open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа №591/4297/17

Провадження № 6/591/24/23

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

13 березня 2023 рокум. Суми

Зарічний районний суд м. Суми в складі:

головуючого судді - Сидоренко А.П.

з участю секретаря судового засідання Чмуневич М.О.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Суми справу за заявою Департаменту соціального захисту населення Сумської міської ради про заміну сторони виконавчого провадження у справі за позовом Департаменту соціального захисту населення Сумської міської ради до ОСОБА_1 про стягнення надміру виплачених коштів житлової субсидії,

в с т а н о в и в :

Департамент соціального захисту населення Сумської міської ради звернувся до суду з заявою про заміну сторони виконавчого провадження, яку мотивує тим, що рішенням Зарічного районного суду м. Суми 30 листопада 2017 року стягнуто з ОСОБА_1 на користь департаменту стягнуто суму надміру виплачених коштів житлової субсидії у розмірі 7390,20 грн. та було видано виконавчий лист від 16 січня 2018 року про стягнення зазначеної суми. Зазначений виконавчий лист перебуває на виконанні у виконавчій службі

Постановою Кабінету Міністрів України від 16 вересня 2022 року № 1041 запроваджено поетапну передачу функцій адміністрування житлових субсидій та пільг від органів соціального захисту населення до територіальних органів з питань соціального захисту населення міських рад до органів Пенсійного фонду України.

Тому Департамент позбавлений можливості виступати стороною у виконавчому провадженні та пред`являти вимоги до боржника в частині стягнення боргу надміру виплачених коштів житлової субсидії в розмірі 7390,20 грн.

Посилаючись на вказане, просить замінити стягувача Департамент соціального захисту населення Сумської міської ради на Головне управління Пенсійного фонду України в Сумській області у виконавчому провадженні за виконавчим листом №591/4297/17 в частині стягнення надміру виплачених коштів житлової субсидії в розмірі 7390,20 грн.

Ухвалою Зарічного районного суду м. Суми від 16 лютого 2023 року відкрито провадження у справі, призначено заяву до розгляду на 13 березня 2023 року, об 11 год. 45 хв.

В судове засідання учасники справи, які належним чином повідомлялись про час і місце судового розгляду, не з`явилися.

Сторони, належним чином повідомлені про місце, день та час розгляду справи, в судове засідання не з`явились.

В зв`язку з неявкою в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу, відповідно до ч. 2 ст. 247 ЦПК України, не здійснювалось.

Суд, дослідивши матеріали заяви, вважає, що заява про заміну сторони виконавчого провадження підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

Судом встановлено, що заочним рішенням Зарічного районного суду м. Суми від 30 листопада 2017 року стягнуто з ОСОБА_1 на користь Департаменту соціального захисту населення Сумської міської ради - 7390 грн. 20 коп. та 1600 грн. 00 коп. в рахунок відшкодування судового збору (а.с. 76-78).

На виконання цього рішення суду 16 січня 2018 року видано виконавчий лист (а.с.123).

За зазначеним виконавчим листом постановою старшого державного виконавця Зарічного ВДВС у місті Суми Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми) 21 вересня 2022 року відкрито виконавче провадження № 69886900 (а.с.125).

Постановою Кабінету Міністрів від 16 вересня 2022 року №1041 «Деякі питання надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбаного твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу Пенсійним фондом України» передбачено, що повноваження з призначення та виплати житлових субсидій і пільг населенню переходять від структурних підрозділів з питань соціального захисту населення районних держадміністрацій, виконавчих органів з питань соціального захисту населення міських рад до органів Пенсійного фонду України.

Згідно п. 3 Постанови зобов`язано Пенсійний фонд України продовжувати утримання надміру виплачених житлових субсидій, рішення про які прийнято структурними підрозділами з питань соціального захисту населення районних, районних у м. Києві державних адміністрацій, виконавчих органів міських, районних у містах рад, згідно з актами приймання-передачі відповідних справ про одержувачів житлових субсидій.

Відповідно дост. 442 ЦПК Україниу разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження суд замінює таку сторону її правонаступником. Заяву про заміну сторони її правонаступником може подати сторона (заінтересована особа), державний або приватнийвиконавець.

Таким чином, у частині стягнення надміру виплачених коштів житлової субсидії органи Пенсійного фонду України є правонаступниками органів соціального захисту населення.

Враховуючи вищезазначене, суд вважає заяву обґрунтованою та такою, що підлягає задоволенню.

На підставі викладеного та керуючись ст. 442 ЦПК України, суд,-

УХВАЛИВ:

Заяву Департаменту соціального захисту населення Сумської міської ради про заміну сторони виконавчого провадження у справі за позовом Департаменту соціального захисту населення Сумської міської ради до ОСОБА_1 про стягнення надміру виплачених коштів житлової субсидії задовольнити.

Замінити сторону виконавчого провадження стягувача Департамент соціального захисту населення Сумської міської ради на Головне управління Пенсійного фонду України в Сумській області у виконавчому провадженні за виконавчим листом виданим Зарічним районним судом м. Суми 16 січня 2018 року по справі №591/4297/17 про стягнення з ОСОБА_1 надміру виплачених коштів житлової субсидії у розмірі 7390 грн. 20 коп.

Ухвала суду може бути оскаржена безпосередньо до Сумського апеляційного суду шляхом подачі протягом п`ятнадцяти днів з моменту її складання апеляційної скарги.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя А.П.Сидоренко

Джерело: ЄДРСР 109490876
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку