open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 159/187/23

Провадження № 3/159/242/23

КОВЕЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

02 лютого 2023 року м. Ковель

Суддя Ковельського міськрайонного суду Волинської області Грідяєва М.В. розглянувши адміністративний матеріал, який надійшов від військової частини НОМЕР_1 Національної гвардії України про притягнення до адміністративної відповідальності ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця смт. Рокині Волинської області, громадянина України, працює: військова частина НОМЕР_1 - командир стрілецької роти (з охорони об`єктів № 1,2), мешкає за адресою: АДРЕСА_1 ;

за ч.2 ст.172-15 Кодексу України про адміністративні правопорушення,

В С Т А Н О В И В :

13.01.2023 року до Ковельського міськрайонного суду Волинської області від військової частини НОМЕР_1 Національної гвардії України надійшов адміністративний матеріал про притягнення до адміністративної відповідальності ОСОБА_1 за ч.2 ст.172-15 КУпроАП, згідно якого 28.12.2022 року стало відомо, що старший лейтенант ОСОБА_1 за період з 10.12.2022 року по 27.12.2022 року не організував проведення занять з особовим складом, чим порушив вимоги ст.112 Закону України «Про статут внутрішньої служби Збройних Сил України» в умовах особливого періоду і воєнного стану, чим вчинив правопорушення, передбачене ч.2 ст.172-15 КУпроАП.

Відповідно до ст.256 КУпроАП у протоколі про адміністративне правопорушення зазначаються: дата і місце його складення, посада, прізвище, ім`я, по батькові особи, яка склала протокол; відомості про особу, яка притягається до адміністративної відповідальності (у разі її виявлення); місце, час вчинення і суть адміністративного правопорушення; нормативний акт, який передбачає відповідальність за дане правопорушення; прізвища, адреси свідків і потерпілих, прізвище викривача (за його письмовою згодою), якщо вони є; пояснення особи, яка притягається до адміністративної відповідальності; інші відомості, необхідні для вирішення справи. Якщо правопорушенням заподіяно матеріальну шкоду, про це також зазначається в протоколі.

У зв`язку з недотриманням посадовою особою, яка склала протокол, вимог ст.256 КУпроАП вказаний матеріал підлягає поверненню для належного оформлення, а саме: суть адміністративного правопорушення викладена в діях, які не передбачені диспозицією статті, так як ч.2 ст.172-15 КУпроАП передбачає правопорушення у виді - недбале ставлення військової службової особи до військової служби,вчинене в умовах особливого періоду.

При таких обставинах, адміністративний матеріал відносно ОСОБА_1 підлягає поверненню для належного оформлення в зв`язку з недотриманням посадовою особою, яка склала протокол, вимог закону.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст.251, 256 КУпроАП,

П О С Т А Н О В И В :

Адміністративний матеріалвідносно ОСОБА_1 зач.2ст.172-15 КУпроАП повернути до військової частини НОМЕР_1 Національної гвардії України для дооформлення.

Постанова остаточна та оскарженню не підлягає.

СуддяМ. В. Грідяєва

Джерело: ЄДРСР 108770191
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку