open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі

03 серпня 2023 року Справа № 480/8135/23

Суддя Сумського окружного адміністративного суду Діска А.Б., перевіривши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до Головного управління Пенсійного фонду України в Сумській області про визнання дій неправомірними та зобов`язання вчинити дії,

В С Т А Н О В И В:

Позивач, ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ), звернувся до Сумського окружного адміністративного суду з позовом до Головного управління Пенсійного фонду України в Сумській області (вул. Берестовська, 1, м. Суми, Сумська область, 40009), в якому просить:

1. Визнати протиправними дії Головного управління Пенсійного фонду України в Сумській області, які полягають у відмові у встановленні та виплаті з 01 липня 2021 року щомісячної доплати в розмірі 2000,00 грн додатково до існуючого розміру пенсії згідно Постанови КМУ № 713 від 14 липня 2021 року «Про додатковий соціальний захист окремих категорій осіб».

2. Зобов`язати Головне управління Пенсійного фонду України в Сумській області додатково до існуючого розміру пенсії встановити та виплатити позивачу з 01 липня 2021 року щомісячну доплату до пенсії в розмірі 2000,00 грн. згідно з Постановою КМУ № 713 від 14 липня 2021 року «Про додатковий соціальний захист окремих категорій осіб», з урахуванням виплачених сум.

Адміністративний позов відповідає вимогам статей 160, 161 Кодексу адміністративного судочинства України. З огляду на зазначене, перешкоди для прийняття позовної заяви та відкриття провадження у справі Сумським окружним адміністративним судом відсутні.

Враховуючи незначну складність справи, обсяг та характер наданих доказів, які підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги, суд на підставі ст. 263 Кодексу адміністративного судочинства України вважає необхідним розглядати справу за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи (у письмовому провадженні).

Відповідно до вимог ч. 4 ст. 9 КАС України суд вживає визначені законом заходи, необхідні для з`ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи.

Згідно з ч. 1, 3 ст. 80 КАС України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Про витребування доказів за власною ініціативою або за клопотанням учасника справи, або про відмову у витребуванні доказів суд постановляє ухвалу.

З метою забезпечення повного, об`єктивного та всебічного дослідження обставин справи суд дійшов висновку про необхідність зобов`язати відповідача надати суду належним чином засвідчені копії додаткових доказів по справі.

Керуючись ст.ст. 171, 256, 257, 260, 262, 263 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

У Х В А Л И В:

1. Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження в адміністративній справі № 480/8135/23 за позовом ОСОБА_1 до Головного управління Пенсійного фонду України в Сумській області про визнання дій неправомірними та зобов`язання вчинити дії (Номер категорії справи 112030000).

2. Розгляд справи проводити за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) учасників справи.

3. Копію ухвали про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі надіслати учасникам справи.

4. Згідно з ч. 1 ст. 261 Кодексу адміністративного судочинства України встановити відповідачу 15-денний строк для подання відзиву на позов, доказів, які підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, та 5-денний строк для подання заперечень щодо розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження, з дня вручення йому копії ухвали.

5. Відповідно до вимог ч. 3 ст. 162 КАС України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 6 ст. 162 КАС України).

Відповідно до ч. 4 ст. 159 КАС України неподання суб`єктом владних повноважень відзиву на позов без поважних причин може бути кваліфіковано судом як визнання позову.

6. Зобов`язати Головне управління Пенсійного фонду України в Сумській області у строк, протягом п`ятнадцяти днів з моменту отримання цієї ухвали, надати суду належним чином засвідчені копії матеріалів пенсійної справи позивача, починаючи з 01.01.2018, у тому числі протоколу про встановлення позивачу щомісячної доплати до пенсії з 01.07.2021 на підставі постанови Кабінету Міністрів України від 14.07.2021 "Про додатковий соціальний захист окремих категорій осіб", протоколу про перерахунок пенсії на виконання рішення Сумського окружного адміністративного суду від 07.09.2021 по справі № 480/5007/21 та розрахунку на доплату пенсії, проведеного після перерахунку на виконання рішення суду.

7. Запропонувати позивачу у строк, протягом п`ятнадцяти днів з моменту отримання цієї ухвали, надати суду належним чином засвідчені копії матеріалів пенсійної справи позивача, починаючи з 01.01.2018, у тому числі, протоколу про встановлення позивачу щомісячної доплати до пенсії з 01.07.2021 на підставі постанови Кабінету Міністрів України від 14.07.2021 "Про додатковий соціальний захист окремих категорій осіб", протоколу про перерахунок пенсії на виконання рішення Сумського окружного адміністративного суду від 07.09.2021 по справі № 480/5007/21 та розрахунку на доплату пенсії, проведеного після перерахунку на виконання рішення суду.

8. Розгляд справи здійснюється суддею одноособово.

9. Роз`яснити сторонам, що інформацію у справі, що розглядається, можна отримати в мережі Інтернет на офіційному веб-порталі судової влади України на веб-сторінці http://adm.su.court.gov.ua/sud1870/.

10. Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя А.Б. Діска

Джерело: ЄДРСР 112613523
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку