open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

УКРАЇНА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Володимира Винниченка 1, м. Дніпро, 49027

E-mail: inbox@dp.arbitr.gov.ua, тел. (056) 377-18-49, fax (056) 377-38-63

УХВАЛА

про залишення без руху заяви про відкриття

провадження у справі про банкрутство

13.03.2023м. ДніпроСправа № 904/1181/23

за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю "Маркс.Капітал" (36023, Полтавська область, місто Полтава, вулиця Колективна, будинок 10, код ЄДРПОУ 37686922)

до боржника Товариства з додатковою відповідальністю "Страхове товариство "Домінананта" (49000, місто Дніпро, вулиця Василя Макухи, будинок 1, код ЄДРПОУ 35265086)

про визнання банкрутом

Суддя Первушин Ю.Ю.

Без участі (виклику) учасників справи.

ВСТАНОВИВ:

Товариство з обмеженою відповідальністю "Маркс.Капітал" (36023, Полтавська область, місто Полтава, вулиця Колективна, будинок 10, код ЄДРПОУ 37686922) звернулось до Господарського суду Дніпропетровської області із заявою про відкриття провадження у справі про банкрутство Товариства з додатковою відповідальністю "Страхове товариство "Домінанта" (49000, місто Дніпро, вулиця Василя Макухи, будинок 1, код ЄДРПОУ 35265086).

Згідно протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 07.03.2023, матеріали заяви передано на розгляд судді Первушину Ю.Ю.

Дослідивши матеріали заяви Товариства з обмеженою відповідальністю "Маркс.Капітал" про відкриття провадження у справі про банкрутство Товариства з додатковою відповідальністю "Страхове товариство "Домінанта", суд зазначає наступне.

Розділом VII Кодексу України з процедур банкрутства встановлені особливості провадження у справі про банкрутство окремих категорій боржників.

Відповідно до статті 91 Кодексу України з процедур банкрутства відносини, пов`язані з провадженням у справах про банкрутство, визначених цим розділом, регулюються цим Кодексом з урахуванням особливостей, передбачених цим розділом.

Статтею 92 КУзПБ передбачено, що при розгляді справи про банкрутство страховика учасником провадження у справі про банкрутство визнається спеціально уповноважений центральний орган виконавчої влади у справах нагляду за страховою діяльністю.

Арбітражний керуючий у справі про банкрутство страховика повинен скласти іспит за програмою підготовки арбітражних керуючих у справах про банкрутство страхових організацій.

До заяви додано заяву арбітражної керуючої Тищенко Оксани Іванівни про згоду на участь у даній справі, до якої додано свідоцтво №0023/63С від 09.07.2021 про проходження підготовки у справах про банкрутство страхових організацій.

Суд зауважує на тому, що кредитором у заяві не зазначено спеціально уповноважений центральний орган виконавчої влади у справах нагляду за страховою діяльністю.

Також, частиною 1 статті 2 Кодексу України з процедур банкрутства передбачено, що провадження у справах про банкрутство регулюється цим Кодексом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законами України.

Господарський суд залишає без руху заяву про відкриття провадження у справі з підстав, передбачених статтею 174 ГПК України, з урахуванням вимог цього Кодексу (частина 3 статті 37 КУзПБ).

Відповідно до частини 1 статті 174 ГПК України - суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 162, 164, 172 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Згідно з частиною 2 статті 174 ГПК України - в ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Статтями 162, 164 ГПК України та статтею 34 КУзПБ визначено вимоги щодо оформлення позовної заяви (заяви) та комплектність документів, які повинні додаватися до неї.

У відповідності до вимог пунктів 8,10 частини 3 статті 162 ГПК України, позовна заява, зокрема, повинна містити:

- перелік документів та інших доказів, що додаються до заяви; зазначення доказів, які не можуть бути подані разом із позовною заявою (за наявності); зазначення щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових або електронних доказів, копії яких додано до заяви.

- підтвердження позивача про те, що ним не подано іншого позову (позовів) до цього самого відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з тих самих підстав.

Разом з тим, як вбачається зі змісту заяви ТОВ "Маркс.Капітал", зазначеної інформації в заяві не викладено. Отже, заява не містить відомостей, визначених в пунктах 8,10 частини 3 статті 162 Господарського процесуального кодексу України.

Способом усунення недоліків заяви є надання до суду відомостей, визначених в пунктах 8,10 частини 3 статті 162 Господарського процесуального кодексу України.

В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху (частина 2 стаття 174 ГПК України).

Керуючись статтями 162, 174, 234-235 Господарського процесуального кодексу України, статтею 91,92, 37 Кодексу України з процедур банкрутства, господарський суд,

УХВАЛИВ:

1. Заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Маркс.Капітал" - залишити без руху.

2. Встановити строк на усунення недоліків 7 (сім) днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

3. Запропонувати заявнику усунути недоліки заяви у встановлений строк, надавши суду:

- визначити спеціально уповноважений центральний орган виконавчої влади у справах нагляду за страховою діяльністю.

- письмові пояснення щодо наявності або відсутності у позивача доказів, які не можуть бути подані разом із позовною заявою; зазначення щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових або електронних доказів, копії яких додано до заяви у відповідності до пунктів 8, 10 частини 3 статті 162 Господарського процесуального кодексу України;

- письмові пояснення в підтвердження заявника щодо неподання іншого позову (позовів) до цього самого боржника з тим самим предметом та з тих самих підстав.

4. Роз`яснити Товариству з обмеженою відповідальністю "Маркс.Капітал", що в разі неусунення недоліків позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається особі, що звернулася із позовною заявою, на підставі частини четвертої статті 174 Господарського процесуального кодексу України.

Ухвала набирає законної сили 13.03.2023 та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду відповідно до приписів статті 255 Господарського процесуального кодексу України.

Суддя Ю.Ю. Первушин

Джерело: ЄДРСР 109489039
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку