open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Іванівський районний суд Одеської області

Справа № 499/46/23

Провадження № 2/499/82/23

У Х В А Л А

про участь учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції

20 лютого 2023 року смт Іванівка

Іванівський районний суд Одеської області у складі головуючого судді Кравчука Олександра Олександровича, за участю секретаря судового засідання Скаковець Тетяни Сергіївни, розглянувши у відкритому, судовому засіданні, в залі суду, клопотання у цивільній справі за позовною заявою Акціонерного товариства комерційний банк «ПРИВАТБАНК» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості,

В С Т А Н О В И В:

1.Суть питання, що вирішується ухвалою таке.

18 січня 2023 року Безменко Микита Євгенович (далі - представник) в інтересах Акціонерного товариства комерційний банк «ПРИВАТБАНК» (далі - також позивач) подав до суду позовну заяву до ОСОБА_1 (далі - також відповідач) про стягнення заборгованості, в якій посилається, що відповідач не виконує умови кредитного договору, тому просить стягнути з нього заборгованість у загальному розмірі 71227,71 доларів США та судові витрати в розмірі 39061 гривень 28 копійок (далі - також позовна заява).

16 лютого 2023 року представник відповідача адвокат Клюєва Ірина Станіславівна (далі - також представник відповідача) подала до суду клопотання про проведення судового засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, посилаючись на ускладненість прибуття до суду через введення в Україні воєнного стану (далі - також клопотання).

Суд вирішує питання щодо проведення судового засідання в режимі відеоконференції.

2. Мотиви, з яких суд дійшов висновків, і закону, яким керувався суд, постановляючи ухвалу такі.

Учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою. Учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-комунікаційну систему та/або положень, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів) (частина 1, 3 статті 212 Цивільного процесуального кодексу України, далі - також ЦПК).

Президент України Указом від 24 лютого 2022 року №64/2022 ввів в Україні воєнний стан із 05 години 30 хвилин 24 лютого 2022 року строком на 30 діб.

Президент України Указом від 14 лютого 2023 року №58/2023, продовжив в Україні строк дії воєнного стану із 05 години 30 хвилин 19 лютого 2022 року строком на 90 діб.

Суд констатує, що цивільним процесуальним законодавством регламентовано право учасника цивільного процесу на участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Тому, враховуючи продовження строку дії воєнного стану в Україні та наявність у суді технічної можливості проведення судового засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів, для забезпечення оперативності судового розгляду справи, суд вважає можливим провести судове засідання за допомогою системи "EasyCon".

3. Висновок суду такий.

За таких обставин, суд доходить висновку про необхідність задоволення клопотання представника відповідача та проведення судового розгляду режимі відеоконференції.

Керуючись статтями 212, 260, 261 ЦПК, суд,

П О С Т А Н О В И В:

1. Клопотання представника відповідача - задовольнити.

2. Розгляд цивільної справи за позовною заявою Акціонерного товариства комерційний банк «ПРИВАТБАНК» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості,, о 10 годині 00 хвилин 27 лютого 2023 року провести в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за допомогою системи "EasyCon" з використанням власних технічних засобів представника відповідача ОСОБА_1 - Клюєвою Іриною Станіславівною (електронна адреса - ІНФОРМАЦІЯ_1 ).

3. Роз`яснити представнику відповідача, що відповідно до частини 5 статті 212 ЦПК, ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

4. Копію ухвали направити учасникам справи.

5. Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

СуддяОлександр КРАВЧУК

Джерело: ЄДРСР 109074444
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку