open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Коцюбинського, 2А, м. Ужгород, 88000, e-mail: inbox@zk.arbitr.gov.ua, вебадреса: http://zk.arbitr.gov.ua

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

УХВАЛА

"25" вересня 2023 р. м. УжгородСправа № 907/767/23

Суддя Господарського суду Закарпатської області Андрейчук Л.В., розглянувши матеріали за заявою представника АТ «Сенс Банк» Подольської О.В. про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції від 22.09.2023 (вх. № 02.3.1-02/6587/23) у справі за заявою

боржника: ОСОБА_1 , РНОКПП - НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 ,

кредитор: АТ "СЕНС БАНК", код ЄДРПОУ - 23494714, 03150, м. Київ, вул. Велика Васильківська, 100,

про відкриття справи про неплатоспроможність фізичної особи,

ВСТАНОВИВ:

Фізична особа ОСОБА_1 звернувся до Господарського суду Закарпатської області із заявою про відкриття справи про неплатоспроможність фізичної особи (в порядку ст. 116 КУзПБ з врахуванням положень Закону №1382-ІХ від 13.04.2021 року). В даній заяві боржник просить прийняти заяву про відкриття справи про неплатоспроможність і відкрити провадження у справі про банкрутство фізичної особи ОСОБА_1 в спрощеному провадженні без призначення арбітражного керуючого.

Дана заява мотивована тим, що 30.05.2007 між Промінвестбанком України та заявником укладено договір про іпотечний кредит №21/22-07 на суму 28 500,00 доларів США з нарахуванням 11 % відсотків та погашенням до 29.05.2027 року.

Ухвалою суду від 21.08.2023 прийнято заяву ОСОБА_1 до розгляду, призначено підготовче засідання суду. Заборонено фізичній особі ОСОБА_1 відчужувати належне йому майно. Запропоновано кредитору Акціонерному товариству «СЕНС БАНК» надати розрахунок розміру грошових вимог на дату підготовчого засідання суду у справі про неплатоспроможність фізичної особи ОСОБА_1 . Встановлено Акціонерному товариству «СЕНС БАНК», строк до 05.09.2023 для подачі до суду заяви по суті справи (письмового відзиву/заперечень) на заяву ОСОБА_1 про відкриття провадження у справі про неплатоспроможність із обґрунтуванням своєї позиції щодо заяви та проекту реструктуризації боргу нормами чинного законодавства та відповідними доказами і розрахунками.

22.09.2023 до суду надійшла заява представника АТ «Сенс Банк» Подольської О.В. про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції (вх. № 02.3.1-02/6587/23) у справі №907/767/23.

Відповідно до ч. ч. 1, 2, 3, 5 ст. 197 ГПК України, учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою. Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи. Учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему та/або положень, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів). Ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Рішенням Вищої ради правосуддя №1845/0/15-21 від 17.08.2021 затверджено Положення про порядок функціонування окремих підсистем (модулів) Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи (далі - Положення про ЄСІТС). Так, окремі підсистеми ЄСІТС, зокрема, підсистема відеоконференцзв`язку, офіційно почали функціонувати з 05.10.2021.

Відповідно п. 45 Розділу 3 Положення про ЄСІТС підсистема відеоконференцзв`язку забезпечує учасникам справи можливість брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за допомогою свого Електронного кабінету та власних технічних засобів; у приміщенні іншого суду - за допомогою технічних засобів суду; в установі попереднього ув`язнення, установі виконання покарань або медичному закладі - за допомогою технічних засобів, наявних у відповідній установі. Інструкція користувача підсистеми відеоконференцзв`язку розробляється адміністратором ЄСІТС та розміщується на вебсторінці технічної підтримки користувачів ЄСІТС за вебадресою https://wiki.court.gov.ua.

Для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції учасник справи повинен попередньо зареєструватися в Електронному кабінеті. Учасник справи також повинен перевірити наявні у нього власні технічні засоби на відповідність технічним вимогам, визначеним Інструкцією користувача підсистеми відеоконференцзв`язку, для роботи із системою відеоконференцзв`язку (п. 49 Розділу 3 Положення).

Розглянувши подану заяву, враховуючи необхідність забезпечення своєчасного розгляду справи суд вважає за необхідне задовольнити заяву представника АТ «Сенс Банк» Подольської О.В. про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції від 22.09.2023 (вх. № 02.3.1-02/6587/23).

Керуючись статтями 197, 234 Господарського процесуального кодексу України, суд

ПОСТАНОВИВ:

1. Заяву представника АТ «Сенс Банк» Подольської О.В. про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції від 22.09.2023 (вх. № 02.3.1-02/6587/23) - задоволити.

2. Судове засідання, призначене на 04 жовтня 2023 р. на 11:00, провести в режимі відеоконференції за участю представника АТ «Сенс Банк» Подольської О.В. за допомогою підсистеми відеоконференцзв`язку ЄСІТС (https://vkz.court.gov.ua/site/login).

3. Попередити заявника, що відповідно до частини 5 статті 197 ГПК України та пункту 5 розділу І Порядку роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду, ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції можлива за умови використання комп`ютерної техніки або смартфону, які дозволяють передавати аудіосигнал та відеозображення (з доступом в мережу Інтернет).

Роз`яснити учаснику відеоконференції, що для участі судовому засіданні йому необхідно: зайти та авторизуватись в системі відеоконференцзв`язку за 10 хвилин до початку судового засідання; активувати технічні засоби (мікрофон, навушники та камеру) та перевірити їх працездатність шляхом тестування за допомогою системи відеоконференцзв`язку; очікувати запрошення секретаря до участі у судовому засіданні.

На початку судового засідання учасник, що бере участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції, за потреби, на вимогу головуючого судді повинен показати оригінал паспорту або іншого документу, що посвідчує його особу, на сторінці з фотографією в камеру.

Вебадреса сторінки на офіційному вебпорталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається http://court.gov.ua/fair/sud5008/ або http://www.reyestr.court.gov.ua.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя Л.В. Андрейчук

Джерело: ЄДРСР 113725907
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку