодо якого визнає себе винною, цілком розуміє свої права, передбачені п. 1 ч. 5ст. 474 КПК України, а також наслідки укладення і затвердження даної угоди, передбачені ч.1ст. 473 КПК України, та наслідки її невиконання, передбаченіст. 476 КПК України.

Розглянувши угоду, вислухавши доводи сторін, суд вважає, що угода підлягає затвердженню, оскільки відповідає вимогамст.ст. 469, 471 КПК України, дії ОСОБА_6 за ч.3 ст.229 КК Україникваліфіковані правильно, умови угоди не суперечать інтересам суспільства і не порушують права, свободи чи інтереси сторін, обвинувачена ОСОБА_6 може виконати взяті на себе за угодою зобов`язання, узгоджена міра покарання відповідає санкції кримінального закону та загальним засадам призначення покарання, визначених у ст.65 КК України.

Оскільки умовиугоди пропримирення міжпотерпілими таобвинуваченою повністювідповідають вимогамКримінального процесуальногокодексу Українита Кримінальногокодексу України,суд дійшоввисновку,про наявністьвсіх правовихпідстав длязатвердження цієїугоди тапризначення ОСОБА_6 узгодженої сторонами міри покарання.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст.ст. 314, 370-374, 394, 473-475 КПК України, суд

УХВАЛИВ:

Угоду про примирення від 03.11.2023 року між обвинуваченою ОСОБА_6 та потерпілими: компаніями ChanelSARL,ParfumsChristianDior,LVMHFregranceBrands,KenzoS.A.Company, в інтересахяких діє ОСОБА_8 затвердити.

ОСОБА_6 визнати винноюу вчиненнікримінального правопорушення,передбаченого ч.3ст.229КК Українита призначитиїй покарання у вигляді штрафу у розмірі 10 тисяч неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що складає 170000 гривень, без позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю.

Стягнути з ОСОБА_6 процесуальні витрати на користь держави у розмірі 15057 гривень.

Запобіжний захід відносно ОСОБА_6 у вигляді застави після набрання вироком законної сили скасувати.

Повернути ОСОБА_6 заставу у сумі 187880 гривень, внесену 14.07.2023 року на підставі ухвали слідчого судді Київського районного суду м.Одеси від 07.07.2023 року.

Скасувати арешт,накладений ухвалоюКиївського районногосуду м.Одеси від 08.03.2023 року (провадження 1- кс/947/2871/23) на мобільний телефон Samsung А53, серійний номер НОМЕР_16 , який належить ОСОБА_6 .

Речовий доказ - мобільний телефон Samsung А53, серійний номер НОМЕР_16 повернути за належністю власнику ОСОБА_6 .

Вирок може бути оскаржено до Одеського апеляційного суду шляхом подання апеляційної скарги через Київський районний суд м. Одеси протягом 30 діб з дня його проголошення, але лише у випадках, встановлених ст. 394 ч.4 КПК України.

Вирок суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано.

Копія вироку негайно після його проголошення вручити обвинуваченій та прокурору.

Суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 115790101
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку