open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Єдиний державний реєстр судових рішень

Справа № 686/10904/23

Провадження № 1-кп/686/1001/23

ВИРОК

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

22 червня 2023 року м. Хмельницький

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області в складі:

головуючого - судді ОСОБА_1 ,

з участю:

секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

прокурора ОСОБА_3 ,

захисника ОСОБА_4 ,

обвинуваченого ОСОБА_5 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду у м. Хмельницькому кримінальне провадження № 22022240000000013 від 03.03.2022 року на підставі обвинувального акта по обвинуваченню:

ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , громадянина України, уродженця ст. Безрічне, Олов`янинського району, Читинської області, РРФСР, з вищою освітою, працюючого комірником ПрАТ «Хмельницька маслосирбаза», одруженого, зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 та проживаючого за адресою: АДРЕСА_2 , раніше не судимого,

- у вчиненні кримінального правопорушення (злочину), передбаченого ч. 1 ст. 111 КК України,

в с т а н о в и в:

ОСОБА_5 будучи громадянином України, діючи в інтересах представників іноземної держави, на шкоду інформаційній безпеці України, маючи негативне ставлення до чинної влади держави Україна, будучи прихильником проросійських поглядів, керуючись власними переконаннями, порушив свої обов`язки громадянина України, передбачені ст.ст. 17, 65 і 68 Конституції України, 07.03.2020 року, за невстановлених обставин, маючи негативне ставлення до чинної влади держави Україна, будучи прихильником проросійських поглядів, керуючись власними переконаннями, діючи умисно та з корисливих мотивів, розпочав спілкування за допомогою програмного забезпечення - мобільного додатку «Telegram» з логіном « ОСОБА_6 », встановленого у належному йому мобільному телефоні «Xiaomi Redmi 5 Plus» (МEG7), з ІМЕІ1: НОМЕР_1 , ІМЕІ2: НОМЕР_2 , а також планшетному комп`ютері «Lenovo TB-J606L», серійний номер « НОМЕР_3 (82), із невстановленими представниками інтернет-ресурсу «News-front», які користуються програмним забезпеченням «Telegram» з логіном «News-front» та номером телефону « НОМЕР_4 ».

Надалі ОСОБА_5 , будучи достовірно обізнаним про те, що представники інтернет-ресурсу « ІНФОРМАЦІЯ_2 » є представниками іноземної держави (Російської Федерації), яка перебуває у стані збройного конфлікту міжнародного характеру із державою Україна, завдає шкоду інформаційній безпеці України, з власної ініціативи вступив із останніми у злочинну змову та надав їм добровільну згоду на допомогу у проведенні підривної діяльності проти України в інформаційній сфері на шкоду інформаційній безпеці України.

Після цього ОСОБА_5 , реалізуючи свій протиправний умисел та попередню злочинну домовленість, розуміючи протиправність своїх дій, в період з 07.03.2020 року по 12.07.2021 року, перебуваючи у невстановленому досудовим розслідуванням місці на території Хмельницької області, під час спілкування із представниками інтернет-ресурсу «News-front», які є представниками іноземної держави (Російської Федерації) у мобільному додатку «Telegram», надавав допомогу останнім у проведенні підривної діяльності проти України в інформаційній сфері на шкоду інформаційній безпеці України.

Так, 10.01.2021 року у невстановлений досудовим розслідуванням час, ОСОБА_5 , реалізуючи свій протиправний умисел та попередню злочинну домовленість, розуміючи протиправність своїх дій, перебуваючи у невстановленому досудовим розслідуванням місці на території Хмельницької області, за допомогою програмного забезпечення - мобільного додатку «Telegram» з логіном « ОСОБА_6 », встановленого у належному йому мобільному телефоні «Xiaomi Redmi 5 Plus» (МEG7), з ІМЕІ1: НОМЕР_1 , ІМЕІ2: НОМЕР_2 , а також планшетному комп`ютері «Lenovo TB-J606L», серійний номер « НОМЕР_3 (82), надіслав представникам інтернет-ресурсу «News-front», які користуються програмним забезпеченням «Telegram» з логіном News-front» та номером телефону « НОМЕР_4 » підготовлену власноручно статтю із назвою: « ІНФОРМАЦІЯ_3 », яка опублікована цього ж дня о 21 год. 44 хв. за посиланням « ІНФОРМАЦІЯ_4 », відкритим для перегляду і ознайомлення з інформацією, яка у ньому розміщується, для будь-яких осіб без будь-яких обмежень, призначеним для публічного поширення та масового приймання аудіовізуальної інформації у вигляді електричних сигналів за допомогою побутових електронних приладів, і, відповідно до положень п.п. 20, 28, 54 ч. 1 ст. 2 Закону України від 16.12.2020 № 1089-IX «Про електронні комунікації», ст. 22 Закону України від 02.10.1992 № 2657-XII «Про інформацію» та абзацу 3 ч. 1 ст. 1 Закону України від 21.12.1993 № 3759-XII «Про телебачення і радіомовлення», використовується як аудіовізуальний (електронний) засіб масової інформації, із наступним змістом:

«Дж. Оруэлл «1984. Украина»

Как-то кучно пошли вскрываться «вашингтонские консервы». Бегут, расталкивая друг друга локтями, спешат засвидетельствовать свою преданность новой диктатуре в США - истово лизнуть верховный демократический сапог, прочно обосновавшийся на горле отличного от большинства мнения.

И, по примеру своих дедушек - полицаев, мечтают выстроить еще более жестокую диктатуру в Украине. По заветам Бандер, ОСОБА_7 и прочих «мыслителей». Желательно - с лагерями для инакомыслящих, безмозглыми вышиванками в судебных «тройках» и массовыми расстрелами.

Ну, а как еще меньшинство ничтожеств может возвыситься в стране, где большинство не удается погрузить в мрак коллективного дебилизма и отсутствия критического мышления?

Только диктатурой под соусом «Это другое!»

Внештатный советник руководителя Офиса президента, «дебил в экономике» (это из личной автобиографии) ОСОБА_8 советует:

«…Сегодня цензура стала неотъемлемой частью свободы слова…»

(В принципе, после этих слов, в нормальном государстве, можно вызывать санитаров. Без вариантов. Но это Украина, где самая отвратительная диктатура может стать неотъемлемой частью свободы)

Далее «дебил в экономике» продолжил:

«…Это касается и нас. Украина должна найти баланс между свободой слова и национальной безопасностью в рамках информационной войны России с Украиной…»

Объяснил бы кто этому деятелю, что баланс он должен найти в своем пустом межушном пространстве.

А в Украине есть Конституция. А в этой самой Конституции есть ст. 15. Где для всего аппарата пожизненных дебилов - советников из ОП четко сказано:

«… Никакая идеология не может признаваться государством как обязательная…»

То есть никто не обязан считать майдан - какой-то там революцией, да еще и достоинства, испытывать оргазм от декоммунизации, быть адептом секты «войны с Россией», примиряться с фашистскими недобитками 8 мая и трепетать - падая ниц - от словосочетания «наши стратегические партнеры», почитая Байдена пророком.

«Цензура запрещена» (Ч. 3 ст. 15)

Это не для Милованова. Это для Верховного на лыжах Идиота, который понасобирал вокруг себя недофюреров, недодиктаторов и прочих интеллектуальных извращенцев, мечтающих заселфиться на лагерной вышке с пулеметом.

Думаете, ОП выступит с заявлением, что мнение ОСОБА_9 не соответствует официальной, генеральной линии власти «слуг народа»?

Нет! Будут молчать. Милованов же не о гражданском мире в стране говорит.

Он говорит о войне. О войне с теми, кто еще не оболванен и не поставлен на колени.

«Война - это мир, свобода - это рабство, незнание - сила. Власть - не средство; она - цель». (Дж. Оруэлл)

Алексей Куракин, Украина».

В подальшому, 16.04.2021 року о 07 год. 46 хв. ОСОБА_5 , реалізуючи свій протиправний умисел та попередню злочинну домовленість, розуміючи протиправність своїх дій, перебуваючи у невстановленому досудовим розслідуванням місці на території Хмельницької області, за допомогою програмного забезпечення - мобільного додатку «Telegram» з логіном « ОСОБА_6 », встановленого у належному йому мобільному телефоні «Xiaomi Redmi 5 Plus» (МEG7), з ІМЕІ1: НОМЕР_1 , ІМЕІ2: НОМЕР_2 , а також планшетному комп`ютері «Lenovo TB-J606L», серійний номер « НОМЕР_3 (82), надіслав представникам інтернет-ресурсу «News-front», які користуються програмним забезпеченням «Telegram» з логіном «News-front» та номером телефону « НОМЕР_4 » підготовлену власноручно статтю із назвою: « ІНФОРМАЦІЯ_5 » - у клоуна нет цели, есть только путь», яка опублікована цього ж дня о 08 год. 22 хв. за посиланням « ІНФОРМАЦІЯ_6 », відкритим для перегляду і ознайомлення з інформацією, яка у ньому розміщується, для будь-яких осіб без будь-яких обмежень, призначеним для публічного поширення та масового приймання аудіовізуальної інформації у вигляді електричних сигналів за допомогою побутових електронних приладів, і, відповідно до положень п.п. 20, 28, 54 ч. 1 ст. 2 Закону України від 16.12.2020 № 1089-IX «Про електронні комунікації», ст. 22 Закону України від 02.10.1992 № 2657-XII «Про інформацію» та абзацу 3 ч. 1 ст. 1 Закону України від 21.12.1993 № 3759-XII «Про телебачення і радіомовлення», використовується як аудіовізуальний (електронний) засіб масової інформації, із наступним змістом:

«Каюсь, громадяне! Наговариваю я иногда на нашего «не лоха»

А он, между прочим, серьезными делами космического масштаба занят. Так в стратегическую мысль погружен, шо аж страшно!

Вот, например, решил вместе с Грузией вести упирающиеся народы обеих стран к члену НАТО. Вдвоем проситься в «открытые двери» не так тоскливо. Опять же, переходить на стандарты можно вскладчину, кредиты брать на двоих - сэкономить можно…

Кстати, о стандартах!

Третьего дня наш Кабмин имени Шмыгаля (уже год работает без утвержденной парламентом программы) согласовал высочайший законопроект президента о стремительных реформах и ошеломляющих воображение темпах развития оборонно - промышленного комплекса Украины.

Красивая стратегия, добротная!

Холдинговые компании и частное партнерство в оборонной сфере, инвестиционные няни в гламурном камуфляже, корпоратизация с мощными дедлайнами в виде эксклюзивных разработок, безэкипажные платформы, вертолетостроение, боевые роботы, участие иностранного капитала, кораблестроение, торсионные поля, высокоточное оружие и боеприпасы, «солдаты будущего», лучи поноса… в смысле - боевые лазеры, вертикальное интегрирование и ракетно - космическая техника…

АДРЕСА_3 . Даже всплакнул. Но почему-то в качестве роботизированного, верхом на гиперлупе «солдата будущего» в моем воображении возник Сеятель, выполненный шаловливой рукой ОСОБА_10 … Но с «Джавелином» наперевес.

Потом вспомнилась фотография, где ОСОБА_11 гордо выходит из стратегического объекта противогибридной обороны под кодовым названием «Вьетнам». Который - в целях введения противника в заблуждение! - был очень умело замаскирован антирадарным полиэтиленом, противорадиационными палками и высокообогащенным кизяком под гибрид городской свалки и конюшни времен товарища Буденного.

На этом фоне подумалось, что в качестве вишенки на тортик представленной стратегии не хватает высадки флотилии безэкипажных барж с боевыми лазерами на луны Юпитера - аккурат после «переможного» завершения (в смартфоне) вакцинации граждан уникальной украинской вакциной индийско - корейского производства, закупленной в Эмиратах через бразильскую компанию с бердичевским менеджментом и офшором на Бермудах.

Вот, помнится, году эдак в 2008 - во время учений на Ровенском полигоне, перед приездом главного пчеловода страны ОСОБА_13 , мы тоже …

Впрочем, зачем давать шанс агрессору скоропостижно умереть от смеха?

Путин нам еще живой нужен. Во-первых, для суда в Гааге. Во-вторых, как записано в стратегии ОСОБА_11 - для «полной ликвидации зависимости» от поставок материалов и комплектующих с рынков Российской Федерации.

Э-э-э… И вот тут меня стали предательски одолевать смутные сомнения…

Выходит, что сейчас эта самая зависимость не полностью ликвидирована? Или полностью, но слегка еще не ликвидирована? Или ликвидирована, но лишь в основном, с некоторыми издержками в виде отдельных перегибов на местах?

Стесняюсь спросить: а какие такие «комплектующие» мы до сих пор закупаем на рынке России, чтобы этой самой России клято противостоять?

Для танков солярка российская или белорусская из российской нефти - это раз. Авиационное топливо - два. Туалетная бумага для киборгов - три. А еще? Огласите пожалуйста весь список!

Или в стратегию президента случайно вкрались нарративы российской пропаганды?

Или как всегда - президент хороший, а среди его окружения действуют с новыми лицами «зеленые» Свинарчуки, завербованные ФСБ?

Или…

В общем, как бы - что уже стало доброй традицией! - из блистательной «перемоги» не получилась очередная «зрада».

Как в случае с новой версией «липецкой фабрики» - сериалом «Папик».

Эх, ОСОБА_14 ! А я вас было хвалить собрался…

Алексей Куракин, Украина».

Надалі, 11.08.2021 року о 10 год. 08 хв. ОСОБА_5 , реалізуючи свій протиправний умисел та попередню злочинну домовленість, розуміючи протиправність своїх дій, перебуваючи у невстановленому досудовим розслідуванням місці на території Хмельницької області, за допомогою програмного забезпечення - мобільного додатку «Telegram» з логіном « ОСОБА_6 », встановленого у належному йому мобільному телефоні «Xiaomi Redmi 5 Plus» (МEG7), з ІМЕІ1: НОМЕР_1 , ІМЕІ2: НОМЕР_2 , а також планшетному комп`ютері «Lenovo TB-J606L», серійний номер « НОМЕР_3 (82), надіслав представникам інтернет-ресурсу «News-front», які користуються програмним забезпеченням «Telegram» з логіном News-front» та номером телефону « НОМЕР_4 » підготовлену власноручно статтю із назвою: « ІНФОРМАЦІЯ_7 », яка опублікована цього ж дня о 10 год. 20 хв. за посиланням « ІНФОРМАЦІЯ_8 », відкритим для перегляду і ознайомлення з інформацією, яка у ньому розміщується, для будь-яких осіб без будь-яких обмежень, призначеним для публічного поширення та масового приймання аудіовізуальної інформації у вигляді електричних сигналів за допомогою побутових електронних приладів, і, відповідно до положень п.п. 20, 28, 54 ч. 1 ст. 2 Закону України від 16.12.2020 № 1089-IX «Про електронні комунікації», ст. 22 Закону України від 02.10.1992 № 2657-XII «Про інформацію» та абзацу 3 ч. 1 ст. 1 Закону України від 21.12.1993 № 3759-XII «Про телебачення і радіомовлення», використовується як аудіовізуальний (електронний) засіб масової інформації, із наступним змістом:

«Некий западный журналЫст Хулио ОСОБА_15 (в статье для издания El Confidencial, Испания) пытается втереть читателям вывод, основанный на «западных ценностях» - зимой 1942 года коварный Сталин подло обманул нежных, лирических, доверчивых немцев

Поэтому 6-я армия Фридриха Паулюса, которая была - внимание! - «обездвижена наступившей ужасной зимой» в Сталинграде, бесславно сгинула.

Как утверждает автор, советская разведка - через искусно созданную сеть двойных агентов убедила командование Вермахта в том, что основные действия на Восточном фронте, осенью - зимой 1942 года, развернуться на центральном участке. Подсунув Гитлеру детали операции «Марс» (Ржевско-Сычевская наступательная операция), Сталин цинично… я бы даже сказал - «зухвало» отвлек внимание немецких генералов от Сталинграда… А там были европейские немцы, венгры, итальянцы, румыны, хорваты.

«Настоящий обман!» - так называет действия руководства СССР журналЫст Хулио.

При этом писатель (ударение на первом слоге) Хулио как-то не утруждает себя простыми, элементарными вопросами.

Что забыли цивилизованные европейцы на советском Кавказе и в Сталинграде - за тысячи километров от своих родных домов? Гербарии или тосты собирали? Как так получилось, что намереваясь овладеть Кавказом еще в марте - апреле 1942 года и выйти к Волге в мае 1942 года (влажные мечты Гитлера образца осени 1941 года), немецкая армия вдруг столкнулась с «ужасной зимой» в Сталинграде? Ужасные русские весна\лето помешали осуществить новый «Блицкриг»? А, может быть, плохие и ужасные русские дороги? Бесконечные пространства русских степей? Зачем вообще надо было ждать «ужасную зиму», если передовые отряды Вермахта вышла к Волге (близ северной окраины Сталинграда) еще 22 августа 1942 года? А что немецкая разведка делала - детородными органами русские груши околачивали?

О мужестве солдат и офицеров Красной Армии мы не говорим. Они не могли мешать немцам по определению. Ведь они бесконечно «драпали»: с июня 1941 года по май 1945 года.

Нет, не утруждает себя подобными вопросами наш Хулио. Вместо этого он тихонько подвывает - дескать, в результате столь чудовищного обмана 90 тысяч доблестных солдатиков со всей Европы «были зажаты в тиски» и Сталин превратил их в «пушечное мясо».

После этого («ужасной зимы» и обмана), как печально констатирует автор - «Вермахт начал терять позиции на восточном фронте».

Ага, сам по себе «начал терять»!

Жаль, автор душещипательно не рассказал в цветах и красках, что из 90 тысяч обманутых европейцев (попавших в плен в Сталинграде) домой вернулось всего несколько тысяч.

Картина бесконечных ужасов и вселенской печали - результатов сталинской лжи была бы тогда очень полной.

Что же, ждем новых офигительных историй от западных журналЫстов.

P.S.

Если вы думаете, что на фото - справедливое возмездие, настигшее солдат Вермахта, пришедших в чужую страну убивать, порабощать, насиловать, грабить и за «жизненным пространством», вы глубоко ошибаетесь. На фото - невинные жертвы обмана! Смотрите, не перепутайте!

Алексей Куракин, Украина».

Окрім того, 12.01.2022 року у невстановлений досудовим розслідуванням час, ОСОБА_5 , реалізуючи свій протиправний умисел та попередню злочинну домовленість, розуміючи протиправність своїх дій, перебуваючи у невстановленому досудовим розслідуванням місці на території Хмельницької області, за допомогою програмного забезпечення - мобільного додатку «Telegram» з логіном « ОСОБА_6 », встановленого у належному йому мобільному телефоні «Xiaomi Redmi 5 Plus» (МEG7), з ІМЕІ1: НОМЕР_1 , ІМЕІ2: НОМЕР_2 , а також планшетному комп`ютері «Lenovo TB-J606L», серійний номер « НОМЕР_3 (82), надіслав представникам інтернет-ресурсу «News-front», які користуються програмним забезпеченням «Telegram» з логіном News-front» та номером телефону « НОМЕР_4 » підготовлену власноручно статтю із назвою: « ІНФОРМАЦІЯ_9 », яка опублікована цього ж дня о 13 год. 35 хв. за посиланням « ІНФОРМАЦІЯ_10 », відкритим для перегляду і ознайомлення з інформацією, яка у ньому розміщується, для будь-яких осіб без будь-яких обмежень, призначеним для публічного поширення та масового приймання аудіовізуальної інформації у вигляді електричних сигналів за допомогою побутових електронних приладів, і, відповідно до положень п.п. 20, 28, 54 ч. 1 ст. 2 Закону України від 16.12.2020 № 1089-IX «Про електронні комунікації», ст. 22 Закону України від 02.10.1992 № 2657-XII «Про інформацію» та абзацу 3 ч. 1 ст. 1 Закону України від 21.12.1993 № 3759-XII «Про телебачення і радіомовлення», використовується як аудіовізуальний (електронний) засіб масової інформації, із наступним змістом:

«Однажды наш домовой комитет «Четыре гендера», после ежевечернего хорового пения, затеял дискуссию - какое иметь собственное суждение по поводу неоднозначных событий в Казахстане? Чтобы, значит, правильно колебаться вместе с генеральной линией партии и правительства

Как всегда, мнения разделились. Одни предлагали уже собираться на заработки в Польшу - демонстрируя тем самым небывалый рост ВВП Украины и высокую готовность вступления в НАТО, другие отстаивали необходимость подать пример казахстанским «побратымам» в правильной ориентации евровектора - путем немедленного введения в стране продуктовых талонов на куриные каркасики. В смартфоне.

Но тут - очень вовремя! - протрезвело после праздников наше Министерство постмайданной высокой культуры и быта. И в лице Института массовой дебилиза… информации прислало трудящимся очередной «Глоссарий» единственно правильного мнения нашего мудрого руководства о майдане в Казахстане.

Оказывается, нельзя употреблять термины «мародеры», «беспорядки» и «погромы». Потому как эти, явно российские месседжи, цитирую: «…имеют четкую негативную коннотацию и обесценивают мотивацию мирных протестующих…»

Резали головы, убивали силовиков и громили магазины? Они же хотели жить как в Норвегии и Швеции!

Вот она - животворящая сила пришедшей с Запада культуры отмены! Не было никаких беспорядков - это вас кремлевская пропаганда охмурила!

Нельзя называть светлоликих участников мирных протестов «террористами», «погромщиками», «боевиками», «провокаторами» и «участниками бандформирований». Это оскорбляет чувства тех, кого необходимо характеризовать нейтрально - «повстанцы».

Не было никакой внешней агрессии. Милый, добрый, цивилизованный Запад даже и не пытался экспортировать в Казахстан очередную цветную революцию. Это все, цитирую: «…умышленная дезинформация властей Казахстана…».

Соответственно, ни о каких «миротворцах ОДКБ» или «силах ОДКБ» не может быть и речи. Это «интервенция ОДКБ»!

Нельзя употреблять и термины «украинский след», «майданные технологии», «Казахский Майдан». Это «… штампы российской пропаганды, направленные на демонизацию и дискредитацию общественных процессов в Украине».

То есть, если какие события в Казахстане вызывают у вас рвотный рефлекс и чувство стойкого дежавю - вы стали жертвой вражеской пропаганды и не верите в наше светлое будущее!

А мы поверили! И расходились с заседания просветленными. Ведь за нас власть думает! Это ли не истинный демократический рай?

Алексей Куракин, Украина».

Не бажаючи стати на шлях виправлення та продовжуючи свою злочинну діяльність, спрямовану на надання представникам іноземної держави (Російської Федерації) допомоги у проведенні підривної діяльності проти України в інформаційній сфері на шкоду інформаційній безпеці України, 22.02.2022 року у невстановлений досудовим розслідуванням час, ОСОБА_5 , реалізуючи свій протиправний умисел та попередню злочинну домовленість, розуміючи протиправність своїх дій, перебуваючи у невстановленому досудовим розслідуванням місці на території Хмельницької області, за допомогою програмного забезпечення - мобільного додатку «Telegram» з логіном « ОСОБА_6 », встановленого у належному йому мобільному телефоні «Xiaomi Redmi 5 Plus» (МEG7), з ІМЕІ1: НОМЕР_1 , ІМЕІ2: НОМЕР_2 , а також планшетному комп`ютері «Lenovo TB-J606L», серійний номер « НОМЕР_3 (82), надіслав представникам інтернет-ресурсу «News-front», які користуються програмним забезпеченням «Telegram» з логіном News-front» та номером телефону « НОМЕР_4 » підготовлену власноручно статтю із назвою: «Без паники! У президента Украины есть план «Ы»», яка опублікована цього ж дня о 10 год. 02 хв. за посиланням « ІНФОРМАЦІЯ_11 », відкритим для перегляду і ознайомлення з інформацією, яка у ньому розміщується, для будь-яких осіб без будь-яких обмежень, призначеним для публічного поширення та масового приймання аудіовізуальної інформації у вигляді електричних сигналів за допомогою побутових електронних приладів, і, відповідно до положень п.п. 20, 28, 54 ч. 1 ст. 2 Закону України від 16.12.2020 № 1089-IX «Про електронні комунікації», ст. 22 Закону України від 02.10.1992 № 2657-XII «Про інформацію» та абзацу 3 ч. 1 ст. 1 Закону України від 21.12.1993 № 3759-XII «Про телебачення і радіомовлення», використовується як аудіовізуальний (електронний) засіб масової інформації, із наступним змістом:

«С удивлением утром узнал, что вся Украина хором не спала и с трепетом ждала обращения Нашего Легитимного Недоразумения к нации

Дождались!

И… И ничего! Получился просто хороший, в "кварталовском" стиле сеанс абсолютно пустого по содержанию аутотренинга: "Мы спокойны! Мы хладнокровны! У великой нации великое, мудрое руководство!"

Судя по нервной, беззубой и хаотической реакции Запада, там все же ждали "агрессии" (привет эстонской разведке и ЦРУ, которое сейчас пытается понять - кудой будет тикать из Львова посольство США)

Вместо этого получили фактическое обеспечение Россией (которая считает себя не стороной - подписантом/участником "Минска", а всего лишь гарантом выполнения соглашений. Наравне с Германией и Францией) выполнения сразу нескольких пунктов Минских соглашений.

Не хотели вести прямые переговоры с какими-то левыми "террористами"? Пожалуйста, теперь можете спокойно разговаривать с официально признанными нами субъектами. Хотели прекращения огня на Донбассе? Пожалуйста! Или кто-то тут теперь осмелится размахивать б/у "Джавелином", поплевывая на договор России и "ЛДНР" о помощи (в том числе и военной) и сотрудничестве?

Кстати, бравые американцы заявляли, что будут считать "агрессией" даже пересечение российскими войсками украинской границы в "ЛДНР". Но - внезапно! - наше ОСОБА_16 (в соответствии с инструкциями из "Вашингтонского обкома") сделало вывод, что Россия всего только "легитимизировала свои войска на Донбассе, которые там были с 2014 года".

Слово "агрессия" не было произнесено. Что очень показательно.

Поэтому санкции будут страшными! США не будут поставлять высокотехнологичные "айфоны" в "ЛДНР", а Пасечнику с Пушилиным запрещен шопинг в Париже. И продолжится экономическое изматывание мировым сообществом России путем закупок у гибридного агрессора нефти, газа, угля и прочего сырья.

Но паниковать не стоит! Ведь у команды на Банковой было множество запасных планов "В", "С", "Д" и "Ы", параллельные кейсы, интересные треки, фоточки из "Норманди", домашние заготовки партитур для рояля и адженда. Поэтому наше мудрое руководство хладнокровно держит руку на пульсе, переводит СНБО в режим работы 24/7 и сурово, боясь произнести лишнее слово, продолжает ждать шагов "поддержки" от "Весь мир с нами!". И натужно думать: кто… "нам друг, а кто просто будет пугать Россию".

Жаль только, что очередной день "єдності" не объявили.

Алексей Куракин, Украина».

Разом з тим, 28.02.2022 року о 16 год. 36 хв., ОСОБА_5 , реалізуючи свій протиправний умисел та попередню злочинну домовленість, розуміючи протиправність своїх дій, перебуваючи у невстановленому досудовим розслідуванням місці на території Хмельницької області, за допомогою програмного забезпечення - мобільного додатку «Telegram» з логіном « ОСОБА_6 », встановленого у належному йому мобільному телефоні «Xiaomi Redmi 5 Plus» (МEG7), з ІМЕІ1: НОМЕР_1 , ІМЕІ2: НОМЕР_2 , а також планшетному комп`ютері «Lenovo TB-J606L», серійний номер « НОМЕР_3 (82), опублікував підготовлену власноручно статтю із назвою: « ІНФОРМАЦІЯ_12 , мире и скотстве» у власному телеграм-каналі з логіном « ІНФОРМАЦІЯ_13 », відкритому для перегляду і ознайомлення з інформацією, яка у ньому розміщується, для будь-яких осіб без будь-яких обмежень, призначеному для публічного поширення та масового приймання аудіовізуальної інформації у вигляді електричних сигналів за допомогою побутових електронних приладів, і, відповідно до положень п.п. 20, 28, 54 ч. 1 ст. 2 Закону України від 16.12.2020 № 1089-IX «Про електронні комунікації», ст. 22 Закону України від 02.10.1992 № 2657-XII «Про інформацію» та абзацу 3 ч. 1 ст. 1 Закону України від 21.12.1993 № 3759-XII «Про телебачення і радіомовлення», використовується як аудіовізуальний (електронний) засіб масової інформації, із наступним змістом:

«1.Любую современную войну можно назвать "спецоперацией", "гуманитарным вторжением", "умной", "высокоточной", "интеллектуальной", "аккуратной" и даже "гуманной". Хватает на пару часов. Максимум на день. Затем срабатывает человеческий фактор, происходят ошибки или подводит техника.

Как только погибает первый ребенок, женщина, любой гражданский - "спецоперация" становится войной и превращается в скотство и бойню.

Кто не согласен, сразу пишите количество убитых детей, которое вы считаете допустимым. Своих не забудьте включить.

2. Мир уже не будет прежним. Каким будет этот новый миропорядок мы пока не знаем.

Для нас, для Украины - есть два крайних варианта.

Война закончится сегодня - завтра в результате переговоров, начнутся взаимные уступки, компромиссы, признания, изменение Конституции и т.п. Но нас ждет жесточайший экономический кризис. Из-за разрушенной инфраструктуры, нарушенных логистических цепочек, санкций, торговой войны в мире и политического кризиса. Стрелять могут прекратить сегодня, кризис растянется на годы. Простые люди станут еще беднее, ворье станет воровать еще больше.

Второй крайний вариант - мир будет скатываться в пропасть тотальной войны и ядерного апокалипсиса. (Увы, глядя на политиков, невольно соглашаешься с теми учеными, которые полагают разум - багом, сбоем, ошибкой эволюции)

И дай Бог, чтобы мы остановились где-то между этими крайностями.

3.Увы, Западу, "который с нами" наиболее выгоден вариант продолжения войны в Украине и превращения ее в громаднейшее Алеппо. Чем больше разрушений и смертей - тем больше можно демонизировать Россию, обкладывать санкциями, вытеснять ее с мировых рынков, ослаблять связку Россию - Китай. Разрушенную до основания страну легче скупить - оптом.

4.Все, что нам сейчас "вливают" в мозг - нельзя назвать правдой. 99,9% информации - это элементы пропаганды и информационной войны. Со всех сторон. "Делите" увиденное и услышанное на десять, старайтесь получать информацию из разных источников, прежде чем паниковать и нервничать - всегда дожидайтесь подтверждения или опровержения важных новостей.

Основная масса сегодняшних "новостей" - это не о фактах. Это попытка вызвать в людях эмоции.

5.Всем, кто пытается разжечь ненависть между народами и ищет врагов среди тех, кто не умеет с "правильным" акцентом произносить слово "паляниця", кто воюет с детьми российских офицеров - рассылая им сообщения о гибели их отцов, кто хейтит мэра украинского города - оставшегося со своими горожанами при захвате города российскими войсками, кто пытается с умным видом обосновать, что дети Донбасса чем-то лучше или хуже детей, рождающихся в бомбоубежищах Киева, что эвакуированные в Хмельницкий люди должны испытывать какое либо чувство вины перед эвакуированными в Ростов…

Что я могу сказать? Идите на хй!

Вам нужен враг? Он в телевизоре - из безопасного места рассказывает чужим детям, как правильно воевать и умирать.

6.У ОСОБА_17 уже два дня на фейсбучике висит пост о необходимости "выявления и уничтожения" фиолетовых огней в домах граждан… То есть, обычных фитолапм, которыми любители цветов подсвечивают свои растения ночью.

Вся эта охота за "метками" и мигающими огоньками, борьба с уличным освещением и дорожными указателями, публикация "левых" списков "подозрительных" автомобилей, посыпание чердачных помещений мукой - для выявления следов посторонних (кстати, мучная пыль в замкнутом пространстве может так ёбнть, что и ракеты не надо будет), массовая и бесконтрольная раздача оружия, охота бдительных граждан на других бдительных граждан, которые бдительно осматривают крыши или подвалы… Весь этот психоз вызывается с одной целью - превратить людей в испуганное стадо послушных обезьян и увеличить количество жертв.

Не будь ОСОБА_29. Думай! Оставайтесь людьми!».

У текстових повідомленнях ОСОБА_5 , зафіксованих під час комунікації між ним та представниками інтернет-ресурсу «News-front», а також у вищевказаних публікаціях ОСОБА_5 , розміщених на сайті «News-front», містяться висловлювання, зміст яких вказує на надання ОСОБА_5 допомоги представникам іноземної держави (Російської Федерації) у проведенні підривної діяльності проти України в інформаційній сфері на шкоду інформаційній безпеці України.

Зміст комунікації ОСОБА_5 із представниками інтернет-ресурсу «News-front», які є представниками іноземної держави (зокрема Російської Федерації), їх стверджувальний характер, ситуативний контекст реалізації та відсутність у письмовому мовленні учасників переписки мовних засобів вираження заперечення, припущення, сумніву щодо істинності викладеної в них інформації і заперечення своєї обізнаності або участі в обговорюваних ситуаціях свідчить про підготовку та розповсюдження ОСОБА_5 на російських і українських інтеренет-ресурсах та в месенджері «Telegram» інформаційних матеріалів певного змісту, а також на те, що така діяльність контролюється та координується представниками російсько-пропагандистського інформаційного агентства «News-front», і саме це агентство погоджує теми публікацій (зміст та контекст реалізації яких вказує, загалом, на антиукраїнську спрямованість) та дає вказівки (поради та настанови) щодо їх створення і поширення.

В результаті вказаних дій ОСОБА_5 завдана шкода інформаційній безпеці України, яка полягає в розповсюдженні у кожній із вказаних вище статей (публікацій) недостовірної та необ`єктивної інформації, спрямованої на цільову аудиторію в Україні та у Російській Федерації, шляхом поширення негативних інформаційних впливів, в тому числі завдяки скоординованому поширенню недостовірної інформації, яка спрямована на підрив національної безпеки України, її національних інтересів, ліквідацію української державності та знищення української ідентичності, провокування проявів екстремізму, панічних настроїв у суспільстві, загострення і дестабілізацію суспільно-політичної та соціально-економічної ситуації в Україні в інтересах Російської Федерації та безпосередньо полягає в свідомих діях ОСОБА_5 (в тому числі шляхом співпарці із веб-сайтом «News-front.info», який перебував під санкціями, та пов`язаним із веб-сайтом телеграм-каналом « ІНФОРМАЦІЯ_14 »), направлених на поширення негативних інформаційних впливів в інтересах Російської Федерації, з метою просування серед значної кількості громадян України недостовірної та необ`єктивної інформації, яка містить наративи щодо:- невизнання наявності в Україні легітимно обраного та міжнародно визнаного політичного керівництва, яке спирається на більшість громадян України, делегітимізація, дискредитація, зневага та висміювання політичного керівництва України;- знецінення національних цінностей, героїв, історичних національних постатей України, перетворення їх на злочинців; - невизнання демократичних процесів в Україні, в тому числі з 2013 року;-тверджень про відсутність права на самостійне ухвалення рішень та підконтрольність української влади іноземним державам;-порівняння громадян України з фашистами, нацистами часів Другої Світової війни; - знецінення потенціалу Збройних сил України та сил оборони, підштовхуючи читача до думки, що Україна не має військового потенціалу;-залежності України від держави-агресора Російської Федерації та Республіки Білорусь;-невизнання та заперечення факту існування держави Україна у міжнародно визнаних кордонах;- невизнання статусу Російської Федерації як держави-агресора стосовно України.

Обвинувачений ОСОБА_5 підлягає кримінальній відповідальності за ч. 1 ст. 111 КК України - державну зраду, тобто діяння, умисно вчинене громадянином України на шкоду інформаційній безпеці України: наданні представникам іноземної держави допомоги у проведенні підривної діяльності проти України.

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений ОСОБА_5 , суду показав, що за обставин вказаних в обвинувальному акті, спілкувався з представниками інтернет-ресурсу «News-front», які є представниками Російської Федерації та надавав допомогу останнім, а саме здійснював написання статей, посилання на які надсилав представникам інтернет-ресурсу «News-front» через мобільний додаток «Telegram». Вподальшому, такі статті публікувалися на телеграм каналі « ІНФОРМАЦІЯ_2 ». Зокрема, 10.01.2021 року опубліковано статтю із назвою: « ІНФОРМАЦІЯ_3 »; ІНФОРМАЦІЯ_15 опубліковано статтю із назвою: « ІНФОРМАЦІЯ_16 »; ІНФОРМАЦІЯ_17 опубліковано статтю із назвою: « ІНФОРМАЦІЯ_7 »; ІНФОРМАЦІЯ_18 опубліковано статтю із назвою: « ІНФОРМАЦІЯ_9 »; ІНФОРМАЦІЯ_19 опубліковано статтю із назвою: «Без паники! У президента Украины есть план «Ы»»; 28.02.2022 року опубліковано статтю із назвою: « ІНФОРМАЦІЯ_20 ». Вину у вчиненому визнав, щиро розкаявся, просив суворо не карати.

Вина обвинуваченого ОСОБА_5 у скоєнні інкримінованого йому злочину, крім його показів, підтверджується також іншими дослідженими у судовому засіданні доказами:

- даними повідомлення заступника начальника Управління СБУ у Хмельницькій обл. від 03.03.2022 року про те, що громадянин України ОСОБА_5 підготовлює публікації на замовлення представників російського пропагандистського агентства « ІНФОРМАЦІЯ_14 », які в подальшому поширюються на інтернет-ресурсах та «Telegram» каналах підконтрольних Російській Федерації;

- даними довідки спеціаліста щодо семантико-текстуального аналізу текстів, відповідно до якої тексти розміщенні на сторінках web.telegram.org//z/-1363392586 статті ОСОБА_18 містять в завуальованій та відкритій формі дії, які спрямовані на насильницьку зміну, підтримку військового вторгнення Росії і повалення конституційного ладу в Україні;

- даними протоколів огляду Інтернет сторінок від 04.03.2022 року, 19.05.2022 року та фотозображеннями, відповідно до яких на підставі доручення слідчого від 04.03.2022 року та 17.05.2022 року, оглянуто Інтернет сайти та соціальні мережі російського пропагандистського агентства « ІНФОРМАЦІЯ_14 » та акаунт в месенджерері «Telegram», де виявлено опубліковані інформаційні матеріали підготовлені ОСОБА_19 під псевдонімом « ОСОБА_6 », зокрема:«Без паники! У президента Украины есть план «Ы»» від 22.02.2022 року; «На Украине война болванов против необолваненных усилится» від 10.01.2021 року; «Казахстан в проекции украинского демократического рая» від 12.01.2022 року; «Бусидо «95 квартала» - у клоуна нет цели, есть только путь» від 16.04.2021 року; «О войне, мире и скотстве», які мають антиукраїнський характер, дискредитують вище керівництво держави та посягають на територіальну цілісність України;

- даними протоколу огляду Інтернет сторінок від 27.10.2022 року та фотозображеннями, відповідно до якого на підставі доручення слідчого від 04.03.2022 року, оглянуто інформацію розміщену на Інтернет сайтах про російське пропагандистське агентство «NEWSFRONT», «ООО Медиагруп Нюсфрон», де виявлено відомості про його власника - ОСОБА_20 та співзасновників - ОСОБА_21 , ОСОБА_22 , генерального директора - ОСОБА_23 .. Також встановлено, що до ТОВ «МЕДІАГРУП НЬЮСФРОНТ» та відносно ОСОБА_20 , ОСОБА_24 , ОСОБА_23 застосовано санкції рішенням РНБО України, які введено в дію Указами Президента України (№ 82/2019 від 19.03.2019; № 184/2020 від 14.05.2020; № 726/2022 від 19.10.2022;);

- даними протоколу обшуку від 07.03.2022 року, відповідно до якого на підставі ухвали слідчого судді від 05.03.2022 року проведено обшук за місцем роботи ОСОБА_5 - котельні МКП «Хмельницьктеплокомуненерго» за адресою: м.Хмельницький вул. Майборського, 5, де в лабораторії котельні було виявлено та вилучено речі ОСОБА_5 : мобільний телефон «Redmi 5 Plus» IMEI1: НОМЕР_1 , ІМЕІ 2: НОМЕР_5 з сім картою «Київстар» НОМЕР_6 , з флеш накопичувачем на 16 Gb у чохлі чорного кольору, планшет «Lenovo Tab Р11», модель TB-J606L ІМЕІ: НОМЕР_7 у чохлі чорного кольору та сім-картою «Київстар» НОМЕР_6 , з флеш накопичувачем на 64 Gb; записник синього кольору з написом «Гермес», флеш-накопичувач сірого кольору 8 Gb з номером D33B29;

- даними висновку комп`ютерно-технічної експертизи № СЕ-19/123-22/1816-КТ від 15.03.2022 року, відповідно до якого на носіях інформації планшетного комп`ютера «Lenovo Tab Р11», виявлено зображення, які містять інформацію щодо стосовно персональних даних: користувача планшету kuraki* ІНФОРМАЦІЯ_21 , інформацію щодо логіків, паролів доступу до електронних сервісів, інформацію про обмін повідомленнями за допомогою інтернет месенджерів: «Telegram» та «Messenger», історію доступу до мережі Інтернет (веббраузер «Chrome») . На носіях інформації планшетного комп`ютера «Lenovo Tab Р11» виявлено графічні файли, яка міститься в звіті на дисках для лазерних систем зчитування, що додаються до висновку експерта.;

- даними протоколу огляду речових доказів від 15.03.2022 року та додатком до нього, відповідно до якого оглянуто планшет «Lenovo Tab Р11», модель TB-J606L ІМЕІ: НОМЕР_7 та інформацію на диску на якому виявлено файли і папки;

- даними висновку комп`ютерно-технічної експертизи № СЕ-19/123-22/1815-КТ від 14.03.2022 року, відповідно до якого в пам`яті мобільного телефону « Xiaomi Redmi 5 Plus» IMEI1: НОМЕР_1 , ІМЕІ 2: НОМЕР_5 міститься інформація про вхідні та вихідні СМС повідомлення, обмін повідомленнями за допомогою інтернет-месенджерів «Viber», «Telegram», «Facebook Messenger» та видалені повідомлення електронної пошти «Gmail». Інформацію щодо вмісту телефонної книги, вхідні, вихідні телефонні з`єднання, виявлені графічні файли, відео файли та файли документів міститься у звіті на дисках, що додаються до висновку експерта.;

- даними висновку комп`ютерно-технічної експертизи № СЕ-19/123-22/1817-КТ від 10.03.2022 року, відповідно до якого на флеш накопичувачі сірого кольору «Silicon Power» s/n: 10110158Е6АВ0300В1890264 об`ємом 8 Gb виявлено видалені файли;

- даними протоколу обшуку від 07.03.2022 року, відповідно до якого на підставі ухвали слідчого судді від 05.03.2022 року проведено обшук за місцем проживання ОСОБА_5 за адресою: АДРЕСА_2 , де було виявлено та вилучено речі ОСОБА_5 : ноутбук «Lenovo» Ideapad 110-15IBR s/n PF0MRW0X із зарядним пристроєм, жорсткий диск SATA/64MB Cache WD20EARS s/n WMAZA2776516, жорсткий диск HGST s/n CR153SXK , документ із грифом обмеження доступу «Для службового користування» № 157 дск від 16.08.2012;

- даними висновку комп`ютерно-технічної експертизи № СЕ-19/123-22/1818-КТ від 16.03.2022 року, відповідно до якого на жорсткому диску ноутбуку «Lenovo» Ideapad 110-15IBR s/n PF0MRW0X виявлено збережені логіни, паролі доступу до веб-ресурсів, переписку за допомогою програмного забезпечення «Viber», виявлено лог-файли програмного забезпечення «Viber», «Telegram», файли зображень в каталозі «1818kt_файлы», інформацію щодо відвідування мережі інтернет «Browsing History Items.html». Інформація з характеристиками виявлених файлів міститься в електронних таблицях на диску, що додається до висновку експерта.;

- даними повідомлення начальника 4 сектору 3 відділу ГВЗНД УСБУ у Хмельницькій обл. від 14.03.2022 року, відповідно до якого ОСОБА_25 є представником проросійських телеканалів ОСОБА_26 та використовує моб.телефон № НОМЕР_8 для спілкування з ОСОБА_5 ; телефонний номер НОМЕР_4 є одним із контактних телефонів російського пропагандистського агентства «News -front»;

- даними протоколу огляду від 04.05.2022 року, відповідно до якого на підставі доручення слідчого від 21.04.2022 року, оглянуто оптичні диски DVD-R, які є додатками до висновків комп`ютерно-технічних експертиз, на яких містяться папки, файли, зокрема з відео файлом під назвою « ОСОБА_27 » на якому зафіксовано телефонний контакт НОМЕР_4 , який є одним із контактних телефонів російського пропагандистського агентства «News -front» та використовувався в мессенджері «Telegram» під назвою « ОСОБА_6 ». Також на вкладці «Contacts» встановлено телефонні номера: НОМЕР_9 , НОМЕР_10 , НОМЕР_11 країни походження РФ, які зберігалися на мобільному телефоні «Xiaomi Redmi 5 Plus»;

- даними протоколу огляду від 20.05.2022 року, відповідно до якого на підставі доручення слідчого від 17.05.2022 року, оглянуто матеріали спілкування ОСОБА_5 з представниками інтернет-ресурсу «NEWSFRONT» та ОСОБА_28 в телеграм-каналі « ІНФОРМАЦІЯ_22 » з 07.03.2020 року до 22.10.2021 року;

- даними висновку судової лінгвістичної семантико-текстуальної експертизи № 13819/22-39 від 18.10.2022 року, відповідно до якого у текстових повідомленнях зафіксованих під час комунікації між ОСОБА_5 та представником (представниками) інтернет-ресурсу «News-

front», містять висловлювання, зміст яких вказує на надання ОСОБА_5 представникам іноземної держави (Російської Федерації) допомоги у проведенні підривної діяльності проти України в інформаційній сфері на шкоду інформаційної безпеки України.

У текстових повідомленнях, зафіксованих під час комунікації між

ОСОБА_5 та представником (представниками) інтернет-ресурсу «News-

front», не містяться висловлювань, зміст яких вказує на бажання отримати та

отримання ОСОБА_5 грошових виплат від представників іноземної держави (Російської Федерації) за здійсненням ним підривної діяльності проти України. У публікаціях ОСОБА_5 , розміщених на сайті «NEWSFRONT» під назвами «Без паники! У президента Украины есть план «Ы»» від 22.02.2022, «Казахстан в проекции украинского демократического рая» від 12.01.2022, «На Украине война болванов против необолваненых усилится» від 10.01.2022, «Как обелить нацизм - рецепты 2021» від 11.08.2021, «Бусидо «95 квартала» - у клоуна нет цели, есть только путь» від 16.04.2021, а також 28.02.2022 в месенджері «Telegram» під назвою « ОСОБА_6 » у статті під назвою « ІНФОРМАЦІЯ_20 »; містяться висловлювання, зміст яких вказує на надання ОСОБА_5 представникам іноземної держави допомоги у проведенні підривної діяльності проти України в інформаційній сфері на шкоду інформаційної безпеки України;

- даними висновку комплексної судової психолого-лінгвістичної експертизи № 2486/23-61/2487/23-09/22-39 від 09.02.2022 року, відповідно до якого зміст тексту переписки ОСОБА_5 із представником (представниками) інтернет-ресурсу «News-front» у період часу з 07.03.2020 року по 12.07.2021 року, вказує на те, що ОСОБА_5 усвідомлював, що спілкується із представником іноземної держави, зокрема Російської Федерації;

- даними довідки Центру протидії дезінформації РНБО України від 16.03.2023 року, відповідно до якої шкода завдана ОСОБА_5 інформаційній безпеці України, полягає в розповсюдженні недостовірної та необ`єктивної інформації, спрямованої на цільову аудиторію в Україні та у Російській Федерації, шляхом поширення негативних інформаційних впливів, в тому числі завдяки скоординованому поширенню недостовірної інформації, яка спрямована на підрив національної безпеки України, її національних інтересів, ліквідацію української державності та знищення української ідентичності, провокування проявів екстремізму, панічних настроїв у суспільстві, загострення і дестабілізацію суспільно-політичної та соціально-економічної ситуації в Україні в інтересах Російської Федерації та безпосередньо полягає в свідомих діях ОСОБА_5 направлених на поширення негативних інформаційних впливів в інтересах Російської Федерації, з метою просування серед значної кількості громадян України недостовірної та необ`єктивної інформації, яка містить наративи щодо невизнання наявності в Україні легітимно обраного та міжнародно визнаного політичного керівництва, яке спирається на більшість громадян України, делегітимізація, дискредитація, зневага та висміювання політичного керівництва України; знецінення національних цінностей, героїв, історичних національних постатей України, перетворення їх на злочинців; невизнання демократичних процесів в Україні, в тому числі з 2013 року; тверджень про відсутність права на самостійне ухвалення рішень та підконтрольність української влади іноземним державам; порівняння громадян України з фашистами, нацистами часів Другої Світової війни; знецінення потенціалу Збройних сил України та сил оборони, підштовхуючи читача до думки, що Україна не має військового потенціалу; залежності України від держави-агресора Російської Федерації та Республіки Білорусь; невизнання та заперечення факту існування держави Україна у міжнародно визнаних кордонах; невизнання статусу Російської Федерації як держави-агресора стосовно України.

Суд дослідивши надані сторонами кримінального провадження докази в судовому засідання, здійснивши їх оцінку та за своїм внутрішнім переконанням, яке ґрунтується на всебічному, повному й неупередженому дослідженні всіх обставин кримінального провадження, керуючись законом, оцінюючи кожний доказ з точки зору належності, допустимості, достовірності, та сукупності зібраних доказів - з точки зору достатності та взаємозв`язку для прийняття відповідного процесуального рішення, приходить до висновку, що досліджені судом докази у своїй сукупності доводять винуватість ОСОБА_5 у вчиненні кримінального правопорушення поза розумним сумнівом.

Наведені вище і досліджені судом докази отримані у порядку, встановленому КПК України, підтверджують існування обставин, які відповідно до ст. 91 КПК України підлягають доказуванню у кримінальному провадженні, зокрема подію кримінального правопорушення (час, місце, спосіб, наслідки вчинення злочину) та інші обставини, які мають значення для кримінального провадження, а відтак в силу положень ст.ст. 84, 85, 86 КПК України є належними, допустимими, достовірними.

Таким чином, оцінюючи вивчені в судовому засіданні докази, які не викликають у суду сумнівів в законності їх отримання та допустимості під час розгляду в судовому засіданні, суд вважає вину обвинуваченого доведеною та його дії кваліфікує за ч. 1 ст. 111 КК України, як державну зраду, тобто діянні, умисно вчиненому громадянином України на шкоду інформаційній безпеці України: наданні представникам іноземної держави допомоги у проведенні підривної діяльності проти України.

При призначенні покарання суд враховує ступінь тяжкості вчиненого злочину, особу винного та обставини, що пом`якшують та обтяжують йому покарання.

ОСОБА_5 , раніше не судимий, характеризується позитивно, одружений, має на утриманні непрацездатну матір, на обліку у психоневрологічному та наркологічному диспансері не перебуває, хворіє, має онкологічне захворювання.

Обставиною, що пом`якшує покарання обвинуваченому відповідно до ст. 66 КК України, є визнання вини, щире каяття, активне сприяння розкриттю кримінального правопорушення, має на утриманні непрацездатну матір.

Обставини, що обтяжують покарання обвинуваченому відповідно до ст. 67 КК України не встановлено.

Приймаючи до уваги характер діяння і спосіб його вчинення, суспільну небезпеку скоєного злочину, з урахуванням особи винного та стан його здоров`я, позицію прокурора, суд приходить до висновку, що виправлення останнього та запобігання вчинення ним нових злочинів можливе лише за умови ізоляції від суспільства і йому слід призначити покарання із застосуванням положень ч. 1 ст. 69 КК України у виді позбавлення волі, нижче від найнижчої межі, встановленої в санкції ч. 1 ст. 111 КК України з конфіскацією всього його майна, крім житла, оскільки саме таке покарання буде необхідним та достатнім для виправлення обвинуваченого та для запобігання вчиненню ним нових злочинів у майбутньому.

Початок строку відбування покарання обвинуваченому ОСОБА_5 рахувати з дня набрання вироком законної сили, з врахуванням вимог ч. 5 ст. 72 КК України, зарахувавши в строк відбуття покарання час попереднього ув`язнення з 10.04.2023 року до дня вступу вироку в законну силу включно із розрахунку один день попереднього ув`язнення за один день позбавлення волі.

Підстав для зміни запобіжного заходу ОСОБА_5 на більш мякий запобіжний захід немає, так як продовжують існувати ризики, передбачені ст. 177 КПК України, тому до набрання вироком законної сили запобіжний захід відносно ОСОБА_5 слід залишити у вигляді тримання під вартою.

Відповідно до ч. 4 ст. 174 КПК України суд одночасно з ухваленням судового рішення, яким закінчується судовий розгляд, вирішує питання про скасування арешту майна.

Документально підтверджені витрати на залучення експерта становлять 49 468 грн. 30 коп., у відповідності до ч.2 ст. 124 КПК України, підлягають стягненню з обвинуваченого на користь держави.

Питання щодо речових доказів необхідно вирішити згідно вимог ч. 9 ст. 100 КПК України.

Керуючись ст. ст. 128, 368, 369, 370, 371, 373, 374 КПК України суд,-

у х в а л и в:

ОСОБА_5 визнати винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 111 КК України, та призначити йому покарання із застосуванням ст. 69 КК України у виді 5 (п`яти) років позбавлення волі з конфіскацією всього належного йому на праві власності майна, крім житла.

Початок строку відбування покарання ОСОБА_5 рахувати з дня набрання вироком законної сили, зарахувавши в строк відбуття покарання час попереднього ув`язнення з 10.04.2023 року до дня набрання вироком в законної сили із розрахунку один день попереднього ув`язнення за один день позбавлення волі.

До набрання вироком законної сили запобіжний захід відносно ОСОБА_5 залишити попередній - тримання під вартою.

Стягнути з ОСОБА_5 на користь державного бюджету документально підтверджені витрати на залучення експертів в розмірі 49 468( сорок дев`ять тисяч чотириста шістдесят вісім) грн. 30 коп.

Арешт накладений ухвалами слідчого судді від 08.03.2023 року на: мобільний телефон «Redmi 5 Plus» IMEI1: НОМЕР_1 , ІМЕІ 2: НОМЕР_5 з сім картою «Київстар» НОМЕР_6 , з флеш накопичувачем на 16 Gb у чохлі чорного кольору, планшет «Lenovo Tab Р11», модель TB-J606L ІМЕІ: НОМЕР_7 у чохлі чорного кольору та сім-картою «Київстар» НОМЕР_6 , з флеш накопичувачем на 64 Gb; записник синього кольору з написом «Гермес», флеш-накопичувач сірого кольору 8 Gb з номером D33B29; ноутбук «Lenovo» Ideapad 110-15IBR s/n PF0MRW0X із зарядним пристроєм, жорсткий диск SATA/64MB Cache WD20EARS s/n WMAZA2776516, жорсткий диск HGST s/n CR153SXK, документ із грифом обмеження доступу «Для службового користування» № 157 дск від 16.08.2012 - скасувати.

Речові докази по справі:

- мобільний телефон «Redmi 5 Plus» IMEI1: НОМЕР_1 , ІМЕІ 2: НОМЕР_5 з сім картою «Київстар» НОМЕР_6 , з флеш накопичувачем на 16 Gb у чохлі чорного кольору, флеш накопичувач «Silicon Power» s/n: 10110158Е6АВ0300В1890264 об`ємом 8 Gb (квитанція № 216 від 15.03.2022 року), планшет «Lenovo Tab Р11», модель TB-J606L ІМЕІ: НОМЕР_7 у чохлі чорного кольору та сім-картою «Київстар» НОМЕР_6 , з флеш накопичувачем на 64 Gb (квитанція № 218 від 20.03.2022 року), ноутбук «Lenovo» Ideapad 110-15IBR s/n PF0MRW0X із зарядним пристроєм, жорсткий диск SATA/64MB Cache WD20EARS s/n WMAZA2776516, жорсткий диск HGST s/n CR153SXK (квитанція № 217 від 20.03.2022 року), які передано на зберігання до кімнати зберігання речових доказів Управління СБУ у Хмельницькій обл. - конфіскувати в дохід держави.

- записник синього кольору з написом «Гермес» (квитанція № 218 від 20.03.2022 року), який передано на зберігання до кімнати зберігання речових доказів Управління СБУ у Хмельницькій обл. - повернути ОСОБА_5 ..

На вирок може бути подана апеляційна скарга до Хмельницького апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня проголошення вироку. Апеляційна скарга подається через Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги вирок, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції.

Копію вироку, після його проголошення, негайно вручити обвинуваченому та прокурору, інші учасники судового провадження мають право отримати копію вироку в суді.

Суддя:

Джерело: ЄДРСР 111717205
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку