open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 583/1632/23

2/583/460/23

УХВАЛА

про відкриття провадження

13 квітня 2023 року м. Охтирка

Суддя Охтирського міськрайонного суду Сумської області Соколова Н.О., розглянувши у справі № 583/1632/23 матеріали позовної заяви ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ) до Сумського обласного центру зайнятості Державного центру зайнятості (Україна, м. Суми, Майдан Незалежності, 3/1, ЄДРПОУ 03491406) про скасування наказу про звільнення, поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за весь час затримки по день фактичного розрахунку та відшкодуванню моральної шкоди, -

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувся до суду з позовом, мотивуючи свої вимоги тим, що згідно з наказом від 28 квітня 2004 року № 65 позивач був призначений на посаду спеціаліста 1 категорії відділу активної підтримки безробітних Охтирського міськрайцентру зайнятості з 28 квітня 2004 року. Наказом Сумського обласного центру зайнятості Державного центру зайнятості від 01 березня 2023 року № 68-к, позивач був звільнений з посади провідного фахівця з профорієнтації відділу активної підтримки безробітних Охтирської міськрайонний філії Сумського обласного центру зайнятості 6 березня 2023 року у зв`язку зі скороченням штатів, п.1 ст. 40 КЗпП України. Позивач з наказом був ознайомлений 22 березня 2023 року та в цей же день отримав відповідну копію цього наказу та йому була видана його трудова книжка НОМЕР_1 від 15.08.1998 року, що підтверджується його підписом та відповідним записом в цьому наказі. Вважає дане звільнення незаконним, таким що не відповідає вимогам чинного законодавства, в зв`язку з чим звернувся до суду з позовом про скасування наказу про звільнення, поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за весь час затримки по день фактичного розрахунку та відшкодуванню моральної шкоди. Просить, визнати незаконним та скасувати наказ Сумського обласного центру зайнятості Державного центру зайнятості від 01 березня 2023 року № 68-к про звільнення позивача ОСОБА_1 з посади провідного фахівця з профорієнтації відділу активної підтримки безробітних Охтирської міськрайонний філії Сумського обласного центру зайнятості. Поновити позивача ОСОБА_1 на посаді провідного фахівця з профорієнтації відділу активної підтримки безробітних Охтирської міськрайонний філії Сумського обласного центру зайнятості з 06 березня 2023 року. Стягнути з Сумського обласного центру зайнятості Державного центру зайнятості на користь ОСОБА_1 середнього заробітку за час вимушеного прогулу починаючи з 06 березня 2023 року по день постановлення рішення суду. Стягнути з Сумського обласного центру зайнятості Державного центру зайнятості на користь ОСОБА_1 відшкодування маральної шкоди в сумі 1000 грн. Стягнути з Сумського обласного центру зайнятості Державного центру зайнятості на користь ОСОБА_1 судові витрати.

Підстав для відмови у відкритті провадження у справі не встановлено, позовна заява відповідає вимогам ст.ст. 175, 177 ЦПК України.

Відповідно до п. 2 ч. 4 ст.19 ЦПУ України, спрощене позовне провадження призначене для розгляду справ, що виникають з трудових відносин.

Відповідно до ч. 5 ст. 279 ЦПК України, суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше.

З врахуванням обраного позивачем способу захисту, категорії та складності справи, обсягу та характеру доказів у справі, кількості сторін, а також, що розгляд даної справи не становить значний суспільний інтерес, доходжу висновку про розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження без виклику сторін.

Керуючись ст. 187 ЦПК України,

УХВАЛИВ:

Відкрити провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до Сумського обласного центру зайнятості Державного центру зайнятості про скасування наказу про звільнення, поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за весь час затримки по день фактичного розрахунку та відшкодуванню моральної шкоди.

Справу розглядати за правилами спрощеного позовного провадження без виклику сторін.

Запропонувати відповідачу протягом п`ятнадцяти днів із дня вручення ухвали про відкриття провадження подати відзив на позовну заяву та заперечення проти розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження. Копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

Запропонувати позивачці протягом п`яти днів із дня отримання ним відзиву подати до суду відповідь на відзив.

Запропонувати відповідачу протягом п`яти днів із дня отримання ним відповіді на відзив подати заперечення. Копія заперечення та доданих до нього документів повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

Роз`яснити, що клопотання про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням сторін відповідач має подати в строк для подання відзиву, а позивач - не пізніше п`яти днів з дня отримання відзиву.

Роз`яснити учасникам справи, що заяви по суті справи (відзив, відповідь на відзив, заперечення) повинні бути складені та подані за правилами, встановленими статтями 178-180 Цивільного процесуального кодексу України.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається, на офіційному веб-порталі судової влади України за адресою: http://court.gov.ua/fair/sud1813.

Копію ухвали про відкриття провадження по справі надіслати учасникам справи разом з копією позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Ухвала може бути оскаржена в частині відкриття провадження у справі з порушенням правил підсудності до Сумського апеляційного суду протягом 15 днів з дня її складення.

Суддя Охтирського міськрайонного суду

Сумської області Наталія СОКОЛОВА

Джерело: ЄДРСР 110681522
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку