open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Єдиний державний реєстр судових рішень

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про закриття підготовчого провадження та призначення

судового засідання для розгляду справи по суті

30 листопада 2023 року Київ № 320/21550/23

Київський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Басая О.В.,

за участю секретаря судового засідання Короташ О.Б.,

за участю:

представника позивача - Ялова О.О.,

представника відповідача - Сливки А.В.,

розглянувши в підготовчому засіданні адміністративну справу за позовом Приватного акціонерного товариства "Київ-Атлантик Україна" до Головного управління ДПС у Київській області, як відокремленого підрозділу Державної податкової служби України про визнання протиправними та скасування податкових повідомлень-рішень,

у с т а н о в и в:

До Київського окружного адміністративного суду звернулося Приватне акціонерне товариство "Київ-Атлантик Україна" з позовом до Головного управління ДПС у Київській області, як відокремленого підрозділу Державної податкової служби України, в якому з урахуванням уточненої позовної заяви просить суд:

- визнати протиправним та скасувати податкове повідомлення-рішення Головного управління ДПС у Київській області від 25.01.2022 № 0024570715 (форма "П") у частині зменшення суми від`ємного значення об`єкта оподаткування податком на прибуток на суму 4 418 572 грн;

- визнати протиправним та скасувати податкове повідомлення-рішення Головного управління ДПС у Київській області від 06.06.2023 № 00966807/3 (форма "П") у частині зменшення суми від`ємного значення об`єкта оподаткування податком на прибуток на суму 43 153 200 грн;

- визнати протиправним та скасувати податкове повідомлення-рішення Головного управління ДПС у Київській області від 25.01.2022 № 0024580715 (форма "Р") у частині збільшення суми грошового зобов`язання за платежем "Податок на додану вартість із вироблених в Україні товарів (робіт, послуг)", код платежу 14010100, на суму 123 761 грн та нарахування штрафних санкцій у розмірі 12 376 грн.

Ухвалою суду від 07.07.2023 позовну заяву Приватного акціонерного товариства "Київ-Атлантик Україна" залишено без руху, зазначено недоліки позовної заяви, спосіб їх усунення та визначено строк для усунення недоліків позовної заяви. Позивач усунув вказані в ухвалі суду недоліки в установлений судом строк.

Згідно з ухвалою суду 03.08.2023 відкрито провадження в адміністративній справі, справу вирішено розглядати за правилами загального позовного провадження та призначено судове засідання.

Відповідно до ухвали від 26.09.2023, суд продовжив строк підготовчого провадження у справі № 320/21550/23 на 30 днів.

У підготовчому засіданні 30.11.2023 представник позивача подав заяву про заміну сторони її правонаступником, позаяк 30.10.2023 було здійснено державну реєстрацію припинення Приватного акціонерного товариство "Київ-Атлантик Україна" (код за ЄДРПОУ 22929481, місцезнаходження: Україна, 08800, Київська область, Обухівський район, м. Миронівка, вул. Степова, 8) шляхом перетворення у новоутворену юридичну особу - Товариство з обмеженою відповідальністю "Київ-Атлантик Україна" (код за ЄДРПОУ 22929481, місцезнаходження: Україна, 08800, Київська область, Обухівський район, м. Миронівка, вул. Степова, 8).

Представник відповідача не заперечив щодо заміни позивача на правонаступника.

Розглянувши заяву про заміну позивача на його правонаступника, заслухавши думку представників сторін, дослідивши матеріали справи, суд встановив таке.

Відповідно до частини першої статті 133 Закону України "Про акціонерні товариства" визначено, що перетворенням акціонерного товариства є зміна організаційно-правової форми акціонерного товариства з його припиненням та передачею всього свого майна, прав та обов`язків, товариству - правонаступнику згідно з передавальним актом.

Таким чином, з 30.10.2023 усі права та зобов`язання ПрАТ "Київ-Атлантик Україна" перейшли до правонаступника - Товариства з обмеженою відповідальністю "Київ-Атлантик Україна".

Ураховуючи викладене, суд дійшов висновку, що Товариство з обмеженою відповідальністю "Київ-Атлантик Україна" (код за ЄДРПОУ 22929481) є правонаступником Приватного акціонерного товариство "Київ-Атлантик Україна" (код за ЄДРПОУ 22929481), а отже має певне коло прав та обов`язків останнього.

Відповідно до частини першої статті 52 Кодексу адміністративного судочинства України, суд у разі вибуття або заміни сторони чи третьої особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд допускає на будь-якій стадії судового процесу заміну відповідної сторони чи третьої особи її правонаступником. Усі дії, вчинені в адміністративному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього в такій самій мірі, у якій вони були б обов`язкові для особи, яку він замінив.

У зв`язку з цим, суд вважає, що заяву про заміну позивача на його правонаступника необхідно задовольнити та допустити заміну - Приватного акціонерного товариство "Київ-Атлантик Україна" (код за ЄДРПОУ 22929481) на правонаступника - Товариство з обмеженою відповідальністю "Київ-Атлантик Україна" (код за ЄДРПОУ 22929481, місцезнаходження: Україна, 08800, Київська область, Обухівський район, м. Миронівка, вул. Степова, 8).

Також у підготовчому засіданні 30.11.2023 суд поставив на обговорення питання про закриття підготовчого провадження по справі та призначення справи до судового розгляду по суті.

Представник позивача та представник відповідача не заперечили проти закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Суд зазначає, що під час підготовчого засідання суд вчинив, передбачені статтею 180 Кодексу адміністративного судочинства України, дії, необхідні для забезпечення правильного і своєчасного розгляду справи по суті.

Відповідно до пункту 3 частини другої статті 183 Кодексу адміністративного судочинства України за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

З огляду на зазначене, суд вважає за необхідне закрити підготовче провадження та призначити справу до судового розгляду по суті.

Керуючись статтями 52, 183, 243, 248, 256, 294, 295 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

у х в а л и в:

Заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Київ-Атлантик Україна" про заміну сторони її правонаступником задовольнити.

Замінити позивача у даній справі Приватне акціонерне товариство "Київ-Атлантик Україна" (код за ЄДРПОУ 22929481) на правонаступника - Товариство з обмеженою відповідальністю "Київ-Атлантик Україна" (код за ЄДРПОУ 22929481, місцезнаходження: Україна, 08800, Київська область, Обухівський район, м. Миронівка, вул. Степова, 8).

Закрити підготовче провадження у справі № 320/21550/23 та призначити справу до судового розгляду по суті на 12 грудня 2023 року о 10 год.

Судове засідання відбуватиметься у приміщенні Київського окружного адміністративного суду (адреса: м. Київ, бульвар Лесі Українки, 26, 1-й під`їзд, 6-й поверх).

Викликати для участі у судовому засіданні учасників справи (їх представників).

Роз`яснити учасникам справи про можливість отримання інформації по справі, що розглядається, на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за посиланням: http://adm.ko.court.gov.ua/sud1070/.

Копію ухвали суду надіслати (надати) учасникам справи (їх представникам).

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення. Ухвала, постановлена судом поза межами судового засідання або у судовому засіданні у разі неявки учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженні, набирає законної сили з моменту її підписання.

Апеляційна скарга на ухвалу суду в частині замінити позивача на правонаступника подається до Шостого апеляційного адміністративного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Якщо у судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, апеляційна скарга подається протягом п`ятнадцяти днів з дня складення повного тексту ухвали.

СуддяБасай О.В.

Джерело: ЄДРСР 115310890
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку