open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Єдиний державний реєстр судових рішень

712/1285/23

2/712/1264/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

08 листопада 2023 року Соснівський районний суд м. Черкаси у складі:

судді Борєйко О.М.

за участю секретаря судового засідання Чорнуцької І.Ю.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Черкаси цивільну справу за позовом Акціонерного товариства «Комерційний Банк «Приватбанк» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості,

ВСТАНОВИВ:

Акціонерне товариство «Комерційний Банк «Приватбанк» звернулось до Соснівського районного суду м. Черкаси з вказаною позовною заявою.

Ухвалою Соснівського районного суду м. Черкаси від 23 червня 2023 року відкрито провадження у справі та призначено судове засідання.

Сторони в судове засідання не з`явились, про дату, час і місце судового засідання повідомлені належним чином.

Згідно сповіщення начальника штабу першого заступника командира військової частини НОМЕР_1 від 30 травня 2022 року №27, ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , вважається таким, що зник безвісти 28 квітня 2022 року.

Ухвалою Соснівського районного суду м. Черкаси від 07 вересня 2023 року Зобов`язано Департамент інформатизації Міністерства внутрішніх справ України надати Соснівському районному суду м. Черкаси відомості з Єдиного реєстру зниклих безвісти за особливих обставин щодо ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

На виконання ухвали Соснівського районного суду м. Черкаси від 07 вересня 2023 року Департаментом інформатизації Міністерства внутрішніх справ України надано витяг № 20230920-1179 з Єдиного реєстру осіб, зниклих безвісті за особливих обставин, від 20 вересня 2023 року, згідно якого ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , зник на території бойових дій (під час воєнних дій).

Відповідно до ст.1 Закону України «Про правовий статус осіб, зниклих безвісти за особливих обставин», Єдиний реєстр осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, - електронна база даних, призначена для зберігання, захисту, обробки, використання і поширення визначеної цим Законом інформації про осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, їх невпізнані останки, наявність чи відсутність рішення суду про визнання осіб, зниклих безвісти, безвісно відсутніми або оголошення померлими, а також інших даних, що використовуються для забезпечення обліку осіб, зниклих безвісти, з метою їх розшуку.

Згідно ст.1 Закону України «Про правовий статус осіб, зниклих безвісти за особливих обставин», особа, зникла безвісти за особливих обставин, - особа, зникла безвісти у зв`язку із збройним конфліктом, воєнними діями, тимчасовою окупацією частини території України, надзвичайними ситуаціями природного чи техногенного характеру.

Відповідно до ч.1 ст. 4 Закону України «Про правовий статус осіб, зниклих безвісти за особливих обставин», особа набуває статусу такої, що зникла безвісти за особливих обставин, з моменту внесення про неї відомостей, що містяться у заяві про факт зникнення, до Єдиного реєстру осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, та вважається такою, що зникла безвісти за особливих обставин, з моменту подання заявником заяви про факт зникнення особи.

Згідно ст. 20 Закону України «Про правовий статус осіб, зниклих безвісти за особливих обставин», розшук особи, зниклої безвісти за особливих обставин, припиняється не пізніше ніж через три дні з дня встановлення місця перебування особи, зниклої безвісти за особливих обставин, місця поховання чи місцезнаходження останків такої особи з повідомленням про це її близьких родичів та членів сім`ї, а також заявника, якщо заявник не є близьким родичем та членом сім`ї. Про припинення розшуку особи, зниклої безвісти за особливих обставин, невідкладно робиться відмітка в Реєстрі.

Згідно витягу № 20230920-1179 з Єдиного реєстру осіб, зниклих безвісті за особливих обставин, від 20 вересня 2023 року, відповідач - ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , зник на території бойових дій (під час воєнних дій).

Відповідно до п.2 ч.1 ст. 251 ЦПК України, суд зобов`язаний зупинити провадження у справі у разі перебування сторони або третьої особи, яка заявляє самостійні вимоги щодо предмета спору, у складі Збройних Сил України або інших утворених відповідно до закону військових формувань, що переведені на воєнний стан або залучені до проведення антитерористичної операції.

Згідно п.4) ч.1 ст. 252 ЦПК України, суд може за заявою учасника справи або з власно ініціативи зупинити провадження у справі і випадку розшуку відповідача в разі неможливості розгляду справи за його відсутності.

На підставі вищевикладеного, відповідно до ст.ст. 1, 4, 20 Закону України Закону України «Про правовий статус осіб, зниклих безвісти за особливих обставин», керуючись ст.ст. 43, 49, 251, 252, 253, 260, 261, 353 ЦПК України,

УХВАЛИВ:

Провадження в цивільній справі за позовом Акціонерного товариства «Комерційний Банк «Приватбанк» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості, зупинити до розшуку відповідача.

Копію ухвали направити сторонам справи.

Ухвала може бути оскаржена до Черкаського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Суддя О.М. Борєйко

Джерело: ЄДРСР 114758157
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку