open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Єдиний державний реєстр судових рішень

Справа № 138/2790/23

Провадження №:1-кп/138/274/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

30 листопада 2023 року м. Могилів-Подільський

Могилів-Подільський міськрайонний суд Вінницької області в складі:

головуючого: судді ОСОБА_1 ,

за участі: секретаря ОСОБА_2 ,

прокурора ОСОБА_3 ,

потерпілої ОСОБА_4 ,

обвинуваченого ОСОБА_5 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі судових засідань Могилів-Подільського міськрайонного суду кримінальне провадження №12023020160000429 від 15.08.2023 по обвинуваченню

ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ,уродженця м.Красноярськ російськафедерація,зареєстрованого тапроживаючого АДРЕСА_1 ,громадянина України,освіта середня, пенсіонера, інваліда ІІІгрупи, раніше несудимого,

у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст.126-1 КК України,-

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_5 обвинувачуються у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст.126-1 КК України.

А саме, згідно ІКС ІПНП підсистеми «Кривдник», яка діє на підставі наказу МВС №650 від 21 серпня 2017 «Про затвердження Інструкції з організації діяльності дільничних офіцерів поліції», ст.23 Закону України «Про Національну поліцію», ст.ст.3,6,12 Закону України «Про попередження насильства в сім`ї», з 24.11.2022 перебуваючи на превентивному обліку в Могилів-Подільському РВП ГУНП у Вінницькій області як сімейний насильник, вчинив умисне систематичне психологічне насильство щодо подружжя та колишнього подружжя, що призводить до психологічних страждань за наступних обставин.

Так, 03.06.2022 о 21 год. 00 хв., ОСОБА_5 знаходячись за місцем свого проживання по АДРЕСА_2 , перебуваючи у стані алкогольного сп`яніння, умисно, вчинив відносно своєї дружини ОСОБА_4 психологічне насильство, а саме ображав її нецензурною лайкою, що призвело до психологічних страждань, за що відносно ОСОБА_5 складено протокол за ч.1 ст.173-2 КУпАП.

Згідно постанови Могилів-Подільського міськрайонного суду від 17.08.2022 ОСОБА_5 визнано винним у вчиненні вище зазначеного адміністративного правопорушення та накладено на останнього адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі 10 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 170 грн. в дохід держави.

Крім цього, 20.08.2022 о 23 год. 40 хв., ОСОБА_5 знаходячись за місцем свого проживання по АДРЕСА_2 , перебуваючи у стані алкогольного сп`яніння, не зупиняючись на вчиненому, діючи умисно, усвідомлюючи характер своїх дій, передбачаючи та бажаючи настання суспільно небезпечних наслідків, доводячи свої злочинні наміри до кінця, систематично, вчиняв відносно своєї дружини ОСОБА_4 психологічне насильство, а саме ображав її нецензурними словами та погрожував фізичною розправою, що призвело до психологічних страждань, за що відносно ОСОБА_5 складено протокол за ч.1 ст.173-2 КУпАП.

Згідно постанови Могилів-Подільського міськрайонного суду від 25.08.2022 ОСОБА_5 визнано винним у вчиненні зазначеного вище адміністративного правопорушення та накладено на останнього адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі 20 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 340 гривень в дохід держави.

Крім цього, 24.11.2022 о 12 год. 00 хв., ОСОБА_5 знаходячись за місцем свого проживання по АДРЕСА_2 , перебуваючи у стані алкогольного сп`яніння, не зупиняючись на вчиненому, діючи умисно, усвідомлюючи характер своїх дій, передбачаючи та бажаючи настання суспільно небезпечних наслідків, доводячи свої злочинні наміри до кінця, систематично, вчиняв відносно своєї дружини ОСОБА_4 психологічне насильство, а саме ображав її нецензурними словами та погрожував фізичною розправою, що призвело до психологічних страждань, за що відносно ОСОБА_5 складено протокол за ч.2 ст.173-2 КУпАП.

Згідно постанови Могилів-Подільського міськрайонного суду від 06.12.2022 ОСОБА_5 визнано винним у вчиненні вказано вище адміністративного правопорушення та накладено на останнього адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі 680 грн. в дохід держави.

Крім цього, 12.08.2023 о 14 год. 34 хв., ОСОБА_5 знаходячись за місцем свого проживання по АДРЕСА_2 , не зупиняючись на вчиненому, діючи умисно, усвідомлюючи характер своїх дій, передбачаючи та бажаючи настання суспільно небезпечних наслідків, доводячи свої злочинні наміри до кінця, систематично, вчиняв відносно своєї колишньої дружини ОСОБА_4 психологічне насильство, а саме ображав її нецензурною лайкою та погрожував фізичною розправою, що призвело до психологічних страждань, за що відносно ОСОБА_5 складено протокол за ч.2 ст.173-2 КУпАП.

Згідно постанови Могилів-Подільського міськрайонного суду від 07.09.2023 ОСОБА_5 визнано винним у вчиненні вище зазначеного адміністративного правопорушення та накладено на останнього адміністративне стягнення у виді штрафу 340 гривень в дохід держави.

Крім цього, 13.08.2023 о 19 год. 00 хв., ОСОБА_5 знаходячись за місцем свого проживання по АДРЕСА_2 , не зупиняючись на вчиненому, діючи умисно, усвідомлюючи характер своїх дій, передбачаючи та бажаючи настання суспільно небезпечних наслідків, доводячи свої злочинні наміри до кінця, систематично, вчинив відносно своєї колишньої дружини ОСОБА_4 психологічне насильство, а саме ображав її нецензурною лайкою та погрожував фізичною розправою, що призвело до психологічних страждань останньої, за що відносно ОСОБА_5 складено протокол за ч.2 ст.173-2 КУпАП.

Згідно постанови Могилів-Подільського міськрайонного суду від 05.09.2023 ОСОБА_5 визнано винним у вчиненні вище зазначеного адміністративного правопорушення та накладено на останнього адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі 340 грн. в дохід держави.

Органом досудового розслідування дії ОСОБА_5 кваліфіковано за ст.126-1 КК України домашнє насильство, тобто умисне систематичневчинення,психологічного насильстващодо подружжята колишньогоподружжя,що призводитьдо психологічнихстраждань.

Потерпіла ОСОБА_4 в судовому засіданні надала письмове клопотання в якому просить звільнити ОСОБА_5 від кримінальної відповідальності, так як вони з обвинуваченим примирилися.

Обвинувачений ОСОБА_5 свою вину за ст.126-1 КК України визнав. Пояснив, що з потерпілою примирилася. В скоєному щиро розкаюється. Просив закрити провадження та звільнити його від кримінальної відповідальності на підставі ст.46 КК України.

Заслухавши думку прокурора, який не заперечував проти закриття кримінального провадження у зв`язку із звільненням обвинуваченого від кримінальної відповідальності, обвинуваченого, потерпілу, дослідивши матеріали кримінального провадження, суд прийшов до висновку, що ОСОБА_5 слід звільнити від кримінальної відповідальності за ст.126-1 КК України на підставі ст.46 КК України у зв`язку з примиренням з потерпілою, а провадження за ст.126-1 КК України - закрити, з наступних підстав.

Згідно ст. 46 КК України особа, яка вперше вчинила злочин невеликої тяжкості або необережний злочин середньої тяжкості, звільняється від кримінальної відповідальності, якщо вона примирилася з потерпілим та відшкодувала завдані нею збитки або усунула заподіяну шкоду.

Злочин, передбачений ст.126-1 КК України є нетяжким злочином.

Обвинувачений ОСОБА_5 раніше не судимий, примирився з потерпілою, що підтверджується заявою потерпілої.

Пунктом 1 ч.2ст.284 КПК Українивизначено, що кримінальне провадження закривається судом у зв`язку зі звільненням особи від кримінальної відповідальності.

Згідно ч.4ст.286 КПК України,якщо під час здійснення судового провадження щодо провадження, яке надійшло до суду з обвинувальним актом, сторона кримінального провадження звернеться до суду з клопотанням про звільнення від кримінальної відповідальності обвинуваченого, суд має невідкладно розглянути таке клопотання.

Відповідно до ч.3ст.288 КПК України,суд своєю ухвалою закриває кримінальне провадження та звільняє підозрюваного, обвинуваченого від кримінальної відповідальності у випадку встановлення підстав, передбачених законом України про кримінальну відповідальність.

Згідно письмового клопотання потерпілої та обвинуваченого в судовому засіданні останні примирились та погодилась на звільнення від кримінальної відповідальності на підставі ст. 46 КК України.

Керуючись ст.46, ст.126-1 КК України, п.1 ч.2 ст.284, ч.4 ст.286, 288, 369-372 КПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

ОСОБА_5 звільнити від кримінальної відповідальності за вчинення злочину, передбаченого ст.126-1 КК України у зв`язку з примиренням з потерпілою ОСОБА_4 .

Кримінальне провадження, внесене в Єдиний реєстр досудових розслідувань за №12023020160000429 від 15.08.2023, відносно ОСОБА_5 за ст.126-1КК України закрити.

Ухвала може бути оскаржена до Вінницького апеляційного суду протягом 7 днів з дня її проголошення через Могилів-Подільський міськрайонний суд і набирає законної сили після закінчення вказаного строку, якщо скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції.

Роз`яснити учасникам судового провадження, що вони мають право отримати в суді копію ухвали.

Суддя: ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 115300098
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку