open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КИЄВА

справа № 753/5170/23

провадження № 2-о/753/276/23

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"06" вересня 2023 р. м. Київ

Дарницький районний суд м. Києва у складі головуючого судді Маркєлової В.М., розглянувши цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа - Орган опіки та піклування Дарницької районної в місті Києві державної адміністрації про визнання особи недієздатною та призначення опікуна,

У С Т А Н О В И В:

Ухвалою від 12.04.2023 суд відкрив провадження у справі.

Ухвалою від 16.06.2023 суд призначив у справі судову психіатричну експертизу; проведення експертизи доручив експертам Державної установи «Інститут психіатрії, судово-психіатричної експертизи та моніторингу наркотиків Міністерства охорони здоров`я України; провадження у справі на час провадження експертизи зупинив.

29.08.2023 до суду надійшов висновок судово-психіатричної експертизи № 859.

Відповідно до ст. 254 ЦПК України суд поновлює провадження у справі.

Окрім того, в газеті "Голос України" від 5 травня 2023 року опубліковано Закон № 3022-IX про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо спрощення доступу до безоплатної правничої допомоги. Закон набирає чинності через 90 днів з дня його опублікування, крім пункту щодо уповноваження Кабміну, який набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування. Відповідно до цього Закону, частину 1 статті 299 ЦПК викладено в такій редакції: «Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи чи визнання фізичної особи недієздатною суд розглядає за участю заявника, особи, стосовно якої розглядається справа про визнання її недієздатною, її адвоката та представника органу опіки та піклування. З урахуванням стану здоров`я особи, щодо якої розглядається справа про визнання її недієздатною, її участь у розгляді справи може відбуватися у режимі відеоконференції з психіатричного чи іншого лікувального закладу, в якому перебуває така особа, про що суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі».

Керуючись нормами ст. 254, 260-261, ч. 1 ст. 299ЦПК України, суд

П О С Т А Н О В И В:

Поновити провадження у справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа - Орган опіки та піклування Дарницької районної в місті Києві державної адміністрації про визнання особи недієздатною та призначення опікуна.

Продовжити судовий розгляд справи о 15 год. 00 хв. 10 жовтня 2023 року в приміщенні Дарницького районного суду м. Києва за адресою: м. Київ, вул. Кошиця, 5-А, каб. № 127.

Призначити ОСОБА_2 , адвоката для представництва його інтересів як особи, щодо якої судом розглядається питання про визнання його недієздатною через Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у місті Києві (Лівобережний київський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги).

Доручити директору Регіональному центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у місті Києві (Лівобережний київський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги) забезпечити участь адвоката для представництва інтересів ОСОБА_3 в судовому засіданні, яке відбудеться в приміщенні Дарницького районного суду м. Києва за адресою: м. Київ, вул. Кошиця, 5-А, каб. 127 о 15 год. 00 хв. 10 жовтня 2023 року.

Ухвалу про призначення адвоката для представництва інтересів ОСОБА_2 слід направити у Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у місті Києві поштою (04050, м. Київ, вул. Платона Майбороди, 23) та на електронну пошту для направлення постанов та ухвал: order.kyiv@legalaid.kiev.ua

Ухвала є обов`язковою для негайного виконання.

Невиконання, неналежне або несвоєчасне виконання ухвали про доручення призначити адвоката тягнуть відповідальність, встановлену законом.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту підписання суддею.

Суддя В.М. Маркєлова

Джерело: ЄДРСР 113285051
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку