open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Єдиний державний реєстр судових рішень

ВИРОК

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 496/3231/22

Номер провадження 1-кп/495/13/2023

14 лютого 2023 рокум. Білгород-Дністровський

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області у складі:

головуючого одноособово судді ОСОБА_1

при секретарі ОСОБА_2

розглянувши у підготовчому судовому засіданні у залі суду м. Білгород-Дністровського кримінальне провадження внесеного в ЄРДР № 12022162250000346 за обвинуваченням:

ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ,уродженця містаЯловень Республіки Молдова, громадянина Республіки Молдови, з середньоюосвітою,не одруженого,не працюючого,раніше несудимого, проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 ,

у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 332 ч. 2 КК України,

сторони кримінального провадження:

прокурор Біляївської окружної прокуратури ОСОБА_4

обвинувачений ОСОБА_5

захисник ОСОБА_6 в інтересах обвинуваченого

ВСТАНОВИВ:

Обвинувачений ОСОБА_5 скоїв кримінальне правопорушення при наступних обставинах:

Так, відповідно до ст. 68 Конституції України, кожен зобов`язаний неухильно додержуватися Конституції України та законів України. Незнання законів не звільняє від юридичної відповідальності.

Відповідно до ст. 1 Закону України від 04.11.1991 № 1777-XII «Про державний кордон України» (далі Закон № 1777-XII) де зазначено, що Державний кордон України є лінія і вертикальна поверхня, що проходить по цій лінії, які визначають межі території України - суші, вод, надр, повітряного простору.

Згідно ст. 3 Закону № 1777-XII державний кордон України, якщо інше не передбачено міжнародними договорами України, встановлюється:

1) на суші - по характерних точках і лініях рельєфу або ясно видимих орієнтирах;

2) на морі - по зовнішній межі територіального моря України;

3) на судноплавних річках по середині головного фарватеру або тальвегу річки; на несудноплавних річках (ручаях) по їх середині або по середині головного рукава річки; на озерах та інших водоймах - по прямій лінії, що з`єднує виходи державного кордону України до берегів озера або іншої водойми. Державний кордон України, що проходить по річці (ручаю), озеру чи іншій водоймі, не переміщується як при зміні обрису їх берегів або рівня води, так і при відхиленні русла річки (ручаю) в той чи інший бік;

4) на водосховищах гідровузлів та інших штучних водоймах відповідно до лінії державного кордону України, яка проходила на місцевості до їх заповнення;

5) на залізничних і автодорожніх мостах, греблях та інших спорудах, що проходять через прикордонні ділянки судноплавних і несудноплавних річок (ручаїв), - по середині цих споруд або по їх технологічній осі, незалежно від проходження державного кордону України на воді».

Також, у відповідності до ст. 5 цього Закону № 1777-XII до територіального моря України належать прибережні морські води шириною 12 морських миль, відлічуваних від лінії найбільшого відпливу як на материку, так і на островах, що належать Україні, або від прямих вихідних ліній, які з`єднують відповідні точки. Географічні координати цих точок затверджуються в порядку, який встановлюється Кабінетом Міністрів України. В окремих випадках інша ширина територіального моря України може встановлюватись міжнародними договорами України, а при відсутності договорів відповідно до загальновизнаних принципів і норм міжнародного права».

Відповідно до ст. 9 Закону № 1777-XII, перетинання державного кордону України здійснюється на шляхах сполучення через державний кордонз додержанням встановленого порядку.

Залізничне, автомобільне, морське, річкове, поромне, повітряне та пішохідне сполучення через державний кордон України здійснюється в пунктах пропуску, що встановлюються Кабінетом Міністрів України відповідно до законодавства і міжнародних договорів України, а також поза пунктами пропуску через державний кордон України у випадках, визначених законодавством.

Пункт пропуску через державний кордон України це спеціально виділена територія на залізничних та автомобільних станціях, у морських і річкових портах, аеропортах (аеродромах) з комплексом будівель, споруд і технічних засобів, де здійснюються прикордонний, митний та інші види контролю і пропуск через державний кордон осіб, транспортних засобів, вантажів та іншого майна.

Морські та річкові невійськові судна і військові кораблі перетинають державний кордон України відповідно до цього Закону, інших актів законодавства, а також правил, що видаються уповноваженими на те державними органами України і публікуються в установленому порядку.

Іноземні невійськові судна і військові кораблі, які зайшли в територіальне море або внутрішні води України з порушенням встановлених правил заходження в ці води, є порушниками режиму державного кордону (порушниками державного кордону України). Іноземні підводні човни та інші підводні транспортні засоби є порушниками державного кордону України і в тих випадках, коли вони перетинають державний кордон України в підводному положенні або перебувають у цьому положенні під час плавання та перебування в територіальному морі та внутрішніх водах України.

Повітряні судна перетинають державний кордон України у спеціально виділених повітряних коридорах відповідно до цього Закону, інших актів законодавства, а також правил, що видаються уповноваженими на те державними органами України і публікуються в установленому порядку. Переліт державного кордону України поза повітряними коридорами допускається тільки з дозволу уповноважених на те державних органів України.

Порушниками порядку перетинання державного кордону України у повітряному просторі (порушниками державного кордону України) є повітряні судна та інші літальні апарати, що перетнули державний кордон України без відповідного дозволу компетентних органів України або вчинили інші порушення правил перельоту через державний кордон України.

Порушенням державного кордону України є також перетинання його будь-якими технічними або іншими засобами без відповідного на те дозволу чи з порушенням встановленого порядку.

Не є порушеннями правил перетинання державного кордону України вимушене перетинання державного кордону особами, транспортними засобами на суші, заходження іноземних невійськових суден і військових кораблів у територіальне море та внутрішні води України, вимушений вліт повітряних суден та інших літальних апаратів, вчинені в стані крайньої необхідності, а також за інших вимушених обставин.

Також, у відповідності до ст. 11 вказаного Закону № 1777-XII, де зазначено, що особи, транспортні засоби, вантажі та інше майно, що перетинають державний кордон України, підлягають прикордонному і митному контролю. У відповідних випадках здійснюється також санітарно-карантинний, ветеринарний і фітосанітарний контроль, контроль за вивезенням з території України культурних цінностей та інший контроль. Контроль організується і здійснюється у встановленому актами законодавства України порядку.

Згідно ч. 1 ст. 2 Закону України від 05.11.2009 № 1710-VI «Про прикордонний контроль» (далі Закон № 1710-VI), прикордонний контроль державний контроль, що здійснюється Державною прикордонною службою України, який включає комплекс дій і систему заходів, спрямованих на встановлення законних підстав для перетинання державного кордону особами, транспортними засобами і переміщення через нього вантажів.

Відповідно доч.1ст.5Закону №1710-VI,прикордонний контрольі пропускчерез державнийкордон осіб,транспортних засобівта вантажівздійснюються: 1)у пунктахпропуску черездержавний кордон;2)поза пунктамипропуску увипадках,передбачених частиноютретьою цієїстатті; 3) на території суміжних держав у порядку, передбаченому статтею 26 цього Закону.

Перетинання особами, транспортними засобами державного кордону і переміщення через нього вантажів здійснюються у пунктах пропуску через державний кордон протягом часу роботи такого пункту. Час роботи пункту пропуску через державний кордон, який не працює цілодобово, зазначається на інформаційному стенді перед в`їздом до нього.

Пропуск через державний кордон може здійснюватися поза пунктами пропуску через державний кордон або в пунктах пропуску в неробочий час у разі:

1) прибуття яхти до порту чи відходу яхти з порту у порядку, встановленому частиною четвертою статті 20 цього Закону;

2) прибережного рибальства;

3) плавання річкових і морських суден внутрішніми водними шляхами;

4) сходження на берег екіпажу судна для перебування на території населеного пункту, в якому розташований порт;

5) виникнення особливих потреб гуманітарного характеру особи або групи осіб за умови відсутності загроз національній безпеці України;

6) виникнення невідкладних обставин, пов`язаних з ліквідацією надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру та їх наслідків, загрози життю, за умови відсутності загроз національній безпеці України.

Крім того, у зв`язку з військовою агресією Російської Федерації проти України, на підставі пропозиції Ради національної безпеки і оборони України, відповідно до п. 20 ч. 1 ст. 106 Конституції України, Закону України «Про правовий режим воєнного стану», Указом Президента України від 24.02.2022 № 64/2022 в Україні введено воєнний стан із 05 години 30 хвилин 24 лютого 2022 року строком на 30 діб. Термін дії воєнного стану в подальшому продовжено на 30 днів указами Президента України від 14.03.2022 № 133/2022 та від 18.04.2022 № 259/2022, які затверджено Верховною Радою України відповідними Законами України «Про затвердження Указу Президента «Про продовження строку дії воєнного стану в Україні».

Так, відповідно до п. 2 Указу Президента України від 24.02.2022 № 64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні» Військовому командуванню (Генеральному штабу Збройних Сил України, ІНФОРМАЦІЯ_2 , командуванням видів, окремих родів військ (сил) Збройних Сил України, управлінням оперативних командувань, командирам військових з`єднань, частин Збройних Сил України, Державної прикордонної служби України, Державної спеціальної служби транспорту, Державної служби спеціального зв`язку та захисту інформації України, Національної гвардії України, Служби безпеки України, Служби зовнішньої розвідки України, Управління державної охорони України) разом із Міністерством внутрішніх справ України, іншими органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування запроваджувати та здійснювати передбачені Законом України "Про правовий режим воєнного стану" заходи і повноваження, необхідні для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави.

Крім того, п. 3 вказаного Указу зазначено, що у зв`язку із введенням в Україні воєнного стану тимчасово, на період дії правового режиму воєнного стану, можуть обмежуватися конституційні права і свободи людини і громадянина, передбачені зокрема ст. 33 Конституції України, згідно з якою кожному, хто на законних підставах перебуває на території України, гарантується свобода пересування, вільний вибір місця проживання, право вільно залишати територію України, за винятком обмежень, які встановлюються законом.

Проте, незважаючи на обізнаність з вимогами наведених нормативно-правових актів, обвинувачений ОСОБА_7 всупереч обов`язку неухильного дотримання вказаних актів, усвідомлюючи суспільно небезпечний характер свого діяння, передбачаючи його суспільно небезпечні наслідки у вигляді порушення встановленого порядку перетину державного кордону України і бажаючи їх настання, діючи умисно, став на злочинний шлях і умисно вчинив кримінальне правопорушення за наступних обставин.

На початку червня місяця 2022 року, обвинувачений ОСОБА_7 , знаходячись у невстановленому досудовим розслідуванням місці, діючи за попередньою змовою із невстановленою досудовим розслідуванням особою, матеріли досудового розслідування відносно якої виділено в окреме кримінальне провадження, від якої отримав вказівку, щодо незаконного перевезення громадянина України ОСОБА_8 через державний кордон України до Республіки Молдова. На виконання свого злочинного умислу, невстановлена досудовим розслідуванням особа надала обвинуваченому ОСОБА_3 автомобіль марки «Dacia Lodgy», державний реєстраційний номер Республіки Молдова НОМЕР_1 , білого кольору для перевезення вказаного вище громадянина України та вказала, що перевезення повинно здійснюватися з м. Одеса до Республіки Молдова, через прикордонний пропускний пункт «Маяки». Обвинувачений ОСОБА_7 виконуючи вказівку від невстановленої досудовим розслідуванням особи, матеріли досудового розслідування відносно якої виділено в окреме кримінальне провадження, із застосуванням мобільного телефону розпочав телефонну розмову з ОСОБА_8 , в ході, якої повідомив останньому про те, що він допоможе організувати і здійснити його незаконне переправлення через державний кордон України до Республіки Молдови. Також, обвинувачений ОСОБА_7 , запевнив ОСОБА_8 , що він зможе організувати його незаконне переправлення через державний кордон України, однак з метою визначення більш зручного способу переправлення, обвинувачений ОСОБА_7 визначив місце особистої зустрічі в місті Одеса.

Далі, 08.06.2022 року, обвинувачений ОСОБА_7 прибув до міста Одеса, а саме за адресою місто Одеса, неподалік ТЦ «Грецький», де зустрівся з ОСОБА_8 . Далі, в ході особистої розмови, обвинувачений ОСОБА_7 , продовжуючи реалізацію своїх злочинних дій щодо незаконного переправлення ОСОБА_8 через державний кордон України, повідомив останньому, що він організує його незаконне перевезення через державний кордон України на територію Республіки Молдова шляхом проїзду через прикордонний пропускний пункт «Маяки», з використанням отриманого від невстановленої досудовим розслідуванням особи, матеріли досудового розслідування відносно якої виділено в окреме кримінальне провадження, раніше підготовленого закордонного паспорту громадянина Республіки Молдова на ім`я ОСОБА_9 ( ОСОБА_10 ), серії НОМЕР_2 , який в подальшому обвинувачений ОСОБА_7 , з метою доведення свого умислу до кінця, в ході розмови з ОСОБА_8 , продемонстрував останньому закордонний паспорт громадянина Республіки Молдова на ім`я ОСОБА_9 ( ОСОБА_10 ), серії НОМЕР_2 , та надавав поради та вказівки щодо дій ОСОБА_8 в момент самого перетинання прикордонного пункту пропуску «Маяки» на державному кордоні України, а також інші поради щодо незаконного перетину державного кордону.

Так, 09.06.2022 року приблизно о 19 годині 00 хвилин, обвинувачений ОСОБА_7 , реалізуючи свій злочинний умисел направлений на вчинення ряду дій щодо організації незаконного переправлення ОСОБА_8 через державний кордон України, сприяння його вчиненню порадами та вказівками, а також використанням отриманого від невстановленої досудовим розслідуванням особи, матеріли досудового розслідування відносно якої виділено в окреме кримінальне провадження, раніше підготовленого закордонного паспорту громадянина Республіки Молдова на ім`я ОСОБА_9 ( ОСОБА_10 ), серії НОМЕР_2 , в який було вклеєно фотокартку ОСОБА_8 , рухаючись на наданому невстановленою досудовим розслідуванням особи, матеріли досудового розслідування відносно якої виділено в окреме кримінальне провадження, для сприяння незаконного перетину кордону України автомобілі марки «Dacia Lodgy», реєстраційний номер Республіки Молдова НОМЕР_1 , білого кольору, разом з ОСОБА_8 в якості пасажира, вживаючи заходи конспірації та методів приховування своєї злочинної діяльності, під приводом перевезення гуманітарної допомоги, будучи достовірно обізнаним що за його дії передбачена кримінальна відповідальність у вигляді позбавлення волі, під`їхав до пунктупропуску «Маяки»,що вселі УдобнеОдеського районуОдеської області,з метоюперетину державногокордону ОСОБА_11 ,надав працівникуприкордонної службиУкраїни підробленийпаспорт громадянинаРеспубілки Молдована ім`я ОСОБА_9 ( ОСОБА_10 ), серії НОМЕР_2 , однак його протиправна діяльність припинена співробітниками правоохоронних органів.

Своїми діями обвинувачений ОСОБА_5 вчинив кримінальне правопорушення передбачене ч.2 ст. 332 КК України тобто організація незаконного переправлення особи через державний кордон України, сприяння його вчиненню порадами, вказівками, вчинений за попередньою змовою групою осіб.

29.07.2022 року між обвинуваченим ОСОБА_5 та прокурором Біляївської окружної прокуратури ОСОБА_4 в присутності захисника ОСОБА_6 була укладена угода про визнання винуватості, відповідно до положень якої обвинувачений ОСОБА_5 розкаявся, визнав вину у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. ст. 332 КК України, за обставин, викладених в обвинувальному акті.

Згідно підписаноїугоди сторонипогоджуються напризначення покаранняобвинуваченому ОСОБА_5 за ч.2ст.332КК Україниу виді 5 років позбавлення волі без позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю, згідно ст. 75, 76 КК України звільнити від відбування покарання з випробуванням, встановивши іспитовий строк.

У судовому засіданні обвинувачений ОСОБА_5 , захисник ОСОБА_6 вінтересах обвинуваченого та прокурор ОСОБА_4 підтримали умови угоди та підтвердили добровільність її прийняття.

Розглядаючи питання щодо затвердження угоди про визнання винуватості, суд виходить з наступного.

Згідно з пунктом 2 частини 1 статті 468 КПК України у кримінальному провадженні може бути укладена угода про визнання винуватості, укладена між прокурором та підозрюваним чи обвинуваченим.

Відповідно до частини 4 статті 469 КПК України угода про визнання винуватості між прокурором та обвинуваченим може бути укладена у провадженні щодо кримінальних проступків, злочинів невеликої чи середньої тяжкості, тяжких злочинів, внаслідок яких шкода завдана лише державним чи суспільним інтересам.

Укладення угоди про визнання винуватості у кримінальному провадженні щодо кримінальних правопорушень, внаслідок яких шкода завдана державним чи суспільним інтересам або правам та інтересам окремих осіб, у яких беруть участь потерпілий або потерпілі, не допускається, крім випадків надання всіма потерпілими письмової згоди прокурору на укладення ними угоди.

У судовому засіданні встановлено, що обвинувачений ОСОБА_5 обґрунтовано обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 332 КК України, який відповідно до статті 12 КК України відноситься до категорії тяжких злочинів.

Судом встановлено, що угода про визнання винуватості сторонами укладена добровільно та відповідає вимогам КПК та КК України.

При цьому судом з`ясовано, що обвинувачений ОСОБА_5 цілком розуміє права, визначені п. 1 ч. 4 ст. 474 КПК України, наслідки укладення та затвердження даної угоди, передбачені ч. 2 ст. 473 КПК України, характер обвинувачення, вид покарання, а також інші заходи, які будуть застосовані до нього у разі затвердження угоди судом.

Крім того, враховуючи, що обвинувачений ОСОБА_5 вперше притягається до кримінальної відповідальності, відсутність обтяжуючих обставин при вчиненні злочину, те, що він є громадянином Республіки Молдови, суд вважає можливим не призначати обвинуваченому додаткове покарання у виді позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю.

Узгоджена сторонами угоди міра покарання у виді позбавлення волі на певний строк без позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю, із застосуванням ст. 75, 76 КК України звільнивши від відбування покарання з випробуванням, встановивши іспитовий строк, відповідає загальним правилам призначення кримінальних покарань, встановлених Загальною частиною КК України.

Виходячи з викладеного, суд дійшов до висновку про можливість затвердження угоди про визнання винуватості, укладеної між обвинуваченим ОСОБА_5 та прокурором Біляївської окружної прокуратури ОСОБА_4 в присутності захисника ОСОБА_6 та призначення обвинуваченому узгодженої сторонами міри покарання у виді 5 років позбавлення волі без позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю, згідно ст. 75, 76 КК України звільнити від відбування покарання з випробуванням, встановивши іспитовий строк.

На переконаннясуду, та враховуючи вимоги ч. 2 ст. 50 КК України, відповідно до яких покарання має на меті не тільки кару, а й виправлення засуджених, а також запобігання вчиненню нових злочинів як засудженими, так і іншими особами, призначення такого покарання буде необхідним та достатнім для виправлення обвинуваченого ОСОБА_5 та попередження вчинення ним нових злочинів.

Стягнути з обвинуваченого ОСОБА_5 на корить держави витрати за проведення судової технічноїекспертизи в сумі 1510,24 грн.

Речові докази: технічний паспорт № НОМЕР_3 , на автомобіль «Dacia Logan», державний реєстраційний номер Республіки Молдова НОМЕР_1 ; посвідчення водія видане на ім`я ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_3 № НОМЕР_4 ; мобільний телефон марки «ОРРО» імеі 1: НОМЕР_5 , імеі 2: НОМЕР_6 ; мобільний телефон «Ксіомі» імеі 1: НОМЕР_7 , імеі 2: НОМЕР_8 ; автомобіль марки «Dacia Logan», державний реєстраційний номер Республіки Молдова НОМЕР_1 , білого кольору; паспорт громадянина Молдова на ім`я ОСОБА_7 ( ОСОБА_12 ) серії НОМЕР_9 , які зберігаються в матеріалах кримінального провадження повернути обвинуваченому ОСОБА_3 .

Речові докази: 4 DVD-R з наявними написами «Verbatim» 4,7 GB 120 min 16x» з відеозаписами знятих з камери зовнішнього спостереження встановлених на пункті несення служби прикордонного наряду « ІНФОРМАЦІЯ_4 » під умовною назвою «Маяки»; паспорт громадянина Республіки Молдова на ім`я ОСОБА_9 ( ОСОБА_10 ), серії НОМЕР_2 , які зберігаються в матеріалах кримінального провадження залишити в матеріалах кримінального провадження.

Скасувати арешт на паспорт громадянина Молдова на ім`я ОСОБА_7 ( ОСОБА_12 ) серії НОМЕР_9 , паспорт громадянина Республіки Молдова на ім`я ОСОБА_9 ( ОСОБА_10 ), серії НОМЕР_2 , який накладений на підставі ухвали слідчого судді Біляївського районного суду Одеської області від 15.06.2022 року.

Скасувати арештнаавтомобіль марки «Dacia Logan», державний реєстраційний номер Республіки Молдова НОМЕР_1 , із забороною відчуження, а також на мобільний телефон марки «ОРРО» імеі 1: НОМЕР_5 , імеі 2: НОМЕР_6 та мобільний телефон марки «Ксіомі» імеі 1: НОМЕР_7 , імеі 2: НОМЕР_8 , які були вилучені 09.06.2022 року в період часу з 22:58 год. по 23:43 год. в ході проведення обшуку транспортного засобу марки , «Dacia Logan» державний реєстраційний номер Республіки Молдова НОМЕР_1 ; технічний паспорт № НОМЕР_3 , на автомобіль «Dacia Logan», державний реєстраційний номер Республіки Молдова НОМЕР_1 та посвідчення водія на ім`я ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_3 № НОМЕР_4 , який накладений на підставі ухвали слідчого судді Біляївського районного суду Одеської області від 13.06.2022 року.

Керуючись ст.ст. 314, 368, 369, 372, 374, 376, 392-395, 474-476 КПК України, суд -

УХВАЛИВ:

Затвердити угоду про визнання винуватості, укладену між обвинуваченим ОСОБА_5 та прокурором Біляївської окружної прокуратури ОСОБА_4 в присутності захисника ОСОБА_6 від 29.07.2022 року у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 332 КК України.

ОСОБА_3 визнати винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 332 КК України та на підставі санкції вказаної статті призначити йому покарання у виді 5 років позбавлення волі.

Відповідно до ст. 75 КК України звільнити засудженого ОСОБА_3 від відбування призначеного покарання з випробуванням, встановивши іспитовий строк у 2 роки.

Відповідно до ст. 76 КК України покласти на засудженого ОСОБА_3 наступні обов`язки:

- періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації;

- повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання чи роботи.

Стягнути с засудженого ОСОБА_3 на корить держави витрати за проведення судової технічноїекспертизи в сумі 1510,24 грн.

Речові докази: технічний паспорт № НОМЕР_3 , на автомобіль «Dacia Logan», державний реєстраційний номер Республіки Молдова НОМЕР_1 ; посвідчення водія видане на ім`я ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_3 № НОМЕР_4 ; мобільний телефон марки «ОРРО» імеі 1: НОМЕР_5 , імеі 2: НОМЕР_6 ; мобільний телефон «Ксіомі» імеі 1: НОМЕР_7 , імеі 2: НОМЕР_8 ; автомобіль марки «Dacia Logan», державний реєстраційний номер Республіки Молдова НОМЕР_1 , білого кольору; паспорт громадянина Молдова на ім`я ОСОБА_7 ( ОСОБА_12 ) серії НОМЕР_9 , які зберігаються в матеріалах кримінального провадження повернути засудженому ОСОБА_3 .

Речові докази: 4 DVD-R з наявними написами «Verbatim» 4,7 GB 120 min 16x» з відеозаписами знятих з камери зовнішнього спостереження встановлених на пункті несення служби прикордонного наряду « ІНФОРМАЦІЯ_4 » під умовною назвою «Маяки»; паспорт громадянина Республіки Молдова на ім`я ОСОБА_9 ( ОСОБА_10 ), серії НОМЕР_2 , які зберігаються в матеріалах кримінального провадження залишити в матеріалах кримінального провадження.

Скасувати арешт на паспорт громадянина Молдова на ім`я ОСОБА_7 ( ОСОБА_12 ) серії НОМЕР_9 , паспорт громадянина Республіки Молдова на ім`я ОСОБА_9 ( ОСОБА_10 ), серії НОМЕР_2 , який накладений на підставі ухвали слідчого судді Біляївського районного суду Одеської області від 15.06.2022 року.

Скасувати арештнаавтомобіль марки «Dacia Logan», державний реєстраційний номер Республіки Молдова НОМЕР_1 , із забороною відчуження, а також на мобільний телефон марки «ОРРО» імеі 1: НОМЕР_5 , імеі 2: НОМЕР_6 та мобільний телефон марки «Ксіомі» імеі 1: НОМЕР_7 , імеі 2: НОМЕР_8 , які були вилучені 09.06.2022 року в період часу з 22:58 год. по 23:43 год. в ході проведення обшуку транспортного засобу марки , «Dacia Logan» державний реєстраційний номер Республіки Молдова НОМЕР_1 ; технічний паспорт № НОМЕР_3 , на автомобіль «Dacia Logan», державний реєстраційний номер Республіки Молдова НОМЕР_1 та посвідчення водія на ім`я ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_3 № НОМЕР_4 , який накладений на підставі ухвали слідчого судді Біляївського районного суду Одеської області від 13.06.2022 року.

Запобіжний захід засудженому ОСОБА_3 не обирався.

Цивільний позов по кримінальному провадженню заявлений не був.

Вирок може бути оскаржений з підстав передбачених ст. 394 КПК України до Одеського апеляційного суду протягом 30 днів з дня його проголошення через Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області.

Копію вироку негайно вручити засудженому та прокурору.

Суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 108977083
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку