open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
Справа № 127/24874/22
Моніторити
Ухвала суду /30.10.2023/ Вінницький міський суд Вінницької областіВінницький міський суд Вінницької області Ухвала суду /30.10.2023/ Вінницький міський суд Вінницької областіВінницький міський суд Вінницької області Ухвала суду /30.10.2023/ Вінницький міський суд Вінницької областіВінницький міський суд Вінницької області Ухвала суду /30.10.2023/ Вінницький міський суд Вінницької областіВінницький міський суд Вінницької області Вирок /26.04.2023/ Вінницький міський суд Вінницької областіВінницький міський суд Вінницької області Ухвала суду /29.11.2022/ Вінницький міський суд Вінницької областіВінницький міський суд Вінницької області Ухвала суду /29.11.2022/ Вінницький міський суд Вінницької областіВінницький міський суд Вінницької області Ухвала суду /04.11.2022/ Вінницький міський суд Вінницької областіВінницький міський суд Вінницької області
emblem
Справа № 127/24874/22
Вирок /23.01.2018/ Верховний Суд Ухвала суду /30.10.2023/ Вінницький міський суд Вінницької областіВінницький міський суд Вінницької області Ухвала суду /30.10.2023/ Вінницький міський суд Вінницької областіВінницький міський суд Вінницької області Ухвала суду /30.10.2023/ Вінницький міський суд Вінницької областіВінницький міський суд Вінницької області Ухвала суду /30.10.2023/ Вінницький міський суд Вінницької областіВінницький міський суд Вінницької області Вирок /26.04.2023/ Вінницький міський суд Вінницької областіВінницький міський суд Вінницької області Ухвала суду /29.11.2022/ Вінницький міський суд Вінницької областіВінницький міський суд Вінницької області Ухвала суду /29.11.2022/ Вінницький міський суд Вінницької областіВінницький міський суд Вінницької області Ухвала суду /04.11.2022/ Вінницький міський суд Вінницької областіВінницький міський суд Вінницької області
Єдиний державний реєстр судових рішень

Справа № 127/24874/22

Провадження № 1-кп/127/840/22

В И Р О К

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

26.04.2023 місто Вінниця

Вінницький міський суд Вінницької області

у складі головуючого - судді ОСОБА_1 ,

секретарі судового засідання: ОСОБА_2 , ОСОБА_3 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні кримінальне провадження, відомості про яке внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань 11.01.2022 р. за № 12022020010000047, за обвинуваченням ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця с. Андріївка Шаргородського району Вінницької області, зареєстрованого та проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 , із вищою освітою, зареєстрованого як фізична особа - підприємець, одруженого, який має на утриманні неповнолітню дитину та сина з інвалідністю 1 групи з дитинства, громадянина України, реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_1 , раніше не судимого,

у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 190, ч. ч. 1, 2 ст. 209, ч. ч. 2, 3 ст. 358 Кримінального кодексу України, -

за участю сторін кримінального провадження:

прокурора ОСОБА_5 ,

представників юридичної особи Акціонерного товариства "Державний ощадний банк України", яке є потерпілим у кримінальному провадженні, ОСОБА_6 , ОСОБА_7 ,

обвинуваченого ОСОБА_4 та його захисника - адвоката ОСОБА_8 ,

ВСТАНОВИВ:

Відповідно до Закону України «Про споживче кредитування» від 15.11.2016 р. (далі - Закон) метою Закону є захист прав та законних інтересів споживачів і кредитодавців, створення належного конкурентного середовища на ринках фінансових послуг та підвищення довіри до нього, забезпечення сприятливих умов для розвитку економіки України, гармонізація законодавства України із законодавством Європейського Союзу та міжнародними стандартами. Цей Закон регулює відносини між кредитодавцями, кредитними посередниками та споживачами під час надання послуг споживчого кредитування, а також відносини, що виникають у зв`язку з врегулюванням простроченої заборгованості за договорами про споживчий кредит та іншими договорами, передбаченими частиною другою цієї статті.

Відповідно до ст. 5 Закону державне регулювання та нагляд у сфері споживчого кредитування здійснює Національний банк України.

Відповідно до ч. 1 ст. 10 Закону, до укладення договору про споживчий кредит кредитодавець зобов`язаний, використовуючи свої професійні можливості, оцінити кредитоспроможність споживача, враховуючи, зокрема, строк, на який надається споживчий кредит, суму кредиту, доходи споживача, мету отримання кредиту, а також інформацію щодо виконання споживачем зобов`язань за кредитними операціями, включаючи зобов`язання перед іншими кредитодавцями. Оцінка кредитоспроможності споживача здійснюється на підставі достатньої інформації, отриманої від споживача, та, за необхідності, на основі інформації, законно отриманої з інших джерел.

Окрім того, відповідно до ст. 14 Закону, договір про споживчий кредит укладається в порядку, визначеному цивільним законодавством України з урахуванням особливостей, визначених цим Законом.

Також, відповідно до «Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення заходів щодо ефективного використання енергетичних ресурсів та енергозбереження», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України №1056 від 17 жовтня 2011 р. (далі - Порядок) визначено механізм використання передбачених у спеціальному фонді державного бюджету коштів, що отримані від Європейського Союзу в рамках виконання Угоди про фінансування програми «Підтримка виконання Енергетичної стратегії України в галузі енергоефективності та відновлювальних джерел енергії», та коштів, передбачених у загальному фонді державного бюджету, для здійснення заходів щодо ефективного використання енергетичних ресурсів та енергозбереження (далі - бюджетні кошти).

Бюджетні кошти використовуються за програмою «Реалізація цільової економічної програми енергоефективності» з урахуванням положень Меморандуму між Україною та Європейським Союзом про порозуміння щодо співробітництва в енергетичній галузі від 1 грудня 2005 р. і спрямовуються на здійснення заходів, що передбачені Державною цільовою економічною програмою енергоефективності і розвитку сфери виробництва енергоносіїв з відновлюваних джерел енергії та альтернативних видів палива на 2010-2021 роки, затвердженою постановою Кабінету Міністрів України від 1 березня 2010 р. № 243 (далі - Програма енергоефективності), зокрема на стимулювання об`єднань співвласників багатоквартирних будинків, житлово-будівельних кооперативів до впровадження енергоефективних заходів шляхом відшкодування частини суми кредитів, залучених на придбання: обладнання і матеріалів для облаштування індивідуальних теплових пунктів, у тому числі регуляторів теплового потоку за погодними умовами та відповідного додаткового обладнання і матеріалів до них; обладнання і матеріалів для проведення робіт з термомодернізації внутрішньобудинкових систем опалення та систем гарячого водопостачання; теплонасосної системи для водяної системи опалення та/або гарячого водопостачання та відповідного додаткового обладнання і матеріалів до неї; системи сонячного теплопостачання та/або гарячого водопостачання та відповідного додаткового обладнання і матеріалів до неї; обладнання і матеріалів для модернізації систем освітлення місць загального користування (у тому числі електропроводки, автоматичних вимикачів, ламп (крім ламп розжарювання), патронів до них); вузлів обліку води (гарячої, холодної) та теплової енергії, зокрема засобів вимірювальної техніки (приладів обліку, лічильників), приладів-розподілювачів, автоматичних регуляторів температури повітря в приміщенні та відповідного додаткового обладнання і матеріалів до них; багатозонних (багатотарифних) приладів обліку електричної енергії (лічильників активної електричної енергії) та відповідного додаткового обладнання і матеріалів до них; обладнання і матеріалів для проведення робіт з теплоізоляції (термомодернізації) зовнішніх стін, підвальних приміщень, горищ, покрівель та фундаментів; світлопрозорих конструкцій з енергозберігаючим склом (крім однокамерних), у тому числі вікон та балконних дверей у квартирах, для місць загального користування (під`їздів), підвалів, технічних приміщень, горищ, та відповідного додаткового обладнання і матеріалів до них; дверей для місць загального користування (під`їздів), підвалів, технічних приміщень, горищ та відповідного додаткового обладнання і матеріалів до них; електричних котлів для водяної системи автономного теплопостачання або водяної індивідуальної (автономної) системи опалення та відповідного додаткового обладнання і матеріалів до них.

Відповідно абзаців 11-12 підпункту 4 пункту 5 даної постанови відшкодування частини суми кредиту здійснюється в межах коштів, передбачених у державному бюджеті на відповідний рік, та відповідно до помісячного плану асигнувань в порядку черговості надходження до Держенергоефективності зведених реєстрів позичальників.

Відшкодування позичальнику частини суми кредиту проводиться одноразово в таких розмірах: 40 відсотків суми кредиту на здійснення заходу, передбаченого підпунктом 3 пункту 3 цього Порядку, але не більш як 14 000 гривень в розрахунку на одну квартиру багатоквартирного будинку за одним кредитним договором.

Окрім того, відповідно до ч. 5 Порядку, обов`язковою умовою для включення уповноваженим банком відомостей до зведеного реєстру позичальників є подання таким позичальником до уповноваженого банку документів, що підтверджують цільове використання кредитних коштів (акт приймання-передачі, товарний чек, видаткова накладна), та документів, що підтверджують факт впровадження енергоефективного обладнання та/або матеріалів (акт виконаних робіт (наданих послуг).

Так, у вересні 2020 року, точні дату та час досудовим розслідуванням не встановлено, ОСОБА_4 , будучи фізичною особою-підприємцем, основним видом діяльності якого є «Діяльність посередників у торгівлі товарами широкого асортименту», за попередньою змовою з невстановленою досудовим розслідуванням особою, будучи обізнаним про порядок отримання банківського продукту «Кеш кредит Енергоефективний», вирішили, шляхом введення в оману співробітників Територіального відокремленого безбалансового відділення (далі ТВБВ) №10001/0188 Філії - Вінницького обласного управління АТ «Ощадбанк», заволодіти грошовими коштами АТ «Ощадбанк», який відповідно до ч. 1 Статуту Акціонерного товариства «Державний ощадний банк України» є державним банком.

У свою чергу, ОСОБА_4 , діючи за попередньою домовленістю з невстановленою досудовим розслідуванням особою, з метою приховування своїх злочинних намірів, перебуваючи в дружніх відносинах із ОСОБА_9 та, увійшовши в довіру до останнього, в невстановлені досудовим розслідуванням дату, час та місці, не повідомляючи ОСОБА_9 про свої протиправні наміри, отримав від останнього в своє розпорядження печатку ФОП ОСОБА_9 , основним видом діяльності якого є «Діяльність посередників у торгівлі товарами широкого асортименту» та доступ до банківських рахунків ФОП ОСОБА_9 , а саме № НОМЕР_2 , відкритий на ФОП ОСОБА_9 (код НОМЕР_3 ) в АТ «Ощадбанк» та № НОМЕР_4 , відкритий на ФОП ОСОБА_9 (код НОМЕР_3 ) в АТ КБ «Приватбанк».

Реалізуючи свій спільний злочинний умисел, діючи умисно, з корисливих спонукань невстановлена досудовим розслідуванням особа 16.09.2020 в денну пору доби звернулась до Територіального відокремленого безбалансового відділення №10001/0188 Філії - Вінницького обласного управління АТ «Ощадбанк», що за адресою: м. Вінниця, вул. М. Литвиненко-Вольгемут, 32, де при спілкуванні з головним економістом вищезазначеного відділення - ОСОБА_10 , з метою отримання банківського продукту «Кеш кредит Енергоефективний», надала останній завідомо підроблені документи, а саме паспорт громадянина України на ім`я ОСОБА_11 серія та номер НОМЕР_5 виданий Ленінським РВ УДМС України у Вінницькій області, в той час, як під вказаними серією та номером видано паспорт іншій особі, картку платника податків, видану на ім`я ОСОБА_11 , довідку про доходи, відповідно до якої останній працював на посаді маркетолога в ТОВ «Софітум плюс», та попередньо отриманий від ОСОБА_4 рахунок на оплату №97 МА від 11.09.2020, підготовлений останнім від імені ФОП ОСОБА_9 , на придбання вікон з двокамерними, енергоефективними склопакетами, з енергозберігаючим склом на загальну вартість 55 900 гривень.

За результатами розгляду поданих документів 28.09.2020 між АТ «Ощадбанк» та ОСОБА_11 було укладено Договір про споживчий кредит №22223 (для придбання енергозберігаючого обладнання та матеріалів) на загальну суму 50 000,00 гривень, який відноситься до банківського продукту «Кеш кредит Енергоефективний», та вищезазначені грошові кошти, відповідно до ч. 3.2.1 вказаного договору цього ж дня були перераховані на поточний рахунок № НОМЕР_2 , відкритий на ФОП ОСОБА_9 (код НОМЕР_3 ) в АТ «Ощадбанк». При цьому невстановлена досудовим розслідуванням особа, в додатку №6 до Банківського продукту «Енергокредит» зазначила місце проведення робіт, пов`язаних із встановленням світлопрозорих конструкцій з енергозберігаючим склом (крім однокамерних), а саме: АДРЕСА_2 .

В свою чергу, працівники АТ «Ощадбанк», будучи введеними в оману злочинними діями невстановленої досудовим розслідуванням особи, на виконання умов договору про споживчий кредит №22223 включили ОСОБА_11 до Зведених реєстрів на отримання відшкодування частини суми кредиту, та в подальшому 24.11.2020 відповідно до «Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для функціонування Фонду енергоефективності», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20 грудня 2017 р. №1102, здійснили відшкодування частини кредиту у розмірі 14 000 гривень за рахунок коштів Державного бюджету, які були зараховані на рахунок № НОМЕР_6 відкритий на ім`я ОСОБА_11 .

В подальшому, ОСОБА_4 , після зарахування на рахунок № НОМЕР_2 , відкритий на ФОП ОСОБА_9 , грошових коштів у сумі 50 000 гривень та маючи доступ до останнього, разом із невстановленою досудовим розслідуванням особою розпорядились протиправно отриманим майном на власний розсуд, чим завдали матеріального збитку Державному бюджету України у розмірі 14 000 гривень.

З метою надання своїм злочинним діям законності та уникнення викриття працівниками Територіального відокремленого безбалансового відділення №10001/0188 Філії - Вінницького обласного управління АТ «Ощадбанк», невстановлена досудовим розслідуванням особа на виконання умов порядку повернення споживчого кредиту до Договору №22223, укладеного між АТ «Ощадбанк» та ОСОБА_11 в період часу з 28.09.2020 по 09.11.2021 здійснила часткове повернення основного боргу в сумі 21 300,57 гривень.

В подальшому, ОСОБА_4 після зарахування на рахунок № НОМЕР_2 , відкритий на ФОП ОСОБА_9 , грошових коштів у сумі 50 000 гривень та маючи доступ до останнього, разом із невстановленою досудовим розслідуванням особою розпорядились протиправно отриманим майном на власний розсуд чим завдали матеріального збитку АТ «Ощадбанк» розмірі 14 699,43 гривень та Державному бюджету України у розмірі 14 000 гривень.

Окрім того, ОСОБА_4 , попередньо вчинивши кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 190 КК України, будучи фізичною особою-підприємцем, основним видом діяльності якого є «Діяльність посередників у торгівлі товарами широкого асортименту», за попередньою змовою з невстановленою досудовим розслідуванням особою, будучи обізнаним про порядок отримання банківського продукту «Кеш кредит Енергоефективний», вирішили, шляхом введення в оману співробітників Територіального відокремленого безбалансового відділення №10001/0188 Філії - Вінницького обласного управління АТ «Ощадбанк», заволодіти грошовими коштами АТ «Ощадбанк», який відповідно до ч. 1 Статуту Акціонерного товариства «Державний ощадний банк України» є державним банком.

У свою чергу, ОСОБА_4 , діючи за попередньою домовленістю з невстановленою досудовим розслідуванням особою, з метою приховування своїх злочинних намірів, перебуваючи в дружніх відносинах із ОСОБА_9 та, увійшовши в довіру до останнього, в невстановлені досудовим розслідуванням дату, час та місці, не повідомляючи ОСОБА_9 про свої протиправні наміри, отримав від останнього в своє розпорядження печатку ФОП ОСОБА_9 , основним видом діяльності якого є «Діяльність посередників у торгівлі товарами широкого асортименту» та доступ до банківських рахунків ФОП ОСОБА_9 , а саме № НОМЕР_2 , відкритий на ФОП ОСОБА_9 (код НОМЕР_3 ) в АТ «Ощадбанк», та № НОМЕР_4 , відкритий на ФОП ОСОБА_9 (код НОМЕР_3 ) в АТ КБ «Приватбанк»

Реалізуючи свій спільний злочинний умисел, діючи умисно, з корисливих спонукань невстановлена досудовим розслідуванням особа 16.09.2020 в денну пору доби звернулась до Територіального відокремленого безбалансового відділення №10001/0188 Філії - Вінницького обласного управління АТ «Ощадбанк», що за адресою: м. Вінниця, вул. М. Литвиненко-Вольгемут, 32, де при спілкуванні з головним економістом вищезазначеного відділення - ОСОБА_10 , з метою отримання банківського продукту «Кеш кредит Енергоефективний», надала останній завідомо підроблені документи, а саме паспорт громадянина України на ім`я ОСОБА_12 серія та номер НОМЕР_7 виданий Корольовським РВ у м. Житомирі УМВС України у Житомирській області, в той час, як під вказаними серією та номером видано паспорт іншій особі, картку платника податків, видану на ім`я ОСОБА_12 , довідку про доходи, відповідно до якої останній працював на посаді електромонтажника в ТОВ «Теріал груп», та попередньо отриманий від ОСОБА_4 рахунок на оплату №96 МА від 11.09.2020, підготовлений останнім від імені ФОП ОСОБА_9 , на придбання вікон з двокамерними, енергоефективними склопакетами, з енергозберігаючим склом на загальну вартість 56 100 гривень.

За результатами розгляду поданих документів 28.09.2020 між АТ «Ощадбанк» та ОСОБА_12 було укладено Договір про споживчий кредит №22224 (для придбання енергозберігаючого обладнання та матеріалів) на загальну суму 50 000,00 гривень, який відноситься до банківського продукту «Кеш кредит Енергоефективний», та вищезазначені грошові кошти, відповідно до ч. 3.2.1 вказаного договору цього ж дня були перераховані на поточний рахунок № НОМЕР_2 , відкритий на ФОП ОСОБА_9 (код НОМЕР_3 ) в АТ «Ощадбанк». При цьому невстановлена досудовим розслідуванням особа, в додатку №6 до Банківського продукту «Енергокредит» зазначила місце проведення робіт, пов`язаних із встановленням світлопрозорих конструкцій з енергозберігаючим склом (крім однокамерних), а саме: АДРЕСА_3 , достовірно знаючи, що вказаної адреси не існує.

В свою чергу, працівники АТ «Ощадбанк», будучи введеними в оману злочинними діями невстановленої досудовим розслідуванням особи, на виконання умов договору про споживчий кредит №22224 включили ОСОБА_12 до Зведених реєстрів на отримання відшкодування частини суми кредиту, та в подальшому 24.11.2020 відповідно до «Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для функціонування Фонду енергоефективності», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20 грудня 2017 р. №1102, здійснили відшкодування частини кредиту у розмірі 14 000 гривень за рахунок коштів Державного бюджету, які були зараховані на рахунок № НОМЕР_8 відкритий на ім`я ОСОБА_12 .

З метою надання своїм злочинним діям законності та уникнення викриття працівниками Територіального відокремленого безбалансового відділення №10001/0188 Філії - Вінницького обласного управління АТ «Ощадбанк», невстановлена досудовим розслідуванням особа на виконання умов порядку повернення споживчого кредиту до Договору №22224 укладеного між АТ «Ощадбанк» та ОСОБА_12 в період часу з 28.09.2020 по 09.11.2021 здійснила часткове повернення основного боргу в сумі 21 300,57 гривень.

В подальшому, ОСОБА_4 після зарахування на рахунок № НОМЕР_2 , відкритий на ФОП ОСОБА_9 , грошових коштів у сумі 50 000 гривень та маючи доступ до останнього разом із невстановленою досудовим розслідуванням особою розпорядились протиправно отриманим майном на власний розсуд чим завдали матеріального збитку АТ «Ощадбанк» розмірі 14 699,43 гривень та Державному бюджету України у розмірі 14 000 гривень.

Так, у вересні 2020 року, точні дату та час досудовим розслідуванням не встановлено, ОСОБА_4 будучи фізичною особою-підприємцем, основним видом діяльності якого є «Діяльність посередників у торгівлі товарами широкого асортименту», за попередньою змовою з невстановленою досудовим розслідуванням особою, будучи обізнаним про порядок отримання банківського продукту «Кеш кредит Енергоефективний», вирішили, шляхом введення в оману співробітників Територіального відокремленого безбалансового відділення №10001/0188 Філії - Вінницького обласного управління АТ «Ощадбанк», заволодіти грошовими коштами АТ «Ощадбанк», який відповідно до ч. 1 Статуту Акціонерного товариства «Державний ощадний банк України» є державним банком.

Будучи знайомим з ОСОБА_4 , який в свою чергу являється фізичною особою-підприємцем, основним видом діяльності якого є «Діяльність посередників у торгівлі товарами широкого асортименту», невстановлена досудовим розслідуванням особа, достовірно знаючи, про те, що для отримання банківського продукту «Кеш кредит Енергоефективний-держпрограма» необхідно надати банківській установі окрім документів, що посвідчують особу, документи, щодо підтвердження використання кредитних коштів за цільовим призначенням кредиту, в невстановлені досудовим розслідуванням дату, час та місці домовився з ОСОБА_4 про виготовлення та надання Рахунку про закупівлю товару на ім`я ОСОБА_12 .

В свою чергу, ОСОБА_4 , діючи за вищеописаною домовленістю з невстановленою досудовим розслідуванням особою, достовірно знаючи про те, що продаж товару ОСОБА_12 він здійснювати не буде, діючи умисно, в невстановленому місці дату та час виготовив офіційний документ - Рахунок №115 БА від 28 вересня 2020, до якого вніс завідомо неправдиві відомості щодо продажу ОСОБА_12 вікон з двокамерними, енергоефективними склопакетами з енергозберігаючим склом у кількості 7-ми штук на загальну суму 73 400 гривень, поставив свій підпис в графі «Директор» та затвердив печаткою із написом «Фізична особа підприємець ОСОБА_4 » ідентифікаційний код НОМЕР_1 », надавши таким чином вказаному документу статус офіційного.

В подальшому ОСОБА_4 достовірно знаючи про те, що вищезазначений Рахунок необхідний для отримання кредиту у банківській установі, завіривши її власним підписом та печаткою в невстановлені досудовим розслідуванням місці, дату та час надав невстановленій досудовим розслідуванням особі.

Також ОСОБА_4 , попередньо вчинивши кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 190 КК України, будучи фізичною особою-підприємцем, основним видом діяльності якого є «Діяльність посередників у торгівлі товарами широкого асортименту», за попередньою змовою з невстановленою досудовим розслідуванням особою, будучи обізнаним про порядок отримання банківського продукту «Кеш кредит Енергоефективний», вирішили, шляхом введення в оману співробітників Територіального відокремленого безбалансового відділення №10001/0188 Філії - Вінницького обласного управління АТ «Ощадбанк», заволодіти грошовими коштами АТ «Ощадбанк», який відповідно до ч. 1 Статуту Акціонерного товариства «Державний ощадний банк України» є державним банком.

Реалізуючи свій спільний злочинний умисел, діючи умисно, з корисливих спонукань невстановлена досудовим розслідуванням особа 29.09.2020 в денну пору доби звернулась до Територіального відокремленого безбалансового відділення №10001/0188 Філії - Вінницького обласного управління АТ «Ощадбанк», що за адресою: м. Вінниця, вул. М. Литвиненко-Вольгемут, 32, де при спілкуванні з головним економістом вищезазначеного відділення - ОСОБА_10 , з метою отримання банківського продукту «Кеш кредит Енергоефективний», надала останній завідомо підроблені документи, а саме паспорт громадянина України на ім`я ОСОБА_12 серія та номер НОМЕР_7 виданий Корольовським РВ у м. Житомирі УМВС України у Житомирській області, в той час, як під вказаними серією та номером видано паспорт іншій особі, картку платника податків видану на ім`я ОСОБА_12 , довідку про доходи, відповідно до якої останній працював на посаді електромонтажника в ТОВ «Теріал груп», та попередньо отриману від ОСОБА_4 квитанцію до прибуткового касового ордеру від 28.09.20 про прийняття від ОСОБА_12 (ід. код НОМЕР_9 ) авансового внеску згідно рахунку № НОМЕР_10 на суму 23 400 гривень.

За результатами розгляду поданих документів 07.10.2020 між АТ «Ощадбанк» та ОСОБА_12 було укладено Договір про споживчий кредит №22276 (для придбання енергозберігаючого обладнання та матеріалів) на загальну суму 50 000,00 гривень, який відноситься до банківського продукту «Кеш кредит Енергоефективний», та вищезазначені грошові кошти, відповідно до ч. 3.2.1 вказаного договору цього ж дня були перераховані на поточний рахунок № НОМЕР_11 , відкритий на ФОП ОСОБА_4 (код НОМЕР_1 ) в ПАТ КБ «Приватбанк».

З метою надання своїм злочинним діям законності та уникнення викриття працівниками Територіального відокремленого безбалансового відділення №10001/0188 Філії - Вінницького обласного управління АТ «Ощадбанк», невстановлена досудовим розслідуванням особа на виконання умов порядку повернення споживчого кредиту до Договору №22276 укладеного між АТ Ощадбанк» та ОСОБА_12 в період часу з 28.09.2020 по 09.11.2021 здійснила часткове повернення основного боргу в сумі 21 300,57 гривень.

В подальшому, ОСОБА_4 після зарахування на рахунок № НОМЕР_11 , відкритий на ФОП ОСОБА_4 (код НОМЕР_1 ) в ПАТ КБ «Приватбанк», грошових коштів у сумі 50 000 гривень та разом із невстановленою досудовим розслідуванням особою розпорядились протиправно отриманим майном на власний розсуд чим завдали матеріального збитку АТ «Ощадбанк» розмірі 28 699,43 гривень.

Крім цього, у ОСОБА_4 в невстановлені досудовим розслідуванням місці, дату та час виник злочинний умисел на легалізацію (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом, а саме грошових коштів одержаних внаслідок обману працівників АТ «Ощадбанк» за вищевикладених обставин.

Так, 07.10.2020 в 16:59 год., після отримання на рахунок № НОМЕР_11 , відкритий на ФОП ОСОБА_4 (код НОМЕР_1 ) в ПАТ КБ «Приватбанк» грошових коштів у сумі 50 000 гривень відповідно до договору №22276 укладеного між ОСОБА_12 та АТ «Ощадбанк», діючи умисно, з метою приховування та маскування злочинного способу набуття таких грошових коштів, реалізуючи свою злочинну діяльність пов`язану з легалізацією доходів отриманих злочинним шляхом ОСОБА_4 , здійснив операцію зі зняття грошових коштів в розмірі 20 000 гривень з рахунку № НОМЕР_11 належного ФОП ОСОБА_4 , відкритого в ПАТ КБ «Приватбанк» в банкоматі, при цьому використавши банківську картку № НОМЕР_12 , що прикріплена до вищевказаного рахунку.

Продовжуючи умисел на легалізацію (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом, а саме грошових коштів одержаних внаслідок обману працівників АТ «Ощадбанк» за вищевикладених обставин, 08.10.2020 в 17:15 год., попередньо отримавши на рахунок № НОМЕР_11 , відкритий на ФОП ОСОБА_4 (код НОМЕР_1 ) в ПАТ КБ «Приватбанк» грошові кошти у сумі 50 000 гривень відповідно до договору №22276, укладеного між ОСОБА_12 та АТ «Ощадбанк», діючи умисно, з метою приховування та маскування злочинного способу набуття таких грошових коштів, реалізуючи свою злочинну діяльність пов`язану з легалізацією доходів отриманих злочинним шляхом, ОСОБА_4 здійснив операцію зі зняття грошових коштів в розмірі 20 000 гривень з рахунку № НОМЕР_11 , належного ФОП ОСОБА_4 , відкритого в ПАТ КБ «Приватбанк» в банкоматі, при цьому використавши банківську картку № НОМЕР_12 , що прикріплена до вищевказаного рахунку.

Продовжуючи умисел на легалізацію (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом, а саме грошових коштів одержаних внаслідок обману працівників АТ «Ощадбанк» за вищевикладених обставин, 08.10.2020 в 17:16 год., попередньо отримавши на рахунок № НОМЕР_11 , відкритий на ФОП ОСОБА_4 (код НОМЕР_1 ) в ПАТ КБ «Приватбанк» грошові кошти у сумі 50 000 гривень відповідно до договору №22276, укладеного між ОСОБА_12 та АТ «Ощадбанк», діючи умисно, з метою приховування та маскування злочинного способу набуття таких грошових коштів, реалізуючи свою злочинну діяльність пов`язану з легалізацією доходів отриманих злочинним шляхом, ОСОБА_4 здійснив операцію зі зняття грошових коштів в розмірі 20 000 гривень з рахунку № НОМЕР_11 , належного ФОП ОСОБА_4 , відкритого в ПАТ КБ «Приватбанк» в банкоматі, при цьому використавши банківську картку № НОМЕР_12 , що прикріплена до вищевказаного рахунку.

У результаті вищеописаних операцій ОСОБА_4 обготівкував грошові кошти у сумі 60 000 гривень, із яких 50 000 гривень отримані відповідно до договору №22276, та розпорядився останніми на власний розсуд.

Таким чином, ОСОБА_4 набув грошові кошти, одержані в результаті вчинення суспільно небезпечного протиправного діяння, достовірно знаючи, що таке майно прямо та повністю одержано злочинним шляхом.

Також, у вересні 2020 року, точні дату та час досудовим розслідуванням не встановлено, ОСОБА_4 , будучи фізичною особою-підприємцем, основним видом діяльності якого є «Діяльність посередників у торгівлі товарами широкого асортименту», за попередньою змовою з невстановленою досудовим розслідуванням особою, будучи обізнаним про порядок отримання банківського продукту «Кеш кредит Енергоефективний», вирішили, шляхом введення в оману співробітників Територіального відокремленого безбалансового відділення №10001/0188 Філії - Вінницького обласного управління АТ «Ощадбанк», заволодіти грошовими коштами АТ «Ощадбанк», який відповідно до ч. 1 Статуту Акціонерного товариства «Державний ощадний банк України» є державним банком.

Будучи знайомим з ОСОБА_4 , який в свою чергу фізичною особою-підприємцем, основним видом діяльності якого є «Діяльність посередників у торгівлі товарами широкого асортименту», невстановлена досудовим розслідуванням особа, достовірно знаючи, про те, що для отримання банківського продукту «Кеш кредит Енергоефективний-держпрограма» необхідно надати банківській установі окрім документів, що посвідчують особу, документи, щодо підтвердження використання кредитних коштів за цільовим призначенням кредиту, в невстановлені досудовим розслідуванням дату, час та місці, домовився з ОСОБА_4 про виготовлення та надання Рахунку про закупівлю товару на ім`я ОСОБА_11 .

В свою чергу, ОСОБА_4 , діючи за вищеописаною домовленістю з невстановленою досудовим розслідуванням особою, достовірно знаючи про те, що продаж товару ОСОБА_11 він здійснювати не буде, діючи умисно, в невстановленому досудовим розслідуванням місці, дату та час виготовив офіційний документ - Рахунок №116 БА від 28 вересня 2020, до якого вніс завідомо неправдиві відомості щодо продажу ОСОБА_11 вікон з двокамерними, енергоефективними склопакетами з енергозберігаючим склом у кількості 7-ми штук на загальну суму 72 800 гривень, поставив свій підпис в графі «Директор» та затвердив печаткою із написом «Фізична особа підприємець ОСОБА_4 » ідентифікаційний код НОМЕР_1 », надавши таким чином вказаному документу статус офіційного.

В подальшому ОСОБА_4 , достовірно знаючи про те, що вищезазначений Рахунок необхідний для отримання кредиту у банківській установі, завіривши її власним підписом та печаткою в невстановлені досудовим розслідуванням місці, дату та час надав невстановленій досудовим розслідуванням особі.

Також, ОСОБА_4 , попередньо вчинивши кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 190 КК України, будучи фізичною особою-підприємцем, основним видом діяльності якого є «Діяльність посередників у торгівлі товарами широкого асортименту», за попередньою змовою з невстановленою досудовим розслідуванням особою, будучи обізнаним про порядок отримання банківського продукту «Кеш кредит Енергоефективний», вирішили, шляхом введення в оману співробітників Територіального відокремленого безбалансового відділення №10001/0188 Філії - Вінницького обласного управління АТ «Ощадбанк», заволодіти грошовими коштами АТ «Ощадбанк», який відповідно до ч. 1 Статуту Акціонерного товариства «Державний ощадний банк України» є державним банком.

Реалізуючи свій спільний злочинний умисел, діючи умисно, з корисливих спонукань невстановлена досудовим розслідуванням особа 29.09.2020 в денну пору доби звернулась до Територіального відокремленого безбалансового відділення №10001/0188 Філії - Вінницького обласного управління АТ «Ощадбанк», що за адресою: м. Вінниця, вул. М. Литвиненко-Вольгемут, 32, де при спілкуванні з головним економістом вищезазначеного відділення - ОСОБА_10 , з метою отримання банківського продукту «Кеш кредит Енергоефективний», надала останній завідомо підроблені документи, а саме паспорт громадянина України на ім`я ОСОБА_11 серія та номер НОМЕР_5 , виданий Ленінським РВ УДМС України у Вінницькій області, в той час, як під вказаними серією та номером видано паспорт іншій особі, картку платника податків видану на ім`я ОСОБА_11 , довідку про доходи, відповідно до якої останній працював на посаді маркетолога в ТОВ «Софітум плюс» та попередньо отриману від ОСОБА_4 квитанцію до прибуткового касового ордеру від 28.09.20 про прийняття від ОСОБА_11 (ід. код НОМЕР_13 ) авансового внеску згідно рахунку № НОМЕР_14 на суму 52 800 гривень.

За результатами розгляду поданих документів 07.10.2020 між АТ «Ощадбанк» та ОСОБА_11 було укладено Договір про споживчий кредит №22277 (для придбання енергозберігаючого обладнання та матеріалів) на загальну суму 50 000,00 гривень, який відноситься до банківського продукту «Кеш кредит Енергоефективний», та вищезазначені грошові кошти, відповідно до ч. 3.2.1 вказаного договору цього ж дня були перераховані на поточний рахунок № НОМЕР_15 , відкритий на ФОП ОСОБА_4 (код НОМЕР_1 ) в АТ «Ощадбанк».

З метою надання своїм злочинним діям законності та уникнення викриття працівниками Територіального відокремленого безбалансового відділення №10001/0188 Філії - Вінницького обласного управління АТ «Ощадбанк», невстановлена досудовим розслідуванням особа на виконання умов порядку повернення споживчого кредиту до Договору №22277 укладеного між АТ «Ощадбанк» та ОСОБА_11 в період часу з 07.10.2020 по 09.11.2021 здійснила часткове повернення основного боргу в сумі 12 723,26 гривень.

В подальшому, ОСОБА_4 після зарахування на рахунок № НОМЕР_15 , відкритий на ФОП ОСОБА_4 (код НОМЕР_1 ) в АТ «Ощадбанк», грошових коштів у сумі 50 000 гривень разом із невстановленою досудовим розслідуванням особою розпоряджались протиправно отриманим майном на власний розсуд чим завдали матеріального збитку АТ «Ощадбанк» в розмірі 37 276,74 гривень.

Крім цього, у ОСОБА_4 в невстановлені досудовим розслідуванням місці, дату та час виник злочинний умисел на легалізацію (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом, а саме грошових коштів, одержаних внаслідок обману працівників АТ «Ощадбанк» за вищевикладених обставин.

Так, 07.10.2020 в денну пору доби, після отримання на рахунок № НОМЕР_15 , відкритий на ФОП ОСОБА_4 в АТ «Ощадбанк» грошових коштів у сумі 50 000 гривень відповідно до договору №22277 укладеного між ОСОБА_11 та АТ «Ощадбанк», діючи умисно, з метою приховування та маскування злочинного способу набуття таких грошових коштів, реалізуючи свою злочинну діяльність пов`язану з легалізацією доходів отриманих злочинним шляхом ОСОБА_4 , здійснив операцію з перерахунку грошових коштів в розмірі 48 636 гривень з рахунку № НОМЕР_15 , відкритого на ФОП ОСОБА_4 в АТ «Ощадбанк», на власний рахунок № НОМЕР_16 , належний ФОП ОСОБА_4 , відкритий в АТ «Ощадбанк», при цьому зазначивши підставою переказу «переведення оборотних коштів, для подальшого ведення господарської діяльності», із яких 48 636 гривень отримані відповідно до договору №22277.

Продовжуючи умисел на легалізацію (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом, а саме грошових коштів одержаних внаслідок обману працівників АТ «Ощадбанк» за вищевикладених обставин, 08.10.2020 в 18:08 год., попередньо отримавши на рахунок № НОМЕР_16 , відкритий на ФОП ОСОБА_4 (код НОМЕР_1 ) в АТ «Ощадбанк» грошові кошти у сумі 48 636 гривень, діючи умисно, з метою приховування та маскування злочинного способу набуття таких грошових коштів, реалізуючи свою злочинну діяльність, пов`язану з легалізацією доходів, отриманих злочинним шляхом, ОСОБА_4 , здійснив операцію зі зняття грошових коштів в розмірі 20 000 гривень з рахунку № НОМЕР_16 , належного ФОП ОСОБА_4 , відкритого в АТ «Ощадбанк» в банкоматі.

Продовжуючи умисел на легалізацію (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом, а саме грошових коштів, одержаних внаслідок обману працівників АТ «Ощадбанк» за вищевикладених обставин, 08.10.2020 в 18:09 год., попередньо отримавши на рахунок № НОМЕР_16 , відкритий на ФОП ОСОБА_4 (код НОМЕР_1 ) в АТ «Ощадбанк» грошових коштів у сумі 48 636 гривень, діючи умисно, з метою приховування та маскування злочинного способу набуття таких грошових коштів, реалізуючи свою злочинну діяльність пов`язану з легалізацією доходів отриманих злочинним шляхом, ОСОБА_4 , здійснив операцію зі зняття грошових коштів в розмірі 20 000 гривень з рахунку № НОМЕР_16 належного ФОП ОСОБА_4 , відкритого в АТ «Ощадбанк» в банкоматі.

Продовжуючи умисел на легалізацію (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом, а саме грошових коштів, одержаних внаслідок обману працівників АТ «Ощадбанк» за вищевикладених обставин, 08.10.2020 в 18:08 год., попередньо отримавши на рахунок № НОМЕР_16 , відкритий на ФОП ОСОБА_4 (код НОМЕР_1 ) в АТ «Ощадбанк» грошові кошти у сумі 48 636 гривень, діючи умисно, з метою приховування та маскування злочинного способу набуття таких грошових коштів, реалізуючи свою злочинну діяльність пов`язану з легалізацією доходів отриманих злочинним шляхом, ОСОБА_4 , здійснив операцію зі зняття грошових коштів в розмірі 6 050 гривень з рахунку № НОМЕР_16 , належного ФОП ОСОБА_4 , відкритого в АТ «Ощадбанк» в банкоматі.

У результаті вищеописаних операцій ОСОБА_4 обготівкував грошові кошти у сумі 46 050 гривень отримані відповідно до договору №22276 та розпорядився останніми на власний розсуд.

Таким чином, ОСОБА_4 набув грошові кошти, одержані в результаті вчинення суспільно небезпечного протиправного діяння, достовірно знаючи, що таке майно прямо та повністю одержано злочинним шляхом.

Окрім того, у листопаді 2020 року, точні дату та час досудовим слідством не встановлено, ОСОБА_4 , будучи фізичною особою-підприємцем, основним видом діяльності якого є «Діяльність посередників у торгівлі товарами широкого асортименту», за попередньою змовою з невстановленою досудовим розслідуванням особою, будучи обізнаним про порядок отримання банківського продукту «Кеш кредит Енергоефективний», вирішили, шляхом введення в оману співробітників Територіального відокремленого безбалансового відділення №10001/0188 Філії - Вінницького обласного управління АТ «Ощадбанк», заволодіти грошовими коштами АТ «Ощадбанк», який відповідно до ч. 1 Статуту Акціонерного товариства «Державний ощадний банк України» є державним банком.

Будучи знайомим з ОСОБА_4 , який в свою чергу являється фізичною особою-підприємцем, основним видом діяльності якого є «Діяльність посередників у торгівлі товарами широкого асортименту», невстановлена досудовим розслідуванням особа, достовірно знаючи, про те, що для отримання банківського продукту «Кеш кредит Енергоефективний-держпрограма» необхідно надати банківській установі окрім документів, що посвідчують особу, документи, щодо підтвердження використання кредитних коштів за цільовим призначенням кредиту, в невстановлені досудовим розслідуванням дату, час та місці, домовився з ОСОБА_4 про виготовлення та надання Видаткової накладної про закупівлю товару на ім`я ОСОБА_13 .

В свою чергу, ОСОБА_4 , діючи за вищеописаною домовленістю з невстановленою досудовим розслідуванням особою, достовірно знаючи про те, що продаж товару ОСОБА_13 він здійснювати не буде, діючи умисно, в невстановлені досудовим розслідуванням місці, дату та час, виготовив офіційний документ - Видаткову накладну №14/11 від 19 листопада 2020 р., до якого вніс завідомо неправдиві відомості щодо продажу ОСОБА_13 вікон з двокамерними, енергоефективними склопакетами з енергозберігаючим склом у кількості 7-ти комплектів на загальну суму 73 870 гривень, поставив свій підпис в графі «Директор» та затвердив печаткою із написом «Фізична особа підприємець ОСОБА_4 » ідентифікаційний код НОМЕР_1 », надавши таким чином вказаному документу статус офіційного.

В подальшому ОСОБА_4 , достовірно знаючи про те, що вищезазначений Рахунок необхідний для отримання кредиту у банківській установі, завіривши її власним підписом та печаткою, в невстановлені досудовим розслідуванням місці, дату та час надав невстановленій досудовим розслідуванням особі.

Окрім того, ОСОБА_4 , попередньо вчинивши кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 190 КК України, будучи фізичною особою-підприємцем, основним видом діяльності якого є «Діяльність посередників у торгівлі товарами широкого асортименту», за попередньою змовою з невстановленою досудовим розслідуванням особою, будучи обізнаним про порядок отримання банківського продукту «Кеш кредит Енергоефективний», вирішили, шляхом введення в оману співробітників Територіального відокремленого безбалансового відділення №10001/0188 Філії - Вінницького обласного управління АТ «Ощадбанк», заволодіти грошовими коштами АТ «Ощадбанк», який відповідно до ч. 1 Статуту Акціонерного товариства «Державний ощадний банк України» є державним банком.

Реалізуючи свій спільний злочинний умисел, діючи умисно, з корисливих спонукань невстановлена досудовим розслідуванням особа 16.10.2020 в денну пору доби звернулась до Територіального відокремленого безбалансового відділення №10001/0188 Філії - Вінницького обласного управління АТ «Ощадбанк», що за адресою: м. Вінниця, вул. М. Литвиненко-Вольгемут, 32, де при спілкуванні з головним економістом вищезазначеного відділення - ОСОБА_10 , з метою отримання банківського продукту «Кеш кредит Енергоефективний», надала останній завідомо підроблені документи, а саме паспорт громадянина України на ім`я ОСОБА_14 серія та номер НОМЕР_17 виданий Ленінським РВ УДМС України у Вінницькій області, в той час, як під вказаними серією та номером видано паспорт іншій особі, картку платника податків видану на ім`я ОСОБА_14 , довідку про доходи, відповідно до якої останній працював на посаді технолога в ДП «Буонавіста» та попередньо отриманий від ОСОБА_4 рахунок на оплату №124 БА від 13.10.2020, підготовлений останнім, на придбання вікон з двокамерними, енергоефективними склопакетами, з енергозберігаючим склом на загальну вартість 59 600 гривень.

За результатами розгляду поданих документів 23.10.2020 між АТ «Ощадбанк» та ОСОБА_14 було укладено Договір про споживчий кредит №22366 (для придбання енергозберігаючого обладнання та матеріалів) на загальну суму 50 000,00 гривень, який відноситься до банківського продукту «Кеш кредит Енергоефективний», та вищезазначені грошові кошти, відповідно до ч. 3.2.1 вказаного договору цього ж дня були перераховані на поточний рахунок № НОМЕР_15 , відкритий на ФОП ОСОБА_4 (код НОМЕР_1 ) в АТ «Ощадбанк». При цьому, невстановлена досудовим розслідуванням особа в додатку №6 до Банківського продукту «Енергокредит» зазначила місце проведення робіт, пов`язаних із встановленням світлопрозорих конструкцій з енергозберігаючим склом (крім однокамерних), а саме: АДРЕСА_4 .

В свою чергу, працівники АТ «Ощадбанк», будучи введеними в оману злочинними діями невстановленої досудовим розслідуванням особи, на виконання умов договору про споживчий кредит №22366 включили ОСОБА_14 до Зведених реєстрів на отримання відшкодування частини суми кредиту, та в подальшому 21.12.2020 відповідно до «Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для функціонування Фонду енергоефективності», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20 грудня 2017 р. №1102, здійснили відшкодування частини кредиту у розмірі 14 000 гривень за рахунок коштів Державного бюджету, які були зараховані на рахунок № НОМЕР_18 відкритий на ім`я ОСОБА_14 .

В подальшому, ОСОБА_4 після зарахування на рахунок № НОМЕР_15 , відкритий на ФОП ОСОБА_4 , грошових коштів у сумі 50 000 гривень разом із невстановленою досудовим розслідуванням особою розпорядились протиправно отриманим майном на власний розсуд, чим завдали матеріального збитку Державному бюджету України у розмірі 14 000 гривень.

З метою надання своїм злочинним діям законності та уникнення викриття працівниками Територіального відокремленого безбалансового відділення №10001/0188 Філії - Вінницького обласного управління АТ «Ощадбанк», невстановлена досудовим розслідуванням особа на виконання умов порядку повернення споживчого кредиту до Договору №22366 укладеного між АТ «Ощадбанк» та ОСОБА_14 в період часу з 23.10.2020 по 17.11.2021 здійснила часткове повернення основного боргу в сумі 20 289,83 гривень.

В подальшому, ОСОБА_4 після зарахування на рахунок № НОМЕР_15 , відкритий на ФОП ОСОБА_4 , грошових коштів у сумі 50 000 гривень разом із невстановленою досудовим розслідуванням особою розпорядились протиправно отриманим майном на власний розсуд чим завдали матеріального збитку АТ «Ощадбанк» розмірі 15 710,17 гривень та Державному бюджету України у розмірі 14 000 гривень.

Також, ОСОБА_4 , попередньо вчинивши кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 190 КК України, будучи фізичною особою-підприємцем, основним видом діяльності якого є «Діяльність посередників у торгівлі товарами широкого асортименту», за попередньою змовою з невстановленою досудовим розслідуванням особою, будучи обізнаним про порядок отримання банківського продукту «Кеш кредит Енергоефективний», вирішили, шляхом введення в оману співробітників Територіального відокремленого безбалансового відділення №10001/0188 Філії - Вінницького обласного управління АТ «Ощадбанк», заволодіти грошовими коштами АТ «Ощадбанк», який відповідно до ч. 1 Статуту Акціонерного товариства «Державний ощадний банк України» є державним банком.

Реалізуючи свій спільний злочинний умисел, діючи умисно, з корисливих спонукань невстановлена досудовим розслідуванням особа 16.10.2020 в денну пору доби звернулась до Територіального відокремленого безбалансового відділення №10001/0188 Філії - Вінницького обласного управління АТ «Ощадбанк», що за адресою: м. Вінниця, вул. М. Литвиненко-Вольгемут, 32, де при спілкуванні з головним економістом вищезазначеного відділення - ОСОБА_10 , з метою отримання банківського продукту «Кеш кредит Енергоефективний», надала останній завідомо підроблені документи, а саме паспорт громадянина України на ім`я ОСОБА_14 серія та номер НОМЕР_17 , виданий Ленінським РВ УДМС України у Вінницькій області, в той час як під вказаними серією та номером видано паспорт іншій особі, картку платника податків видану на ім`я ОСОБА_14 , довідку про доходи, відповідно до якої останній працював на посаді технолога в ДП «Буонавіста» та попередньо отриманий від ОСОБА_4 рахунок на оплату №124 БА від 13.10.2020, підготовлений останнім, на придбання вікон з двокамерними, енергоефективними склопакетами, з енергозберігаючим склом на загальну вартість 59 600 гривень.

За результатами розгляду поданих документів 23.10.2020 між АТ «Ощадбанк» та ОСОБА_14 було укладено Договір про споживчий кредит №22366 (для придбання енергозберігаючого обладнання та матеріалів) на загальну суму 50 000,00 гривень, який відноситься до банківського продукту «Кеш кредит Енергоефективний», та вищезазначені грошові кошти, відповідно до ч. 3.2.1 вказаного договору цього ж дня були перераховані на поточний рахунок № НОМЕР_15 , відкритий на ФОП ОСОБА_4 (код НОМЕР_1 ) в АТ «Ощадбанк». При цьому невстановлена досудовим розслідуванням особа, в додатку №6 до Банківського продукту «Енергокредит» зазначила місце проведення робіт, пов`язаних із встановленням світлопрозорих конструкцій з енергозберігаючим склом (крім однокамерних), а саме: АДРЕСА_4 .

ОСОБА_4 достовірно знаючи, про те, що для отримання відшкодування частини суми кредиту, необхідно надати до банківської установи документи, які підтверджують цільове використання кредитних коштів, у невстановленому місті дату та час вирішив виготовити такий документ, а саме - акт виконаних робіт за адресою: АДРЕСА_4 .

Продовжуючи реалізацію свого протиправного умислу, направленого на шахрайське заволодіння грошовими коштами АТ «Ощадбанк», достовірно знаючи про те, що будь-які роботи по встановленню вікон з двокамерними, енергоефективними склопакетами, з енергозберігаючим склом на об`єкті за адресою: АДРЕСА_4 не здійснювались, діючи умисно, в невстановлені досудовим розслідуванням місці, дату та час, виготовив офіційний документ - Акт виконаних робіт від 27 жовтня 2020 р. згідно договору №1-РК-ЕЖ від 13 жовтня 2020 р., до якого вніс завідомо неправдиві відомості про виконання робіт по встановленню вікон з двокамерними, енергоефективними склопакетами, з енергозберігаючим склом на об`єкті за адресою: АДРЕСА_4 , поставив свій підпис в графі «Виконавець» та затвердив печаткою із написом «Фізична особа підприємець ОСОБА_4 » ідентифікаційний код НОМЕР_1 », надавши таким чином вказаному документу статус офіційного.

В подальшому ОСОБА_4 достовірно знаючи про те, що вищезазначений Акт виконаних робіт необхідний для отримання відшкодування частини кредиту у банківській установі, завіривши її власним підписом та печаткою в невстановлені досудовим розслідуванням місці, дату та час надав невстановленій досудовим розслідуванням особі.

В свою чергу, працівники АТ «Ощадбанк», будучи введеними в оману злочинними діями невстановленої досудовим розслідуванням особи, на виконання умов договору про споживчий кредит №22366 включили ОСОБА_14 до Зведених реєстрів на отримання відшкодування частини суми кредиту, та в подальшому 21.12.2020 відповідно до «Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для функціонування Фонду енергоефективності», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20 грудня 2017 р. №1102, здійснили відшкодування частини кредиту у розмірі 14 000 гривень за рахунок коштів Державного бюджету, які були зараховані на рахунок № НОМЕР_18 відкритий на ім`я ОСОБА_14 .

Окрім того, ОСОБА_4 , попередньо вчинивши кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 190 КК України, будучи фізичною особою-підприємцем, основним видом діяльності якого є «Діяльність посередників у торгівлі товарами широкого асортименту», за попередньою змовою з невстановленою досудовим розслідуванням особою, будучи обізнаним про порядок отримання банківського продукту «Кеш кредит Енергоефективний», вирішили, шляхом введення в оману співробітників Територіального відокремленого безбалансового відділення №10001/0188 Філії - Вінницького обласного управління АТ «Ощадбанк», заволодіти грошовими коштами АТ «Ощадбанк», який відповідно до ч. 1 Статуту Акціонерного товариства «Державний ощадний банк України» є державним банком.

У свою чергу, ОСОБА_4 , діючи за попередньою домовленістю з невстановленою досудовим розслідуванням особою, з метою приховування своїх злочинних намірів, перебуваючи в дружніх відносинах із ОСОБА_9 та, увійшовши в довіру до останнього, в невстановлені досудовим розслідуванням дату, час та місці, не повідомляючи ОСОБА_9 про свої протиправні наміри, отримав від останнього в своє розпорядження печатку ФОП ОСОБА_9 , основним видом діяльності якого є «Діяльність посередників у торгівлі товарами широкого асортименту» та доступ до банківських рахунків ФОП ОСОБА_9 , а саме № НОМЕР_2 , відкритий на ФОП ОСОБА_9 (код НОМЕР_3 ) в АТ «Ощадбанк» та № НОМЕР_4 , відкритий на ФОП ОСОБА_9 (код НОМЕР_3 ) в АТ КБ «Приватбанк»

Реалізуючи свій спільний злочинний умисел, діючи умисно, з корисливих спонукань невстановлена досудовим розслідуванням особа 13.10.2020 в денну пору доби звернулась до Територіального відокремленого безбалансового відділення №10001/0188 Філії - Вінницького обласного управління АТ «Ощадбанк», що за адресою: м. Вінниця, вул. М. Литвиненко-Вольгемут, 32, де при спілкуванні з головним економістом вищезазначеного відділення - ОСОБА_10 , з метою отримання банківського продукту «Кеш кредит Енергоефективний», надала останній завідомо підроблені документи, а саме паспорт громадянина України на ім`я ОСОБА_15 серія та номер НОМЕР_19 , виданий Ленінським РВ УДМС України у Вінницькій області, в той час як під вказаними серією та номером видано паспорт іншій особі, картку платника податків видану на ім`я ОСОБА_15 , довідку про доходи, відповідно до якої останній працював на посаді технолога в ТОВ «Сіті торг гранд», та попередньо отриманий від ОСОБА_4 рахунок на оплату №120 МА від 13.10.2020, підготовлений останнім від імені ФОП ОСОБА_9 , на придбання вікон з двокамерними, енергоефективними склопакетами, з енергозберігаючим склом на загальну вартість 57 700 гривень.

За результатами розгляду поданих документів 23.10.2020 між АТ «Ощадбанк» та ОСОБА_15 було укладено Договір про споживчий кредит №22367 (для придбання енергозберігаючого обладнання та матеріалів) на загальну суму 50 000,00 гривень, який відноситься до банківського продукту «Кеш кредит Енергоефективний», та вищезазначені грошові кошти, відповідно до ч. 3.2.1 вказаного договору цього ж дня були перераховані на поточний рахунок № НОМЕР_2 , відкритий на ФОП ОСОБА_9 (код НОМЕР_3 ) в АТ «Ощадбанк». При цьому невстановлена досудовим розслідуванням особа, в додатку №6 до Банківського продукту «Енергокредит» зазначила місце проведення робіт, пов`язаних із встановленням світлопрозорих конструкцій з енергозберігаючим склом (крім однокамерних), а саме: АДРЕСА_5 .

В свою чергу, працівники АТ «Ощадбанк», будучи введеними в оману злочинними діями невстановленої досудовим розслідуванням особи, на виконання умов договору про споживчий кредит №22367 включили ОСОБА_15 до Зведених реєстрів на отримання відшкодування частини суми кредиту, та в подальшому 21.12.2020 відповідно до «Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для функціонування Фонду енергоефективності», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20 грудня 2017 р. №1102, здійснили відшкодування частини кредиту у розмірі 14 000 гривень за рахунок коштів Державного бюджету, які були зараховані на рахунок № НОМЕР_20 відкритий на ім`я ОСОБА_15 .

В подальшому, ОСОБА_4 , після зарахування на рахунок № НОМЕР_2 , відкритий на ФОП ОСОБА_9 , грошових коштів у сумі 50 000 гривень та маючи доступ до останнього разом із невстановленою досудовим розслідуванням особою розпорядились протиправно отриманим майном на власний розсуд, чим завдали матеріального збитку Державному бюджету України у розмірі 14 000 гривень.

З метою надання своїм злочинним діям законності та уникнення викриття працівниками Територіального відокремленого безбалансового відділення №10001/0188 Філії - Вінницького обласного управління АТ «Ощадбанк», невстановлена досудовим розслідуванням особа на виконання умов порядку повернення споживчого кредиту до Договору №22267, укладеного між АТ «Ощадбанк» та ОСОБА_15 в період часу з 23.10.2020 по 17.11.2021 здійснила часткове повернення основного боргу в сумі 25 194,93 гривень.

В подальшому, ОСОБА_4 після зарахування на рахунок № НОМЕР_2 , відкритий на ФОП ОСОБА_9 , грошових коштів у сумі 50 000 гривень та маючи доступ до останнього, разом із невстановленою досудовим розслідуванням особою розпорядились протиправно отриманим майном на власний розсуд чим завдали матеріального збитку АТ «Ощадбанк» розмірі 10 805,07 гривень та Державному бюджету України у розмірі 14 000 гривень.

Також, ОСОБА_4 , попередньо вчинивши кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 190 КК України, будучи фізичною особою-підприємцем, основним видом діяльності якого є «Діяльність посередників у торгівлі товарами широкого асортименту», за попередньою змовою з невстановленою досудовим розслідуванням особою, будучи обізнаним про порядок отримання банківського продукту «Кеш кредит Енергоефективний», вирішили, шляхом введення в оману співробітників Територіального відокремленого безбалансового відділення №10001/0188 Філії - Вінницького обласного управління АТ «Ощадбанк», заволодіти грошовими коштами АТ «Ощадбанк», який відповідно до ч. 1 Статуту Акціонерного товариства «Державний ощадний банк України» є державним банком.

У свою чергу, ОСОБА_4 діючи за попередньою домовленістю з невстановленою досудовим розслідуванням особою, з метою приховування своїх злочинних намірів, перебуваючи в дружніх відносинах із ОСОБА_9 та, увійшовши в довіру до останнього, в невстановлені досудовим слідством дату, час та місці, не повідомляючи ОСОБА_9 про свої протиправні наміри, отримав від останнього в своє розпорядження печатку ФОП ОСОБА_9 , основним видом діяльності якого є «Діяльність посередників у торгівлі товарами широкого асортименту» та доступ до банківських рахунків ФОП ОСОБА_9 , а саме № НОМЕР_2 , відкритий на ФОП ОСОБА_9 (код НОМЕР_3 ) в АТ «Ощадбанк», та № НОМЕР_4 , відкритий на ФОП ОСОБА_9 (код НОМЕР_3 ) в АТ КБ «Приватбанк»

Реалізуючи свій спільний злочинний умисел, діючи умисно, з корисливих спонукань невстановлена досудовим розслідуванням особа 15.10.2020 в денну пору доби звернулась до Територіального відокремленого безбалансового відділення №10001/0188 Філії - Вінницького обласного управління АТ «Ощадбанк», що за адресою: м. Вінниця, вул. М. Литвиненко-Вольгемут, 32, де при спілкуванні з головним економістом вищезазначеного відділення - ОСОБА_10 , з метою отримання банківського продукту «Кеш кредит Енергоефективний», надала останній завідомо підроблені документи, а саме паспорт громадянина України на ім`я ОСОБА_16 серія та номер НОМЕР_21 виданий Ленінським РВ УДМС України у Вінницькій області, в той час, як під вказаними серією та номером видано паспорт іншій особі, картку платника податків видану на ім`я ОСОБА_16 , довідку про доходи, відповідно до якої останній працював на посаді технолога в ТОВ «Укронлайн» та попередньо отриманий від ОСОБА_4 рахунок на оплату №117 МА від 13.10.2020, підготовлений останнім від імені ФОП ОСОБА_9 , на придбання вікон з двокамерними, енергоефективними склопакетами, з енергозберігаючим склом на загальну вартість 56 900 гривень.

За результатами розгляду поданих документів 23.10.2020 між АТ «Ощадбанк» та ОСОБА_16 було укладено Договір про споживчий кредит №22368 (для придбання енергозберігаючого обладнання та матеріалів) на загальну суму 50 000,00 гривень, який відноситься до банківського продукту «Кеш кредит Енергоефективний», та вищезазначені грошові кошти, відповідно до ч. 3.2.1 вказаного договору цього ж дня були перераховані на поточний рахунок № НОМЕР_2 , відкритий на ФОП ОСОБА_9 (код НОМЕР_3 ) в АТ «Ощадбанк». При цьому невстановлена досудовим розслідуванням особа, в додатку №6 до Банківського продукту «Енергокредит» зазначила місце проведення робіт, пов`язаних із встановленням світлопрозорих конструкцій з енергозберігаючим склом (крім однокамерних), а саме: АДРЕСА_6 , достовірно знаючи про відсутність будинку за вказаною адресою.

В свою чергу, працівники АТ «Ощадбанк», будучи введеними в оману злочинними діями невстановленої досудовим розслідуванням особи, на виконання умов договору про споживчий кредит №22368 включили ОСОБА_16 до Зведених реєстрів на отримання відшкодування частини суми кредиту, та в подальшому 21.12.2020 відповідно до «Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для функціонування Фонду енергоефективності», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20 грудня 2017 р. №1102, здійснили відшкодування частини кредиту у розмірі 14 000 гривень за рахунок коштів Державного бюджету, які були зараховані на рахунок № НОМЕР_22 відкритий на ім`я ОСОБА_16 .

В подальшому, ОСОБА_4 , після зарахування на рахунок № НОМЕР_2 , відкритий на ФОП ОСОБА_9 , грошових коштів у сумі 50 000 гривень та маючи доступ до останнього разом із невстановленою досудовим розслідуванням особою розпорядились протиправно отриманим майном на власний розсуд, чим завдали матеріального збитку Державному бюджету України у розмірі 14 000 гривень.

З метою надання своїм злочинним діям законності та уникнення викриття працівниками Територіального відокремленого безбалансового відділення №10001/0188 Філії - Вінницького обласного управління АТ «Ощадбанк», невстановлена досудовим розслідуванням особа на виконання умов порядку повернення споживчого кредиту до Договору №22368 укладеного між АТ «Ощадбанк» та ОСОБА_16 в період часу з 23.10.2020 по 17.11.2021 здійснила часткове повернення основного боргу в сумі 31 194,94 гривень.

В подальшому, ОСОБА_4 після зарахування на рахунок № НОМЕР_2 , відкритий на ФОП ОСОБА_9 , грошових коштів у сумі 50 000 гривень та маючи доступ до останнього разом із невстановленою досудовим розслідуванням особою розпорядились протиправно отриманим майном на власний розсуд, чим завдали матеріального збитку АТ «Ощадбанк» розмірі 4 805,06 гривень та Державному бюджету України у розмірі 14 000 гривень.

Крім цього, у ОСОБА_4 в невстановлені досудовим розслідуванням місці, дату та час виник злочинний умисел на легалізацію (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом, а саме грошових коштів, одержаних внаслідок обману працівників АТ «Ощадбанк» за вищевикладених обставин.

Так, 26.10.2020 в денну пору доби, після отримання на рахунок № НОМЕР_15 , відкритий на ФОП ОСОБА_4 в АТ «Ощадбанк» грошових коштів у сумі 50 000 гривень відповідно до договору №22366, укладеного між ОСОБА_14 та АТ «Ощадбанк», діючи умисно, з метою приховування та маскування злочинного способу набуття таких грошових коштів, реалізуючи свою злочинну діяльність пов`язану з легалізацією доходів отриманих злочинним шляхом, ОСОБА_4 здійснив операцію з перерахунку грошових коштів в розмірі 56 688 гривень з рахунку № НОМЕР_15 , відкритого на ФОП ОСОБА_4 в АТ «Ощадбанк», на власний рахунок № НОМЕР_16 належний ФОП ОСОБА_4 , відкритий в АТ «Ощадбанку», при цьому зазначивши підставою переказу «переведення оборотних коштів, для подальшого ведення господарської діяльності», із яких 50 000 гривень отримані відповідно до договору №22366. Продовжуючи умисел на легалізацію (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом, а саме грошових коштів одержаних внаслідок обману працівників АТ «Ощадбанк» за вищевикладених обставин, 26.10.2020 в 15:03 год., попередньо отримавши на рахунок № НОМЕР_16 , відкритий на ФОП ОСОБА_4 (код НОМЕР_1 ) в АТ «Ощадбанк» грошових коштів у сумі 56 688 гривень, діючи умисно, з метою приховування та маскування злочинного способу набуття таких грошових коштів, реалізуючи свою злочинну діяльність пов`язану з легалізацією доходів отриманих злочинним шляхом, ОСОБА_4 , здійснив операцію зі зняття грошових коштів в розмірі 20 000 гривень з рахунку № НОМЕР_16 , належного ФОП ОСОБА_4 , відкритого в АТ «Ощадбанк» в банкоматі. Продовжуючи умисел на легалізацію (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом, а саме грошових коштів одержаних внаслідок обману працівників АТ «Ощадбанк» за вищевикладених обставин, 26.10.2020 в 15:04 год., попередньо отримавши на рахунок № НОМЕР_16 , відкритий на ФОП ОСОБА_4 (код НОМЕР_1 ) в АТ «Ощадбанк» грошові кошти у сумі 56 688 гривень, діючи умисно, з метою приховування та маскування злочинного способу набуття таких грошових коштів, реалізуючи свою злочинну діяльність, пов`язану з легалізацією доходів отриманих злочинним шляхом, ОСОБА_4 здійснив операцію зі зняття грошових коштів в розмірі 20 000 гривень з рахунку № НОМЕР_16 , належного ФОП ОСОБА_4 , відкритого в АТ «Ощадбанк» в банкоматі. Продовжуючи умисел на легалізацію (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом, а саме грошових коштів одержаних внаслідок обману працівників АТ «Ощадбанк» за вищевикладених обставин, 26.10.2020 в 15:05 год., попередньо отримавши на рахунок № НОМЕР_16 , відкритий на ФОП ОСОБА_4 (код НОМЕР_1 ) в АТ «Ощадбанк», грошові кошти у сумі 56 688 гривень, діючи умисно, з метою приховування та маскування злочинного способу набуття таких грошових коштів, реалізуючи свою злочинну діяльність, пов`язану з легалізацією доходів отриманих злочинним шляхом, ОСОБА_4 здійснив операцію зі зняття грошових коштів в розмірі 20 000 гривень з рахунку № НОМЕР_16 , належного ФОП ОСОБА_4 , відкритого в АТ «Ощадбанк» в банкоматі. Продовжуючи умисел на легалізацію (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом, а саме грошових коштів, одержаних внаслідок обману працівників АТ «Ощадбанк» за вищевикладених обставин, 26.10.2020 в 15:06 год., попередньо отримавши на рахунок № НОМЕР_16 , відкритий на ФОП ОСОБА_4 (код НОМЕР_1 ) в АТ «Ощадбанк» грошові кошти у сумі 56 688 гривень, діючи умисно, з метою приховування та маскування злочинного способу набуття таких грошових коштів, реалізуючи свою злочинну діяльність пов`язану з легалізацією доходів отриманих злочинним шляхом, ОСОБА_4 здійснив операцію зі зняття грошових коштів в розмірі 20 000 гривень з рахунку № НОМЕР_16 належного ФОП ОСОБА_4 , відкритого в АТ «Ощадбанк» в банкоматі.

У результаті вищеописаних операцій ОСОБА_4 обготівкував грошові кошти у сумі 60 000 гривень із яких 50 000 гривень отримані відповідно до договору №22366 та розпорядився останніми на власний розсуд.

Продовжуючи свою злочинну діяльність спрямовану на легалізацію (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом, 26.10.2020 в денну пору доби., після отримання на рахунок № НОМЕР_2 , відкритий на ФОП ОСОБА_17 в АТ «Ощадбанк» грошових коштів у сумі 50 000 гривень відповідно до договору №22367, укладеного між ОСОБА_15 та АТ «Ощадбанк», та грошових коштів у сумі 50 000 гривень відповідно до договору №22368, укладеного між ОСОБА_16 та АТ «Ощадбанк», діючи умисно, з метою приховування та маскування злочинного способу набуття таких грошових коштів, реалізуючи свою злочинну діяльність, пов`язану з легалізацією доходів отриманих злочинним шляхом, ОСОБА_4 здійснив операцію з перерахунку грошових коштів в розмірі 163 895 гривень з рахунку № НОМЕР_2 , відкритого на ФОП ОСОБА_18 в АТ «Ощадбанк», на власний рахунок № НОМЕР_23 , відкритий в АТ «Ощадбанк», при цьому зазначивши підставою переказу «перерахування валового доходу для подальшого використання в господарській діяльності», із яких 50 000 гривень отримані відповідно до договору №22367, а також 50 000 гривень отримані відповідно до договору №22368. Продовжуючи умисел на легалізацію (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом, а саме грошових коштів одержаних внаслідок обману працівників АТ «Ощадбанк» за вищевикладених обставин, 26.10.2020 в 14:58 год., попередньо отримавши на рахунок № НОМЕР_24 , відкритий на ФОП ОСОБА_9 в АТ «Ощадбанк» грошові кошти у сумі 163 895 гривень, діючи умисно, з метою приховування та маскування злочинного способу набуття таких грошових коштів, реалізуючи свою злочинну діяльність пов`язану з легалізацією доходів отриманих злочинним шляхом, ОСОБА_4 здійснив операцію зі зняття грошових коштів в розмірі 20 000 гривень з рахунку № НОМЕР_24 , належного ФОП ОСОБА_9 , відкритого в АТ «Ощадбанк» в банкоматі. Продовжуючи умисел на легалізацію (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом, а саме грошових коштів одержаних внаслідок обману працівників АТ «Ощадбанк» за вищевикладених обставин, 26.10.2020 в 14:59 год., попередньо отримавши на рахунок № НОМЕР_24 , відкритий на ФОП ОСОБА_9 в АТ «Ощадбанк» грошові кошти у сумі 163 895 гривень, діючи умисно, з метою приховування та маскування злочинного способу набуття таких грошових коштів, реалізуючи свою злочинну діяльність пов`язану з легалізацією доходів отриманих злочинним шляхом, ОСОБА_4 здійснив операцію зі зняття грошових коштів в розмірі 20 000 гривень з рахунку № НОМЕР_24 належного ФОП ОСОБА_9 , відкритого в АТ «Ощадбанк» в банкоматі. Продовжуючи умисел на легалізацію (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом, а саме грошових коштів одержаних внаслідок обману працівників АТ «Ощадбанк» за вищевикладених обставин, 26.10.2020 в 15:00 год., попередньо отримавши на рахунок № НОМЕР_24 , відкритий на ФОП ОСОБА_9 в АТ «Ощадбанк» грошові кошти у сумі 163 895 гривень, діючи умисно, з метою приховування та маскування злочинного способу набуття таких грошових коштів, реалізуючи свою злочинну діяльність, пов`язану з легалізацією доходів отриманих злочинним шляхом, ОСОБА_4 здійснив операцію зі зняття грошових коштів в розмірі 20 000 гривень з рахунку № НОМЕР_24 , належного ФОП ОСОБА_9 , відкритого в АТ «Ощадбанк» в банкоматі.

У результаті вищеописаних операцій ОСОБА_4 обготівкував грошові кошти у сумі 60 000 гривень із яких 50 000 гривень отримані відповідно до договору №22368 та розпорядився ними на власний розсуд.

Таким чином, ОСОБА_4 набув грошові кошти, одержані в результаті вчинення суспільно небезпечного протиправного діяння, достовірно знаючи, що таке майно прямо та повністю одержано злочинним шляхом.

Окрім того, ОСОБА_4 , попередньо вчинивши кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 190 КК України, будучи фізичною особою-підприємцем, основним видом діяльності якого є «Діяльність посередників у торгівлі товарами широкого асортименту», за попередньою змовою з невстановленою досудовим розслідуванням особою, будучи обізнаним про порядок отримання банківського продукту «Кеш кредит Енергоефективний», вирішили, шляхом введення в оману співробітників Територіального відокремленого безбалансового відділення №10001/0188 Філії -Вінницького обласного управління АТ «Ощадбанк», заволодіти грошовими коштами АТ «Ощадбанк», який відповідно до ч. 1 Статуту Акціонерного товариства «Державний ощадний банк України» є державним банком.

Так, ОСОБА_4 діючи за попередньою домовленістю з невстановленою досудовим розслідуванням особою, з метою приховування своїх злочинних намірів, перебуваючи в дружніх відносинах із ОСОБА_9 та, увійшовши в довіру до останнього, в невстановлені досудовим розслідуванням дату, час та місці, не повідомляючи ОСОБА_9 про свої протиправні наміри, отримав від останнього в своє розпорядження печатку ФОП ОСОБА_9 , основним видом діяльності якого є «Діяльність посередників у торгівлі товарами широкого асортименту» та доступ до банківських рахунків ФОП ОСОБА_9 , а саме № НОМЕР_2 , відкритий на ФОП ОСОБА_9 (код НОМЕР_3 ) в АТ «Ощадбанк» та № НОМЕР_4 , відкритий на ФОП ОСОБА_9 (код НОМЕР_3 ) в АТ КБ «Приватбанк».

Реалізуючи свій спільний злочинний умисел, діючи умисно, з корисливих спонукань невстановлена досудовим розслідуванням особа 20.10.2020 в денну пору доби звернулась до Територіального відокремленого безбалансового відділення №10001/0188 Філії - Вінницького обласного управління АТ «Ощадбанк», що за адресою: м. Вінниця, вул. М. Литвиненко-Вольгемут, 32, де при спілкуванні з головним економістом вищезазначеного відділення - ОСОБА_10 , з метою отримання банківського продукту «Кеш кредит Енергоефективний», надала останній завідомо підроблені документи, а саме паспорт громадянина України на ім`я ОСОБА_19 серія та номер НОМЕР_25 виданий Ленінським РВ УДМС України у Вінницькій області, в той час, як під вказаними серією та номером видано паспорт іншій особі, картку платника податків видану на ім`я ОСОБА_19 , довідку про доходи, відповідно до якої останній працював на посаді електрика в ТОВ «Ітанікс лтд», та попередньо отриманий від ОСОБА_4 рахунок на оплату №123 МА від 19.10.2020, підготовлений останнім від імені ФОП ОСОБА_9 , на придбання вікон з двокамерними, енергоефективними склопакетами, з енергозберігаючим склом на загальну вартість 56 800 гривень.

За результатами розгляду поданих документів 28.10.2020 між АТ «Ощадбанк» та ОСОБА_19 було укладено Договір про споживчий кредит №22377 (для придбання енергозберігаючого обладнання та матеріалів) на загальну суму 50 000,00 гривень, який відноситься до банківського продукту «Кеш кредит Енергоефективний», та вищезазначені грошові кошти, відповідно до ч. 3.2.1 вказаного договору цього ж дня були перераховані на поточний рахунок № НОМЕР_2 , відкритий на ФОП ОСОБА_9 (код НОМЕР_3 ) в АТ «Ощадбанк». При цьому невстановлена слідством особа, в додатку №6 до Банківського продукту «Енергокредит» зазначила місце проведення робіт, пов`язаних із встановленням світлопрозорих конструкцій з енергозберігаючим склом (крім однокамерних), а саме: АДРЕСА_3 .

В свою чергу, працівники АТ «Ощадбанк», будучи введеними в оману злочинними діями невстановленої досудовим розслідуванням особи, на виконання умов договору про споживчий кредит №22377 включили ОСОБА_19 до Зведених реєстрів на отримання відшкодування частини суми кредиту, та в подальшому 21.12.2020 відповідно до «Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для функціонування Фонду енергоефективності», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20 грудня 2017 р. №1102, здійснили відшкодування частини кредиту у розмірі 14 000 гривень за рахунок коштів Державного бюджету, які були зараховані на рахунок № НОМЕР_26 відкритий на ім`я ОСОБА_19 .

В подальшому, ОСОБА_4 , після зарахування на рахунок № НОМЕР_2 , відкритий на ФОП ОСОБА_9 , грошових коштів у сумі 50 000 гривень та маючи доступ до останнього, разом із невстановленою досудовим розслідуванням особою розпорядились протиправно отриманим майном на власний розсуд, чим завдали матеріального збитку Державному бюджету України у розмірі 14 000 гривень.

З метою надання своїм злочинним діям законності та уникнення викриття працівниками Територіального відокремленого безбалансового відділення №10001/0188 Філії - Вінницького обласного управління АТ «Ощадбанк», невстановлена досудовим розслідуванням особа на виконання умов порядку повернення споживчого кредиту до Договору №22377 укладеного між АТ «Ощадбанк» та ОСОБА_19 в період часу з 28.10.2020 по 17.11.2021 здійснила часткове повернення основного боргу в сумі 16 668,41 гривень.

В подальшому, ОСОБА_4 після зарахування на рахунок № НОМЕР_2 , відкритий на ФОП ОСОБА_9 , грошових коштів у сумі 50 000 гривень та маючи доступ до останнього разом із невстановленою досудовим розслідуванням особою розпорядились протиправно отриманим майном на власний розсуд, чим завдали матеріального збитку АТ «Ощадбанк» розмірі 19 331,59 гривень та Державному бюджету України у розмірі 14 000 гривень.

Крім цього, у ОСОБА_4 в невстановлені досудовим розслідуванням місці, дату та час виник злочинний умисел на легалізацію (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом, а саме грошових коштів одержаних внаслідок обману працівників АТ «Ощадбанк» за вищевикладених обставин.

Так, 29.10.2020 в денну пору доби, після отримання на рахунок № НОМЕР_2 , відкритий на ФОП ОСОБА_9 в АТ «Ощадбанк» грошових коштів у сумі 50 000 гривень відповідно до договору №22377, укладеного між ОСОБА_19 та АТ «Ощадбанк», діючи умисно, з метою приховування та маскування злочинного способу набуття таких грошових коштів, реалізуючи свою злочинну діяльність пов`язану з легалізацією доходів отриманих злочинним шляхом ОСОБА_4 , здійснив операцію з перерахунку грошових коштів в розмірі 76 154 гривень з рахунку № НОМЕР_2 , відкритого на ФОП ОСОБА_9 в АТ «Ощадбанк», на власний рахунок № НОМЕР_23 , відкритий в АТ «Ощадбанк», при цьому зазначивши підставою переказу «перерахування валового доходу, для подальшого використання в господарській діяльності», із яких 50 000 гривень отримані відповідно до договору №22377.

Продовжуючи умисел на легалізацію (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом, а саме грошових коштів одержаних внаслідок обману працівників АТ «Ощадбанк» за вищевикладених обставин, 29.10.2020 в 18:00 год., попередньо отримавши на рахунок № НОМЕР_24 , відкритий на ФОП ОСОБА_9 в АТ «Ощадбанк», грошових коштів у сумі 76 154 гривень, діючи умисно, з метою приховування та маскування злочинного способу набуття таких грошових коштів, реалізуючи свою злочинну діяльність, пов`язану з легалізацією доходів отриманих злочинним шляхом, ОСОБА_4 здійснив операцію зі зняття грошових коштів в розмірі 20 000 гривень з рахунку № НОМЕР_24 належного ФОП ОСОБА_9 , відкритого в АТ «Ощадбанк» в банкоматі. Продовжуючи умисел на легалізацію (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом, а саме грошових коштів одержаних внаслідок обману працівників АТ «Ощадбанк» за вищевикладених обставин, 29.10.2020 в 18:01 год., попередньо отримавши на рахунок № НОМЕР_24 , відкритий на ФОП ОСОБА_9 в АТ «Ощадбанк» грошові кошти у сумі 76 154 гривень, діючи умисно, з метою приховування та маскування злочинного способу набуття таких грошових коштів, реалізуючи свою злочинну діяльність пов`язану з легалізацією доходів отриманих злочинним шляхом, ОСОБА_4 здійснив операцію зі зняття грошових коштів в розмірі 20 000 гривень з рахунку № НОМЕР_24 , належного ФОП ОСОБА_9 , відкритого в АТ «Ощадбанк» в банкоматі. Продовжуючи умисел на легалізацію (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом, а саме грошових коштів одержаних внаслідок обману працівників АТ «Ощадбанк» за вищевикладених обставин, 29.10.2020 в 18:02 год., попередньо отримавши на рахунок № НОМЕР_24 , відкритий на ФОП ОСОБА_9 в АТ «Ощадбанк» грошові кошти у сумі 76 154 гривень, діючи умисно, з метою приховування та маскування злочинного способу набуття таких грошових коштів, реалізуючи свою злочинну діяльність пов`язану з легалізацією доходів, отриманих злочинним шляхом, ОСОБА_4 здійснив операцію зі зняття грошових коштів в розмірі 20 000 гривень з рахунку № НОМЕР_24 , належного ФОП ОСОБА_9 , відкритого в АТ «Ощадбанк» в банкоматі. Продовжуючи умисел на легалізацію (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом, а саме грошових коштів одержаних внаслідок обману працівників АТ «Ощадбанк» за вищевикладених обставин, 29.10.2020 в 18:03 год., попередньо отримавши на рахунок № НОМЕР_24 , відкритий на ФОП ОСОБА_9 в АТ «Ощадбанк», грошові кошти у сумі 76 154 гривень, діючи умисно, з метою приховування та маскування злочинного способу набуття таких грошових коштів, реалізуючи свою злочинну діяльність, пов`язану з легалізацією доходів отриманих злочинним шляхом, ОСОБА_4 здійснив операцію зі зняття грошових коштів в розмірі 20 000 гривень з рахунку № НОМЕР_24 , належного ФОП ОСОБА_9 , відкритого в АТ «Ощадбанк» в банкоматі. Продовжуючи умисел на легалізацію (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом, а саме грошових коштів одержаних внаслідок обману працівників АТ «Ощадбанк» за вищевикладених обставин, 29.10.2020 в 18:05 год., попередньо отримавши на рахунок № НОМЕР_24 , відкритий на ФОП ОСОБА_9 в АТ «Ощадбанк» грошові кошти у сумі 76 154 гривень, діючи умисно, з метою приховування та маскування злочинного способу набуття таких грошових коштів, реалізуючи свою злочинну діяльність, пов`язану з легалізацією доходів отриманих злочинним шляхом, ОСОБА_4 здійснив операцію зі зняття грошових коштів в розмірі 7 900 гривень з рахунку № НОМЕР_24 , належного ФОП ОСОБА_9 , відкритого в АТ «Ощадбанк» в банкоматі.

У результаті вищеописаних операцій ОСОБА_4 обготівкував грошові кошти у сумі 87 900 гривень із яких 50 000 гривень отримані відповідно до договору №22377 та розпорядився останніми на власний розсуд.

Таким чином, ОСОБА_4 набув грошові кошти, одержані в результаті вчинення суспільно небезпечного протиправного діяння, достовірно знаючи, що таке майно прямо та повністю одержано злочинним шляхом.

Окрім того, ОСОБА_4 , попередньо вчинивши кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 190 КК України, будучи фізичною особою-підприємцем, основним видом діяльності якого є «Діяльність посередників у торгівлі товарами широкого асортименту», за попередньою змовою з невстановленою досудовим розслідуванням особою, будучи обізнаним про порядок отримання банківського продукту «Кеш кредит Енергоефективний», вирішили, шляхом введення в оману співробітників Територіального відокремленого безбалансового відділення №10001/0188 Філії - Вінницького обласного управління АТ «Ощадбанк», заволодіти грошовими коштами АТ «Ощадбанк», який відповідно до ч. 1 Статуту Акціонерного товариства «Державний ощадний банк України» є державним банком.

Так, ОСОБА_4 , діючи за попередньою домовленістю з невстановленою досудовим розслідуванням особою, з метою приховування своїх злочинних намірів, перебуваючи в дружніх відносинах із ОСОБА_9 та, увійшовши в довіру до останнього, в невстановлені досудовим слідством дату, час та місці, не повідомляючи ОСОБА_9 про свої протиправні наміри, отримав від останнього в своє розпорядження печатку ФОП ОСОБА_9 , основним видом діяльності якого є «Діяльність посередників у торгівлі товарами широкого асортименту» та доступ до банківських рахунків ФОП ОСОБА_9 , а саме № НОМЕР_2 , відкритий на ФОП ОСОБА_9 (код НОМЕР_3 ) в АТ «Ощадбанк», та № НОМЕР_4 , відкритий на ФОП ОСОБА_9 (код НОМЕР_3 ) в АТ КБ «Приватбанк»

Реалізуючи свій спільний злочинний умисел, діючи умисно, з корисливих спонукань невстановлена досудовим розслідуванням особа 20.10.2020 в денну пору доби звернулась до Територіального відокремленого безбалансового відділення №10001/0188 Філії - Вінницького обласного управління АТ «Ощадбанк», що за адресою: м. Вінниця, вул. М. Литвиненко-Вольгемут, 32, де при спілкуванні з головним економістом вищезазначеного відділення - ОСОБА_10 , з метою отримання банківського продукту «Кеш кредит Енергоефективний», надала останній завідомо підроблені документи, а саме паспорт громадянина України на ім`я ОСОБА_20 серія та номер НОМЕР_27 виданий Ленінським РВ УДМС України у Вінницькій області, в той час, як під вказаними серією та номером видано паспорт іншій особі, картку платника податків, видану на ім`я ОСОБА_20 , довідку про доходи, відповідно до якої останній працював на посаді електрика в ТОВ «Колфін капітал» та попередньо отриманий від ОСОБА_4 рахунок на оплату №122 МА від 19.10.2020, підготовлений останнім від імені ФОП ОСОБА_9 , на придбання вікон з двокамерними, енергоефективними склопакетами, з енергозберігаючим склом на загальну вартість 57 200 гривень.

За результатами розгляду поданих документів 29.10.2020 між АТ «Ощадбанк» та ОСОБА_20 було укладено Договір про споживчий кредит №22387 (для придбання енергозберігаючого обладнання та матеріалів) на загальну суму 50 000,00 гривень, який відноситься до банківського продукту «Кеш кредит Енергоефективний», та вищезазначені грошові кошти, відповідно до ч. 3.2.1 вказаного договору цього ж дня були перераховані на поточний рахунок № НОМЕР_4 , відкритий на ФОП ОСОБА_9 (код НОМЕР_3 ) в АТ КБ «Приватбанк». При цьому, невстановлена досудовим розслідуванням особа в додатку №6 до Банківського продукту «Енергокредит» зазначила місце проведення робіт, пов`язаних із встановленням світлопрозорих конструкцій з енергозберігаючим склом (крім однокамерних), а саме: АДРЕСА_7 .

В свою чергу, працівники АТ «Ощадбанк», будучи введеними в оману злочинними діями невстановленої досудовим розслідуванням особи, на виконання умов договору про споживчий кредит №22387 включили ОСОБА_20 до Зведених реєстрів на отримання відшкодування частини суми кредиту, та в подальшому 21.12.2020 відповідно до «Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для функціонування Фонду енергоефективності», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20 грудня 2017 р. №1102, здійснили відшкодування частини кредиту у розмірі 14 000 гривень за рахунок коштів Державного бюджету, які були зараховані на рахунок № НОМЕР_28 відкритий на ім`я ОСОБА_20 .

В подальшому, ОСОБА_4 , після зарахування на рахунок № НОМЕР_4 , відкритий на ФОП ОСОБА_9 , грошових коштів у сумі 50 000 гривень та маючи доступ до останнього, разом із невстановленою досудовим розслідуванням особою розпорядились протиправно отриманим майном на власний розсуд, чим завдали матеріального збитку Державному бюджету України у розмірі 14 000 гривень.

З метою надання своїм злочинним діям законності та уникнення викриття працівниками Територіального відокремленого безбалансового відділення №10001/0188 Філії - Вінницького обласного управління АТ «Ощадбанк», невстановлена досудовим розслідуванням особа на виконання умов порядку повернення споживчого кредиту до Договору №22387, укладеного між АТ «Ощадбанк» та ОСОБА_20 в період часу з 29.10.2020 по 30.09.2021 здійснила часткове повернення основного боргу в сумі 7 988,58 гривень.

В подальшому, ОСОБА_4 після зарахування на рахунок № НОМЕР_4 , відкритий на ФОП ОСОБА_9 , грошових коштів у сумі 50 000 гривень та маючи доступ до останнього, разом із невстановленою досудовим розслідуванням особою розпорядились протиправно отриманим майном на власний розсуд, чим завдали матеріального збитку АТ «Ощадбанк» розмірі 28 011,42 гривень та Державному бюджету України у розмірі 14 000 гривень.

Крім цього, у ОСОБА_4 в невстановлені досудовим розслідуванням місці, дату та час виник злочинний умисел на легалізацію (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом, а саме грошових коштів одержаних внаслідок обману працівників АТ «Ощадбанк» за вищевикладених обставин.

Так, 03.11.2020 в 14:22 год., після отримання на рахунок № НОМЕР_4 , відкритий на ФОП ОСОБА_9 (код НОМЕР_3 ) в ПАТ КБ «Приватбанк» грошових коштів у сумі 50 000 гривень відповідно до договору №22387, укладеного між ОСОБА_20 та АТ «Ощадбанк», та маючи безпосередній доступ до вказаного рахунку, діючи умисно, з метою приховування та маскування злочинного способу набуття таких грошових коштів, реалізуючи свою злочинну діяльність, пов`язану з легалізацією доходів отриманих злочинним шляхом, ОСОБА_4 здійснив операцію з перерахунку грошових коштів в розмірі 88 223 гривень з рахунку № НОМЕР_4 , відкритого на ФОП ОСОБА_9 (код НОМЕР_3 ) в ПАТ КБ «Приватбанк», на власний рахунок № НОМЕР_11 , належний ФОП ОСОБА_4 , відкритий в ПАТ КБ «Приватбанк», при цьому зазначивши підставою переказу «За вікна з двокамерними енергоефективними склопакетами, згідно рахунку №141 БА від 03.11.2020», із яких 50 000 гривень отримані відповідно до договору №22387 та розпорядився останніми на власний розсуд.

Таким чином, ОСОБА_4 набув грошові кошти, одержані в результаті вчинення суспільно небезпечного протиправного діяння, достовірно знаючи, що таке майно прямо та повністю одержано злочинним шляхом.

Так, у жовтні 2020 року, точні дату та час досудовим розслідуванням не встановлено, ОСОБА_4 , будучи фізичною особою-підприємцем, основним видом діяльності якого є «Діяльність посередників у торгівлі товарами широкого асортименту», за попередньою змовою з невстановленою досудовим розслідуванням особою, будучи обізнаним про порядок отримання банківського продукту «Кеш кредит Енергоефективний», вирішили, шляхом введення в оману співробітників Територіального відокремленого безбалансового відділення №10001/0188 Філії - Вінницького обласного управління АТ «Ощадбанк», заволодіти грошовими коштами АТ «Ощадбанк», який відповідно до ч. 1 Статуту Акціонерного товариства «Державний ощадний банк України» є державним банком.

Будучи знайомим з ОСОБА_4 , який в свою чергу фізичною особою-підприємцем, основним видом діяльності якого є «Діяльність посередників у торгівлі товарами широкого асортименту», невстановлена досудовим розслідуванням особа, достовірно знаючи, про те, що для отримання банківського продукту «Кеш кредит Енергоефективний-держпрограма» необхідно надати банківській установі окрім документів, що посвідчують особу, документи, щодо підтвердження використання кредитних коштів за цільовим призначенням кредиту, в невстановлені досудовим розслідуванням дату, час та місці домовився з ОСОБА_4 про виготовлення та надання Рахунку про закупівлю товару на ім`я ОСОБА_21 .

В свою чергу, ОСОБА_4 , діючи за вищеописаною домовленістю з невстановленою досудовим розслідуванням особою, достовірно знаючи про те, що продаж товару ОСОБА_21 він здійснювати не буде, діючи умисно, в невстановлені досудовим розслідуванням місці, дату та час, виготовив офіційний документ - Рахунок №126 БА від 19 жовтня 2020, до якого вніс завідомо неправдиві відомості щодо продажу ОСОБА_21 вікон з двокамерними, енергоефективними склопакетами з енергозберігаючим склом у кількості 6-ти штук на загальну суму 59 100 гривень, поставив свій підпис в графі «Директор» та затвердив печаткою із написом «Фізична особа підприємець ОСОБА_4 » ідентифікаційний код НОМЕР_1 », надавши таким чином вказаному документу статус офіційного.

В подальшому ОСОБА_4 достовірно знаючи про те, що вищезазначений Рахунок необхідний для отримання кредиту у банківській установі, завіривши його власним підписом та печаткою в невстановлені досудовим розслідуванням місці, дату та час надав невстановленій досудовим розслідуванням особі.

Також, ОСОБА_4 , попередньо вчинивши кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 190 КК України, будучи фізичною особою-підприємцем, основним видом діяльності якого є «Діяльність посередників у торгівлі товарами широкого асортименту», за попередньою змовою з невстановленою досудовим розслідуванням особою, будучи обізнаним про порядок отримання банківського продукту «Кеш кредит Енергоефективний», вирішили, шляхом введення в оману співробітників Територіального відокремленого безбалансового відділення №10001/0188 Філії - Вінницького обласного управління АТ «Ощадбанк», заволодіти грошовими коштами АТ «Ощадбанк», який відповідно до ч. 1 Статуту Акціонерного товариства «Державний ощадний банк України» є державним банком.

Реалізуючи свій спільний злочинний умисел, діючи умисно, з корисливих спонукань невстановлена досудовим розслідуванням особа 20.10.2020 в денну пору доби звернулась до Територіального відокремленого безбалансового відділення №10001/0188 Філії - Вінницького обласного управління АТ «Ощадбанк», що за адресою: м. Вінниця, вул. М. Литвиненко-Вольгемут, 32, де при спілкуванні з головним економістом вищезазначеного відділення - ОСОБА_10 , з метою отримання банківського продукту «Кеш кредит Енергоефективний», надала останній завідомо підроблені документи, а саме паспорт громадянина України на ім`я ОСОБА_21 серія та номер НОМЕР_29 виданий Ленінським РВ УДМС у Вінницькій області, в той час, як під вказаними серією та номером видано паспорт іншій особі, картку платника податків, видану на ім`я ОСОБА_21 , довідку про доходи, відповідно до якої останній працював на посаді експедитора в ТОВ «Софітум плюс» та попередньо отриману від ОСОБА_4 квитанцію до прибуткового касового ордеру від 20.10.20 про прийняття від ОСОБА_21 (ід. код НОМЕР_30 ) авансового внеску згідно рахунку № НОМЕР_31 на суму 9 100 гривень.

За результатами розгляду поданих документів 29.10.2020 між АТ «Ощадбанк» та ОСОБА_21 було укладено Договір про споживчий кредит №22388 (для придбання енергозберігаючого обладнання та матеріалів) на загальну суму 50 000,00 гривень, який відноситься до банківського продукту «Кеш кредит Енергоефективний», та вищезазначені грошові кошти, відповідно до ч. 3.2.1 вказаного договору цього ж дня були перераховані на поточний рахунок № НОМЕР_11 , відкритий на ФОП ОСОБА_4 (код НОМЕР_1 ) в ПАТ КБ «Приватбанк». При цьому невстановлена досудовим розслідуванням особа, в додатку №6 до Банківського продукту «Енергокредит» зазначила місце проведення робіт, пов`язаних із встановленням світлопрозорих конструкцій з енергозберігаючим склом (крім однокамерних), а саме: АДРЕСА_8 .

В свою чергу, працівники АТ «Ощадбанк», будучи введеними в оману злочинними діями невстановленої досудовим розслідуванням особи, на виконання умов договору про споживчий кредит №22388 включили ОСОБА_21 до Зведених реєстрів на отримання відшкодування частини суми кредиту, та в подальшому 21.12.2020 відповідно до «Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для функціонування Фонду енергоефективності», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20 грудня 2017 р. №1102, здійснили відшкодування частини кредиту у розмірі 14 000 гривень за рахунок коштів Державного бюджету, які були зараховані на рахунок № НОМЕР_32 відкритий на ім`я ОСОБА_21 .

В подальшому, ОСОБА_4 , після зарахування на рахунок № НОМЕР_11 , відкритий на ФОП ОСОБА_9 , грошових коштів у сумі 50 000 гривень та маючи доступ до останнього, разом із невстановленою досудовим розслідуванням особою розпорядились протиправно отриманим майном на власний розсуд, чим завдали матеріального збитку Державному бюджету України у розмірі 14 000 гривень.

З метою надання своїм злочинним діям законності та уникнення викриття працівниками Територіального відокремленого безбалансового відділення №10001/0188 Філії - Вінницького обласного управління АТ «Ощадбанк», невстановлена досудовим розслідуванням особа на виконання умов порядку повернення споживчого кредиту до Договору №22388, укладеного між АТ «Ощадбанк» та ОСОБА_21 в період часу з 29.10.2020 по 17.11.2021 здійснила часткове повернення основного боргу в сумі 25 093,29 гривень.

В подальшому, ОСОБА_4 після зарахування на рахунок № НОМЕР_11 , відкритий на ФОП ОСОБА_9 , грошових коштів у сумі 50 000 гривень та маючи доступ до останнього, разом із невстановленою досудовим розслідуванням особою розпорядились протиправно отриманим майном на власний розсуд, чим завдали матеріального збитку АТ «Ощадбанк» розмірі 10 906,71 гривень та Державному бюджету України у розмірі 14 000 гривень.

Окрім того, ОСОБА_4 , попередньо вчинивши кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 190 КК України, будучи фізичною особою-підприємцем, основним видом діяльності якого є «Діяльність посередників у торгівлі товарами широкого асортименту», за попередньою змовою з невстановленою досудовим розслідуванням особою, будучи обізнаним про порядок отримання банківського продукту «Кеш кредит Енергоефективний», вирішили, шляхом введення в оману співробітників Територіального відокремленого безбалансового відділення №10001/0188 Філії - Вінницького обласного управління АТ «Ощадбанк», заволодіти грошовими коштами АТ «Ощадбанк», який відповідно до ч. 1 Статуту Акціонерного товариства «Державний ощадний банк України» є державним банком.

Реалізуючи свій спільний злочинний умисел, діючи умисно, з корисливих спонукань невстановлена досудовим розслідуванням особа 23.10.2020 в денну пору доби звернулась до Територіального відокремленого безбалансового відділення №10001/0188 Філії - Вінницького обласного управління АТ «Ощадбанк», що за адресою: м. Вінниця, вул. М. Литвиненко-Вольгемут, 32, де при спілкуванні з головним економістом вищезазначеного відділення - ОСОБА_10 , з метою отримання банківського продукту «Кеш кредит Енергоефективний», надала останній завідомо підроблені документи, а саме паспорт громадянина України на ім`я ОСОБА_22 серія та номер НОМЕР_33 , виданий Ленінським РВ УДМС України у Вінницькій області, в той час, як під вказаними серією та номером видано паспорт іншій особі, картку платника податків, видану на ім`я ОСОБА_22 , довідку про доходи, відповідно до якої останній працював на посаді маркетолога в ТОВ «Софітум плюс» та попередньо отриманий від ОСОБА_4 рахунок на оплату №128 БА від 21.10.2020, підготовлений останнім, на придбання вікон з двокамерними, енергоефективними склопакетами, з енергозберігаючим склом на загальну вартість 58 600 гривень.

За результатами розгляду поданих документів 29.10.2020 між АТ «Ощадбанк» та ОСОБА_22 було укладено Договір про споживчий кредит №22389 (для придбання енергозберігаючого обладнання та матеріалів) на загальну суму 50 000,00 гривень, який відноситься до банківського продукту «Кеш кредит Енергоефективний», та вищезазначені грошові кошти, відповідно до ч. 3.2.1 вказаного договору цього ж дня були перераховані на поточний рахунок № НОМЕР_15 , відкритий на ФОП ОСОБА_4 (код НОМЕР_1 ) в АТ «Ощадбанк». При цьому невстановлена досудовим розслідуванням особа, в додатку №6 до Банківського продукту «Енергокредит» зазначила місце проведення робіт, пов`язаних із встановленням світлопрозорих конструкцій з енергозберігаючим склом (крім однокамерних), а саме: АДРЕСА_9 , достовірно знаючи про відсутність вказаної адреси.

В свою чергу, працівники АТ «Ощадбанк», будучи введеними в оману злочинними діями невстановленої досудовим розслідуванням особи, на виконання умов договору про споживчий кредит №22389 включили ОСОБА_22 до Зведених реєстрів на отримання відшкодування частини суми кредиту, та в подальшому 21.12.2020 відповідно до «Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для функціонування Фонду енергоефективності», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20 грудня 2017 р. №1102, здійснили відшкодування частини кредиту у розмірі 14 000 гривень за рахунок коштів Державного бюджету, які були зараховані на рахунок № НОМЕР_34 відкритий на ім`я ОСОБА_22 .

В подальшому, ОСОБА_4 , після зарахування на рахунок № НОМЕР_15 , відкритий на ФОП ОСОБА_4 , грошових коштів у сумі 50 000 гривень та маючи доступ до останнього, разом із невстановленою досудовим розслідуванням особою розпорядились протиправно отриманим майном на власний розсуд, чим завдали матеріального збитку Державному бюджету України у розмірі 14 000 гривень.

З метою надання своїм злочинним діям законності та уникнення викриття працівниками Територіального відокремленого безбалансового відділення №10001/0188 Філії - Вінницького обласного управління АТ «Ощадбанк», невстановлена досудовим розслідуванням особа на виконання умов порядку повернення споживчого кредиту до Договору №22389 укладеного між АТ «Ощадбанк» та ОСОБА_23 в період часу з 29.10.2020 по 30.09.2021 здійснила часткове повернення основного боргу в сумі 18 522,79 гривень.

В подальшому, ОСОБА_4 після зарахування на рахунок № НОМЕР_15 , відкритий на ФОП ОСОБА_4 , грошових коштів у сумі 50 000 гривень та маючи доступ до останнього, разом із невстановленою досудовим розслідуванням особою розпорядились протиправно отриманим майном на власний розсуд, чим завдали матеріального збитку АТ «Ощадбанк» розмірі 17 477,21 гривень та Державному бюджету України у розмірі 14 000 гривень.

Крім цього, у ОСОБА_4 в невстановлені досудовим розслідуванням місці, дату та час виник злочинний умисел на легалізацію (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом, а саме грошових коштів одержаних в наслідок обману працівників АТ «Ощадбанк» за вищевикладених обставин.

Так, 29.10.2020 в денну пору доби, після отримання на рахунок № НОМЕР_15 , відкритий на ФОП ОСОБА_4 в АТ «Ощадбанк» грошових коштів у сумі 50 000 гривень відповідно до договору №22389, укладеного між ОСОБА_24 та АТ «Ощадбанк», діючи умисно, з метою приховування та маскування злочинного способу набуття таких грошових коштів, реалізуючи свою злочинну діяльність пов`язану з легалізацією доходів отриманих злочинним шляхом, ОСОБА_4 здійснив операцію з перерахунку грошових коштів в розмірі 89 645 гривень з рахунку № НОМЕР_15 , відкритого на ФОП ОСОБА_4 в АТ «Ощадбанк», на власний рахунок № НОМЕР_16 , відкритий в АТ «Ощадбанк», при цьому зазначивши підставою переказу «переведення оборотних коштів, для подальшого використання в господарській діяльності», із яких 50 000 гривень отримані відповідно до договору №22389.

Продовжуючи умисел на легалізацію (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом, а саме грошових коштів, одержаних внаслідок обману працівників АТ «Ощадбанк» за вищевикладених обставин, 29.10.2020 в 17:08 год., попередньо отримавши на рахунок № НОМЕР_16 , відкритий на ФОП ОСОБА_4 в АТ «Ощадбанк», грошові кошти у сумі 89 645 гривень, діючи умисно, з метою приховування та маскування злочинного способу набуття таких грошових коштів, реалізуючи свою злочинну діяльність, пов`язану з легалізацією доходів отриманих злочинним шляхом, ОСОБА_4 , здійснив операцію зі зняття грошових коштів в розмірі 20 000 гривень з рахунку № НОМЕР_16 , належного ФОП ОСОБА_4 , відкритого в АТ «Ощадбанк» в банкоматі. Продовжуючи умисел на легалізацію (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом, а саме грошових коштів одержаних внаслідок обману працівників АТ «Ощадбанк» за вищевикладених обставин, 29.10.2020 в 17:10 год., попередньо отримавши на рахунок № НОМЕР_16 , відкритий на ФОП ОСОБА_4 в АТ «Ощадбанк» грошові кошти у сумі 89 645 гривень, діючи умисно, з метою приховування та маскування злочинного способу набуття таких грошових коштів, реалізуючи свою злочинну діяльність пов`язану з легалізацією доходів отриманих злочинним шляхом, ОСОБА_4 здійснив операцію зі зняття грошових коштів в розмірі 20 000 гривень з рахунку № НОМЕР_16 , належного ФОП ОСОБА_4 , відкритого в АТ «Ощадбанк» в банкоматі. Продовжуючи умисел на легалізацію (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом, а саме грошових коштів, одержаних внаслідок обману працівників АТ «Ощадбанк» за вищевикладених обставин, 29.10.2020 в 17:11 год., попередньо отримавши на рахунок № НОМЕР_16 , відкритий на ФОП ОСОБА_4 в АТ «Ощадбанк», грошові кошти у сумі 89 645 гривень, діючи умисно, з метою приховування та маскування злочинного способу набуття таких грошових коштів, реалізуючи свою злочинну діяльність, пов`язану з легалізацією доходів отриманих злочинним шляхом, ОСОБА_4 здійснив операцію зі зняття грошових коштів в розмірі 20 000 гривень з рахунку № НОМЕР_16 , належного ФОП ОСОБА_4 , відкритого в АТ «Ощадбанк» в банкоматі. Продовжуючи умисел на легалізацію (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом, а саме грошових коштів, одержаних внаслідок обману працівників АТ «Ощадбанк» за вищевикладених обставин, 29.10.2020 в 17:12 год., попередньо отримавши на рахунок № НОМЕР_16 , відкритий на ФОП ОСОБА_4 в АТ «Ощадбанк» грошових коштів у сумі 89 645 гривень, діючи умисно, з метою приховування та маскування злочинного способу набуття таких грошових коштів, реалізуючи свою злочинну діяльність, пов`язану з легалізацією доходів отриманих злочинним шляхом, ОСОБА_4 здійснив операцію зі зняття грошових коштів в розмірі 16 400 гривень з рахунку № НОМЕР_16 , належного ФОП ОСОБА_4 , відкритого в АТ «Ощадбанк» в банкоматі. Продовжуючи умисел на легалізацію (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом, а саме грошових коштів, одержаних внаслідок обману працівників АТ «Ощадбанк» за вищевикладених обставин, 29.10.2020 в 17:58 год., попередньо отримавши на рахунок № НОМЕР_16 , відкритий на ФОП ОСОБА_4 в АТ «Ощадбанк», грошові кошти у сумі 89 645 гривень, діючи умисно, з метою приховування та маскування злочинного способу набуття таких грошових коштів, реалізуючи свою злочинну діяльність пов`язану з легалізацією доходів отриманих злочинним шляхом, ОСОБА_4 здійснив операцію зі зняття грошових коштів в розмірі 20 000 гривень з рахунку № НОМЕР_16 , належного ФОП ОСОБА_4 , відкритого в АТ «Ощадбанк» в банкоматі.

У результаті вищеописаних операцій ОСОБА_4 обготівкував грошові кошти у сумі 96 400 гривень із яких 50 000 гривень отримані відповідно до договору №22389 та розпорядився останніми на власний розсуд.

Таким чином, ОСОБА_4 набув грошові кошти, одержані в результаті вчинення суспільно небезпечного протиправного діяння, достовірно знаючи, що таке майно прямо та повністю одержано злочинним шляхом.

Також, ОСОБА_4 , попередньо вчинивши кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 190 КК України, будучи фізичною особою-підприємцем, основним видом діяльності якого є «Діяльність посередників у торгівлі товарами широкого асортименту», за попередньою змовою з невстановленою досудовим розслідуванням особою, будучи обізнаним про порядок отримання банківського продукту «Кеш кредит Енергоефективний», вирішили, шляхом введення в оману співробітників Територіального відокремленого безбалансового відділення №10001/0188 Філії - Вінницького обласного управління АТ «Ощадбанк», заволодіти грошовими коштами АТ «Ощадбанк», який відповідно до ч. 1 Статуту Акціонерного товариства «Державний ощадний банк України» є державним банком.

Так, ОСОБА_4 , діючи за попередньою домовленістю з невстановленою досудовим розслідуванням особою, з метою приховування своїх злочинних намірів, перебуваючи в дружніх відносинах із ОСОБА_9 та, увійшовши в довіру до останнього, в невстановлені досудовим розслідуванням дату, час та місці, не повідомляючи ОСОБА_9 про свої протиправні наміри, отримав від останнього в своє розпорядження печатку ФОП ОСОБА_9 , основним видом діяльності якого є «Діяльність посередників у торгівлі товарами широкого асортименту» та доступ до банківських рахунків ФОП ОСОБА_9 , а саме № НОМЕР_2 , відкритий на ФОП ОСОБА_9 (код НОМЕР_3 ) в АТ «Ощадбанк», та № НОМЕР_4 , відкритий на ФОП ОСОБА_9 (код НОМЕР_3 ) в АТ КБ «Приватбанк»

Реалізуючи свій спільний злочинний умисел, діючи умисно, з корисливих спонукань невстановлена досудовим розслідуванням особа 27.10.2020 в денну пору доби звернулась до Територіального відокремленого безбалансового відділення №10001/0188 Філії - Вінницького обласного управління АТ «Ощадбанк», що за адресою: м. Вінниця, вул. М. Литвиненко-Вольгемут, 32, де при спілкуванні з головним економістом вищезазначеного відділення - ОСОБА_10 , з метою отримання банківського продукту «Кеш кредит Енергоефективний», надала останній завідомо підроблені документи, а саме паспорт громадянина України на ім`я ОСОБА_13 серія та номер НОМЕР_35 виданий Ленінським РВ УДМС України у Вінницькій області, в той час, як під вказаними серією та номером видано паспорт іншій особі, картку платника податків, видану на ім`я ОСОБА_13 , довідку про доходи, відповідно до якої останній працював на посаді зварювальника в ТОВ «Ітанікс лтд» та попередньо отриманий від ОСОБА_4 рахунок на оплату №127 МА від 23.10.2020, підготовлений останнім від імені ФОП ОСОБА_9 , на придбання вікон з двокамерними, енергоефективними склопакетами, з енергозберігаючим склом на загальну вартість 56 400 гривень.

За результатами розгляду поданих документів 30.10.2020 між АТ «Ощадбанк» та ОСОБА_13 було укладено Договір про споживчий кредит №22394 (для придбання енергозберігаючого обладнання та матеріалів) на загальну суму 50 000,00 гривень, який відноситься до банківського продукту «Кеш кредит Енергоефективний», та вищезазначені грошові кошти, відповідно до ч. 3.2.1 вказаного договору цього ж дня були перераховані на поточний рахунок № НОМЕР_2 відкритий на ФОП ОСОБА_9 (код НОМЕР_3 ) в АТ «Ощадбанк». При цьому невстановлена досудовим розслідуванням особа, в додатку №6 до Банківського продукту «Енергокредит» зазначила місце проведення робіт, пов`язаних із встановленням світлопрозорих конструкцій з енергозберігаючим склом (крім однокамерних), а саме: АДРЕСА_10 .

Після укладення даного договору ОСОБА_4 , з метою реалізації спільного з невстановленою досудовим розслідуванням особою злочинного умислу, направленого на протиправне заволодіння грошовими коштами Державного бюджету та введення в оману працівників ТВБВ №10001/0188 Філії - Вінницького обласного управління АТ «Ощадбанк», достовірно знаючи, що будь-які роботи пов`язані з встановленням енергозберігаючого обладнання за адресою: АДРЕСА_10 не проводились, з метою надання своїм діям законної форми на виконання пункту 3.1.1.1 договору про споживчий кредит №22394 в частині надання підтверджуючих документів щодо цільового призначення кредиту, в невстановлені досудовим розслідуванням час та місці, виготовив акт виконання робіт від 09.11.2020 та спільно з невстановленою досудовим розслідуванням особою 23.11.2020 надали вищезазначений акт до ТВБВ №10001/0188 Філії - Вінницького обласного управління АТ «Ощадбанк».

В свою чергу, працівники АТ «Ощадбанк», будучи введеними в оману злочинними діями невстановленої досудовим розслідуванням особи, на виконання умов договору про споживчий кредит №22394 включили ОСОБА_13 до Зведених реєстрів на отримання відшкодування частини суми кредиту, та в подальшому 21.12.2020 відповідно до «Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для функціонування Фонду енергоефективності», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20 грудня 2017 р. №1102, здійснили відшкодування частини кредиту у розмірі 14 000 гривень за рахунок коштів Державного бюджету, які були зараховані на рахунок № НОМЕР_36 відкритий на ім`я ОСОБА_13 .

В подальшому, ОСОБА_4 , після зарахування на рахунок № НОМЕР_2 , відкритий на ФОП ОСОБА_9 , грошових коштів у сумі 50 000 гривень та маючи доступ до останнього, разом із невстановленою досудовим розслідуванням особою розпорядились протиправно отриманим майном на власний розсуд, чим завдали матеріального збитку Державному бюджету України у розмірі 14 000 гривень.

З метою надання своїм злочинним діям законності та уникнення викриття працівниками Територіального відокремленого безбалансового відділення №10001/0188 Філії - Вінницького обласного управління АТ «Ощадбанк», невстановлена досудовим розслідуванням особа на виконання умов порядку повернення споживчого кредиту до Договору №22394 укладеного між АТ «Ощадбанк» та ОСОБА_25 в період часу з 30.10.2020 по 17.11.2021 здійснила часткове повернення основного боргу в сумі 19 911,68 гривень.

В подальшому, ОСОБА_4 після зарахування на рахунок № НОМЕР_2 , відкритий на ФОП ОСОБА_9 , грошових коштів у сумі 50 000 гривень та маючи доступ до останнього, разом із невстановленою досудовим розслідуванням особою розпорядились протиправно отриманим майном на власний розсуд чим завдали матеріального збитку АТ «Ощадбанк» розмірі 16 088,32 гривень та Державному бюджету України у розмірі 14 000 гривень.

Крім цього, у ОСОБА_4 в невстановлені досудовим розслідуванням місці, дату та час виник злочинний умисел на легалізацію (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом, а саме грошових коштів, одержаних внаслідок обману працівників АТ «Ощадбанк» за вищевикладених обставин.

Так, 02.11.2020 в денну пору доби., після отримання на рахунок № НОМЕР_2 , відкритий на ФОП ОСОБА_9 в АТ «Ощадбанк», грошових коштів у сумі 50 000 гривень відповідно до договору №22394 укладеного між ОСОБА_13 та АТ «Ощадбанк», діючи умисно, з метою приховування та маскування злочинного способу набуття таких грошових коштів, реалізуючи свою злочинну діяльність пов`язану з легалізацією доходів, отриманих злочинним шляхом ОСОБА_4 , здійснив операцію з перерахунку грошових коштів в розмірі 49 708 гривень з рахунку № НОМЕР_2 , відкритого на ФОП ОСОБА_9 в АТ «Ощадбанк», на власний рахунок № НОМЕР_23 , відкритий в АТ «Ощадбанк», при цьому зазначивши підставою переказу «переведення валового доходу, для подальшого використання в господарській діяльності», із яких 50 000 гривень отримані відповідно до договору №22394.

Продовжуючи умисел на легалізацію (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом, а саме грошових коштів, одержаних внаслідок обману працівників АТ «Ощадбанк» за вищевикладених обставин, 03.11.2020 в 12:46 год., попередньо отримавши на рахунок № НОМЕР_23 , відкритий на ФОП ОСОБА_9 в АТ «Ощадбанк», грошові кошти у сумі 49 708 гривень, діючи умисно, з метою приховування та маскування злочинного способу набуття таких грошових коштів, реалізуючи свою злочинну діяльність, пов`язану з легалізацією доходів, отриманих злочинним шляхом, ОСОБА_4 здійснив операцію зі зняття грошових коштів в розмірі 20 000 гривень з рахунку № НОМЕР_23 , належного ФОП ОСОБА_9 , відкритого в АТ «Ощадбанк» в банкоматі. Продовжуючи умисел на легалізацію (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом, а саме грошових коштів, одержаних внаслідок обману працівників АТ «Ощадбанк» за вищевикладених обставин, 03.11.2020 в 12:47 год., попередньо отримавши на рахунок № НОМЕР_23 , відкритий на ФОП ОСОБА_9 в АТ «Ощадбанк», грошові кошти у сумі 49 708 гривень, діючи умисно, з метою приховування та маскування злочинного способу набуття таких грошових коштів, реалізуючи свою злочинну діяльність, пов`язану з легалізацією доходів отриманих злочинним шляхом, ОСОБА_4 здійснив операцію зі зняття грошових коштів в розмірі 16 000 гривень з рахунку № НОМЕР_23 , належного ФОП ОСОБА_9 , відкритого в АТ «Ощадбанк» в банкоматі. Продовжуючи умисел на легалізацію (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом, а саме грошових коштів, одержаних внаслідок обману працівників АТ «Ощадбанк» за вищевикладених обставин, 03.11.2020 в 12:49 год., попередньо отримавши на рахунок № НОМЕР_23 , відкритий на ФОП ОСОБА_9 в АТ «Ощадбанк», грошові кошти у сумі 49 708 гривень, діючи умисно, з метою приховування та маскування злочинного способу набуття таких грошових коштів, реалізуючи свою злочинну діяльність пов`язану з легалізацією доходів отриманих злочинним шляхом, ОСОБА_4 здійснив операцію зі зняття грошових коштів в розмірі 8 000 гривень з рахунку № НОМЕР_23 , належного ФОП ОСОБА_9 , відкритого в АТ «Ощадбанк» в банкоматі. Продовжуючи умисел на легалізацію (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом, а саме грошових коштів, одержаних внаслідок обману працівників АТ «Ощадбанк» за вищевикладених обставин, 03.11.2020 в 12:50 год., попередньо отримавши на рахунок № НОМЕР_23 , відкритий на ФОП ОСОБА_9 в АТ «Ощадбанк», грошові кошти у сумі 49 708 гривень, діючи умисно, з метою приховування та маскування злочинного способу набуття таких грошових коштів, реалізуючи свою злочинну діяльність, пов`язану з легалізацією доходів отриманих злочинним шляхом, ОСОБА_4 здійснив операцію зі зняття грошових коштів в розмірі 3 800 гривень з рахунку № НОМЕР_23 , належного ФОП ОСОБА_9 , відкритого в АТ «Ощадбанк» в банкоматі.

У результаті вищеописаних операцій ОСОБА_4 обготівкував грошові кошти у сумі 47 800 гривень отримані відповідно до договору №22394 та розпорядився ними на власний розсуд.

Таким чином, ОСОБА_4 набув грошові кошти, одержані в результаті вчинення суспільно небезпечного протиправного діяння, достовірно знаючи, що таке майно прямо та повністю одержано злочинним шляхом.

Окрім того, ОСОБА_4 , попередньо вчинивши кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 190 КК України, будучи фізичною особою-підприємцем, основним видом діяльності якого є «Діяльність посередників у торгівлі товарами широкого асортименту», за попередньою змовою з невстановленою досудовим розслідуванням особою, будучи обізнаним про порядок отримання банківського продукту «Кеш кредит Енергоефективний», вирішили, шляхом введення в оману співробітників Територіального відокремленого безбалансового відділення №10001/0188 Філії - Вінницького обласного управління АТ «Ощадбанк», заволодіти грошовими коштами АТ «Ощадбанк», який відповідно до ч. 1 Статуту Акціонерного товариства «Державний ощадний банк України» є державним банком.

Так, ОСОБА_4 , діючи за попередньою домовленістю з невстановленою досудовим розслідуванням особою, з метою приховування своїх злочинних намірів, перебуваючи в дружніх відносинах із ОСОБА_9 та, увійшовши в довіру до останнього, в невстановлені досудовим слідством дату, час та місці, не повідомляючи ОСОБА_9 про свої протиправні наміри, отримав від останнього в своє розпорядження печатку ФОП ОСОБА_9 , основним видом діяльності якого є «Діяльність посередників у торгівлі товарами широкого асортименту» та доступ до банківських рахунків ФОП ОСОБА_9 , а саме № НОМЕР_2 , відкритий на ФОП ОСОБА_9 (код НОМЕР_3 ) в АТ «Ощадбанк», та № НОМЕР_4 , відкритий на ФОП ОСОБА_9 (код НОМЕР_3 ) в АТ КБ «Приватбанк»

Реалізуючи свій спільний злочинний умисел, діючи умисно, з корисливих спонукань невстановлена досудовим розслідуванням особа 27.10.2020 в денну пору доби звернулась до Територіального відокремленого безбалансового відділення №10001/0188 Філії - Вінницького обласного управління АТ «Ощадбанк», що за адресою: м. Вінниця, вул. М. Литвиненко-Вольгемут, 32, де при спілкуванні з головним економістом вищезазначеного відділення - ОСОБА_10 , з метою отримання банківського продукту «Кеш кредит Енергоефективний», надала останній завідомо підроблені документи, а саме паспорт громадянина України на ім`я ОСОБА_26 серія та номер НОМЕР_37 виданий Ленінським РВ УДМС України у Вінницькій області, в той час, як під вказаними серією та номером видано паспорт іншій особі, картку платника податків, видану на ім`я ОСОБА_26 , довідку про доходи, відповідно до якої останній працював на посаді механіка в ТОВ «Теріал груп», та попередньо отриманий від ОСОБА_4 рахунок на оплату №128 МА від 23.10.2020, підготовлений останнім від імені ФОП ОСОБА_9 , на придбання вікон з двокамерними, енергоефективними склопакетами, з енергозберігаючим склом на загальну вартість 57 300 гривень. При цьому невстановлена досудовим розслідуванням особа, в додатку №6 до Банківського продукту «Енергокредит» зазначила місце проведення робіт, пов`язаних із встановленням світлопрозорих конструкцій з енергозберігаючим склом (крім однокамерних), а саме: АДРЕСА_11 .

За результатами розгляду поданих документів 30.10.2020 між АТ «Ощадбанк» та ОСОБА_26 було укладено Договір про споживчий кредит №22395 (для придбання енергозберігаючого обладнання та матеріалів) на загальну суму 50 000,00 гривень, який відноситься до банківського продукту «Кеш кредит Енергоефективний», та вищезазначені грошові кошти, відповідно до ч. 3.2.1 вказаного договору цього ж дня були перераховані на поточний рахунок № НОМЕР_4 відкритий на ФОП ОСОБА_9 (код НОМЕР_3 ) в АТ КБ «Приватбанк».

Після укладення даного договору ОСОБА_4 , з метою реалізації спільного з невстановленою досудовим розслідуванням особою злочинного умислу, направленого на протиправне заволодіння грошовими коштами Державного бюджету та введення в оману працівників ТВБВ №10001/0188 Філії - Вінницького обласного управління АТ «Ощадбанк», достовірно знаючи, що будь-які роботи пов`язані з встановленням енергозберігаючого обладнання за адресою: АДРЕСА_11 не проводились, з метою надання своїм діям законної форми на виконання пункту 3.1.1.1 договору про споживчий кредит №22395 в частині надання підтверджуючих документів щодо цільового призначення кредиту, в невстановлені досудовим розслідуванням час та місці, виготовив акт виконання робіт від 10.11.2020 та спільно з невстановленою досудовим розслідуванням особою 23.11.2020 надали вищезазначений акт до ТВБВ №10001/0188 Філії - Вінницького обласного управління АТ «Ощадбанк».

В свою чергу, працівники АТ «Ощадбанк», будучи введеними в оману злочинними діями невстановленої досудовим розслідуванням особи, на виконання умов договору про споживчий кредит №22395 включили ОСОБА_26 до Зведених реєстрів на отримання відшкодування частини суми кредиту, та в подальшому 21.12.2020 відповідно до «Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для функціонування Фонду енергоефективності», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20 грудня 2017 р. №1102, здійснили відшкодування частини кредиту у розмірі 14 000 гривень за рахунок коштів Державного бюджету, які були зараховані на рахунок № НОМЕР_38 відкритий на ім`я ОСОБА_26 .

В подальшому, ОСОБА_4 , після зарахування на рахунок № НОМЕР_4 , відкритий на ФОП ОСОБА_9 , грошових коштів у сумі 50 000 гривень та маючи доступ до останнього, разом із невстановленою досудовим розслідуванням особою розпорядились протиправно отриманим майном на власний розсуд, чим завдали матеріального збитку Державному бюджету України у розмірі 14 000 гривень.

З метою надання своїм злочинним діям законності та уникнення викриття працівниками Територіального відокремленого безбалансового відділення №10001/0188 Філії - Вінницького обласного управління АТ «Ощадбанк», невстановлена досудовим розслідуванням особа на виконання умов порядку повернення споживчого кредиту до Договору №22395 укладеного між АТ «Ощадбанк» та ОСОБА_26 в період часу з 30.10.2020 по 17.11.2021 здійснила часткове повернення основного боргу в сумі 21 546, 43 гривень.

В подальшому, ОСОБА_4 після зарахування на рахунок № НОМЕР_4 , відкритий на ФОП ОСОБА_9 , грошових коштів у сумі 50 000 гривень та маючи доступ до останнього, разом із невстановленою досудовим розслідуванням особою розпорядились протиправно отриманим майном на власний розсуд, чим завдали матеріального збитку АТ «Ощадбанк» розмірі 14 453,57 гривень та Державному бюджету України у розмірі 14 000 гривень.

Також, ОСОБА_4 , попередньо вчинивши кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 190 КК України, будучи фізичною особою-підприємцем, основним видом діяльності якого є «Діяльність посередників у торгівлі товарами широкого асортименту», за попередньою змовою з невстановленою досудовим розслідуванням особою, будучи обізнаним про порядок отримання банківського продукту «Кеш кредит Енергоефективний», вирішили, шляхом введення в оману співробітників Територіального відокремленого безбалансового відділення №10001/0188 Філії - Вінницького обласного управління АТ «Ощадбанк», заволодіти грошовими коштами АТ «Ощадбанк», який відповідно до ч. 1 Статуту Акціонерного товариства «Державний ощадний банк України» є державним банком.

Реалізуючи свій спільний злочинний умисел, діючи умисно, з корисливих спонукань невстановлена досудовим розслідуванням особа 27.10.2020 в денну пору доби звернулась до Територіального відокремленого безбалансового відділення №10001/0188 Філії - Вінницького обласного управління АТ «Ощадбанк», що за адресою: м. Вінниця, вул. М. Литвиненко-Вольгемут, 32, де при спілкуванні з головним економістом вищезазначеного відділення - ОСОБА_10 , з метою отримання банківського продукту «Кеш кредит Енергоефективний», надала останній завідомо підроблені документи, а саме паспорт громадянина України на ім`я ОСОБА_27 серія та номер НОМЕР_39 виданий Ленінським РВ УДМС у Вінницькій області, в той час, як під вказаними серією та номером видано паспорт іншій особі, картку платника податків, видану на ім`я ОСОБА_27 , довідку про доходи, відповідно до якої останній працював на посаді начальника цеху в ТОВ «Софітум плюс», та попередньо отриманий від ОСОБА_4 . Рахунок №133 БА від 23.10.20 на придбання вікон з двокамерними, енергоефективними склопакетами, з енергозберігаючим склом на загальну вартість 56 100 гривень. При цьому невстановлена досудовим розслідуванням особа, в додатку №6 до Банківського продукту «Енергокредит» зазначила місце проведення робіт, пов`язаних із встановленням світлопрозорих конструкцій з енергозберігаючим склом (крім однокамерних), а саме: Вінницька область, м. Вінниця, вул. Рилєєва, 39.

За результатами розгляду поданих документів 30.10.2020 між АТ «Ощадбанк» та ОСОБА_27 було укладено Договір про споживчий кредит №22397 (для придбання енергозберігаючого обладнання та матеріалів) на загальну суму 50 000,00 гривень, який відноситься до банківського продукту «Кеш кредит Енергоефективний», та вищезазначені грошові кошти, відповідно до ч. 3.2.1 вказаного договору цього ж дня були перераховані на поточний рахунок № НОМЕР_11 , відкритий на ФОП ОСОБА_4 (код НОМЕР_1 ) в ПАТ КБ «Приватбанк».

Після укладення даного договору ОСОБА_4 , з метою реалізації спільного з невстановленою досудовим розслідуванням особою злочинного умислу, направленого на протиправне заволодіння грошовими коштами Державного бюджету та введення в оману працівників ТВБВ №10001/0188 Філії - Вінницького обласного управління АТ «Ощадбанк», достовірно знаючи, що будь-які роботи пов`язані з встановленням енергозберігаючого обладнання за адресою: АДРЕСА_12 не проводились, з метою надання своїм діям законної форми на виконання пункту 3.1.1.1 договору про споживчий кредит №22397 в частині надання підтверджуючих документів щодо цільового призначення кредиту, в невстановлені досудовим розслідуванням час та місці, виготовив акт виконання робіт від 23.11.2020 та спільно з невстановленою досудовим розслідуванням особою 23.11.2020 надали вищезазначений акт до ТВБВ №10001/0188 Філії - Вінницького обласного управління АТ «Ощадбанк».

В свою чергу, працівники АТ «Ощадбанк», будучи введеними в оману злочинними діями невстановленої досудовим розслідуванням особи, на виконання умов договору про споживчий кредит №22397 включили ОСОБА_27 до Зведених реєстрів на отримання відшкодування частини суми кредиту, та в подальшому 21.12.2020 відповідно до «Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для функціонування Фонду енергоефективності», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20 грудня 2017 р. №1102, здійснили відшкодування частини кредиту у розмірі 14 000 гривень за рахунок коштів Державного бюджету, які були зараховані на рахунок № НОМЕР_40 відкритий на ім`я ОСОБА_27 .

В подальшому, ОСОБА_4 , після зарахування на рахунок № НОМЕР_11 , відкритий на ФОП ОСОБА_4 , грошових коштів у сумі 50 000 гривень та маючи доступ до останнього, разом із невстановленою досудовим розслідуванням особою розпорядились протиправно отриманим майном на власний розсуд, чим завдали матеріального збитку Державному бюджету України у розмірі 14 000 гривень.

З метою надання своїм злочинним діям законності та уникнення викриття працівниками Територіального відокремленого безбалансового відділення №10001/0188 Філії - Вінницького обласного управління АТ «Ощадбанк», невстановлена досудовим розслідуванням особа на виконання умов порядку повернення споживчого кредиту до Договору №22397, укладеного між АТ «Ощадбанк» та ОСОБА_27 в період часу з 30.10.2020 по 17.11.2021 здійснила часткове повернення основного боргу в сумі 23 682,92 гривень.

В подальшому, ОСОБА_4 після зарахування на рахунок № НОМЕР_11 , відкритий на ФОП ОСОБА_4 , грошових коштів у сумі 50 000 гривень та маючи доступ до останнього разом із невстановленою досудовим розслідуванням особою розпорядились протиправно отриманим майном на власний розсуд, чим завдали матеріального збитку АТ «Ощадбанк» розмірі 12 317,08 гривень та Державному бюджету України у розмірі 14 000 гривень.

Крім цього, у ОСОБА_4 в невстановлені досудовим розслідуванням місці, дату та час виник злочинний умисел на легалізацію (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом, а саме грошових коштів, одержаних внаслідок обману працівників АТ «Ощадбанк» за вищевикладених обставин.

Так, 30.10.2020 в 09:28 год., після отримання на рахунок № НОМЕР_11 , відкритий на ФОП ОСОБА_4 (код НОМЕР_1 ) в ПАТ КБ «Приватбанк» грошових коштів у сумі 50 000 гривень відповідно до договору №22397, укладеного між ОСОБА_27 та АТ «Ощадбанк», діючи умисно, з метою приховування та маскування злочинного способу набуття таких грошових коштів, реалізуючи свою злочинну діяльність, пов`язану з легалізацією доходів, отриманих злочинним шляхом, ОСОБА_4 здійснив операцію зі зняття грошових коштів в розмірі 20 000 гривень з рахунку № НОМЕР_11 , належного ФОП ОСОБА_4 , відкритого в ПАТ КБ «Приватбанк» в банкоматі, при цьому використавши банківську картку № НОМЕР_12 , що прикріплена до вищевказаного рахунку.

Продовжуючи умисел на легалізацію (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом, а саме грошових коштів одержаних внаслідок обману працівників АТ «Ощадбанк» за вищевикладених обставин, 30.10.2020 в 14:07 год., попередньо отримавши на рахунок № НОМЕР_11 , відкритий на ФОП ОСОБА_4 (код НОМЕР_1 ) в ПАТ КБ «Приватбанк» грошові кошти у сумі 50 000 гривень відповідно до договору №22397, укладеного між ОСОБА_27 та АТ «Ощадбанк», діючи умисно, з метою приховування та маскування злочинного способу набуття таких грошових коштів, реалізуючи свою злочинну діяльність, пов`язану з легалізацією доходів, отриманих злочинним шляхом, ОСОБА_4 здійснив операцію зі зняття грошових коштів в розмірі 20 000 гривень з рахунку № НОМЕР_11 , належного ФОП ОСОБА_4 , відкритого в ПАТ КБ «Приватбанк» в банкоматі, при цьому використавши банківську картку № НОМЕР_12 , що прикріплена до вищевказаного рахунку.

Продовжуючи умисел на легалізацію (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом, а саме грошових коштів, одержаних внаслідок обману працівників АТ «Ощадбанк» за вищевикладених обставин, 30.10.2020 в 19:53 год., попередньо отримавши на рахунок № НОМЕР_11 , відкритий на ФОП ОСОБА_4 (код НОМЕР_1 ) в ПАТ КБ «Приватбанк» грошові кошти у сумі 50 000 гривень відповідно до договору №22397, укладеного між ОСОБА_27 та АТ «Ощадбанк», діючи умисно, з метою приховування та маскування злочинного способу набуття таких грошових коштів, реалізуючи свою злочинну діяльність, пов`язану з легалізацією доходів, отриманих злочинним шляхом, ОСОБА_4 здійснив операцію зі зняття грошових коштів в розмірі 20 000 гривень з рахунку № НОМЕР_11 , належного ФОП ОСОБА_4 , відкритого в ПАТ КБ «Приватбанк» в банкоматі, при цьому використавши банківську картку № НОМЕР_12 , що прикріплена до вищевказаного рахунку.

У результаті вищеописаних операцій ОСОБА_4 обготівкував грошові кошти у сумі 60 000 гривень із яких 50 000 гривень отримані відповідно до договору №22276 та розпорядився останніми на власний розсуд.

Таким чином, ОСОБА_4 набув грошові кошти, одержані в результаті вчинення суспільно небезпечного протиправного діяння, достовірно знаючи, що таке майно прямо та повністю одержано злочинним шляхом.

Окрім того, ОСОБА_4 , попередньо вчинивши кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 190 КК України, будучи фізичною особою-підприємцем, основним видом діяльності якого є «Діяльність посередників у торгівлі товарами широкого асортименту», за попередньою змовою з невстановленою досудовим розслідуванням особою, будучи обізнаним про порядок отримання банківського продукту «Кеш кредит Енергоефективний», вирішили, шляхом введення в оману співробітників Територіального відокремленого безбалансового відділення №10001/0188 Філії - Вінницького обласного управління АТ «Ощадбанк», заволодіти грошовими коштами АТ «Ощадбанк», який відповідно до ч. 1 Статуту Акціонерного товариства «Державний ощадний банк України» є державним банком.

Реалізуючи свій спільний злочинний умисел, діючи умисно, з корисливих спонукань невстановлена досудовим розслідуванням особа 03.11.2020 в денну пору доби звернулась до Територіального відокремленого безбалансового відділення №10001/0188 Філії - Вінницького обласного управління АТ «Ощадбанк», що за адресою: м. Вінниця, вул. М. Литвиненко-Вольгемут, 32, де при спілкуванні з головним економістом вищезазначеного відділення - ОСОБА_10 , з метою отримання банківського продукту «Кеш кредит Енергоефективний», надала останній завідомо підроблені документи, а саме паспорт громадянина України на ім`я ОСОБА_15 серія та номер НОМЕР_19 виданий Ленінським РВ УДМС України у Вінницькій області, в той час, як під вказаними серією та номером видано паспорт іншій особі, картку платника податків, видану на ім`я ОСОБА_15 , довідку про доходи, відповідно до якої останній працював на посаді технолога в ТОВ «Сіті торг гранд», та попередньо отриманий від ОСОБА_4 рахунок на оплату №139 БА від 02.11.2020, підготовлений останнім, на придбання вікон з двокамерними, енергоефективними склопакетами, з енергозберігаючим склом на загальну вартість 74 600 гривень.

За результатами розгляду поданих документів 10.11.2020 між АТ «Ощадбанк» та ОСОБА_15 було укладено Договір про споживчий кредит №22444 (для придбання енергозберігаючого обладнання та матеріалів) на загальну суму 50 000,00 гривень, який відноситься до банківського продукту «Кеш кредит Енергоефективний», та вищезазначені грошові кошти, відповідно до ч. 3.2.1 вказаного договору цього ж дня були перераховані на поточний рахунок № НОМЕР_15 , відкритий на ФОП ОСОБА_4 (код НОМЕР_1 ) в АТ «Ощадбанк».

З метою надання своїм злочинним діям законності та уникнення викриття працівниками Територіального відокремленого безбалансового відділення №10001/0188 Філії - Вінницького обласного управління АТ «Ощадбанк», невстановлена досудовим розслідуванням особа на виконання умов порядку повернення споживчого кредиту до Договору №22444, укладеного між АТ «Ощадбанк» та ОСОБА_15 в період часу з 10.11.2020 по 11.10.2021 здійснила часткове повернення основного боргу в сумі 21 172,10 гривень.

В подальшому, ОСОБА_4 після зарахування на рахунок № НОМЕР_15 , відкритий на ФОП ОСОБА_4 , грошових коштів у сумі 50 000 гривень та маючи доступ до останнього, разом із невстановленою досудовим розслідуванням особою розпорядились протиправно отриманим майном на власний розсуд, чим завдали матеріального збитку АТ «Ощадбанк» розмірі 28 827,90 гривень.

Крім цього, у ОСОБА_4 в невстановлені досудовим розслідуванням місці, дату та час виник злочинний умисел на легалізацію (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом, а саме грошових коштів, одержаних внаслідок обману працівників АТ «Ощадбанк» за вищевикладених обставин.

Так, 10.11.2020 в денну пору доби, після отримання на рахунок № НОМЕР_15 , відкритий на ФОП ОСОБА_4 в АТ «Ощадбанк» грошових коштів у сумі 50 000 гривень відповідно до договору №22444, укладеного між ОСОБА_15 та АТ «Ощадбанк», діючи умисно, з метою приховування та маскування злочинного способу набуття таких грошових коштів, реалізуючи свою злочинну діяльність, пов`язану з легалізацією доходів, отриманих злочинним шляхом, ОСОБА_4 здійснив операцію з перерахунку грошових коштів в розмірі 97 832 гривень з рахунку № НОМЕР_15 , відкритого на ФОП ОСОБА_4 в АТ «Ощадбанк», на власний рахунок № НОМЕР_16 , відкритий в АТ «Ощадбанк», при цьому зазначивши підставою переказу «переведення оборотних коштів, для подальшого використання в господарській діяльності», із яких 50 000 гривень отримані відповідно до договору №22444.

Продовжуючи умисел на легалізацію (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом, а саме грошових коштів, одержаних внаслідок обману працівників АТ «Ощадбанк» за вищевикладених обставин, 10.11.2020 в 13:13 год., попередньо отримавши на рахунок № НОМЕР_16 , відкритий на ФОП ОСОБА_4 в АТ «Ощадбанк», грошові кошти у сумі 97 832 гривень, діючи умисно, з метою приховування та маскування злочинного способу набуття таких грошових коштів, реалізуючи свою злочинну діяльність, пов`язану з легалізацією доходів отриманих злочинним шляхом, ОСОБА_4 здійснив операцію зі зняття грошових коштів в розмірі 20 000 гривень з рахунку № НОМЕР_16 , належного ФОП ОСОБА_4 , відкритого в АТ «Ощадбанк» в банкоматі. Продовжуючи умисел на легалізацію (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом, а саме грошових коштів, одержаних внаслідок обману працівників АТ «Ощадбанк» за вищевикладених обставин, 10.11.2020 в 13:16 год., попередньо отримавши на рахунок № НОМЕР_16 , відкритий на ФОП ОСОБА_4 в АТ «Ощадбанк», грошові кошти у сумі 97 832 гривень, діючи умисно, з метою приховування та маскування злочинного способу набуття таких грошових коштів, реалізуючи свою злочинну діяльність, пов`язану з легалізацією доходів, отриманих злочинним шляхом, ОСОБА_4 здійснив операцію зі зняття грошових коштів в розмірі 20 000 гривень з рахунку № НОМЕР_16 , належного ФОП ОСОБА_4 , відкритого в АТ «Ощадбанк» в банкоматі. Продовжуючи умисел на легалізацію (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом, а саме грошових коштів, одержаних внаслідок обману працівників АТ «Ощадбанк» за вищевикладених обставин, 10.11.2020 в 13:16 год., попередньо отримавши на рахунок № НОМЕР_16 , відкритий на ФОП ОСОБА_4 в АТ «Ощадбанк», грошові кошти у сумі 97 832 гривень, діючи умисно, з метою приховування та маскування злочинного способу набуття таких грошових коштів, реалізуючи свою злочинну діяльність, пов`язану з легалізацією доходів, отриманих злочинним шляхом, ОСОБА_4 здійснив операцію зі зняття грошових коштів в розмірі 20 000 гривень з рахунку № НОМЕР_16 , належного ФОП ОСОБА_4 , відкритого в АТ «Ощадбанк» в банкоматі. Продовжуючи умисел на легалізацію (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом, а саме грошових коштів, одержаних внаслідок обману працівників АТ «Ощадбанк» за вищевикладених обставин, 10.11.2020 в 13:17 год., попередньо отримавши на рахунок № НОМЕР_16 , відкритий на ФОП ОСОБА_4 в АТ «Ощадбанк», грошові кошти у сумі 97 832 гривень, діючи умисно, з метою приховування та маскування злочинного способу набуття таких грошових коштів, реалізуючи свою злочинну діяльність, пов`язану з легалізацією доходів, отриманих злочинним шляхом, ОСОБА_4 здійснив операцію зі зняття грошових коштів в розмірі 20 000 гривень з рахунку № НОМЕР_16 , належного ФОП ОСОБА_4 , відкритого в АТ «Ощадбанк» в банкоматі. Продовжуючи умисел на легалізацію (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом, а саме грошових коштів, одержаних внаслідок обману працівників АТ «Ощадбанк» за вищевикладених обставин, 10.11.2020 в 13:24 год., попередньо отримавши на рахунок № НОМЕР_16 , відкритий на ФОП ОСОБА_4 в АТ «Ощадбанк», грошові кошти у сумі 97 832 гривень, діючи умисно, з метою приховування та маскування злочинного способу набуття таких грошових коштів, реалізуючи свою злочинну діяльність, пов`язану з легалізацією доходів, отриманих злочинним шляхом, ОСОБА_4 здійснив операцію зі зняття грошових коштів в розмірі 17 100 гривень з рахунку № НОМЕР_16 , належного ФОП ОСОБА_4 , відкритого в АТ «Ощадбанк» в банкоматі.

У результаті вищеописаних операцій ОСОБА_4 обготівкував грошові кошти у сумі 97 100 гривень отримані відповідно до договору №22444 та розпорядився ними на власний розсуд.

Таким чином, ОСОБА_4 набув грошові кошти, одержані в результаті вчинення суспільно небезпечного протиправного діяння, достовірно знаючи, що таке майно прямо та повністю одержано злочинним шляхом.

Також, ОСОБА_4 , попередньо вчинивши кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 190 КК України, будучи фізичною особою-підприємцем, основним видом діяльності якого є «Діяльність посередників у торгівлі товарами широкого асортименту», за попередньою змовою з невстановленою досудовим розслідуванням особою, будучи обізнаним про порядок отримання банківського продукту «Кеш кредит Енергоефективний», вирішили, шляхом введення в оману співробітників Територіального відокремленого безбалансового відділення №10001/0188 Філії - Вінницького обласного управління АТ «Ощадбанк», заволодіти грошовими коштами АТ «Ощадбанк», який відповідно до ч. 1 Статуту Акціонерного товариства «Державний ощадний банк України» є державним банком.

Реалізуючи свій спільний злочинний умисел, діючи умисно, з корисливих спонукань невстановлена досудовим розслідуванням особа 03.11.2020 в денну пору доби звернулась до Територіального відокремленого безбалансового відділення №10001/0188 Філії - Вінницького обласного управління АТ «Ощадбанк», що за адресою: м. Вінниця, вул. М. Литвиненко-Вольгемут, 32, де при спілкуванні з головним економістом вищезазначеного відділення - ОСОБА_10 , з метою отримання банківського продукту «Кеш кредит Енергоефективний», надала останній завідомо підроблені документи, а саме паспорт громадянина України на ім`я ОСОБА_21 серія та номер НОМЕР_29 виданий Ленінським РВ УДМС України у Вінницькій області, в той час, як під вказаними серією та номером видано паспорт іншій особі, картку платника податків, видану на ім`я ОСОБА_21 , довідку про доходи, відповідно до якої останній працював на посаді експедитора в ТОВ «Софітум плюс», та попередньо отриманий від ОСОБА_4 рахунок на оплату №138 БА від 02.11.2020, підготовлений останнім, на придбання вікон з двокамерними, енергоефективними склопакетами, з енергозберігаючим склом на загальну вартість 74 150 гривень.

За результатами розгляду поданих документів 10.11.2020 між АТ «Ощадбанк» та ОСОБА_21 було укладено Договір про споживчий кредит №22445 (для придбання енергозберігаючого обладнання та матеріалів) на загальну суму 50 000,00 гривень, який відноситься до банківського продукту «Кеш кредит Енергоефективний», та вищезазначені грошові кошти, відповідно до ч. 3.2.1 вказаного договору цього ж дня були перераховані на поточний рахунок № НОМЕР_15 , відкритий на ФОП ОСОБА_4 (код НОМЕР_1 ) в АТ «Ощадбанк».

З метою надання своїм злочинним діям законності та уникнення викриття працівниками Територіального відокремленого безбалансового відділення №10001/0188 Філії - Вінницького обласного управління АТ «Ощадбанк», невстановлена досудовим розслідуванням особа на виконання умов порядку повернення споживчого кредиту до Договору №22445, укладеного між АТ «Ощадбанк» та ОСОБА_21 в період часу з 10.11.2020 по 17.11.2021 здійснила часткове повернення основного боргу в сумі 13 985,82 гривень.

В подальшому, ОСОБА_4 після зарахування на рахунок № НОМЕР_15 , відкритий на ФОП ОСОБА_4 , грошових коштів у сумі 50 000 гривень та маючи доступ до останнього, разом із невстановленою досудовим розслідуванням особою розпорядились протиправно отриманим майном на власний розсуд, чим завдали матеріального збитку АТ «Ощадбанк» в розмірі 36 014,18 гривень.

Крім цього, у ОСОБА_4 в невстановлені досудовим розслідуванням місці, дату та час виник злочинний умисел на легалізацію (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом, а саме грошових коштів, одержаних внаслідок обману працівників АТ «Ощадбанк» за вищевикладених обставин.

Так, 11.11.2020 в денну пору доби, після отримання на рахунок № НОМЕР_15 , відкритий на ФОП ОСОБА_4 в АТ «Ощадбанк», грошових коштів у сумі 50 000 гривень відповідно до договору №22445, укладеного між ОСОБА_21 та АТ «Ощадбанк», діючи умисно, з метою приховування та маскування злочинного способу набуття таких грошових коштів, реалізуючи свою злочинну діяльність, пов`язану з легалізацією доходів, отриманих злочинним шляхом, ОСОБА_4 здійснив операцію з перерахунку грошових коштів в розмірі 49 235 гривень з рахунку № НОМЕР_15 , відкритого на ФОП ОСОБА_4 в АТ «Ощадбанк», на власний рахунок № НОМЕР_16 , відкритий в АТ «Ощадбанк», при цьому зазначивши підставою переказу «переведення оборотних коштів, для подальшого використання в господарській діяльності», із яких 49 235 гривень отримані відповідно до договору №22445.

Продовжуючи умисел на легалізацію (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом, а саме грошових коштів, одержаних внаслідок обману працівників АТ «Ощадбанк» за вищевикладених обставин, 11.11.2020 в 16:40 год., попередньо отримавши на рахунок № НОМЕР_16 , відкритий на ФОП ОСОБА_4 в АТ «Ощадбанк», грошові кошти у сумі 49 235 гривень, діючи умисно, з метою приховування та маскування злочинного способу набуття таких грошових коштів, реалізуючи свою злочинну діяльність, пов`язану з легалізацією доходів, отриманих злочинним шляхом, ОСОБА_4 здійснив операцію зі зняття грошових коштів в розмірі 20 000 гривень з рахунку № НОМЕР_16 , належного ФОП ОСОБА_4 , відкритого в АТ «Ощадбанк» в банкоматі. Продовжуючи умисел на легалізацію (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом, а саме грошових коштів, одержаних внаслідок обману працівників АТ «Ощадбанк» за вищевикладених обставин, 11.11.2020 в 16:41 год., попередньо отримавши на рахунок № НОМЕР_16 , відкритий на ФОП ОСОБА_4 в АТ «Ощадбанк», грошові кошти у сумі 49 235 гривень, діючи умисно, з метою приховування та маскування злочинного способу набуття таких грошових коштів, реалізуючи свою злочинну діяльність, пов`язану з легалізацією доходів, отриманих злочинним шляхом, ОСОБА_4 здійснив операцію зі зняття грошових коштів в розмірі 20 000 гривень з рахунку № НОМЕР_16 , належного ФОП ОСОБА_4 , відкритого в АТ «Ощадбанк» в банкоматі. Продовжуючи умисел на легалізацію (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом, а саме грошових коштів, одержаних внаслідок обману працівників АТ «Ощадбанк» за вищевикладених обставин, 11.11.2020 в 17:20 год., попередньо отримавши на рахунок № НОМЕР_16 , відкритий на ФОП ОСОБА_4 в АТ «Ощадбанк», грошові кошти у сумі 49 235 гривень, діючи умисно, з метою приховування та маскування злочинного способу набуття таких грошових коштів, реалізуючи свою злочинну діяльність, пов`язану з легалізацією доходів, отриманих злочинним шляхом, ОСОБА_4 здійснив операцію зі зняття грошових коштів в розмірі 7 200 гривень з рахунку № НОМЕР_16 , належного ФОП ОСОБА_4 , відкритого в АТ «Ощадбанк» в банкоматі.

У результаті вищеописаних операцій ОСОБА_4 обготівкував грошові кошти у сумі 47 200 гривень отримані відповідно до договору №22445 та розпорядився ними на власний розсуд.

Таким чином, ОСОБА_4 набув грошові кошти, одержані в результаті вчинення суспільно небезпечного протиправного діяння, достовірно знаючи, що таке майно прямо та повністю одержано злочинним шляхом.

Також, ОСОБА_4 , попередньо вчинивши кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 190 КК України, будучи фізичною особою-підприємцем, основним видом діяльності якого є «Діяльність посередників у торгівлі товарами широкого асортименту», за попередньою змовою з невстановленою досудовим розслідуванням особою, будучи обізнаним про порядок отримання банківського продукту «Кеш кредит Енергоефективний», вирішили, шляхом введення в оману співробітників Територіального відокремленого безбалансового відділення №10001/0188 Філії - Вінницького обласного управління АТ «Ощадбанк», заволодіти грошовими коштами АТ «Ощадбанк», який відповідно до ч. 1 Статуту Акціонерного товариства «Державний ощадний банк України» є державним банком.

Реалізуючи свій спільний злочинний умисел, діючи умисно, з корисливих спонукань невстановлена досудовим розслідуванням особа 03.11.2020 в денну пору доби звернулась до Територіального відокремленого безбалансового відділення №10001/0188 Філії - Вінницького обласного управління АТ «Ощадбанк», що за адресою: м. Вінниця, вул. М. Литвиненко-Вольгемут, 32, де при спілкуванні з головним економістом вищезазначеного відділення - ОСОБА_10 , з метою отримання банківського продукту «Кеш кредит Енергоефективний», надала останній завідомо підроблені документи, а саме паспорт громадянина України на ім`я ОСОБА_14 серія та номер НОМЕР_17 виданий Ленінським РВ УДМС у Вінницькій області, в той час, як під вказаними серією та номером видано паспорт іншій особі, картку платника податків, видану на ім`я ОСОБА_14 , довідку про доходи, відповідно до якої останній працював на посаді технолога в ДП «Буонавіста», та попередньо отриманий від ОСОБА_4 . Рахунок №137 БА від 02.11.20 на придбання вікон з двокамерними, енергоефективними склопакетами, з енергозберігаючим склом на загальну вартість 72 500 гривень.

За результатами розгляду поданих документів 10.11.2020 між АТ «Ощадбанк» та ОСОБА_14 було укладено Договір про споживчий кредит №22446 (для придбання енергозберігаючого обладнання та матеріалів) на загальну суму 50 000,00 гривень, який відноситься до банківського продукту «Кеш кредит Енергоефективний», та вищезазначені грошові кошти, відповідно до ч. 3.2.1 вказаного договору цього ж дня були перераховані на поточний рахунок № НОМЕР_11 , відкритий на ФОП ОСОБА_4 (код НОМЕР_1 ) в ПАТ КБ «Приватбанк».

З метою надання своїм злочинним діям законності та уникнення викриття працівниками Територіального відокремленого безбалансового відділення №10001/0188 Філії - Вінницького обласного управління АТ «Ощадбанк», невстановлена досудовим розслідуванням особа на виконання умов порядку повернення споживчого кредиту до Договору №22446 укладеного між АТ «Ощадбанк» та ОСОБА_14 в період часу з 10.11.2020 по 17.11.2021 здійснила часткове повернення основного боргу в сумі 14 773,75 гривень.

В подальшому, ОСОБА_4 після зарахування на рахунок № НОМЕР_11 , відкритий на ФОП ОСОБА_4 в ПАТ КБ «Приватбанк», грошових коштів у сумі 50 000 гривень разом із невстановленою досудовим розслідуванням особою розпоряджались протиправно отриманим майном на власний розсуд, чим завдали матеріального збитку АТ «Ощадбанк» в розмірі 35 226,25 гривень.

Крім цього, у ОСОБА_4 в невстановлений слідством місці, дату та час виник злочинний умисел на легалізацію (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом, а саме грошових коштів одержаних в наслідок обману працівників АТ «Ощадбанк» за вищевикладених обставин.

Так, 10.11.2020 в 13:05 год., після отримання на рахунок № НОМЕР_11 , відкритий на ФОП ОСОБА_4 (код НОМЕР_1 ) в ПАТ КБ «Приватбанк» грошових коштів у сумі 50 000 гривень відповідно до договору №22446, укладеного між ОСОБА_14 та АТ «Ощадбанк», діючи умисно, з метою приховування та маскування злочинного способу набуття таких грошових коштів, реалізуючи свою злочинну діяльність, пов`язану з легалізацією доходів, отриманих злочинним шляхом, ОСОБА_4 здійснив операцію зі зняття грошових коштів в розмірі 20 000 гривень з рахунку № НОМЕР_11 , належного ФОП ОСОБА_4 , відкритого в ПАТ КБ «Приватбанк» в банкоматі, при цьому використавши банківську картку № НОМЕР_12 , що прикріплена до вищевказаного рахунку.

Продовжуючи умисел на легалізацію (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом, а саме грошових коштів, одержаних внаслідок обману працівників АТ «Ощадбанк» за вищевикладених обставин, 10.11.2020 в 17:38 год., попередньо отримавши на рахунок № НОМЕР_11 , відкритий на ФОП ОСОБА_4 (код НОМЕР_1 ) в ПАТ КБ «Приватбанк», грошові кошти у сумі 50 000 гривень відповідно до договору №22446, укладеного між ОСОБА_14 та АТ «Ощадбанк», діючи умисно, з метою приховування та маскування злочинного способу набуття таких грошових коштів, реалізуючи свою злочинну діяльність, пов`язану з легалізацією доходів, отриманих злочинним шляхом, ОСОБА_4 здійснив операцію зі зняття грошових коштів в розмірі 8 000 гривень з рахунку № НОМЕР_11 , належного ФОП ОСОБА_4 , відкритого в ПАТ КБ «Приватбанк» в банкоматі, при цьому використавши банківську картку № НОМЕР_12 , що прикріплена до вищевказаного рахунку.

Продовжуючи умисел на легалізацію (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом, а саме грошових коштів, одержаних внаслідок обману працівників АТ «Ощадбанк» за вищевикладених обставин, 10.11.2020 в 17:39 год., попередньо отримавши на рахунок № НОМЕР_11 , відкритий на ФОП ОСОБА_4 (код НОМЕР_1 ) в ПАТ КБ «Приватбанк», грошові кошти у сумі 50 000 гривень відповідно до договору №22446, укладеного між ОСОБА_14 та АТ «Ощадбанк», діючи умисно, з метою приховування та маскування злочинного способу набуття таких грошових коштів, реалізуючи свою злочинну діяльність, пов`язану з легалізацією доходів, отриманих злочинним шляхом, ОСОБА_4 здійснив операцію зі зняття грошових коштів в розмірі 4 000 гривень з рахунку № НОМЕР_11 , належного ФОП ОСОБА_4 , відкритого в ПАТ КБ «Приватбанк» в банкоматі, при цьому використавши банківську картку № НОМЕР_12 , що прикріплена до вищевказаного рахунку.

Продовжуючи умисел на легалізацію (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом, а саме грошових коштів, одержаних внаслідок обману працівників АТ «Ощадбанк» за вищевикладених обставин, 10.11.2020 в 17:38 год., попередньо отримавши на рахунок № НОМЕР_11 , відкритий на ФОП ОСОБА_4 (код НОМЕР_1 ) в ПАТ КБ «Приватбанк», грошові кошти у сумі 50 000 гривень відповідно до договору №22446, укладеного між ОСОБА_14 та АТ «Ощадбанк», діючи умисно, з метою приховування та маскування злочинного способу набуття таких грошових коштів, реалізуючи свою злочинну діяльність, пов`язану з легалізацією доходів, отриманих злочинним шляхом, ОСОБА_4 здійснив операцію зі зняття грошових коштів в розмірі 8 000 гривень з рахунку № НОМЕР_11 , належного ФОП ОСОБА_4 , відкритого в ПАТ КБ «Приватбанк» в банкоматі, при цьому використавши банківську картку № НОМЕР_12 , що прикріплена до вищевказаного рахунку.

Продовжуючи умисел на легалізацію (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом, а саме грошових коштів, одержаних внаслідок обману працівників АТ «Ощадбанк» за вищевикладених обставин, 10.11.2020 у вечірню пору доби, попередньо отримавши на рахунок № НОМЕР_11 , відкритий на ФОП ОСОБА_4 (код НОМЕР_1 ) в ПАТ КБ «Приватбанк», грошові кошти у сумі 50 000 гривень відповідно до договору №22446, укладеного між ОСОБА_14 та АТ «Ощадбанк», діючи умисно, з метою приховування та маскування злочинного способу набуття таких грошових коштів, реалізуючи свою злочинну діяльність, пов`язану з легалізацією доходів, отриманих злочинним шляхом, ОСОБА_4 здійснив операцію зі зняття грошових коштів в розмірі 14 200 гривень з рахунку № НОМЕР_11 , належного ФОП ОСОБА_4 , відкритого в ПАТ КБ «Приватбанк» в банкоматі.

У результаті вищеописаних операцій ОСОБА_4 обготівкував грошові кошти у сумі 54 200 гривень із яких 50 000 гривень отримані відповідно до договору №22446 та розпорядився останніми на власний розсуд.

Таким чином, ОСОБА_4 набув грошові кошти, одержані в результаті вчинення суспільно небезпечного протиправного діяння, достовірно знаючи, що таке майно прямо та повністю одержано злочинним шляхом.

Окрім того, ОСОБА_4 , попередньо вчинивши кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 190 КК України, будучи фізичною особою-підприємцем, основним видом діяльності якого є «Діяльність посередників у торгівлі товарами широкого асортименту», за попередньою змовою з невстановленою досудовим розслідуванням особою, будучи обізнаним про порядок отримання банківського продукту «Кеш кредит Енергоефективний», вирішили, шляхом введення в оману співробітників Територіального відокремленого безбалансового відділення №10001/0188 Філії - Вінницького обласного управління АТ «Ощадбанк», заволодіти грошовими коштами АТ «Ощадбанк», який відповідно до ч. 1 Статуту Акціонерного товариства «Державний ощадний банк України» є державним банком.

Реалізуючи свій спільний злочинний умисел, діючи умисно, з корисливих спонукань невстановлена досудовим розслідуванням особа 27.10.2020 в денну пору доби звернулась до Територіального відокремленого безбалансового відділення №10001/0188 Філії - Вінницького обласного управління АТ «Ощадбанк», що за адресою: м. Вінниця, вул. М. Литвиненко-Вольгемут, 32, де при спілкуванні з головним економістом вищезазначеного відділення - ОСОБА_10 , з метою отримання банківського продукту «Кеш кредит Енергоефективний», надала останній завідомо підроблені документи, а саме паспорт громадянина України на ім`я ОСОБА_28 серія та номер НОМЕР_41 виданий Ленінським РВ УДМС України у Вінницькій області, в той час, як під вказаними серією та номером видано паспорт іншій особі, картку платника податків, видану на ім`я ОСОБА_28 , довідку про доходи, відповідно до якої останній працював на посаді завідуючого складом в ДП «Буонавіста», та попередньо отриманий від ОСОБА_4 рахунок на оплату №132 БА від 23.10.2020, підготовлений останнім, на придбання вікон з двокамерними, енергоефективними склопакетами, з енергозберігаючим склом на загальну вартість 56 750 гривень. При цьому невстановлена досудовим розслідуванням особа, в додатку №6 до Банківського продукту «Енергокредит» зазначила місце проведення робіт, пов`язаних із встановленням світлопрозорих конструкцій з енергозберігаючим склом (крім однокамерних), а саме: АДРЕСА_7 .

За результатами розгляду поданих документів 10.11.2020 між АТ «Ощадбанк» та ОСОБА_28 було укладено Договір про споживчий кредит №22448 (для придбання енергозберігаючого обладнання та матеріалів) на загальну суму 50 000,00 гривень, який відноситься до банківського продукту «Кеш кредит Енергоефективний», та вищезазначені грошові кошти, відповідно до ч. 3.2.1 вказаного договору цього ж дня були перераховані на поточний рахунок № НОМЕР_15 , відкритий на ФОП ОСОБА_4 (код НОМЕР_1 ) в АТ «Ощадбанк».

Після укладення даного договору ОСОБА_4 , з метою реалізації спільного з невстановленою досудовим розслідуванням особою злочинного умислу, направленого на протиправне заволодіння грошовими коштами Державного бюджету та введення в оману працівників ТВБВ №10001/0188 Філії - Вінницького обласного управління АТ «Ощадбанк», достовірно знаючи, що будь-які роботи пов`язані з встановленням енергозберігаючого обладнання за адресою: АДРЕСА_7 не проводились, з метою надання своїм діям законної форми на виконання пункту 3.1.1.1 договору про споживчий кредит №22448 в частині надання підтверджуючих документів щодо цільового призначення кредиту, в невстановлені досудовим розслідуванням час та місце, виготовив акт виконання робіт від 23.10.2020 та спільно з невстановленою досудовим розслідуванням особою 23.11.2020 надали вищезазначений акт до ТВБВ №10001/0188 Філії - Вінницького обласного управління АТ «Ощадбанк».

В свою чергу, працівники АТ «Ощадбанк», будучи введеними в оману злочинними діями невстановленої досудовим розслідуванням особи, на виконання умов договору про споживчий кредит №22448 включили ОСОБА_28 до Зведених реєстрів на отримання відшкодування частини суми кредиту, та в подальшому 21.12.2020 відповідно до «Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для функціонування Фонду енергоефективності», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20 грудня 2017 р. №1102, здійснили відшкодування частини кредиту у розмірі 14 000 гривень за рахунок коштів Державного бюджету, які були зараховані на рахунок № НОМЕР_42 , відкритий на ім`я ОСОБА_28 .

В подальшому, ОСОБА_4 , після зарахування на рахунок № НОМЕР_15 , відкритий на ФОП ОСОБА_4 , грошових коштів у сумі 50 000 гривень, та маючи доступ до останнього, разом із невстановленою досудовим розслідуванням особою розпорядились протиправно отриманим майном на власний розсуд, чим завдали матеріального збитку Державному бюджету України у розмірі 14 000 гривень.

З метою надання своїм злочинним діям законності та уникнення викриття працівниками Територіального відокремленого безбалансового відділення №10001/0188 Філії - Вінницького обласного управління АТ «Ощадбанк», невстановлена досудовим розслідуванням особа на виконання умов порядку повернення споживчого кредиту до Договору №22448 укладеного між АТ «Ощадбанк» та ОСОБА_28 в період часу з 10.11.2020 по 17.11.2021 здійснила часткове повернення основного боргу в сумі 23 617,10 гривень.

В подальшому, ОСОБА_4 після зарахування на рахунок № НОМЕР_15 , відкритий на ФОП ОСОБА_4 , грошових коштів у сумі 50 000 гривень та маючи доступ до останнього, разом із невстановленою досудовим розслідуванням особою розпорядились протиправно отриманим майном на власний розсуд, чим завдали матеріального збитку АТ «Ощадбанк» розмірі 12 382,9 гривень та Державному бюджету України у розмірі 14 000 гривень.

Крім цього, у ОСОБА_4 в невстановлені досудовим розслідуванням місці, дату та час, виник злочинний умисел на легалізацію (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом, а саме грошових коштів, одержаних внаслідок обману працівників АТ «Ощадбанк» за вищевикладених обставин.

Так, 13.11.2020 в денну пору доби., після отримання на рахунок № НОМЕР_15 , відкритий на ФОП ОСОБА_4 в АТ «Ощадбанк», грошових коштів у сумі 50 000 гривень відповідно до договору №22448, укладеного між ОСОБА_29 та АТ «Ощадбанк», діючи умисно, з метою приховування та маскування злочинного способу набуття таких грошових коштів, реалізуючи свою злочинну діяльність, пов`язану з легалізацією доходів, отриманих злочинним шляхом, ОСОБА_4 здійснив операцію з перерахунку грошових коштів в розмірі 50 772 гривень з рахунку № НОМЕР_15 , відкритого на ФОП ОСОБА_4 в АТ «Ощадбанк», на власний рахунок № НОМЕР_16 , відкритий в АТ «Ощадбанк», при цьому зазначивши підставою переказу «переведення оборотних коштів, для подальшого використання в господарській діяльності», із яких 50 000 гривень отримані відповідно до договору №22448.

Продовжуючи умисел на легалізацію (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом, а саме грошових коштів, одержаних внаслідок обману працівників АТ «Ощадбанк» за вищевикладених обставин, 13.11.2020 в 16:18 год., попередньо отримавши на рахунок № НОМЕР_16 , відкритий на ФОП ОСОБА_4 в АТ «Ощадбанк», грошові кошти у сумі 50 772 гривень, діючи умисно, з метою приховування та маскування злочинного способу набуття таких грошових коштів, реалізуючи свою злочинну діяльність, пов`язану з легалізацією доходів, отриманих злочинним шляхом, ОСОБА_4 здійснив операцію зі зняття грошових коштів в розмірі 20 000 гривень з рахунку № НОМЕР_16 , належного ФОП ОСОБА_4 , відкритого в АТ «Ощадбанк» в банкоматі. Продовжуючи умисел на легалізацію (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом, а саме грошових коштів, одержаних внаслідок обману працівників АТ «Ощадбанк» за вищевикладених обставин, 13.11.2020 в 16:19 год., попередньо отримавши на рахунок № НОМЕР_16 , відкритий на ФОП ОСОБА_4 в АТ «Ощадбанк», грошові кошти у сумі 50 772 гривень, діючи умисно, з метою приховування та маскування злочинного способу набуття таких грошових коштів, реалізуючи свою злочинну діяльність, пов`язану з легалізацією доходів, отриманих злочинним шляхом, ОСОБА_4 здійснив операцію зі зняття грошових коштів в розмірі 20 000 гривень з рахунку № НОМЕР_16 , належного ФОП ОСОБА_4 , відкритого в АТ «Ощадбанк» в банкоматі. Продовжуючи умисел на легалізацію (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом, а саме грошових коштів, одержаних внаслідок обману працівників АТ «Ощадбанк» за вищевикладених обставин, 13.11.2020 в 16:20 год., попередньо отримавши на рахунок № НОМЕР_16 , відкритий на ФОП ОСОБА_4 в АТ «Ощадбанк», грошові кошти у сумі 50 772 гривень, діючи умисно, з метою приховування та маскування злочинного способу набуття таких грошових коштів, реалізуючи свою злочинну діяльність, пов`язану з легалізацією доходів, отриманих злочинним шляхом, ОСОБА_4 здійснив операцію зі зняття грошових коштів в розмірі 10 520 гривень з рахунку № НОМЕР_16 , належного ФОП ОСОБА_4 , відкритого в АТ «Ощадбанк» в банкоматі.

У результаті вищеописаних операцій ОСОБА_4 обготівкував грошові кошти у сумі 50 520 гривень із яких 50 000 гривень отримані відповідно до договору №22448 та розпорядився останніми на власний розсуд.

Таким чином, ОСОБА_4 набув грошові кошти, одержані в результаті вчинення суспільно небезпечного протиправного діяння, достовірно знаючи, що таке майно прямо та повністю одержано злочинним шляхом.

Також, ОСОБА_4 , попередньо вчинивши кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 190 КК України, будучи фізичною особою-підприємцем, основним видом діяльності якого є «Діяльність посередників у торгівлі товарами широкого асортименту», за попередньою змовою з невстановленою досудовим розслідуванням особою, будучи обізнаним про порядок отримання банківського продукту «Кеш кредит Енергоефективний», вирішили, шляхом введення в оману співробітників Територіального відокремленого безбалансового відділення №10001/0188 Філії - Вінницького обласного управління АТ «Ощадбанк», заволодіти грошовими коштами АТ «Ощадбанк», який відповідно до ч. 1 Статуту Акціонерного товариства «Державний ощадний банк України» є державним банком.

Так, ОСОБА_4 діючи за попередньою домовленістю з невстановленою досудовим розслідуванням особою, з метою приховування своїх злочинних намірів, перебуваючи в дружніх відносинах із ОСОБА_9 та, увійшовши в довіру до останнього, в невстановлені досудовим розслідуванням дату, час та місці, не повідомляючи ОСОБА_9 про свої протиправні наміри, отримав від останнього в своє розпорядження печатку ФОП ОСОБА_9 , основним видом діяльності якого є «Діяльність посередників у торгівлі товарами широкого асортименту» та доступ до банківських рахунків ФОП ОСОБА_9 , а саме № НОМЕР_2 , відкритий на ФОП ОСОБА_9 (код НОМЕР_3 ) в АТ «Ощадбанк», та № НОМЕР_4 , відкритий на ФОП ОСОБА_9 (код НОМЕР_3 ) в АТ КБ «Приватбанк».

Реалізуючи свій спільний злочинний умисел, діючи умисно, з корисливих спонукань невстановлена досудовим розслідуванням особа 03.11.2020 в денну пору доби звернулась до Територіального відокремленого безбалансового відділення №10001/0188 Філії - Вінницького обласного управління АТ «Ощадбанк», що за адресою: м. Вінниця, вул. М. Литвиненко-Вольгемут, 32, де при спілкуванні з головним економістом вищезазначеного відділення - ОСОБА_10 , з метою отримання банківського продукту «Кеш кредит Енергоефективний», надала останній завідомо підроблені документи, а саме паспорт громадянина України на ім`я ОСОБА_19 серія та номер НОМЕР_25 виданий Ленінським РВ УДМС України у Вінницькій області, в той час, як під вказаними серією та номером видано паспорт іншій особі, картку платника податків, видану на ім`я ОСОБА_19 , довідку про доходи, відповідно до якої останній працював на посаді електрика в ТОВ «Ітанікс лтд», та попередньо отриманий від ОСОБА_4 рахунок на оплату №129 МА від 02.11.2020, підготовлений останнім від імені ФОП ОСОБА_9 , на придбання вікон з двокамерними, енергоефективними склопакетами, з енергозберігаючим склом на загальну вартість 74 900 гривень.

За результатами розгляду поданих документів 11.11.2020 між АТ «Ощадбанк» та ОСОБА_19 було укладено Договір про споживчий кредит №22458 (для придбання енергозберігаючого обладнання та матеріалів) на загальну суму 50 000,00 гривень, який відноситься до банківського продукту «Кеш кредит Енергоефективний», та вищезазначені грошові кошти, відповідно до ч. 3.2.1 вказаного договору цього ж дня були перераховані на поточний рахунок № НОМЕР_2 відкритий на ФОП ОСОБА_9 (код НОМЕР_3 ) в АТ «Ощадбанк».

З метою надання своїм злочинним діям законності та уникнення викриття працівниками Територіального відокремленого безбалансового відділення №10001/0188 Філії - Вінницького обласного управління АТ «Ощадбанк», невстановлена досудовим розслідуванням особа на виконання умов порядку повернення споживчого кредиту до Договору №22458, укладеного між АТ «Ощадбанк» та ОСОБА_19 в період часу з 11.11.2020 по 17.11.2021 здійснила часткове повернення основного боргу в сумі 23 617,10 гривень.

В подальшому, ОСОБА_4 після зарахування на рахунок № НОМЕР_2 , відкритий на ФОП ОСОБА_9 , грошових коштів у сумі 50 000 гривень та маючи доступ до останнього разом із невстановленою досудовим розслідуванням особою розпорядились протиправно отриманим майном на власний розсуд, чим завдали матеріального збитку АТ «Ощадбанк» розмірі 26 382, 90 гривень.

Крім цього, у ОСОБА_4 в невстановлені досудовим розслідуванням місці, дату та час, виник злочинний умисел на легалізацію (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом, а саме грошових коштів, одержаних внаслідок обману працівників АТ «Ощадбанк» за вищевикладених обставин.

Так, 11.11.2020 в денну пору доби, після отримання на рахунок № НОМЕР_2 , відкритий на ФОП ОСОБА_17 в АТ «Ощадбанк» грошових коштів у сумі 50 000 гривень відповідно до договору №22458, укладеного між ОСОБА_19 та АТ «Ощадбанк», діючи умисно, з метою приховування та маскування злочинного способу набуття таких грошових коштів, реалізуючи свою злочинну діяльність, пов`язану з легалізацією доходів, отриманих злочинним шляхом, ОСОБА_4 здійснив операцію з перерахунку грошових коштів в розмірі 147 948 гривень з рахунку № НОМЕР_2 , відкритого на ФОП ОСОБА_9 в АТ «Ощадбанк» на власний рахунок № НОМЕР_23 , відкритий в АТ «Ощадбанк», при цьому зазначивши підставою переказу «переведення оборотних коштів, для подальшого використання в господарській діяльності», із яких 50 000 гривень отримані відповідно до договору №22458.

Продовжуючи умисел на легалізацію (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом, а саме грошових коштів, одержаних внаслідок обману працівників АТ «Ощадбанк» за вищевикладених обставин, 11.11.2020 в 17:22 год., попередньо отримавши на рахунок № НОМЕР_23 , відкритий на ФОП ОСОБА_9 в АТ «Ощадбанк», грошові кошти у сумі 147 948 гривень, діючи умисно, з метою приховування та маскування злочинного способу набуття таких грошових коштів, реалізуючи свою злочинну діяльність, пов`язану з легалізацією доходів, отриманих злочинним шляхом, ОСОБА_4 здійснив операцію зі зняття грошових коштів в розмірі 10 000 гривень з рахунку № НОМЕР_23 , належного ФОП ОСОБА_9 , відкритого в АТ «Ощадбанк» в банкоматі. Продовжуючи умисел на легалізацію (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом, а саме грошових коштів, одержаних внаслідок обману працівників АТ «Ощадбанк» за вищевикладених обставин, 11.11.2020 в 17:23 год., попередньо отримавши на рахунок № НОМЕР_23 , відкритий на ФОП ОСОБА_9 в АТ «Ощадбанк», грошові кошти у сумі 147 948 гривень, діючи умисно, з метою приховування та маскування злочинного способу набуття таких грошових коштів, реалізуючи свою злочинну діяльність, пов`язану з легалізацією доходів, отриманих злочинним шляхом, ОСОБА_4 здійснив операцію зі зняття грошових коштів в розмірі 8 300 гривень з рахунку № НОМЕР_23 , належного ФОП ОСОБА_9 , відкритого в АТ «Ощадбанк» в банкоматі. Продовжуючи умисел на легалізацію (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом, а саме грошових коштів, одержаних внаслідок обману працівників АТ «Ощадбанк» за вищевикладених обставин, 11.11.2020 в 20:05 год., попередньо отримавши на рахунок № НОМЕР_23 , відкритий на ФОП ОСОБА_9 в АТ «Ощадбанк», грошові кошти у сумі 147 948 гривень, діючи умисно, з метою приховування та маскування злочинного способу набуття таких грошових коштів, реалізуючи свою злочинну діяльність, пов`язану з легалізацією доходів, отриманих злочинним шляхом, ОСОБА_4 здійснив операцію зі зняття грошових коштів в розмірі 20 000 гривень з рахунку № НОМЕР_23 , належного ФОП ОСОБА_9 , відкритого в АТ «Ощадбанк» в банкоматі. Продовжуючи умисел на легалізацію (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом, а саме грошових коштів, одержаних внаслідок обману працівників АТ «Ощадбанк» за вищевикладених обставин, 11.11.2020 в 20:06 год., попередньо отримавши на рахунок № НОМЕР_23 , відкритий на ФОП ОСОБА_9 в АТ «Ощадбанк», грошові кошти у сумі 147 948 гривень, діючи умисно, з метою приховування та маскування злочинного способу набуття таких грошових коштів, реалізуючи свою злочинну діяльність, пов`язану з легалізацією доходів, отриманих злочинним шляхом, ОСОБА_4 здійснив операцію зі зняття грошових коштів в розмірі 20 000 гривень з рахунку № НОМЕР_23 , належного ФОП ОСОБА_9 , відкритого в АТ «Ощадбанк» в банкоматі. Продовжуючи умисел на легалізацію (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом, а саме грошових коштів, одержаних внаслідок обману працівників АТ «Ощадбанк» за вищевикладених обставин, 11.11.2020 в 20:07 год., попередньо отримавши на рахунок № НОМЕР_23 , відкритий на ФОП ОСОБА_9 в АТ «Ощадбанк», грошові кошти у сумі 147 948 гривень, діючи умисно, з метою приховування та маскування злочинного способу набуття таких грошових коштів, реалізуючи свою злочинну діяльність, пов`язану з легалізацією доходів, отриманих злочинним шляхом, ОСОБА_4 здійснив операцію зі зняття грошових коштів в розмірі 20 000 гривень з рахунку № НОМЕР_23 , належного ФОП ОСОБА_9 , відкритого в АТ «Ощадбанк» в банкоматі. Продовжуючи умисел на легалізацію (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом, а саме грошових коштів, одержаних внаслідок обману працівників АТ «Ощадбанк» за вищевикладених обставин, 11.11.2020 в 20:08 год., попередньо отримавши на рахунок № НОМЕР_23 , відкритий на ФОП ОСОБА_9 в АТ «Ощадбанк», грошові кошти у сумі 147 948 гривень, діючи умисно, з метою приховування та маскування злочинного способу набуття таких грошових коштів, реалізуючи свою злочинну діяльність, пов`язану з легалізацією доходів, отриманих злочинним шляхом, ОСОБА_4 здійснив операцію зі зняття грошових коштів в розмірі 20 000 гривень з рахунку № НОМЕР_23 , належного ФОП ОСОБА_9 , відкритого в АТ «Ощадбанк» в банкоматі. Продовжуючи умисел на легалізацію (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом, а саме грошових коштів, одержаних внаслідок обману працівників АТ «Ощадбанк» за вищевикладених обставин, 12.11.2020 в 10:06 год., попередньо отримавши на рахунок № НОМЕР_23 , відкритий на ФОП ОСОБА_9 в АТ «Ощадбанк», грошові кошти у сумі 147 948 гривень, діючи умисно, з метою приховування та маскування злочинного способу набуття таких грошових коштів, реалізуючи свою злочинну діяльність, пов`язану з легалізацією доходів, отриманих злочинним шляхом, ОСОБА_4 здійснив операцію зі зняття грошових коштів в розмірі 20 000 гривень з рахунку № НОМЕР_23 , належного ФОП ОСОБА_9 , відкритого в АТ «Ощадбанк» в банкоматі. Продовжуючи умисел на легалізацію (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом, а саме грошових коштів, одержаних внаслідок обману працівників АТ «Ощадбанк» за вищевикладених обставин, 12.11.2020 в 10:07 год., попередньо отримавши на рахунок № НОМЕР_23 , відкритий на ФОП ОСОБА_9 в АТ «Ощадбанк» грошові кошти у сумі 147 948 гривень, діючи умисно, з метою приховування та маскування злочинного способу набуття таких грошових коштів, реалізуючи свою злочинну діяльність, пов`язану з легалізацією доходів, отриманих злочинним шляхом, ОСОБА_4 здійснив операцію зі зняття грошових коштів в розмірі 8 100 гривень з рахунку № НОМЕР_23 , належного ФОП ОСОБА_9 , відкритого в АТ «Ощадбанк» в банкоматі.

У результаті вищеописаних операцій ОСОБА_4 обготівкував грошові кошти у сумі 146 400 гривень із яких 50 000 гривень отримані відповідно до договору №22458 та розпорядився останніми на власний розсуд.

Таким чином, ОСОБА_4 набув грошові кошти, одержані в результаті вчинення суспільно небезпечного протиправного діяння, достовірно знаючи, що таке майно прямо та повністю одержано злочинним шляхом.

Окрім того, ОСОБА_4 , попередньо вчинивши кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 190 КК України, будучи фізичною особою-підприємцем, основним видом діяльності якого є «Діяльність посередників у торгівлі товарами широкого асортименту», за попередньою змовою з невстановленою досудовим розслідуванням особою, будучи обізнаним про порядок отримання банківського продукту «Кеш кредит Енергоефективний», вирішили, шляхом введення в оману співробітників Територіального відокремленого безбалансового відділення №10001/0188 Філії - Вінницького обласного управління АТ «Ощадбанк», заволодіти грошовими коштами АТ «Ощадбанк», який відповідно до ч. 1 Статуту Акціонерного товариства «Державний ощадний банк України» є державним банком.

Так, ОСОБА_4 діючи за попередньою домовленістю з невстановленою досудовим розслідуванням особою, з метою приховування своїх злочинних намірів, перебуваючи в дружніх відносинах із ОСОБА_9 та, увійшовши в довіру до останнього, в невстановлені досудовим розслідуванням дату, час та місці, не повідомляючи ОСОБА_9 про свої протиправні наміри, отримав від останнього в своє розпорядження печатку ФОП ОСОБА_9 , основним видом діяльності якого є «Діяльність посередників у торгівлі товарами широкого асортименту» та доступ до банківських рахунків ФОП ОСОБА_9 , а саме № НОМЕР_2 , відкритий на ФОП ОСОБА_9 (код НОМЕР_3 ) в АТ «Ощадбанк», та № НОМЕР_4 , відкритий на ФОП ОСОБА_9 (код НОМЕР_3 ) в АТ КБ «Приватбанк».

Реалізуючи свій спільний злочинний умисел, діючи умисно, з корисливих спонукань невстановлена досудовим розслідуванням особа 09.11.2020 в денну пору доби звернулась до Територіального відокремленого безбалансового відділення №10001/0188 Філії - Вінницького обласного управління АТ «Ощадбанк», що за адресою: м. Вінниця, вул. М. Литвиненко-Вольгемут, 32, де при спілкуванні з головним економістом вищезазначеного відділення - ОСОБА_10 , з метою отримання банківського продукту «Кеш кредит Енергоефективний», надала останній завідомо підроблені документи, а саме паспорт громадянина України на ім`я ОСОБА_27 серія та номер НОМЕР_39 виданий Ленінським РВ УДМС України у Вінницькій області, в той час, як під вказаними серією та номером видано паспорт іншій особі, картку платника податків, видану на ім`я ОСОБА_27 , довідку про доходи, відповідно до якої останній працював на посаді начальника цеху в ТОВ «Софітум плюс», та попередньо отриманий від ОСОБА_4 рахунок на оплату №134 МА від 04.11.2020, підготовлений останнім від імені ФОП ОСОБА_9 , на придбання вікон з двокамерними, енергоефективними склопакетами, з енергозберігаючим склом на загальну вартість 74 100 гривень.

За результатами розгляду поданих документів 12.11.2020 між АТ Ощадбанк» та ОСОБА_27 було укладено Договір про споживчий кредит №22463 (для придбання енергозберігаючого обладнання та матеріалів) на загальну суму 50 000,00 гривень, який відноситься до банківського продукту «Кеш кредит Енергоефективний», та вищезазначені грошові кошти, відповідно до ч. 3.2.1 вказаного договору цього ж дня були перераховані на поточний рахунок № НОМЕР_4 відкритий на ФОП ОСОБА_9 (код НОМЕР_3 ) в АТ КБ «Приватбанк».

З метою надання своїм злочинним діям законності та уникнення викриття працівниками Територіального відокремленого безбалансового відділення №10001/0188 Філії - Вінницького обласного управління АТ «Ощадбанк», невстановлена досудовим розслідуванням особа на виконання умов порядку повернення споживчого кредиту до Договору №22463, укладеного між АТ «Ощадбанк» та ОСОБА_27 в період часу з 12.11.2020 по 17.11.2021 здійснила часткове повернення основного боргу в сумі 21 180, 79 гривень.

В подальшому, ОСОБА_4 після зарахування на рахунок № НОМЕР_4 , відкритий на ФОП ОСОБА_9 грошових коштів у сумі 50 000 гривень та маючи доступ до останнього, разом із невстановленою досудовим розслідуванням особою розпоряджались протиправно отриманим майном на власний розсуд, чим завдали матеріального збитку АТ «Ощадбанк» в розмірі 28 819,21 гривень.

Крім цього, у ОСОБА_4 в невстановлені досудовим розслідуванням місці, дату та час виник злочинний умисел на легалізацію (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом, а саме грошових коштів, одержаних внаслідок обману працівників АТ «Ощадбанк» за вищевикладених обставин.

Так, 11.06.2020 в денну пору доби, після отримання на рахунок № НОМЕР_4 , відкритий на ФОП ОСОБА_9 (код НОМЕР_3 ) в ПАТ КБ «Приватбанк» грошових коштів у сумі 50 000 гривень відповідно до договору №22463, укладеного між ОСОБА_27 та АТ «Ощадбанк», та маючи безпосередній доступ до вказаного рахунку, діючи умисно, з метою приховування та маскування злочинного способу набуття таких грошових коштів, реалізуючи свою злочинну діяльність, пов`язану з легалізацією доходів, отриманих злочинним шляхом, ОСОБА_4 здійснив операцію з перерахунку грошових коштів в розмірі 20 217 гривень з рахунку № НОМЕР_4 , відкритого на ФОП ОСОБА_9 (код НОМЕР_3 ) в ПАТ КБ «Приватбанк», на власний рахунок № НОМЕР_11 , належний ФОП ОСОБА_4 , відкритий в ПАТ КБ «Приватбанк», при цьому зазначивши підставою переказу «За вікна з двокамерними енергоефективними склопакетами, згідно рахунку №185 БА від 16.11.2020», із яких 20 217 гривень отримані відповідно до договору №22463 та розпорядився останніми на власний розсуд.

Таким чином, ОСОБА_4 набув грошові кошти, одержані в результаті вчинення суспільно небезпечного протиправного діяння, достовірно знаючи, що таке майно прямо та повністю одержано злочинним шляхом.

Також, ОСОБА_4 , попередньо вчинивши кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 190 КК України, будучи фізичною особою-підприємцем, основним видом діяльності якого є «Діяльність посередників у торгівлі товарами широкого асортименту», за попередньою змовою з невстановленою досудовим розслідуванням особою, будучи обізнаним про порядок отримання банківського продукту «Кеш кредит Енергоефективний», вирішили, шляхом введення в оману співробітників Територіального відокремленого безбалансового відділення №10001/0188 Філії - Вінницького обласного управління АТ «Ощадбанк», заволодіти грошовими коштами АТ «Ощадбанк», який відповідно до ч. 1 Статуту Акціонерного товариства «Державний ощадний банк України» є державним банком.

Реалізуючи свій спільний злочинний умисел, діючи умисно, з корисливих спонукань невстановлена досудовим розслідуванням особа 05.11.2020 в денну пору доби звернулась до Територіального відокремленого безбалансового відділення №10001/0188 Філії - Вінницького обласного управління АТ «Ощадбанк», що за адресою: м. Вінниця, вул. М. Литвиненко-Вольгемут, 32, де при спілкуванні з головним економістом вищезазначеного відділення - ОСОБА_10 , з метою отримання банківського продукту «Кеш кредит Енергоефективний», надала останній завідомо підроблені документи, а саме паспорт громадянина України на ім`я ОСОБА_16 серія та номер НОМЕР_21 , виданий Ленінським РВ УДМС у Вінницькій області, в той час, як під вказаними серією та номером видано паспорт іншій особі, картку платника податків, видану на ім`я ОСОБА_16 , довідку про доходи, відповідно до якої останній працював на посаді експедитора в ТОВ «Укронлайн», та попередньо отриманий від ОСОБА_4 . Рахунок №146 БА від 04.11.20 на придбання вікон з двокамерними, енергоефективними склопакетами, з енергозберігаючим склом на загальну вартість 73 800 гривень.

За результатами розгляду поданих документів 12.11.2020 між АТ «Ощадбанк» та ОСОБА_16 було укладено Договір про споживчий кредит №22464 (для придбання енергозберігаючого обладнання та матеріалів) на загальну суму 50 000,00 гривень, який відноситься до банківського продукту «Кеш кредит Енергоефективний», та вищезазначені грошові кошти, відповідно до ч. 3.2.1 вказаного договору цього ж дня були перераховані на поточний рахунок № НОМЕР_11 , відкритий на ФОП ОСОБА_4 (код НОМЕР_1 ) в ПАТ КБ «Приватбанк».

З метою надання своїм злочинним діям законності та уникнення викриття працівниками Територіального відокремленого безбалансового відділення №10001/0188 Філії - Вінницького обласного управління АТ «Ощадбанк», невстановлена досудовим розслідуванням особа на виконання умов порядку повернення споживчого кредиту до Договору №22464 укладеного між АТ «Ощадбанк» та ОСОБА_16 в період часу з 12.11.2020 по 17.11.2021 здійснила часткове повернення основного боргу в сумі 21 130,07 гривень.

В подальшому, ОСОБА_4 після зарахування на рахунок № НОМЕР_11 , відкритий на ФОП ОСОБА_4 в ПАТ КБ «Приватбанк», грошових коштів у сумі 50 000 гривень разом із невстановленою досудовим розслідуванням особою розпоряджались протиправно отриманим майном на власний розсуд, чим завдали матеріального збитку АТ «Ощадбанк» в розмірі 28 869,93 гривень.

Крім цього, у ОСОБА_4 в невстановлені досудовим розслідуванням місці, дату та час, виник злочинний умисел на легалізацію (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом, а саме грошових коштів, одержаних внаслідок обману працівників АТ «Ощадбанк» за вищевикладених обставин.

Так, 12.11.2020 в 15:21 год., після отримання на рахунок № НОМЕР_11 , відкритий на ФОП ОСОБА_4 (код НОМЕР_1 ) в ПАТ КБ «Приватбанк», грошових коштів у сумі 50 000 гривень відповідно до договору №22464, укладеного між ОСОБА_16 та АТ «Ощадбанк», діючи умисно, з метою приховування та маскування злочинного способу набуття таких грошових коштів, реалізуючи свою злочинну діяльність, пов`язану з легалізацією доходів, отриманих злочинним шляхом, ОСОБА_4 здійснив операцію зі зняття грошових коштів в розмірі 20 000 гривень з рахунку № НОМЕР_11 , належного ФОП ОСОБА_4 , відкритого в ПАТ КБ «Приватбанк» в банкоматі, при цьому використавши банківську картку № НОМЕР_12 , що прикріплена до вищевказаного рахунку.

Продовжуючи умисел на легалізацію (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом, а саме грошових коштів, одержаних внаслідок обману працівників АТ «Ощадбанк» за вищевикладених обставин, 12.11.2020 в 19:09 год., попередньо отримавши на рахунок № НОМЕР_11 , відкритий на ФОП ОСОБА_4 (код НОМЕР_1 ) в ПАТ КБ «Приватбанк», грошові кошти у сумі 50 000 гривень відповідно до договору №22464, укладеного між ОСОБА_16 та АТ «Ощадбанк», діючи умисно, з метою приховування та маскування злочинного способу набуття таких грошових коштів, реалізуючи свою злочинну діяльність, пов`язану з легалізацією доходів, отриманих злочинним шляхом, ОСОБА_4 здійснив операцію зі зняття грошових коштів в розмірі 8 000 гривень з рахунку № НОМЕР_11 , належного ФОП ОСОБА_4 , відкритого в ПАТ КБ «Приватбанк» в банкоматі, при цьому використавши банківську картку № НОМЕР_12 , що прикріплена до вищевказаного рахунку.

Продовжуючи умисел на легалізацію (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом, а саме грошових коштів, одержаних внаслідок обману працівників АТ «Ощадбанк» за вищевикладених обставин, 12.11.2020 в 19:09 год., попередньо отримавши на рахунок № НОМЕР_11 , відкритий на ФОП ОСОБА_4 (код НОМЕР_1 ) в ПАТ КБ «Приватбанк», грошових коштів у сумі 50 000 гривень відповідно до договору №22464, укладеного між ОСОБА_16 та АТ «Ощадбанк», діючи умисно, з метою приховування та маскування злочинного способу набуття таких грошових коштів, реалізуючи свою злочинну діяльність, пов`язану з легалізацією доходів, отриманих злочинним шляхом, ОСОБА_4 здійснив операцію зі зняття грошових коштів в розмірі 4 000 гривень з рахунку № НОМЕР_11 , належного ФОП ОСОБА_4 , відкритого в ПАТ КБ «Приватбанк» в банкоматі, при цьому використавши банківську картку № НОМЕР_12 , що прикріплена до вищевказаного рахунку.

Продовжуючи умисел на легалізацію (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом, а саме грошових коштів, одержаних внаслідок обману працівників АТ «Ощадбанк» за вищевикладених обставин, 12.11.2020 в 19:08 год., попередньо отримавши на рахунок № НОМЕР_11 , відкритий на ФОП ОСОБА_4 (код НОМЕР_1 ) в ПАТ КБ «Приватбанк», грошові кошти у сумі 50 000 гривень відповідно до договору №22464, укладеного між ОСОБА_16 та АТ «Ощадбанк», діючи умисно, з метою приховування та маскування злочинного способу набуття таких грошових коштів, реалізуючи свою злочинну діяльність, пов`язану з легалізацією доходів, отриманих злочинним шляхом, ОСОБА_4 здійснив операцію зі зняття грошових коштів в розмірі 8 000 гривень з рахунку № НОМЕР_11 , належного ФОП ОСОБА_4 , відкритого в ПАТ КБ «Приватбанк» в банкоматі, при цьому використавши банківську картку № НОМЕР_12 , що прикріплена до вищевказаного рахунку.

Продовжуючи умисел на легалізацію (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом, а саме грошових коштів, одержаних внаслідок обману працівників АТ «Ощадбанк» за вищевикладених обставин, 13.11.2020 в 12:33 год., попередньо отримавши на рахунок № НОМЕР_11 , відкритий на ФОП ОСОБА_4 (код НОМЕР_1 ) в ПАТ КБ «Приватбанк» грошових коштів у сумі 50 000 гривень відповідно до договору №22464, укладеного між ОСОБА_16 та АТ «Ощадбанк», діючи умисно, з метою приховування та маскування злочинного способу набуття таких грошових коштів, реалізуючи свою злочинну діяльність, пов`язану з легалізацією доходів, отриманих злочинним шляхом, ОСОБА_4 здійснив операцію зі зняття грошових коштів в розмірі 20 000 гривень з рахунку № НОМЕР_11 , належного ФОП ОСОБА_4 , відкритого в ПАТ КБ «Приватбанк» в банкоматі.

У результаті вищеописаних операцій ОСОБА_4 обготівкував грошові кошти у сумі 60 000 гривень із яких 50 000 гривень отримані відповідно до договору №22464 та розпорядився ними на власний розсуд.

Таким чином, ОСОБА_4 набув грошові кошти, одержані в результаті вчинення суспільно небезпечного протиправного діяння, достовірно знаючи, що таке майно прямо та повністю одержано злочинним шляхом.

Також, ОСОБА_4 , попередньо вчинивши кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 190 КК України, будучи фізичною особою-підприємцем, основним видом діяльності якого є «Діяльність посередників у торгівлі товарами широкого асортименту», за попередньою змовою з невстановленою досудовим розслідуванням особою, будучи обізнаним про порядок отримання банківського продукту «Кеш кредит Енергоефективний», вирішили, шляхом введення в оману співробітників Територіального відокремленого безбалансового відділення №10001/0188 Філії - Вінницького обласного управління АТ «Ощадбанк», заволодіти грошовими коштами АТ «Ощадбанк», який відповідно до ч. 1 Статуту Акціонерного товариства «Державний ощадний банк України» є державним банком.

Реалізуючи свій спільний злочинний умисел, діючи умисно, з корисливих спонукань невстановлена досудовим розслідуванням особа 07.11.2020 в денну пору доби звернулась до Територіального відокремленого безбалансового відділення №10001/0188 Філії - Вінницького обласного управління АТ «Ощадбанк», що за адресою: м. Вінниця, вул. М. Литвиненко-Вольгемут, 32, де при спілкуванні з головним економістом вищезазначеного відділення - ОСОБА_10 , з метою отримання банківського продукту «Кеш кредит Енергоефективний», надала останній завідомо підроблені документи, а саме паспорт громадянина України на ім`я ОСОБА_26 серія та номер НОМЕР_37 виданий Ленінським РВ УДМС у Вінницькій області, в той час, як під вказаними серією та номером видано паспорт іншій особі, картку платника податків, видану на ім`я ОСОБА_26 , довідку про доходи, відповідно до якої останній працював на посаді механіка в ТОВ «Теріал груп», та попередньо отриманий від ОСОБА_4 . Рахунок №143 БА від 04.11.20 на придбання вікон з двокамерними, енергоефективними склопакетами, з енергозберігаючим склом на загальну вартість 74 300 гривень.

За результатами розгляду поданих документів 12.11.2020 між АТ «Ощадбанк» та ОСОБА_26 було укладено Договір про споживчий кредит №22465 (для придбання енергозберігаючого обладнання та матеріалів) на загальну суму 50 000,00 гривень, який відноситься до банківського продукту «Кеш кредит Енергоефективний», та вищезазначені грошові кошти, відповідно до ч. 3.2.1 вказаного договору цього ж дня були перераховані на поточний рахунок № НОМЕР_11 , відкритий на ФОП ОСОБА_4 (код НОМЕР_1 ) в ПАТ КБ «Приватбанк».

З метою надання своїм злочинним діям законності та уникнення викриття працівниками Територіального відокремленого безбалансового відділення №10001/0188 Філії - Вінницького обласного управління АТ «Ощадбанк», невстановлена досудовим розслідуванням особа на виконання умов порядку повернення споживчого кредиту до Договору №22465, укладеного між АТ «Ощадбанк» та ОСОБА_26 в період часу з 12.11.2020 по 17.11.2021 здійснила часткове повернення основного боргу в сумі 22 569,68 гривень.

В подальшому, ОСОБА_4 після зарахування на рахунок № НОМЕР_11 , відкритий на ФОП ОСОБА_4 в ПАТ КБ «Приватбанк», грошових коштів у сумі 50 000 гривень разом із невстановленою досудовим розслідуванням особою розпоряджались протиправно отриманим майном на власний розсуд чим завдали матеріального збитку АТ «Ощадбанк» в розмірі 27 430,32 гривень.

Так, у жовтні 2020 року, точні дату та час досудовим розслідуванням не встановлено, ОСОБА_4 , будучи фізичною особою-підприємцем, основним видом діяльності якого є «Діяльність посередників у торгівлі товарами широкого асортименту», за попередньою змовою з невстановленою досудовим розслідуванням особою, будучи обізнаним про порядок отримання банківського продукту «Кеш кредит Енергоефективний», вирішили, шляхом введення в оману співробітників Територіального відокремленого безбалансового відділення №10001/0188 Філії - Вінницького обласного управління АТ «Ощадбанк», заволодіти грошовими коштами АТ «Ощадбанк», який відповідно до ч. 1 Статуту Акціонерного товариства «Державний ощадний банк України» є державним банком.

Будучи знайомим з ОСОБА_4 , який в свою чергу являється фізичною особою-підприємцем, основним видом діяльності якого є «Діяльність посередників у торгівлі товарами широкого асортименту», невстановлена досудовим розслідуванням особа, достовірно знаючи, про те, що для отримання банківського продукту «Кеш кредит Енергоефективний-держпрограма» необхідно надати банківській установі, окрім документів, що посвідчують особу, документи, щодо підтвердження використання кредитних коштів за цільовим призначенням кредиту, в невстановлені досудовим розслідуванням дату, час та місці, домовився з ОСОБА_4 про виготовлення та надання Видаткової накладної про закупівлю товару на ім`я ОСОБА_14 .

В свою чергу, ОСОБА_4 , діючи за вищеописаною домовленістю з невстановленою досудовим розслідуванням особою, достовірно знаючи про те, що продаж товару ОСОБА_14 він здійснювати не буде, діючи умисно, в невстановлені досудовим розслідуванням місці, дату та час, виготовив офіційний документ - Видаткову накладну №13/10 від 27 жовтня 2020 р., до якого вніс завідомо неправдиві відомості щодо продажу ОСОБА_14 вікон з двокамерними, енергоефективними склопакетами з енергозберігаючим склом у кількості 6-ти комплектів на загальну суму 59 600 гривень, поставив свій підпис в графі «Директор» та затвердив печаткою із написом «Фізична особа підприємець ОСОБА_4 » ідентифікаційний код НОМЕР_1 », надавши таким чином вказаному документу статус офіційного.

В подальшому ОСОБА_4 , достовірно знаючи про те, що вищезазначений Рахунок необхідний для отримання кредиту у банківській установі, завіривши його власним підписом та печаткою в невстановлені досудовим розслідуванням місці, дату та час надав невстановленій досудовим розслідуванням особі.

Окрім того, ОСОБА_4 , попередньо вчинивши кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 190 КК України, будучи фізичною особою-підприємцем, основним видом діяльності якого є «Діяльність посередників у торгівлі товарами широкого асортименту», за попередньою змовою з невстановленою досудовим розслідуванням особою, будучи обізнаним про порядок отримання банківського продукту «Кеш кредит Енергоефективний», вирішили, шляхом введення в оману співробітників Територіального відокремленого безбалансового відділення №10001/0188 Філії - Вінницького обласного управління АТ «Ощадбанк», заволодіти грошовими коштами АТ «Ощадбанк», який відповідно до ч. 1 Статуту Акціонерного товариства «Державний ощадний банк України» є державним банком.

Реалізуючи свій спільний злочинний умисел, діючи умисно, з корисливих спонукань невстановлена досудовим розслідуванням особа 05.11.2020 в денну пору доби звернулась до Територіального відокремленого безбалансового відділення №10001/0188 Філії - Вінницького обласного управління АТ «Ощадбанк», що за адресою: м. Вінниця, вул. М. Литвиненко-Вольгемут, 32, де при спілкуванні з головним економістом вищезазначеного відділення - ОСОБА_10 , з метою отримання банківського продукту «Кеш кредит Енергоефективний», надала останній завідомо підроблені документи, а саме паспорт громадянина України на ім`я ОСОБА_13 серія та номер НОМЕР_35 виданий Ленінським РВ УДМС України у Вінницькій області, в той час, як під вказаними серією та номером видано паспорт іншій особі, картку платника податків, видану на ім`я ОСОБА_13 , довідку про доходи, відповідно до якої останній працював на посаді зварювальника в ТОВ «Ітанікс ЛТД», та попередньо отриманий від ОСОБА_4 рахунок на оплату №144 БА від 04.11.2020, підготовлений останнім, на придбання вікон з двокамерними, енергоефективними склопакетами, з енергозберігаючим склом на загальну вартість 73 870 гривень.

За результатами розгляду поданих документів 12.11.2020 між АТ «Ощадбанк» та ОСОБА_13 було укладено Договір про споживчий кредит №22466 (для придбання енергозберігаючого обладнання та матеріалів) на загальну суму 50 000,00 гривень, який відноситься до банківського продукту «Кеш кредит Енергоефективний», та вищезазначені грошові кошти, відповідно до ч. 3.2.1 вказаного договору цього ж дня були перераховані на поточний рахунок № НОМЕР_15 , відкритий на ФОП ОСОБА_4 (код НОМЕР_1 ) в АТ «Ощадбанк».

З метою надання своїм злочинним діям законності та уникнення викриття працівниками Територіального відокремленого безбалансового відділення №10001/0188 Філії - Вінницького обласного управління АТ «Ощадбанк», невстановлена досудовим розслідуванням особа на виконання умов порядку повернення споживчого кредиту до Договору №22466, укладеного між АТ «Ощадбанк» та ОСОБА_13 в період часу з 12.11.2020 по 17.11.2021 здійснила часткове повернення основного боргу в сумі 13 583,55 гривень.

В подальшому, ОСОБА_4 після зарахування на рахунок № НОМЕР_15 , відкритий на ФОП ОСОБА_4 в АТ «Ощадбанк», грошових коштів у сумі 50 000 гривень разом із невстановленою досудовим розслідуванням особою розпоряджались протиправно отриманим майном на власний розсуд чим завдали матеріального збитку АТ «Ощадбанк» в розмірі 36 416,45 гривень.

Крім цього, у ОСОБА_4 в невстановлені досудовим розслідуванням місці, дату та час виник злочинний умисел на легалізацію (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом, а саме грошових коштів, одержаних внаслідок обману працівників АТ «Ощадбанк» за вищевикладених обставин.

Так, 20.11.2020 в денну пору доби, після отримання на рахунок № НОМЕР_15 , відкритий на ФОП ОСОБА_4 в АТ «Ощадбанк», грошових коштів у сумі 50 000 гривень відповідно до договору №22466, укладеного між ОСОБА_13 та АТ «Ощадбанк», діючи умисно, з метою приховування та маскування злочинного способу набуття таких грошових коштів, реалізуючи свою злочинну діяльність, пов`язану з легалізацією доходів, отриманих злочинним шляхом, ОСОБА_4 здійснив операцію з перерахунку грошових коштів в розмірі 137 241 гривень з рахунку № НОМЕР_15 , відкритого на ФОП ОСОБА_4 в АТ «Ощадбанк», на рахунок № НОМЕР_43 , відкритий на ФОП ОСОБА_30 в ПАТ КБ «Приватбанк», при цьому зазначивши підставою переказу «За металопластикові конструкції, згідно рахунку №2011-001 від 20.11.2020 р.», із яких 50 000 гривень отримані відповідно до договору №22466 та розпорядився ними на власний розсуд.

Таким чином, ОСОБА_4 набув грошові кошти, одержані в результаті вчинення суспільно небезпечного протиправного діяння, достовірно знаючи, що таке майно прямо та повністю одержано злочинним шляхом.

Також, ОСОБА_4 , попередньо вчинивши кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 190 КК України, будучи фізичною особою-підприємцем, основним видом діяльності якого є «Діяльність посередників у торгівлі товарами широкого асортименту», за попередньою змовою з невстановленою досудовим розслідуванням особою, будучи обізнаним про порядок отримання банківського продукту «Кеш кредит Енергоефективний», вирішили, шляхом введення в оману співробітників Територіального відокремленого безбалансового відділення №10001/0188 Філії - Вінницького обласного управління АТ «Ощадбанк», заволодіти грошовими коштами АТ «Ощадбанк», який відповідно до ч. 1 Статуту Акціонерного товариства «Державний ощадний банк України» є державним банком.

Так, ОСОБА_4 діючи за попередньою домовленістю з невстановленою досудовим розслідуванням особою, з метою приховування своїх злочинних намірів, перебуваючи в дружніх відносинах із ОСОБА_9 та, увійшовши в довіру до останнього, в невстановлені досудовим розслідуванням дату, час та місці, не повідомляючи ОСОБА_9 про свої протиправні наміри, отримав від останнього в своє розпорядження печатку ФОП ОСОБА_9 , основним видом діяльності якого є «Діяльність посередників у торгівлі товарами широкого асортименту» та доступ до банківських рахунків ФОП ОСОБА_9 , а саме № НОМЕР_2 , відкритий на ФОП ОСОБА_9 (код НОМЕР_3 ) в АТ «Ощадбанк», та № НОМЕР_4 , відкритий на ФОП ОСОБА_9 (код НОМЕР_3 ) в АТ КБ «Приватбанк».

Реалізуючи свій спільний злочинний умисел, діючи умисно, з корисливих спонукань невстановлена досудовим розслідуванням особа 05.11.2020 в денну пору доби звернулась до Територіального відокремленого безбалансового відділення №10001/0188 Філії - Вінницького обласного управління АТ «Ощадбанк», що за адресою: м. Вінниця, вул. М. Литвиненко-Вольгемут, 32, де при спілкуванні з головним економістом вищезазначеного відділення - ОСОБА_10 , з метою отримання банківського продукту «Кеш кредит Енергоефективний», надала останній завідомо підроблені документи, а саме паспорт громадянина України на ім`я ОСОБА_22 серія та номер НОМЕР_33 виданий Ленінським РВ УДМС України у Вінницькій області, в той час, як під вказаними серією та номером видано паспорт іншій особі, картку платника податків, видану на ім`я ОСОБА_22 , довідку про доходи, відповідно до якої останній працював на посаді маркетолога в ТОВ «Софітум плюс», та попередньо отриманий від ОСОБА_4 рахунок на оплату №132 МА від 04.11.2020, підготовлений останнім від імені ФОП ОСОБА_9 , на придбання вікон з двокамерними, енергоефективними склопакетами, з енергозберігаючим склом на загальну вартість 73 680 гривень.

За результатами розгляду поданих документів 19.11.2020 між АТ «Ощадбанк» та ОСОБА_22 було укладено Договір про споживчий кредит №22494 (для придбання енергозберігаючого обладнання та матеріалів) на загальну суму 50 000,00 гривень, який відноситься до банківського продукту «Кеш кредит Енергоефективний», та вищезазначені грошові кошти, відповідно до ч. 3.2.1 вказаного договору цього ж дня були перераховані на поточний рахунок № НОМЕР_2 відкритий на ФОП ОСОБА_9 (код НОМЕР_3 ) в АТ «Ощадбанк».

З метою надання своїм злочинним діям законності та уникнення викриття працівниками Територіального відокремленого безбалансового відділення №10001/0188 Філії - Вінницького обласного управління АТ «Ощадбанк», невстановлена досудовим розслідуванням особа на виконання умов порядку повернення споживчого кредиту до Договору №22494, укладеного між АТ «Ощадбанк» та ОСОБА_22 в період часу з 19.11.2020 по 19.10.2021 здійснила часткове повернення основного боргу в сумі 14 638,9 гривень.

В подальшому, ОСОБА_4 після зарахування на рахунок № НОМЕР_2 , відкритий на ФОП ОСОБА_9 грошових коштів у сумі 50 000 гривень та маючи доступ до останнього, разом із невстановленою досудовим розслідуванням особою розпоряджались протиправно отриманим майном на власний розсуд чим завдали матеріального збитку АТ «Ощадбанк» заподіяно шкоди в розмірі 35 361,1 гривень.

Крім цього, у ОСОБА_4 в невстановлені досудовим розслідуванням місці, дату та час виник злочинний умисел на легалізацію (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом, а саме грошових коштів, одержаних внаслідок обману працівників АТ «Ощадбанк» за вищевикладених обставин.

Так, 23.11.2020 в денну пору доби, після отримання на рахунок № НОМЕР_2 , відкритий на ФОП ОСОБА_9 в АТ «Ощадбанк», грошових коштів у сумі 50 000 гривень відповідно до договору №22494, укладеного між ОСОБА_22 та АТ «Ощадбанк», діючи умисно, з метою приховування та маскування злочинного способу набуття таких грошових коштів, реалізуючи свою злочинну діяльність, пов`язану з легалізацією доходів, отриманих злочинним шляхом, ОСОБА_4 здійснив операцію з перерахунку грошових коштів в розмірі 89 208 гривень з рахунку № НОМЕР_2 , відкритого на ФОП ОСОБА_17 в АТ «Ощадбанк», на рахунок № НОМЕР_23 , відкритий на ФОП ОСОБА_17 в АТ «Ощадбанк», при цьому зазначивши підставою переказу «перерахування валового доходу, для подальшого використання в господарській діяльності», із яких 50 000 гривень отримані відповідно до договору №22494.

Продовжуючи умисел на легалізацію (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом, а саме грошових коштів, одержаних внаслідок обману працівників АТ «Ощадбанк» за вищевикладених обставин, 23.11.2020 в 10:40 год., попередньо отримавши на рахунок № НОМЕР_23 , відкритий на ФОП ОСОБА_9 в АТ «Ощадбанк», грошові кошти у сумі 89 208 гривень, діючи умисно, з метою приховування та маскування злочинного способу набуття таких грошових коштів, реалізуючи свою злочинну діяльність, пов`язану з легалізацією доходів, отриманих злочинним шляхом, ОСОБА_4 здійснив операцію зі зняття грошових коштів в розмірі 20 000 гривень з рахунку № НОМЕР_23 , належного ФОП ОСОБА_9 , відкритого в АТ «Ощадбанк» в банкоматі. Продовжуючи умисел на легалізацію (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом, а саме грошових коштів, одержаних внаслідок обману працівників АТ «Ощадбанк» за вищевикладених обставин, 23.11.2020 в 10:41 год., попередньо отримавши на рахунок № НОМЕР_23 , відкритий на ФОП ОСОБА_9 в АТ «Ощадбанк», грошові кошти у сумі 89 208 гривень, діючи умисно, з метою приховування та маскування злочинного способу набуття таких грошових коштів, реалізуючи свою злочинну діяльність, пов`язану з легалізацією доходів, отриманих злочинним шляхом, ОСОБА_4 здійснив операцію зі зняття грошових коштів в розмірі 20 000 гривень з рахунку № НОМЕР_23 , належного ФОП ОСОБА_9 , відкритого в АТ «Ощадбанк» в банкоматі. Продовжуючи умисел на легалізацію (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом, а саме грошових коштів одержаних внаслідок обману працівників АТ «Ощадбанк» за вищевикладених обставин, 23.11.2020 в 10:53 год., попередньо отримавши на рахунок № НОМЕР_23 , відкритий на ФОП ОСОБА_9 в АТ «Ощадбанк», грошові кошти у сумі 89 208 гривень, діючи умисно, з метою приховування та маскування злочинного способу набуття таких грошових коштів, реалізуючи свою злочинну діяльність, пов`язану з легалізацією доходів, отриманих злочинним шляхом, ОСОБА_4 здійснив операцію зі зняття грошових коштів в розмірі 20 000 гривень з рахунку № НОМЕР_23 , належного ФОП ОСОБА_9 , відкритого в АТ «Ощадбанк» в банкоматі. Продовжуючи умисел на легалізацію (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом, а саме грошових коштів, одержаних внаслідок обману працівників АТ «Ощадбанк» за вищевикладених обставин, 23.11.2020 в 10:58 год., попередньо отримавши на рахунок № НОМЕР_23 , відкритий на ФОП ОСОБА_9 в АТ «Ощадбанк», грошові кошти у сумі 89 208 гривень, діючи умисно, з метою приховування та маскування злочинного способу набуття таких грошових коштів, реалізуючи свою злочинну діяльність, пов`язану з легалізацією доходів, отриманих злочинним шляхом, ОСОБА_4 здійснив операцію зі зняття грошових коштів в розмірі 8 000 гривень з рахунку № НОМЕР_23 , належного ФОП ОСОБА_9 , відкритого в АТ «Ощадбанк» в банкоматі. Продовжуючи умисел на легалізацію (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом, а саме грошових коштів, одержаних внаслідок обману працівників АТ «Ощадбанк» за вищевикладених обставин, 23.11.2020 в 11:00 год., попередньо отримавши на рахунок № НОМЕР_23 , відкритий на ФОП ОСОБА_9 в АТ «Ощадбанк», грошові кошти у сумі 89 208 гривень, діючи умисно, з метою приховування та маскування злочинного способу набуття таких грошових коштів, реалізуючи свою злочинну діяльність, пов`язану з легалізацією доходів отриманих злочинним шляхом, ОСОБА_4 здійснив операцію зі зняття грошових коштів в розмірі 8 000 гривень з рахунку № НОМЕР_23 , належного ФОП ОСОБА_9 , відкритого в АТ «Ощадбанк» в банкоматі. Продовжуючи умисел на легалізацію (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом, а саме грошових коштів, одержаних внаслідок обману працівників АТ «Ощадбанк» за вищевикладених обставин, 25.11.2020 в 12:35 год., попередньо отримавши на рахунок № НОМЕР_23 , відкритий на ФОП ОСОБА_9 в АТ «Ощадбанк», грошові кошти у сумі 89 208 гривень, діючи умисно, з метою приховування та маскування злочинного способу набуття таких грошових коштів, реалізуючи свою злочинну діяльність, пов`язану з легалізацією доходів, отриманих злочинним шляхом, ОСОБА_4 здійснив операцію зі зняття грошових коштів в розмірі 3 000 гривень з рахунку № НОМЕР_23 , належного ФОП ОСОБА_9 , відкритого в АТ «Ощадбанк» в банкоматі.

У результаті вищеописаних операцій ОСОБА_4 обготівкував грошові кошти у сумі 85 000 гривень із яких 50 000 гривень отримані відповідно до договору №22494 та розпорядився ними на власний розсуд.

Таким чином, ОСОБА_4 набув грошові кошти, одержані в результаті вчинення суспільно небезпечного протиправного діяння, достовірно знаючи, що таке майно прямо та повністю одержано злочинним шляхом.

Окрім того, ОСОБА_4 , попередньо вчинивши кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 190 КК України, будучи фізичною особою-підприємцем, основним видом діяльності якого є «Діяльність посередників у торгівлі товарами широкого асортименту», за попередньою змовою з невстановленою досудовим розслідуванням особою, будучи обізнаним про порядок отримання банківського продукту «Кеш кредит Енергоефективний», вирішили, шляхом введення в оману співробітників Територіального відокремленого безбалансового відділення №10001/0188 Філії - Вінницького обласного управління АТ «Ощадбанк», заволодіти грошовими коштами АТ «Ощадбанк», який відповідно до ч. 1 Статуту Акціонерного товариства «Державний ощадний банк України» є державним банком.

Реалізуючи свій спільний злочинний умисел, діючи умисно, з корисливих спонукань невстановлена досудовим розслідуванням особа 09.11.2020 в денну пору доби звернулась до Територіального відокремленого безбалансового відділення №10001/0188 Філії - Вінницького обласного управління АТ «Ощадбанк», що за адресою: м. Вінниця, вул. М. Литвиненко-Вольгемут, 32, де при спілкуванні з головним економістом вищезазначеного відділення - ОСОБА_10 , з метою отримання банківського продукту «Кеш кредит Енергоефективний», надала останній завідомо підроблені документи, а саме паспорт громадянина України на ім`я ОСОБА_20 серія та номер НОМЕР_27 виданий Ленінським РВ УДМС України у Вінницькій області, в той час, як під вказаними серією та номером видано паспорт іншій особі, картку платника податків, видану на ім`я ОСОБА_20 , довідку про доходи, відповідно до якої останній працював на посаді електрика в ТОВ «Колфін капітал», та попередньо отриманий від ОСОБА_4 рахунок на оплату №145 БА від 04.11.2020, підготовлений останнім, на придбання вікон з двокамерними, енергоефективними склопакетами, з енергозберігаючим склом на загальну вартість 74 300 гривень.

За результатами розгляду поданих документів 19.11.2020 між АТ «Ощадбанк» та ОСОБА_20 було укладено Договір про споживчий кредит №22495 (для придбання енергозберігаючого обладнання та матеріалів) на загальну суму 50 000,00 гривень, який відноситься до банківського продукту «Кеш кредит Енергоефективний», та вищезазначені грошові кошти, відповідно до ч. 3.2.1 вказаного договору цього ж дня були перераховані на поточний рахунок № НОМЕР_15 , відкритий на ФОП ОСОБА_4 (код НОМЕР_1 ) в АТ «Ощадбанк».

З метою надання своїм злочинним діям законності та уникнення викриття працівниками Територіального відокремленого безбалансового відділення №10001/0188 Філії - Вінницького обласного управління АТ «Ощадбанк», невстановлена досудовим розслідуванням особа на виконання умов порядку повернення споживчого кредиту до Договору №22495 укладеного між АТ «Ощадбанк» та ОСОБА_20 в період часу з 19.11.2020 по 19.10.2021 здійснила часткове повернення основного боргу в сумі 20 917,53 гривень.

В подальшому, ОСОБА_4 після зарахування на рахунок № НОМЕР_15 , відкритий на ФОП ОСОБА_4 в АТ «Ощадбанк», грошових коштів у сумі 50 000 гривень разом із невстановленою досудовим розслідуванням особою розпоряджались протиправно отриманим майном на власний розсуд, чим завдали матеріального збитку АТ «Ощадбанк» в розмірі 29 082,47 гривень.

Також, ОСОБА_4 , попередньо вчинивши кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 190 КК України, будучи фізичною особою-підприємцем, основним видом діяльності якого є «Діяльність посередників у торгівлі товарами широкого асортименту», за попередньою змовою з невстановленою досудовим розслідуванням особою, будучи обізнаним про порядок отримання банківського продукту «Кеш кредит Енергоефективний», вирішили, шляхом введення в оману співробітників Територіального відокремленого безбалансового відділення №10001/0188 Філії - Вінницького обласного управління АТ «Ощадбанк», заволодіти грошовими коштами АТ «Ощадбанк», який відповідно до ч. 1 Статуту Акціонерного товариства «Державний ощадний банк України» є державним банком.

Так, ОСОБА_4 діючи за попередньою домовленістю з невстановленою досудовим розслідуванням особою, з метою приховування своїх злочинних намірів, перебуваючи в дружніх відносинах із ОСОБА_9 та, увійшовши в довіру до останнього, в невстановлені досудовим розслідуванням дату, час та місці, не повідомляючи ОСОБА_9 про свої протиправні наміри, отримав від останнього в своє розпорядження печатку ФОП ОСОБА_9 , основним видом діяльності якого є «Діяльність посередників у торгівлі товарами широкого асортименту» та доступ до банківських рахунків ФОП ОСОБА_9 , а саме № НОМЕР_2 , відкритий на ФОП ОСОБА_9 (код НОМЕР_3 ) в АТ «Ощадбанк», та № НОМЕР_4 , відкритий на ФОП ОСОБА_9 (код НОМЕР_3 ) в АТ КБ «Приватбанк».

Реалізуючи свій спільний злочинний умисел, діючи умисно, з корисливих спонукань невстановлена досудовим розслідуванням особа 09.11.2020 в денну пору доби звернулась до Територіального відокремленого безбалансового відділення №10001/0188 Філії - Вінницького обласного управління АТ «Ощадбанк», що за адресою: м. Вінниця, вул. М. Литвиненко-Вольгемут, 32, де при спілкуванні з головним економістом вищезазначеного відділення - ОСОБА_10 , з метою отримання банківського продукту «Кеш кредит Енергоефективний», надала останній завідомо підроблені документи, а саме паспорт громадянина України на ім`я ОСОБА_28 серія та номер НОМЕР_41 виданий Ленінським РВ УДМС України у Вінницькій області, в той час, як під вказаними серією та номером видано паспорт іншій особі, картку платника податків, видану на ім`я ОСОБА_28 , довідку про доходи, відповідно до якої останній працював на посаді завідуючого складом в ДП «Буонавіста», та попередньо отриманий від ОСОБА_4 рахунок на оплату №133 МА від 04.11.2020, підготовлений останнім від імені ФОП ОСОБА_9 , на придбання вікон з двокамерними, енергоефективними склопакетами, з енергозберігаючим склом на загальну вартість 72 700 гривень.

За результатами розгляду поданих документів 19.11.2020 між АТ «Ощадбанк» та ОСОБА_28 було укладено Договір про споживчий кредит №22496 (для придбання енергозберігаючого обладнання та матеріалів) на загальну суму 50 000,00 гривень, який відноситься до банківського продукту «Кеш кредит Енергоефективний», та вищезазначені грошові кошти, відповідно до ч. 3.2.1 вказаного договору цього ж дня були перераховані на поточний рахунок № НОМЕР_2 , відкритий на ФОП ОСОБА_9 (код НОМЕР_3 ) в АТ «Ощадбанк».

З метою надання своїм злочинним діям законності та уникнення викриття працівниками Територіального відокремленого безбалансового відділення №10001/0188 Філії - Вінницького обласного управління АТ «Ощадбанк», невстановлена досудовим розслідуванням особа на виконання умов порядку повернення споживчого кредиту до Договору №22496, укладеного між АТ «Ощадбанк» та ОСОБА_28 в період часу з 19.11.2020 по 21.09.2021 здійснила часткове повернення основного боргу в сумі 20 857,9 гривень.

В подальшому, ОСОБА_4 після зарахування на рахунок № НОМЕР_2 , відкритий на ФОП ОСОБА_9 грошових коштів у сумі 50 000 гривень та маючи доступ до останнього, разом із невстановленою досудовим розслідуванням особою розпоряджались протиправно отриманим майном на власний розсуд чим завдали матеріального збитку АТ «Ощадбанк» в розмірі 29 142,1 гривень.

Також, ОСОБА_4 , попередньо вчинивши кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 190 КК України, будучи фізичною особою-підприємцем, основним видом діяльності якого є «Діяльність посередників у торгівлі товарами широкого асортименту», за попередньою змовою з невстановленою досудовим розслідуванням особою, будучи обізнаним про порядок отримання банківського продукту «Кеш кредит Енергоефективний», вирішили, шляхом введення в оману співробітників Територіального відокремленого безбалансового відділення №10001/0188 Філії - Вінницького обласного управління АТ «Ощадбанк», заволодіти грошовими коштами АТ «Ощадбанк», який відповідно до ч. 1 Статуту Акціонерного товариства «Державний ощадний банк України» є державним банком.

Так, 27.11.2020 в денну пору доби, після отримання на рахунок № НОМЕР_2 , відкритий на ФОП ОСОБА_18 в АТ «Ощадбанк» грошових коштів у сумі 50 000 гривень відповідно до договору №22496, укладеного між ОСОБА_28 та АТ «Ощадбанк», діючи умисно, з метою приховування та маскування злочинного способу набуття таких грошових коштів, реалізуючи свою злочинну діяльність, пов`язану з легалізацією доходів, отриманих злочинним шляхом, ОСОБА_4 здійснив операцію з перерахунку грошових коштів в розмірі 53 367 гривень з рахунку № НОМЕР_2 , відкритого на ФОП ОСОБА_18 в АТ «Ощадбанк» на рахунок № НОМЕР_23 , відкритий на ФОП ОСОБА_18 в АТ «Ощадбанк», при цьому зазначивши підставою переказу «Перерахування валового доходу, для подальшого використання в господарській діяльності», із яких 50 000 гривень отримані відповідно до договору №22496.

Продовжуючи умисел на легалізацію (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом, а саме грошових коштів, одержаних внаслідок обману працівників АТ «Ощадбанк» за вищевикладених обставин, 27.11.2020 в 11:47 год., попередньо отримавши на рахунок № НОМЕР_23 , відкритий на ФОП ОСОБА_9 в АТ «Ощадбанк», грошові кошти у сумі 53 367 гривень, діючи умисно, з метою приховування та маскування злочинного способу набуття таких грошових коштів, реалізуючи свою злочинну діяльність, пов`язану з легалізацією доходів, отриманих злочинним шляхом, ОСОБА_4 здійснив операцію зі зняття грошових коштів в розмірі 20 000 гривень з рахунку № НОМЕР_23 , належного ФОП ОСОБА_9 , відкритого в АТ «Ощадбанк» в банкоматі. Продовжуючи умисел на легалізацію (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом, а саме грошових коштів, одержаних внаслідок обману працівників АТ «Ощадбанк» за вищевикладених обставин, 27.11.2020 в 11:48 год., попередньо отримавши на рахунок № НОМЕР_23 , відкритий на ФОП ОСОБА_9 в АТ «Ощадбанк», грошові кошти у сумі 53 367 гривень, діючи умисно, з метою приховування та маскування злочинного способу набуття таких грошових коштів, реалізуючи свою злочинну діяльність, пов`язану з легалізацією доходів, отриманих злочинним шляхом, ОСОБА_4 здійснив операцію зі зняття грошових коштів в розмірі 20 000 гривень з рахунку № НОМЕР_23 , належного ФОП ОСОБА_9 , відкритого в АТ «Ощадбанк» в банкоматі. Продовжуючи умисел на легалізацію (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом, а саме грошових коштів, одержаних внаслідок обману працівників АТ «Ощадбанк» за вищевикладених обставин, 27.11.2020 в 11:49 год., попередньо отримавши на рахунок № НОМЕР_23 , відкритий на ФОП ОСОБА_9 в АТ «Ощадбанк», грошові кошти у сумі 53 367 гривень, діючи умисно, з метою приховування та маскування злочинного способу набуття таких грошових коштів, реалізуючи свою злочинну діяльність, пов`язану з легалізацією доходів, отриманих злочинним шляхом, ОСОБА_4 здійснив операцію зі зняття грошових коштів в розмірі 10 000 гривень з рахунку № НОМЕР_23 належного ФОП ОСОБА_9 , відкритого в АТ «Ощадбанк» в банкоматі.

У результаті вищеописаних операцій ОСОБА_4 обготівкував грошові кошти у сумі 50 000 гривень із яких 50 000 гривень отримані відповідно до договору №22496 та розпорядився останніми на власний розсуд.

Таким чином, ОСОБА_4 набув грошові кошти, одержані в результаті вчинення суспільно небезпечного протиправного діяння, достовірно знаючи, що таке майно прямо та повністю одержано злочинним шляхом.

В судовому засіданні обвинувачений ОСОБА_4 винним себе у вчиненні інкримінованих йому кримінальних правопорушень визнав та показав, що дійсно вчинив дані кримінальні правопорушення за вказаних в обвинувальному акті обставин. Просить суд врахувати, що у нього склалися важкі життєві обставини, він одружений, має на утриманні неповнолітню дитину та сина з інвалідністю 1 групи з дитинства, який потребує постійного догляду та реабілітації. У вчиненому щиро кається, жалкує про вчинене та завіряє суд, що зрозумів свої помилки і подібне більше не повториться. Просить суд його суворо не карати, не позбавляти волі та не позбавляти права займатися підприємницькою діяльністю, оскільки він втратить можливість утримувати свою родину. Цивільний позов Акціонерного товариства "Державний ощадний банк України", в особі філії - Вінницького обласного управління акціонерного товариства "Державний ощадний банк України" про відшкодування майнової шкоди, завданої кримінальними правопорушеннями, в розмірі 655 456 грн. 56 коп. визнає. Під час досудового розслідування та під час судового розгляду частково відшкодував завдану шкоду, тому просить цивільний позов задовольнити частково, врахувавши відшкодовану ним шкоду. На даний час продовжує відшкодовувати завдану шкоду та буде відшкодовувати шкоду в подальшому у добровільному порядку.

Представник юридичної особи, яка є потерпілим у кримінальному провадженні, Акціонерного товариства "Державний ощадний банк України", в особі філії - Вінницького обласного управління акціонерного товариства "Державний ощадний банк України", в судовому засіданні показав, що обвинувачений вчинив інкриміновані йому кримінальні правопорушення за вказаних в обвинувальному акті обставин. Цивільний позов Акціонерного товариства "Державний ощадний банк України", в особі філії - Вінницького обласного управління акціонерного товариства "Державний ощадний банк України" про відшкодування майнової шкоди, завданої кримінальними правопорушеннями, в розмірі 655 456 грн. 56 коп. підтримав та просив задовольнити. На даний час обвинувачений частково відшкодував завдану шкоду, що підтверджується відповідною довідкою банку. При призначенні обвинуваченому покарання покладається на розсуд суду.

Суд, у порядку ч. 3 ст. 349 Кримінального процесуального кодексу України, врахувавши, що проти цього не заперечують учасники судового провадження, визнав недоцільним дослідження доказів щодо тих обставин, які ніким не оспорюються.

При цьому суд з`ясував, що зазначені особи правильно розуміють зміст цих обставин, сумнівів у добровільності їх позиції немає, судом також роз`яснено учасникам судового провадження, що у такому випадку вони будуть позбавлені права оскаржити ці обставини в апеляційному порядку.

А тому, крім допиту обвинуваченого та представника потерпілого, інші докази, за погодженням з учасниками судового провадження, не досліджувалися, за винятком документів, які стосуються особи обвинуваченого та характеризуючих його даних, заходів забезпечення кримінального провадження, процесуальних витрат та речових доказів.

Допитавши обвинуваченого, який визнав себе винним та добровільно повідомив суду обставини вчинення кримінальних правопорушень, допитавши представника потерпілого, дослідивши матеріали кримінального провадження, вислухавши виступи учасників судового провадження в дебатах та останнє слово обвинуваченого, суд дійшов таких висновків.

Показання обвинуваченого є послідовними, логічними, відповідають фактичним обставинам справи, а тому не викликають у суду сумнівів щодо правильності розуміння обставин кримінальних правопорушень, добровільності та істинності його позиції.

Враховуючи викладене, суд дійшов висновку, що винуватість ОСОБА_4 у вчиненні інкримінованих йому кримінальних правопорушень при обставинах, викладених в обвинувальному акті, доведена повністю.

А тому суд кваліфікує дії обвинуваченого ОСОБА_4 за ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України, як заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), за попередньою змовою групою осіб; за ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України, як заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), за попередньою змовою групою осіб, вчинене повторно; за ч. 1 ст. 209 Кримінального кодексу України, як набуття майна, щодо якого фактичні обставини свідчать про його одержання злочинним шляхом, вчинення дій, спрямоаних на приховування, маскування походження такого майна, якщо ці діяння вчинені особою, яка знала, що таке майно прямо та повністю одержано злочинним шляхом; за ч. 2 ст. 209 Кримінального кодексу України, як набуття майна, щодо якого фактичні обставини свідчать про його одержання злочинним шляхом, вчинення дій, спрямованих на приховування, маскування походження такого майна, якщо ці діяння вчинені особою, яка знала, що таке майно прямо та повністю одержано злочинним шляхом, вчинене повторно; за ч. 2 ст. 358 Кримінального кодексу України, як складання, видача приватним підприємцем завідомо підроблених офіційних документів, які посвідчують певні факти, що мають юридичне значення; за ч. 3 ст. 358 Кримінального кодексу України, як складання, видача приватним підприємцем завідомо підроблених офіційних документів, які посвідчують певні факти, що мають юридичне значення, вчинені повторно.

Призначаючи обвинуваченому покарання, суд, відповідно до вимог статей 50, 65-67 Кримінального кодексуУкраїни щодо загальних засад призначення покарання, враховуючи положення статті 12 Кримінального кодексуУкраїни, фактичні обставини кримінального провадження, особу обвинуваченого, який раніше не судимий, одружений, за місцем проживання характеризується позитивно, має на утриманні неповнолітню дитину та сина з інвалідністю 1 групи з дитинства, який потребує постійного догляду, на обліку у лікарів нарколога та психіатра не перебуває.

Обставиною, яка, згідно ст. 66 Кримінального кодексу України, пом`якшує покарання, суд визнає щире каяття.

Крім того, відповідно до положень ч. 2 ст. 66 Кримінального кодексуУкраїни, при призначенні покарання суд визнає такою, що його пом`якшує, обставину, не зазначену в частині першій цієї статті, а саме, визнання вини.

Обставин, які, згідно ст. 67 Кримінального кодексу України, обтяжують покарання, судом не встановлено.

Суд зазначає, що згідно положень статей 50, 65 Кримінального кодексу України, покарання є заходом примусу, що застосовується від імені держави за вироком суду до особи, визнаної винною у вчиненні кримінального правопорушення, і полягає в передбаченому законом обмеженні прав і свобод засудженого. Покарання має на меті не тільки кару, а й виправлення засуджених, а також запобігання вчиненню нових кримінальних правопорушень як засудженими, так і іншими особами. Особі, яка вчинила кримінальне правопорушення, має бути призначене покарання, необхідне й достатнє для її виправлення та попередження нових кримінальних правопорушень.

Згідно із статтею 75 Кримінального кодексу України в разі, якщо суд, крім випадків засудження за корупційне кримінальне правопорушення, при призначенні покарання у виді виправних робіт, службового обмеження для військовослужбовців, обмеження волі, а також позбавлення волі на строк не більше п`яти років, враховуючи тяжкість кримінального правопорушення, особу винного та інші обставини справи, дійде висновку про можливість виправлення засудженого без відбування покарання, він може прийняти рішення про звільнення від відбування покарання з випробуванням.

Вирішуючи питання про звільнення обвинуваченого від відбування покарання з випробуванням на підставі ст. 75 Кримінального кодексу України, суд враховує тяжкість вчинених кримінальних правопорушень відповідно до ст. 12 Кримінального кодексу України особу винного, дотримуючись при цьому загальних принципів, встановлених законом, щодо призначення покарання.

Під час судового провадження встановлено, що обвинувачений за місцем проживання характеризується позитивно, раніше не судимий, одружений, має на утриманні неповнолітню дитину та сина з інвалідністю 1 групи з дитинства, який потребує постійного догляду, на обліку у лікарів нарколога та психіатра не перебуває, у вчиненому щиро кається та завіряє суд, що подібне більше не повториться, частково відшкодував завдану шкоду.

Враховуючи викладене, керуючись принципами гуманності, необхідності і достатності покарання для виправлення обвинуваченого та запобігання новим кримінальним правопорушенням, суд дійшов висновку, що покаранням справедливим, необхідним і достатнім для виправлення обвинуваченого і попередження вчинення нових кримінальних правопорушень буде покарання у виді позбавлення волі в межах санкції ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України, у виді позбавлення волі з позбавленням права займатися підприємницькою діяльністю без конфіскації майна в межах санкції ч. 1 ст. 209 Кримінального кодексу України, у виді позбавлення волі з позбавленням права займатися підприємницькою діяльністю без конфіскації майна в межах санкції ч. 2 ст. 209 Кримінального кодексу України, у виді обмеження волі в межах санкції ч. 2 ст. 358 Кримінального кодексу України, у виді позбавлення волі в межах санкції ч. 3 ст. 358 Кримінального кодексу України, та призначення остаточного покарання у виді позбавлення волі з позбавленням права займатися підприємницькою діяльністю без конфіскації майна, з урахуванням положень ч. 1 ст. 70 Кримінального кодексу України,та з урахуванням положень ст. 75 Кримінального кодексу України, із звільненням обвинуваченого від відбування остаточно призначеного основного покарання, якщо він протягом іспитового строку не вчинить нового кримінального правопорушення і виконає покладені на нього згідно ст. 76 Кримінального кодексу України обов`язки.

Відповідно до ст. 77 Кримінального кодексу України, суд не призначає обвинуваченому додаткове покарання у виді конфіскації майна, що передбачене санкціями ч. ч. 1, 2 ст. 209 Кримінального кодексу України як обов`язкове.

Що стосується цивільного позову Акціонерного товариства "Державний ощадний банк України", в особі філії - Вінницького обласного управління акціонерного товариства "Державний ощадний банк України" про відшкодування майнової шкоди, завданої кримінальними правопорушеннями, суд зазначає таке.

Згідно ч. ч. 1, 5 ст. 128 КПК України особа, якій кримінальним правопорушенням або іншим суспільно небезпечним діянням завдано майнової та/або моральної шкоди, має право під час кримінального провадження до початку судового розгляду пред`явити цивільний позов до обвинуваченого. Цивільний позов у кримінальному провадженні розглядається судом за правилами, встановленими цим Кодексом. Якщо процесуальні відносини, що виникли у зв`язку з цивільним позовом, цим Кодексом не врегульовані, до них застосовуються норми Цивільного процесуального кодексу України за умови, що вони не суперечать засадам кримінального судочинства.

Як вбачається з цивільного позову, позивач просить стягнути з обвинуваченого ОСОБА_4 655 456 грн. 56 коп. на відшкодування майнової шкоди, завданої кримінальними правопорушеннями.

В судовому засіданні представник потерпілого цивільний позов Акціонерного товариства "Державний ощадний банк України", в особі філії - Вінницького обласного управління акціонерного товариства "Державний ощадний банк України" про відшкодування майнової шкоди, завданої кримінальними правопорушеннями, в розмірі 655 456 грн. 56 коп. підтримав та пояснив, що на даний час обвинувачений частково відшкодував завдану шкоду, що підтверджується відповідною довідкою банку.

В судовому засіданні обвинувачений ОСОБА_4 цивільний позов Акціонерного товариства "Державний ощадний банк України", в особі філії - Вінницького обласного управління акціонерного товариства "Державний ощадний банк України" про відшкодування майнової шкоди, завданої кримінальними правопорушеннями, в розмірі 655 456 грн. 56 коп. визнав. Пояснив, що під час досудового розслідування та під час судового розгляду частково відшкодував завдану шкоду. На даний час продовжує відшкодовувати завдану шкоду та буде відшкодовувати шкоду в подальшому у добровільному порядку. Просив задовольнити позов частково, врахувавши відшкодовану ним шкоду.

Відповідно до ст. 1166 Цивільного кодексу України майнова шкода, завдана неправомірними рішеннями, діями чи бездіяльністю особистим немайновим правам фізичної або юридичної особи, а також шкода, завдана майну фізичної або юридичної особи, відшкодовується в повному обсязі особою, яка її завдала.

Враховуючи викладене, суд дійшов висновку, що під час судового провадження доведено, що протиправними діями обвинуваченого ОСОБА_4 Акціонерному товариству "Державний ощадний банк України", в особі філії -Вінницького обласного управління акціонерного товариства "Державний ощадний банк України" завдано майнову шкоду, що підтверджується матеріалами кримінального провадження.

Разом з тим, суд зазначає, що як вбачається з матеріалів кримінального провадження, зокрема із наданих до суду квитанцій та довідки від 25.01.2023 року №101.26-10/2/2623/2023-01/вих. Акціонерного товариства "Державний ощадний банк України", в особі філії - Вінницького обласного управління акціонерного товариства "Державний ощадний банк України", обвинуваченим під час судового розгляду частково відшкодовано завдану шкоду на суму 357 000 грн. 00 коп., тому суд дійшов висновку, що цивільний позов слід задовольнити частково та стягнути з ОСОБА_4 на користь Акціонерного товариства "Державний ощадний банк України", в особі філії - Вінницького обласного управління акціонерного товариства "Державний ощадний банк України" 298 456 грн. 56 коп. у відшкодування майнової шкоди, завданої кримінальними правопорушеннями.

Ухвалою слідчого судді Вінницького міського суду Вінницької області від 04.10.2022 року до обвинуваченого було застосовано запобіжний захід у виді домашнього арешту у певний період доби строком на 60 днів до 30.11.2022 року.

Ухвалою Вінницького міського суду Вінницької області від 29.11.2022 року було продовжено строк застосованого до обвинуваченого запобіжного заходу у виді домашнього арешту у певний період доби на строк 60 днів до 27.01.2023 року.

Арешт, накладений ухвалою Вінницького міського суду Вінницької області від 05.10.2022 року, на майно, яке на праві власності належить ОСОБА_4 , а саме: земельну ділянку з кадастровим номером 0520688900:08:001:0602, розташовану за адресою: АДРЕСА_13 , спілка садівничих товариств «Медик-3», та на квартиру АДРЕСА_14 , слід скасувати, оскільки в подальшому застосуванні цього заходу відпала потреба.

На підставі ст. 124 Кримінального процесуального кодексу України слід стягнути з обвинуваченого на користь держави процесуальні витрати, а саме, документально підтверджені витрати на залучення експерта: висновок експерта № СЕ-19/102-22/14300-ПЧ від 03.10.2022 року в розмірі 3 775 грн. 60 коп.

Керуючись ст. ст. 50, 65-67 Кримінального кодексу України, ст. ст. 124, 174, 349, 368-371, 373-374, 376, 395 Кримінального процесуального кодексу України, суд,

У Х В А Л И В:

ОСОБА_4 визнати винуватим у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 190, ч. ч. 1, 2 ст. 209, ч. ч. 2, 3 ст. 358 Кримінального кодексу України, та призначити йому покарання:

за ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України у виді позбавлення волі на строк 3 (три) роки;

за ч. 1 ст. 209 Кримінального кодексу України у виді позбавлення волі на строк 4 (чотири) роки з позбавленням права займатися підприємницькою діяльністю на строк 1 (один) рік без конфіскації майна;

за ч. 2 ст. 209 Кримінального кодексу України у виді позбавлення волі на строк 5 (п`ять) років з позбавленням права займатися підприємницькою діяльністю на строк 2 (два) роки без конфіскації майна;

за ч. 2 ст. 358 Кримінального кодексу України у виді обмеження волі на строк 2 (два) роки;

за ч. 3 ст. 358 Кримінального кодексу України у виді позбавлення волі на строк 3 (три) роки.

На підставі ч. 1 ст. 70 Кримінального кодексу України призначити ОСОБА_4 остаточне покарання за сукупністю кримінальних правопорушень, шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим, у виді позбавлення волі на строк 5 (п`ять) років з позбавленням права займатися підприємницькою діяльністю на строк 2 (два) роки без конфіскації майна.

На підставі ст. 75 Кримінального кодексу України звільнити ОСОБА_4 від відбування остаточно призначеного основного покарання, якщо він протягом 2 (двох) років іспитового строку не вчинить нового кримінального правопорушення і виконає покладені на нього обов`язки.

Згідно п. п. 1, 2 ч. 1 ст. 76 Кримінального кодексу України покласти на ОСОБА_4 такі обов`язки: періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації, повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання.

Стягнути з ОСОБА_4 на користь держави процесуальні витрати, а саме, документально підтверджені витрати на залучення експерта в розмірі 3 775 (три тисячі сімсот сімдесят п`ять) грн. 60 коп.

Цивільний позов Акціонерного товариства "Державний ощадний банк України", в особі філії - Вінницького обласного управління акціонерного товариства "Державний ощадний банк України" про відшкодування майнової шкоди, завданої кримінальними правопорушеннями, - задовольнити частково.

Стягнути з ОСОБА_4 ( ІНФОРМАЦІЯ_1 , проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 , реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_1 ) на користь Акціонерного товариства "Державний ощадний банк України", в особі філії - Вінницького обласного управління акціонерного товариства "Державний ощадний банк України" (рахунок НОМЕР_44 , код 09302607, МФО 302076 в філії - Вінницьке обласне управління Акціонерного товариства "Державний ощадний банк України") 298 456 (двісті дев`яносто вісім тисяч чотириста п`ятдесят шість) грн. 56 коп. у відшкодування майнової шкоди, завданої кримінальними правопорушеннями.

Арешт, накладений ухвалою Вінницького міського суду Вінницької області від 05.10.2022 року, на майно, яке на праві власності належить ОСОБА_4 , а саме: земельну ділянку з кадастровим номером 0520688900:08:001:0602, розташовану за адресою: АДРЕСА_13 , спілка садівничих товариств «Медик-3», та на квартиру АДРЕСА_14 , - скасувати.

Вирок може бути оскаржений до Вінницького апеляційного суду через Вінницький міський суд Вінницької області протягом 30 днів з моменту його проголошення.

Відповідно до ч. 2 ст. 394 Кримінального процесуального кодексу України, вирок не може бути оскаржений в апеляційному порядку з підстав заперечення обставин, які ніким не оспорювалися під час судового розгляду і дослідження яких було визнано судом недоцільним відповідно до положень частини третьої статті 349 Кримінального процесуального кодексу України.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги вирок, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції.

Учасники судового провадження мають право отримати в суді копію вироку. Копію вироку після його проголошення вручити обвинуваченому, представнику потерпілого та прокурору.

Суддя

Джерело: ЄДРСР 110538009
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку