open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01054, м. Київ, вул. Б.Хмельницького, буд. 44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

ПРО ВІДКРИТТЯ ПРОВАДЖЕННЯ У СПРАВІ

м. Київ

17.03.2023Справа № 910/3933/23

Суддя Мельник В.І., розглянувши позовну заяву ІНФОРМАЦІЯ_1 АДРЕСА_1

до ІНФОРМАЦІЯ_2" АДРЕСА_2

про стягнення ІНФОРМАЦІЯ_3

ВСТАНОВИВ:

До Господарського суду міста Києва звернулось ІНФОРМАЦІЯ_1 з позовною заявою до ІНФОРМАЦІЯ_2» про стягнення ІНФОРМАЦІЯ_4

Позовні вимоги обґрунтовано неналежним виконанням відповідачем взятих на себе зобов`язань за Контрактом НОМЕР_1.

Розглянувши матеріали позовної заяви, господарський суд визнав їх достатніми для прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі.

Відповідно до ч. 3 ст. 12 Господарського процесуального кодексу України (в редакції Закону України № 2147-VIII від 03.10.2017 р.) загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні.

Беручи до уваги характер спірних правовідносин, зважаючи на відсутність клопотання позивача про здійснення розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження (ч. 1 ст. 249 ГПК України), суд дійшов висновку, що справа підлягає розгляду за правилами загального позовного провадження.

Керуючись ст.ст. 12, 176, 234, 249 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1. Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.

2. Підготовче засідання призначити на 28.04.23 о 14:30 год.

Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду міста Києва за адресою: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 44- Б, зал № 20 .

3. Зобов`язати позивача надати суду оригінали всіх документів по суті спору, доданих до позовної заяви (для огляду).

4. Зобов`язати позивача у строк не пізніше п`яти днів з моменту отримання відзиву від відповідача подати до суду відповідь на відзив; докази направлення відповіді на відзив відповідачу.

5. Зобов`язати відповідача подати до суду відзив на позов у порядку, передбаченому статтею 178 Господарського процесуального кодексу України, зазначивши заперечення на позовні вимоги чи визнання позовних вимог із посиланням на діюче законодавство; письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову; докази направлення відзиву позивачу.

6. Всі заяви, клопотання, заперечення подати до суду з дотриманням вимог до форми та змісту заяв з процесуальних питань, встановлених статтею 170 Господарського процесуального кодексу України.

7. Зобов`язати сторін надати суду попередній (орієнтовний) розрахунок суми судових витрат, які сторони понесли або очікують понести у зв`язку із розглядом справи.

8. Викликати у підготовче засідання представників учасників справи. Документи на підтвердження їх повноважень оформити згідно з вимогами ст. 58 ГПК України, а також надати належним чином засвідчені копії документів, що підтверджують повноваження представників.

9. Попередити позивача про те, що у разі ненадання господарському суду без поважних причин документів або нез`явлення його представника у судове засідання, позов відповідно до п. 4 ч. 1 ст. 226 ГПК України може бути залишений без розгляду.

10. Попередити відповідача про те, що у разі ненадання відзиву на позов, справа згідно з ч. 9 ст. 165 ГПК України буде розглянута за наявними в ній матеріалами.

11. Попередити сторін про те, що відповідно до п. 1 ч. 1 ст. 135 ГПК України суд має право стягувати в доход Державного бюджету України з винної особи штраф у сумі від одного до десяти розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб за невиконання процесуальних обов`язків, зокрема ухилення від вчинення дій, покладених судом на учасника судового процесу.

12. Повідомити сторонам, що відповідно до ст. 192 ГПК України, вони можуть укласти мирову угоду на будь-якій стадії судового процесу.

13. Повідомити учасників справи, що інформація по справі, яка розглядається, доступна на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за посиланням: http://court.gov.ua/fair/.

14. Згідно ч.1 ст.235 Господарського процесуального кодексу України дана ухвала набирає законної сили негайно після її оголошення. Дана ухвала не підлягає оскарженню.

Суддя Мельник В.І.

ПРИМІТКА:

ВАЖЛИВО!!! Отримання учасниками справи інформації про дату, час, місце розгляду, рух процесуальних документів та дій суду у конкретній справі забезпечується у спосіб:

1) безпосередньої участі учасників справи чи/або уповноважених ними представників в судових засіданнях;

2) звернення учасників справи або їх представників до спеціально створеного інформаційно-довідкового центру Господарського суду міста Києва за телефоном: (044) 284-18-98;

3) завчасне надіслання сторонами або їх представниками через канцелярію суду необхідних доказів та документів;

4) ознайомлення у спосіб із наявною інформацією на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за посиланням: http://court.gov.ua/fair/.

5) ознайомлення із наявною інформацією в єдиному реєстрі судових рішень за посиланням:http://reyestr.court.gov.ua.

6) використання Єдиного державного веб - порталу електронних послуг (абз. 2 ч. 1 ст. 11 Закону № 1402-VІІІ);

7) використання мобільного застосунку Порталу "Дія" (абз. 3 ч. 1 ст. 11 Закону № 1402-VІІІ);

8) застосування Єдиної судової інформаційно - телекомунікаційної системи (ст. 15 Закону № 1402-VІІІ), а також її підсистем та модулів;

9) подання клопотання про надання судом процесуальних документів у електронному вигляді;

10) ознайомлення із матеріалами справи у встановленому порядку.

УВАГА!!! Спілкування із суддею (сектором судді ) за межами вище означених способів отримання інформації процесуальним законодавством не передбачено, у тому числі і через засоби службового телефонного зв`язку, який не дає можливостей ідентифікувати особу, яка телефонує, а також перевірити її повноваження (право) на представлення інтересів юридичної особи від імені якої дана особа телефонує. Відтак, міський телефонний зв`язок з сектором судді не працюватиме, за винятком днів та годин, відведених для реалізації права учасників судового процесу на ознайомлення з матеріалами справи.

ОЗНАЙОМЛЕННЯ з матеріалами справи здійснюється ЩОВІВТОРКА та ЩОСЕРЕДИ о 15:00 у спеціально відведеному приміщенні Господарського суду міста Києва за наявності ЗАВЧАСНО поданого через канцелярію суду клопотання. При з`явленні до суду для ознайомлення з матеріалами справи, учасник справи повинен при собі мати документ, що посвідчує особу, а представник оригінал довіреності та належним чином засвідчену копію довіреності для долучення її до матеріалів справи.

Суддя Мельник В.І.

Джерело: ЄДРСР 109867759
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку