open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа 165/2745/22

н/п 2/953/1819/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"20" березня 2023 р. м. Харків

Київський районний суд м. Харкова у складі:

головуючого судді - Муратової С.О.,

за участю секретаря - Юхно Є.С.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі судових засідань у приміщенні Київського районного суду м. Харкова цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 ( ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП: НОМЕР_1 , зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 ) до Товариства з обмеженою відповідальністю «ХОЛДЕР ТОЛ» (юридична адреса: 61057, м. Харків, вул. Пушкінська, буд. 5) про витребування майна з чужого незаконного володіння та визнання права власності, -

встановив:

19.10.2022 до Нововолинського міського суду Волинського області надійшла вказана позовна заява, в якій позивач просить повернути з чужого незаконного володіння від відповідача до позивача та визнати право власності на належне йому майно, а саме: бетонно-розчинний вузол, площею 260 м2, розташований за адресою: АДРЕСА_2 .

Ухвалою судді Київського районного суду м. Харкова від 28.11.2022 прийнято до розгляду та відкрито провадження у справі за вказаною позовною заявою; розгляд справи ухвалено проводити в порядку загального позовного провадження, із призначенням в підготовче судове засідання з повідомленням сторін.

Ухвалою судді Київського районного суду м. Харкова від 08.02.2023 закрито підготовче провадження по цивільній справі за вказаною позовною заявою.

В судове засідання позивач ОСОБА_1 не з`явився, повідомлявся належним чином про дату, час та місце розгляду справи, на електронну адресу суду 20.03.2023 надійшла заява від ОСОБА_1 , в якій він зазначає, що з`явитися у судове засідання не має можливості, позовні вимоги підтримує у повному обсязі, просить розглянути справу за його відсутності (а.с. 48).

Представник відповідача ТОВ «ХОЛДЕР ТОЛ» в судове засідання не з`явився, повідомлявся про час та місце розгляду справи, до суду 08.02.2023 надійшла заява від директора ТОВ «ХОЛДЕР ТОЛ», в якій він просить проводити судові засідання без їх участі (а.с. 44).

Суд, вивчивши матеріали справи, приходить до наступного.

Згідно копії договору оренди №02/05/2022/01 від 27.05.2022, між ПАТ «Укрзахідвуглебуд» та ТОВ «Холдер Тол» укладено даний договір оренди, згідно якого ПАТ «Укрзахідвуглебуд» передав, а ТОВ «Холдер Тол» приймав у тимчасове платне користування на ступне майно: нежитлове приміщення бетонно-розчинного вузла ш-ти 10 НВ, розташованого за адресою: АДРЕСА_2 , загальною площею 400 кв.м. та підвищену колію ш-ти 10 НВ (а.с. 20-23).

Згідно копії договору №01/09-1 суборенди майна з подальшим викупом від 01.09.2022, між ОСОБА_1 та ТОВ «Холдер Тол» укладено вказаний договір, згідно якого, ТОВ «Холдер Тол» передає, а ОСОБА_1 бере в тимчасове володіння та користування бетонно-розчинний вузол, площею 260 м2, розташований за адресою: АДРЕСА_2 (а.с. 6-9).

Відповідно до положень ст. 53 ЦПК України, суд вважає, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, а саме ПАТ «Укрзахідвуглебуд».

Виходячи з матеріалів справи, суд вважає необхідним залучити до участі у справі ПАТ «Укрзахідвуглебуд» в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, оскільки ухвалене судом рішення зможе вплинути на його права чи обов`язки щодо однієї із сторін.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 53, 54, 260, 261 ЦПК України, суд, -

Ухвалив:

Залучити в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, Приватне акціонерне товариство «Укрзахідвуглебуд» (адреса: 80100, Львівська область, м. Червоноград, вул. Будівельна, буд. 1) до участі у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 ( ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП: НОМЕР_1 , зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 ) до Товариства з обмеженою відповідальністю «ХОЛДЕР ТОЛ» (юридична адреса: 61057, м. Харків, вул. Пушкінська, буд. 5) про витребування майна з чужого незаконного володіння та визнання права власності.

Відкласти судове засідання на 27 квітня 2023 року о 12-00 годині, повідомивши сторони про час та місце судового розгляду.

Треті особи, які не заявляють самостійних вимог, мають процесуальні права і обов`язки, встановлені ст. 43 цього Кодексу.

Копію ухвали направити третій особі, залученій до участі у справі.

Третя особа, а також інші учасники мають право подати клопотання про розгляд справи спочатку не пізніше двох днів з дня вручення їм відповідної ухвали.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення.

Суддя С.О. Муратова

Джерело: ЄДРСР 109693826
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку