open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Єдиний державний реєстр судових рішень

Код суду 233 Справа № 233/4093/23

ВИРОК

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

19 вересня 2023 року Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області у складі:

головуючого судді ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2 ,

за участю:

прокурора ОСОБА_3 ,

представника потерпілого ОСОБА_4 ,

обвинуваченого ОСОБА_5 ,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду Костянтинівського міськрайонного суду Донецької області обвинувальний акт і угоду про примирення по кримінальному провадженню (внесеному в Єдиний реєстр досудових розслідувань за № 12023053380000185 від 12 липня 2023 року) за обвинуваченням:

ОСОБА_5 , який народився ІНФОРМАЦІЯ_1 у с. Володимирівка Добропільського району Донецької області, громадянина України, із неповною вищою освітою, одруженого, працює за договором у приватної особи, має на утриманні малолітніх дітей: ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , та дружину з 3-ю групою інвалідності ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , зареєстрований та проживає за адресою: АДРЕСА_1 , раніше не судимого,

у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 190 КК України, -

в с т а н о в и в :

Відповідно до ст. 43 Закону України «Про Зайнятість населення», статусу зареєстрованого безробітного може набути особа працездатного віку до призначення пенсії (зокрема за віком, на пільгових умовах або за вислугу років), яка через відсутність роботи не має заробітку або інших передбачених законодавством доходів, готова та здатна приступити до роботи. Статус зареєстрованого безробітного надається зазначеним у частині першій цієї статті особам у день подання ними особистої заяви про надання статусу зареєстрованого безробітного до будь-якого обраного ними територіального органу центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері зайнятості населення та трудової міграції, незалежно від наявності або відсутності у таких осіб задекларованого та зареєстрованого місця проживання (перебування).

Індивідуальне надання послуг безробітному, який подав заяву про надання статусу зареєстрованого безробітного, здійснюється кар`єрним радником, а безробітним, які потребують сприяння в адаптації до умов ринку праці, - спеціалізованим кар`єрним радником.

Послуги зареєстрованому безробітному надаються відповідно до індивідуального плану працевлаштування, що складається кар`єрним радником або спеціалізованим кар`єрним радником спільно з такою особою.

Порядок реєстрації, перереєстрації зареєстрованих безробітних та ведення обліку осіб, які шукають роботу, в територіальних органах центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері зайнятості населення та трудової міграції, визначається Кабінетом Міністрів України.

Пунктом 1Порядку реєстрації,перереєстрації безробітнихта призначеннявиплати допомогипо безробіттюв електроннійформі затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 24 квітня 2020 року № 307 визначено, що процедура реєстрації, перереєстрації безробітних та призначення виплати допомоги по безробіттю здійснюється за заявами в електронній формі філією центру зайнятості Автономної Республіки Крим, обласного, Київського та Севастопольського міського центру зайнятості, а також міським, районним, міськрайонним центром зайнятості державної служби зайнятості.

Згідно з Постановою Кабінету Міністрів України № 735 від 21.06.2022, підпункт 2 пункту 30 доповнено абзацом - під час воєнного стану діяабзацу другогопідпункту 2 цього пункту не поширюється на осіб, які зареєстровані у центрах на території територіальних громад, які розташовані в районі проведення воєнних (бойових) дій або які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні), за умови відвідування ними центру зайнятості (підтвердження наміру перебування у статусі безробітного будь-якими засобами комунікації, у тому числі електронними) протягом 30 календарних днів після припинення або скасування воєнного стану.

Крім того, відповідно до абзаців 12 та 13 «Порядку реєстрації, перереєстрації зареєстрованих безробітних та ведення обліку осіб, які шукають роботу» затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 30.03.2023 №446 статус зареєстрованого безробітного надається особам, які зазначені у частині першійстатті 43 Закону України «Про зайнятість населення», у день подання ними особистої заяви про надання (поновлення) статусу зареєстрованого безробітного до будь-якого обраного ними центру зайнятості незалежно від наявності або відсутності у таких осіб задекларованого/зареєстрованого місця проживання.

Заява про надання (поновлення) статусу зареєстрованого безробітного подається до обраного центру зайнятості особисто особою, яка шукає роботу, під час безпосереднього відвідування або в електронній формі засобами Єдиного державного вебпорталу електронних послуг (далі - Портал Дія), засобами мобільного додатка Порталу Дія, а у разі технічної можливості в електронній формі - засобами офіційного веб-сайту Державного центру зайнятості або за допомогою технічних засобів електронних комунікацій з використанням електронного підпису, що базується на кваліфікованому сертифікаті.

Форма заяви про надання (поновлення) статусу зареєстрованого безробітного, що подається під час безпосереднього відвідування центру зайнятості, а у разі технічної можливості - засобами офіційного веб-сайту Державного центру зайнятості, затверджується Державним центром зайнятості. У разі подання особою заяви про надання (поновлення) статусу зареєстрованого безробітного в електронній формі засобами Порталу Дія або у разі технічної можливості - засобами офіційного веб-сайту Державного центру зайнятості така особа: заповнює та підписує заяву про надання (поновлення) статусу зареєстрованого безробітного та заяву про призначення (поновлення) виплати допомоги по безробіттю, які формуються засобами Порталу Дія/офіційного веб-сайту Державного центру зайнятості; подає до обраного нею центру зайнятості заяву про надання (поновлення) статусу зареєстрованого безробітного та заяву про призначення (поновлення) виплати допомоги по безробіттю; обирає та/або відкриває поточний рахунок.

Особа може подати заяву про припинення реєстрації безробітного в електронній формі засобами Порталу Дія, а у разі технічної можливості - засобами офіційного веб-сайту Державного центру зайнятості.

Заяви вважаються отриманими та реєструються в центрі зайнятості у день їх надходження, а у разі подання у неробочий час робочого дня, неробочий день, пізніше ніж за годину до закінчення робочого дня, святковий або вихідний день - у перший робочий день, що настає за днем її подання.

Особа несе відповідальність за достовірність даних, зазначених у поданій заяві.

Також згідно до абзаців 14 та 18 вказаного порядку особам, які навчаються за денною формою у закладах загальної середньої, професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти, а також особам, у яких відсутній страховий стаж, крім тих, що зазначені у частині другій статті 6 Закону України «Про загальнообов`язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття», не може бути надано статус зареєстрованого безробітного. Під час воєнного стану особа, яка перебуває на території територіальних громад, які розташовані в районі проведення воєнних (бойових) дій або які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні), може звернутися до будь-якого центру зайнятості будь-якими доступними їй засобами комунікації, у тому числі електронними, із заявою про надання (поновлення) статусу зареєстрованого безробітного.

Відповідно до Наказу Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України від 25 квітня 2022 року № 75 (у редакції наказу Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України від 17 серпня 2022 року № 188) Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 25 квітня 2022 р. за № 453/37789 «Про затвердження Переліку територіальних громад, які розташовані в районі проведення воєнних (бойових) дій або які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні) станом на 10 серпня 2022 року, в редакції від 19.08.2022, Костянтинівська міська територіальна громада відноситься до таких.

Крім того, відповідно до абзацу 1 ч. 1 ст. 4 Закону України «Про зайнятість населення» від 05.07.2012 (зі змінами) (далі Закон №5067-VI) встановлено, що особи, які навчаються за денною або дуальною формою здобуття освіти у закладів загальної середньої, професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти та поєднують навчання з роботою, належать до занятого населення. Відповідно до п. 8 ч. 1 ст. 45 Закону №5067-VI реєстрація безробітного в територіальному органі центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері зайнятості населення та трудової міграції, припиняється.

При цьому, згідно до абзацу 18 пунктів 1 та 32 Порядку реєстрації, перереєстрації безробітних та ведення обліку осіб, які шукають роботу, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 30.03.2023 №446, реєстрація безробітного припиняється з дня встановлення факту подання зареєстрованим безробітнім недостовірних даних та документів, на підставі яких прийнято рішення про надання йому статусу безробітного, призначення виплати матеріального забезпечення на випадок безробіття та надання соціальних послуг, що мав місце протягом періоду реєстрації.

Відповідно до пункту 2 ст. 36 Закону України «Про загальнообов`язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття» від 02.03.2000 (зі змінами) (далі Закон №1533-ІІІ) застраховані особи, зареєстровані в установленому порядку як безробітні, зобов`язані своєчасно подавати відомості про обставини, що впливають на умови виплати їм забезпечення та надання соціальних послуг.

Також відповідно до ч. 3 ст. 44 Закону № 5067-VI, відповідальність за достовірність поданих до територіального органу центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері зайнятості населення та трудової міграції, даних та документів, на підставі яких приймається рішення щодо реєстрації безробітного та призначення матеріального забезпечення, надання соціальних послуг, покладається на зареєстрованого безробітного.

Згідно з ч. 3 ст. 36 Закону № 1533-ІІІ, сума виплаченого забезпечення та вартості наданих соціальних послуг застрахованій особі внаслідок умисного невиконання нею своїх обов`язків та зловживання ними стягується з цієї особи відповідно до законодавства України з моменту виникнення обставин, що впливають на умови виплати їй забезпечення та надання соціальних послуг.

Так, 25.08.2022 в ранковий час доби, більш точного часу досудовим розслідуванням не встановлено, ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , знаходячись за місцем свого мешкання за адресою: АДРЕСА_1 , за допомогою свого мобільного телефону звернувся до маловідомого ОСОБА_9 ІНФОРМАЦІЯ_6 , з проханням надати йому поміч в отриманні статусу безробітного та оформленні допомоги по безробіттю через сайт Державного центру зайнятості. В ході вказаної розмови, ОСОБА_9 погодився та запропонував ОСОБА_5 прийти до нього за місцем його мешкання, а саме за адресою: АДРЕСА_2 , та пройти відповідну процедуру реєстрації на його домашньому персональному комп`ютері, попередньо наголосивши на переліку документів, які є необхідними для отримання статусу безробітного.

Далі, 25.08.2022 в ранковий час доби, більш точного часу досудовим розслідуванням не встановлено, ОСОБА_5 прибув до домоволодіння ОСОБА_9 за вищевказаною адресою, де останній надав доступ до домашнього персонального комп`ютера та за допомогою особистих порад допоміг ОСОБА_5 пройти процедуру опитування на сайті «Державного центру зайнятості» ( ІНФОРМАЦІЯ_7 ) з метою отримання статусу безробітного та призначення виплати допомоги по безробіттю відповідно до Закону України «Про загальнообов`язкове державне страхування на випадок безробіття», Постанови Кабінету Міністрів України від 29.04.2022 №509 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 19 березня 2022 р. № 334».

Водночас, ОСОБА_5 під час проходження вказаної процедури з отримання статусу безробітного на сайті «Державного центру зайнятості», ознайомився з правами та обов`язками безробітного під час проходження опитування в «чат боті», а саме тим самим засвідчивши вказаний факт його ознайомлення.

26.08.2022 в ранковий час доби, більш точного часу досудовим розслідуванням не встановлено, на особистий номер мобільного телефону ОСОБА_5 , зателефонував спеціаліст Костянтинівського центру зайнятості кар`єрний радник ОСОБА_10 ІНФОРМАЦІЯ_8 і повідомила, що подані ним документи через «чат бот» було перевірено та Наказом Костянтинівського міського центру зайнятості від 26.08.2022 № НТ220826 ОСОБА_5 , надано статус безробітної особи, призначено допомогу по безробіттю, як застрахованій особі з урахуванням страхового стажу понад 10 років 70% від середньої заробітної плати (270 календарних днів) (справа №052322082600003), попередньо ще раз ознайомивши останнього про його права та обов`язки, а саме: відповідно до ч. 2 ст. 36 Закону України «Про загальнообов`язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття», - застраховані особи, зареєстровані в установленому порядку як безробітні зобов`язані, своєчасно подавати відомості про обставини, що впливають на умови виплати їм забезпечення та надання соціальних послуг; пунктом 4 ч. 2 ст. 44 Закону України «Про зайнятість населення» встановлений обов`язок зареєстрованого безробітного інформувати центр зайнятості протягом трьох робочих днів про свою зайнятість; абз. 1 ч.1 ст. 4 Закону України «Про зайнятість населення» до зайнятого населення належать особи, які працюють за наймом на умовах трудового договору (контракту) або на інших умовах, передбачених законодавством, особи, які забезпечують себе роботою самостійно (у тому числі члени особистих селянських господарств), проходять військову чи альтернативну (невійськову) службу, на законних підставах працюють за кордоном та які мають доходи від такої зайнятості, а також особи, які навчаються за денною або дуальною формою здобуття освіти у закладах загальної середньої, професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти та поєднують навчання з роботою; відповідно до абзацу 4 п. п. 1 п. 30 Порядку реєстрації, перереєстрації безробітних та ведення обліку осіб, які шукають роботу, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 19.09.2018 № 792, - реєстрація безробітного припиняється з дня укладення цивільно-правового договору про виконання робіт (надання послуг).

Крім того, в ході вказаної розмови складено Індивідуальний план працевлаштування безробітного ОСОБА_5 , п. 4.2.7. якого передбачено про обов`язок останнього інформувати Центр зайнятості протягом трьох робочих днів про обставини, що впливають на припинення реєстрації безробітного, у разі необхідності та відповідно до законодавства повертати суму виплаченого забезпечення та вартості наданих соціальних послуг, що передбачено частиною третьою статті 36 Закону України «Про загальнообов`язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття» про, що також було доведено до відома останнього.

Далі,26.08.2022року вранковий часдоби,більш точногочасу досудовимрозслідуванням невстановлено,перебуваючи заадресою: АДРЕСА_1 ,під часспілкування зісвоїм кар`єрнимрадником ОСОБА_10 у ОСОБА_5 раптово виникєдиний злочиннийумисел спрямованийна незаконнезаволодіння бюджетнимикоштами -у форміщомісячної допомогипо безробіттю,шляхом обманутобто у замовчуванням відомостей, які мають бути повідомлені.

Негайно реалізуючи свій вказаний злочинний умисел, достовірно знаючи про обов`язки зареєстрованого безробітного, що визначені Законом України «Про зайнятість населення», Законом України «Про загальнообов`язкове державне страхування на випадок безробіття», ОСОБА_5 , шляхом замовчування відомостей щодо його зайнятості, а саме навчання на IV курсі денної форми навчання у Відокремлений Структурний Підрозділ «Донецький фаховий коледж Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля» з 01 вересня 2019 року (Наказ №67 від 29.07.2019), що в свою чергу відповідно до Закону України «Про загальнообов`язкове державне страхування на випадок безробіття» та абз. 1 ч. 1 ст. 4 Закону України «Про зайнятість населення» від 05.07.2012, позбавило його права на отримання допомоги по безробіттю, з метою заволодіння грошовими коштами у вигляді допомоги по безробіттю, свідомо ігноруючи положення ст. 44 Закону України «Про зайнятість населення», навмисно не повідомив про факт своєї зайнятості свого кар`єрного радника - спеціаліста Костянтинівського центру зайнятості ОСОБА_10 у термін передбачений Законом, тобто негайно.

В подальшому, ОСОБА_5 неодноразово під час особистих бесід з кар`єрним радником ОСОБА_10 , кожного місяця навмисно замовчував вказані обставини щодо свого навчання, що в свою чергу, надавало йому можливість продовжувати незаконно отримувати вказані виплати.

Замовчення ОСОБА_5 відомостей про перебування щодо його зайнятості, а саме навчання на IV курсі денної форми навчання у Відокремлений Структурний Підрозділ «Донецький фаховий коледж Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля» з 01 вересня 2019 року (Наказ №71 від 05.08.2019), під час перебування на обліку, як безробітної особи, призвело до зайвого нарахування та виплати грошових коштів останньому за період з 26.08.2022 по 26.01.2023 на загальну суму 39 691 грн. 94 коп.

Отримані грошові кошти ОСОБА_5 в подальшому використав в особистих цілях, чим завдав шкоду державі в особі Костянтинівському міському центру зайнятості на загальну суму у розмірі 39 691 грн. 94 коп.

Таким чином, ОСОБА_5 вчинив заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), тобто кримінальне правопорушення, передбачене ч.1 cт. 190 КК України.

31 липня 2023 року ОСОБА_5 повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 190 КК України.

31 липня 2023 року у даному кримінальному провадженні № 12023053380000185 між потерпілим Костянтинівським міським центром зайнятості та підозрюваним ОСОБА_5 , в порядку, передбаченому положеннями ст.ст. 468, 469, 471 КПК України, укладено угоду про примирення.

Згідно з даною угодою потерпілий та підозрюваний за спільною ініціативою дійшли обопільної згоди про укладення угоди про примирення, в якій відповідно до вимог ст. 471 КПК України, виклали формулювання підозри та правову кваліфікацію дій підозрюваного за ч.1 ст. 190 КК України, яка ніким не оспорюється, зазначили істотні обставини для даного кримінального провадження, наявність та розмір шкоди, завданої потерпілому, частина якої у сумі 39691,94 грн. має бути відшкодована потерпілому до 31.07.2024 року, при цьому підозрюваний ОСОБА_5 у повному обсязі сформульованої підозри беззастережно визнав свою винуватість у вчиненні даного кримінального правопорушення та правову кваліфікацію його дій за ч.1 ст. 190 КК України.

Також, сторонами угоди визначене узгоджене ними покарання, яке підозрюваний ОСОБА_5 повинна понести за вчинене ним кримінальне правопорушення за ч.1 ст. 190 КК України у виді 1 року обмеження волі та звільнено від відбування покарання на підставі ст. 75 КК України з іспитовим строком.

Крім того, в угоді передбачені наслідки її укладення, затвердження та невиконання, які роз`яснені потерпілому та підозрюваному.

Розглядаючи, в порядку встановленому п.1 ч.3 ст. 314 КПК України, питання про можливість затвердження даної угоди про примирення, суд виходить з наступного.

Відповідно до вимог ст.ст. 468, 469 КПК України у кримінальному провадженні щодо кримінальних проступків, злочинів невеликої чи середньої тяжкості та у кримінальному провадженні у формі приватного обвинувачення, може бути укладена угода між потерпілим та підозрюваним чи обвинуваченим про примирення.

Прокурор у судовому засіданні, вважаючи, що при укладенні даної угоди про примирення між потерпілим та підозрюваним дотримані вимоги і правила КПК України та КК України, не заперечував проти затвердження даної угоди і призначення обвинуваченому узгодженого в угоді про примирення покарання та інших, передбачених угодою заходів.

Представник потерпілого ОСОБА_4 у судовому засіданні просила затвердити угоду про примирення, укладену між потерпілим та обвинуваченим ОСОБА_5 та призначити останньому узгоджене ними покарання, при цьому підтвердила, що їй роз`яснені та зрозумілі наслідки укладення угоди та обмеження її права на оскарження вироку, згідно з положеннями ст.ст. 394, 424 КПК України та позбавлення права вимагати в подальшому притягнення особи до кримінальної відповідальності за відповідне кримінальне правопорушення і змінювати розмір вимог про відшкодування шкоди.

Обвинувачений ОСОБА_5 у судовому засіданні також просив суд вказану угоду, укладену між ним та потерпілим затвердити і призначити йому узгоджене в угоді покарання та інші, передбачені угодою заходи, при цьому беззастережно визнав себе винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 190 КК України, в обсязі оголошеної йому підозри, дав згоду на застосування узгодженого виду та розміру покарання, а також інших заходів у разі затвердження угоди, крім того зазначив, що здатний реально виконати взяті на себе, відповідно до угоди, зобов`язання.

При вирішенні питання про можливість затвердження даної угоди про примирення, суд враховує, що кримінальне правопорушення, передбачене ч.1 ст. 190 КК України, у вчиненні якого ОСОБА_5 беззастережно визнав себе винуватим, відповідно до вимог ст. 12 КК України, є кримінальним проступком.

Разом з тим, суд шляхом проведення опитування сторін кримінального провадження переконався, що укладення угоди про примирення між потерпілим та обвинуваченим є добровільним, тобто не є наслідком застосування насильства, примусу, погроз або наслідком обіцянок чи дій будь-яких інших обставин, ніж ті, що передбачені в угоді. При цьому судом з`ясовано, що обвинувачений повністю усвідомлює зміст укладеної з потерпілим угоди про примирення, характер обвинувачення, щодо якого визнає себе винуватим, цілком розуміє свої права, визначені в ст. 474 КПК України, а також наслідки укладення, затвердження даної угоди, передбачені ст. 473 КПК України, та наслідки її невиконання, передбачені ст. 476 КПК України. Крім того, потерпілий, у свою чергу, цілком розуміє наслідки затвердження угоди, передбачені ст. 473 КПК України.

Перевіряючи угоду на відповідність вимогам КПК України та КК України, суд приходить до висновку, що умови угоди не суперечать вимогам закону, інтересам суспільства і не порушують права, свободи чи інтереси сторін або інших осіб, сторони примирились добровільно, фактичні підстави для визнання винуватості наявні, узгоджене покарання відповідає загальним засадам призначення покарання, визначеним положеннями ст. 65 КК України.

Виходячи з того, що умови угоди про примирення, укладеної між потерпілим Костянтинівським міським центром зайнятості (в особі представника ОСОБА_4 ) та обвинуваченим ОСОБА_5 , відповідають вимогам КПК України та КК України, суд приходить до висновку про наявність всіх правових підстав для затвердження цієї угоди.

Обвинувачений ОСОБА_5 раніше не судимий; має на утриманні двох неповнолітніх дітей та дружину інваліда; за місцем проживання характеризується позитивно; на обліку у лікаря нарколога, психіатра не перебуває; у скоєному щиро розкаявся.

Таким чином, узгоджене покарання для обвинуваченого за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 190 КК України, у виді 1 року обмеження волі, є достатньою для його виправлення та попередження вчинення нових кримінальних правопорушень, відповідає загальним засадам призначення покарання.

Крім того, суд погоджується з тим, що виправлення обвинуваченого можливе без реального відбування призначеного покарання і його варто звільнити від відбування призначеного покарання з іспитовим строком, оскільки відсутні відомості щодо нього, які б давали підстави стверджувати про його підвищену суспільну небезпеку, як особистості.

Виходячи з викладеного, суд дійшов висновку про наявність підстав для затвердження угоди про примирення між потерпілим та обвинуваченим.

Речових доказів по справі немає.

Процесуальні витрати по справі відсутні.

Цивільний позов не заявлено.

Запобіжний захід у відношенні обвинуваченого ОСОБА_5 в ході досудового розслідування не обирався. Під час судового провадження клопотання від прокурора про застосування запобіжного заходу не надходило.

Керуючись ст.ст. 373, 374, 471, 474, 475 КПК України, -

у х в а л и в :

Затвердити угоду від 31 липня 2023 року про примирення між потерпілим Костянтинівським міським центром зайнятості (в особі представника ОСОБА_4 ) та обвинуваченим ОСОБА_5 у кримінальному проваджені № 12023053380000185 від 12 липня 2023 року.

ОСОБА_5 визнати винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 190 КК України та призначити йому узгоджене сторонами угоди про примирення від 31 липня 2023 року покарання у виді штрафу у розмірі 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (що складає 510 грн.).

На підставі ст. 75 КК України звільнити засудженого ОСОБА_5 від відбування призначеного покарання з випробуванням строком на 1 (один) рік, якщо він протягом визначеного іспитового строку не вчинить нового кримінального правопорушення і виконає покладені на нього обов`язки.

На підставі ст. 76 КК України покласти на засудженого ОСОБА_5 наступні обов`язки: періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації; повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання; не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації.

Обов`язок нагляду за засудженим ОСОБА_5 покласти на уповноважений орган з питань пробації за місцем його проживання, роботи або навчання.

Запобіжний захід до вступу вироку в законну силу обвинуваченому ОСОБА_5 не обирати.

Цивільний позов не заявлено.

Процесуальні витрати відсутні.

Речових доказів немає.

Вирок може бути оскаржений з підстав, передбачених ст. 394 КПК України, до Дніпровського апеляційного суду через Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області шляхом подачі апеляції протягом тридцяти днів з дня його проголошення. Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги вирок, якщо його не скасовано, набирає законної сили після прийняття рішення судом апеляційної інстанції. Копію вироку після його проголошення вручити засудженому, потерпілому та прокурору.

Суддя

Джерело: ЄДРСР 113619864
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку