open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Єдиний державний реєстр судових рішень

ЄУ № 712/844/23

Провадження №1-кп/712/414/23

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

24 жовтня 2023 року Соснівський районний суд м. Черкаси

у складі: головуючого судді ОСОБА_1 ,

за участю: секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

прокурора ОСОБА_3 ,

захисників: ОСОБА_4 , ОСОБА_5 ,

представника цивільного позивача ОСОБА_6 ,

обвинувачених ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залісуду м.Черкаси кримінальнепровадження, внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань за 42022252010000037від 14.06.2022,за обвинуваченням ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Черкаси, громадянина України, який одружений, має на утриманні малолітню доньку ОСОБА_10 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , раніше не судимий, працює на посаді головного інженера суб`єкта підприємницької діяльності фізичної особи ОСОБА_11 , проживає за адресою: АДРЕСА_1 , у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст. 190, ч.2 ст. 15, ч.2 ст. 190 КК України, ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , уродженки м. Сміла Черкаської області, громадянки України,раніше несудима,працює напосаді адміністратораФОП « ОСОБА_12 », у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 190 КК України,

В С Т А Н О В И В :

До Соснівського районного суду м. Черкаси від суб`єкта підприємницькоїдіяльності фізичноїособи ОСОБА_11 та фізичноїособи -підприємця ОСОБА_13 надійшли клопотання про звільнення ОСОБА_8 та ОСОБА_7 , підозрюваних у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст. 190, ч.2 ст. 15, ч.2 ст. 190 КК України, від кримінальної відповідальності з передачею на поруки трудовим колективам суб`єкта підприємницької діяльності фізичної особи « ОСОБА_11 », фізичної особи - підприємця « ОСОБА_13 » відповідно, та закриття кримінального провадження згідно ст.47 КК України.

Під час досудового розслідування встановлено, що ОСОБА_8 відповідно до наказу №16-у від 05.02.2020 прийнятий на роботу в КПТМ «Черкаситеплокомуненерго» Черкаської міської ради з 06.02.2020 на посаду начальника служби по зв`язкам з громадськістю. Наказом № 184-п від 15.10.2021 з 18.10.2021 переведений на посаду начальника відділу з питань укладення договорів служби постачання товарів та послуг КПТМ «Черкаситеплокомуненерго» Черкаської міської ради.

Відповідно до посадової інструкції начальника відділу з питань укладення договорів, затвердженої 18.10.2021 директором КПТМ «Черкаситеплокомуненерго», начальник відділу з питань укладання договорів є безпосереднім керівником трудового колективу, який складається з інженера і юрисконсульта та виконує роботи по реалізації теплової енергії юридичним особам та фізичним особам-підприємцям.

Окрім того, начальник відділу з питань укладання договорів організовує комплексне вивчення, аналіз та облік об`єктів теплоспоживання з метою недопущення бездоговірного користування тепловою енергією та послугами з централізованого постачання гарячої води; забезпечує своєчасне та якісне укладання договорів купівлі-продажу теплової енергії та договорів про надання послуг з централізованого постачання гарячої води з споживачами, перевіряє достовірність даних, занесених в них; здійснює організацію збуту теплової енергії та послуги з централізованого постачання гарячої води згідно з плановими завданнями та укладеними договорами; приймає участь в переговорах на запрошення споживачів при проведенні тендерної процедури на закупівлю теплової енергії та надання послуги з централізованого постачання гарячої води; забезпечує надійне зберігання оформлених договорів, карток обліку та документів, що підтверджують достовірність даних занесених в них; готує пропозиції по відключенню від тепломереж споживачів, які своєчасно не розраховуються за спожиту теплову енергію та послуги з централізованого постачання гарячої води; бере участь у розгляданні претензій споживачів, які надходять на підприємство, підготовці відповідей на заявлені позови, а також претензій споживачам за порушення ними умов договорів; забезпечує облік виконання договорів, своєчасне оформлення документації зі збуту, контролює правильність та своєчасність складання передбаченої звітності для головної бухгалтерії, виробничо-технічного та планового відділів; доводить до співробітників відділу та контролює виконання вимог нормативних актів про охорону праці і навколишнього середовища, правил безпечного поводження з електроустаткуваннями; виконує заходи для поліпшення умов праці, передбачені трудовим та колективним договорами і правилами внутрішнього трудового розпорядку; проводить навчання з працівниками відділу; керує працівниками відділу.

Рішенням Черкаської міської ради від 13.10.2019 №2-5416 на баланс комунального підприємства теплових мереж «Черкаситеплокомуненерго» передано гуртожитки по провулку Михайла Ханенка № 2 та № 4.

Рішенням Черкаської міської ради від 11.03.2021 № 4-277 затверджено Положення про найм (оренду) жилих приміщень (далі Положення), що перебувають у комунальній власності міста, а також порядок поселення та проживання осіб у гуртожитках, відповідно до якого поселення здійснюється на підставі договору оренди (найму) укладеного між виконавчим органом Черкаської міської ради та орендарем, а умовами користування є щомісячна своєчасна плата за комунальні послуги за затвердженими в установленому порядку тарифами.

Рішенням Черкаської міської ради від 01.04.2022 № 265 про доручення департаменту житлово-комунального комплексу на укладення договорів оренди з внутрішньо переміщеними особами затверджено примірний договір оренди ліжко-місць та кімнат у гуртожитках, що перебувають у комунальній власності міста, відповідно до якого плата за оренду жилого приміщення складає 0 (нуль) грн., а орендар здійснює плату за житлово-комунальні послуги, утримання жилого будинку та прибудинкової території згідно із нарахуваннями.

Поселення внутрішньо переміщених осіб до гуртожитків здійснюється після розгляду працівниками відділу житлового обліку департаменту житлово-комунального комплексу документів внутрішньо переміщених осіб та підготовки договору оренди ліжко-місць/кімнат у гуртожитку, що перебувають у комунальній власності міста.

Окрім того, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 1 березня 2022 р. № 175 «Тимчасовий порядок виділення та використання коштів з резервного фонду бюджету в умовах воєнного стану» внутрішньо переміщеним особам компенсується проживання в гуртожитках комунальної власності за рахунок державних коштів.

Таким чином, ОСОБА_8 , не маючи, в силу посади, яку він обіймав, жодного відношення до поселення та проживання у кімнатах гуртожитків КПТМ «Черкаситеплокомуненерго», що за адресою: пров. Ханенка, 2 та пров. Ханенка, 4 в м.Черкаси, реалізовуючи злочинний умисел, направлений на незаконне збагачення, тобто одержання грошових коштів, здобутих злочинним шляхом, усвідомлюючи суспільно небезпечний характер своїх протиправних дій, передбачаючи настання суспільно небезпечних наслідків та бажаючи їх настання, в період з 17.01.2022 до 10.02.2022, більш точний час в ході досудового розслідування не встановлено, перебуваючи у невстановленому досудовим розслідуванням місці, вступив у злочинну змову з ОСОБА_9 , який будучи відповідно до наказу № 02-у від 14.01.2022 прийнятий на роботу в КПТМ «Черкаситеплокомуненерго» Черкаської міської ради з 17.01.2020 на посаду коменданта гуртожитків відділу з обслуговування житлових будинків та гуртожитків КПТМ «Черкаситеплокомуненерго» Черкаської міської ради, маючи, в силу посади, яку він обіймав, прямі повноваження до поселення та проживання у кімнатах гуртожитків КПТМ «Черкаситеплокомуненерго», пров. Ханенка, 2 та АДРЕСА_2 , забезпечив безперешкодне поселення та проживання осіб, які потребували житла у м. Черкаси, в тому числі внутрішньо переміщених, до гуртожитку, під виглядом офіційного, достовірно знаючи про порядок поселення осіб до гуртожитків та користування жилими приміщеннями, що надаються в оренду, всупереч вимогам Положення про найм (оренду) жилих приміщень, що перебувають у комунальній власності міста Черкаси, затвердженого рішенням Черкаської міської ради від 11.03.2021 № 4-277, а також рішення Черкаської міської ради від 01.04.2022 № 265 про доручення департаменту житлово-комунального комплексу на укладення договорів оренди з внутрішньо переміщеними особами, та ОСОБА_7 , яка будучи згідно виписки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань зареєстрована 24.06.2019 фізичною особою-підприємцем, з основним видом діяльності 68.20 надання в оренду і експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна, з метою реалізації спільного злочинного умислу, розмістила на сайті «ОЛХ» оголошення про надання в оренду житла в гуртожитках КПТМ «Черкаситеплокомуненерго», що за адресою: АДРЕСА_3 та АДРЕСА_2 , у телефонному режимі надавала інформацію про наявність вільних кімнат у гуртожитках, їх технічний стан та облаштованість, обговорювала вартість проживання, влаштовувала зустрічі з особами, які мали намір поселитися, показувала кімнати та у подальшому здійснювала їх заселення.

Так, ОСОБА_8 з метою реалізації спільного умислу, спрямованого на заволодіння коштами внутрішньо переміщених осіб та осіб, які потребують житла на території міста Черкаси шляхом обману, разом з ОСОБА_7 , 14.02.2022 о 13 год. 00 хв., перебуваючи біля гуртожитку АДРЕСА_4 , зустрілися з ОСОБА_14 , яка на сайті «ОЛХ» знайшла оголошення, розміщене ОСОБА_7 , про надання в оренду житла в гуртожитку, достовірно знаючи про порядок поселення осіб до гуртожитків та користування жилими приміщеннями, що надаються в оренду, всупереч вимогам Положення про найм (оренду) жилих приміщень, що перебувають у комунальній власності міста Черкаси, затвердженого рішенням Черкаської міської ради від 11.03.2021 № 4-277, та, маючи на меті заволодіння коштами останньої шляхом обману, запевнивши, що вони тут головні та вирішують усі питання з поселення, за сприяння ОСОБА_9 , який забезпечив безперешкодне поселення та безпідставне проживання, показали їй наявні вільні кімнати в гуртожитку, відкриваючи ключами, які були у ОСОБА_8 , та роз`яснили умови заселення, згідно яких у зимовий період необхідно було сплачувати 2500 грн., в літній 1 700 грн., а у період з 14.02.22 по 28.02.2022 необхідно сплатити 1500 грн., що включали не тільки оренду за проживання, а і комунальні послуги, при цьому не маючи на меті офіційного оформлення проживання ОСОБА_14 в кімнаті гуртожитку та подальшої сплати отриманих від неї коштів на рахунки Департаменту ЖКК Черкаської міської ради та підприємств, що надають комунальні послуги мешканцям гуртожитків.

У подальшому, ОСОБА_8 для досягнення спільної злочинної мети, у період з лютого по липень 2022 року включно, ввівши в оману ОСОБА_14 , перебуваючи на території м. Черкаси, більш точного місця слідством не встановлено, за попередньою змовою із ОСОБА_7 , та за сприяння ОСОБА_9 , заволодів грошовими коштами ОСОБА_14 на загальну суму 12 300 грн., які остання, будучи введеною в оману та впевненою, що сплачує їх в якості оплати за проживання та комунальні послуги, передала ОСОБА_7 та ОСОБА_8 , а саме: у лютому 1500 грн. готівкою, у березні 2500 грн. готівкою, у квітні 3200 грн. готівкою, у травні 1700 грн. готівкою, у червні 1700 грн. готівкою та у липні 1700 грн. готівкою.

Таким чином, ОСОБА_8 , діючи умисно, з корисливих мотивів, за попередньою змовою із ОСОБА_7 , та за сприяння ОСОБА_9 , упродовж лютого-липня 2022 року, перебуваючи в м. Черкаси, більш точний час та місце в ході досудового розслідування не встановлено, заволодів шляхом обману коштами ОСОБА_14 на загальну суму 12300 грн. (дванадцять тисяч триста гривень), чим спричинив останній матеріальної шкоди на вищевказану суму.

На підставі викладеного ОСОБА_8 обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 190 КК України, а саме - заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчинене за попередньою змовою групою осіб.

Він же, повторно, маючи умисел, направлений на заволодіння чужим майном шляхом обману, за попередньою змовою з ОСОБА_7 та ОСОБА_9 , за сприяння останнього, надав можливість ОСОБА_7 отримати доступ до приміщень гуртожитків по пров. Ханенка, 2 та АДРЕСА_2 , зокрема ключі від кімнат, з метою показу кімнат, роз`яснення умов проживання та поселення.

У свою чергу ОСОБА_7 , реалізуючи спільний злочинний умисел, направлений на заволодіння коштами внутрішньо переміщених осіб та осіб, які потребують житла на території міста Черкаси шляхом обману, 24.02.2022, більш точний час в ході досудового розслідування не встановлено, перебуваючи в приміщенні гуртожитку по АДРЕСА_2 , зустрілася з ОСОБА_15 , яка на сайті «ОЛХ» знайшла оголошення, розміщене ОСОБА_7 , та на виконання раніше досягнутої з ОСОБА_8 домовленості, за сприяння ОСОБА_9 , який забезпечив безперешкодне поселення та безпідставне проживання у гуртожитку, показала вільні кімнати та, маючи спільний умисел на заволодіння коштами останньої шляхом обману, повідомила умови заселення, згідно яких у зимовий період необхідно було сплачувати 2000 грн., в літній 1700 грн., а у період з 24.02.22 по 28.02.2022 необхідно сплатити 400 грн., що включали не тільки оренду за проживання, а і комунальні послуги, при цьому не маючи на меті офіційного оформлення проживання ОСОБА_15 та її співмешканця ОСОБА_16 в кімнаті гуртожитку та подальшої сплати отриманих від неї коштів на рахунки Департаменту ЖКК Черкаської міської ради та підприємств, що надають комунальні послуги мешканцям гуртожитків.

У подальшому, ОСОБА_7 , для досягнення спільної злочинної мети, у період з лютого по липень 2022 року включно, ввівши в оману ОСОБА_15 , вказавши, що офіційно оформить її проживання, уклавши з нею договір, перебуваючи на території м. Черкаси, більш точного місця слідством не встановлено, за попередньою змовою із ОСОБА_8 та за сприяння ОСОБА_9 , заволоділа грошовими коштами ОСОБА_15 в загальній сумі 9200 грн., які остання, будучи введеною в оману та впевненою, що сплачує їх в якості оплати за проживання та комунальні послуги, передала ОСОБА_7 , а саме: у лютому 400 грн. готівкою, у березні 2000 грн. готівкою, у квітні 1700 грн. шляхом перерахування на розрахунковий рахунок ОСОБА_7 , відкритий в ПАТ «Універсал банк», у травні 1700 грн. готівкою, у червні 1700 грн. готівкою та у липні 1700 грн. готівкою.

Таким чином, ОСОБА_8 , діючи умисно, з корисливих мотивів, за попередньою змовою із ОСОБА_7 , та за сприяння ОСОБА_9 , повторно, упродовж лютого-липня 2022 року, перебуваючи в м. Черкаси, більш точний час та місце в ході досудового розслідування не встановлено, заволодів шляхом обману коштами ОСОБА_15 на загальну суму 9200 грн. (дев`ять тисяч двісті гривень), чим спричинив останній матеріальної шкоди на вищевказану суму.

На підставі викладеного ОСОБА_8 обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 190 КК України, а саме - заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчинене повторно за попередньою змовою групою осіб.

Він же, повторно, маючи умисел, направлений на заволодіння чужим майном шляхом обману, за попередньою змовою з ОСОБА_7 та ОСОБА_9 , за сприяння останнього, 09.03.2022 більш точний час в ході досудового розслідування не встановлено, перебуваючи в службовому кабінеті коменданта гуртожитку АДРЕСА_4 , зустрівся з ОСОБА_17 , який будучи внутрішньо переміщеною особою, що потребувала житла в м. Черкаси, знайшов оголошення, розміщене на сайті «ОЛХ», та, запевнивши останнього, що він головний у гуртожитку та вирішує всі питання з поселення, маючи на меті заволодіння коштами ОСОБА_17 шляхом обману, за сприяння ОСОБА_9 , який забезпечив безперешкодне поселення та безпідставне проживання у гуртожитку, повідомив йому, що умовами заселення та проживання у гуртожитку є оплата саме йому чи ОСОБА_7 грошових коштів за комунальні послуги у сумі 500 грн. щомісячно з кожної дорослої особи, при цьому не маючи на меті офіційного оформлення його проживання в кімнаті гуртожитку та подальшої сплати отриманих від нього коштів на рахунки Департаменту ЖКК Черкаської міської ради та підприємств, що надають комунальні послуги мешканцям гуртожитків, ввівши його таким чином в оману, у період з березня по липень 2022 року включно, заволодів грошовими коштами ОСОБА_17 на загальну суму 5500 грн., які останній, будучи введеним в оману та впевненим, що сплачує їх в якості плати за комунальні послуги, передавав ОСОБА_8 та ОСОБА_7 , а саме: у березні 1500 грн. готівкою, у квітні 1000 грн. готівкою, у травні 1000 грн. готівкою, у червні 1000 грн. готівкою та у липні 1000 грн. готівкою.

Таким чином, ОСОБА_8 , діючи умисно, з корисливих мотивів, за попередньою змовою із ОСОБА_7 , та за сприяння ОСОБА_9 , повторно, упродовж лютого-липня 2022 року, перебуваючи в м. Черкаси, більш точний час та місце в ході досудового розслідування не встановлено, заволодів шляхом обману коштами ОСОБА_17 на загальну суму 5500 грн. (п`ять тисяч п`ятсот гривень), чим спричинив останньому матеріальної шкоди на вищевказану суму.

На підставі викладеного ОСОБА_8 обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 190 КК України, а саме - заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчинене повторно за попередньою змовою групою осіб.

Він же, повторно, маючи умисел, направлений на заволодіння чужим майном шляхом обману, за попередньою змовою з ОСОБА_9 та за його сприяння, який забезпечив безперешкодне поселення та безпідставне проживання у гуртожитку ОСОБА_18 разом із сім`єю, наприкінці березня 2022 року, більш точний час досудовим розслідуванням не встановлено, перебуваючи в гуртожитку АДРЕСА_4 , зайшов до кімнати, в якій проживала внутрішньо переміщена особа ОСОБА_18 та, запевнивши останню, що він головний у гуртожитку та вирішує всі питання з поселення, маючи на меті заволодіння коштами ОСОБА_18 шляхом обману, повідомив їй, що умовами проживання у гуртожитку є оплата саме йому грошових коштів за комунальні послуги у сумі 500 грн. щомісячно, при цьому не маючи на меті офіційного оформлення її проживання в кімнаті гуртожитку та подальшої сплати отриманих від неї коштів на рахунки Департаменту ЖКК Черкаської міської ради та підприємств, що надають комунальні послуги мешканцям гуртожитків, ввівши її таким чином в оману, у період з квітня по липень 2022 року включно, заволодів грошовими коштами ОСОБА_18 на загальну суму 2000 грн., які остання, будучи введеною в оману та впевненою, що сплачує їх в якості плати за комунальні послуги, передавала ОСОБА_8 , а саме: у квітні 500 грн. готівкою, у травні 500 грн. готівкою, у червні 1000 грн. готівкою.

Таким чином, ОСОБА_8 діючи умисно, з корисливих мотивів, за попередньою змовою та за сприяння ОСОБА_9 , повторно, упродовж квітня-липня 2022 року, перебуваючи в м. Черкаси, більш точний час та місце в ході досудового розслідування не встановлено, заволодів шляхом обману коштами ОСОБА_18 на загальну суму 2000 грн. (дві тисячі гривень), чим спричинив останній матеріальної шкоди на вищевказану суму.

На підставі викладеного ОСОБА_8 обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 190 КК України, а саме - заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчинене повторно за попередньою змовою групою осіб.

Він же, повторно, маючи умисел, направлений на заволодіння чужим майном шляхом обману, за попередньою змовою з ОСОБА_9 та за його сприяння, який забезпечив безперешкодне поселення та безпідставне проживання у гуртожитку ОСОБА_19 разом із сім`єю, наприкінці березня 2022 року, більш точний час досудовим розслідуванням не встановлено, перебуваючи поблизу гуртожитків № 2 та № 4 по пров.Ханенка в м. Черкаси, зустрівся з ОСОБА_19 , яка будучи внутрішньо переміщеною особою, що потребувала житла в АДРЕСА_5 , отримала направлення на поселення в гуртожитки, та, запевнивши останню, що він головний у гуртожитку та вирішує всі питання з поселення, маючи на меті заволодіння коштами ОСОБА_19 шляхом обману, повідомив їй, що умовами проживання у гуртожитку є оплата саме йому грошових коштів за комунальні послуги у сумі 1000 грн. щомісячно, при цьому не маючи на меті офіційного оформлення її проживання в кімнаті гуртожитку та подальшої сплати отриманих від неї коштів на рахунки Департаменту ЖКК Черкаської міської ради та підприємств, що надають комунальні послуги мешканцям гуртожитків, ввівши її таким чином в оману, у період з квітня по липень 2022 року включно, заволодів грошовими коштами ОСОБА_19 на загальну суму 4000 грн., які остання, будучи введеною в оману та впевненою, що сплачує їх в якості плати за комунальні послуги, передавала ОСОБА_8 , а саме: у травні 2000 грн. готівкою, у червні 2000 грн. готівкою.

Таким чином, ОСОБА_8 діючи умисно, з корисливих мотивів, за попередньою змовою та за сприяння ОСОБА_9 , повторно, упродовж травня-червня 2022 року, перебуваючи в м. Черкаси, більш точний час та місце в ході досудового розслідування не встановлено, заволодів шляхом обману коштами ОСОБА_19 на загальну суму 4000 грн. (чотири тисячі гривень), чим спричинив останній матеріальної шкоди на вищевказану суму.

На підставі викладеного ОСОБА_8 обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 190 КК України, а саме - заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчинене повторно за попередньою змовою групою осіб.

Він же, повторно, маючи умисел, направлений на заволодіння чужим майном шляхом обману, за попередньою змовою з ОСОБА_9 та за його сприяння, який забезпечив безперешкодне поселення та безпідставне проживання у гуртожитку ОСОБА_20 разом із сім`єю, на початку квітня 2022 року, більш точний час досудовим розслідуванням не встановлено, перебуваючи в гуртожитку АДРЕСА_6 , зустрівся з ОСОБА_20 , який будучи внутрішньо переміщеною особою, що потребувала житла в м. Черкаси, та, запевнивши останнього, що він головний у гуртожитку та вирішує всі питання з поселення, маючи на меті заволодіння коштами ОСОБА_20 шляхом обману, повідомив йому, що умовами проживання у гуртожитку є оплата саме йому грошових коштів за комунальні послуги у сумі 1000 грн. щомісячно, при цьому не маючи на меті офіційного оформлення його проживання в кімнаті гуртожитку та подальшої сплати отриманих від нього коштів на рахунки Департаменту ЖКК Черкаської міської ради та підприємств, що надають комунальні послуги мешканцям гуртожитків, ввівши його таким чином в оману, у період з квітня по липень 2022 року включно, заволодів грошовими коштами ОСОБА_20 на загальну суму 3000 грн., які останній, будучи введеним в оману та впевненим, що сплачує їх в якості плати за комунальні послуги, передавав ОСОБА_8 , а саме: у квітні 1000 грн. готівкою, у травні 1000 грн. готівкою, у червні 1000 грн. готівкою.

Таким чином, ОСОБА_8 діючи умисно, з корисливих мотивів, за попередньою змовою та за сприяння ОСОБА_9 , повторно, упродовж квітня-червня 2022 року, перебуваючи в м. Черкаси, більш точний час та місце в ході досудового розслідування не встановлено, заволодів шляхом обману коштами ОСОБА_20 на загальну суму 3000 грн. (три тисячі гривень), чим спричинив останньому матеріальної шкоди на вищевказану суму.

На підставі викладеного ОСОБА_8 обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 190 КК України, а саме - заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчинене повторно за попередньою змовою групою осіб.

Він же, повторно, маючи умисел, направлений на заволодіння чужим майном шляхом обману, за попередньою змовою з ОСОБА_9 та за його сприяння, який забезпечив безперешкодне поселення та безпідставне проживання у гуртожитку ОСОБА_21 разом із сім`єю, 18 квітня 2022 року, більш точний час досудовим розслідуванням не встановлено, перебуваючи в гуртожитку АДРЕСА_6 , зустрівся з ОСОБА_21 , яка будучи внутрішньо переміщеною особою, що потребувала житла в м. Черкаси, через знайомих дізналась про можливість поселення та проживання в гуртожитках по АДРЕСА_2 , та, запевнивши останню, що він головний у гуртожитку та вирішує всі питання з поселення, маючи на меті заволодіння коштами ОСОБА_21 шляхом обману, повідомив їй, що умовами проживання у гуртожитку є оплата саме йому грошових коштів за комунальні послуги у сумі 1000 грн. щомісячно, при цьому не маючи на меті офіційного оформлення її проживання в кімнаті гуртожитку та подальшої сплати отриманих від неї коштів на рахунки Департаменту ЖКК Черкаської міської ради та підприємств, що надають комунальні послуги мешканцям гуртожитків, ввівши її таким чином в оману, того ж дня - 18 квітня 2022 року, більш точний час не встановлено, заволодів грошовими коштами ОСОБА_21 на загальну суму 1000 грн., які остання, будучи введеною в оману та впевненою, що сплачує їх в якості плати за комунальні послуги, передала ОСОБА_8 готівкою.

Таким чином, ОСОБА_8 діючи умисно, з корисливих мотивів, за попередньою змовою та за сприяння ОСОБА_9 , повторно, у квітні 2022 року, перебуваючи в м. Черкаси, більш точний час та місце в ході досудового розслідування не встановлено, шляхом обману заволодів коштами ОСОБА_21 на загальну суму 1000 грн. (одна тисяча гривень), чим спричинив останній матеріальної шкоди на вищевказану суму.

На підставі викладеного ОСОБА_8 обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 190 КК України, а саме - заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчинене повторно за попередньою змовою групою осіб.

Він же, повторно, маючи умисел, направлений на заволодіння чужим майном шляхом обману, за попередньою змовою з ОСОБА_9 та за його сприяння, який забезпечив безперешкодне поселення та безпідставне проживання у гуртожитку ОСОБА_22 та його дружини ОСОБА_23 , 18 квітня 2022 року, більш точний час досудовим розслідуванням не встановлено, перебуваючи в гуртожитку АДРЕСА_6 , зустрівся з ОСОБА_22 та його дружиною ОСОБА_23 , які є внутрішньо переміщеними особами, що потребувала житла в м. Черкаси, через знайомих дізналися про можливість поселення та проживання в гуртожитках по АДРЕСА_2 , та, запевнивши останніх, що він головний у гуртожитку та вирішує всі питання з поселення, маючи на меті заволодіння коштами ОСОБА_22 та ОСОБА_23 шляхом обману повідомив їм, що умовами проживання у гуртожитку є оплата саме йому грошових коштів за комунальні послуги у сумі 1000 грн. щомісячно, при цьому не маючи на меті офіційного оформлення її проживання в кімнаті гуртожитку та подальшої сплати отриманих від неї коштів на рахунки Департаменту ЖКК Черкаської міської ради та підприємств, що надають комунальні послуги мешканцям гуртожитків, ввівши їх таким чином в оману, того ж дня 18 квітня 2022 року, більш точний час не встановлено, заволодів грошовими коштами ОСОБА_22 та ОСОБА_23 на загальну суму 1000 грн., які останні, будучи введеними в оману та впевненими, що сплачують їх в якості плати за комунальні послуги, передали ОСОБА_8 готівкою.

Таким чином, ОСОБА_8 діючи умисно, з корисливих мотивів, за попередньою змовою та за сприяння ОСОБА_9 , повторно, у квітні 2022 року, перебуваючи в м. Черкаси, більш точний час та місце в ході досудового розслідування не встановлено, шляхом обману заволодів коштами ОСОБА_22 та ОСОБА_23 на загальну суму 1000 грн. (одна тисяча гривень), чим спричинив останньому матеріальної шкоди на вищевказану суму.

На підставі викладеного ОСОБА_8 обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 190 КК України, а саме - заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчинене повторно за попередньою змовою групою осіб.

Він же, повторно, маючи умисел, направлений на заволодіння чужим майном шляхом обману, за попередньою змовою з ОСОБА_7 та за сприяння ОСОБА_9 , який забезпечив безперешкодне поселення та безпідставне проживання у гуртожитку ОСОБА_24 разом із сім`єю, 06.04.2022 року о 09 год. 00 хв., разом з ОСОБА_7 , перебуваючи біля гуртожитку АДРЕСА_6 , зустрілися з ОСОБА_24 , та, запевнивши її, що ОСОБА_8 є начальником, маючи на меті заволодіння коштами ОСОБА_24 шляхом обману, показали вільні кімнати та роз`яснили умови заселення, згідно яких необхідно було сплачувати за комунальні послуги грошові кошти в сумі 2000 грн. щомісячно, при цьому не маючи на меті офіційного оформлення проживання ОСОБА_24 разом з її родиною: донькою ОСОБА_25 , співмешканцем доньки ОСОБА_26 та чоловіком ОСОБА_27 в кімнаті гуртожитку та подальшої сплати отриманих від неї коштів на рахунки Департаменту ЖКК Черкаської міської ради та підприємств, що надають комунальні послуги мешканцям гуртожитків.

У подальшому, ОСОБА_7 та ОСОБА_8 , діючи на виконання спільного злочинного умислу, у період з квітня по червень 2022 року включно, перебуваючи на території м. Черкаси, більш точного місця слідством не встановлено, заволоділи грошовими коштами ОСОБА_24 на загальну суму 6000 грн., які остання, будучи введеною в оману та впевненою, що сплачує їх в якості плати за комунальні послуги, передавала ОСОБА_7 та ОСОБА_8 , а саме: у квітні 2000 грн. готівкою, у травні 2000 грн. готівкою, у червні 2000 грн. готівкою.

Таким чином, ОСОБА_8 , діючи умисно, з корисливих мотивів, за попередньою змовою із ОСОБА_7 , та за сприяння ОСОБА_9 , повторно, упродовж лютого-липня 2022 року, перебуваючи в м. Черкаси, більш точний час та місце в ході досудового розслідування не встановлено, шляхом обману заволодів коштами ОСОБА_24 на загальну суму 6000 грн. (шість тисяч гривень), чим спричинив останній матеріальної шкоди на вищевказану суму.

На підставі викладеного ОСОБА_8 обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 190 КК України, а саме - заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчинене повторно за попередньою змовою групою осіб.

Він же, повторно, маючи умисел, направлений на заволодіння чужим майном шляхом обману, за попередньою змовою з ОСОБА_9 та за його сприяння, який забезпечив безперешкодне поселення та безпідставне проживання у гуртожитку ОСОБА_28 разом із сім`єю, 29 квітня 2022 року, більш точний час досудовим розслідуванням не встановлено, перебуваючи в гуртожитку АДРЕСА_6 , зустрівся з ОСОБА_28 , яка будучи внутрішньо переміщеною особою, що потребувала житла в м. Черкаси, через знайомих дізналася про можливість поселення та проживання в гуртожитках по АДРЕСА_2 , та, запевнивши останню, що він головний у гуртожитку та вирішує всі питання з поселення, маючи на меті заволодіння коштами ОСОБА_28 шляхом обману повідомив їй, що умовами проживання у гуртожитку є оплата саме йому грошових коштів за комунальні послуги у сумі 1000 грн. щомісячно, при цьому не маючи на меті офіційного оформлення її проживання в кімнаті гуртожитку та подальшої сплати отриманих від неї коштів на рахунки Департаменту ЖКК Черкаської міської ради та підприємств, що надають комунальні послуги мешканцям гуртожитків, ввівши її таким чином в оману, упродовж травня-липня 2022 року, більш точний час не встановлено, заволодів грошовими коштами ОСОБА_28 на загальну суму 4000 грн., які остання, будучи введеною в оману та впевненою, що сплачує їх в якості плати за комунальні послуги, передала ОСОБА_8 , а саме: у травні 2022 року 1000 грн. готівкою, у червні 2022 року 1500 грн. готівкою, у липні 2022 року 1500 грн. готівкою.

Таким чином, ОСОБА_8 діючи умисно, з корисливих мотивів, за попередньою змовою та за сприяння ОСОБА_9 , повторно, упродовж травня-липня 2022 року, перебуваючи в м. Черкаси, більш точний час та місце в ході досудового розслідування не встановлено, шляхом обману заволодів коштами ОСОБА_28 на загальну суму 4000 грн. (чотири тисячі гривень), чим спричинив останній матеріальної шкоди на вищевказану суму.

На підставі викладеного ОСОБА_8 обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 190 КК України, а саме - заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчинене повторно за попередньою змовою групою осіб.

Він же, повторно, маючи умисел, направлений на заволодіння чужим майном шляхом обману, за попередньою змовою з ОСОБА_9 та за його сприяння, який забезпечив безперешкодне поселення та безпідставне проживання у гуртожитку ОСОБА_29 та його співмешканки ОСОБА_30 , наприкінці квітня 2022 року, більш точний час досудовим розслідуванням не встановлено, перебуваючи в гуртожитку АДРЕСА_6 , зустрівся з ОСОБА_29 та його співмешканкою ОСОБА_31 , які є внутрішньо переміщеними особами, що потребували житла в м. Черкаси, через знайомих дізналися про можливість поселення та проживання в гуртожитках по АДРЕСА_2 , та, запевнивши останніх, що він головний у гуртожитку та вирішує всі питання з поселення, показавши вільні кімнати та поселив його.

У подальшому, ОСОБА_8 , маючи на меті заволодіння грошовими коштами ОСОБА_29 та ОСОБА_32 шляхом обману, наприкінці травня 2022 року, більш точний час досудовим розслідуванням не встановлено, перебуваючи у гуртожитку АДРЕСА_6 , за сприяння ОСОБА_9 , повідомив останнім, що умовами проживання у гуртожитку є оплата саме йому грошових коштів за комунальні послуги у сумі 500 грн. щомісячно, при цьому не маючи на меті офіційного оформлення їх проживання в кімнаті гуртожитку та подальшої сплати отриманих від них коштів на рахунки Департаменту ЖКК Черкаської міської ради та підприємств, що надають комунальні послуги мешканцям гуртожитків, ввівши їх таким чином в оману, упродовж травня-червня 2022 року, більш точний час не встановлено, заволодів грошовими коштами ОСОБА_29 та ОСОБА_32 на загальну суму 1500 грн., які останні, будучи введеними в оману та впевненими, що сплачують їх в якості плати за комунальні послуги, передали ОСОБА_8 , а саме: у травні 2022 року 500 грн. готівкою, у червні 2022 року 1000 грн. на розрахунковий рахунок відкритий на його ім`я в ПАТ КБ «Приват Банк».

Таким чином, ОСОБА_8 , діючи умисно, з корисливих мотивів, за попередньою змовою та за сприяння ОСОБА_9 , повторно, упродовж травня-червня 2022 року, перебуваючи в м. Черкаси, більш точний час та місце в ході досудового розслідування не встановлено, шляхом обману заволодів коштами ОСОБА_29 та ОСОБА_32 на загальну суму 1500 грн. (одна тисяча п`ятсот гривень), чим спричинив останнім матеріальної шкоди на вищевказану суму.

На підставі викладеного ОСОБА_8 обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 190 КК України, а саме - заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчинене повторно за попередньою змовою групою осіб.

Він же, повторно, маючи умисел, направлений на заволодіння чужим майном шляхом обману, за попередньою змовою з ОСОБА_9 та за його сприяння, який забезпечив безперешкодне поселення та безпідставне проживання у гуртожитку ОСОБА_33 , у червні 2022 року, більш точний час досудовим розслідуванням не встановлено, перебуваючи в гуртожитку АДРЕСА_6 , зустрівся з ОСОБА_34 , яку як внутрішньо переміщену особу, що потребувала житла в м. Черкаси, заселив до вказаного гуртожитку у березні 2022 року та, запевнивши останню, що він головний у гуртожитку та вирішує всі питання з поселення, маючи на меті заволодіння її грошовими коштами шляхом обману, повідомив, що умовами проживання у гуртожитку є оплата саме йому грошових коштів за комунальні послуги у сумі 500 грн. щомісячно, при цьому не маючи на меті офіційного оформлення її проживання в кімнаті гуртожитку та подальшої сплати отриманих від неї коштів на рахунки Департаменту ЖКК Черкаської міської ради та підприємств, що надають комунальні послуги мешканцям гуртожитків, ввівши її таким чином в оману, у червні 2022 року, більш точний час не встановлено, заволодів грошовими коштами ОСОБА_35 на загальну суму 1000 грн., які остання, будучи введеною в оману та впевненою, що сплачує їх в якості плати за комунальні послуги, передала ОСОБА_8 готівкою.

Таким чином, ОСОБА_8 , діючи умисно, з корисливих мотивів, за попередньою змовою та за сприяння ОСОБА_9 , повторно, у червні 2022 року, перебуваючи в м. Черкаси, більш точний час та місце в ході досудового розслідування не встановлено, шляхом обману заволодів коштами ОСОБА_35 на загальну суму 1000 грн. (одна тисяча гривень), чим спричинив останній матеріальної шкоди на вищевказану суму.

На підставі викладеного ОСОБА_8 обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 190 КК України, а саме - заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчинене повторно за попередньою змовою групою осіб.

Він же, повторно, маючи умисел, направлений на заволодіння чужим майном шляхом обману, за попередньою змовою з ОСОБА_9 та за його сприяння, який забезпечив безперешкодне поселення та безпідставне проживання у гуртожитку ОСОБА_36 , у червні 2022 року, більш точний час досудовим розслідуванням не встановлено, перебуваючи в гуртожитку АДРЕСА_6 , зустрівся з ОСОБА_37 , яку як внутрішньо переміщену особу, що потребувала житла в м. Черкаси, заселив до вказаного гуртожитку у березні 2022 року та, запевнивши останню, що він головний у гуртожитку та вирішує всі питання з поселення, маючи на меті заволодіння її грошовими коштами шляхом обману, повідомив, що умовами проживання у гуртожитку є оплата саме йому грошових коштів за комунальні послуги у сумі 500 грн. щомісячно, при цьому не маючи на меті офіційного оформлення її проживання в кімнаті гуртожитку та подальшої сплати отриманих від неї коштів на рахунки Департаменту ЖКК Черкаської міської ради та підприємств, що надають комунальні послуги мешканцям гуртожитків, ввівши її таким чином в оману, у червні 2022 року, більш точний час не встановлено, заволодів грошовими коштами ОСОБА_38 на загальну суму 1000 грн., які остання, будучи введеною в оману та впевненою, що сплачує їх в якості плати за комунальні послуги, передала ОСОБА_8 готівкою.

Таким чином, ОСОБА_8 , діючи умисно, з корисливих мотивів, за попередньою змовою та за сприяння ОСОБА_9 , повторно, у червні 2022 року, перебуваючи в м. Черкаси, більш точний час та місце в ході досудового розслідування не встановлено, шляхом обману заволодів коштами ОСОБА_38 на загальну суму 1000 грн. (одна тисяча гривень), чим спричинив останній матеріальної шкоди на вищевказану суму.

На підставі викладеного ОСОБА_8 обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 190 КК України, а саме - заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчинене повторно за попередньою змовою групою осіб.

Він же, повторно, маючи умисел, направлений на заволодіння чужим майном шляхом обману, за попередньою змовою з ОСОБА_9 та за його сприяння, який забезпечив безперешкодне поселення та безпідставне проживання у гуртожитку ОСОБА_39 , у червні 2022 року, більш точний час досудовим розслідуванням не встановлено, перебуваючи в гуртожитку АДРЕСА_6 , зустрівся із ОСОБА_40 , яка як внутрішньо переміщена особа, разом з родиною поселилася до вказаного гуртожитку у травні 2022 року та, запевнивши останню, що він головний у гуртожитку та вирішує всі питання з поселення, маючи на меті заволодіння її грошовими коштами шляхом обману, повідомив, що умовами проживання у гуртожитку є оплата саме йому грошових коштів за проживання у сумі 1000 грн. щомісячно за кожну кімнату, при цьому не маючи на меті офіційного оформлення її проживання в кімнаті гуртожитку чи подальшої сплати отриманих від неї коштів на рахунки Департаменту ЖКК Черкаської міської ради та підприємств, що надають комунальні послуги мешканця гуртожитків, ввівши її таким чином в оману, у червні 2022 року, більш точний час не встановлено, заволодів грошовими коштами ОСОБА_41 на загальну суму 2000 грн., які остання, будучи введеною в оману та впевненою, що сплачує їх в якості плати за проживання, передала ОСОБА_8 готівкою.

Таким чином, ОСОБА_8 , діючи умисно, з корисливих мотивів, за попередньою змовою та за сприяння ОСОБА_9 , повторно, у червні 2022 року, перебуваючи в м. Черкаси, більш точний час та місце в ході досудового розслідування не встановлено, шляхом обману заволодів коштами ОСОБА_41 на загальну суму 2000 грн. (дві тисячі гривень), чим спричинив останній матеріальної шкоди на вищевказану суму.

На підставі викладеного ОСОБА_8 обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 190 КК України, а саме - заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчинене повторно за попередньою змовою групою осіб.

Він же, повторно, маючи умисел, направлений на заволодіння чужим майном шляхом обману, за попередньою змовою з ОСОБА_9 та за його сприяння, який забезпечив безперешкодне поселення та безпідставне проживання у гуртожитку ОСОБА_42 та її чоловіка ОСОБА_43 , 14 червня 2022 року, більш точний час досудовим розслідуванням не встановлено, перебуваючи в гуртожитку АДРЕСА_6 , зустрівся з ОСОБА_44 та її чоловіком ОСОБА_45 , які є внутрішньо переміщеними особами, що потребували житла в м. Черкаси, через знайомих дізнались про можливість поселення та проживання в гуртожитках по АДРЕСА_2 , та, запевнивши останніх, що він головний у гуртожитку та вирішує всі питання з поселення, маючи на меті заволодіння їх грошовими коштами шляхом обману, повідомив, що умовами проживання у гуртожитку є оплата саме йому грошових коштів за комунальні послуги у сумі 1000 грн. щомісячно, при цьому не маючи на меті офіційного оформлення їх проживання в кімнаті гуртожитку та подальшої сплати отриманих від них коштів на рахунки Департаменту ЖКК Черкаської міської ради та підприємств, що надають комунальні послуги мешканцям гуртожитків, ввівши їх таким чином в оману, того ж дня - 14 червня 2022 року близько 17 год. 00 хв., заволодів грошовими коштами ОСОБА_46 та ОСОБА_47 на загальну суму 1000 грн., які останні, будучи введеними в оману та впевненими, що сплачують їх в якості плати за комунальні послуги, передали ОСОБА_8 готівкою.

Таким чином, ОСОБА_8 , діючи умисно, з корисливих мотивів, за попередньою змовою та за сприяння ОСОБА_9 , повторно, у червні 2022 року, перебуваючи в м. Черкаси, більш точний час та місце в ході досудового розслідування не встановлено, шляхом обману заволодів коштами ОСОБА_46 та ОСОБА_47 на загальну суму 1000 грн. (одна тисяча гривень), чим спричинив останнім матеріальної шкоди на вищевказану суму.

На підставі викладеного ОСОБА_8 обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 190 КК України, а саме - заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчинене повторно за попередньою змовою групою осіб.

Він же, повторно, маючи умисел, направлений на заволодіння чужим майном шляхом обману, за попередньою змовою з ОСОБА_9 та за його сприяння, який забезпечив безперешкодне поселення та безпідставне проживання у гуртожитку ОСОБА_48 разом із сім`єю, 18 червня 2022 року близько 11 год. 00 хв., перебуваючи в гуртожитку АДРЕСА_4 , зустрівся з ОСОБА_49 , яку як внутрішньо переміщену особу, що потребувала житла в м. Черкаси, заселив до вказаного гуртожитку у березні 2022 року та, запевнивши останню, що він головний у гуртожитку та вирішує всі питання з поселення, маючи на меті заволодіння її грошовими коштами шляхом обману, повідомив, що умовами проживання у гуртожитку є оплата саме йому грошових коштів за комунальні послуги у сумі 500 грн. щомісячно, при цьому не маючи на меті офіційного оформлення її проживання в кімнаті гуртожитку та подальшої сплати отриманих від неї коштів на рахунки Департаменту ЖКК Черкаської міської ради та підприємств, що надають комунальні послуги мешканцям гуртожитків, ввівши її таким чином в оману, заволодів грошовими коштами ОСОБА_50 на загальну суму 2000 грн., які остання, будучи введеною в оману та впевненою, що сплачує їх в якості плати за комунальні послуги, передала ОСОБА_8 готівкою.

Таким чином, ОСОБА_8 , діючи умисно, з корисливих мотивів, за попередньою змовою та за сприяння ОСОБА_9 , повторно, у червні 2022 року, перебуваючи в м. Черкаси, більш точний час та місце в ході досудового розслідування не встановлено, шляхом обману заволодів коштами ОСОБА_50 на загальну суму 2000 грн. (дві тисячі гривень), чим спричинив останній матеріальної шкоди на вищевказану суму.

На підставі викладеного ОСОБА_8 обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 190 КК України, а саме - заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчинене повторно за попередньою змовою групою осіб.

Він же, повторно, маючи умисел, направлений на заволодіння чужим майном шляхом обману, за попередньою змовою з ОСОБА_7 та за сприяння ОСОБА_9 , який забезпечив безперешкодне поселення та безпідставне проживання у гуртожитку ОСОБА_51 із співмешканцем ОСОБА_52 та його матір`ю ОСОБА_53 , надав можливість ОСОБА_7 отримати доступ до приміщень гуртожитків по АДРЕСА_6 , зокрема ключі від кімнат, з метою показу кімнат, роз`яснення умов проживання та поселення.

У свою чергу ОСОБА_7 , реалізуючи спільний злочинний умисел, направлений на заволодіння коштами внутрішньо переміщених осіб та осіб, які потребують житла на території міста Черкаси шляхом обману, в червні 2022 року, більш точний час в ході досудового розслідування не встановлено, перебуваючи біля гуртожитку АДРЕСА_6 , зустрілася із співмешканцем ОСОБА_54 . ОСОБА_52 та його матір`ю ОСОБА_53 , які на сайті «ОЛХ» знайшли оголошення, розміщене ОСОБА_7 , та на виконання раніше досягнутої з ОСОБА_8 домовленості та за сприяння ОСОБА_9 , показала вільні кімнати та, маючи на меті заволодіння коштами останньої шляхом обману, роз`яснила умови заселення, згідно яких необхідно було сплачувати за комунальні послуги грошові кошти в сумі 500 грн. та за проживання в сумі 1000 грн. щомісячно, при цьому не маючи на меті офіційного оформлення проживання ОСОБА_55 , співмешканця ОСОБА_56 та його матері ОСОБА_57 в кімнаті гуртожитку та подальшої сплати отриманих від неї коштів на рахунки Департаменту ЖКК Черкаської міської ради та підприємств, що надають комунальні послуги мешканцям гуртожитків.

У подальшому, ОСОБА_7 , для досягнення спільної злочинної мети, у період з червня по липень 2022 року включно, ввівши в оману ОСОБА_55 , запевняючи, що сплатить комунальні послуги від її імені, перебуваючи на території м. Черкаси, більш точного місця слідством не встановлено, за попередньою змовою із ОСОБА_8 та за сприяння ОСОБА_9 , заволоділа грошовими коштами ОСОБА_55 в загальній сумі 1500 грн., які остання, будучи введеною в оману та впевненою, що сплачує їх в якості оплати за проживання та комунальні послуги, перерахувала з розрахункового рахунку свого співмешканця ОСОБА_56 на розрахунковий рахунок ОСОБА_7 , відкритий в ПАТ «Універсал банк».

Таким чином, ОСОБА_8 , діючи умисно, з корисливих мотивів, за попередньою змовою із ОСОБА_7 , та за сприяння ОСОБА_9 , повторно, у червні 2022 року, перебуваючи в м. Черкаси, більш точний час та місце в ході досудового розслідування не встановлено, заволодів шляхом обману коштами ОСОБА_55 на загальну суму 1500 грн. (одна тисяч п`ятсот гривень), чим спричинив останній матеріальної шкоди на вищевказану суму.

На підставі викладеного ОСОБА_8 обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 190 КК України, а саме - заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчинене повторно за попередньою змовою групою осіб.

Він же, повторно, маючи умисел, направлений на заволодіння чужим майном шляхом обману, за попередньою змовою з ОСОБА_7 та за сприяння ОСОБА_9 , який забезпечив безперешкодне поселення та безпідставне проживання у гуртожитку ОСОБА_58 разом із сім`єю, надав можливість ОСОБА_7 отримати доступ до приміщень гуртожитків по пров. Ханенка, 2 та АДРЕСА_2 , зокрема ключі від кімнат, з метою показу кімнат, роз`яснення умов проживання та поселення.

У свою чергу ОСОБА_7 , реалізуючи спільний злочинний умисел, направлений на заволодіння коштами внутрішньо переміщених осіб та осіб, які потребують житла на території міста Черкаси шляхом обману, 14.06.2022, о 13 год. 00 хв., перебуваючи біля гуртожитку АДРЕСА_6 , зустрілася з ОСОБА_59 який на сайті «ОЛХ» знайшов оголошення, розміщене ОСОБА_7 , на виконання раніше досягнутої з ОСОБА_8 домовленості, та за сприяння ОСОБА_9 , маючи на меті заволодіння коштами останнього шляхом обману, показала вільні кімнати та роз`яснила умови заселення, згідно яких необхідно було сплачувати за проживання грошові кошти в сумі 2000 грн. щомісячно, при цьому не маючи на меті офіційного оформлення проживання ОСОБА_60 його дружини ОСОБА_61 та доньки ОСОБА_62 в кімнаті гуртожитку та подальшої сплати отриманих від неї коштів на рахунки Департаменту ЖКК Черкаської міської ради та підприємств, що надають комунальні послуги мешканцям гуртожитків.

У подальшому, ОСОБА_7 , для досягнення спільної злочинної мети, у період з червня по липень 2022 року включно, ввівши в оману ОСОБА_60 , запевнивши, що він офіційно проживає у гуртожитку, перебуваючи на території м. Черкаси, більш точного місця слідством не встановлено, за попередньою змовою із ОСОБА_8 та за сприяння ОСОБА_9 заволоділа грошовими коштами ОСОБА_60 в загальній сумі 3500 грн., які останній, будучи введеним в оману та впевненим, що сплачує їх в якості оплати за офіційне проживання, передавав ОСОБА_7 , а саме: у червні 2000 грн. готівкою, у липні 1500 грн. готівкою.

Таким чином, ОСОБА_8 , діючи умисно, з корисливих мотивів, за попередньою змовою із ОСОБА_7 , та за сприяння ОСОБА_9 , повторно, протягом лютого-липня 2022 року, перебуваючи в м. Черкаси, більш точний час та місце в ході досудового розслідування не встановлено, заволодів шляхом обману коштами ОСОБА_60 на загальну суму 3500 грн. (три тисячі п`ятсот гривень), чим спричинив останньому матеріальної шкоди на вищевказану суму.

На підставі викладеного ОСОБА_8 обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 190 КК України, а саме - заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчинене повторно за попередньою змовою групою осіб.

Він же, повторно, маючи умисел, направлений на заволодіння чужим майном шляхом обману, за попередньою змовою з ОСОБА_7 та за сприяння ОСОБА_9 , який забезпечив безперешкодне поселення та безпідставне проживання у гуртожитку ОСОБА_63 та ОСОБА_64 , надав можливість ОСОБА_7 отримати доступ до приміщень гуртожитків по пров. Ханенка, 2 та АДРЕСА_2 , зокрема ключі від кімнат, з метою показу кімнат, роз`яснення умов проживання та поселення.

У подальшому, ОСОБА_8 , реалізуючи спільний злочинний умисел, направлений на заволодіння коштами внутрішньо переміщених осіб та осіб, які потребують житла на території міста Черкаси шляхом обману 17.06.2022, о 12 год. 00 хв., перебуваючи біля гуртожитку АДРЕСА_4 , разом з ОСОБА_7 , зустрілися з ОСОБА_65 та ОСОБА_66 , які на сайті «ОЛХ» знайшли оголошення, розміщене ОСОБА_7 , та, запевнивши останніх, що він головний у гуртожитку та вирішує всі питання з поселення, маючи на меті заволодіння її грошовими коштами шляхом обману, показали їм вільні кімнати та роз`яснили умови заселення, згідно яких їм необхідно було сплачувати грошові кошти в сумі 1000 грн. щомісячно з кожної особи за комунальні послуги, при цьому не маючи на меті офіційного оформлення проживання ОСОБА_67 та ОСОБА_68 , в кімнаті гуртожитку та подальшої сплати отриманих від них коштів на рахунки Департаменту ЖКК Черкаської міської ради та підприємств, що надають комунальні послуги мешканця гуртожитків.

У подальшому, ОСОБА_7 , для досягнення спільної злочинної мети, 17.06.2022 0 13 год. 24 хв., ввівши в оману ОСОБА_67 та ОСОБА_69 , перебуваючи на території м. Черкаси, більш точного місця слідством не встановлено, за попередньою змовою із ОСОБА_8 та за сприяння ОСОБА_9 заволоділа грошовими коштами ОСОБА_67 та ОСОБА_68 , на загальну суму 2000 грн., які останні, будучи введеними в оману та впевненими, що сплачують їх в якості оплати за комунальні послуги, перерахували з картки ОСОБА_68 на розрахунковий рахунок ОСОБА_7 , відкритий ПАТ «Універсал банк».

Таким чином, ОСОБА_8 , діючи умисно, з корисливих мотивів, за попередньою змовою із ОСОБА_7 , та за сприяння ОСОБА_9 , повторно, 17.06.2022 року, 0 13 год. 24 хв, перебуваючи в м. Черкаси, більш точне місце в ході досудового розслідування не встановлено, заволодів шляхом обману коштами ОСОБА_67 та ОСОБА_68 на загальну суму 2000 грн. (дві тисячі гривень), чим спричинив останнім матеріальної шкоди на вищевказану суму.

На підставі викладеного ОСОБА_8 обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 190 КК України, а саме - заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчинене повторно за попередньою змовою групою осіб.

Він же, повторно, маючи умисел, направлений на заволодіння чужим майном шляхом обману, за попередньою змовою з ОСОБА_7 та за сприяння ОСОБА_9 , який забезпечив безперешкодне поселення та безпідставне проживання у гуртожитку ОСОБА_70 , надав можливість ОСОБА_7 отримати доступ до приміщень гуртожитків по пров. Ханенка, 2 та АДРЕСА_2 , зокрема ключі від кімнат, з метою показу кімнат, роз`яснення умов проживання та поселення.

У свою чергу ОСОБА_7 , реалізуючи спільний злочинний умисел, направлений на заволодіння коштами внутрішньо переміщених осіб та осіб, які потребують житла на території міста Черкаси шляхом обману, 09.06.2022, о 12 год. 00 хв., перебуваючи біля гуртожитку АДРЕСА_6 , зустрілася з ОСОБА_71 , яка на сайті «ОЛХ» знайшла оголошення, розміщене ОСОБА_7 , на виконання раніше досягнутої з ОСОБА_8 домовленості та за сприяння ОСОБА_9 , маючи на меті заволодіння коштами останньої шляхом обману, показала їй вільні кімнати та роз`яснила умови заселення, згідно яких їй, необхідно було сплачувати грошові кошти в сумі 2000 грн. щомісячно за проживання в гуртожитку, при цьому не маючи на меті офіційного оформлення проживання ОСОБА_72 її чоловіка ОСОБА_73 та сина ОСОБА_74 в кімнаті гуртожитку та подальшої сплати отриманих від неї коштів на рахунки Департаменту ЖКК Черкаської міської ради та підприємств, що надають комунальні послуги мешканця гуртожитків.

У подальшому, ОСОБА_7 , для досягнення спільної злочинної мети, у період з червня по липень 2022 року включно, ввівши в оману ОСОБА_75 , запевнивши, що вона офіційно проживає у гуртожитку, перебуваючи на території м. Черкаси, більш точного місця слідством не встановлено, за попередньою змовою із ОСОБА_8 та за сприяння ОСОБА_9 заволоділа грошовими коштами ОСОБА_76 на загальну суму 4000 грн., які остання, будучи введеною в оману та впевненою, що сплачує їх в якості оплати за офіційне проживання, передавала ОСОБА_7 , а саме: 09.06.2022 2000 грн. готівкою, 11.07.2022 2000 грн. готівкою.

Таким чином, ОСОБА_8 , за попередньою змовою із ОСОБА_7 , та за сприяння ОСОБА_9 , діючи умисно, з корисливих мотивів, повторно, протягом лютого-липня 2022 року, перебуваючи в м. Черкаси, більш точний час та місце в ході досудового розслідування не встановлено, заволодів шляхом обману коштами ОСОБА_72 на загальну суму 4000 грн. (чотири тисячі гривень), чим спричинив останній матеріальної шкоди на вищевказану суму.

На підставі викладеного ОСОБА_8 обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 190 КК України, а саме - заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчинене повторно за попередньою змовою групою осіб.

Він же, повторно, маючи умисел, направлений на заволодіння чужим майном шляхом обману, за попередньою змовою з ОСОБА_9 та за його сприяння, який забезпечив безперешкодне поселення та безпідставне проживання у гуртожитку ОСОБА_77 разом з родиною, наприкінці червня 2022 року, більш точний час досудовим розслідуванням не встановлено, перебуваючи в гуртожитку АДРЕСА_6 , зустрівся з ОСОБА_78 , який є внутрішньо переміщеною особою, що потребувала житла в м. Черкаси, та, запевнивши останнього, що він головний у гуртожитку та вирішує всі питання з поселення, маючи на меті заволодіння його грошовими коштами шляхом обману, повідомив, що умовами проживання у гуртожитку є оплата саме йому грошових коштів за комунальні послуги у сумі 2000 грн. щомісячно, при цьому не маючи на меті офіційного оформлення його проживання в кімнаті гуртожитку та подальшої сплати отриманих від неї коштів на рахунки Департаменту ЖКК Черкаської міської ради та підприємств, що надають комунальні послуги мешканцям гуртожитків, ввівши його таким чином в оману, того ж дня, близько 10 год. 00 хв., заволодів грошовими коштами ОСОБА_79 на загальну суму 2000 грн., які останній, будучи введеним в оману та впевненим, що сплачує їх в якості плати за комунальні послуги, передав ОСОБА_8 готівкою.

Таким чином, ОСОБА_8 , діючи умисно, з корисливих мотивів, за попередньою змовою та за сприяння ОСОБА_9 , повторно, у червні 2022 року, перебуваючи в м. Черкаси, більш точний час та місце в ході досудового розслідування не встановлено, шляхом обману заволодів коштами ОСОБА_79 на загальну суму 2000 грн. (дві тисячі гривень), чим спричинив останньому матеріальної шкоди на вищевказану суму.

На підставі викладеного ОСОБА_8 обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 190 КК України, а саме - заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчинене повторно за попередньою змовою групою осіб.

Він же, повторно, маючи умисел, направлений на заволодіння чужим майном шляхом обману, за попередньою змовою з ОСОБА_9 , який забезпечив безперешкодне поселення та безпідставне проживання у гуртожитку ОСОБА_80 разом з родиною, на початку червня 2022 року, більш точний час досудовим розслідуванням не встановлено, перебуваючи в гуртожитку АДРЕСА_6 , зустрівся з ОСОБА_81 , який будучи внутрішньо переміщеною особою, що потребувала житла в м. Черкаси, та, запевнивши останнього, що він головний у гуртожитку та вирішує всі питання з поселення, маючи на меті заволодіння його грошовими коштами шляхом обману, повідомив, що умовами проживання у гуртожитку є оплата саме йому чи ОСОБА_9 грошових коштів за комунальні послуги у сумі 1500 грн. щомісячно, при цьому не маючи на меті офіційного оформлення його проживання в кімнаті гуртожитку та подальшої сплати отриманих від нього коштів на рахунки Департаменту ЖКК Черкаської міської ради та підприємств, що надають комунальні послуги мешканцям гуртожитків, ввівши його таким чином в оману, через декілька днів, більш точного часу не встановлено, заволодів грошовими коштами ОСОБА_82 на загальну суму 1500 грн., які останній, будучи введеним в оману та впевненим, що сплачує їх в якості плати за комунальні послуги, передав ОСОБА_9 готівкою.

Таким чином, ОСОБА_8 , діючи умисно, з корисливих мотивів, за попередньою змовою з ОСОБА_9 , повторно, у червні 2022 року, перебуваючи в м. Черкаси, більш точний час та місце в ході досудового розслідування не встановлено, шляхом обману заволодів коштами ОСОБА_82 на загальну суму 1500 грн. (одна тисяча п`ятсот гривень), чим спричинив останньому матеріальної шкоди на вищевказану суму.

На підставі викладеного ОСОБА_8 обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 190 КК України, а саме - заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчинене повторно за попередньою змовою групою осіб.

Він же, повторно, маючи умисел, направлений на заволодіння чужим майном шляхом обману, за попередньою змовою з ОСОБА_9 та за його сприяння, який забезпечив безперешкодне поселення та безпідставне проживання у гуртожитку ОСОБА_83 разом з родиною, 28 червня 2022 року близько 10 год. 00 хв., перебуваючи в гуртожитку АДРЕСА_4 , зустрівся із ОСОБА_84 , яка будучи особою, що потребувала житла в м.Черкаси, через знайомих дізналася про можливість поселення та проживання в гуртожитках по АДРЕСА_2 , та, запевнивши останню, що він головний у гуртожитку та вирішує всі питання з поселення, маючи на меті заволодіння її грошовими коштами шляхом обману, повідомив, що умовами проживання у гуртожитку є оплата саме йому грошових коштів за проживання у сумі 2000 грн. щомісячно, при цьому не маючи на меті офіційного оформлення її проживання в кімнаті гуртожитку та подальшої сплати отриманих від неї коштів на рахунки Департаменту ЖКК Черкаської міської ради та підприємств, що надають комунальні послуги мешканцям гуртожитків, ввівши її таким чином в оману, того ж дня, близько 10 год. 00 хв., заволодів грошовими коштами ОСОБА_85 на загальну суму 2000 грн., які остання, будучи введеною в оману та впевненою, що сплачує їх в якості плати за проживання, передала ОСОБА_8 готівкою.

Таким чином, ОСОБА_8 , діючи умисно, з корисливих мотивів, за попередньою змовою та за сприяння ОСОБА_9 , повторно, 28 червня 2022 року, близько 10 год. 00 хв., перебуваючи в м. Черкаси, більш точне місце в ході досудового розслідування не встановлено, шляхом обману заволодів коштами ОСОБА_85 на загальну суму 2000 грн. (дві тисячі гривень), чим спричинив останній матеріальної шкоди на вищевказану суму.

На підставі викладеного ОСОБА_8 обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 190 КК України, а саме - заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчинене повторно за попередньою змовою групою осіб.

Він же, повторно, маючи умисел, направлений на заволодіння чужим майном шляхом обману, за попередньою змовою з ОСОБА_9 та за його сприяння, який забезпечив безперешкодне поселення та безпідставне проживання у гуртожитку ОСОБА_86 разом з родиною, 06 липня 2022 року, більш точний час досудовим розслідуванням не встановлено, перебуваючи в гуртожитку АДРЕСА_4 , зустрівся з ОСОБА_87 , який будучи внутрішньо переміщеною особою, що потребувала житла в м. Черкаси, в кінці квітня 2022 року разом зі своєю родиною поселилися до вказаного гуртожитку, та, повідомивши останньому про необхідність оплати саме йому грошових коштів за проживання в гуртожитку за останні два місяці в сумі 3800 грн, при цьому не маючи на меті офіційного оформлення його проживання в кімнаті гуртожитку та подальшої сплати отриманих від нього коштів на рахунки Департаменту ЖКК Черкаської міської ради та підприємств, що надають комунальні послуги мешканцям гуртожитків, ввівши його таким чином в оману, у липні 2022 року, заволодів грошовими коштами ОСОБА_88 на загальну суму 2400 грн., які останній, будучи введеним в оману та впевненим, що сплачує їх в якості плати за проживання, перерахував розрахунковий рахунок відкритий на його ім`я в ПАТ КБ «Приват Банк».

Таким чином, ОСОБА_8 , діючи умисно, з корисливих мотивів, за попередньою змовою та за сприяння ОСОБА_9 , повторно, у липні 2022 року, перебуваючи в м. Черкаси, більш точний час та місце в ході досудового розслідування не встановлено, шляхом обману заволодів коштами ОСОБА_88 на загальну суму 2400 грн. (дві тисячі чотириста гривень), чим спричинив останньому матеріальної шкоди на вищевказану суму.

На підставі викладеного ОСОБА_8 обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 190 КК України, а саме - заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчинене повторно за попередньою змовою групою осіб.

Він же, повторно, маючи умисел, направлений на заволодіння чужим майном шляхом обману, за попередньою змовою з ОСОБА_7 та за сприяння ОСОБА_9 , який забезпечив безперешкодне поселення та безпідставне проживання у гуртожитку ОСОБА_89 разом з родиною, надав можливість ОСОБА_7 отримати доступ до приміщень гуртожитків по АДРЕСА_6 , зокрема ключі від кімнат, з метою показу кімнат, роз`яснення умов проживання та поселення.

У свою чергу ОСОБА_7 , реалізуючи спільний злочинний умисел, направлений на заволодіння коштами внутрішньо переміщених осіб та осіб, які потребують житла на території міста Черкаси шляхом обману, 26.06.2022, о 09 год. 00 хв., перебуваючи біля гуртожитків № 1 та № 2 по провулку Ханенка, 2 та пров. Ханенка, 4 в м. Черкаси, зустрілася з ОСОБА_90 , який на сайті «ОЛХ» знайшов оголошення, розміщене ОСОБА_7 , на виконання раніше досягнутої з ОСОБА_8 домовленості, та за сприяння ОСОБА_9 , маючи на меті заволодіння коштами останнього шляхом обману, показала вільні кімнати та роз`яснила умови заселення, згідно яких йому, необхідно було сплачувати саме їй грошові кошти в сумі 2000 грн. щомісячно за комунальні послуги та проживання в гуртожитку при цьому не маючи на меті офіційного оформлення проживання ОСОБА_91 разом з дружиною ОСОБА_92 , доньками ОСОБА_93 та ОСОБА_94 в кімнаті гуртожитку та подальшої сплати отриманих від неї коштів на рахунки Департаменту ЖКК Черкаської міської ради та підприємств, що надають комунальні послуги мешканцям гуртожитків.

У подальшому, ОСОБА_7 , для досягнення спільної злочинної мети, 29 червня 2022 року, ввівши в оману ОСОБА_91 , запевнивши, що він офіційно проживає у гуртожитку, перебуваючи неподалік будинку АДРЕСА_7 , за попередньою змовою із ОСОБА_8 та за сприяння ОСОБА_9 заволоділа грошовими коштами ОСОБА_91 на загальну суму 4000 грн., які останній, будучи введеним в оману та впевненим, що сплачує їх в якості оплати за комунальні послуги офіційне проживання, передав ОСОБА_7 через свою дружину ОСОБА_95 готівкою.

Таким чином, ОСОБА_8 , діючи умисно, з корисливих мотивів, за попередньою змовою із ОСОБА_7 , та за сприяння ОСОБА_9 , повторно, 29 червня 2022 року, перебуваючи в м. Черкаси, більш точний час та місце в ході досудового розслідування не встановлено, заволодів шляхом обману коштами ОСОБА_91 на загальну суму 4000 грн. (чотири тисячі гривень), чим спричинив останньому матеріальної шкоди на вищевказану суму.

На підставі викладеного ОСОБА_8 обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 190 КК України, а саме - заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчинене повторно за попередньою змовою групою осіб.

Він же, повторно, маючи умисел, направлений на заволодіння чужим майном шляхом обману, за попередньою змовою з ОСОБА_7 та за сприяння ОСОБА_9 , який забезпечив останнім безперешкодний доступ до приміщень гуртожитків з метою поселення та проживання ОСОБА_96 , надав можливість ОСОБА_7 отримати доступ до приміщень гуртожитків по АДРЕСА_6 , зокрема ключі від кімнат, з метою показу кімнат, роз`яснення умов проживання та поселення.

У свою чергу ОСОБА_7 , реалізуючи спільний злочинний умисел, направлений на заволодіння коштами внутрішньо переміщених осіб та осіб, які потребують житла на території міста Черкаси шляхом обману, 11.07.2022, о 13 год. 40 хв., перебуваючи на першому поверсі гуртожитку АДРЕСА_6 , зустрілася з ОСОБА_97 , яка на сайті «ОЛХ» знайшла оголошення, розміщене ОСОБА_7 , на виконання раніше досягнутої з ОСОБА_8 домовленості, та за сприяння ОСОБА_9 , маючи на меті заволодіння коштами останньої шляхом обману, показала вільні кімнати та роз`яснили умови заселення, згідно яких необхідно було сплачувати за проживання грошові кошти в сумі 2000 грн. щомісячно, при цьому не маючи на меті офіційного оформлення проживання ОСОБА_98 в кімнаті гуртожитку та подальшої сплати отриманих від неї коштів на рахунки Департаменту ЖКК Черкаської міської ради та підприємств, що надають комунальні послуги мешканцям гуртожитків.

У подальшому, ОСОБА_7 , діючи на виконання злочинного плану, ввівши в оману ОСОБА_99 , запевнивши, що вона буде офіційно проживати у гуртожитку, перебуваючи на першому поверсі гуртожитку АДРЕСА_6 , за попередньою змовою із ОСОБА_8 та за сприяння ОСОБА_9 заволоділа грошовими коштами ОСОБА_98 в загальній сумі 4000 грн., які остання, будучи введеною в оману та впевненою, що сплачує їх в якості оплати за комунальні послуги та офіційне проживання, передала ОСОБА_7 готівкою.

Таким чином, ОСОБА_8 , діючи умисно, з корисливих мотивів, за попередньою змовою із ОСОБА_7 , та за сприяння ОСОБА_9 , повторно 11 липня 2022 року, перебуваючи в м. Черкаси, більш точний час та місце в ході досудового розслідування не встановлено, заволодів шляхом обману коштами ОСОБА_98 на загальну суму 4000 грн. (чотири тисячі гривень), чим спричинив останній матеріальної шкоди на вищевказану суму.

На підставі викладеного ОСОБА_8 обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 190 КК України, а саме - заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчинене повторно за попередньою змовою групою осіб.

Він же, повторно, маючи умисел, направлений на заволодіння чужим майном шляхом обману, за попередньою змовою з ОСОБА_9 та за його сприяння, який забезпечив безперешкодне поселення та безпідставне проживання у гуртожитку ОСОБА_100 та його дружини ОСОБА_101 , 11 липня 2022 року, більш точний час досудовим розслідуванням не встановлено, перебуваючи в гуртожитку АДРЕСА_6 , зустрівся з ОСОБА_102 та його дружиною ОСОБА_103 , які є внутрішньо переміщеними особами, що потребували житла в м. Черкаси, та, запевнивши останніх, що він головний у гуртожитку та вирішує всі питання з поселення, маючи на меті заволодіння їх грошовими коштами шляхом обману, повідомив, що умовами проживання у гуртожитку є оплата саме йому грошових коштів за проживання у сумі 1000 грн. щомісячно, при цьому не маючи на меті офіційного оформлення їх проживання в кімнаті гуртожитку та подальшої сплати отриманих від них коштів на рахунки Департаменту ЖКК Черкаської міської ради та підприємств, що надають комунальні послуги мешканцям гуртожитків, ввівши його таким чином в оману, того ж дня, більш точного часу не встановлено заволодів грошовими коштами ОСОБА_104 та ОСОБА_105 на загальну суму 1000 грн., які останні, будучи введеними в оману та впевненими, що сплачують їх в якості плати за проживання, передали ОСОБА_8 готівкою.

Таким чином, ОСОБА_8 , діючи умисно, з корисливих мотивів, за попередньою змовою та за сприяння ОСОБА_9 , повторно, 11 липня 2022 року, перебуваючи в м.Черкаси, більш точний час та місце в ході досудового розслідування не встановлено, шляхом обману заволодів коштами ОСОБА_104 та ОСОБА_105 на загальну суму 1000 грн. (одна тисяча гривень), чим спричинив останнім матеріальної шкоди на вищевказану суму.

На підставі викладеного ОСОБА_8 обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 190 КК України, а саме - заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчинене повторно за попередньою змовою групою осіб.

Крім того, ОСОБА_8 , будучи начальником відділу з питань укладення договорів служби постачання товарів та послуг КПТМ «Черкаситеплокомуненерго» Черкаської міської ради, не маючи ніякого відношення до укладення договорів оренди від імені КПТМ «Черкаситеплокомуненерго», повторно, маючи умисел, направлений на незаконне збагачення, тобто одержання грошових коштів, здобутих злочинним шляхом, усвідомлюючи суспільно небезпечний характер своїх протиправних дій, передбачаючи настання суспільно небезпечних наслідків та бажаючи їх настання, у середині травня 2022 року, більш точного часу досудовим розслідуванням не встановлено, перебуваючи біля гуртожитку АДРЕСА_6 , зустрівся з ФОП ОСОБА_106 , який здійснює ремонт теле-відеотехніки та з 2015 року орендує невелике приміщення у вказаному гуртожитку, достовірно знаючи, що КПТМ «Черкаситеплокомуненерго» не укладало з останнім договору оренди, запевнивши ФОП ОСОБА_107 , що вирішить усі питання стосовно оренди, повідомив, що за користування приміщенням останній має сплачувати 1000 грн. щомісячно саме ОСОБА_8 , при цьому не маючи на меті офіційного оформлення оренди приміщення, ввівши його таким чином в оману, упродовж травня-червня 2022 року, більш точного часу не встановлено заволодів грошовими коштами ФОП ОСОБА_107 на загальну суму 2000 грн., які останній, будучи введеним в оману та впевненим, що сплачує їх в якості плати за оренду, передавав ОСОБА_8 , я саме: у травні 1000 грн. готівкою та у червні 1000 грн. готівкою.

Таким чином, ОСОБА_8 , діючи умисно, з корисливих мотивів, повторно, упродовж травня-червня 2022 року, перебуваючи в м. Черкаси, більш точний час та місце в ході досудового розслідування не встановлено, шляхом обману заволодів коштами ФОП ОСОБА_107 на загальну суму 2000 грн. (дві тисячі гривень), чим спричинив останньому матеріальної шкоди на вищевказану суму.

На підставі викладеного ОСОБА_8 обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 190 КК України, а саме - заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчинене повторно.

Він же, повторно, маючи умисел, направлений на заволодіння чужим майном шляхом обману, за попередньою змовою з ОСОБА_9 та за його сприяння, який забезпечив безперешкодне поселення та безпідставне проживання у гуртожитку ОСОБА_108 разом з родиною, на початку червня 2022 року, більш точний час досудовим розслідуванням не встановлено, перебуваючи в гуртожитку АДРЕСА_4 , зустрівся з ОСОБА_109 , який є внутрішньо переміщеною особою, що потребувала житла в м. Черкаси, та, запевнивши останнього, що він головний у гуртожитку та вирішує всі питання з поселення, маючи на меті заволодіння його грошовими коштами шляхом обману, повідомив, що умовами проживання у гуртожитку є оплата саме йому грошових коштів за проживання у сумі 1000 грн. щомісячно, при цьому не маючи на меті офіційного оформлення його проживання в кімнаті гуртожитку та подальшої сплати отриманих від нього коштів на рахунки Департаменту ЖКК Черкаської міської ради та підприємств, що надають комунальні послуги мешканцям гуртожитків, ввівши його таким чином в оману, однак, вказаний злочинний умисел не зміг довести до кінця з причин, що не залежали від його волі, оскільки ОСОБА_110 , не маючи грошових коштів, так і не передав їх ОСОБА_8 .

Таким чином, ОСОБА_8 , діючи умисно, з корисливих мотивів, за попередньою змовою та за сприяння ОСОБА_9 , повторно, на початку червня 2022 року, перебуваючи в м.Черкаси, більш точний час та місце в ході досудового розслідування не встановлено, шляхом обману намагався заволодіти коштами ОСОБА_110 на загальну суму 1000 грн. (одна тисяча гривень), не зміг довести злочин до кінця з причин, що не залежали від його волі.

На підставі викладеного ОСОБА_8 обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 190 КК України, а саме закінчений замах на заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчинений повторно за попередньою змовою групою осіб.

Так, рішенням Черкаської міської ради від 13.10.2019 №2-5416 на баланс КПТМ «Черкаситеплокомуненерго» передано гуртожитки по провулку Михайла Ханенка № 2 та № 4 в м. Черкаси.

Рішенням Черкаської міської ради від 11.03.2021 № 4-277 затверджено Положення про найм (оренду) жилих приміщень (далі Положення), що перебувають у комунальній власності міста, а також порядок поселення та проживання осіб у гуртожитках, відповідно до якого поселення здійснюється на підставі договору оренди (найму) укладеного між виконавчим органом Черкаської міської ради та орендарем, а умовами користування є щомісячна своєчасна плата за комунальні послуги за затвердженими в установленому порядку тарифами.

Рішенням Черкаської міської ради від 01.04.2022 № 265 про доручення департаменту житлово-комунального комплексу на укладення договорів оренди з внутрішньо переміщеними особами затверджено примірний договір оренди ліжко-місць та кімнат у гуртожитках, що перебувають у комунальній власності міста, відповідно до якого плата за оренду жилого приміщення складає 0 (нуль) грн.., а орендар здійснює плату за житлово-комунальні послуги, утримання жилого будинку та прибудинкової території згідно із нарахуваннями.

Поселення внутрішньо переміщених осіб до гуртожитків здійснюється після розгляду працівниками відділу житлового обліку департаменту житлово-комунального комплексу документів внутрішньо переміщених осіб та підготовки договору оренди ліжко-місць/кімнат у гуртожитку, що перебувають у комунальній власності міста.

Окрім того, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 1 березня 2022 р. № 175 «Тимчасовий порядок виділення та використання коштів з резервного фонду бюджету в умовах воєнного стану» внутрішньо переміщеним особам компенсується проживання в гуртожитках комунальної власності за рахунок державних коштів.

Так, ОСОБА_7 , будучи згідно виписки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань зареєстрована 24.06.2019 фізичною особою-підприємцем, з основним видом діяльності 68.20 надання в оренду і експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна, у період з 17.01.2022 до 10.02.2022, більш точний час в ході досудового розслідування не встановлено, знаходячись у невстановленому досудовим розслідуванням місці, з метою заволодіння коштами внутрішньо переміщених осіб та осіб, які потребують житла на території міста Черкаси, шляхом обману, реалізовуючи свій злочинний умисел, направлений на незаконне збагачення, тобто одержання грошових коштів, здобутих злочинним шляхом, усвідомлюючи суспільно небезпечний характер своїх протиправних дій, передбачаючи настання суспільно небезпечних наслідків та бажаючи їх настання, вступила у злочинну змову з начальником відділу підписання договорів абонвідділу КПТМ «Черкаситеплокомуненерго» ОСОБА_8 , на виконання якої розмістила на сайті «ОЛХ» оголошення про надання в оренду житла в гуртожитках КПТМ «Черкаситеплокомуненерго», що за адресою: пров. Ханенка, 2 та пров. Ханенка, 4 в м. Черкаси, здійснюючи таким чином пошук осіб, які потребують житла в м. Черкаси, у тому числі внутрішньо переміщених осіб, у телефонному режимі надавала інформацію про наявність вільних кімнат у гуртожитках, їх технічний стан та облаштованість, обговорювала вартість проживання, влаштовувала зустрічі з особами, які мали намір поселитися, показувала кімнати та у подальшому здійснювала їх заселення, отримувала від них коштів.

У свою чергу, ОСОБА_8 , не маючи, в силу посади, яку він обіймав, жодного відношення до поселення та проживання у кімнатах гуртожитків КПТМ «Черкаситеплокомуненерго», за адресою пров.Ханенка, 2 та пров.Ханенка, 4 в м. Черкаси, реалізовуючи спільний злочинний умисел, направлений на незаконне збагачення, тобто одержання грошових коштів, здобутих злочинним шляхом, усвідомлюючи суспільно небезпечний характер своїх протиправних дій, передбачаючи настання суспільно небезпечних наслідків та бажаючи їх настання, в період з 17.01.2022 до 10.02.2022, більш точний час в ході досудового розслідування не встановлено, перебуваючи у невстановленому досудовим розслідуванням місці, вступив у злочинну змову з ОСОБА_9 , який будучи відповідно до наказу № 02-у від 14.01.2022 прийнятий на роботу в КПТМ «Черкаситеплокомуненерго» Черкаської міської ради з 17.01.2020 на посаду коменданта гуртожитків відділу з обслуговування житлових будинків та гуртожитків КПТМ «Черкаситеплокомуненерго» Черкаської міської ради, маючи, в силу посади, яку він обіймав, прямі повноваження до поселення та проживання у кімнатах гуртожитків КПТМ «Черкаситеплокомуненерго», пров.Ханенка, 2 та пров.Ханенка, 4 в м. Черкаси, забезпечував безперешкодне поселення та проживання осіб, які потребували житла у м. Черкаси, в тому числі внутрішньо переміщених, до гуртожитку, під виглядом офіційного, достовірно знаючи про порядок поселення осіб до гуртожитків та користування жилими приміщеннями, що надаються в оренду, всупереч вимогам Положення про найм (оренду) жилих приміщень, що перебувають у комунальній власності міста Черкаси, затвердженого рішенням Черкаської міської ради від 11.03.2021 № 4-277, а також рішення Черкаської міської ради від 01.04.2022 № 265 про доручення департаменту житлово-комунального комплексу на укладення договорів оренди з внутрішньо переміщеними особами, забезпечував ОСОБА_8 та ОСОБА_7 безперешкодний доступ до приміщень гуртожитків.

Так, ОСОБА_7 , з метою реалізації спільного злочинного умислу, спрямованого на заволодіння коштами внутрішньо переміщених осіб та осіб, які потребують житла на території міста Черкаси шляхом обману, 10.02.2022, більш точного часу досудовим розслідуванням не встановлено, перебуваючи у невстановленому досудовим розслідуванням місці, достовірно знаючи про незаконність своїх дій та відсутність будь-яких повноважень з поселення осіб до гуртожитків, а також забезпечення ОСОБА_9 безперешкодного доступу до гуртожитків КПТМ «Черкаситеплокомуненерго», за адресою: пров.Ханенка, 2 та пров.Ханенка, 4 в м. Черкаси, у ході телефонної розмови з ОСОБА_14 , яка на сайті «ОЛХ» знайшла оголошення, розміщене ОСОБА_7 , про надання в оренду житла в гуртожитку, призначила їй зустріч в гуртожитку АДРЕСА_4 , на 13 год. 00 хв. 14.02.2022.

Після цього, продовжуючи реалізацію спільного злочинного умислу, направленого на заволодіння коштами внутрішньо переміщених осіб та осіб, які потребують житла на території міста Черкаси шляхом обману, ОСОБА_7 та ОСОБА_8 , 14.02.2022 о 13 год. 00 хв., перебуваючи біля гуртожитку АДРЕСА_4 , зустрілися з ОСОБА_14 та показали їй наявні вільні кімнати в гуртожитку, відкриваючи ключами, які були у ОСОБА_8 , та, маючи на меті заволодіння коштами останньої шляхом обману, роз`яснили умови заселення, згідно яких у зимовий період необхідно було сплачувати 2500 грн., в літній 1 700 грн., а у період з 14.02.22 по 28.02.2022 необхідно сплатити 1500 грн., що включали не тільки оренду за проживання, а і комунальні послуги, при цьому не маючи на меті офіційного оформлення проживання ОСОБА_14 в кімнаті гуртожитку та подальшої сплати отриманих від неї коштів на рахунки Департаменту ЖКК Черкаської міської ради та підприємств, що надають комунальні послуги мешканцям гуртожитків.

У подальшому, ОСОБА_7 , для досягнення спільної злочинної мети, у період з лютого по липень 2022 року включно, ввівши в оману ОСОБА_14 , перебуваючи на території м. Черкаси, більш точного місця слідством не встановлено, за попередньою змовою із ОСОБА_8 та за сприяння ОСОБА_9 , заволоділа грошовими коштами ОСОБА_14 на загальну суму 12 300 грн., які остання, будучи введеною в оману та впевненою, що сплачує їх в якості оплати за проживання та комунальні послуги, передала ОСОБА_7 та ОСОБА_8 , а саме: у лютому 1500 грн. готівкою, у березні 2500 грн. готівкою, у квітні 3200 грн. готівкою, у травні 1700 грн. готівкою, у червні 1700 грн. готівкою та у липні 1700 грн. готівкою.

Таким чином, ОСОБА_7 , за попередньою змовою із ОСОБА_8 та за сприяння ОСОБА_9 , діючи умисно, з корисливих мотивів, упродовж лютого-липня 2022 року, перебуваючи в м. Черкаси, більш точний час та місце в ході досудового розслідування не встановлено, заволоділа шляхом обману коштами ОСОБА_14 на загальну суму 12300 грн. (дванадцять тисяч триста гривень), чим спричинила останній матеріальної шкоди на вищевказану суму.

На підставі викладеного, ОСОБА_7 обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 190 КК України, а саме - заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчинене за попередньою змовою групою осіб.

Вона ж, повторно, продовжуючи реалізовувати спільний злочинний умисел, направлений на незаконне збагачення, а саме заволодіння чужим майном шляхом обману, за попередньою змовою з ОСОБА_8 , 24.02.2022, достовірно знаючи про незаконність своїх дій та відсутність будь-яких повноважень з поселення осіб до гуртожитків, а також забезпечення ОСОБА_9 безперешкодного доступу до гуртожитків КПТМ «Черкаситеплокомуненерго», за адресою: пров.Ханенка, 2 та пров.Ханенка, 4 в м. Черкаси, в ході телефонної розмови з ОСОБА_15 , яка на сайті «ОЛХ» знайшла оголошення, розміщене ОСОБА_7 , про надання в оренду житла в гуртожитку, в той же день призначила їй зустріч в гуртожитку АДРЕСА_6 .

Після цього, продовжуючи реалізацію спільного злочинного умислу, направленого на заволодіння коштами внутрішньо переміщених осіб та осіб, які потребують житла на території міста Черкаси шляхом обману, 24.02.2022, більш точний час в ході досудового розслідування не встановлено, перебуваючи в приміщенні гуртожитку по АДРЕСА_2 , зустрілася з ОСОБА_15 де, маючи при собі ключі від кімнат, показала вільні кімнати та, маючи на меті заволодіння коштами останньої шляхом обману, роз`яснила умови заселення, згідно яких у зимовий період необхідно було сплачувати 2000 грн., в літній 1 700 грн., а у період з 24.02.22 по 28.02.2022 необхідно сплатити 400 грн., що включали не тільки оренду за проживання, а і комунальні послуги,при цьому не маючи на меті офіційного оформлення проживання ОСОБА_15 та її співмешканця ОСОБА_16 в кімнаті гуртожитку та подальшої сплати отриманих від неї коштів на рахунки Департаменту ЖКК Черкаської міської ради та підприємств, що надають комунальні послуги мешканця гуртожитків.

У подальшому, ОСОБА_7 , для досягнення спільної злочинної мети, у період з лютого по липень 2022 року включно, ввівши в оману ОСОБА_15 , вказавши, що офіційно оформить її проживання, уклавши з нею договір, перебуваючи на території м. Черкаси, більш точного місця слідством не встановлено, за попередньою змовою із ОСОБА_8 та за сприяння ОСОБА_9 , який забезпечив безперешкодний доступ до гуртожитку, поселення та проживання, під виглядом офіційного, заволоділа грошовими коштами ОСОБА_15 в загальній сумі 9200 грн., які остання, будучи введеною в оману та впевненою, що сплачує їх в якості оплати за проживання та комунальні послуги, передала ОСОБА_7 , а саме: у лютому 400 грн. готівкою, у березні 2000 грн. готівкою, у квітні 1700 грн. шляхом перерахування на розрахунковий рахунок ОСОБА_7 , відкритий в ПАТ «Універсал банк», у травні 1700 грн. готівкою, у червні 1700 грн. готівкою та у липні 1700 грн. готівкою.

Таким чином, ОСОБА_7 , за попередньою змовою із ОСОБА_8 та за сприяння ОСОБА_9 , діючи умисно, з корисливих мотивів, упродовж лютого-липня 2022 року, перебуваючи в м. Черкаси, більш точний час та місце в ході досудового розслідування не встановлено, повторно заволоділа шляхом обману коштами ОСОБА_15 на загальну суму 9200 грн. (дев`ять тисяч двісті гривень), чим спричинила останній матеріальної шкоди на вищевказану суму.

На підставі викладеного, ОСОБА_7 обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 190 КК України, а саме - заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчинене повторно за попередньою змовою групою осіб.

Вона ж, повторно, продовжуючи реалізовувати спільний злочинний умисел, направлений на незаконне збагачення, а саме заволодіння чужим майном шляхом обману, за попередньою змовою ОСОБА_8 , розмістила на сайті «ОЛХ» оголошення про надання в оренду житла в гуртожитках, яке 09.03.2022 через свого знайомого знайшов ОСОБА_17 та, маючи на меті поселитися разом з родиною, як внутрішньо переміщені особи у ході телефонної розмови з ОСОБА_8 домовилися про зустріч.

Так, ОСОБА_8 для досягнення спільної злочинної мети, 09.03.2022 більш точний час в ході досудового розслідування не встановлено, перебуваючи в службовому кабінеті коменданта гуртожитку АДРЕСА_4 , зустрівся з ОСОБА_17 , який, є внутрішньо переміщеною особою, що потребувала житла в м. Черкаси, та, маючи на меті заволодіння коштами останнього шляхом обману, повідомив ОСОБА_17 , що умовами заселення та проживання у гуртожитку є оплата саме йому чи ОСОБА_7 грошових коштів за комунальні послуги у сумі 500 грн. щомісячно з кожної дорослої особи, при цьому не маючи на меті офіційного оформлення його проживання в кімнаті гуртожитку та подальшої сплати отриманих від нього коштів на рахунки Департаменту ЖКК Черкаської міської ради та підприємств, що надають комунальні послуги мешканця гуртожитків, ввівши його таким чином в оману, у період з березня по липень 2022 року включно, за сприяння ОСОБА_9 , який забезпечив безперешкодний доступ до гуртожитку, поселення та проживання, під виглядом офіційного, заволодів грошовими коштами ОСОБА_17 на загальну суму 5500 грн., які останній, будучи введеним в оману та впевненим, що сплачує їх в якості плати за комунальні послуги, передавав ОСОБА_8 та ОСОБА_7 , а саме: у березні 1500 грн. готівкою, у квітні 1000 грн. готівкою, у травні 1000 грн. готівкою, у червні 1000 грн. готівкою та у липні 1000 грн. готівкою.

Таким чином, ОСОБА_7 , за попередньою змовою із ОСОБА_8 та за сприяння ОСОБА_9 , діючи умисно, з корисливих мотивів, упродовж лютого-липня 2022 року, перебуваючи в м. Черкаси, більш точний час та місце в ході досудового розслідування не встановлено, повторно заволоділа шляхом обману коштами ОСОБА_17 на загальну суму 5500 грн. (п`ять тисяч п`ятсот гривень), чим спричинила останньому матеріальної шкоди на вищевказану суму.

На підставі викладеного, ОСОБА_7 обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 190 КК України, а саме - заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчинене повторно за попередньою змовою групою осіб.

Вона ж, повторно, продовжуючи реалізовувати спільний злочинний умисел, направлений на незаконне збагачення, а саме заволодіння чужим майном шляхом обману, за попередньою змовою ОСОБА_8 , 20.04.2022, достовірно знаючи про незаконність своїх дій та відсутність будь-яких повноважень з поселення осіб до гуртожитків, а також забезпечення ОСОБА_9 безперешкодного доступу до гуртожитків КПТМ «Черкаситеплокомуненерго», за адресою: пров.Ханенка, 2 та пров.Ханенка, 4 в м. Черкаси, в ході телефонної розмови з ОСОБА_24 , призначила їй зустріч в гуртожитку АДРЕСА_6 на 06.04.2022 року о 09 год. 00 хв.

Після цього, продовжуючи реалізацію спільного злочинного умислу, направленого на заволодіння коштами внутрішньо переміщених осіб та осіб, які потребують житла на території міста Черкаси шляхом обману, 06.04.2022, о 09 год. 00 хв., перебуваючи біля гуртожитку АДРЕСА_6 , зустрілася з ОСОБА_24 та, почекавши деякий час ОСОБА_8 , якого ОСОБА_7 представила як начальника, разом з ОСОБА_8 , маючи на меті заволодіння коштами останнього шляхом обману, показали вільні кімнати та роз`яснили умови заселення, згідно яких необхідно було сплачувати за комунальні послуги грошові кошти в сумі 2000 грн. щомісячно, при цьому не маючи на меті офіційного оформлення проживання ОСОБА_24 разом з її родиною: донькою ОСОБА_25 , співмешканцем доньки ОСОБА_26 та чоловіком ОСОБА_27 в кімнаті гуртожитку та подальшої сплати отриманих від неї коштів на рахунки Департаменту ЖКК Черкаської міської ради та підприємств, що надають комунальні послуги мешканця гуртожитків.

У подальшому, ОСОБА_7 та ОСОБА_8 , для досягнення спільної злочинної мети, у період з квітня по червень 2022 року включно, ввівши в оману ОСОБА_24 , перебуваючи на території м. Черкаси, більш точного місця слідством не встановлено, за сприяння ОСОБА_9 , який забезпечив безперешкодний доступ до гуртожитку, поселення та проживання, під виглядом офіційного, заволоділи грошовими коштами ОСОБА_24 на загальну суму 6000 грн., які остання, будучи введеною в оману та впевненою, що сплачує їх в якості оплати за комунальні послуги, передавала ОСОБА_7 та ОСОБА_8 , а саме: у квітні 2000 грн. готівкою, у травні 2000 грн. готівкою, у червні 2000 грн. готівкою.

Таким чином, ОСОБА_7 , за попередньою змовою із ОСОБА_8 та за сприяння ОСОБА_9 , діючи умисно, з корисливих мотивів, упродовж лютого-липня 2022 року, перебуваючи в м. Черкаси, більш точний час та місце в ході досудового розслідування не встановлено, повторно заволоділа шляхом обману коштами ОСОБА_24 на загальну суму 6000 грн. (шість тисяч гривень), чим спричинила останній матеріальної шкоди на вищевказану суму.

На підставі викладеного, ОСОБА_7 обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 190 КК України, а саме - заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчинене повторно за попередньою змовою групою осіб.

Вона ж, повторно, продовжуючи реалізовувати спільний злочинний умисел, направлений на незаконне збагачення, а саме заволодіння чужим майном шляхом обману, за попередньою змовою ОСОБА_8 , в червні 2022 року, більш точної дати досудовим розслідуванням не встановлено, достовірно знаючи про незаконність своїх дій та відсутність будь-яких повноважень з поселення осіб до гуртожитків, а також забезпечення ОСОБА_9 безперешкодного доступу до гуртожитків КПТМ «Черкаситеплокомуненерго», за адресою: пров.Ханенка, 2 та пров.Ханенка, 4 в м.Черкаси, в ході телефонної розмови з ОСОБА_111 , яка на сайті «ОЛХ» знайшла оголошення, розміщене ОСОБА_7 , про надання в оренду житла в гуртожитку, на призначила їй зустріч поблизу гуртожитків по АДРЕСА_3 та АДРЕСА_2 наступний день.

Після цього, продовжуючи реалізацію спільного злочинного умислу, направленого на заволодіння коштами внутрішньо переміщених осіб та осіб, які потребують житла на території міста Черкаси шляхом обману, в червні 2022 року, більш точної дати досудовим розслідуванням не встановлено, перебуваючи біля гуртожитку АДРЕСА_6 , зустрілася із співмешканцем ОСОБА_54 . ОСОБА_52 та його матір`ю ОСОБА_53 , маючи на меті заволодіння коштами останнього шляхом обману, та, маючи при собі ключі від кімнат гуртожитку, показала вільні кімнати та роз`яснила умови заселення, згідно яких необхідно було сплачувати за комунальні послуги грошові кошти в сумі 500 грн. та за проживання в сумі 1000 грн. щомісячно,при цьому не маючи на меті офіційного оформлення проживання ОСОБА_55 , співмешканця ОСОБА_56 та його матері ОСОБА_57 в кімнаті гуртожитку та подальшої сплати отриманих від неї коштів на рахунки Департаменту ЖКК Черкаської міської ради та підприємств, що надають комунальні послуги мешканця гуртожитків.

У подальшому, ОСОБА_7 , для досягнення спільної злочинної мети, у період червня по липень 2022 року включно, ввівши в оману ОСОБА_55 , перебуваючи на території м. Черкаси, більш точного місця слідством не встановлено, за попередньою змовою із ОСОБА_8 та за сприяння ОСОБА_9 , який забезпечив безперешкодний доступ до гуртожитку, поселення та проживання, під виглядом офіційного, заволоділа грошовими коштами ОСОБА_55 на загальну суму 1500 грн., які остання, будучи введеною в оману та впевненою, що сплачує їх в якості оплати за комунальні послуги, з розрахункового рахунку свого співмешканця ОСОБА_56 перерахувала розрахунковий рахунок ОСОБА_7 , відкритий в ПАТ «Універсал банк».

Таким чином, ОСОБА_7 , за попередньою змовою із ОСОБА_8 та за сприяння ОСОБА_9 , діючи умисно, з корисливих мотивів, упродовж червня-липня 2022 року, перебуваючи в м. Черкаси, більш точний час та місце в ході досудового розслідування не встановлено, повторно заволоділа шляхом обману коштами ОСОБА_55 на загальну суму 1500 грн. (одна тисяч п`ятсот гривень), чим спричинила останній матеріальної шкоди на вищевказану суму.

На підставі викладеного, ОСОБА_7 обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 190 КК України, а саме - заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчинене повторно за попередньою змовою групою осіб.

Вона ж, повторно, продовжуючи реалізовувати спільний злочинний умисел, направлений на незаконне збагачення, а саме заволодіння чужим майном шляхом обману, за попередньою змовою ОСОБА_8 , 14.06.2022, достовірно знаючи про незаконність своїх дій та відсутність будь-яких повноважень з поселення осіб до гуртожитків, а також забезпечення ОСОБА_9 безперешкодного доступу до гуртожитків КПТМ «Черкаситеплокомуненерго», за адресою: пров.Ханенка, 2 та пров.Ханенка, 4 в м. Черкаси, в ході телефонної розмови з ОСОБА_112 , який на сайті «ОЛХ» знайшов оголошення, розміщене ОСОБА_7 , про надання в оренду житла в гуртожитку, в той же день призначила йому зустріч в гуртожитку АДРЕСА_6 .

Після цього, продовжуючи реалізацію спільного злочинного умислу, направленого на заволодіння коштами внутрішньо переміщених осіб та осіб, які потребують житла на території міста Черкаси шляхом обману, 14.06.2022, о 13 год. 00 хв., перебуваючи біля гуртожитку АДРЕСА_6 , зустрілася з ОСОБА_59 , маючи на меті заволодіння коштами останнього шляхом обману, показала йому вільні кімнати та роз`яснила умови заселення, згідно яких необхідно було сплачувати за проживання грошові кошти в сумі 2000 грн. щомісячно, при цьому не маючи на меті офіційного оформлення проживання ОСОБА_60 його дружини ОСОБА_61 та доньки ОСОБА_62 в кімнаті гуртожитку та подальшої сплати отриманих від неї коштів на рахунки Департаменту ЖКК Черкаської міської ради та підприємств, що надають комунальні послуги мешканця гуртожитків.

У подальшому, ОСОБА_7 , для досягнення спільної злочинної мети, у період з червня по липень 2022 року включно, ввівши в оману ОСОБА_60 , перебуваючи на території м. Черкаси, більш точного місця слідством не встановлено, за попередньою змовою із ОСОБА_8 та за сприяння ОСОБА_9 , який забезпечив безперешкодний доступ до гуртожитку, поселення та проживання, під виглядом офіційного, заволоділа грошовими коштами ОСОБА_60 на загальну суму 3500 грн., які останній, будучи введеним в оману та впевненим, що сплачує їх в якості оплати за комунальні послуги, передав ОСОБА_7 , а саме: у червні 2000 грн. готівкою, у липні 1500 грн. готівкою.

Таким чином, ОСОБА_7 , за попередньою змовою із ОСОБА_8 та за сприяння ОСОБА_9 , діючи умисно, з корисливих мотивів, упродовж червня-липня 2022 року, перебуваючи в м. Черкаси, більш точний час та місце в ході досудового розслідування не встановлено, повторно заволоділа шляхом обману коштами ОСОБА_60 на загальну суму 3500 грн. (три тисячі п`ятсот гривень), чим спричинила останньому матеріальної шкоди на вищевказану суму.

На підставі викладеного, ОСОБА_7 обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 190 КК України, а саме - заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчинене повторно за попередньою змовою групою осіб.

Вона ж, повторно, продовжуючи реалізовувати спільний злочинний умисел, направлений на незаконне збагачення, а саме заволодіння чужим майном шляхом обману, за попередньою змовою ОСОБА_8 , 17.06.2022, достовірно знаючи про незаконність своїх дій та відсутність будь-яких повноважень з поселення осіб до гуртожитків, а також забезпечення ОСОБА_9 безперешкодного доступу до гуртожитків КПТМ «Черкаситеплокомуненерго», за адресою: пров.Ханенка, 2 та пров.Ханенка, 4 в м. Черкаси, в ході телефонної розмови з ОСОБА_65 , яка на сайті «ОЛХ» знайшла оголошення, розміщене ОСОБА_7 , про надання в оренду житла в гуртожитку, призначила їй зустріч в гуртожитку АДРЕСА_4 на 17.06.2022 на 12 год. 00 хв.

Після цього, продовжуючи реалізацію спільного злочинного умислу, направленого на заволодіння коштами внутрішньо переміщених осіб та осіб, які потребують житла на території міста Черкаси шляхом обману, 17.06.2022, о 12 год. 00 хв., перебуваючи біля гуртожитку АДРЕСА_4 , разом з ОСОБА_8 , зустрілися з ОСОБА_67 та, маючи на меті заволодіння коштами останньої шляхом обману, показали їй вільні кімнати та роз`яснили умови заселення, згідно яких їй, як внутрішньо переміщеній особі, необхідно було сплачувати грошові кошти в сумі 2000 грн. щомісячно за комунальні послуги,при цьому не маючи на меті офіційного оформлення проживання ОСОБА_67 в кімнаті гуртожитку та подальшої сплати отриманих від неї коштів на рахунки Департаменту ЖКК Черкаської міської ради та підприємств, що надають комунальні послуги мешканцям гуртожитків.

У подальшому, ОСОБА_7 , для досягнення спільної злочинної мети, 17.06.2022 0 13 год. 24 хв., ввівши в оману ОСОБА_67 , перебуваючи на території м. Черкаси, більш точного місця слідством не встановлено, за попередньою змовою із ОСОБА_8 та за сприяння ОСОБА_9 , який забезпечив безперешкодний доступ до гуртожитку, поселення та проживання, під виглядом офіційного, заволоділа грошовими коштами ОСОБА_67 на загальну суму 2000 грн., які остання, будучи введеною в оману та впевненою, що сплачує їх в якості оплати за комунальні послуги, перерахувала на розрахунковий рахунок ОСОБА_7 , відкритий в ПАТ «Універсал банк», з картки своєї подруги ОСОБА_113 .

Таким чином, ОСОБА_7 , за попередньою змовою із ОСОБА_8 та за сприяння ОСОБА_9 , діючи умисно, з корисливих мотивів, упродовж червня-липня 2022 року, перебуваючи в м. Черкаси, більш точний час та місце в ході досудового розслідування не встановлено, повторно заволоділа шляхом обману коштами ОСОБА_67 на загальну суму 2000 грн. (дві тисячі гривень), чим спричинила останній матеріальної шкоди на вищевказану суму.

На підставі викладеного, ОСОБА_7 обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 190 КК України, а саме - заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчинене повторно за попередньою змовою групою осіб.

Вона ж, повторно, продовжуючи реалізовувати спільний злочинний умисел, направлений на незаконне збагачення, а саме заволодіння чужим майном шляхом обману, за попередньою змовою ОСОБА_8 , 08.06.2022, достовірно знаючи про незаконність своїх дій та відсутність будь-яких повноважень з поселення осіб до гуртожитків, а також забезпечення ОСОБА_9 безперешкодного доступу до гуртожитків КПТМ «Черкаситеплокомуненерго», за адресою: пров. Ханенка, 2 та пров.Ханенка, 4 в м. Черкаси, в ході телефонної розмови з ОСОБА_71 , яка на сайті «ОЛХ» знайшла оголошення, розміщене ОСОБА_7 , про надання в оренду житла в гуртожитку, призначила їй зустріч в гуртожитку АДРЕСА_6 на 09.06.2022 на 12 год. 00 хв.

Після цього, продовжуючи реалізацію спільного злочинного умислу, направленого на заволодіння коштами внутрішньо переміщених осіб та осіб, які потребують житла на території міста Черкаси шляхом обману, 09.06.2022, о 12 год. 00 хв., перебуваючи біля гуртожитку АДРЕСА_6 , зустрілася з ОСОБА_114 та, маючи на меті заволодіння коштами останньої шляхом обману, показала їй вільні кімнати та роз`яснили умови заселення, згідно яких їй, необхідно було сплачувати грошові кошти в сумі 2000 грн. щомісячно за проживання в гуртожитку,при цьому не маючи на меті офіційного оформлення проживання ОСОБА_72 її чоловіка ОСОБА_73 та сина ОСОБА_74 в кімнаті гуртожитку та подальшої сплати отриманих від неї коштів на рахунки Департаменту ЖКК Черкаської міської ради та підприємств, що надають комунальні послуги мешканця гуртожитків.

У подальшому, ОСОБА_7 , для досягнення спільної злочинної мети, у період з червня по липень 2022 року включно, ввівши в оману ОСОБА_75 , перебуваючи на території м. Черкаси, більш точного місця слідством не встановлено, за попередньою змовою із ОСОБА_8 та за сприяння ОСОБА_9 , який забезпечив безперешкодний доступ до гуртожитку, поселення та проживання, під виглядом офіційного, заволоділа грошовими коштами ОСОБА_72 на загальну суму 4000 грн., які остання, будучи введеною в оману та впевненою, що сплачує їх в якості оплати за комунальні послуги, передала ОСОБА_7 , а саме: 09.06.2022 2000 грн. готівкою, 11.07.2022 2000 грн. готівкою.

Таким чином, ОСОБА_7 , за попередньою змовою із ОСОБА_8 та за сприяння ОСОБА_9 , діючи умисно, з корисливих мотивів, упродовж червня-липня 2022 року, перебуваючи в м. Черкаси, більш точний час та місце в ході досудового розслідування не встановлено, повторно заволоділа шляхом обману коштами ОСОБА_72 на загальну суму 4000 грн. (чотири тисячі гривень), чим спричинила останній матеріальної шкоди на вищевказану суму.

На підставі викладеного, ОСОБА_7 обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 190 КК України, а саме - заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчинене повторно за попередньою змовою групою осіб.

Вона ж, повторно, продовжуючи реалізовувати спільний злочинний умисел, направлений на незаконне збагачення, а саме заволодіння чужим майном шляхом обману, за попередньою змовою ОСОБА_8 , 26.06.2022, достовірно знаючи про незаконність своїх дій та відсутність будь-яких повноважень з поселення осіб до гуртожитків, а також забезпечення ОСОБА_9 безперешкодного доступу до гуртожитків КПТМ «Черкаситеплокомуненерго», за адресою: пров. Ханенка, 2 та пров. Ханенка, 4 в м. Черкаси, в ході телефонної розмови з ОСОБА_90 , який на сайті «ОЛХ» знайшов оголошення, розміщене ОСОБА_7 , про надання в оренду житла в гуртожитку, призначила йому зустріч біля гуртожитків № 1 та № 2 по пров. Ханенка, 2 та 4 в м. Черкаси на 26.06.2022 на 09 год. 00 хв.

Після цього, продовжуючи реалізацію спільного злочинного умислу, направленого на заволодіння коштами внутрішньо переміщених осіб та осіб, які потребують житла на території міста Черкаси шляхом обману, 26.06.2022, о 09 год. 00 хв., перебуваючи біля гуртожитків № 1 та № 2 по провулку Ханенка, 2 та пров. Ханенка, 4 в м. Черкаси, зустрілася з ОСОБА_115 та, маючи на меті заволодіння коштами останнього шляхом обману, показала йому вільні кімнати та роз`яснила умови заселення, згідно яких йому, необхідно було сплачувати грошові кошти в сумі 2000 грн. щомісячно за комунальні послуги та проживання в гуртожитку при цьому не маючи на меті офіційного оформлення проживання ОСОБА_91 разом з дружиною ОСОБА_92 , доньками ОСОБА_93 та ОСОБА_94 в кімнаті гуртожитку та подальшої сплати отриманих від неї коштів на рахунки Департаменту ЖКК Черкаської міської ради та підприємств, що надають комунальні послуги мешканцям гуртожитків.

У подальшому, ОСОБА_7 , для досягнення спільної злочинної мети, 29 червня 2022 року, ввівши в оману ОСОБА_91 , перебуваючи неподалік будинку АДРЕСА_7 , за попередньою змовою із ОСОБА_8 та за сприяння ОСОБА_9 , який забезпечив безперешкодний доступ до гуртожитку, поселення та проживання, під виглядом офіційного, заволоділа грошовими коштами ОСОБА_91 на загальну суму 4000 грн, які останній, будучи введеним в оману та впевненим, що сплачує їх в якості оплати за комунальні послуги за два місяці, через свою дружину ОСОБА_95 передав ОСОБА_7 готівкою.

Таким чином, ОСОБА_7 , за попередньою змовою із ОСОБА_8 та за сприяння ОСОБА_9 , діючи умисно, з корисливих мотивів, упродовж червня-липня 2022 року, перебуваючи в м. Черкаси, більш точний час та місце в ході досудового розслідування не встановлено, повторно заволоділа шляхом обману коштами ОСОБА_91 на загальну суму 4000 грн. (чотири тисячі гривень), чим спричинила останньому матеріальної шкоди на вищевказану суму.

На підставі викладеного, ОСОБА_7 обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 190 КК України, а саме - заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчинене повторно за попередньою змовою групою осіб.

Вона ж, повторно, продовжуючи реалізовувати спільний злочинний умисел, направлений на незаконне збагачення, а саме заволодіння чужим майном шляхом обману, за попередньою змовою ОСОБА_8 , 10.06.2022, достовірно знаючи про незаконність своїх дій та відсутність будь-яких повноважень з поселення осіб до гуртожитків, а також забезпечення ОСОБА_9 безперешкодного доступу до гуртожитків КПТМ «Черкаситеплокомуненерго», за адресою: пров.Ханенка, 2 та пров.Ханенка, 4 в м. Черкаси, в ході телефонної розмови з ОСОБА_97 , призначила їй зустріч в гуртожитку АДРЕСА_6 .

Після цього, продовжуючи реалізацію спільного злочинного умислу, направленого на заволодіння коштами внутрішньо переміщених осіб та осіб, які потребують житла на території міста Черкаси шляхом обману, 11.07.2022, о 13 год. 40 хв., перебуваючи на першому поверсі гуртожитку АДРЕСА_6 , зустрілася з ОСОБА_116 та, маючи на меті заволодіння коштами останньої шляхом обману, показала вільні кімнати та роз`яснили умови заселення, згідно яких необхідно було сплачувати за проживання грошові кошти в сумі 2000 грн. щомісячно, при цьому не маючи на меті офіційного оформлення проживання ОСОБА_98 в кімнаті гуртожитку та подальшої сплати отриманих від неї коштів на рахунки Департаменту ЖКК Черкаської міської ради та підприємств, що надають комунальні послуги мешканця гуртожитків.

У подальшому, ОСОБА_7 , для досягнення спільної злочинної мети, ввівши в оману ОСОБА_99 , перебуваючи на першому поверсі гуртожитку АДРЕСА_6 , за попередньою змовою із ОСОБА_8 та за сприяння ОСОБА_9 , який забезпечив безперешкодний доступ до гуртожитку, поселення та проживання, під виглядом офіційного, заволоділа грошовими коштами ОСОБА_98 на загальну суму 4000 грн., які остання, будучи введеною в оману та впевненою, що сплачує їх в якості оплати за проживання за два місяці передала ОСОБА_7 готівкою.

Таким чином, ОСОБА_7 , за попередньою змовою із ОСОБА_8 та за сприяння ОСОБА_9 , діючи умисно, з корисливих мотивів, упродовж червня-липня 2022 року, перебуваючи в м. Черкаси, більш точний час та місце в ході досудового розслідування не встановлено, повторно заволоділа шляхом обману коштами ОСОБА_98 на загальну суму 4000 грн. (чотири тисячі гривень), чим спричинила останній матеріальної шкоди на вищевказану суму.

На підставі викладеного, ОСОБА_7 обвинувачується вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 190 КК України, а саме - заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчинене повторно за попередньою змовою групою осіб.

В судовому засіданні прокурор проти передачі ОСОБА_8 та ОСОБА_7 на поруки трудовим колективам, звільнення їх від кримінальної відповідальності та закриття кримінального провадження стосовно останніх не заперечував.

В судовому засіданні ОСОБА_8 заявив про повне визнання своєї вини у вчиненні злочину та щире каяття, дав згоду передати його на поруки трудового колективу та на закриття кримінального провадження на підставі ст.47 КК України, зазначив, що вимоги заходів виховного характеру при передачі його на поруки буде дотримуватись. Таким чином обставини вчинення ним злочинів, передбачених ч.2ст.190,ч.2ст.15,ч.2ст.190 КК України, знайшли своє об`єктивне підтвердження в ході судового розгляду на підставі його визнавальних показань.

В судовому засіданні захисник ОСОБА_8 ОСОБА_5 просив суд його підзахисного передати на поруки трудовому колективу, звільнити від кримінальної відповідальності, а кримінальне провадження відносно ОСОБА_8 закрити.

В судовому засіданні ОСОБА_7 заявила про повне визнання своєї вини у вчиненні злочину та щире каяття, дала згоду передати її на поруки трудовому колективу та на закриття кримінального провадження на підставі ст.47 КК України, та зазначила, що вимоги заходів виховного характеру при передачі її на поруки буде дотримуватись. Таким чином обставини вчинення нею злочинів, передбачених ч.2 ст. 190 КК України, знайшли своє об`єктивне підтвердження в ході судового розгляду на підставі її визнавальних показань.

Захисник ОСОБА_7 ОСОБА_4 просив суд його підзахисну передати на поруки трудовому колективу, звільнити від кримінальної відповідальності, а кримінальне провадження відносно ОСОБА_7 закрити.

Підозрюваним ОСОБА_8 та ОСОБА_7 в судовому засіданні було роз`яснено суть підозри, підставу звільнення від кримінальної відповідальності і право заперечувати проти закриття кримінального провадження з цієї підстави.

Представник потерпілого КПТМ «Черкаситеплокомуненерго» ОСОБА_117 у судовому засіданні просила залишити цивільний позов до ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 без розгляду.

Потерпілі ОСОБА_21 , ОСОБА_118 , ОСОБА_119 , ОСОБА_120 , ОСОБА_121 , ОСОБА_14 , ОСОБА_122 , ОСОБА_123 , ОСОБА_85 , ОСОБА_55 , ОСОБА_124 , ОСОБА_125 , ОСОБА_126 , ОСОБА_18 , ОСОБА_127 , ОСОБА_22 , ОСОБА_23 , ОСОБА_128 , ОСОБА_15 , ОСОБА_46 , ОСОБА_19 , ОСОБА_29 , ОСОБА_105 , ОСОБА_129 , ОСОБА_20 , ОСОБА_130 , ОСОБА_67 , ОСОБА_131 , ОСОБА_132 , ОСОБА_133 , ОСОБА_28 , ОСОБА_17 , ОСОБА_50 , ОСОБА_24 в судове засідання не з`явилися, надали заяви про розгляд справи без їх участі.

Крім того потерпілі ОСОБА_29 , ОСОБА_134 , ОСОБА_133 , ОСОБА_105 , ОСОБА_85 , ОСОБА_28 , ОСОБА_50 , ОСОБА_120 , ОСОБА_20 , ОСОБА_19 , ОСОБА_18 , ОСОБА_46 , ОСОБА_24 , ОСОБА_17 , ОСОБА_15 , ОСОБА_127 , ОСОБА_67 , ОСОБА_129 , ОСОБА_14 надали до суду заяви в яких просили закрити кримінальне провадження стосовно ОСОБА_8 та ОСОБА_7 , оскільки претензій ні морального, ні матеріального характеру до останніх не мають, заявлені позовні заяви до підозрюваних ОСОБА_8 та ОСОБА_7 залишити без розгляду.

Вислухавши думку учасників процесу, дослідивши матеріали кримінального провадження, суд приходить до наступного.

Відповідно до ч.1 ст.285 КПК України особа звільняється від кримінальної відповідальності у випадках, передбачених законом України про кримінальну відповідальність.

Згідно ч. 1 ст. 47 КК України особу, яка вперше вчинила кримінальний проступок або нетяжкий злочин, крім корупційних кримінальних правопорушень, кримінальних правопорушень, пов`язаних з корупцією, порушень правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керували транспортними засобами у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп`яніння або перебували під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, та щиро покаялася, може бути звільнено від кримінальної відповідальності з передачею її на поруки колективу підприємства, установи чи організації за їхнім клопотанням за умови, що вона протягом року з дня передачі її на поруки виправдає довіру колективу, не ухилятиметься від заходів виховного характеру та не порушуватиме громадського порядку.

Процесуальною умовою застосування ст. 47 КК України є наявність клопотання колективу підприємства, установи або організації про передачу особи на поруки.

Відповідно до роз`яснень, викладених у п. 5 Постанови Пленуму Верховного Суду України № 12 від 23.12.2005 «Про практику застосування судами України законодавства про звільнення особи від кримінальної відповідальності» (далі - Постанова) підставою звільнення особи від кримінальної відповідальності з передачею її на поруки є щире розкаяння особи. Особу, яка не визнала себе винною у вчиненні злочину, передавати на поруки не можна. За наявності зазначених вище обставин, а також належно оформленого клопотання суд вправі звільнити особу від кримінальної відповідальності з передачею її на поруки колективу.

Згідно п.6 Постанови звільнення особи від кримінальної відповідальності на підставі ст. 47 КК України має умовний характер, а саме: ця особа протягом року з дня передачі на поруки повинна виправдати довіру колективу, не ухилятися від заходів виховного характеру та не порушувати громадський порядок.

Так, судом встановлено, що відповідно до наказу № 2 «Про прийняття на роботу» від 28.02.2023, підозрюваний ОСОБА_8 працює в ФОП « ОСОБА_11 » на посаді головного інженера з 28.02.2023.

Як вбачається з клопотання суб`єкта підприємницькоїдіяльності фізичноїособи ОСОБА_11 на загальних зборах трудового колективу було розглянуто питання щодо взяття підозрюваного ОСОБА_8 на поруки трудовому колективу СПД ФО « ОСОБА_11 ».

Згідно протоколу № 1 загальних зборів трудового колективу суб`єкта підприємницькоїдіяльності фізичноїособи ОСОБА_11 від 07.03.2023, членами трудового колективу вирішено клопотати перед судом про звільнення ОСОБА_8 від кримінальної відповідальності у зв`язку із передачею його на поруки колективу.

Судом встановлено, що підозрювана ОСОБА_7 працює на посаді адміністратора у ФОП « ОСОБА_13 ».

Як вбачається з клопотання керівника фізичної особи - підприємця ОСОБА_13 на загальних зборах трудового колективу було розглянуто питання щодо взяття підозрюваної ОСОБА_7 на поруки трудовому колективу ФОП « ОСОБА_13 ».

Згідно протоколу загальних зборів трудового колективу ФОП « ОСОБА_13 » від 13.10.2023, членами трудового колективу вирішено клопотати перед судом про звільнення ОСОБА_7 від кримінальної відповідальності у зв`язку із передачею її на поруки колективу.

Відповідно до ст. 12 КК України злочин, передбачений ч. 2 ст.190 КК України, є не тяжким злочином.

ОСОБА_8 вперше притягується до кримінальної відповідальності за вчинення не тяжкого злочину, щиро розкаявся, за місцем проживання та роботи характеризується позитивно, одружений, має на утриманні малолітню доньку ОСОБА_10 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , а тому суд приходить до висновку, що він може бути звільнений від кримінальної відповідальності з передачею на поруки трудовому колективу СПД ФО « ОСОБА_11 » за умови, що він протягом року з дня передачі на поруки виправдає довіру колективу, не ухилятиметься від заходів виховного характеру та не порушуватиме громадського порядку.

ОСОБА_7 вперше притягується до кримінальної відповідальності за вчинення не тяжкого злочину, щиро розкаялася, за місцем проживання та роботи характеризується позитивно, а тому суд приходить до висновку, що вона може бути звільнена від кримінальної відповідальності з передачею на поруки трудовому колективу ФОП « ОСОБА_13 » за умови, що вона протягом року з дня передачі на поруки виправдає довіру колективу, не ухилятиметься від заходів виховного характеру та не порушуватиме громадського порядку.

Суд вважає за необхідне повідомити трудовому колективу суб`єкта підприємницькоїдіяльності фізичноїособи ОСОБА_11 про передачу ОСОБА_8 їм на поруки.

Повідомити трудовому колективу фізичної особи - підприємця ОСОБА_13 про передачу ОСОБА_7 їм на поруки.

Відповідно до п.1 ч.2 ст. 284 КПК України кримінальне провадження закривається судом у зв`язку із звільненням особи від кримінальної відповідальності.

Відповідно до ч. 3 ст. 288 КПК України, суд своєю ухвалою закриває кримінальне провадження та звільняє підозрюваного, обвинуваченого від кримінальної відповідальності у випадку встановлення підстав, передбачених законом України про кримінальну відповідальність.

За вказаних обставин, суд вважає, що є всі підстави, передбачені ст. 47 КК України, для звільнення підозрюваних ОСОБА_8 та ОСОБА_7 від кримінальної відповідальності з передачею їх на поруки трудовим колективам, роз`яснивши їм наслідки порушення умов передачі на поруки.

Потерпілими у даному кримінальному провадженні директором КПТМ «Черкаситеплокомуненерго», ОСОБА_29 , ОСОБА_135 , ОСОБА_136 , ОСОБА_105 , ОСОБА_85 , ОСОБА_28 , ОСОБА_50 , ОСОБА_137 , ОСОБА_20 , ОСОБА_19 , ОСОБА_18 , ОСОБА_46 , ОСОБА_24 , ОСОБА_17 , ОСОБА_15 , ОСОБА_114 , ОСОБА_67 , ОСОБА_59 та ОСОБА_14 були подані позовні заяви до ОСОБА_8 та ОСОБА_7 про відшкодування шкоди завданої злочином.

Згідно ч.5 ст. 128 КПК України цивільний позов у кримінальному провадженні розглядається судом за правилами, встановленими цим Кодексом. Якщо процесуальні відносини, що виникли у зв`язку з цивільним позовом, цим Кодексом не врегульовані, до них застосовуються норми Цивільного процесуального кодексу України за умови, що вони не суперечать засадам кримінального судочинства.

Як вбачається з письмових заяв представника КПТМ «Черкаситеплокомуненерго» ОСОБА_6 , ОСОБА_29 , ОСОБА_138 , ОСОБА_41 , ОСОБА_105 , ОСОБА_85 , ОСОБА_28 , ОСОБА_50 , ОСОБА_35 , ОСОБА_20 , ОСОБА_19 , ОСОБА_18 , ОСОБА_46 , ОСОБА_24 , ОСОБА_17 , ОСОБА_15 , ОСОБА_72 , ОСОБА_67 , ОСОБА_60 та ОСОБА_14 поданих до суду, останні просять залишити позовні заяви до ОСОБА_8 та ОСОБА_7 без розгляду, жодних претензій до них не мають.

Відповідно до п.5 ч.1 ст.257 ЦПК України суд постановляє ухвалу про залишення позову без розгляду, якщо позивач до початку розгляду справи по суті подав заяву про залишення позову без розгляду.

У зв`язку з тим, що потерпілі не мають до обвинувачених ОСОБА_8 та ОСОБА_7 жодних претензій матеріального чи морального характеру, ними подано до суду заяви про залишення позовних заяв без розгляду, суд вважає, що вказані позовні заяви необхідно залишити без розгляду.

Згідно ч.4 ст. 174 КПК України суд одночасно з ухваленням судового рішення, яким закінчується судовий розгляд, вирішує питання про скасування арешту майна. Суд скасовує арешт майна, зокрема, у випадку виправдання обвинуваченого, закриття кримінального провадження судом, якщо майно не підлягає спеціальній конфіскації, не призначення судом покарання у виді конфіскації майна та/або незастосування спеціальної конфіскації, залишення цивільного позову без розгляду або відмови в цивільному позові.

Відповідно доухвали Соснівськогорайонного судум.Черкаси від25.07.2022,накладено арешт із забороною відчудження та розпорядження на транспортний засіб марки Mitsubishi ASX, кузов № НОМЕР_1 , номерний знак НОМЕР_2 , який на праві власності належить ОСОБА_7 та квартиру АДРЕСА_8 , яка на праві власності належить ОСОБА_7 .

Згідно ухвали Соснівського районного суду м. Черкаси від 22.07.2022 накладено арешт на мобільний телефон IPHONE PRO MAX MGCN3LL/A НОМЕР_3 в чохлі червоного кольору, штани блакитного кольору, в які була одягнення затримана ОСОБА_7 , грошові купюри з нашаруванням спеціальної хімічної речовини в сумі 4000,00 (чотири тисячі гривень) грн. номіналом: 500 (п`ятсот) грн. в кількості 5 (п`ять) купюр з серією та номерами: ВД 1969455; 337301111; ФБ 1735003, ЦА2999804, ЕЄ 5757808, номіналом 100 (сто) грн. в кількості 13 (тринадцять) купюр з серією та номерами: ТА 5135445; МП 2129097, УП 2115624; КН 5678414; МД 8795881, МЗ3110724; ЧГ 083587; УА 4495144; УА 1759644; АГ 4843208; УТ 1663217, УЙ 4093663; КЄ 7513655, номіналом 200 (двісті) грн. в кількості 1 купюра з серією та номером ПИ 9179223, грошові кошти в сумі 6750 (шість тисяч сімсот п`ятдесят) грн.

Як вбачається з ухвали Соснівського районного суду м. Черкаси від 22.07.2022 накладено арешт на аркуш паперу А 4 з рукописними записами, що стосуються кімнат, в гуртожитку по АДРЕСА_2 ; договір про надання послуги управління багатоквартирним будинком (гуртожитком) на 3 аркушах; договір про надання послуги з управління багатоквартирним будинком (гуртожитком) від 25.02.2022 на 2 аркушах.

Зі змісту вказаних ухвал суду вбачається, що ці заходи забезпечення кримінального провадження застосовано з метою збереження речових доказів, в зв`язку з чим, суд вважає за необхідне скасувати арешт на вказане вище майно.

Запобіжний захід відносно ОСОБА_8 та ОСОБА_7 не обирався.

Долю речових доказів суд вирішує на підставі ст. 100 КПК України.

Керуючись ст.47 КК України, ст. ст. 100, 284, 285, 288, 314, 370-372 КПК України, суд

УХВАЛИВ:

Клопотання суб`єкта підприємницькоїдіяльності фізичноїособи ОСОБА_11 у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42022252010000037 від 14.06.2022, про звільнення від кримінальної відповідальності у зв`язку із передачею особи на поруки відносно ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , задовольнити.

Клопотання керівника фізичної особи - підприємця ОСОБА_13 у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42022252010000037 від 14.06.2022, про звільненнявід кримінальноївідповідальності узв`язкуіз передачеюособи напоруки відносно ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , задовольнити.

ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , звільнити від кримінальної відповідальності за вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст. 190, ч.2 ст. 15, ч.2 ст. 190 КК України, у зв`язку з передачею його на поруки трудовому колективу суб`єкта підприємницької діяльності фізичної особи « ОСОБА_11 », за умови, що він протягом року з дня передачі його на поруки виправдає довіру колективу, не ухилятиметься від заходів виховного характеру та не порушуватиме громадського порядку.

ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , звільнити від кримінальної відповідальності за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.2ст.190КК України, у зв`язку з передачею її на поруки трудовому колективу фізичної особи - підприємця « ОСОБА_13 » за умови, що вона протягом року з дня передачі її на поруки виправдає довіру колективу, не ухилятиметься від заходів виховного характеру та не порушуватиме громадського порядку.

Кримінальне провадження, внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42022252010000037 від 14.06.2022, за обвинуваченням ОСОБА_7 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 190 КК України, ОСОБА_8 у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст. 190, ч.2 ст. 15, ч.2 ст. 190 КК України, закрити.

Роз`яснити ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , що відповідно до ч. 2 ст. 47 КК України у разі порушення умов передачі на поруки особа притягається до кримінальної відповідальності за вчинений нею злочин.

Роз`яснити трудовому колективу суб`єкта підприємницької діяльності фізичної особи « ОСОБА_11 », трудовому колективу фізичної особи - підприємця « ОСОБА_13 », що відповідно до вимог ч. 1 ст. 289 КПК України, якщо протягом року з дня передачі особи на поруки колективу підприємства, установи чи організації вона не виправдає довіру колективу, ухилятиметься від заходів виховного характеру та порушуватиме громадський порядок, загальні збори відповідного колективу можуть прийняти рішення про відмову від поручительства за взяту ними на поруки особу. Відповідне рішення направляється до суду, який прийняв рішення про звільнення особи від кримінальної відповідальності.

Позовну заяву директора Комунального підприємства теплових мереж «Черкаситеплокомуненерго» ОСОБА_139 до ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 про відшкодування шкоди, завданої внаслідок вчинення кримінальних правопорушень, залишити без розгляду.

Позовну заяву ОСОБА_29 до ОСОБА_8 про відшкодування шкоди, завданої злочином, внаслідок вчинення кримінальних правопорушень, залишити без розгляду.

Позовну заяву ОСОБА_86 до ОСОБА_8 про відшкодування шкоди, завданої злочином, внаслідок вчинення кримінальних правопорушень, залишити без розгляду.

Позовну заяву ОСОБА_39 до ОСОБА_8 про відшкодування шкоди, завданої злочином, внаслідок вчинення кримінальних правопорушень, залишити без розгляду.

Позовну заяву ОСОБА_101 до ОСОБА_8 про відшкодування шкоди, завданої злочином, внаслідок вчинення кримінальних правопорушень, залишити без розгляду.

Позовну заяву ОСОБА_83 до ОСОБА_8 про відшкодування шкоди, завданої злочином, внаслідок вчинення кримінальних правопорушень, залишити без розгляду.

Позовну заяву ОСОБА_28 до ОСОБА_8 про відшкодування шкоди, завданої злочином, внаслідок вчинення кримінальних правопорушень, залишити без розгляду.

Позовну заяву ОСОБА_48 до ОСОБА_8 про відшкодування шкоди, завданої злочином, внаслідок вчинення кримінальних правопорушень, залишити без розгляду.

Позовну заяву ОСОБА_33 до ОСОБА_8 про відшкодування шкоди, завданої злочином, внаслідок вчинення кримінальних правопорушень, залишити без розгляду.

Позовну заяву ОСОБА_20 до ОСОБА_8 про відшкодування шкоди, завданої злочином, внаслідок вчинення кримінальних правопорушень, залишити без розгляду.

Позовну заяву ОСОБА_19 до ОСОБА_8 про відшкодування шкоди, завданої злочином, внаслідок вчинення кримінальних правопорушень, залишити без розгляду.

Позовну заяву ОСОБА_18 до ОСОБА_8 про відшкодування шкоди, завданої злочином, внаслідок вчинення кримінальних правопорушень, залишити без розгляду.

Позовну заяву ОСОБА_140 до ОСОБА_8 про відшкодування шкоди, завданої злочином, внаслідок вчинення кримінальних правопорушень, залишити без розгляду.

Позовну заяву ОСОБА_24 до ОСОБА_8 , ОСОБА_7 про відшкодування шкоди, завданої злочинами, внаслідок вчинення кримінальних правопорушень, залишити без розгляду.

Позовну заяву ОСОБА_17 до ОСОБА_8 , ОСОБА_7 про відшкодування шкоди, завданої злочинами, внаслідок вчинення кримінальних правопорушень, залишити без розгляду.

Позовну заяву ОСОБА_15 до ОСОБА_7 про відшкодування шкоди, завданої злочином, внаслідок вчинення кримінального правопорушення, залишити без розгляду.

Позовну заяву ОСОБА_70 до ОСОБА_7 про відшкодування шкоди, завданої злочином, внаслідок вчинення кримінального правопорушення, залишити без розгляду.

Позовну заяву ОСОБА_63 до ОСОБА_7 про відшкодування шкоди, завданої злочином, внаслідок вчинення кримінального правопорушення, залишити без розгляду.

Позовну заяву ОСОБА_58 до ОСОБА_7 про відшкодування шкоди, завданої злочином, внаслідок вчинення кримінального правопорушення, залишити без розгляду.

Позовну заяву ОСОБА_14 до ОСОБА_7 про відшкодування шкоди, завданої злочином, внаслідок вчинення кримінального правопорушення, залишити без розгляду.

Скасувати арешт майна накладений відповідно до:

- ухвали Соснівського районного суду м. Черкаси від 25.07.2022 (справа № 712/5154/22, провадження № 1-кс/712/2315/22), а саме на: транспортний засіб марки Mitsubishi ASX, кузов № НОМЕР_1 , номерний знак НОМЕР_2 , який на праві власності належить ОСОБА_7 та квартиру АДРЕСА_8 , яка на праві власності належить ОСОБА_7 ;

- ухвали Соснівського районного суду м. Черкаси від 22.07.2022 (справа № 712/5184/22, провадження № 1-кс/712/2334/22), а саме на мобільний телефон IPHONE PRO MAX MGCN3LL/A НОМЕР_3 в чохлі червоного кольору, штани блакитного кольору, в які була одягнення затримана ОСОБА_7 , грошові купюри з нашаруванням спеціальної хімічної речовини в сумі 4000,00 (чотири тисячі гривень) грн. номіналом: 500 (п`ятсот) грн. в кількості 5 (п`ять) купюр з серією та номерами: ВД 1969455; 337301111; ФБ 1735003, ЦА2999804, ЕЄ 5757808, номіналом 100 (сто) грн. в кількості 13 (тринадцять) купюр з серією та номерами: ТА 5135445; МП 2129097, УП 2115624; КН 5678414; МД 8795881, МЗ3110724; ЧГ 083587; УА 4495144; УА 1759644; АГ 4843208; УТ 1663217, УЙ 4093663; КЄ 7513655, номіналом 200 (двісті) грн. в кількості 1 купюра з серією та номером ПИ 9179223, грошові кошти в сумі 6750 (шість тисяч сімсот п`ятдесят) грн.;

- ухвали Соснівського районного суду м. Черкаси від 22.07.2022 (справа № 712/5181/22, провадження № 1-кс/712/2332/22), а саме на аркуш паперу А 4 з рукописними записами, що стосуються кімнат, в гуртожитку по АДРЕСА_2 ; договір про надання послуги управління багатоквартирним будинком (гуртожитком) на 3 аркушах; договір про надання послуги з управління багатоквартирним будинком (гуртожитком) від 25.02.2022 на 2 аркушах.

Речові докази:

-грошові кошти в загальній сумі 6750,00 (шість тисяч сімсот п`ятдесят) грн. 00 коп., які знаходяться на зберіганні в УФЗБОГУНП в Черкаській області; штани блакитного кольору, в які була одягнення затримана ОСОБА_7 з нашаруванням спеціальної хімічної речовини на правій кишені, які знаходяться на зберіганні в кімнаті збереження речових доказів Черкаського районного управління поліції ГУНП в Черкаській області; мобільний телефон IPHONE PRO MAX MGCN3LL/A НОМЕР_3 в чохлі червоного кольору, який належить ОСОБА_7 та який знаходиться на зберіганні в кімнаті збереження речових доказів Черкаського районного управління поліції ГУНП в Черкаській області повернути ОСОБА_7 ;

- марлевий тампон зі змивами з долонь затриманої ОСОБА_7 , який знаходиться на зберіганні в кімнаті збереження речових доказів Черкаського районного управління поліції ГУНП в Черкаській області знищити;

- мобільний телефон марки «Ксіомі», модель М1804С3СG, чорного кольору, ІМЕІ1: НОМЕР_4 , ІМЕІ2: НОМЕР_5 , в якому встановлено сім-карту мобільного оператора «лайфселл» з № НОМЕР_6 та флеш-накопичувач об`ємом 16 ГБ марки «TOSHIBA», які належать ОСОБА_8 , поміщені до сейф-пакету № 7373500 та знаходяться на зберіганні в кімнаті збереження речових доказів Черкаського районного управління поліції ГУНП в Черкаській області повернути ОСОБА_8 ;

-грошові коштиз нашаруваннямспеціальної хімічноїречовини всумі 4000,00(чотиритисячі гривень)грн.:в кількості5(п`ять)купюр номіналом500(п`ятсот)грн.з серієюта номерами:ВД 1969455;337301111;ФБ 1735003,ЦА2999804,ЕЄ 5757808,в кількості13(тринадцять)купюр номіналом100(сто)грн.з серієюта номерами:ТА 5135445;МП 2129097,УП 2115624;КН 5678414;МД 8795881,МЗ3110724;ЧГ 083587;УА 4495144;УА 1759644;АГ 4843208;УТ 1663217,УЙ 4093663;КЄ 7513655, в кількості1купюра номіналом200(двісті)грн.з серієюта номеромПИ 9179223,які знаходятьсяна зберіганнів УФЗБОГУНП вЧеркаській області повернути в СБУ в Черкаській області;

-аркуш паперу А 4 з рукописними записами, що стосуються кімнат, в гуртожитку по пров. Ханенка, 4; договір про надання послуги управління багатоквартирним будинком (гуртожитком) на 3 аркушах; договір про надання послуги з управління багатоквартирним будинком (гуртожитком) від 25.02.2022 на 2 аркушах, які знаходяться на зберіганні в матеріалах кримінального провадження № 42022252010000037 залишити в матеріалах кримінального провадження.

Ухвала може бути оскаржена до Черкаського апеляційного суду через Соснівський районний суд м. Черкаси протягом семи днів з дня її проголошення.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після прийняття рішення судом апеляційної інстанції.

Учасники судового провадження мають право отримати в суді копію ухвали. Учаснику судового провадження, який не був присутнім в судовому засіданні, копія судового рішення надсилається не пізніше наступного дня після ухвалення.

Суддя: ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 114546942
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку