open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

УХВАЛА

27 червня 2023 року

м. Хмельницький

Справа № 674/1208/21

Провадження № 22-ц/4820/1180/23

Хмельницький апеляційний суд у складі колегії

суддів судової палати з розгляду цивільних справ

Ярмолюка О.І. (суддя-доповідач), Грох Л.М., Янчук Т.О.,

секретар судового засідання Чебан О.М.,

з участю представника позивачки ОСОБА_1 ,

представниці відповідача Новікової В.О.,

розглядаючи справу за позовом ОСОБА_2 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Фірма Зеніт-Сервіс Плюс», третя особа Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Хмельницькій області, про відшкодування моральної шкоди за апеляційними скаргами ОСОБА_2 , Товариства з обмеженою відповідальністю «Фірма Зеніт-Сервіс Плюс» на рішення Дунаєвецького районного суду Хмельницької області від 29березня 2023 року,

встановив:

Рішенням Дунаєвецького районного суду Хмельницької області від 29 березня 2023 року позов задоволено частково.

Стягнено з Товариства з обмеженою відповідальністю «Фірма Зеніт-Сервіс Плюс» (далі ТОВ «Фірма Зеніт-Сервіс Плюс») на користь ОСОБА_2 моральну шкоду в розмірі 50000 гривень.

В решті позову відмовлено.

Стягнено з ТОВ «Фірма Зеніт-Сервіс Плюс» на користь держави 500 гривень судового збору.

ОСОБА_2 і ТОВ «Фірма Зеніт-Сервіс Плюс» подали апеляційні скарги на вказане рішення суду.

1 січня 2023 року набрав чинності Закон України від 21 вересня 2022 року №2620 «Про внесення змін до Закону України «Про загальнообов`язкове державне соціальне страхування» та Закону України «Про загальнообов`язкове державне пенсійне страхування».

Пунктом 2 розділу VII «Прикінцеві та перехідні положення» цього Закону визначено припинити Фонд соціального страхування України та управління виконавчої дирекції Фонду, реорганізувавши їх шляхом приєднання до Пенсійного фонду України з 1 січня 2023 року. Пенсійний фонд України та його територіальні органи є правонаступниками Фонду соціального страхування України, його виконавчої дирекції, управлінь виконавчої дирекції Фонду та їх відділень.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2022 року №1442 «Питання припинення Фонду соціального страхування України та управлінь виконавчої дирекції Фонду соціального страхування» припинено з 1 січня 2023 року у порядку реорганізації шляхом приєднання до Пенсійного фонду України управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Хмельницькій області.

Із витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань слідує, що 15 травня 2023 року зареєстровано припинення Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Хмельницькій області як юридичної особи. Його правонаступником є Пенсійний фонд України, код ЄДРПОУ 00035323.

Згідно з частиною першою статті 55 ЦПК України у разі смерті фізичної особи, припинення юридичної особи, заміни кредитора чи боржника у зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу.

Оскільки Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Хмельницькій області припинено, а його правонаступник (Пенсійний фонд України) здійснює свої повноваження через утворені в установленому порядку територіальні органи (пункт 7 Положення про Пенсійний фонд України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 23 липня 2014 року №280), то до участі у справі як третю особу слід залучити Головне управління Пенсійного фонду України в Хмельницькій області.

Керуючись ст.ст. 55, 368, 389 ЦПК України,

ухвалив:

Залучити до участі у справі правонаступника третьої особи, Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Хмельницькій області, Головне управління Пенсійного фонду України в Хмельницькій області (місцезнаходження 29000, місто Хмельницький, вулиця Гната Чекірди, 10; ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України 21318350).

Ухвала набирає законної сили після її проголошення та не підлягає оскарженню.

Судді: О.І. Ярмолюк

Л.М. Грох

Т.О. Янчук

Джерело: ЄДРСР 111829398
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку