open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 159/875/23

Провадження № 3/159/437/23

КОВЕЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

20 лютого 2023 року м. Ковель

Суддя Ковельського міськрайонного суду Волинської області Денисюк Т.В, вивчивши матеріали справи, які надійшли від військової частини НОМЕР_1 Міністерства оборони України про притягнення до адміністративної відповідальності

ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , військовослужбовця, який проживає за адресою: АДРЕСА_1 ,

за вчинення правопорушення, передбаченого ч.3 ст.172 КУпАП,

в с т а н о в и в :

Командиром військової частини НОМЕР_1 Міністерства оборони України 12.02.2023 складений протокол щодо ОСОБА_1 за ч.3 ст.172 КУпАП і скерований суду для прийняття рішення в порядку чинного законодавства.

Відповідно до ст.278 КУпАП в ході підготовки до розгляду справи про адміністративне правопорушення перевіряється, зокрема, чи правильно складений протокол та інші матеріали справи про адмінправопорушення, чи витребувані необхідні додаткові матеріали та інше, а згідно ст.280 КУпАП, орган (посадова особа) при розгляді справи про адмінправопорушення зобов`язана з`ясовувати усі обставини, що мають значення для правильного вирішення справи.

Протокол про адміністративне правопорушення є одним із видів доказів (ст.251 КУпАП).

Відповідно до ст.256 КУпАП у протоколі про адміністративне правопорушення зазначаються: дата і місце його складення, посада, прізвище, ім`я, по батькові особи, яка склала протокол; відомості про особу, яка притягається до адміністративної відповідальності (у разі її виявлення); місце,час вчиненняі сутьадміністративного правопорушення; нормативний акт, який передбачає відповідальність за дане правопорушення; прізвища, адреси свідків і потерпілих, якщо вони є; пояснення особи, яка притягається до адміністративної відповідальності; інші відомості, необхідні для вирішення справи.

В силу статті 283 КУпАП формулювання суті правопорушення повинно бути чітким і конкретним, із зазначенням місця, часу, способу вчинення його, мотивів і форми вини.

У протоколі стосовно ОСОБА_1 не зазначена належним чином норма закону, яка передбачає відповідальність за таке правопорушення (вказано ч.3 ст.172, ст.188-52 КУпАП, тоді як дії особи підпадають під кваліфікацію ч.3 ст.172-20 КУпАП).

Окрім цього, віськовослужбовцем ОСОБА_1 дане правопорушення вчинено «в умовах особливого періоду», проте вказана кваліфікуюча ознака у протоколі не зазначена.

В матеріалах справи також відсутні документи, які б підтверджували, що саме у військовій частині НОМЕР_1 ОСОБА_1 проходить військову службу.

Без усунення вищезгаданих невідповідностей суд позбавлений можливості прийняти законне та обґрунтоване рішення у справі.

Керуючись статтями 256,278,280 КУпАП, суддя

П О С Т А Н О В И В :

Адміністративну справу про притягнення ОСОБА_1 до адміністративної відповідальності, передбаченої ч.3 ст.172 КУпАП, - повернути командиру військової частини НОМЕР_1 Міністерства оборони України, - для належного оформлення у відповідності до чинного законодавства.

Постанова оскарженню не підлягає.

СуддяТ. В. Денисюк

Джерело: ЄДРСР 109090617
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку