open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 317/3658/21

Провадження № 2/317/48/2023

Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К РА Ї Н И

15 лютого 2023 року м. Запоріжжя

Запорізький районний суд Запорізької області у складі:

головуючого судді ТкаченкоМ.О.,

за участю секретаря судового засідання Захаренко А.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в порядку спрощеного позовного провадження цивільну справу за позовом акціонерного товариства «Оператор газорозподільної системи «Запоріжгаз» до ОСОБА_1 про стягнення вартості донарахованого (необлікованого) об`єму природного газу,

В С Т А Н О В И В:

У листопаді 2021 року до Запорізького районного суду Запорізької області надійшов позов АТ «Оператор газорозподільної системи «Запоріжгаз» до ОСОБА_1 про стягнення вартості донарахованого (необлікованого) об`єму природно.

Позовні вимоги обґрунтовано тим, що 18.01.2020 працівниками АТ «Запоріжгаз» на об`єкті споживання відповідача, який знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , під час огляду вузла обліку газу, виявлено факт несанкціонованого втручання в роботу засобу вимірювальної техніки; позаштатний режим роботи ЗВТ.

За фактом виявлених порушень працівниками Оператора ГРМ складено акт про порушення №374 від 18.01.2020. Акт у порядку визначеному Кодексом газорозподільних систем підписано працівниками АТ «Запоріжгаз» та споживачем без зауважень.

18.01.2020 лічильник демонтовано для проведення його експертизи, про що складено протокол №000374 про направлення засобу вимірювальної техніки на експертизу. У присутності споживача після зняття ЗВТ упаковано в пакет з поліетилену, який опломбовано пломбою Оператора ГРМ з унікальним номером С46744937.

Факт доставки, в належному стані, демонтованого ЗВТ для проведення експертизи підтверджується актом експертизи лічильника газу №0099 від 27.01.2020.

За результатами проведеної експертизи, виявлено несанкціоноване втручання в роботу ЗВТ прихованими заходами: пошкодження конструктивних елементів вихідного патрубка лічильника в вихідному патрубку лічильника наявний сторонній отвір (створений шляхом термічного прожигу), внаслідок чого об`єм газу, що проходить через лічильник не обліковується або обліковується частково (не в повному обсязі). Позаштатний режим роботи ЗВТ (відсутність зміни показань при фактичній витраті). Лічильник не придатний до подальшої експлуатації, підлягає заміні. Лічильник упаковано в пакет, опломбовано пломбою №С54333658.

Зазначене також підтверджується висновками ДП «Запоріжжястандартметрологія», викладеними у п. 2.3 акту експертизи №0099 від 27.01.2020, відповідно до яких складено наступні висновки: Qmin: - 100%; 0,2 Qmax: -8,96%; Qmax: -2,50%.

Відповідно до технічних характеристик лічильника газу типорозміру G4 визначено наступні показники: Qmax м3/год 6,0; Q пот. м3/год 4,0; Qmin м3/год 0,004. Межі основної відносної похибки виміру в діапазоні об`ємних витрат % становить Qmin від +3 до -6; Qmax від +3 до 3.

Крім того, Запорізьким науково-виробничим центром стандартизації, метрології та сертифікації видано протокол повірки №99 від 27.01.2020 року та довідку про непридатність законодавчо врегульованого засобу вимірювальної техніки G-4, заводський №U01107083 не відповідає п. 6.9.1 Р50-071-98 Метрологія. Лічильники газу побутові. Методи та засоби повірки.

За результатами розгляду акту про порушення №374 від 18.01.2020 на засіданні комісії 07.02.2020, у присутності представника НКРЕКП та у присутності споживача, було прийнято рішення про часткове задоволення акту в частині несанкціонованого втручання в ЗВТ, що оформлено протоколом засідання комісії №259, та здійснено розрахунок необлікованого (донарахованого) об`єму природного газу за період з 18.01.2019 по 17.01.2020 з урахуванням усіх газових приладів, опалювальної площі та зареєстрованих осіб.

Оскільки відповідачем у добровільному порядку борг не сплачено, АТ «Запоріжгаз» просить суд стягнути з ОСОБА_1 вартість донарахованого необлікованого об`єму та обсягу природного газу у сумі 100552 грн, а також понесені позивачем судові витрати.

Ухвалою суду від 19.11.2021 прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження по справі за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) сторін.

Від ОСОБА_1 надійшов відзив на позовну заяву, в якому вона вказує, що втручання у роботу лічильника не було, огляди контролером відбувалися регулярно, без жодних зауважень. 27.01.2020 присутність відповідачки на експертизі лічильника зафіксована не була. Позивачем надана недостовірна інформація щодо періоду начебто «несанкціонованого втручання», яке відповідачка категорично заперечує, оскільки доказів можливості доступу до внутрішньої частини лічильника без пошкодження охоронної пломби позивачем не було надано, не було доведено належними доказами факту втручання нею у лічильник, а тому здійснене нарахування необлікованого (донарахованого) об`єму природного газу згідно із главою 4 розділу ХІ Кодексу ГРС є безпідставними.

Учасники справи в судове засідання, призначене на 15 лютого 2023 року не з`явилися, про дату, час та місце розгляду справи повідомлені належним чином.

У матеріалах справи міститься заява представника позивача про розгляд справи за його відсутності.

Відповідачка ОСОБА_1 за допомогою електронної форми звернення громадян направила до суду заяву про перенесення судового засідання на обґрунтовано тривалий час, оскільки була змушена виїхати з України у зв`язку із війною. Разом із тим у вказаній заяві ОСОБА_1 зазначає, що нею був наданий відзив на позовну заяву та всі докази, зазначає, що не бачить сенсу розгляду цієї справи.

Суд дійшов висновку про відсутність поважних причин відкладення розгляду справи, залишивши без задоволення заяву відповідача про відкладення розгляду справи, оскільки справа перебуває у провадженні суду з листопада 2021 року та неодноразово відкладалася за клопотаннями відповідачки, обґрунтованими воєнним станом та неможливістю її безпосередньої участі у судових засіданнях, проте жодного разу відповідачка не виявила бажання скористатись правом прийняти участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів в порядку, передбаченому ст. 212 ЦПК України. Крім того, судом взято до уваги письмові пояснення відповідачки про те, що всі заперечення та докази надані нею суду.

Положеннями ст.129 Конституції України, ст.2 ЦПК України, передбачено, що одним із завдань судочинства є своєчасний розгляд справи, що відповідає положенням ст.6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, згідно з якою кожен має право на справедливий розгляд його справи упродовж розумного строку незалежним і безстороннім судом.

За положеннями ст.10 Закону України «Про правовий режим воєнного стану» у період воєнного стану не можуть бути припинені серед іншого повноваження судів. В умовах правового режиму воєнного стану суди, органи та установи системи правосуддя діють виключно на підставі, в межах повноважень та в спосіб, визначені Конституцією України та законами України.

Згідно із ст. 12-2 Закону України «Про правовий режим воєнного стану» повноваження судів, органів та установ системи правосуддя, передбачені Конституцією України, в умовах правового режиму воєнного стану не можуть бути обмежені.

Відкладення розгляду справи є правом та прерогативою суду. Якщо учасники справи не з`явилися в судове засідання, а суд вважає, що наявних у справі матеріалів достатньо для розгляду справи та ухвалення законного і обґрунтованого рішення, не відкладаючи розгляду справи, він може вирішити спір по суті. Основною умовою відкладення розгляду справи є не відсутність у судовому засіданні сторін, а неможливість вирішення спору у відповідному судовому засіданні.

Враховуючи наведене, з метою дотримання строків розгляду справи, суд дійшов висновку про можливість розгляду справи у судовому засіданні 15 лютого 2023 року у відсутності представника позивача та відповідачки, належним чином повідомлених про розгляд справи, що в розумінні вимог ч. 3 ст.223 ЦПК України не є перешкодою розгляду справи.

Відповідно до ч. 2 ст. 247 ЦПК України у разі неявки в судове засідання всіх учасників справи чи в разі якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Дослідивши матеріали справи суд дійшов наступних висновків.

Відповідно до положень ч.1 ст. 12 Закону України «Про ринок природного газу» - постачання природного газу здійснюється відповідно до договору, за яким постачальник зобов`язується поставити споживачеві природний газ належної якості та кількості у порядку передбаченому договором, а споживач зобов`язується оплатити вартість прийнятого природного газу в розмірі, строки та порядку, передбачених договором.

Правовідносини між газопостачальними підприємствами, газорозподільними підприємствами та фізичними особами (населенням) споживачами газу регулюються ст. 714 ЦК України, Кодексом газорозподільних систем, затвердженим постановою НКРЕККП від 30.09.2015 №2494; Правилами постачання природного газу, затвердженими постановою НКРЕКП від 30.09.2015 №2496 та зареєстрованими в Міністерстві юстиції України 06.11.2015 за №1382/27827.

Судом встановлено, що ОСОБА_1 є абонентом та споживачем природного газу і споживачем послуг АТ «Запоріжгаз» за адресою: АДРЕСА_1 , що сторонами не заперечується.

За вказаною адресою встановлено після повірки та опломбовано лічильник Gallus G4, заводський номер 01107083, рік випуску 2005, пломба № С19779382/7053087, що підтверджується копією акта №14212 встановлення побутового лічильника газу після повірки від 30.03.2015, який підписаний споживачем (а.с.19).

Згідно з п. 2 глави 6 розділу Х Кодексу газорозподільних систем протягом експлуатації комерційного ВОГ та його складових Оператор ГРМ та споживач (суміжний суб`єкт ринку природного газу) проводять такі спільні дії:

контрольне зняття показань ЗВТ (лічильника газу);

перевірку комерційного ВОГ та його складових відповідно до вимог цього Кодексу, зокрема контрольний огляд вузла обліку;

монтаж/демонтаж ЗВТ на повірку (періодичну, позачергову, експертну), експертизу та/або ремонт.

Відповідно до п. 4 глави 6 розділу Х Кодексу газорозподільних систем за збереження і цілісність комерційних та дублюючих ВОГ та пломб (відбитків їх тавр) відповідає власник (користувач), на території або у приміщенні якого вони встановлені, що має бути зафіксовано у відповідному акті про пломбування.

Відповідно до приписів п. 4 глави 1 розділу І Кодексу газорозподільних систем несанкціоноване втручання в роботу ЗВТ/лічильника газу втручання в роботу або конструкцію чи складові комерційного вузла обліку (зокрема лічильника газу), у тому числі шляхом їх підробки, пошкодження чи пошкодження на них пломб, впливу дії спрямованого постійного магнітного поля або зміни конфігурації даних обчислювача / коректора об`єму газу (первинного програмування чи протоколу параметризації), внаслідок чого витрата (споживання) природного газу не обліковується (обліковується частково чи з порушенням законодавства), та інші дії, що призводять до викривлення даних обліку природного газу.

Згідно із змістом п. 5 п. 7 глави 9 розділу Х Кодексу газорозподільних систем у разі виявлення під час перевірки комерційного ВОГ чи його складових або контрольного огляду вузла обліку ознак несанкціонованого втручання в роботу ЗВТ представник Оператора ГРМ на місці перевірки складає у порядку, визначеному цим Кодексом, акт про порушення.

З акту про порушення від 18.01.2020 №374 вбачається, що за адресою: АДРЕСА_1 , працівниками Оператора ГРМ було встановлено порушення Кодексу газорозподільних систем: несанкціоноване втручання в роботу ЗВТ, а також позаштатний режим роботи ЗВТ,. Акт підписаний споживачем ОСОБА_1 без зауважень (а.с.20-21).

18.01.2020 за вищевказаною адресою представниками оператора ГРМ демонтовано прилад обліку природного газу лічильник Gallus G4, заводський номер 01107083, про що складено протокол №000371 направлення засобу вимірювальної техніки на експертизу від 18.01.2020 року, який підписано споживачем без застережень та зауважень.

У порядку п. 4 глави 11 розділу X Кодексу газорозподільних систем після зняття лічильника в присутності споживача ЗВТ упаковано в пакет з поліетилену, яким опломбовано пломбою Оператора ГРМ з унікальним номером С46744937. При цьому представником Оператора ГРМ, в протоколі про направлення засобу вимірювальної техніки на експертизу визначено: адреса проведення експертизи; сторону, яка відповідає за доставку ЗВТ визначено оператора ГРМ; дату та час експертизи 27.01.2020 року 09 год 30 хв. (а.с.22).

Факт доставки, в належному стані, демонтованого ЗВТ для проведення експертизи підтверджується актом експертизи лічильника газу №0099 від 27.01.2020, де зазначено про цілісність пломби на упаковці (а.с.23).

Згідно із вказаним актом експертизи лічильника газу №0099 від 27.01.2020, за результатами експертизи виявлено несанкціоноване втручання в роботу ЗВТ прихованими засобами: пошкодження конструктивних елементів вихідного патрубка лічильника в вихідному патрубку лічильника наявний сторонній отвір (створений шляхом термічного прожига), внаслідок чого об`єм газу, що проходить через лічильник не обліковується або обліковується частково (не в повному обсязі). Позаштатний режим роботи ЗВТ (відсутність зміни показань при фактичній витраті). Лічильник не придатний до подальшої експлуатації, підлягає заміні. Лічильник упаковано в пакет, опломбовано пломбою №С54333658. Зазначений акт складено за відсутності споживача (а.с.23).

Відповідно до п. 4 глави 6 розділу X Кодексу ГРС за збереження і цілісність комерційних та дублюючих ВОГ та пломб (відбитків їх тавр) відповідає власник (користувач), на території або у приміщенні якого вони встановлені.

Відповідно до пункту 2, 3 частини 2 статті 7 Закону України «Про житлово-комунальні послуги» індивідуальний споживач зобов`язаний своєчасно вживати заходів до усунення виявлених неполадок, пов`язаних з отриманням житлово-комунальних послуг, що виникли з його вини; забезпечувати цілісність обладнання приладів (вузлів) обліку комунальних послуг відповідно до умов договору та не втручатися в їхню роботу.

Згідно з пунктом 3 частини 2, частини 3 статті 13 Закону України «Про ринок природного газу» споживач зобов`язаний, зокрема, не допускати несанкціонованого відбору природного газу. У разі порушення або невиконання своїх обов`язків споживач несе відповідальність згідно із законом. Суб`єкти ринку природного газу, які порушили законодавство, що регулює функціонування ринку природного газу, несуть відповідальність згідно із законом.

З огляду на матеріали справи та вимоги законодавства, в діях споживача природного газу, на якого покладено обов`язок збереження цілісності засобу вимірювальної техніки, наявні ознаки несанкціонованого втручання в роботу лічильника газу, що призвело до необлікованого споживання природного газу.

Згідно з п. 8 розділу 5 глави ХІ Кодексу ГРС акт про порушення має бути розглянутим комісією з розгляду актів про оператора ГРМ, яка визначає його правомірність та приймає щодо них відповідне рішення.

Відповідно до п. 11 розділу 5 глави ХІ Кодексу ГРС за результатами розгляду акта про порушення на засіданні комісії може бути прийнято рішення про його задоволення (повністю або частково), або необхідність додаткового обстеження чи перевірки, або додаткових пояснень тощо, або скасування акта про порушення.

При задоволенні комісією акту про порушення складається акт-розрахунок необлікованого (донарахованого) об`єму та обсягу природного газу і його вартості.

При складанні акту-розрахунку вартості необлікованих (донарахованих) обсягів природного газу враховується таке: 1) розрахований відповідно до вимог цього розділу необлікований (донарахований) об`єм природного газу, що припадає на період до 01 числа місяця, в якому прийнято рішення комісії щодо задоволення акта про порушення (тобто до закритого балансового періоду), не потребує коригування (включення до) закритих періодів, а його вартість в повному обсязі має бути компенсована споживачем (несанкціонованим споживачем) оператору ГРМ. При цьому вартість природного газу визначається за цінами закупівлі природного газу оператором ГРМ протягом періоду необлікованого природного газу; 2) розрахований відповідно до вимог цього розділу необлікований (донарахований) об`єм природного газу, що припадає на період після 01-го числа місяця, в якому прийнято рішення комісії щодо задоволення акта про порушення, включається в баланс поточного календарного місяця за загальними правилами і вважається об`ємом постачання природного газу споживачу його діючим постачальником. Виключенням є об`єм природного газу, нарахований несанкціонованому споживачу та споживачу, у якого відсутній постачальник, вартість якого має бути компенсована оператору ГРМ за цінами закупівлі ним природного газу в поточному календарному місяці.

Відповідно до абзацу 2 пункту 12 глави 5 розділу ХI Кодексу ГРС вартість необлікованого (донарахованого) об`єму природного газу, яка пред`являється до сплати споживачу (несанкціонованому споживачу) в результаті задоволення акту про порушення, зазначається в окремому рахунку Оператора ГРМ, який надається під особистий підпис споживача (несанкціонованого споживача) або надається йому рекомендованим поштовим відправленням разом із супровідним листом, що оформляється у довільній формі.

Протоколом №259 засідання комісії з розгляду актів про порушення АТ «Запоріжгаз» від 07.02.2020, комісією, за участю споживача, розглянуто акт про порушення №374 від 18.01.2020 щодо споживача ОСОБА_1 , прийнято рішення про його часткове задоволення, в частині несанкціонованого втручання в ЗВТ (а.с.26-27).

На виконання вказаного протоколу №259 складено акт-розрахунок необлікованого (донарахованого) об`єму та обсягу природного газу і його вартості за період з 18.01.2019 по 17.01.2020 (а.с.34-36).

Посилання відповідачки на те, що позивачем під час здійснення розрахунку не було враховано контрольний огляд та опломбування лічильника 14.08.2019, що підтверджується актом №0600310685 від 14.08.2019, не беруться судом до уваги з огляду на наступне.

Відповідно до абз. 1, 3 п. 1 глави 3 розділу XI Кодексу, у разі виявлення Оператором ГРМ несанкціонованого газопроводу або несанкціонованого втручання в роботу лічильника газу розрахунок об`єму необлікованого природного газу здійснюється за граничними об`ємами споживання природного газу населенням (додаток 19 цього Кодексу) з урахуванням усіх газових приладів і пристроїв споживача (фізичної особи) за період з дня останнього контрольного зняття показань лічильника (контрольного огляду вузла обліку або його перевірки) до дня виявлення порушення (але не більше ніж за 6 місяців) та з урахуванням строку на його усунення.

Якщо несанкціоноване втручання в роботу лічильника газу здійснено шляхом прихованих заходів, початок періоду, за який визначається об`єм необлікованого природного газу, визначається з дня встановлення лічильника газу та/або пломби, які виявились пошкодженими (їх встановлення повинно підтверджуватися відповідним актом про їх встановлення), але не більше 12 місяців.

Згідно із актом №0600310685 від 14.08.2019 дійсно було здійснено переопломбування лічильника газу, підставою якого зазначено: «не належним чином» (а.с.68).

Разом із тим, оскільки донарахування проводилось у зв`язку із несанкціонованим втручанням в роботу ЗВТ, а не пошкодженням пломби, то, у відповідності до вказаної норми Кодексу ГРС початок періоду визначається з дня встановлення лічильника газу, але не більше 12 місяців.

Відповідно до акту №14212 встановлення побутового лічильника газу після повірки за адресою споживача було здійснено 30.03.2015, отже розрахунок необлікованого (донарахованого) об`єму та обсягу природного газу і його вартості було визначене за період 12 місяців, а саме з 18.01.2019 по 17.01.2020.

Таким чином, відповідачкою не спростована вартість необлікованого (донарахованого) об`єму природного газу, розрахована позивачем.

Листом АТ «Запоріжгаз» від 10.04.2020 ОСОБА_1 повідомлено про те, що рішенням комісії було проведено перерахунок (донарахування) об`ємів (обсягів) природного газу за період з 18.01.2019 по 17.01.2020 на суму 100552,54 грн. З зазначеною вимогою про сплату вартості необлікованого об`єму природного газу у сумі 100552,54 грн споживачу також надіслано акт-розрахунок необлікованого (донарахованого) об`єму (обсягу) природного газу та рахунок на оплату необлікованого (донарахованого) об`єму природного газу (а.с.28-33).

До теперішнього часу відповідачкою необлікований (донарахований) об`єм природного газу не відшкодований позивачу, у зв`язку з чим останній звернувся до суду із зазначеним позовом.

Таким чином, виявлення факту несанкціонованого втручання в роботу лічильника прихованими заходами підтверджено актом експертизи лічильника №0099 від 27.01.2020 та не спростовано споживачем під час судового розгляду в суді, оскільки не надано таких доказів у передбаченому процесуальним законом порядку.

Відповідно до ч. 3, ч. 4 ст. 13 ЦПК України, кожна сторона повинна довести обставини, які мають значення для справи і на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Кожна сторона несе ризик настання наслідків, пов`язаних із вчиненням чи невчиненням нею процесуальних дій.

Відповідно до ч. 6 ст. 81 ЦПК України доказування не може ґрунтуватися на припущеннях.

Відповідно до положень статті 89 ЦПК України суд оцінює докази за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на всебічному, повному, об`єктивному та безпосередньому дослідженні наявних у справі доказів.

Жодні докази не мають для суду заздалегідь встановленої сили. Суд оцінює належність, допустимість, достовірність кожного доказу окремо, а також достатність і взаємний зв`язок доказів у їх сукупності.

Суд надає оцінку як зібраним у справі доказам в цілому, так і кожному доказу (групі однотипних доказів), який міститься у справі, мотивує відхилення або врахування кожного доказу (групи доказів).

Європейський суд з прав людини неодноразово наголошував, що згідно з його усталеною практикою, яка відображає принцип, пов`язаний з належним здійсненням правосуддя, у рішеннях судів та інших органів з вирішення спорів мають бути належним чином зазначені підстави, на яких вони ґрунтуються. Хоча пункт 1 статті 6 Конвенції зобов`язує суди обґрунтовувати свої рішення, його не можна тлумачити як такий, що вимагає детальної відповіді на кожен аргумент. Міра, до якої суд має виконати обов`язок щодо обґрунтування рішення, може бути різною залежно від характеру рішення (справа Руїс Торіха проти Іспанії).

З огляду на встановлені судом обставини при розгляді справи, а саме те, що ОСОБА_2 допустив несанкціоноване втручання в роботу ЗВТ прихованими заходами, в добровільному порядку не сплатив рахунок вартості необлікованого об`єму природного газу, позовні вимоги підлягають задоволенню в повному обсязі.

Відповідно до вимог ст.141 ЦПК України з відповідачки на користь позивача підлягає стягненню судовий збір в сумі 2270 грн., сплачений ним при подачі позову (а.с.7).

Керуючись ст. 12, 13, 76, 81, 89, 258, 259, 263-265, 268, 352,354-355ЦПК України,

У Х В А Л И В:

Позов акціонерного товариства «Оператор газорозподільної системи «Запоріжгаз» до ОСОБА_1 про стягнення вартості донарахованого (необлікованого) об`єму природного газу - задовольнити.

Стягнути з ОСОБА_1 на користь акціонерного товариства «Оператор газорозподільної системи «Запоріжгаз» вартість донарахованого (необлікованого) об`єму та обсягу природного газу у розмірі 100552 грн 54 коп (сто тисяч п`ятсот п`ятдесят дві гривні 54 копійки).

Стягнути з ОСОБА_1 на користь акціонерного товариства «Оператор газорозподільної системи «Запоріжгаз» судовий збір у розмірі 2270 грн (дві тисячі двісті сімдесят гривень 00 коп.).

Рішення суду може бути оскаржене протягом тридцяти днів з дня його проголошення шляхом подачі апеляційної скарги безпосередньо до Запорізького апеляційного суду.

Учасник справи, якому повне рішення суду не було вручено у день його проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження на рішення суду - якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Повне ім`я (найменування) учасників справи:

Позивач: акціонерного товариства «Оператор газорозподільної системи «Запоріжгаз», адреса зареєстрованого місцезнаходження: 69035, м. Запоріжжя, вул. Заводська, буд. 7, ЄДРПОУ 03345716.

Відповідач: ОСОБА_1 , адреса зареєстрованого місця проживання: АДРЕСА_2 , РНОКПП НОМЕР_1 .

Суддя М.О.Ткаченко

Джерело: ЄДРСР 108988773
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку