open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Єдиний державний реєстр судових рішень

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/22392/23-к

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

06 червня 2023 року слідчий суддя Печерського районного суду міста Києва ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Києві клопотання старшого слідчого в ОВС ГСУ НП України ОСОБА_3 у кримінальному провадженні №12023000000000610 від 07.04.2023 за ознаками вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 191, ч. 1 ст. 366, ч. 2 ст. 209, ч. 1 ст. 263 КК України, про передачу на баланс Департаменту поліції особливого призначення «Об`єднана штурмова бригада Національної поліції України «Лють» арештованого майна для використання за призначенням, -

В С Т А Н О В И В:

Старший слідчий в ОВС ГСУ НП України ОСОБА_3 звернувся до слідчого судді Печерського районного суду м. Києва з клопотанням, погодженим із прокурором, про передачу на баланс Департаменту поліції особливого призначення «Об`єднана штурмова бригада Національної поліції України «Лють» арештованого майна для використання за призначенням.

В обґрунтування клопотання посилається на те, що Головним слідчим управлінням Національної поліції України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №12023000000000610 від 07.04.2023 за ознаками вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 191, ч. 1 ст. 366, ч. 2 ст. 209, ч. 1 ст. 263 КК України.

Досудовим розслідування встановлено, що 26.11.2020 під час проведення обшуку за місцем реєстрації Національної академії аграрних наук України, яка зареєстрована за адресою: м. Київ, вул. Омельяновича-Павленка, 9, (раніше вул. Суворова) у підвальному приміщенні вказаної будівлі виявлено та вилучено:

-автомат з номером КС 3189 1973 рік; два ФОРТ 201; два предмети циліндричної форми (схожі на глушники); сім предметів зовні схожих на магазини до зброї; предмет візуально схожий на револьвер без маркування; предмет схожий на револьвер з написом «Major Berg 4,5» з номером НОМЕР_1 ; предмет візуально схожий на зброю пістолет з написом на ньому «Carrera GT60» номером НОМЕР_2 ; предмет схожий на пістолет з написом на ньому «Carrera GT60» з номером НОМЕР_3 ; предмет схожий на пістолет з написом на ньому «Carrera GT50» з номером НОМЕР_4 ; предмет схожий на пістолет з написом на ньому ЕРMA Інтер з написом «ГАРАНТ С27» кал. 9 мм РА та номером НОМЕР_5 ; предмет схожий на пістолет з написом на ньому «МР-654К» з номером НОМЕР_6 ; предмет схожий на пістолет з написом на ньому «EKOL Major СAL 9mm P.A.K.» серійний номер НОМЕР_7 ; патрони калібру 7,62/54 в кількості 542 шт.; патрони калібру 7,62/39 в кількості 102 шт.; патрони калібром 5,45 в кількості 7148 шт. (01.11.21 вказане майно здано до ГУНП в м. Києві згідно квитанції № 005244);

-шість корпусів гранат F-1; дванадцять корпусів гранат РГД-5; два предмети, які являють собою 23-міліметрові артпостріли; постріл ВОГ-25; п`ять предметів, схожих на запали УЗРГМ та УЗРГМ-2; десять запалів (шт.) до РГД-5 583-144-78; чотири предмети, зовні схожі на ручні протитанкові гранати РПГ-26; металева коробка, в середині якої 40 шт. ГП25-ВОГ-25 184-72-82.

08.12.2020 на підставі ухвали Печерського районного суду м. Києва вказані боєприпаси та зброя арештовано.

У вказаному кримінальному провадженні із вказаним майном проведено всі необхідні слідчі дії на експертизи, а саме: комплексна дактилоскопічна та молекулярно-генетична та вибухотехнічна експертиза; комплексна судова балістична, дактилоскопічна та молекулярно-генетична експертиза; комплексна судова балістична експертиза.

Крім того, на виконання доручення Президента України, 13 січня 2023 року Кабінетом Міністрів України прийнято постанову № 30 про утворення як юридичної особи публічного права міжрегіональний територіальний орган Національної поліції - Департамент поліції особливого призначення «Об`єднана штурмова бригада Національної поліції України «Лють».

24.02.2022 відповідно до указу Президента України №64/2022 у зв`язку з військовою агресією Російської Федерації проти України, на підставі пропозиції Ради національної безпеки і оборони України, відповідно до пункту 20 частини першої статті 106 Конституції України, Закону України «Про правовий режим воєнного стану» в Україні введено воєнний стан, який продовжено на даний час.

Відповідно до статті 1 Закону України «Про основні засади примусового вилучення в Україні об`єктів права власності Російської Федерації та її резидентів» від 03.03.2022 № 2116-IX Російська Федерація - держава, яка рішенням Верховної Ради України відповідно до Резолюції Генеральної Асамблеї ООН 3314 «Визначення агресії» від 14 грудня 1974 року визнана державою-агресором і здійснює збройну агресію проти України.

Тому, з метою забезпечення територіальної цілісності та незалежності України у забезпеченні підтримки органів, що покликані забезпечувати територіальну цілісність, державний суверенітет, а також публічний порядок та безпеку громадян України, зокрема Національну поліції України, до структурного підрозділу якої входить Департамент поліції особливого призначення «Об`єднана штурмова бригада Національної поліції України «Лють» та у зв`язку із введенням воєнного стану в Україні, збройною агресією РФ та небезпекою для державної незалежності України, виникла необхідність у зверненні зазначених речових доказів для потреб Департаменту поліції особливого призначення «Об`єднана штурмова бригада Національної поліції України «Лють».

Слідчий ОСОБА_3 в судове засідання не з`явився від нього надійшла заява про розгляд клопотання без його участі. Клопотання підтримав в повному обсязі та просив його задовольнити з підстав наведених судом вище.

Представник Національної академії аграрних наук України в судове засідання не з`явився, від віце-президента академії ОСОБА_4 надійшов лист, в якому він зазначає, що не заперечує щодо задоволення клопотання про передачу на баланс Департаменту поліції особливого призначення «Обєднана штурмова бригада Національної поліції України «Лють», вилученого під час обшуку 26.11.2020 в приміщеннях НААН та арештованого майна (зброї та боєприпасів), для використання за призначенням відповідними органами в умовах воєнного стану, так як дане майно не було і не є власністю НААН, а було занесено в підвальне приміщення Президії НААН невстановленими особами з ціллю дискредитації вчених академії. Просив здійснити розгляд клопотання без участі Національної академії аграрних наук України.

Слідчий суддя, вивчивши клопотання, матеріали, якими воно обґрунтовується, приходить до наступного висновку.

Постановою старшого слідчого в ОВС ГСУ НП України ОСОБА_3 від 27.11.2020 зазначене в клопотанні майно визнано речовим доказом у даному кримінальному провадженні.

Ухвалою слідчого судді Печерського районного суду м.Києва від 08.12.2020 на майно яке зазначено в клопотанні було накладено арешт, з метою забезпечення збереження речових доказів, до постановлення у кримінальному провадженні кінцевого рішення.

Відповідно до п. 2 ч. 6 ст. 100 КПК України речові докази, що не містять слідів кримінального правопорушення, у вигляді предметів, великих партій товарів, зберігання яких через громіздкість або з інших причин неможливо без зайвих труднощів або витрати по забезпеченню спеціальних умов зберігання яких співмірні з їх вартістю, а також речові докази у вигляді товарів або продукції, що піддаються швидкому псуванню передаються за письмовою згодою власника, а в разі її відсутності - за рішенням слідчого судді, суду для реалізації, якщо це можливо без шкоди для кримінального провадження.

Відповідно до матеріалів клопотання, зазначені боєприпаси визнано речовим доказом та на них накладено арешт у кримінальному провадженні, крім того представник Національної академії аграрних наук України не заперечував проти передачі вилучених бойових припасів для потреб Департаменту поліції особливого призначення «Об`єднана штурмова бригада Національної поліції України «Лють».

Зважаючи на викладене, з метою забезпечення територіальної цілісності та незалежності України у забезпеченні підтримки органів, що покликані забезпечувати територіальну цілісність, державний суверенітет, а також публічний порядок та безпеку громадян України, зокрема Національну поліції України, до структурного підрозділу якої входить Департамент поліції особливого призначення «Об`єднана штурмова бригада Національної поліції України «Лють» та у зв`язку із введенням воєнного стану в Україні, збройною агресією РФ та небезпекою для державної незалежності України, вважаю, що клопотання прокурора підлягає задоволенню, а речові докази перелічені слідчим у клопотанні передати на потреби Департамент поліції особливого призначення «Об`єднана штурмова бригада Національної поліції України «Лють».

Керуючись ст. ст. 98, 100 КПК України,-

У Х В А Л И В:

Клопотання старшого слідчого в ОВС ГСУ НП України ОСОБА_3 - задовольнити.

Передати на баланс Департамент поліції особливого призначення «Об`єднана штурмова бригада Національної поліції України «Лють» арештованого майна (боєприпасів та зброї), які вилучені 26.11.2020 під час проведення обшуку за місцем реєстрації Національної академії аграрних наук України, яка зареєстрована за адресою: М.Київ, вул. Омельяновича-Павленка, 9, для використання за призначенням, а саме:

-автомат з номером КС 3189 1973 рік; два ФОРТ 201; два предмети циліндричної форми (схожі на глушники); сім предметів зовні схожих на магазини до зброї; предмет візуально схожий на револьвер без маркування; предмет схожий на револьвер з написом «Major Berg 4,5» з номером НОМЕР_1 ; предмет візуально схожий на зброю пістолет з написом на ньому «Carrera GT60» номером НОМЕР_2 ; предмет схожий на пістолет з написом на ньому «Carrera GT60» з номером НОМЕР_3 ; предмет схожий на пістолет з написом на ньому «Carrera GT50» з номером НОМЕР_4 ; предмет схожий на пістолет з написом на ньому ЕРMA Інтер з написом «ГАРАНТ С27» кал. 9 мм РА та номером НОМЕР_5 ; предмет схожий на пістолет з написом на ньому «МР-654К» з номером НОМЕР_6 ; предмет схожий на пістолет з написом на ньому «EKOL Major СAL 9mm P.A.K.» серійний номер НОМЕР_7 ; патрони калібру 7,62/54 в кількості 542 шт.; патрони калібру 7,62/39 в кількості 102 шт.; патрони калібром 5,45 в кількості 7148 шт. (01.11.21 вказане майно здано до ГУНП в м. Києві згідно квитанції № 005244);

-шість корпусів гранат F-1; дванадцять корпусів гранат РГД-5; два предмети, які являють собою 23-міліметрові артпостріли; постріл ВОГ-25; п`ять предметів, схожих на запали УЗРГМ та УЗРГМ-2; десять запалів (шт.) до РГД-5 583-144-78; чотири предмети, зовні схожі на ручні протитанкові гранати РПГ-26; металева коробка, в середині якої 40 шт. ГП25-ВОГ-25 184-72-82.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя - ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 111808500
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку