open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

15.12.2022 року Козельщинський районний суд Полтавської області

справа №533/793/22

провадження №3/533/361/22

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

15 грудня 2022 року селище Козельщина

Суддя Козельщинського районного суду Полтавської області Лизенко А.В., розглянувши матеріали, які надійшли від Сектору поліцейської діяльності №1 відділу поліції №2 Кременчуцького районного управління поліції ГУ НП в Полтавській області про притягнення до адміністративної відповідальності,

ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , громадянина України, зареєстрований та проживає за адресою: АДРЕСА_1 , реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_1 , до адміністративної відповідальності протягом року не притягувалася,

за адміністративне правопорушення, передбачене ч.3ст.156КУпАП,

ВСТАНОВИВ:

Згідно протоколу про адміністративне правопорушення, 06.10.2022 року близько 11:20 години в селі Хорішки Кременчуцького району, громадянка ОСОБА_1 , за місцем свого проживання здійснила продаж алкогольних напоїв, а саме продала громадянину ОСОБА_2 пляшку горілки об`ємом 0,5 л, чим порушила постанову Полтавської ОВА від 29.08.2022 року та скоїла адміністративне правопорушення, передбачене ч.3ст.156КУпАП.

Громадянка ОСОБА_1 в судовому засіданні вину свою не визнала. Показала, що, по-перше, не є підприємцем, не працює в закладі торгівлі чи громадського харчування. По-друге, алкогольних напоїв не продавала і взагалі 06.10.2022 року не зустрічалась із громадянином ОСОБА_2 .

Суддя зазначає наступне.

1.Пунктом 2.3. рішення Ради оборони Полтавської області встановлено заборону на продаж будь-яких алкогольних напоїв закладами торгівлі та громадського харчування на території Полтавської області, окрім визначеного для такого продажу часу, а саме з 12 год 00 хвилин до 18 год 00 хвилин, починаючи з 01.09.2022 року.

В свою чергу, ч.3ст.156КУпАП передбачено відповідальність за торгівлю пивом (крім безалкогольного), алкогольними, слабоалкогольними напоями, тютюновими виробами, електронними сигаретами, рідинами, що використовуються в електронних сигаретах, пристроями для споживання тютюнових виробів без їх згоряння з рук, з лотків, у приміщеннях або на територіях, заборонених законом.

Торгівля вказаними виробами у зазначений спосіб має загальну заборону у будь-який час доби.

Крім цього, з витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань вбачається, що ОСОБА_1 не є фізичною особою - підприємцем.

Таким чином, рішення Ради оборони Полтавської області не стосується дій, передбачених ч.3 ст.156 КУпАП України.

2. Відповідальність за дії, які зазначені в протоколі, а саме порушення правил або торгівля пивом (крім безалкогольного), алкогольними, слабоалкогольними напоями, винами столовими у заборонений рішенням відповідного органу місцевого самоврядування час доби, передбачена ч.2 ст.156 КупАП.

Відповідно до ст.221 КУпАП судді районних, районних у місті, міських чи міськрайонних судів розглядають справи про адміністративні правопорушення, передбачені, зокрема, частинами першою, третьою і четвертою статті 156 КУпАП.

Відповідно до ст.218 КУпАП адміністративні комісії при виконавчих органах міських рад розглядають справи про адміністративні правопорушення, передбачені, зокрема, частиною другою статті 156 КУпАП.

На вказану обставину за даними матеріалами було вказано суддею Козельщинського районного суду Полтавської області в постанові від 29.11.2022 року по справі №533/793/22.

3. Відповідно до ч.2ст.251КУпАП обов`язок щодо збирання доказів покладається на осіб, уповноважених на складання протоколів про адміністративні правопорушення, визначених статтею255цього Кодексу.

Відповідно до ст.62Конституції України обвинувачення не може ґрунтуватися на доказах, одержаних незаконним шляхом, а також на припущеннях, усі сумніви щодо доведеності вини особи тлумачаться на її користь.

В даному випадку, в матеріалах справи не міститься жодного доказу, що громадянка ОСОБА_1 здійснювала продаж алкогольних напоїв з рук.

Більш того, з матеріалів справи вбачається, що громадянина ОСОБА_2 було зупинено на вулиці під час пересування по с.Хорішки та вилучено використану відкриту пляшку "COOL LAGER" з речовиною "схожою на горілку". Жодних доказів, що пляшка містить алкогольний напій та він має відношення до ОСОБА_1 матеріали не містять.

Таким чином, подію правопорушення не доведено.

Згідно ст.247КУпАП провадження у справі про адміністративне правопорушення не може бути розпочато, а розпочате підлягає закриттю за відсутністю події і складу адміністративного правопорушення.

На підставі вищенаведеного, керуючись ст.ст.247,276-280,283-285КУпАП, суддя

ПОСТАНОВИВ:

Провадження усправі пропритягнення доадміністративної відповідальності ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , закрити на підставі п.1ч.1ст.247КУпАП України за відсутністю події і складу адміністративного правопорушення, передбаченого ч.3 ст.156 КУпАП.

Постанова може бути оскаржена протягом десяти днів з дня винесення постанови шляхом подання апеляційної скарги до Полтавського апеляційного суду.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги.

Суддя А.В. Лизенко

Джерело: ЄДРСР 107886295
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку