open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 515/626/23

Провадження № 3/515/895/23

Татарбунарський районний суд Одеської області

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

22 травня 2023 року Татарбунарського районного суду Одеської області Зубов О.С., за участю особи, яка притягується до адміністративної відповідальності, ОСОБА_1 , розглянувши матеріали, які надійшли від Відділення поліції №2 Білгород-Дністровського РВП ГУНП в Одеській області про притягнення до адміністративної відповідальності

ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстрованого та проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 , офіційно не працевлаштованого, за ч.1ст.160 КУпАП,

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 20 квітня 2023 року близько 09:40 по вул.23 Серпня, 13 в м.Татарбунари Білгород-Дністровського району Одеської області біля тимчасової споруди №13 здійснював торгівлю з рук молочною продукцією у невстановленому місці, чим вчинив адміністративне правопорушення, передбачене ч.1ст.160 КУпАП, а саме торгівля з рук у невстановлених місцях.

У судовому засіданні ОСОБА_1 вину свою не визнав, пояснивши, що торгівлю молочними продуктами здійснював на приринковій території ринку, на зазначених розміткою на дорозі торгових місцях, не знав що за рішенням міськради там було заборонено торгівлю, його тільки сповістили, що ця ділянка передана в користування ДП «Татарбунарський ринок», в м`ясо- молочному корпусі відсутні належні умови торгівлі молочними продуктами, так як торгівля ними допустима тільки в окремому приміщенні.

Незважаючи на невизнання вини ОСОБА_1 , його вина підтверджується наступними доказами: протоколом про адміністративне правопорушення серії ВАВ №811422 від 20 квітня 2023 року щодо торівлі молочними продуктами у невстановленому для цього місці, заперечень щодо викладених у ньому обставин та порядку складання правопорушник не зазначив; витягом про реєстрацію повідомлень зі служби 102 про здійснення торгівлі з рук у невстановленому місці; заявою ОСОБА_2 (директора ДП «Татарбунарський сільгоспринок» від 20 квітня 2023 року про притягнення до адміністративної відповідальності мешканця м.Татарбунари, який здійснював торгівлю молочними продуктами по вул.23 Серпня та її письмовими поясненнями; письмовими поясненнями свідків ОСОБА_3 , ОСОБА_4 про продаж ОСОБА_1 у невстановленому місці; відеозаписом та фотознімками з місця вчинення правопорушення; рапортом поліцейського офіцера громади ВП Білгород-Дністровського РВП ГУНП в Одеській області Ю. Андрієнка від 20 квітня 2023 року, згідно з яким молочну продукцію не було вилучено на тимчасове зберігання за відсутності технічної можливості та відповідних спеціальних умов зберігання та реалізації; рішенням голови Татарбунарської міської ради №2 від 18 січня 2023 року, яким заборонено торгівлю на прибудинковій території проїжджої частини вул.23 Серпня, зокрема, від будівлі №9 до будівлі №13 з планом-схемою до нього.

Зазначені ОСОБА_1 (вище в його поясненнях) доводи є необґрунтованими та недостовірними, тому не можуть бути прийняти до уваги.

Так, свідок ОСОБА_2 пояснила, що він був обізнаний про неприпустимість торгівлі, в тому місці про те його неодноразово попереджали охоронці та інші робітники ринку, як особисто вона про наявність рішення міськради про заборону торгівлі в тому числі на ділянці вулиці, на якої він здійснює торгівлю, розмітка на дорозі залишилася, з того часу коли там здійснювалася торгівля, після того як заборонили торгівлю, всі пішли звідціля, а ОСОБА_1 на вперто там залишається.

З його пояснень також вбачається що йому було відомо про заборону, оскільки у зв`язку з забороною він намагався торгувати в павільйоні ринку. Крім того, йому було про це відомо, так як після попередження про заборону всі продавці припинили торгівлю в тому місці.

Щодо постанови Кабінету Міністрів № 303 від 13 березня 2022 року «Про припинення заходів державного нагляду (контролю) і державного ринкового нагляду в умовах воєнного стану», то цією постановою не забороняється державним органам та установам усувати порушення законодавства, в тому числі у частині торгівлі з рук у невстановлених місцях.

Щодо неналежності умов торгівлі у м`ясо-молочному павільйоні ринку, то розгляд цього питання не відноситься до даної справи, виходить за межі її розгляду, але відповідно до п.12 Правил торгівлі на ринках, затверджених Наказ Міністерства економіки та з питань європейської інтеграції України, Міністерства внутрішніх справ України, Державної податкової адміністрації України, Державного комітету стандартизації, метрології та сертифікації України 26.02.02 N 57/188/84/105 реалізація продуктів рослинного і тваринного походження, в тому числі м`ясних і молочних продуктів допускається у критих ринках та павільйонах де повинні бути обладнані спеціалізовані зони з продажу окремих видів продукції. Як вбачається з пояснень свідка ОСОБА_2 в м`ясо-молочному павільйоні ринку обладнані торговельні місця в окремих спеціалізованих зонах.

Таким чином, критично оцінюючи доводи та пояснення ОСОБА_1 , вони не приймаються до уваги, оскільки суперечать сукупності зібраним відповідно до приписів ч 2 ст. 251 КУпАП доказам, та вина ОСОБА_1 у вчиненні даного правопорушення за ч.1 ст.160 КУпАП є доведеною.

Сприймаючи доуваги характер вчиненого правопорушення, особу порушника, його майновий стан працює неофіційно та веде домашнє господарство, відсутність обставин, які обтяжують чи пом`якшують відповідальність за адміністративне правопорушення, враховуючи також те, що ОСОБА_1 до 20.04.2023 неодноразово здійснював торгівлю з рук у невстановлених місцях даному місці, незважаючи на неодноразові попередження про недопустимість порушень, його наполегливе не бажання його підкоритися встановленим місцевими загальнообов`язковим нормам, вважаю за необхідне накласти на нього стягнення у виді штрафу без конфіскації молочної продукції, який повинен бути достатнім, для виправлення порушника і попередження вчинення ним нових правопорушень.

Відповідно дост.40-1 КУпАПз ОСОБА_1 на користь держави підлягає стягненню судовий збір у розмірі встановленому законом.

Керуючись ст.256, 283, 284 КУпАП України,

ПОСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 визнати винуватим у вчиненні адміністративних правопорушень, передбачених ч.1ст.160 КУпАП і накласти на нього стягнення у виді штрафу на користь держави в розмірі семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 119 грн. (сто дев`ятнадцять) 00 коп. без конфіскації предметів торгівлі.

Штраф повинен бути сплачений протягом 15 днів з дня отримання даної постанови, шляхом його внесення за наступними реквізитами: Татарбунарська міська ТГ, отримувач:ГУК в Од.обл./м.Татарбун./21081100, код ЄДРПОУ:37607526, банк отримувача: Казначейство України (ел. адм. подат.), номер рахунку:UA388999980313020106000015732, код КДБ:21081100.

Стягнути з ОСОБА_1 судовий збір в сумі 536, 80 грн (п`ятсот тридцять шість грн 80к.) за наступними реквізитами: стягувач ГУК у м.Києві/м.Київ 22030106, код за ЄДРПОУ 37993783, банк отримувача Казначейство України (ЕАП), рахунок отримувача UA9089 99980313111256000026001, код класифікації доходів бюджету 22030106.

У разі несплати правопорушником даного штрафу в установлений строк, стягнути з нього подвійний розмір штрафу, визначений цією постановою, відповідно дост.308 КУпАП.

Постанова може бути оскаржена протягом 10 днів з дня її винесення шляхом подачі апеляційної скарги до Одеського апеляційного суду через Татарбунарський районний суд Одеської області.

Постанова може бути пред`явлена до виконання протягом трьох місяців з дня набрання нею законної сили.

Повний текст постанови буде оголошений 26.05.2023 року о 11:50 год.

Суддя О.С.Зубов

Джерело: ЄДРСР 111111853
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку