open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

№ 536/491/23

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

31 травня 2023 року суддя Кременчуцького районного суду Полтавської області Даніліна Жанна Олександрівна розглянувши у приміщенні суду адміністративний матеріал, який надійшов з Кременчуцького районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Полтавській області Національної поліції України про притягнення до адміністративної відповідальності

ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 . громадянки України, паспорт НОМЕР_1 , адреса місця реєстрації та проживання: АДРЕСА_1 ,

за вчинення правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 195-4 Кодексу України про адміністративні правопорушення, суддя

УСТАНОВИВ:

Згідно із протоколом про адміністративне правопорушення серії ВАВ №431312, складеного 09 січня 2023 року інспектором СКОЗ Кременчуцького РУП капітаном поліції Кобзарьов А. С., 09 січня 2023 року о 12 год 20 хв громадянка ОСОБА_1 маючи у власності спецзасіб форми 12Р кл 9мм №ВІ105530, дозвіл №9156 дійсний до 16 липня 2024 року, порушила порядок зберігання спеціальних засобів.

Постановою Кременчуцького районного суду Полтавської області від 03 лютого 2023 року у справі №536/171/23 повернуто матеріали справи про адміністративне правопорушення відносно ОСОБА_1 щодо вчинення правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 195-4 Кодексу України про адміністративні правопорушення до Кременчуцького районного управління поліції в Полтавській області Головного управління Національної поліції, для доопрацювання.

21 березня 2023 року до Кременчуцького районного суду Полтавської області повторно надійшли матеріали справи про адміністративне правопорушення відносно ОСОБА_1 за частиною 1 статті 195-4 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Згідно рапорта капітана поліції ОСОБА_2 під час доопрацювання матеріалу про притягнення до адміністративної відповідальності громадянки ОСОБА_1 установлено, що 09 січня 2023 року місцем скоєння адміністративного правопорушення є АДРЕСА_2 .

У приміщенні суду ОСОБА_1 визнала свою вину у вчиненому правопорушенні.

Дослідивши матеріали справи, суддя вважає, що провадження у справі про адміністративне правопорушення відносно ОСОБА_1 підлягає закриттю, виходячи з наступного.

Частиною 1статті 195-4Кодексу Українипро адміністративніправопорушення передбаченаадміністративна відповідальність за порушення порядку виробництва, придбання, зберігання чи продажу електрошокових пристроїв і спеціальних засобів, що застосовуються правоохоронними органами.

На підтвердження вчинення адміністративного правопорушення суду надано: протокол вилучення вогнепальної зброї від 09 січня 2023 року; рапорт капітана поліції Кобзарьова А. С.

Відповідно до вимог статті 38 Кодексу України про адміністративні правопорушення, якщо справи про адміністративні правопорушення відповідно до цього Кодексу чи інших законів підвідомчі суду (судді), стягнення може бути накладено не пізніш як через три місяці з дня вчинення правопорушення, а при триваючому правопорушенні не пізніш як через три місяці з дня його виявлення.

Згідно із пунктом 7 статті 247 Кодексу України про адміністративні правопорушення провадження у справі про адміністративне правопорушення не може бути розпочато, а розпочате підлягає закриттю за закінченням на момент розгляду строків, передбачених статтею 38 цього Кодексу.

Ураховуючи, що строки притягнення до адміністративної відповідальності ОСОБА_1 за частиною 1 статті 195-4 Кодексу України про адміністративні правопорушення сплинули, оскільки строк притягнення до адміністративної відповідальності слід обчислювати з 09 січня 2023 року, провадження у справі необхідно закрити.

Керуючись статтями 38, 195-4, 247, 283-284 Кодексу України про адміністративні правопорушення, суддя

ПОСТАНОВИВ:

Закрити провадження у справі про адміністративне правопорушення відносно ОСОБА_1 за частиною 1 статті 195-4 Кодексу України про адміністративні правопорушення, у зв`язку із закінченням строків накладення адміністративного стягнення, передбачених статтею 38 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Вилучені речі згідно протоколу вилучення вогнепальної зброї від 09 січня 2023 року, а саме: вогнепальна зброя (спецзасіб) Форт 12Р кл. 9 мм НОМЕР_2 , повернути ОСОБА_1 .

На постанову може бути подано апеляційну скаргу до Полтавського апеляційного суду протягом 10 днів з моменту винесення постанови.

СуддяЖанна Олександрівна Даніліна

Джерело: ЄДРСР 111222474
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку