open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Роздільнянський районний суд Одеської області

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

Справа № 511/2825/23

Номер провадження: 3/511/1569/23

"12" вересня 2023 р. суддя Роздільнянського районного суду Одеської області Теренчук Ж.В., розглянувши матеріали, що надійшли з відділу прикордонної служби « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Південного регіонального управління ДПС України про притягнення до адміністративної відповідальності:

ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , громадянина України, паспорт № НОМЕР_1 , працюючого ФОП « ОСОБА_1 , зареєстрованого та проживаючого за адресою АДРЕСА_1

за частиною 2 статті 204-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення,

ВСТАНОВИВ:

09 вересня 2023 року о 21 годині 45 хвилин на західній околиці м. Роздільна Роздільнянського району, Одеської області на відстані до 6500 м від лінії державного кордону було виявлено громадянина України ОСОБА_1 , який в групі з громадянином України ОСОБА_2 намагався незаконно перетнути державний кордон України на вихід з України в Республіку Молдова в районі прикордонного знаку № 0513 на напрямку м. Роздільна (Україна) - с. Нова Андріяшівка (РМ) поза пунктом пропуску через державний кордон України в пішому порядку, чим порушив вимоги абзацу 1 ст. 9 Закону України „Про державний кордон України.

В судове засідання ОСОБА_1 не з`явився, належним чином повідомлявся про дату, час та місце розгляду справи. Однак, матеріали справи містять заяву ОСОБА_1 згідно якої останній зобов`язується з`явитись до суду для розгляду справи, свою вину визнає та просить у разі його неявки розглядати справу без його участі.

З огляду на вищевикладене, суд приходить до висновку про розгляд справи за наявними в матеріалах справи доказами.

Так диспозицією ч.2 ст.204-1 КУпАП передбачено адміністративну відповідальність за перетинання або спробу перетинання державного кордону України будь-яким способом поза пунктами пропуску через державний кордон України або в пунктах пропуску через державний кордон України без відповідних документів або з використанням підробленого документа чи таких, що містять недостовірні відомості про особу, чи без дозволу відповідних органів влади, вчинене групою осіб.

Так відповідно до ст.9 Закону України "Про державний кордон України "Перетинання державного кордону України здійснюється на шляхах сполучення через державний кордон з додержанням встановленого порядку.

Залізничне, автомобільне, морське, річкове, поромне, повітряне та пішохідне сполучення через державний кордон України здійснюється в пунктах пропуску, що встановлюються Кабінетом Міністрів України відповідно до законодавства і міжнародних договорів України, а також поза пунктами пропуску через державний кордон України у випадках, визначених законодавством.

Так вина ОСОБА_1 у вчиненні даного адміністративного правопорушення підтверджується наявними у справі письмовими доказами:

- протоколом про адміністративне правопорушення серії ПдРУ № 290917 від 09.09.2023 року, згідно якого 09 вересня 2023 року о 21 годині 45 хвилин на західній околиці м. Роздільна Роздільнянського району, Одеської області на відстані до 6500 м від лінії державного кордону було виявлено громадянина України ОСОБА_1 , який в групі осіб з громадянином України ОСОБА_2 намагався перетнути державний кордон України на вихід з України в Республіку Молдова в районі прикордонного знаку № 0513 на напрямку м. Роздільна (Україна) - с. Нова Андріяшівка (РМ) поза пунктом пропуску через державний кордон України в пішому порядку;

- поясненнями ОСОБА_1 в яких він зазначив, що 09.09.2023 року мав намір перетнути державний кордон України в групі з ОСОБА_3

- рапортом інспектора прикордонної служби 1-ї категорії 2 групи інспекторів прикордонного контролю віпс « ІНФОРМАЦІЯ_3 » впс « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ОСОБА_4 від 09.09.2023 року.

- копією протоколу про адміністративне правопорушення серії ПдРУ № 290916 від 09.09.2023 року відносно ОСОБА_2 , затриманого разом з ОСОБА_1

- довідкою за результатами проведення перевірочних заходів від 09.09.2023 року

На підставівстановлених обставин,оцінюючи доказиза своїмвнутрішнім переконанням, суд прийшов довисновку,що вдіях ОСОБА_1 міститьсясклад адміністративногоправопорушення,передбаченого частиною2статті 204-1КУпАП спроба перетинання державного кордону України поза пунктом пропуску через державний кордон України, вчинене групою осіб.

При накладенні стягнення, суд врахував характер вчиненого правопорушення, особу порушника, ступінь його вини, майновий стан, обставини, що пом`якшують і обтяжують відповідальність.

Обставини, які відповідно до ст. 34 КУпАП пом`якшують відповідальність ОСОБА_1 та обставини, які відповідно до ст. 35 КУпАП обтяжують вину ОСОБА_1 за вчинене ним адміністративне правопорушення, судом не встановлені.

З урахуванням викладеного, вимогист. 33 КУпАП,зметоювиховання правопорушникатапопередженнянаступних правопорушень,прихожудовисновку пронеобхідністьнакладенняна винногоадміністративногостягненняу виглядіштрафу,вмежахсанкції частини 2 статті 204-1 КУпАП.

Відповідно до ст. 40-1 КУпАП та згідно п.5 ч.2ст.4 Закону України «Про судовий збір», у разі ухвалення судом постанови про накладення адміністративного стягнення по справі про адміністративне правопорушення підлягає сплаті судовий збір в розмірі 0,2 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що становить 536,80 грн, який слід стягнути з ОСОБА_1 на користь держави.

На підставі викладеного, керуючись статтями 33, 40-1, 283, 284 КУпАП, суд -

ПОСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 визнативинуватим увчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого частиною2статті 204-1КУпАП танакласти стягненняу виді штрафу в розмірі п`ятисотнеоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 8500,00 (вісім тисяч п`ятсот) гривень.

Стягнути з ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , громадянина України, паспорт № НОМЕР_1 , працюючого ФОП « ОСОБА_1 , зареєстрованого та проживаючого за адресою АДРЕСА_1 судовий збіру розмірі 536,80гривень на користь держави.

Реквізити для зарахування до державного бюджету:

отримувач коштів: ГУК у м. Києві/м. Київ/22030106; код отримувача (код за ЄДРПОУ): 37993783, банк отримувача: Казначейство України (ЕАП)я, рахунок отримувача: UА908999980313111256000026001, код класифікації доходів бюджету: 22030106.

Постанова може бути оскаржена до Одеського апеляційного суду шляхом подачі апеляційної скарги протягом 10 днів з дня її постановлення.

Суддя Ж. В. Теренчук

Постанова набрала законної сили "______" ____________20___р.

Строк пред`явлення до виконання постанови 3 місяці.

Джерело: ЄДРСР 113385117
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку