open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
Справа № 204/7136/23
Моніторити
Ухвала суду /06.03.2024/ Дніпровський апеляційний суд Постанова /06.03.2024/ Дніпровський апеляційний суд Ухвала суду /01.02.2024/ Дніпровський апеляційний суд Ухвала суду /16.01.2024/ Дніпровський апеляційний суд Ухвала суду /28.12.2023/ Дніпровський апеляційний суд Рішення /08.12.2023/ Красногвардійський районний суд м.ДніпропетровськаКрасногвардійський районний суд м. Дніпропетровська Рішення /08.12.2023/ Красногвардійський районний суд м.ДніпропетровськаКрасногвардійський районний суд м. Дніпропетровська Ухвала суду /31.10.2023/ Красногвардійський районний суд м.ДніпропетровськаКрасногвардійський районний суд м. Дніпропетровська Ухвала суду /06.10.2023/ Красногвардійський районний суд м.ДніпропетровськаКрасногвардійський районний суд м. Дніпропетровська Ухвала суду /06.10.2023/ Красногвардійський районний суд м.ДніпропетровськаКрасногвардійський районний суд м. Дніпропетровська Ухвала суду /08.08.2023/ Красногвардійський районний суд м.ДніпропетровськаКрасногвардійський районний суд м. Дніпропетровська Ухвала суду /19.05.2023/ Красногвардійський районний суд м.ДніпропетровськаКрасногвардійський районний суд м. Дніпропетровська
emblem
Справа № 204/7136/23
Вирок /23.01.2018/ Верховний Суд Ухвала суду /06.03.2024/ Дніпровський апеляційний суд Постанова /06.03.2024/ Дніпровський апеляційний суд Ухвала суду /01.02.2024/ Дніпровський апеляційний суд Ухвала суду /16.01.2024/ Дніпровський апеляційний суд Ухвала суду /28.12.2023/ Дніпровський апеляційний суд Рішення /08.12.2023/ Красногвардійський районний суд м.ДніпропетровськаКрасногвардійський районний суд м. Дніпропетровська Рішення /08.12.2023/ Красногвардійський районний суд м.ДніпропетровськаКрасногвардійський районний суд м. Дніпропетровська Ухвала суду /31.10.2023/ Красногвардійський районний суд м.ДніпропетровськаКрасногвардійський районний суд м. Дніпропетровська Ухвала суду /06.10.2023/ Красногвардійський районний суд м.ДніпропетровськаКрасногвардійський районний суд м. Дніпропетровська Ухвала суду /06.10.2023/ Красногвардійський районний суд м.ДніпропетровськаКрасногвардійський районний суд м. Дніпропетровська Ухвала суду /08.08.2023/ Красногвардійський районний суд м.ДніпропетровськаКрасногвардійський районний суд м. Дніпропетровська Ухвала суду /19.05.2023/ Красногвардійський районний суд м.ДніпропетровськаКрасногвардійський районний суд м. Дніпропетровська

Справа № 204/7136/23

Провадження № 2/204/2300/23

КРАСНОГВАРДІЙСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД м. ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

УХВАЛА

8 серпня 2023 суддя Красногвардійського районного суду м. Дніпропетровська Чудопалова С.В.,розглянувши у судовому засіданні в залі суду у м.Дніпро цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 до Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Дніпропетровській області третя особа: Фонд соціального страхування України в особі голови комісії з реорганізації фонду Олександра та Головне управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області про скасування наказу, поновлення на роботі, стягнення суми середнього заробітку за час вимушеного прогулу та стягнення моральної шкоди, -

ВСТАНОВИВ:

В провадженні суду знаходиться цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Дніпропетровській області, третя особа: Фонд соціального страхування України в особі голови комісії з реорганізації фонду Олександра Бахматського та Головне управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області про скасування наказу, поновлення на роботі, стягнення суми середнього заробітку за час вимушеного прогулу та стягнення моральної шкоди

Ухвалою Красногвардійського районного суду м. Дніпропетровська від 19.05.2023 року відкрито провадження у цивільній справі та призначено справу до розгляду.

08.08.2023позивач та представник, який діє в її інтересах адвокат Дорошевська М.І. в судовому засіданні надали суду клопотання про заміну відповідача його правонаступником, просили виключити зі складу учасників справи Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Дніпропетровській області та третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору - голову комісії з реорганізації Фонду соціального страхування України Бахматського О.О. та Головне управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області. Залучити до участі в справі Головне управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області в якості відповідача. В обґрунтування вказаного клопотання зазначили, що станом на дату подання позову Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Дніпропетровській області перебував в стані припинення. Однак, як вбачається з записом в ЄДР, діяльність Управління дирекції Фонду соціального страхування України у Дніпропетровській області припинена на підставі рішення щодо реорганізації.

Представник третьої особи Грінченко І.І в судовому засіданні проти задоволення клопотання про заміну відповідача його правонаступником не заперечувала.

Вивчивши матеріали справи, суд приходить до наступного.

Відповідно дост.55 ЦПК Україниу разі смерті фізичної особи, припинення юридичної особи, заміни кредитора чи боржника у зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу.

01 січня 2023 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про загальнообов`язкове державне соціальне страхування» та Закон України «Про загальнообов`язкове державне пенсійне страхування» № 2620-ІХ від 21 вересня 2022 року, яким припинено юридичну особу - Фонд соціального страхування України та управління виконавчої дирекції Фонду, шляхом реорганізації у наслідок чого Фонд соціального страхування України та управління виконавчої дирекції Фонду приєднано до Пенсійного фонду України з 01 січня 2023 року.

Відповідно до п.п.2, 7 «Прикінцевих та перехідних положень» Пенсійний фонд України та його територіальні органи є правонаступниками Фонду соціального страхування України, його виконавчої дирекції, управлінь виконавчої дирекції Фонду та їх відділень. Стягнення та погашення заборгованості із страхових внесків на загальнообов`язкове державне соціальне страхування у зв`язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням, від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності, пенсійне страхування, єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування, у тому числі в судовому порядку, у справах про банкрутство, за виконавчими документами, провадження за якими відкрито до набрання чинності цим Законом, здійснюють територіальні органи Пенсійного Фонду України.

При цьому, відповідно допостанови Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2022 року №1441 «Питання припинення Фонду соціального страхування України та управлінь виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України»у теперішній час триває робота Комісії з реорганізації управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Дніпропетровській області структурними підрозділами Головного управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області.

Відповідно дост. 55 ЦК України, у разі смерті фізичної особи, припинення юридичної особи, заміни кредитора чи боржника у зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії цивільного процесу.

Враховуючи вищевикладене, суд вважає за необхідне клопотання про заміну відповідача його правонаступникомзадовольнити, виключити зі складу учасників справи відповідача - Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Дніпропетровській області, та третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору - голову комісії з реорганізації Фонду соціального страхування України Бахматського Олександра Олександровича та Головне управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області та залучити до участі в справі Головне управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області в якості відповідача.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.55,198 ЦПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Клопотання позивача ОСОБА_1 її представника адвоката ДорошевськоїМарини Ігорівнипро заміну відповідача його правонаступником- задовольнити.

Виключити зі складу учасників справи відповідача - Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Дніпропетровській області, та третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору - голову комісії з реорганізації Фонду соціального страхування України Бахматського Олександра Олександровича та Головне управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області.

Залучити до участі в справі Головне управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області в якості відповідача.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя С.В.Чудопалова

Джерело: ЄДРСР 113111897
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку