open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

465/4999/22

3/465/267/23

Постанова

судового засідання

29.03.2023 м. Львів

Суддя Франківського районного суду м. Львова Кузь В.Я., в ході судового розгляду адміністративних матеріалів про притягнення до адміністративної відповідальності ОСОБА_1 за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст.130 Кодексу України про адміністративні правопорушення, -

встановив:

В провадженні Франківського районного суду м. Львова перебувають адміністративні матеріали про притягнення до адміністративної відповідальності ОСОБА_1 за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст.130 Кодексу України про адміністративні правопорушення (надалі КУпАП).

Постановою судді від 07 березня 2023 року накладено на інспектора взводу 1 роти 3 батальйону 1 УПП у Львівській області ДПП старшого лейтенанта поліції Магурчака Романа Ігоровича (м.Львів,вул.Перфецького 19) грошовестягнення занеповагу до суду танеприбуття завикликом досуду в розмірі 2 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що становить 5 368 (п"ять тисяч триста шістдесят вісім) гривень.

Підстави такого рішення викладені в постанові.

27 березня 2023 року інспектор взводу 1 роти 3 батальйону 1 УПП у Львівській області ДПП старший лейтенант поліції Магурчак Роман Ігорович подав заяву про скасування постанови від 07.03.2023р. Заяву обґрунтовує тим, що не зміг прибути в судове засідання 07.03.2023р. за викликом суду у зв"язку з тим, що перебував на листку непрацездатності, в підтвердження чого долучив відповідні докази.

Оскільки в Кодексі України про адміністративні правопорушення відсутня норма, яка б регулювала порядок розгляду питання застосування до учасників судового процесу заходів процесуального примусу за невиконання вимоги суду, а Кодекс адміністративного судочинства України, Кримінальний процесуальний кодекс України, Цивільний процесуальний кодекс України мають відповідні норми, вважаю, що при вирішенні даного питання слід застосовувати аналогію права.

Так, відповідно до ч.1 ст.147 КПК України, особа, на яку було накладено грошове стягнення та яка не була присутня під час розгляду цього питання слідчим суддею, судом, має право подати клопотання про скасування ухвали про накладення на неї грошового стягнення. Клопотання подається слідчому судді, суду, який виніс ухвалу про накладення грошового стягнення.

З долученої до заяви інформаційної довідки з електронної системи охорони здоров"я вбачається, що в період з 02.03.2023р. по 15.03.2023р. інспектор взводу 1 роти 3 батальйону 1 УПП у Львівській області ДПП старший лейтенант поліції Магурчак Роман Ігорович перебував на листку непрацездатності.

Розглянувши клопотання старшого лейтенанта поліції Магурчака Романа Ігоровича про скасування постанови суду, його пояснення, суд приходить до висновку, що постанова про накладення штрафу підлягає скасуванню.

На підставі вищенаведеного та керуючись ст. 208 КУпАП, ст. 147 КПК України, суд -

постановив:

Скасувати постанову Франківського районного суду м. Львова від 07 березня 2023 року про накладення на інспектора взводу 1 роти 3 батальйону 1 УПП у Львівській області ДПП старшого лейтенанта поліції Магурчака Романа Ігоровича (м.Львів,вул.Перфецького 19) грошового стягненняза неповагу до суду танеприбуття завикликом досуду в розмірі 2 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що становить 5 368 (п"ять тисяч триста шістдесят вісім) гривень.

Постанова оскарженню не підлягає.

Суддя В. Кузь

Джерело: ЄДРСР 109919209
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку