open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 308/10119/23

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

23 червня 2023 року м. Ужгород

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області в складі:

головуючого судді Хамник М.М.

за участі секретаря судових засідань Івашко Я.С.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні, в залі суду, питання про виправлення описки в судовому наказі виданому Ужгородським міськрайонним судом Закарпатської області від 20.06.2023 у справі 3308/10119/23,-

В С Т А Н О В И В :

20.06.2023 Ужгородським міськрайонним судом Закарпатської області видано судовий наказ, за змістом якого зазначено:

-Стягнути із ОСОБА_1 ( ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстроване місце проживання: АДРЕСА_1 , РНОКПП: НОМЕР_1 ) на користь Акціонерного товариства «Оператор газорозподільної системи «Закарпатгаз» (код ЄДРПОУ 05448610, місцезнаходження - м. Ужгород, вул. Погорєлова, 2) суму заборгованості за надані послуги з розподілу природного газу в розмірі 10105,60 грн.;

-Стягнути із ОСОБА_1 ( ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстроване місце проживання: АДРЕСА_1 , РНОКПП: НОМЕР_1 ) на користь Акціонерного товариства «Оператор газорозподільної системи «Закарпатгаз» (код ЄДРПОУ 05448610, місцезнаходження - м. Ужгород, вул. Погорєлова, 2) судовий збір у розмірі 268, 40 грн.

Судом буловиявлено опискув йогозмісті,зокрема впозначенні заявника,замість вірногоТовариства зобмеженою відповідальністю«Закарпаттяенергозбут» в судовому наказі помилково вказано Акціонерне товариство «Оператор газорозподільної системи «Закарпатгаз».

Крім того, у вступній частині помилково зазначено: «за надані послуги з розподілу природного газу», замість вірного: «за спожиту електричну енергію».

Відповідно дост.173ЦПК суд може внести виправлення до судового наказу, визнати його таким, що не підлягає виконанню, або відстрочити або розстрочити виконання судового наказу в порядку, встановленому статтями 432, 435 цього Кодексу.

Згідно з ч. 1 та ч. 4 ст.432ЦПК України суд, який видав виконавчий документ, може за заявою стягувача або боржника виправити помилку, допущену при його оформленні або видачі, чи визнати виконавчий документ таким, що не підлягає виконанню. Про виправлення помилки в виконавчому документі та визнання його таким, що не підлягає виконанню, суд постановляє ухвалу.

Питання про внесення виправлень вирішується без повідомлення учасників справи, про що постановляється ухвала. За ініціативою суду питання про внесення виправлень вирішується в судовому засіданні за участю учасників справи, проте їхня неявка не перешкоджає розгляду питання про внесення виправлень.

Відповідно до п.19 постанови Пленуму Верховного Суду України від 18 грудня 2009 року №14 «Про судове рішення у цивільній справі», вирішуючи питання про виправлення описок чи арифметичних помилок, допущених у судовому рішенні (рішенні або ухвалі), суд не має права змінювати зміст судового рішення, він лише усуває такі неточності, які впливають на можливість реалізації судового рішення чи його правосудності.

Виходячи з правової позиції Верховного Суду України, суд може виправити лише ті описки або арифметичні помилки, яких він сам припустився.

З огляду на викладене, суд вважає за доцільне внести виправлення в судовий наказ Ужгородського міськрайонного суду по справі № 308/10119/23.

Керуючись ст.ст.269,353,354,432 ЦПК України, суд

П О С Т А Н О В И В:

Виправити допущені описку у судовому наказі Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області по справі № 308/10119/23 від 20.06.2023, а саме: у вступній частині зазначити вірну назву заявника «Товариство з обмеженою відповідальністю «Закарпаттяенергозбут», а також заміст помилково зазначеного: «за надані послуги з розподілу природного газу», вважати вірним: «за спожиту електричну енергію».

Викласти перший та другий абзац резолютивної частини судового наказу в новій редакції:

-Стягнути із ОСОБА_1 ( ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстроване місце проживання: АДРЕСА_1 , РНОКПП: НОМЕР_1 ) на користь Товариства з обмеженою відповідальністю «Закарпаттяенергозбут» (код ЄДРПОУ 41999833, місцезнаходження - м. Ужгород, пл. Жупанатська, 18) суму заборгованості за спожитуелектричну енергію в розмірі 10105,60 грн.

-Стягнути із ОСОБА_1 ( ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстроване місце проживання: АДРЕСА_1 , РНОКПП: НОМЕР_1 ) на користь Товариства з обмеженою відповідальністю «Закарпаттяенергозбут» (код ЄДРПОУ 41999833, місцезнаходження - м. Ужгород, пл. Жупанатська, 18) судовий збір у розмірі 268, 40 грн.

Апеляційна скарга на ухвалу суду може бути подана протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення до Закарпатського апеляційного суду.

Якщо ухвалу було постановлено у письмовому провадженні або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя Ужгородського

міськрайонного суду

Закарпатської області М.М. Хамник

Джерело: ЄДРСР 111745811
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку