open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

У Х В А Л А

19 грудня 2022 року м. Київ

Справа № 753/8169/21

Провадження: № 22-ц/824/13796/2022

Київський апеляційний суд у складі колегії суддів судової палати з розгляду цивільних справ: головуючого (судді-доповідача) Невідомої Т. О., суддів Поліщук Н. В., Нежури В. А.,

розглянувши апеляційну скаргу адвоката Гайдаша Олександра Володимировича в інтересах ОСОБА_1

на рішення Дарницького районного суду міста Києва від 27 вересня 2022 року, ухвалене під головуванням судді Сирбул О. Ф.,

у справі за позовом Приватного акціонерного товариства «ДТЕК Київські Електромережі» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за спожиту електричну енергію,

у с т а н о в и в:

Рішенням Дарницького районного суду міста Києва від 27 вересня 2022 року позов ПАТ «ДТЕК Київські Електромережі» про стягнення заборгованості за спожиту електричну енергію задоволено.

Стягнуто з ОСОБА_1 на користь ПАТ "ДТЕК Київські Електромережі" заборгованість за спожиту електричну енергію у розмірі 11 620,40 грн., 3% річних у розмірі 873,30 грн. та інфляційну складову у розмірі 1 941,34 грн., а всього 14 435,04 грн.

Стягнуто з ОСОБА_1 на користь ПАТ "ДТЕК Київські Електромережі" витрати по сплаті судового збору в розмірі 2 270 грн.

Не погодившись із таким судовим рішенням, адвокат Гайдаш О. В. в інтересах ОСОБА_1 01 грудня 2022 року направив апеляційну скаргу через засоби поштового зв`язку безпосередньо до Київського апеляційного суду, в якій одночасно порушив питання про поновлення строку на апеляційне оскарження, посилаючись на те, що копію оскаржуваного судового рішення скаржник отримав 04 листопада 2022 року.

07 грудня 2022 року цивільну справу витребувано із суду першої інстанції.

13 грудня 2022 року справа надійшла до Київського апеляційного суду.

Вирішуючи порушене скаржником питання, суд виходить з наступного.

За правилом ч. 5 ст. 268 ЦПК України датою ухвалення рішення є дата його проголошення (незалежно від того, яке рішення проголошено-повне чи скорочене). Датою ухвалення рішення, ухваленого за відсутності учасників справи, є дата складення повного судового рішення.

Відповідно до ч. 1 ст. 354 ЦПК України, апеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів, а на ухвалу суду - протягом п`ятнадцяти днів з дня його (її) проголошення.

Згідно п. 2 ч. 2 ст. 354 ЦПК України, учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Як убачається із матеріалів справи, 27 вересня 2022 року судом першої інстанції проголошено вступну та резолютивну частину судового рішення (а.с. 78). Дати складання повного тексту рішення Дарницького районного суду міста Києва від 27 вересня 2022 рокуне містить (а.с. 79-83).

Згідно супровідного листа, копію оскаржуваного судового рішення судом першої інстанції направлено учасникам справи 17 жовтня 2022 року (а.с. 85).

В матеріалах справи міститься зворотне повідомлення поштового відправлення, згідно якого, копію оскаржуваного судового рішення ОСОБА_1 отримала 04 листопада 2022 року.

Апеляційна скарга направлена адвокатом Гайдашем О. В. в інтересах ОСОБА_1

01 грудня 2022 року, тобто, у тридцятиденний строк, передбачений ст. 354 ЦПК України з дня отримання копії судового рішення.

Зважаючи на викладене, строк на апеляційне оскарження скаржником пропущений з поважних причин, а тому суд вважає за можливе його поновити.

Апеляційна скарга подана повноважною особою.

За подання апеляційної скарги сплачено судовий збір у розмірі, визначеному відповідно до вимог Закону України "Про судовий збір".

За своїм змістом апеляційна скарга відповідає вимогам ст. 356 ЦПК України.

Перешкод для відкриття апеляційного провадження не встановлено.

Відповідно до ч.1 ст. 369 ЦПК України апеляційні скарги на рішення суду у справах з ціною позову менше ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, крім тих, які не підлягають розгляду в порядку спрощеного позовного провадження, розглядаються судом апеляційної інстанції без повідомлення учасників справи.

Згідно із ч. 13 ст. 7 ЦПК України розгляд справи здійснюється в порядку письмового провадження за наявними у справі матеріалами, якщо цим Кодексом не передбачено повідомлення учасників справи. У такому випадку судове засідання не проводиться.

Керуючись ст.ст. 359-361, 366 ЦПК України,

У Х В А Л И В:

Поновити адвокату Гайдашу Олександру Володимировичу в інтересах ОСОБА_1 строк на апеляційне оскарження рішення Дарницького районного суду міста Києва від 27 вересня 2022 року.

Відкрити апеляційне провадження у справі за апеляційною скаргою адвоката Гайдаша Олександра Володимировича в інтересах ОСОБА_1 на рішення Дарницького районного суду міста Києва від 27 вересня 2022 року у справі за позовом Приватного акціонерного товариства «ДТЕК Київські Електромережі» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за спожиту електричну енергію.

Надіслати учасникам справи копію апеляційної скарги та додатних до неї матеріалів, роз`яснити їм право подати відзив на апеляційну скаргу, який за формою та змістом має відповідати вимогам статті 360 ЦПК України, у строк до 04 січня 2023 року.

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання, є остаточною, оскарженню в касаційному порядку не підлягає.

Головуючий: Т. О. Невідома

Судді: Н. В. Поліщук

В. А. Нежура

Джерело: ЄДРСР 107962938
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку