open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

ПІВНІЧНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

вул. Шолуденка, буд. 1, літера А, м. Київ, 04116, (044) 230-06-58 inbox@anec.court.gov.ua

УХВАЛА

"09" березня 2023 р. Справа№ 910/2365/22

Північний апеляційний господарський суд у складі колегії суддів:

головуючого: Суліма В.В.

суддів: Коротун О.М.

Майданевича А.Г.

розглядаючи апеляційну скаргу ОСОБА_1

на рішення Господарського суду міста Києва від 04.10.2022

у справі №910/2365/22 (суддя - Ващенко Т.М.)

за позовом ОСОБА_1

до Приватного акціонерного товариства "Промзв`язок "

про визнання недійсними рішень загальних зборів,-

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Північного апеляційного господарського суду у складі колегії суддів: головуючого судді: Суліма В.В., суддів: Ткаченко Б.О., Майданевич А.Г. перебуває апеляційна скарга ОСОБА_1 на рішення Господарського суду міста Києва від 04.10.2022 у справі № 910/2365/22, розгляд призначено на 09.03.2023.

Відповідно до ст. 12-2 Закону України "Про правовий режим воєнного стану" в умовах правового режиму воєнного стану суди, органи та установи системи правосуддя діють виключно на підставі, в межах повноважень та в спосіб, визначені Конституцією України та законами України. Повноваження судів, органів та установ системи правосуддя, передбачені Конституцією України, в умовах правового режиму воєнного стану не можуть бути обмежені.

За положеннями ст. 26 Закону України "Про правовий режим воєнного стану" правосуддя на території, на якій введено воєнний стан, здійснюється лише судами. На цій території діють суди, створені відповідно до Конституції України. Скорочення чи прискорення будь-яких форм судочинства забороняється.

Водночас, відповідно до ст. 3 Конституції України людина, її життя і здоров`я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю.

Виходячи із положень вказаної статті Конституції України, Рада суддів України рішенням від 24.02.2022 року №9 рекомендувала зборам суддів, головам судів, суддям судів України у випадку загрози життю, здоров`ю та безпеці відвідувачів суду, працівників апарату суду, суддів оперативно приймати рішення про тимчасове зупинення здійснення судочинства певним судом до усунення обставин, які зумовили припинення розгляду справи.

Згідно з розпорядженням Голови Північного апеляційного господарського суду від 18.07.2022 №3 "Про порядок дій при оголошенні повітряної тривоги", з урахуванням положень Указу Президента України "Про введення воєнного стану в Україні" від 24.02.2022 року №64/2022, відповідно до ст.30 Кодексу цивільного захисту України та розділу IV Плану забезпечення безперервної діяльності Північного апеляційного господарського суду, керуючись ст. 29 Закону України "Про судоустрій і статус суддів", з метою збереження життя, здоров`я та забезпечення безпеки відвідувачів, суддів і працівників апарату суду, у разі оголошення сигналу "повітряна тривога" суддям, працівникам апарату суду та відвідувачам суду негайно залишити приміщення суду та прослідувати до найближчого укриття.

Судове засідання, призначене на 09.03.2023, не відбулось у зв`язку із оголошенням маштабної повітряної тривоги.

Разом з тим, слід зазначити, що конституційне право кожного на судовий захист, гарантоване ст. 55 Конституцією України, не може бути обмеженим, а тому Північний апеляційний господарський суд здійснює свою роботу в порядку, визначеному чинним законодавством з урахуванням обмежень, встановлених для воєнного стану.

Водночас, враховуючи рекомендації голови Верховного Суду щодо мінімізації розгляду справ у відкритих судових засіданнях, колегія суддів Північного апеляційного господарського суду наголошує на необхідності утриматися від участі у судових засіданнях, якщо слухання не передбачають обов`язкової присутності учасників сторін та якщо існує реальна загроза життю, здоров`ю та безпеці представників учасників справи. При цьому, звертає увагу учасників судових процесів на можливості розгляду справи без їхньої участі, за умови подання відповідного клопотання, а також на можливості проведення судових засідань у режимі відеоконференції.

Враховуючи вищевикладене, колегія суду апеляційної інстанції дійшла висновку про призначення розгляду справи на іншу дату.

Керуючись ст.ст. 202, 216, 234, 252, 270 Господарського процесуального кодексу України, суд -

УХВАЛИВ:

1. Відкласти розгляд апеляційної скарги ОСОБА_1 на рішення Господарського суду міста Києва від 04.10.2022 у справі №910/2365/22 на 22.03.2023 об 10 год. 40 хв.

Засідання відбудеться в приміщенні Північного апеляційного господарського суду за адресою: м. Київ, вул. Шолуденка, 1А, зал судових засідань №7.

2. Довести до відома учасників апеляційного провадження, що нез`явлення їх представників у судове засідання не є перешкодою для розгляду справи. Явка в судове засідання не є обов`язковою.

Відповідно до статті 235 ГПК України ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддями та не підлягає касаційному оскарженню.

Головуючий суддя В.В. Сулім

Судді О.М. Коротун

А.Г. Майданевич

Джерело: ЄДРСР 109464574
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку