open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 466/4328/23

Провадження № 2/466/1473/23

У Х В А Л А

про витребування доказів

05 вересня 2023 року м. Львів

Шевченківський районний суд м. Львова

у складі: головуючий суддя Едер П. Т.

секретар с/з Настасяк Б. І.

з участю: представника позивача ОСОБА_1

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в місті Львові клопотання представника позивачів адвоката Барабаша Володимира Гнатовича про витребування доказів у цивільній справі за позовом ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 до Комунального некомерційного підприємства «Студентська поліклініка м. Львова» про визнання дій по зміні істотних умов праці незаконними та неправомірними та скасування наказів про зміну істотних умов праці,-

в с т а н о в и в:

в провадженні Шевченківського районного суду м. Львова перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 до Комунального некомерційного підприємства «Студентська поліклініка м. Львова» про визнання дій по зміні істотних умов праці незаконними та неправомірними та скасування наказів про зміну істотних умов праці.

26 червня 2023 року на електронну адресу суду представником позивачів адвокатом Барабашом В. Г. подано клопотання про витребування доказів, а саме просить витребувати від відповідача Комунального некомерційного підприємства «Студентська поліклініка м. Львова»: інформаційну довідку про персонал (трудовий колектив) Комунального некомерційного підприємства «Студентська поліклініка м. Львова», включно з адміністрацією із зазначенням посади, віку, ставки (повна чи часткова із зазначенням частки), розміру посадового окладу, розміру отриманої заробітної плати за період з 01 січня 2022 року по 01 квітня 2023 року; належно завірені копії графіків чергувань (додаток 1 та додаток 2) до Наказів № 16 від 01.03.2022 та № 20 від 30.03.2022 з ознайомленням всіх працівників установи та табелі обліку робочого часу за період з 01.03.2022 по 01.04.2023; належним чином завірену копію повного тексту наказу по Комунальному некомерційному підприємству «Студентська поліклініка м. Львова» від 31.01.2023 № 8-к/тр. з відмітками про ознайомлення всіх осіб, яких він стосується.

У судовому засіданні представник позивачів адвокат Барабаш В. Г. клопотання підтримав та просив таке задовольнити.

У судове засідання представник відповідача Комунального некомерційного підприємства «Студентська поліклініка м. Львова» не з`явився, про день, час та місце розгляду справи повідомлений належним чином, причини неявки суду невідомі.

Заслухавши доводи представника позивача, дослідивши клопотання про витребування доказів, суд приходить наступного висновку.

Згідно ч. 1 ст. 76 ЦПК України, доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

Частинами 1, 2 ст. 84 ЦПК України передбачено, що учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї. У клопотанні повинно бути зазначено: 1) який доказ витребовується; 2) обставини, які може підтвердити цей доказ, або аргументи, які він може спростувати; 3) підстави, з яких випливає, що цей доказ має відповідна особа; 4) вжиті особою, яка подає клопотання, заходи для отримання цього доказу самостійно, докази вжиття таких заходів та (або) причини неможливості самостійного отримання цього доказу.

Відповідно до ст. 89 ЦПК України, суд оцінює докази за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на всебічному, повному, об`єктивному та безпосередньому дослідженні наявних у справі доказів. Жодні докази не мають для суду заздалегідь встановленої сили. Суд оцінює належність, допустимість, достовірність кожного доказу окремо, а також достатність : взаємний зв`язок доказів у їх сукупності. Суд надає оцінку як зібраним у справі доказам в цілому, так і кожному доказу (групі однотипних доказів), який міститься у справі, мотивує відхилення або врахування кожного доказу (групи доказів).

Одним із принципів цивільного судочинства є диспозитивність, який полягає у тому, що суд розглядає справи не інакше як за зверненням особи, поданим відповідно до цього Кодексу, в межах заявленою нею вимог і на підставі доказів, поданих учасниками справи або витребуваних судом у передбачених цим кодексом випадках. Учасник справи, розпоряджається своїми правами щодо предмета спору на власний розсуд (ст. 13 ЦПК України).

Завданням цивільного судочинства є справедливий, неупереджений та своєчасний розгляд і вирішення цивільних справ з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб, інтересів держави.

Відповідно до ч. 1 ст. 77 ЦПК України, належними є докази, які містять інформацію щодо предмета доказування.

Враховуючи характер спірних правовідносин між сторонами, предмет спору в справі обґрунтування та аргументи сторін, суд дійшов висновку, що витребовувані судом докази від відповідача матиме доказове значення у справі, а тому суд вважає, що для повного і об`єктивного розгляду справи клопотання сторони позивача слід задовольнити.

Керуючись ст. ст. 76, 84, 260-261 ЦПК України, суд, -

п о с т а н о в и в:

клопотання представника позивачів адвоката Барабаша Володимира Гнатовича про витребування доказів у цивільній справі за позовом ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 до Комунального некомерційного підприємства «Студентська поліклініка м. Львова» про визнання дій по зміні істотних умов праці незаконними та неправомірними та скасування наказів про зміну істотних умов праці - задовольнити.

Витребувати від Комунального некомерційного підприємства «Студентська поліклініка м. Львова» (79012, м. Львів, вул. Бой-Желенського, 14):

- інформаційну довідку про персонал (трудовий колектив) Комунального некомерційного підприємства «Студентська поліклініка м. Львова», включно з адміністрацією із зазначенням посади, віку, ставки (повна чи часткова із зазначенням частки), розміру посадового окладу, розміру отриманої заробітної плати за період з 01 січня 2022 року по 01 квітня 2023 року;

- належно завірені копії графіків чергувань (додаток 1 та додаток 2) до Наказів № 16 від 01.03.2022 та № 20 від 30.03.2022 з ознайомленням всіх працівників установи та табелі обліку робочого часу за період з 01.03.2022 по 01.04.2023;

- належним чином завірену копію повного тексту наказу по Комунальному некомерційному підприємству «Студентська поліклініка м. Львова» від 31.01.2023 № 8-к/тр. з відмітками про ознайомлення всіх осіб, яких він стосується.

Копію ухвали скерувати для виконання до Комунального некомерційного підприємства «Студентська поліклініка м. Львова» (79012, м. Львів, вул. Бой-Желенського, 14).

Вищезазначені докази надати суду до 20 вересня 2023 року.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, настають наслідки, передбачені ч. ч. 8-10 ст. 84 ЦПК України. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Ухвала остаточна та оскарженню не підлягає.

Суддя: П. Т. Едер

Джерело: ЄДРСР 113260598
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку