open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Єдиний державний реєстр судових рішень

Єдиний унікальний № 371/197/23

Номер провадження № 1-кс/371/128/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"20" квітня 2023 р. м. Миронівка

Слідчий суддя Миронівського районного суду Київської області ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , прокурора ОСОБА_3 , підозрюваного ОСОБА_4 , захисника ОСОБА_5 ,

розглянувши клопотання слідчого у кримінальному провадженні старшого слідчого слідчого відділення відділу поліції № 2 Обухівського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Київській області капітана поліції ОСОБА_6 , погоджене прокурором у кримінальному провадженні - начальником Миронівського відділу Обухівської окружної прокуратури ОСОБА_3 , про продовження строку дії обов`язків, покладених на підозрюваного у зв`язку із внесенням застави

ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , у кримінальному провадженні №12022111220000243 внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 09.12.2022, за ознаками кримінальних правопорушень (злочинів), передбачених 1 ст. 307, ч. 2 ст. 307, ч. 2 ст. 307, ч. 1 ст. 321, ч. 3 ст. 321, ч. 3 ст. 321КК України,-

ВСТАНОВИВ:

Слідчий у кримінальному провадженні - старший слідчий слідчого відділення відділу поліції № 2 Обухівського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Київській області капітан поліції ОСОБА_6 звернувся із клопотанням про продовження строку дії обов`язків, покладених на підозрюваного ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , у зв`язку із внесенням застави.

В обґрунтуванняклопотання посилавсяна туобставину,що ОСОБА_4 підозрюється увчиненні тяжкогозлочину,за якийпередбачено покаранняу видіпозбавлення воліна строкдо 10років.Враховуючи те,що єпідстави вважати,що підозрюванийможе переховуватисявід органівдосудового розслідуваннята вчинятиінші кримінальніправопорушення,а такожберучи доуваги те,що іншізапобіжні заходи,у томучислі,особисте зобов`язання,особиста порука,застава,домашній арештне будутьдостатніми для забезпечення виконання підозрюваним обов`язків, передбачених КПК України, тому слідчий просив клопотання задовольнити та продовження строку дії обов`язків, покладених на підозрюваного.

У судовому засіданні прокурор клопотання підтримав, просив задовольнити.

Підозрюваний свою вину у вчиненні кримінальних правопорушень (злочинів), передбачених 1 ст. 307, ч. 2 ст. 307, ч. 2 ст. 307, ч. 1 ст. 321, ч. 3 ст. 321, ч. 3 ст. 321КК України не визнав, щодо продовження строку дії обов`язків, заперечував.

Захисник проти продовження строку дії обов`язків, покладених на підозрюваного у зв`язку із внесенням застави заперечувала. В обґрунтування заперечень зазначала, що клопотання про продовження строку дії обов`язків, покладених на підозрюваного у зв`язку із внесенням застави подано не вчасно, а саме менше як за п`ять діб до закінчення такого строку. Наявність ризиків прокурором також не доведено. Разом з тим, докази, додані до клопотання, є недопустимими

Заслухавши доводи прокурора, підозрюваного, захисника слідчий суддя дійшов наступного висновку.

З матеріалів, доданих до клопотання вбачається, що за повідомленням про заміну раніше повідомленої підозру від 14.03.2023, у ході проведення досудового розслідування встановлено, що згідно з вимогами ст.ст. 3, 6 та 13 Закону України «Про заходи протидії незаконному обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів та зловживанню ними», протидію незаконному обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів здійснюють Національна поліція, Служба безпеки України, Генеральна прокуратура України, центральний орган виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну податкову і митну політику, центральні органи виконавчої влади, що реалізують державну політику у сферах захисту державного кордону, обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів і прекурсорів, протидії їх незаконному обігу та інші органи виконавчої влади в межах наданих їм законом повноважень.

Встановлюються заходи контролю за обігом наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, що передбачають окрім іншого: визначення основних умов, вимог, правил і системи заходів, пов`язаних зобігом наркотичних засобів, психотропних речовин в Україні; ліцензування відповідних видів діяльності з обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів; запровадження системи дозволів у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів та контролю за дотриманням дозвільних документів; застосування заборон та обмежень щодо обігу окремих наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів та встановлення квот, у межах яких здійснюються виробництво, виготовлення, зберігання, ввезення на територію України, вивезення з території України наркотичних засобів і психотропних речовин; відпуск фізичним особам наркотичних засобів, психотропних речовин лише за рецептом лікаря і відповідно до медичних показань; встановлення обмежень, пов`язаних з виконанням окремих видів діяльності у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів; запровадження відповідальності за порушення законодавства про наркотичні засоби, психотропні речовини і прекурсори; інші заходи, передбачені Законом та міжнародними договорами України.

ОСОБА_4 , будучи наркозалежною особою, 09.02.2022 звернувся з письмовою заявою до Товариства з обмеженою відповідальністю «Центр адиктологічної медицини», розташованого за адресою: м. Київ вул. Романа Шухевича, 2-А, на участь в програмі замісної підтримувальної терапії із застосуванням замісного препарату Tab.Methadoni (Метадон ЗН/Метафін-ІС).

Також, ОСОБА_4 , 01.09.2022 звернувся з письмовою заявою до Товариства з обмеженою відповідальності «Український центр швидкої наркологічної допомоги», розташованого за адресою: м. Київ, вул. Прирічна, 13, на участь в програмі замісної підтримувальної терапії із застосуванням замісного препарату Tab.Methadoni (Метадон ЗН/Метафін-ІС).

Відповідно до «Порядку проведення замісної підтримувальної терапії осіб з психічними та поведінковими розладами внаслідок вживання опіоїдів», затвердженого наказом Міністерства охорони здоров`я України № 200 від 27.03.2012 «Про затвердження Порядку проведення замісної підтримувальної терапії осіб з психічними та поведінковими розладами внаслідок вживання опіоїдів», затвердженого на підставі Закону України «Про протидію поширенню хвороб, зумовлених вірусом імунодефіциту людини (ВІЛ), та правовий і соціальний захист людей, які живуть з ВІЛ», ОСОБА_4 з 09.02.2022 перебуває на амбулаторному лікуванні під клінічним наглядом замісній підтримувальній терапії Товариства з обмеженою відповідальністю «Центр адиктологічної медицини», з діагнозом: розлади психіки та поведінки внаслідок вживання опіоїдів, синдром залежності із застосуванням замісного препарату Tab.Methadoni (Метадон ЗН/Метафін-ІС). Відповідно до заяви про отримання наркотичних засобів, психотропних речовин та/або прекурсорів і виконання призначень лікаря від 09.02.2022, ОСОБА_4 надано дозвіл на отримання замісного препарату, наркотичного засобу Tab.Methadoni (Метадон ЗН/Метафін-ІС), про що останнього повідомлено про кримінальну відповідальність згідно зі ст. 305-320 Кримінального кодексу України за порушення правил зберігання, використання та у разі необхідності знищення наркотичних засобів, психотропних речовин та/або прекурсорів.

Окрім цього, ОСОБА_4 , з 01.09.2022 перебуває на амбулаторному лікуванні під клінічним наглядом замісній підтримувальній терапії Товариства з обмеженою відповідальністю «Український центр швидкої наркологічної допомоги», з діагнозом: розлади психіки та поведінки внаслідок вживання опіоїдів, синдром залежності із застосуванням замісного препарату Tab.Methadoni (Метадон ЗН/Метафін-ІС). Відповідно до заяви про отримання наркотичних засобів, психотропних речовин та/або прекурсорів і виконання призначень лікаря від 01.09.2022, ОСОБА_4 надано дозвіл на отримання замісного препарату, наркотичного засобу Tab.Methadoni (Метадон), про що останнього повідомлено про кримінальну відповідальність згідно зі ст. 305-320 Кримінального кодексу України за порушення правил зберігання, використання та у разі необхідності знищення наркотичних засобів, психотропних речовин та/або прекурсорів.

22.01.2023 ОСОБА_4 після проведення огляду лікарем, в приміщенні маніпуляціного кабінету ТОВ «Центр адиктологічної медицини», розташованого за адресою: м. Київ вул. Романа Шухевича, 2-А, надано для самостійного прийому призначений замісний препарат - Tab.Methadoni (Метадон), в кількості 4 блістера, по 10 таблеток в кожному по 100mg (4 таблетки 1 раз на день), для самостійного прийому під час замісної підтримувальної терапії на період з 22.01.2023 по 31.01.2023.

Окрім цього, 22.01.2023 ОСОБА_4 , після проведення огляду лікарем, в приміщенні маніпуляціного кабінету ТОВ «Український центр швидкої наркологічної допомоги», розташованого за адресою: м. Київ, вул. Прирічна, 13, надано для самостійного прийому призначений замісний препарат - Tab.Methadoni (Метадон ЗН/Метафін-ІС), в кількості 4 блістера, по 10 таблеток в кожному по 100mg (4 таблетки 1 раз на день), для самостійного прийому під час замісної підтримувальної терапії на період з 22.01.2023 по 31.01.2023.

Однак, всупереч вищевказаних вимог законодавства ОСОБА_4 , вирішив вчинити злочин у сфері обігу наркотичних засобів, за наступних обставин.

Так, після отримання, 22.01.2023, замісного препарату Tab.Methadoni (Метадон ЗН/Метафін-ІС), в кількості 4 блістера, по 10 таблеток в кожному по 100mg (4 таблетки 1 раз на день) в маніпуляційному кабінеті ТОВ «Центр адиктологічної медицини», розташованого за адресою: м. Київ вул. Романа Шухевича, 2-А, та 22.01.2023, замісного препарату Tab.Methadoni (Метадон), в кількості 4 блістера, по 10 таблеток в кожному по 100mg (4 таблетки 1 раз на день) в маніпуляційному кабінеті ТОВ «Український центр швидкої наркологічної допомоги», розташованого за адресою: м. Київ, вул. Прирічна, 13, для самостійного прийому під час замісної підтримувальної терапії, у ОСОБА_4 , 26.01.2023, виник умисел на незаконний збут наркотичного засобу метадону.

З метою реалізації свого злочинного умислу, на незаконний збут наркотичного засобу, ОСОБА_4 , завідомо знаючи, що замісний препарат - Tab.Methadoni (Метадон ЗН/Метафін-ІС), наданий йому для замісної підтримувальної терапії, є наркотичним засобом, обіг якого обмежено, та операції з наркотичними засобами та психотропними речовинами є незаконними, будучи попереджений про кримінальну відповідальність за порушення правил зберігання, використання та у разі необхідності знищення наркотичних засобів, психотропних речовин та/або прекурсорів, переслідуючи корисливий мотив, з метою отримання незаконного прибутку, 26.01.2023, близько о 11 годині 35 хвилин, перебуваючи по вул. Перемоги. м. Миронівка Обухівського району Київської області, усвідомлюючи суспільно небезпечний характер свого діяння, передбачаючи його суспільно небезпечні наслідки і бажаючи їх настання, діючи з прямим умислом, з корисливих мотивів, незаконно збув ОСОБА_7 , який діявпід контролемправоохоронних органів, 4 (чотири) таблеток метадону за 600,00 грн.

В період часу з 11 год. 47 хв. по 12 год. 02 хв., 26.01.2023 проведено огляд добровільно наданого ОСОБА_7 , частини блістерного упакування, в якому виявлено 4 (чотири) таблетки метадону, які він придбав 26.01.2023 у ОСОБА_4 по вул. Перемоги м. Миронівка Обухівського району Київської області, за 600,00грн.

Відповідно до висновку експерта № СЕ-19/111-23/4653-НЗПРАП від 01.02.2023, за результатами проведення судової експертизи матеріалів, речовин та виробів, у наданих на дослідження 4 (чотирьох) таблетках білого кольору виявлено наркотичний засіб, обіг якого обмежено метадон (фенадон), загальною масою метадону (фенадону) у таблетках становить 0,09г.

Метадон (фенадон), згідно Постанови Кабінету Міністрів України від 06 травня 2000 року № 770 «Про затвердження переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів». «Список № 1 наркотичні засоби, обіг яких обмежено» в «Таблиці ІІ», є наркотичним засобом, обіг якого обмежено.

Також, 03.02.2023, ОСОБА_4 після проведення огляду лікарем, в приміщенні маніпуляціного кабінету ТОВ «Центр адиктологічної медицини», розташованого за адресою: м. Київ вул. Романа Шухевича, 2-А, надано для самостійного прийому призначений замісний препарат - Tab.Methadoni (Метадон), в кількості 4 блістера, по 10 таблеток в кожному по 100mg (4 таблетки 1 раз на день), для самостійного прийому під час замісної підтримувальної терапії на період з 03.02.2023 по 12.02.2023.

Окрім цього, 03.02.2023 ОСОБА_4 після проведення огляду лікарем, в приміщенні маніпуляціного кабінету ТОВ «Український центр швидкої наркологічної допомоги», розташованого за адресою: м. Київ, вул. Прирічна, 13, надано для самостійного прийому призначений замісний препарат - Tab.Methadoni (Метадон ЗН/Метафін-ІС), в кількості 4 блістера, по 10 таблеток в кожному по 100mg (4 таблетки 1 раз на день), для самостійного прийому під час замісної підтримувальної терапії на період з 03.02.2023 по 12.02.2023.

Однак, всупереч вищевказаних вимог законодавства ОСОБА_4 вирішив вчинити злочин у сфері обігу наркотичних засобів,за наступних обставин.

Так, після отримання 03.02.2023 замісного препарату Tab.Methadoni (Метадон ЗН/Метафін-ІС), у кількості 4 блістера, по 10 таблеток в кожному по 100mg (4 таблетки 1 раз на день) в маніпуляційному кабінеті ТОВ «Центр адиктологічної медицини», розташованого за адресою: м. Київ вул. Романа Шухевича, 2-А, та 03.02.2023, замісного препарату Tab.Methadoni (Метадон), в кількості 4 блістера, по 10 таблеток в кожному по 100mg (4 таблетки 1 раз на день) в маніпуляційному кабінеті ТОВ «Український центр швидкої наркологічної допомоги», розташованого за адресою: м. Київ, вул. Прирічна, 13, для самостійного прийому під час замісної підтримувальної терапії, у ОСОБА_4 , 08.02.2023 виник умисел на незаконний збут наркотичного засобу метадону.

З метою реалізації свого злочинного умислу, на незаконний збут наркотичного засобу, ОСОБА_4 , завідомо знаючи, що замісний препарат - Tab.Methadoni (Метадон ЗН/Метафін-ІС), наданий йому для замісної підтримувальної терапії, є наркотичним засобом, обіг якого обмежено, та операції з наркотичними засобами та психотропними речовинами є незаконними, будучи попереджений про кримінальну відповідальність за порушення правил зберігання, використання та у разі необхідності знищення наркотичних засобів, психотропних речовин та/або прекурсорів, переслідуючи корисливий мотив, з метою отримання незаконного прибутку, 08.02.2023 близько о 16 годині 45 хвилин,перебуваючи по вул. Центральна, с. Центральне Обухівського району Київської області, усвідомлюючи суспільно небезпечний характер свого діяння, передбачаючи його суспільно небезпечні наслідки і бажаючи їх настання, діючи з прямим умислом, з корисливих мотивів, незаконно збув ОСОБА_7 , який діявпід контролемправоохоронних органів, 4 (чотири) таблеток метадону за 600,00 грн.

В період часу з 16 год. 58 хв. по 17 год. 11 хв. 08.02.2023 проведено огляд добровільно наданого ОСОБА_7 , частини блістерного упакування, в якому виявлено 4, таблетки метадону, які він придбав 08.02.2023 у ОСОБА_4 , по вул. Центральна с. Центральне Обухівського району Київської області, за 600,00грн.

Відповідно до висновку експерта № СЕ-19/111-23/7099-НЗПРАП від 15.02.2023, за результатами проведення судової експертизи матеріалів, речовин та виробів, у наданих на дослідження 4 (чотирьох) таблетках білого кольору виявлено наркотичний засіб, обіг якого обмежено метадон (фенадон), загальною масою метадону (фенадону) у таблетках становить 0,09г.

Також, 11.02.2023 ОСОБА_4 , після проведення огляду лікарем, в приміщенні маніпуляціного кабінету ТОВ «Центр адиктологічної медицини», розташованого за адресою: м. Київ вул. Романа Шухевича, 2-А, надано для самостійного прийому призначений замісний препарат - Tab.Methadoni (Метадон), в кількості 4 блістера, по 10 таблеток в кожному по 100mg, для самостійного прийому під час замісної підтримувальної терапії на період з 13.02.2023 по 22.02.2023.

Окрім цього, 11.02.2023 ОСОБА_4 , після проведення огляду лікарем, в приміщенні маніпуляціного кабінету ТОВ «Український центр швидкої наркологічної допомоги», розташованого за адресою: м. Київ, вул. Прирічна, 13, надано для самостійного прийому призначений замісний препарат - Tab.Methadoni (Метадон), в кількості 4 блістера, по 10 таблеток в кожному по 100mg, для самостійного прийому під час замісної підтримувальної терапії на період з 13.02.2023 по 22.02.2023.

Однак, всупереч вищевказаних вимог законодавства ОСОБА_4 , вирішив вчинити злочин у сфері обігу наркотичних засобів,за наступних обставин.

Так, після отримання 11.02.2023 замісного препарату Tab.Methadoni (Метадон ЗН/Метафін-ІС), в кількості 4 блістера, по 10 таблеток в кожному по 100mg (4 таблетки 1 раз на день) в маніпуляційному кабінеті ТОВ «Центр адиктологічної медицини», розташованого за адресою: м. Київ вул. Романа Шухевича, 2-А, та 11.02.2023, замісного препарату Tab.Methadoni (Метадон), в кількості 4 блістера, по 10 таблеток в кожному по 100mg (4 таблетки 1 раз на день) в маніпуляційному кабінеті ТОВ «Український центр швидкої наркологічної допомоги», розташованого за адресою: м. Київ, вул. Прирічна, 13, для самостійного прийому під час замісної підтримувальної терапії, у ОСОБА_4 21.02.2023 виник умисел на незаконний збут наркотичного засобу метадону.

З метою реалізації свого злочинного умислу, на незаконний збут наркотичного засобу, ОСОБА_4 , завідомо знаючи, що замісний препарат - Tab.Methadoni (Метадон), наданий йому для замісної підтримувальної терапії, є наркотичним засобом, обіг якого обмежено, та операції з наркотичними засобами та психотропними речовинами є незаконними, будучи попереджений про кримінальну відповідальність за порушення правил зберігання, використання та у разі необхідності знищення наркотичних засобів, психотропних речовин та/або прекурсорів, переслідуючи корисливий мотив, з метою отримання незаконного прибутку, 21.02.2023 близько о 13:00 год., перебуваючи по вул. Центральна,с. Центральне Обухівського району Київської області, усвідомлюючи суспільно небезпечний характер свого діяння, передбачаючи його суспільно небезпечні наслідки і бажаючи їх настання, діючи з прямим умислом, з корисливих мотивів, незаконно збув ОСОБА_7 , який діяв під контролем правоохоронних органів,5 (п`ять) таблеток наркотичного засобу, обіг якого обмежено метадон, за 800,00 грн.

У період часу з 13 год. 25 хв. по 13 год. 35 хв. 21.02.2023 проведено огляд добровільно наданого ОСОБА_7 , частини блістерного упакування, в якому виявлено 5, таблеток метадону, які він придбав 21.02.2023 у ОСОБА_4 , по вул. Центральна с. Центральне Обухівського району Київської області, за 800,00 грн.

Відповідно до висновку експерта № СЕ-19/111-23/9273-НЗПРАП від 22.02.2023, за результатами проведення судової експертизи матеріалів, речовин та виробів, у наданих на дослідження 5 (п`яти) таблетках білого кольору виявлено наркотичний засіб, обіг якого обмежено метадон (фенадон), загальною масою метадону (фенадону) у таблетках становить 0,111 г.

Також, ОСОБА_4 отримує лікарський засіб Tab.Methadoni (Метадон ЗН/Метафін-ІС) в якості препарату замісної підтримувальної терапії, та в окремих випадках, при скаргах пацієнта на тривожність, порушення сну тощо, пацієнту додатково виписується лікарський засіб Tab.Diphenhydramine (Димедрол).

22.01.2023, ОСОБА_4 , після проведення огляду лікарем, в приміщенні маніпуляціного кабінету ТОВ «Центр адиктологічної медицини», розташованого за адресою: м. Київ вул. Романа Шухевича, 2-А, надано для самостійного прийому призначений замісний препарат - Tab.Methadoni (Метадон ЗН/Метафін-ІС), в кількості 4 блістера, по 10 таблеток в кожному по 100mg (4 таблетки 1 раз на день), для самостійного прийому під час замісної підтримувальної терапії на період з 22.01.2023 по 31.01.2023, та відповідно до рецепту форми № 1, № 018850 від 22.01.2023, затвердженого Наказом Міністерства Охорони Здоров`я України (далі Наказ) № 360 від 19.07.2005 «Про затвердження Правил виписування рецептів та вимог-замовлень на лікарські засоби і вироби медичного призначення, Порядку відпуску лікарських засобів і виробів медичного призначення з аптек та їх структурних підрозділів, Інструкції про порядок зберігання, обліку та знищення рецептурних бланків та вимог-замовлень», ОСОБА_4 надано дозвіл на самостійне придбання лікарського засобу Tab.Diphenhydramine(Димедрол)0,05,№ 40,у кількості 4 блістера, по 10 таблеток в кожному (2 таблетки 2 раз на день), для самостійного прийому під час замісної підтримувальної терапії на період з 22.01.2023 по 31.01.2023, який є сильнодіючим лікарським засобом.

Окрім цього, 22.01.2023 ОСОБА_4 , після проведення огляду лікарем, в приміщенні маніпуляціного кабінету ТОВ «Український центр швидкої наркологічної допомоги», розташованого за адресою: м. Київ, вул. Прирічна, 13, надано для самостійного прийому призначений замісний препарат - Tab.Methadoni (Метадон ЗН/Метафін-ІС), в кількості 4 блістера, по 10 таблеток в кожному по 100mg (4 таблетки 1 раз на день), для самостійного прийому під час замісної підтримувальної терапії на період з 22.01.2023 по 31.01.2023, та відповідно до рецепту форми № 1, № 015861 від 22.01.2023, затвердженого Наказом Міністерства Охорони Здоров`я України (далі Наказ) № 360 від 19.07.2005 «Про затвердження Правил виписування рецептів та вимог-замовлень на лікарські засоби і вироби медичного призначення, Порядку відпуску лікарських засобів і виробів медичного призначення з аптек та їх структурних підрозділів, Інструкції про порядок зберігання, обліку та знищення рецептурних бланків та вимог-замовлень», ОСОБА_4 надано дозвіл на самостійне придбання лікарського засобу Tab.Diphenhydramine (Димедрол) 0,05, № 40, в кількості 4 блістера, по 10 таблеток в кожному (2 таблетки 2 раз на день), для самостійного прийому під час замісної підтримувальної терапії на період з 22.01.2023 по 31.01.2023, який є сильнодіючим лікарським засобом.

Однак, всупереч вищевказаних вимог законодавства, та Закону України «Про лікарські засоби», № 123/96-ВР від 04.04.1996, ОСОБА_4 , вирішив вчинитизлочин у сфері обігу наркотичних засобів, за наступних обставин.

Так, після отримання 22.01.2023 замісного препарату Tab.Methadoni (Метадон ЗН/Метафін-ІС), в кількості 4 блістера, по 10 таблеток в кожному по 100mg (4 таблетки 1 раз на день) в маніпуляційному кабінеті ТОВ «Центр адиктологічної медицини», розташованого за адресою: м. Київ вул. Романа Шухевича, 2-А, та лікарського засобу Tab.Diphenhydramine (Димедрол) 0,05, № 40, в кількості 4 блістера, по 10 таблеток в кожному (2 таблетки 2 раз на день), для самостійного прийому під час замісної підтримувальної терапії на період з 22.01.2023 по 31.01.2023, відповідно до рецепту форми № 1, № 018850 від 22.01.2023, затвердженого Наказом Міністерства Охорони Здоров`я України (далі Наказ) № 360 від 19.07.2005, у невстановленому органом досудового розслідування місці та у невстановлений час, та 22.01.2023, замісного препарату Tab.Methadoni (Метадон ЗН/Метафін-ІС), в кількості 4 блістера, по 10 таблеток в кожному по 100mg (4 таблетки 1 раз на день) в маніпуляційному кабінеті ТОВ «Український центр швидкої наркологічної допомоги», розташованого за адресою: м. Київ, вул. Прирічна, 13, та лікарського засобу Tab.Diphenhydramine (Димедрол) 0,05, № 40, в кількості 4 блістера, по 10 таблеток в кожному (2 таблетки 2 раз на день), для самостійного прийому під час замісної підтримувальної терапії на період з 22.01.2023 по 31.01.2023, відповідно до рецепту форми № 1, № 015861 від 22.01.2023, затвердженого Наказом Міністерства Охорони Здоров`я України (далі Наказ) № 360 від 19.07.2005, у невстановленому органом досудового розслідування місці та у не встановлений час, у ОСОБА_4 26.01.2023 виник умисел на незаконний збут сильнодіючих лікарських засобів-Tab.Diphenhydramine.

З метою реалізації свого злочинного умислу, на незаконний збут сильнодіючих лікарських засобів Tab.Diphenhydramine (Димедрол), ОСОБА_4 , завідомо знаючи, що виписаний лікарський засіб - Tab.Diphenhydramine (Димедрол), наданий йому додатково під час замісної підтримувальної терапії є сильнодіючим лікарським засобом, та операції з ним є незаконними, всупереч вимогам, № 123/96-ВР від 04.04.1996, без спеціального на те дозволу, переслідуючи корисливий мотив, з метою отримання незаконного прибутку, 26.01.2023, близько о 11 годині 35 хвилин, перебуваючи по вул. Перемоги. м. Миронівка Обухівського району Київської області, усвідомлюючи суспільно небезпечний характер свого діяння, передбачаючи його суспільно небезпечні наслідки і бажаючи їх настання, діючи з прямим умислом, з корисливих мотивів, незаконно збув ОСОБА_7 , який діявпід контролемправоохоронних органів, 4 (чотири) таблетки метадону та 4 (чотири) таблетки димедролу за 600,00 грн (шістсот гривень 00 копійок).

У період часу з 11 год. 47 хв. по 12 год. 02 хв., 26.01.2023 проведено огляд добровільно наданого ОСОБА_7 , частини блістерного упакування, в якому виявлено 4 (чотири) таблетки димедролу, які він придбав 26.01.2023 у ОСОБА_4 , по вул. Перемоги м. Миронівка Обухівського району Київської області.

Відповідно до висновку експерта № СЕ-19/111-23/4653-НЗПРАП від 01.02.2023, за результатами проведення судової експертизи матеріалів, речовин та виробів, у наданих на дослідження 4 (чотирьох) таблетках білого кольору виявлено сильнодіючий лікарський засіб дифенгідрамін (димедрол), загальною масою дифенгідраміну (димедролу) у таблетках становить 0,17 г.

Дифенгідрамін (димедрол) згідно «Переліку сильнодіючих лікарських засобів за міжнародними непатентованими або загальноприйнятими назвами», затвердженого наказом міністерства Охорони Здоров`я України від 17.08.2007 № 490 та зареєстрованого в Міністерстві Юстиції України від 03.09.2007 № 1008/14275, є сильнодіючим лікарським засобом.

Також, 03.02.2023 ОСОБА_4 , після проведення огляду лікарем, в приміщенні маніпуляціного кабінету ТОВ «Центр адиктологічної медицини», розташованого за адресою: м. Київ вул. Романа Шухевича, 2-А, надано для самостійного прийому призначений замісний препарат - Tab.Methadoni (Метадон ЗН/Метафін-ІС), в кількості 4 блістера, по 10 таблеток в кожному по 100mg (4 таблетки 1 раз на день), для самостійного прийому під час замісної підтримувальної терапії на період з 03.02.2023 по 12.02.2023, та відповідно до рецепту форми № 1, № 019313 від 03.02.2023, затвердженого Наказом Міністерства Охорони Здоров`я України (далі Наказ) № 360 від 19.07.2005 «Про затвердження Правил виписування рецептів та вимог-замовлень на лікарські засоби і вироби медичного призначення, Порядку відпуску лікарських засобів і виробів медичного призначення з аптек та їх структурних підрозділів, Інструкції про порядок зберігання, обліку та знищення рецептурних бланків та вимог-замовлень», ОСОБА_4 надано дозвіл на самостійне придбання лікарського засобу Tab.Diphenhydramine (Димедрол) 0,05, № 40, в кількості 4 блістера, по 10 таблеток в кожному (2 таблетки 2 раз на день), для самостійного прийому під час замісної підтримувальної терапії на період з 03.02.2023 по 12.02.2023, який є сильнодіючим лікарським засобом.

Окрім цього, 03.02.2023 ОСОБА_4 після проведення огляду лікарем, в приміщенні маніпуляціного кабінету ТОВ «Український центр швидкої наркологічної допомоги», розташованого за адресою: м. Київ, вул. Прирічна, 13, надано для самостійного прийому призначений замісний препарат - Tab.Methadoni (Метадон), в кількості 4 блістера, по 10 таблеток в кожному по 100mg, для самостійного прийому під час замісної підтримувальної терапії на період з 03.02.2023 по 12.02.2023, та відповідно до рецепту форми № 1, № 016150 від 03.02.2023, затвердженого Наказом Міністерства Охорони Здоров`я України (далі Наказ) № 360 від 19.07.2005 «Про затвердження Правил виписування рецептів та вимог-замовлень на лікарські засоби і вироби медичного призначення, Порядку відпуску лікарських засобів і виробів медичного призначення з аптек та їх структурних підрозділів, Інструкції про порядок зберігання, обліку та знищення рецептурних бланків та вимог-замовлень», ОСОБА_4 надано дозвіл на самостійне придбання лікарського засобу Tab.Diphenhydramine (Димедрол) 0,05, № 40, в кількості 4 блістера, по 10 таблеток в кожному (2 таблетки 2 раз на день), для самостійного прийому під час замісної підтримувальної терапії на період з 03.02.2023 по 12.02.2023, який є сильнодіючим лікарським засобом.

Однак, всупереч вищевказаних вимог законодавства, та Закону України «Про лікарські засоби», № 123/96-ВР від 04.04.1996, ОСОБА_4 вирішив повторно вчинити злочин у сфері обігу наркотичних засобів, за наступних обставин.

Так, після отримання 03.02.2023 замісного препарату Tab.Methadoni (Метадон ЗН/Метафін-ІС), в кількості 4 блістера, по 10 таблеток в кожному по 100mg (4 таблетки 1 раз на день) в маніпуляційному кабінеті ТОВ «Центр адиктологічної медицини», розташованого за адресою: м. Київ вул. Романа Шухевича, 2-А, та лікарського засобу Tab.Diphenhydramine (Димедрол) 0,05, № 40, в кількості 4 блістера, по 10 таблеток в кожному (2 таблетки 2 раз на день), для самостійного прийому під час замісної підтримувальної терапії на період з 03.02.2023 по 12.02.2023, відповідно до рецепту форми № 1, № 019316 від 03.02.2023, затвердженого Наказом Міністерства Охорони Здоров`я України (далі Наказ) № 360 від 19.07.2005, у невстановленому органом досудового розслідування місці та у невстановлений час, та 03.02.2023, замісного препарату Tab.Methadoni (Метадон), в кількості 4 блістера, по 10 таблеток в кожному по 100mg (4 таблетки 1 раз на день) в маніпуляційному кабінеті ТОВ «Український центр швидкої наркологічної допомоги», розташованого за адресою: м. Київ, вул. Прирічна, 13, та лікарського засобу Tab.Diphenhydramine (Димедрол) 0,05, № 40, в кількості 4 блістера, по 10 таблеток в кожному (2 таблетки 2 раз на день), для самостійного прийому під час замісної підтримувальної терапії на період з 03.02.2023 по 12.02.2023, відповідно до рецепту форми № 1, № 016150 від 03.02.2023, затвердженого Наказом Міністерства Охорони Здоров`я України (далі Наказ) № 360 від 19.07.2005, у невстановленому органом досудового розслідування місці та у не встановлений час, у ОСОБА_4 08.02.2023, виник умисел на незаконний збут сильнодіючих лікарських засобів Tab.Diphenhydramine (Димедрол).

З метою реалізації свого злочинного умислу, на незаконний збут сильнодіючих лікарських засобів Tab.Diphenhydramine (Димедрол), ОСОБА_4 , завідомо знаючи, що виписаний лікарський засіб - Tab.Diphenhydramine (Димедрол), наданий йому додатково під час замісної підтримувальної терапії є сильнодіючим лікарським засобом, та операції з ним є незаконними, всупереч вимогамЗакону України «Про лікарські засоби», № 123/96-ВР від 04.04.1996, без спеціального на те дозволу, переслідуючи корисливий мотив, з метою отримання незаконного прибутку, 08.02.2023, близько о 16 годині 45 хвилин, перебуваючи по вул. Центральна, с. Центральне Обухівського району Київської області, усвідомлюючи суспільно небезпечний характер свого діяння, передбачаючи його суспільно небезпечні наслідки і бажаючи їх настання, діючи з прямим умислом, з корисливих мотивів, повторно незаконно збув ОСОБА_7 , який діявпід контролемправоохоронних органів, 4 (чотири) таблетки метадону та 4 (чотири) таблетки димедролу за 600,00 грн. (шістсот гривень 00 копійок).

Відповідно до висновку експерта № СЕ-19/111-23/7099-НЗПРАП від 15.02.2023, за результатами проведення судової експертизи матеріалів, речовин та виробів, у наданих на дослідження 4 (чотирьох) таблетках білого кольору виявлено сильнодіючий лікарський засіб дифенгідрамін (димедрол), загальною масою дифенгідраміну (димедролу) у таблетках становить 0,17 г.

Також, 11.02.2023 ОСОБА_4 , після проведення огляду лікарем, в приміщенні маніпуляціного кабінету ТОВ «Центр адиктологічної медицини», розташованого за адресою: м. Київ вул. Романа Шухевича, 2-А, надано для самостійного прийому призначений замісний препарат - Tab.Methadoni (Метадон ЗН/Метафін-ІС), в кількості 4 блістера, по 10 таблеток в кожному по 100mg (4 таблетки 1 раз на день), для самостійного прийому під час замісної підтримувальної терапії на період з 13.02.2023 по 22.02.2023, та відповідно до рецепту форми № 1, № 019519 від 11.02.2023, затвердженого Наказом Міністерства Охорони Здоров`я України (далі Наказ) № 360 від 19.07.2005 «Про затвердження Правил виписування рецептів та вимог-замовлень на лікарські засоби і вироби медичного призначення, Порядку відпуску лікарських засобів і виробів медичного призначення з аптек та їх структурних підрозділів, Інструкції про порядок зберігання, обліку та знищення рецептурних бланків та вимог-замовлень», ОСОБА_4 надано дозвіл на самостійне придбання лікарського засобу Tab.Diphenhydramine (Димедрол) 0,05, № 40, в кількості 4 блістера, по 10 таблеток в кожному (2 таблетки 2 раз на день), для самостійного прийому під час замісної підтримувальної терапії на період з 13.02.2023 по 22.02.2023, який є сильнодіючим лікарським засобом.

Окрім цього, 11.02.2023 ОСОБА_4 після проведення огляду лікарем, в приміщенні маніпуляціного кабінету ТОВ «Український центр швидкої наркологічної допомоги», розташованого за адресою: м. Київ, вул. Прирічна, 13, надано для самостійного прийому призначений замісний препарат - Tab.Methadoni (Метадон ЗН/Метафін-ІС), в кількості 4 блістера, по 10 таблеток в кожному по 100mg (4 таблетки 1 раз на день), для самостійного прийому під час замісної підтримувальної терапії на період з 13.02.2023 по 22.02.2023, та відповідно до рецепту форми № 1, № 016762 від 11.02.2023, затвердженого Наказом Міністерства Охорони Здоров`я України (далі Наказ) № 360 від 19.07.2005 «Про затвердження Правил виписування рецептів та вимог-замовлень на лікарські засоби і вироби медичного призначення, Порядку відпуску лікарських засобів і виробів медичного призначення з аптек та їх структурних підрозділів, Інструкції про порядок зберігання, обліку та знищення рецептурних бланків та вимог-замовлень», ОСОБА_4 надано дозвіл на самостійне придбання лікарського засобу Tab.Diphenhydramine (Димедрол) 0,05, № 40, в кількості 4 блістера, по 10 таблеток в кожному (2 таблетки 2 раз на день), для самостійного прийому під час замісної підтримувальної терапії на період з 13.02.2023 по 22.02.2023, який є сильнодіючим лікарським засобом.

Однак, всупереч вищевказаних вимог законодавства, та Закону України «Про лікарські засоби», № 123/96-ВР від 04.04.1996, ОСОБА_4 вирішив повторно вчинити злочин у сфері обігу наркотичних засобів, за наступних обставин.

Так, після отримання, 11.02.2023 замісного препарату Tab.Methadoni (Метадон ЗН/Метафін-ІС), в кількості 4 блістера, по 10 таблеток в кожному по 100mg (4 таблетки 1 раз на день) в маніпуляційному кабінеті ТОВ «Центр адиктологічної медицини», розташованого за адресою: м. Київ вул. Романа Шухевича, 2-А, та лікарського засобу Tab.Diphenhydramine (Димедрол) 0,05, № 40, в кількості 4 блістера, по 10 таблеток в кожному (2 таблетки 2 раз на день), для самостійного прийому під час замісної підтримувальної терапії на період з 13.02.2023 по 22.02.2023, відповідно до рецепту форми № 1, № 019519 від 11.02.2023, затвердженого Наказом Міністерства Охорони Здоров`я України (далі Наказ) № 360 від 19.07.2005, у невстановленому органом досудового розслідування місці та у невстановлений час, та 11.02.2023, замісного препарату Tab.Methadoni (Метадон), в кількості 4 блістера, по 10 таблеток в кожному по 100mg (4 таблетки 1 раз на день) в маніпуляційному кабінеті ТОВ «Український центр швидкої наркологічної допомоги», розташованого за адресою: м. Київ, вул. Прирічна, 13, та лікарського засобу Tab.Diphenhydramine (Димедрол) 0,05, № 40, в кількості 4 блістера, по 10 таблеток в кожному (2 таблетки 2 раз на день), для самостійного прийому під час замісної підтримувальної терапії на період з 13.02.2023 по 22.02.2023, відповідно до рецепту форми № 1, № 016762 від 11.02.2023, затвердженого Наказом Міністерства Охорони Здоров`я України (далі Наказ) № 360 від 19.07.2005, у невстановленому органом досудового розслідування місці та у не встановлений час, у ОСОБА_4 21.02.2023, виник умисел на незаконний збут сильнодіючих лікарських засобів Tab.Diphenhydramine (Димедрол).

З метою реалізації свого злочинного умислу, на незаконний збут сильнодіючих лікарських засобів Tab.Diphenhydramine (Димедрол), ОСОБА_4 , завідомо знаючи, що виписаний лікарський засіб - Tab.Diphenhydramine (Димедрол), наданий йому додатково під час замісної підтримувальної терапії є сильнодіючим лікарським засобом, та операції з ним є незаконними, всупереч вимогамЗакону України «Про лікарські засоби», № 123/96-ВР від 04.04.1996, без спеціального на те дозволу, переслідуючи корисливий мотив, з метою отримання незаконного прибутку, 21.02.2023 близько о 13годині 00 хвилин, перебуваючи по вул. Центральна, с. Центральне Обухівського району Київської області, усвідомлюючи суспільно небезпечний характер свого діяння, передбачаючи його суспільно небезпечні наслідки і бажаючи їх настання, діючи з прямим умислом, з корисливих мотивів, повторно незаконно збув ОСОБА_7 , який діявпід контролемправоохоронних органів, 5 (п`ять) таблеток метадону та 7 (сім) таблеток димедролу за 800,00 грн (вісімсот гривень 00 копійок).

Відповідно до висновку експерта № СЕ-19/111-23/9273-НЗПРАП від 22.02.2023, за результатами проведення судової експертизи матеріалів, речовин та виробів, у наданих на дослідження 7 (семи) таблетках білого кольору виявлено сильнодіючий лікарський засіб дифенгідрамін (димедрол), загальною масою дифенгідраміну (димедролу) у таблетках становить 0,305 г.

Указані обставини підтверджуються також зібраними у кримінальному провадженню доказами: протоколом прийняття заяви про вчинене кримінальне правопорушення від 09.12.2022; рапортом про виявлення кримінального правопорушення від 09.12.2022; рапортом про виявлення кримінального правопорушення від 16.02.2023; рапортом про виявлення кримінального правопорушення від 21.02.2023; рапортом про виявлення кримінального правопорушення від 21.02.2023; протоколом допиту свідка ОСОБА_8 , від 09.12.2022; протоколом допиту свідка ОСОБА_9 від 09.12.2022; протоколом допиту свідка ОСОБА_7 від 27.01.2023; протоколом допиту свідка ОСОБА_10 від 27.01.2023; протоколом допиту свідка ОСОБА_11 від 27.01.2023; протоколом огляду речей від 26.01.2023; висновком експерта за результатами проведення судової експертизи матеріалів, речовин та виробів від 01.02.2023; протоколом огляду предметів від 08.02.2023; протоколом допиту свідка ОСОБА_12 від 09.02.2023; протоколом допиту свідка ОСОБА_11 від 09.02.2023; протоколом допиту свідка ОСОБА_7 від 09.02.2023; висновком експерта за результатами проведення судової експертизи матеріалів, речовин та виробів від 15.02.2023; протоколом огляду предмета від 21.02.2023; протоколом обшуку від 21.02.2023; протоколом затримання особи, підозрюваної у вчиненні злочину від 21.02.2023; висновком експерта за результатами проведення судової експертизи матеріалів, речовин та виробів від 22.02.2023; протоколом тимчасового доступу до речей і документів від 21.03.2023; протоколом тимчасового доступу до речей і документів від 21.03.2023; протоколом допиту свідка ОСОБА_13 від 21.03.2023; протоколом допиту свідка ОСОБА_14 від 21.03.2023.

Ухвалою слідчого судді Миронівського районного суду Київської області від 23.02.2023 відносно підозрюваного ОСОБА_4 , обрано міру запобіжного заходу у виді тримання під вартою строком 60 дні. Строк дії ухвали слідчого судді щодо застосування запобіжного заходу у виді тримання під вартою обчислювати з 21 лютого 2023 року до 21 квітня 2023 року включно. Разом з тим, відповідно до вказаної ухвали, слідчим суддею визначено підозрюваному ОСОБА_4 заставу в розмірі 20 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що становить 53680,00 (п`ятдесят три тисячі шістсот вісімдесят) гривень. 27.02.2023 у зв`язку із внесенням застави підозрюваний ОСОБА_4 звільнений з-під варти, у зв`язку із чим на нього покладено судом обов`язки: прибувати за кожною вимогою до органу досудового розслідування та суду, а також, повідомляти слідчого, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання.

17.04.2023 керівником Обухівської прокуратури Київської області продовжено строк досудового розслідування в кримінальному провадженні до трьох місяців, тобто до 21.05.2023.

При вирішенні питання про продовження строку діїобов`язків,покладених напідозрюваного узв`язку ізвнесенням застави, слідчий суддя керується загальними приписами, які регулюють застосування відповідного запобіжного заходу, однак з урахуванням додаткових відомостей і спливу строку досудового розслідування.

Відповідно до положеньст. 177 КПК України, метою застосування запобіжного заходу є забезпечення виконання обвинуваченим покладених на нього процесуальних обов`язків, а також запобіганням спробам: переховуватися від суду, знищити, сховати або спотворити будь-яку із речей чи документів, які мають істотне значення для встановлення обставин кримінального правопорушення, незаконно впливати на свідка, іншого обвинуваченого, експерта, спеціаліста у цьому ж кримінальному провадженні, перешкоджати кримінальному провадженню іншим чином, вчинити інше кримінальне правопорушення або продовжити злочину діяльність.

Підставою застосування запобіжного заходу є наявність обґрунтованої підозри у вчиненні особою кримінального правопорушення, а також наявність ризиків, які дають достатні підстави слідчому судді вважати, що підозрюваний, обвинувачений, засуджений може здійснити дії, передбачені частиною першою цієї статті.

Оскільки чинне законодавство не розкриває поняття обґрунтованої підозри, слідчий суддя враховував практику ЄСПЛ, за якою обґрунтованість підозри - це певний стандарт доказування, який означає, що існують факти або інформація, які можуть переконати об`єктивного спостерігача в тому, що особа, про яку йдеться, могла вчинити правопорушення. При цьому факти, які викликалипідозру, не обов`язково мають бути одного рівня з тими, які необхідні для того, щоб не лише обґрунтувати засудження, а й пред`явити обвинувачення, що є наступною стадією в процесі розслідування кримінального провадження.

Отже, у судовому засіданні доведено наявність обґрунтованої підозри щодо вчинення ОСОБА_4 кримінальних правопорушень (злочинів), передбачених 1 ст. 307, ч. 2 ст. 307, ч. 2 ст. 307, ч. 1 ст. 321, ч. 3 ст. 321, ч. 3 ст. 321КК України.

Щодо заперечення захисника щодо наданих доказів, які слід визнати недопустимими, слідчий суддя зазначає наступне.

Відповідно до ст. 89 КПК Україні, визнання доказів недопустимими належить виключно до компетенції суду під час судового розгляду. На стадії досудового розслідування слідчий суддя може оціните лише достатність зібраних доказів для підозри певної особи у вчиненні кримінального правопорушення, не вдаючись до їх оцінки як допустимих. (п.3 ч.1 ст. 276 КПК України). Однак, для визначення достатності доказів, слідчий суддя повинен перевіряти достатність, належність, допустимість і достовірність доказів.Тому, під час судового розгляду докази потребують ретельного дослідження, а під час розгляду вказаного клопотання слідчий суддя може оцінити ті доказі, які очевидно порушують належність, допустимість, достовірність, а в сукупності достатність.

Так, з наданих доказів щодо обґрунтованості підозри щодо вчинення ОСОБА_4 кримінальних правопорушень(злочинів),передбачених 1ст.307,ч.2ст.307,ч.2ст.307,ч.1ст.321,ч.3ст.321,ч.3ст.321ККУкраїни очевидних порушень належності, допустимості, достовірності, а в сукупності достатності доказів не встановлено.

Щодо наявності ризиків, визначенихст.177 КПК України, слідчий суддя дійшов наступного висновку.

Ризиком у контексті кримінального провадження є певна ступінь можливості, що особа вдасться до вчинків, які будуть перешкоджати досудовому розслідуванню та судовому розгляду або ж створять загрозу суспільству. Слідчий суддя, оцінюючи вірогідність такої поведінки підозрюваного, має дійти обґрунтованого висновку про високу ступінь ймовірності позапроцесуальних дій зазначеної особи.КПК Українипокладає на слідчого, прокурора обов`язок обґрунтувати ризики кримінального провадження.

Прокурор наполягав, що в цьому кримінальному провадженні існують ризики. Обґрунтовували, що існує ризик того, що підозрюваний буде переховуватися від органів досудового розслідування, бо вчинив тяжкий злочин, за вчинення якого передбачене покарання у виді позбавлення волі строком до 10 років. Враховуючи викладене, та беручи до уваги, що у разі визнання ОСОБА_4 , винним у вчиненні зазначених кримінальних правопорушень, є підстави вважати, що він може переховуватись від правоохоронних органів з метою уникнення кримінальної відповідальності, тому слідчий суддя з урахуванням відсутності міцних соціальних зв`язків підозрюваного, дійшов висновку, що обґрунтованим є ризик, передбачений п. 1 ч. 1 ст. 177 КПК України.

Щодо наявності ризику вчиняти інші кримінальні правопорушення, слідчий суддя врахував, що підозрюваний ОСОБА_4 , неодноразово, повторно, в період з 26 січня 2023 року по 21лютого 2023 року, збував наркотичні засоби іншим особам, ніде не працює, кошти для проживання отримує в наслідок збуту наркотичних засобів, не вчиняє будь яких дій для працевлаштування. З огляду на викладене, доведеним є наявність ризику, визначеного п. 5 ч. 1 ст. 177 КПК України.

Отже, прокурор довів наявність обґрунтованої підозри щодо вчинення ОСОБА_4 кримінальних правопорушень (злочинів), передбачених 1 ст. 307, ч. 2 ст. 307, ч. 2 ст. 307, ч. 1 ст. 321, ч. 3 ст. 321, ч. 3 ст. 321КК України, за який передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк до десяти років. Також, довів наявність ризиків, визначенихст.177 КПК України, а саме те, що ОСОБА_4 може переховуватися від органів досудового розслідування та/або суду; вчиняти інші кримінальні правопорушення.

Разом з тим, прокурор довів необхідність продовження строку дії обов`язків, покладених на підозрюваного у зв`язку із внесенням застави, з огляду, що ризики не перестали існувати, а для з`ясування істини по справі, надання правильної кваліфікації діям ОСОБА_4 , необхідно провести ряд слідчих, негласних слідчих (розшукових) та процесуальних дій, а саме: завершити проведення судово-почеркознавчої експертизи призначеної 27.03.2023; призначити амбулаторну судово-психіатричну експертизу; отримати результати проведення негласних слідчих (розшукових) дій зняття інформації з електронних телекомунікаційних мереж; отримати результати проведення негласних слідчих (розшукових) дій аудіо -, відеоконтроль особи; вирішити питання про прийняття рішення щодо скасування грифу таємності по матеріалах за результатами негласних слідчих (розшукових) дій, та приєднання їх до матеріалів провадження; за результатами отримання вказаних матеріалів негласних слідчих (розшукових) дій, визначитися з правової кваліфікацією кримінального провадження; надати сторонам доступ до матеріалів досудового розслідування; враховуючи зібрані в ході досудового розслідування докази, скласти обвинувальний акт та реєстр матеріалів кримінального провадження з метою направлення кримінального провадження до суду.

Відповідно до ч. 7 ст. 194 КПК України, обов`язки, передбачені частинами п`ятою та шостою цієї статті, можуть бути покладені на підозрюваного, обвинуваченого на строк не більше двох місяців. У разі необхідності цей строк може бути продовжений за клопотанням прокурора в порядку, передбаченому статтею 199 цього Кодексу. Після закінчення строку, в тому числі продовженого, на який на підозрюваного, обвинуваченого були покладені відповідні обов`язки, ухвала про застосування запобіжного заходу в цій частині припиняє свою дію і обов`язки скасовуються.

Вирішуючи питання про задоволення клопотання прокурора, слідчий суддя виходив із того, що продовження строкудії обов`язків,покладених напідозрюваного узв`язку ізвнесенням застави не становить порушення прав людини, а отже таке втручання є розумним і співмірним для цілей цього кримінального провадження. Тому урахуванням обставин цього кримінального провадження, особи підозрюваного, цей строк не є надмірними і не здійснює негативного впливу на нормальне життя підозрюваного, відтак клопотання є обґрунтованим та таким, що підлягає задоволенню.

На підставі викладеного та керуючись ст. 176-179, 197 КПК України,

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання слідчого у кримінальному провадженні старшого слідчого слідчого відділення відділу поліції № 2 Обухівського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Київській області капітана поліції ОСОБА_6 , погоджене прокурором у кримінальному провадженні - начальником Миронівського відділу Обухівської окружної прокуратури ОСОБА_3 , про продовження строку дії обов`язків, покладених на підозрюваного у зв`язку із внесенням застави стосовно ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , у кримінальному провадженні №12022111220000243 внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 09.12.2022, за ознаками кримінальних правопорушень (злочинів), передбачених 1 ст. 307, ч. 2 ст. 307, ч. 2 ст. 307, ч. 1 ст. 321, ч. 3 ст. 321, ч. 3 ст. 321КК України задовольнити.

Продовжити до 19 травня 2023 року у межах строку досудового розслідування, строк дії покладених на підозрюваного ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Миронівка Київської області, зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 , фактично проживаючого за адресою: АДРЕСА_2 , обов`язків, а саме: прибувати за кожною вимогою до органу досудового розслідування та суду, а також, повідомляти слідчого, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання.

Визначити строкдії ухвалислідчого суддіщодо продовженнястроку діїобов`язків,покладених напідозрюваного узв`язку ізвнесенням заставистосовно ОСОБА_4 ,до 19 травня 2023 року включно.

Апеляційна скарга, на ухвалу слідчого судді, може бути подана протягом п`яти днів з дня її оголошення до Київського апеляційного суду. Для особи, яка перебуває під вартою, строк подачі апеляційної скарги обчислюється з моменту вручення їй копії судового рішення. Подання апеляційної скарги на ухвалу слідчого судді зупиняє набрання нею законної сили, але не зупиняє її виконання.

Ухвала набирає законної сили після закінчення п`ятиденного строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала слідчого судді, якщо її не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 110354353
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку