open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

г Інгулецький районний суд міста Кривого Рогу Дніпропетровської області

Справа № 213/1070/23

Номер провадження 3/213/603/23

П О С Т А Н О В А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

22 березня 2023 року м. Кривий Ріг

Суддя Інгулецького районного суду міста Кривого Рога Дніпропетровської області Мазуренко В.В., розглянувши за участі особи, яка притягується до адміністративної відповідальності ОСОБА_1 законного представника ОСОБА_2 , адміністративний матеріал, що надійшов із Полку патрульної поліції в місті Кривий Ріг Управління патрульної поліції в Дніпропетровській області Департаменту патрульної поліції про притягнення

неповнолітнього ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , не працює, навчається в ПТУ №44, зареєстрований та проживає за адресою: АДРЕСА_1

до адміністративної відповідальності за ч.1 ст. 126 Кодексу України про адміністративні правопорушення,

В С Т А Н О В И В:

Будучи неповнолітнім ОСОБА_1 04 березня 2023 року о 17:28 годині навпроти будинку №26 по вул. Гірників в Інгулецькому районі м. Кривого Рогу здійснював рух на автомобілі ЗАЗ 1102, державний номерний знак НОМЕР_1 не маючи при собі поліса обов`язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів, чим порушив вимоги п.2.1 ґ ПДР України.

Фіксація правопорушень здійснювалась на нагрудні відеореєстратори 475124, 475130, 475125, мобільний пристрій Samsung А32 ХІАОМІ.

У зв`язку із викладеним ОСОБА_1 притягується до адміністративної відповідальності за ст. 126 ч.1 КУпАП.

В судовому засіданні ОСОБА_1 визнав свою провину у вчиненні вищевказаного правопорушення.

Вислухав ОСОБА_1 , дослідивши матеріали справи у їх сукупності, прихожу до такого.

Відповідно до підпунку «ґ» п.2.1 Правил дорожнього руху водій механічного транспортного засобу повинен мати при собі чинний страховий поліс про укладення договору обов`язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів або чинний внутрішній електронний договір зазначеного виду обов`язкового страхування у візуальній формі страхового поліса.

Частиною 1статті 126КУпАПпередбачена відповідальністьза керуваннятранспортним засобомособою, яка не має при собі або не пред`явила у спосіб, який дає можливість поліцейському прочитати та зафіксувати дані, що містяться в полісі (договорі) обов`язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів.

Встановлено, що ОСОБА_1 на момент вчинення правопорушення виповнилось було 17 років та відповідно до Положення про порядок видачі посвідчень водія та допуску громадян до керування транспортними засобами, затвердженого постановою КМУ від 08.05.1993 №340 в редакції постанови від 20.05.2009 №511, не досяг віку з настанням якого має право на керування транспортним засобом автомобілем.

Оцінив докази при всебічному, повному і об`єктивному дослідженні всіх обставин справи в їх сукупності, роблю висновок про доведеність вини ОСОБА_1 у вчиненні правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 126 КУпАП.

Як передбачено ст. 22 КУпАП, при малозначності адміністративного правопорушення суддя може звільнити порушника від адміністративної відповідальності та обмежитись усним зауваженням.

Вчинене адміністративне правопорушення не є суспільно небезпечним, не спричинило шкоди суспільним та державним інтересам, не порушило права і свободи громадян, а тому є малозначним.

Враховуючи малозначність вчиненого правопорушення, особу ОСОБА_1 , його неповнолітній вік, ступінь вини, вважаю за можливе застосувати до нього ст. 22 КУпАП, та звільнити від адміністративної відповідальності, обмежитись усним зауваженням, а провадження по справі закрити.

Керуючись ст.ст. 13, 22, ст.126 ч.1, 283, 284 КУпАП,

П О С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 визнати винуватим у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 126 ч.1 КУпАП, та відповідно до ст. 22 КУпАП звільнити його від адміністративної відповідальності, обмежившись усним зауваженням.

Провадження по даній справі - закрити.

Постанова може бути оскаржена до Дніпровського апеляційного суду через Інгулецький районний суд міста Кривого Рогу Дніпропетровської області протягом 10 днів з дня її винесення.

Суддя В.В. Мазуренко

Джерело: ЄДРСР 109785634
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку