open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 209/757/23

Провадження № 2-н/209/617/23

СУДОВИЙ НАКАЗ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

13 березня 2023 року м. Кам`янське

Суддя Дніпровського районного суду м. Дніпродзержинська Дніпропетровської області Лобарчук О.О., розглянувши заяву Комунального підприємства Дніпропетровської обласної ради «Аульський водовід» про видачу судового наказу на стягнення заборгованості за послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення з ОСОБА_1 , дійшов висновку щодо видачі судового наказу про таке:

Стягувач - Комунальне підприємство Дніпропетровської обласної ради «Аульський водовід», ЄДРПОУ 34621490, юридична адреса: 52300, Дніпропетровська область, Криничанський район, смт. Аули, Аулівська селищна рада, Комплекс будівель та споруд №2 (інші відомості суду про стягувача невідомі).

Боржник ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП: НОМЕР_1 адреса реєстрації: АДРЕСА_1 (інші відомості про боржника суду невідомі).

В обґрунтування заяви про видачу судового наказу зазначено, що Комунальне підприємство Дніпропетровської обласної ради «Аульський водовід» є підприємством комунальної форми власності,

основним видом діяльності якого є послуги з централізованого водопостачання та водовідведення.

Рішенням Дніпропетровської обласної ради від 06.08.2021 року №94-7/УІІІ вирішено

реорганізувати КП «Кам`янський водоканал» ДОР шляхом приєднання до КП ДОР

«Аульський водовід».

Відповідно до Постанови НКРЕКП №2406 від 01.12.2021 року КП ДОР «Аульський водовід» видано ліцензію на право провадження господарської діяльності з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення в межах місць провадження господарської діяльності, де розташовані системи централізованого водопостачання та централізованого водовідведення, що перебувають у власності, господарському віданні, користуванні або коцесії КП ДОР «Аульський водовід», м. Кам`янське.

Рішенням виконавчого комітету Кам`янської міської ради № 973 від 21.12.2021 року КП ДОР «Аульський водовід» визначено виконавцем послуг з централізованого водопостачання та водовідведення на території Кам`янської міської територіальної громади. Дане рішення було розміщено на офіційному веб-сайті (https://kam.gov.ua) Кам`янської міської ради Дніпропетровської області.

Відповідно до ст. 9 Закону України «Про критичну інфраструктуру» та Порядку віднесення об`єктів до об`єктів критичної інфраструктури, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 09.10.2020 року №109, Міністерством розвитку громад та територій України наказом від 07.09.2022 року №167 Комунальне підприємство «Аульський водовід) Дніпропетровської обласної ради включено до секторального переліку об`єктів критичної інфраструктури за типом основної послуги централізоване водопостачання.

Відповідно до п. 5 ст. 19 Закону України «Про житлово-комунальні послуги» визначено, що виконавцем послуг з централізованого постачання холодної води та послуг з водовідведення (з використанням внутрішньо будинкових систем) для об`єктів усіх форм власності є суб`єкт господарювання, що провадить господарську діяльність з централізованого водопостачання та водовідведення.

Таким чином, КП ДОР «Аульський водовід» з 01.01.2022 року є єдиним надавачем послуг централізованого водопостачання та централізованого водовідведення в м. Кам`янське.

Заявник надає послуги з централізованого водопостачання та водовідведення згідно з Законами України «Про питну воду, питне водопостачання та водовідведення», «Про житлово-комунальні послуги» та Правил надання послуг з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення, затверджених ПКМУ від 05.07.2019 року №690.

Відповідно до вимог ст. 815 Цивільного кодексу України, ст. ст. 67, 68 Житлового кодексу Української PCP, ст. 32 Закону України «Про питну воду, питне водопостачання та водовідведення», пунктів 18, 20 Правил, користування водою в Україні є платним і наймач житла (споживач) зобов`язаний щомісячно здійснювати оплату за надані комунальні послуги за встановленими нормами і тарифами.

Пунктом 1 ч. 1 ст. 7 Закону України «Про житлово-комунальні послуги» передбачено право споживача одержувати своєчасно та належної якості житлово-комунальні послуги згідно із законодавством та умовами укладених договорів.

Відповідно до п.п. 1 та 5 ч. 2 ст. 7 Закону України «Про житлово-комунальні послуги» споживач, зобов`язаний укладати договори про надання житлово-комунальних послуг у порядку і випадках, визначених законом та оплачувати надані житлово-комунальні послуги за цінами/тарифами, встановленими відповідно до законодавства.

01.03.2022 року у зв`язку із прийняттям Кабінетом Міністрів України Постанови №85 від 02.02.2022 року «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 05 липня 2019 року №690», на виконання закону України від 03.12.2020 року №1060 «Про внесення змін до деяких законів України щодо врегулювання окремих питань у сфері надання житлово-комунальних послуг» та керуючись нормами ч. 5 ст. 13 Закону України «Про житлово-комунальні послуги», ст. ст. 633, 634, 641, 642 Цивільного кодексу України КП ДОР «АУЛЬСЬКИЙ ВОДОВІД» опублікувало на своєму офіційному веб-сайті (https://www.aulivoda.org.ua/) текст повідомлення про публічну пропозицію (оферту) КП ДОР «АУЛЬСЬКИЙ ВОДОВІД» про укладення індивідуального договору про надання послуг з централізованого водопостачання та/або централізованого водовідведення і текст індивідуального договору про надання послуг з централізованого водопостачання та/або централізованого водовідведення, у зв`язку з чим з 01.04.2022 року вказаний договір вважається укладеним.

Повідомленням було визначено, що фізична особа, що користується послугами централізованого водопостачання та/або централізованого водовідведення, вважається такою, що ознайомлена, погоджується та приєднується до умов публічного договору. У разі відмови від отримання вказаних послуг, споживач зобов`язаний був направити письмову відмову до КП ДОР «АУЛЬСЬКИЙ ВОДОВІД» для оформлення припинення надання послуг.

Такі договори вважаються укладеними, якщо протягом 30 днів з дня опублікування тексту договору на офіційному веб-сайті виконавця послуги співвласники багатоквартирного будинку не прийняли рішення про вибір моделі договірних відносин та не уклали відповідний договір з виконавцем послуги.

Публічні договори приєднання про надання послуги з централізованого водопостачання та/або централізованого водовідведення з власниками індивідуальних (садибних) житлових будинків вважаються укладеними, якщо протягом 30 днів з дня опублікування тексту договору на офіційному веб-сайті підприємства (виконавця послуги) такий власник не вчинив дій щодо відключення (відмови) від комунальної послуги.

Відповідно до Публічного індивідуального договору про надання послуг з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення (без обслуговування внутрішньо будинкових систем) розрахунковим періодом для оплати послуг є календарний місяць. Оплата послуг здійснюється не пізніше 20 числа місяця, що настає за розрахунковим періодом, якщо інше не визначено договором.

Таким чином, згідно із зазначеними нормами закону споживачі зобов`язані оплачувати отримані житлово-комунальні послуги.

Відповідно до ст. 525 ЦК України одностороння відмова від виконання зобов`язань не допускається, крім випадків, передбачених законом.

Відповідно до ст. 526 ЦК України зобов`язання має виконуватися належним чином відповідно до закону, інших актів цивільного законодавства, а за відсутності таких умов та вимог - відповідно до звичаїв ділового обороту або інших вимог, що звичайно ставляться.

Статтею 22 Закону України «Про питну воду, питне водопостачання та водовідведення» передбачено, що споживачі питної води зобов`язані своєчасно вносити плату за використану питну воду відповідно до встановлених тарифів на послуги централізованого водопостачання і водовідведення.

В зв`язку з тим, що від Боржника на адресу КП ДОР «АУЛЬСЬКИЙ ВОДОВІД» не надходило жодних заяв та повідомлень про відмову від отримання послуг з централізованого постачання холодної води та водовідведення холодної та гарячої води, Боржник вважається таким, що приєднався до публічного договору та зобов`язаний виконувати обов`язки зазначені в ньому.

Отже 01.04.2022 року між КП ДОР «АУЛЬСЬКИЙ ВОДОВІД», та Боржником було укладено договір про надання послуг з централізованого постачання та централізованого водовідведення (з використанням внутрішньо будинкових систем) за адресою: АДРЕСА_2 .

Квартира АДРЕСА_3 підключена до централізованого водопостачання та централізованого водовідведення. Мешкаючи у багатоквартирному будинку, Боржник користуються житлово-комунальними послугами.

За період з 01.04.2022 року по 01.12.2022 року за вищевказаною адресою Заявник надав, а Боржник отримав послуги централізованого водопостачання та централізованого водовідведення на загальну суму 9474,41 грн, що підтверджується розрахунком заборгованості про надання населенню послуг з централізованого водопостачання та водовідведення.

Стягненню підлягає сума заборгованості та сума сплаченого заявником судового збору в розмірі 268,40 гривень.

Керуючись статтями 141, 161, 167, 168ЦПК України,

НАКАЗУЮ:

Стягнути зОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП: НОМЕР_1 адреса реєстрації: АДРЕСА_1 (інші відомості про боржника суду невідомі) на користьКомунальне підприємствоДніпропетровської обласноїради «Аульськийводовід»,ЄДРПОУ 34621490,юридична адреса:52300, Дніпропетровськаобласть,Криничанський район,смт.Аули,Аулівська селищнарада,Комплекс будівельта споруд№2(іншівідомості простягувача судуневідомі)-заборгованості запослуги зцентралізованого водопостачаннята централізованоговодовідведення за період з 01.04.2022 року по 01.12.2022 року в сумі 9474 (дев`ять тисяч чотириста сімдесят чотири) гривні 41 коп.

Стягнути зОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП: НОМЕР_1 адреса реєстрації: АДРЕСА_1 (інші відомості про боржника суду невідомі) на користьКомунальне підприємствоДніпропетровської обласноїради «Аульськийводовід»,ЄДРПОУ 34621490,юридична адреса:52300, Дніпропетровськаобласть,Криничанський район,смт.Аули,Аулівська селищнарада,Комплекс будівельта споруд№2(іншівідомості простягувача судуневідомі)суму сплаченогосудового збору в розмірі 268,40 гривень.

Копію цього наказу, заяву стягувача про видачу судового наказу разом з доданими до неї документами направити боржнику та роз`яснити йому, що він, згідно ч. 1, 2 ст. 170 ЦПК України, має право протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення копії судового наказу та доданих до неї документів подати письмову заяву про його скасування до суду, який його видав. Заява про скасування судового наказу може також бути подана органами та особами, яким законом надано право захищати права, свободи та інтереси інших осіб.

Згідно ч. 1 ст.172 ЦПК України, уразі ненадходження до суду заяви від боржника про скасування судового наказу протягомп`яти днів після закінчення строку на її подання судовий наказ набирає законної сили.

Судовий наказ протягом п`яти днів з дня набрання ним законної сили надіслати стягувачу.

Судовий наказ (його текст) розміщений у Єдиному державному реєстрі судових рішень за веб-адресою: http://dn.dp.court.gov.ua/sud0409/.

Суддя О.О. Лобарчук

Судовий наказ набрав чинності "___" _______________ 20_____ року.

Суддя _________________________ О.О. Лобарчук

Судовий наказ видано стягувачу "___" _______________ 20_____року.

Строк пред`явлення судового наказу до виконання - три роки з наступного дня після набрання наказом законної сили.

Джерело: ЄДРСР 109552741
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку