open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Єдиний державний реєстр судових рішень

Справа № 761/34438/20

Провадження № 2/761/2765/2022

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

27 червня 2022 року Шевченківський районний суд м. Києва в склад:

головуючого судді Юзькової О.Л.,

при секретарі Марінченко Л.В.,

розглянувши в підготовчому судовому засіданні в приміщенні суду в м. Києві матеріали цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа: Одинадцята Київська державна нотаріальна контора про визнання недійсним договору дарування,-

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Шевченківського районного суду м. Києва перебуває дана цивільна справа.

ОСОБА_3 на електронну адресу суду подала клопотання про залучення її до участі у справі, як правонаступника після смерті ОСОБА_1 . Клопотання мотивоване тим, що ІНФОРМАЦІЯ_1 позивач у справі ОСОБА_1 померла. Ухвалою Шевченківського районного суду м. Києва від 26.05.2021 року провадження у справі було зупинено до вступу правонаступника. Після смерті позивача залишилась єдина родичка двоюрідна онучка ОСОБА_3 , якій вона заповіла все майно на підставі заповіту. Інші спадкоємці за законом або заповітом після смерті позивача відсутні. 11.05.2021 року ОСОБА_3 звернулась із заявою про прийняття спадщини після смерті ОСОБА_1 . Таким чином, просить залучити до участі у цивільній справі замість позивача ОСОБА_1 , її правонаступника ОСОБА_3 .

Суд, дослідивши матеріали справи, приходить до наступних висновків.

Відповідно до ч. 1 ст. 55 ЦПК України, у разі смерті фізичної особи, припинення юридичної особи, заміни кредитора чи боржника у зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу.

Як вбачається з матеріалів справи, позивач ОСОБА_1 , померла ІНФОРМАЦІЯ_1 , що підтверджується копією свідоцтва про смерть, виданого 29.03.2021 р. Києво-Святошинським районним відділом державної реєстрації актів цивільного стану Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ), актовий запис № 828.

26.05.2021 року ухвалою суду зупинено провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа: Одинадцята Київська державна нотаріальна контора про визнання недійсним договору дарування до моменту залучення до участі у справі правонаступника.

Ухвалою Шевченківського районного суду м. Києва від 26.05.2022 року провадження по справі поновлено.

Як вбачається з долученої до клопотання довідки про коло спадкоємців, виданої нотаріусом Дванадцятої Київської державної нотаріальної контори №256502/14 від 24.05.2022 р., єдиним спадкоємцем, який подав заяву про прийняття спадщини після смерті ОСОБА_1 являється ОСОБА_3 .

Зважаючи на викладене, враховуючи, що спірні правовідносини допускають правонаступництво, суд дійшов висновку про можливість залучення ОСОБА_3 до участі у справі в якості правонаступника позивача ОСОБА_1 .

Також слід зазначити, що усі дії, вчинені в цивільному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього так само, як вони були обов`язкові для особи, яку він замінив.

Виходячи з наведеного, керуючись ст. 55, 359 ЦПК України, суд - ЦПК України, суд -

УХВАЛИВ:

Клопотання ОСОБА_3 задовольнити.

Залучити до участі у справі ОСОБА_3 ( АДРЕСА_1 ), як правонаступника позивача ОСОБА_1 .

Ухвала суду може бути оскаржена до Київського апеляційного суду шляхом подачі апеляційної скарги безпосередньо до вказаного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення, з урахуванням п. 15.5. Перехідних положень ЦПК України.

Повний текст ухвали суду складено 27.06.2022 року.

Суддя

Джерело: ЄДРСР 105283924
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку