open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Єдиний державний реєстр судових рішень

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01054, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.uaРІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

05.07.2022Справа № 910/313/22Господарський суд міста Києва у складі головуючого судді Чинчин О.В., при секретарі судового засідання Бігмі Я.В., розглянув у відкритому судовому засіданні справу в порядку загального позовного провадження

за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «НАФТОГАЗМОНТАЖ» (08133, Київська обл., Києво-Святошинський р-н, місто Вишневе, ВУЛИЦЯ МОЛОДІЖНА, будинок 14, офіс 22) до проТовариства з обмеженою відповідальністю «ОПЕРАТОР ГАЗОТРАНСПОРТНОЇ СИСТЕМИ УКРАЇНИ» (03065, місто Київ, пр.Гузара Любомира, будинок 44) зобов`язання укласти договір

Представники:

від Позивача: Хом`як В.П. (представник на підставі ордеру);

від Відповідача: Дузь-Крятченко Ю.О. (представник на підставі довіреності);

ОБСТАВИНИ СПРАВИ

Товариство з обмеженою відповідальністю «НАФТОГАЗМОНТАЖ» (надалі також - «Позивач») звернулося до Господарського суду міста Києва з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю «ОПЕРАТОР ГАЗОТРАНСПОРТНОЇ СИСТЕМИ УКРАЇНИ» (надалі також - «Відповідач») про зобов`язання укласти договір.

Позовні вимоги обґрунтовані наявністю зобов`язання Відповідача укласти договір про закупівлю послуг за державні кошти на умовах, передбачених проектом договору.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 11.01.2022 року відкрито провадження у справі №910/313/22, постановлено справу розглядати за правилами загального позовного провадження, підготовче засідання призначено на 02.02.2022 року

В підготовче судове засідання 02.02.2022 року з`явились представники позивача та відповідача.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 02.02.2022 року, яка занесена до протоколу судового засідання, надано Позивачу строк до 5 днів з дня отримання відзиву для надання відповіді на відзив, надано Відповідачу строк до 5 днів з дня отримання відповіді на відзив для надання заперечень, відкладено підготовче судове засідання на 23.02.2022 року.

10.02.2022 року через загальний відділ діловодства суду (канцелярію) від Відповідача надійшов відзив на позовну заяву.

В підготовче судове засідання 23.02.2022 року з`явились представники позивача та відповідача.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 23.02.2022 року, яка занесена до протоколу судового засідання, закрито підготовче провадження та призначено справу до судового розгляду по суті на 02.03.2022 року.

Судове засідання, призначене на 02.03.2022 року, не відбулось, у зв`язку із введенням Указом Президента України від 24.02.2022 №64/2022 на території України воєнного стану.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 16.05.2022 року призначено судове засідання для розгляду справи по суті на 05.07.2022 року.

В судовому засіданні 05 липня 2022 року представник Позивача підтримав вимоги та доводи позовної заяви, просив суд задовольнити позовні вимоги у повному обсязі. Представник Відповідача заперечив проти позову з підстав, викладених у відзиві на позовну заяву, просив суд відмовити у задоволенні позовних вимог у повному обсязі.

Відповідно до статті 233 Господарського процесуального кодексу України рішення у даній справі прийнято у нарадчій кімнаті за результатами оцінки доказів, поданих сторонами.

В судовому засіданні 05 липня 2022 року, на підставі статті 240 Господарського процесуального кодексу України, оголошено вступну та резолютивну частини Рішення.

Розглянувши подані документи і матеріали, всебічно і повно з`ясувавши всі фактичні обставини, на яких ґрунтується позов, об`єктивно оцінивши докази, які мають юридичне значення для розгляду справи і вирішення спору по суті, Господарський суд міста Києва, -

ВСТАНОВИВ

29.07.2021 року на веб-порталі Уповноваженого органу з питань державних закупівель Товариством з обмеженою відповідальністю «ОПЕРАТОР ГАЗОТРАНСПОРТНОЇ СИСТЕМИ УКРАЇНИ» (замовник) оприлюднено оголошення про проведення процедури закупівлі (відкриті торги з публікацією англійською мовою) №UA-2021-07-29-001264-c. Предметом вказаної закупівлі є послуги - Будівництво трубопроводів, ліній зв`язку та електропередач, шосе, доріг, аеродромів і залізничних доріг; вирівнювання поверхонь (Ремонт газопроводу-відводу до ГРС Нікополь, 1 нитка Ду400 Ру55 на дільниці км 0,00 - км 8,30 з частковою заміною труб та заміною ізоляційного покриття в межах обслуговування Криворізького МП Запорізького ЛВУМГ), строк надання послуг - до 06.05.2023, що підтверджується тендерною документацією, затвердженою уповноваженою особою Ажгіреєвою О.В. (т.1 а.с.7-139)

30.09.2021 року Товариством з обмеженою відповідальністю «ОПЕРАТОР ГАЗОТРАНСПОРТНОЇ СИСТЕМИ УКРАЇНИ» оприлюднено повідомлення про намір укласти договір про закупівлю з Товариством з обмеженою відповідальністю «НАФТОГАЗМОНТАЖ» з ціною тендерної пропозиції за результатами аукціону 40500000 грн з ПДВ. (т.1 а.с.140-141)

Електронним листом від 22.10.2021 року, надісланим на електронну пошту Товариства з обмеженою відповідальністю «НАФТОГАЗМОНТАЖ», Відповідач повідомив про продовження строку для укладення договору до 60 днів. (т.1 а.с.142)

Листом №521 від 26.11.2021 року Позивач надіслав на адресу Відповідача оригінал підписаного договору закупівлі «Будівництво трубопроводів, ліній зв`язку та електропередач, шосе, доріг, аеродромів і залізничних доріг; вирівнювання поверхонь (Ремонт газопроводу-відводу до ГРС Нікополь, 1 нитка Ду400 Ру55 на дільниці км 0,00 - км 8,30 з частковою заміною труб та заміною ізоляційного покриття в межах обслуговування Криворізького МП Запорізького ЛВУМГ)» з додатками на 87 арк. в 2 екз., який був отриманий останнім 26.11.2021 року, що підтверджується відповідним підписом на листі. (т.1 а.с.143-222)

Обґрунтовуючи заявлені позовні вимоги, Позивач зазначає, що у строк по 19.12.2021 року Відповідач не повернув підписаний примірник договору. Таким чином, Позивач просить суд зобов`язати Товариство з обмеженою відповідальністю «ОПЕРАТОР ГАЗОТРАНСПОРТНОЇ СИСТЕМИ УКРАЇНИ» укласти (підписати) з Товариством з обмеженою відповідальністю «НАФТОГАЗМОНТАЖ» договір про закупівлю послуг за державні кошти на умовах, передбачених в проекті договору, що є додатком №4 до тендерної документації Відповідача з урахуванням вартості цінової пропозиції Позивача за результатом аукціону у розмірі 40500000 грн. без ПДВ.

Заперечуючи проти позову, Відповідач зазначає, що Відповідачем не вчинялись дії, що вказували на ухилення останнього від виконання обов`язку щодо укладення договору, так обов`язковою умовою підписання договору є отримання дозволу загальних зборів учасників товариства.

Оцінюючи подані докази за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на всебічному, повному і об`єктивному розгляді в судовому засіданні всіх обставин справи в їх сукупності, та, враховуючи те, що кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог і заперечень, Суд вважає, що позовні вимоги Товариства з обмеженою відповідальністю «НАФТОГАЗМОНТАЖ» підлягають задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до статті 4 Господарського процесуального кодексу України право на звернення до господарського суду в установленому цим Кодексом порядку гарантується. Ніхто не може бути позбавлений права на розгляд його справи у господарському суді, до юрисдикції якого вона віднесена законом. Юридичні особи та фізичні особи - підприємці, фізичні особи, які не є підприємцями, державні органи, органи місцевого самоврядування мають право на звернення до господарського суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав та законних інтересів у справах, віднесених законом до юрисдикції господарського суду, а також для вжиття передбачених законом заходів, спрямованих на запобігання правопорушенням.

Статтею 15 Цивільного кодексу України встановлено, що кожна особа має право на захист свого цивільного права у разі його порушення, невизнання або оспорювання.

Відповідно до ст. 16 Цивільного кодексу України, способами захисту цивільних прав та інтересів судом, зокрема, є визнання права; визнання правочину недійсним; припинення дії, яка порушує право; відновлення становища, яке існувало до порушення; примусове виконання обов`язку в натурі; зміна правовідношення; припинення правовідношення; відшкодування збитків та інші способи відшкодування майнової шкоди; відшкодування моральної (немайнової) шкоди; визнання незаконними рішення, дій чи бездіяльності органу державної влади, органу влади Автономної Республіки Крим або органу місцевого самоврядування, їхніх посадових і службових осіб. Суд може захистити цивільне право або інтерес іншим способом, що встановлений договором або законом.

Згідно з ч. 2 ст. 20 Господарського кодексу України, кожний суб`єкт господарювання та споживач має право на захист своїх прав і законних інтересів. Права та законні інтереси зазначених суб`єктів захищаються шляхом: визнання наявності або відсутності прав; визнання повністю або частково недійсними актів органів державної влади та органів місцевого самоврядування, актів інших суб`єктів, що суперечать законодавству, ущемляють права та законні інтереси суб`єкта господарювання або споживачів; визнання недійсними господарських угод з підстав, передбачених законом; відновлення становища, яке існувало до порушення прав та законних інтересів суб`єктів господарювання; припинення дій, що порушують право або створюють загрозу його порушення; присудження до виконання обов`язку в натурі; відшкодування збитків; застосування штрафних санкцій; застосування оперативно-господарських санкцій; застосування адміністративно-господарських санкцій; установлення, зміни і припинення господарських правовідносин; іншими способами, передбаченими законом.

З урахуванням цих норм правом на звернення до суду за захистом наділена особа в разі порушення, невизнання або оспорювання саме її прав, свобод чи інтересів, а також у разі звернення до суду органів і осіб, уповноважених захищати права, свободи та інтереси інших осіб або державні та суспільні інтереси. Суд повинен установити, чи були порушені, не визнані або оспорені права, свободи чи інтереси цих осіб, і залежно від установленого вирішити питання про задоволення позовних вимог або відмову в їх задоволенні.

Відповідно до ст. 179 Господарського кодексу України майново-господарські зобов`язання, які виникають між суб`єктами господарювання або між суб`єктами господарювання і негосподарюючими суб`єктами - юридичними особами на підставі господарських договорів, є господарсько-договірними зобов`язаннями. Укладення господарського договору є обов`язковим для сторін, якщо він заснований на державному замовленні, виконання якого є обов`язком для суб`єкта господарювання у випадках, передбачених законом, або існує пряма вказівка закону щодо обов`язковості укладення договору для певних категорій суб`єктів господарювання чи органів державної влади або органів місцевого самоврядування. Господарські договори укладаються за правилами, встановленими Цивільним кодексом України з урахуванням особливостей, передбачених цим Кодексом, іншими нормативно-правовими актами щодо окремих видів договорів.

Відповідно до статті 180 Господарського кодексу України зміст господарського договору становлять умови договору, визначені угодою його сторін, спрямованою на встановлення, зміну або припинення господарських зобов`язань, як погоджені сторонами, так і ті, що приймаються ними як обов`язкові умови договору відповідно до законодавства. Господарський договір вважається укладеним, якщо між сторонами у передбачених законом порядку та формі досягнуто згоди щодо усіх його істотних умов. Істотними є умови, визнані такими за законом чи необхідні для договорів даного виду, а також умови, щодо яких на вимогу однієї із сторін повинна бути досягнута згода. При укладенні господарського договору сторони зобов`язані у будь-якому разі погодити предмет, ціну та строк дії договору.

Господарський договір за загальним правилом викладається у формі єдиного документа, підписаного сторонами. Допускається укладення господарських договорів у спрощений спосіб, тобто шляхом обміну листами, факсограмами, телеграмами, телефонограмами тощо, а також шляхом підтвердження прийняття до виконання замовлень, якщо законом не встановлено спеціальні вимоги до форми та порядку укладення даного виду договорів. Проект договору може бути запропонований будь-якою з сторін. У разі якщо проект договору викладено як єдиний документ, він надається другій стороні у двох примірниках. (стаття 181 Господарського кодексу України)

Згідно зі ст. 11 Цивільного кодексу України підставами виникнення цивільних прав та обов`язків, зокрема, є договори та інші правочини (частина друга).

Приписами статей 3, 6, 203, 626, 627 ЦК України визначені загальні засади цивільного законодавства, зокрема поняття договору і свободи договору та сформовані загальні вимоги до договорів як різновиду правочинів (вільне волевиявлення учасника правочину).

Відповідно до частини першої статті 626 Цивільного кодексу України договором є домовленість двох або більше сторін, спрямована на встановлення, зміну або припинення цивільних прав та обов`язків.

Договір є укладеним, якщо сторони в належній формі досягли згоди з усіх істотних умов договору (частина перша статті 638 ЦК України). Інші випадки визнання договору укладеним зазначені у статтях 642, 643 ЦК України.

Частина перша статті 628 ЦК України передбачає, що зміст договору становлять умови (пункти), визначені на розсуд сторін і погоджені ними, та умови, які є обов`язковими відповідно до актів цивільного законодавства.

Відповідно до змісту статей 6, 627 ЦК України свобода договору полягає в праві сторін вільно вирішувати питання при укладенні договору, виборі контрагентів та погодженні умов договору.

Закріпивши принцип свободи договору, ЦК України разом з тим визначив, що свобода договору не є безмежною, оскільки відповідно до абзацу другого частини третьої статті 6 та статті 627 цього Кодексу при укладенні договору, виборі контрагентів, визначенні умов договору сторони не можуть діяти всупереч положенням цього Кодексу та інших актів цивільного законодавства.

Згідно зі статтями 73, 74 Господарського процесуального кодексу України доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи. Кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень.

Обов`язок із доказування слід розуміти як закріплену в процесуальному та матеріальному законодавстві міру належної поведінки особи, що бере участь у судовому процесі, із збирання та надання доказів для підтвердження свого суб`єктивного права, що має за мету усунення невизначеності, яка виникає в правовідносинах у разі неможливості достовірно з`ясувати обставини, які мають значення для справи.

Як встановлено Судом, 29.07.2021 року на веб-порталі Уповноваженого органу з питань державних закупівель Товариством з обмеженою відповідальністю «ОПЕРАТОР ГАЗОТРАНСПОРТНОЇ СИСТЕМИ УКРАЇНИ» (замовник) оприлюднено оголошення про проведення процедури закупівлі (відкриті торги з публікацією англійською мовою) №UA-2021-07-29-001264-c. Предметом вказаної закупівлі є послуги - Будівництво трубопроводів, ліній зв`язку та електропередач, шосе, доріг, аеродромів і залізничних доріг; вирівнювання поверхонь (Ремонт газопроводу-відводу до ГРС Нікополь, 1 нитка Ду400 Ру55 на дільниці км 0,00 - км 8,30 з частковою заміною труб та заміною ізоляційного покриття в межах обслуговування Криворізького МП Запорізького ЛВУМГ), строк надання послуг - до 06.05.2023, що підтверджується тендерною документацією, затвердженою уповноваженою особою Ажгіреєвою О.В. (т.1 а.с.7-139)

30.09.2021 року Товариством з обмеженою відповідальністю «ОПЕРАТОР ГАЗОТРАНСПОРТНОЇ СИСТЕМИ УКРАЇНИ» оприлюднено повідомлення про намір укласти договір про закупівлю з Товариством з обмеженою відповідальністю «НАФТОГАЗМОНТАЖ» з ціною тендерної пропозиції за результатами аукціону 40500000 грн з ПДВ. (т.1 а.с.140-141)

Правові та економічні засади здійснення закупівель товарів, робіт і послуг для забезпечення потреб держави, територіальних громад та об`єднаних територіальних громад врегульовано Законом України "Про публічні закупівлі".

Відповідно до ст. 1 Закону України "Про публічні закупівлі" у цьому Законі нижченаведені терміни вживаються в такому значенні:

- конкурентна процедура закупівлі (далі - тендер) - здійснення конкурентного відбору учасників за процедурами закупівлі відкритих торгів, торгів з обмеженою участю та конкурентного діалогу;

- тендерна документація - документація щодо умов проведення тендеру, що розробляється та затверджується замовником і оприлюднюється для вільного доступу в електронній системі закупівель;

- переможець процедури закупівлі - учасник, тендерна пропозиція якого відповідає всім критеріям та умовам, що визначені у тендерній документації, і визнана найбільш економічно вигідною, та якому замовник повідомив про намір укласти договір про закупівлю, або учасник, якому замовник повідомив про намір укласти договір про закупівлю за результатами застосування переговорної процедури закупівлі.

Статтею 22 Закону України "Про публічні закупівлі" передбачено вимоги до тендерної документації, яка по суті є пропозицією з визначенням всіх істотних умов та представленням проекту договору.

Пунктом 7 ч. 2 ст. 22 Закону України "Про публічні закупівлі" передбачено, що тендерна документація повинна містити проект договору про закупівлю з обов`язковим зазначенням порядку змін його умов.

Згідно з п. 32 ст. 1 Закону України "Про публічні закупівлі" тендерна пропозиція - пропозиція щодо предмета закупівлі або його частини (лота), яку учасник процедури закупівлі подає замовнику відповідно до вимог тендерної документації.

Тобто, тендерна пропозиція є зустрічною пропозицією учасника укласти договір на умовах, зазначених в тендерній пропозиції.

Частиною 15 ст. 29 Закону України "Про публічні закупівлі" передбачено, що за результатами розгляду та оцінки тендерної пропозиції/пропозиції замовник визначає переможця процедури закупівлі та приймає рішення про намір укласти договір про закупівлю згідно з цим Законом.

У ст. 31 Закону України "Про публічні закупівлі" наведені підстави для відхилення тендерної пропозиції учасника. Зокрема, замовник відхиляє тендерну пропозицію із зазначенням аргументації в електронній системі закупівель у разі, якщо переможець процедури закупівлі: відмовився від підписання договору про закупівлю відповідно до вимог тендерної документації або укладення договору про закупівлю; не надав у спосіб, зазначений в тендерній документації, документи, що підтверджують відсутність підстав, установлених статтею 17 цього Закону; не надав копію ліцензії або документа дозвільного характеру (у разі їх наявності) відповідно до частини другої статті 41 цього Закону; не надав забезпечення виконання договору про закупівлю, якщо таке забезпечення вимагалося замовником (п. 3 ч. 1 ст. ст. 31 Закону України "Про публічні закупівлі").

Відповідно до ч. 1 ст. 32 Закону України "Про публічні закупівлі" замовник відміняє тендер у разі: 1) відсутності подальшої потреби в закупівлі товарів, робіт чи послуг; 2) неможливості усунення порушень, що виникли через виявлені порушення законодавства у сфері публічних закупівель, з описом таких порушень, які неможливо усунути.

Частиною 2 ст. 32 Закону України "Про публічні закупівлі" передбачено, що тендер автоматично відміняється електронною системою закупівель у разі: 1) подання для участі: у відкритих торгах - менше двох тендерних пропозицій; у конкурентному діалозі - менше трьох тендерних пропозицій; у відкритих торгах для укладення рамкових угод - менше трьох тендерних пропозицій; у кваліфікаційному відборі першого етапу торгів з обмеженою участю - менше чотирьох пропозицій; 2) допущення до оцінки менше двох тендерних пропозицій у процедурі відкритих торгів, у разі якщо оголошення про проведення відкритих торгів оприлюднено відповідно до частини третьої статті 10 цього Закону, а в разі застосування конкурентного діалогу, другого етапу торгів із обмеженою участю або здійснення закупівлі за рамковими угодами з кількома учасниками - менше трьох тендерних пропозицій; 3) відхилення всіх тендерних пропозицій згідно з цим Законом.

В свою чергу, відповідно до ч. 1 ст. 33 Закону України "Про публічні закупівлі" рішення про намір укласти договір про закупівлю приймається замовником у день визначення учасника переможцем процедури закупівлі/спрощеної закупівлі. Протягом одного дня з дати ухвалення такого рішення замовник оприлюднює в електронній системі закупівель повідомлення про намір укласти договір про закупівлю.

Таким чином, визначення переможця торгів, прийняття рішення про намір укласти договір про закупівлю та оприлюднення повідомлення про намір укласти договір, свідчить про те, що замовник прийняв тендерну (зустрічну) пропозицію переможця та погодився на укладення договору.

Такі дії сторін свідчать про визначення сторонами умов договору про закупівлю та обов`язок укласти відповідний договір.

Як наслідок, з моменту визначення переможця торгів та встановлення відповідності пропозиції Позивача вимогам тендерної документації та вимогам Закону України "Про публічні закупівлі" неможливо відмінити процедуру закупівлі, у порядку, передбаченому п. 1 ч. 1 ст. 32 Закону України вказаного закону.

У ч. 1 ст. 41 Закону України "Про публічні закупівлі" передбачено, що договір про закупівлю укладається відповідно до норм Цивільного та Господарського кодексів України з урахуванням особливостей, визначених цим Законом.

Згідно зі ст. 641 Цивільного кодексу України пропозицію укласти договір (оферту) може зробити кожна із сторін майбутнього договору. Пропозиція укласти договір має містити істотні умови договору і виражати намір особи, яка її зробила, вважати себе зобов`язаною у разі її прийняття.

Частиною 1 ст. 642 Цивільного кодексу України передбачено, що відповідь особи, якій адресована пропозиція укласти договір, про її прийняття (акцепт) повинна бути повною і безумовною.

Суд зазначає, що з урахуванням приписів ч. 3 ст. 181 Господарського кодексу України, ст. 638, ч. 1 ст. 640, ч.ч. 1, 2 ст. 641, ч.ч. 1, 2 ст. 642 Цивільного кодексу України, п.п. 18, 31, 32, 37 ч. 1 ст. 1, ст. 33 Закону України "Про публічні закупівлі", оприлюднення Відповідачем оголошення про проведення відкритих торгів №UA-2021-07-29-001264-c щодо закупівлі послуги «Будівництво трубопроводів, ліній зв`язку та електропередач, шосе, доріг, аеродромів і залізничних доріг; вирівнювання поверхонь (Ремонт газопроводу-відводу до ГРС Нікополь, 1 нитка Ду400 Ру55 на дільниці км 0,00 - км 8,30 з частковою заміною труб та заміною ізоляційного покриття в межах обслуговування Криворізького МП Запорізького ЛВУМГ)», слід вважати запрошенням невизначеному колу осіб робити пропозиції укласти договір. Відповідно, подання Позивачем своєї тендерної пропозиції слід вважати пропозицією укласти договір, на умовах зазначених Позивачем у такій тендерній пропозиції. Тому, визначення Відповідачем переможця процедури закупівлі - Позивача, та оприлюднення повідомлення про намір укласти договір, свідчить про прийняття (акцепт) пропозиції позивача, викладеній в тендерній пропозиції.

Відповідно до ч. 6 ст. 33 Закону України "Про публічні закупівлі" замовник укладає договір про закупівлю з учасником, який визнаний переможцем процедури закупівлі, протягом строку дії його пропозиції, не пізніше ніж через 20 днів з дня прийняття рішення про намір укласти договір про закупівлю відповідно до вимог тендерної документації та тендерної пропозиції переможця процедури закупівлі. У випадку обґрунтованої необхідності строк для укладання договору може бути продовжений до 60 днів.

Конструкція "замовник укладає", а не "замовник має право укласти" свідчить, що дана норма покладає саме обов`язок і саме на замовника укласти договір з переможцем торгів, проект та істотні умови якого вже узгоджені сторонами.

Згідно з ч. 7 ст. 33 Закону України "Про публічні закупівлі" у разі відмови переможця процедури закупівлі/спрощеної закупівлі від підписання договору про закупівлю відповідно до вимог тендерної документації/оголошення про проведення спрощеної закупівлі, неукладення договору про закупівлю з вини учасника або ненадання замовнику підписаного договору у строк, визначений цим Законом, або ненадання переможцем процедури закупівлі документів, що підтверджують відсутність підстав, установлених статтею 17 цього Закону, замовник відхиляє тендерну пропозицію/пропозицію такого учасника, визначає переможця процедури закупівлі/спрощеної закупівлі серед тих учасників, строк дії тендерної пропозиції яких ще не минув, та приймає рішення про намір укласти договір про закупівлю у порядку та на умовах, визначених цією статтею

Тобто, єдиними підставами не підписання договору є дії або бездіяльність саме учасника торгів, а не замовника: відмова переможця торгів від підписання договору про закупівлю відповідно до вимог тендерної документації, не укладення договору про закупівлю з вини учасника у строк, визначений цим Законом, або не надання переможцем документів, що підтверджують відсутність підстав, передбачених статтею 17 цього Закону.

Аналогічна правова позиція наведена у постанові Верховного Суду від 06.02.2020 у справі №904/4036/18.

Відповідно до ч. 6 ст. 17 Закону України "Про публічні закупівлі" переможець процедури закупівлі у строк, що не перевищує десяти днів з дати оприлюднення в електронній системі закупівель повідомлення про намір укласти договір про закупівлю, повинен надати замовнику документи шляхом оприлюднення їх в електронній системі закупівель, що підтверджують відсутність підстав, визначених пунктами 2, 3, 5, 6, 8, 12 і 13 частини першої та частиною другою цієї статті.

Як встановлено Судом, повідомлення Відповідача про намір укласти договір було оприлюднено на електронній платформі публічних закупівель 30.09.2021.

Електронним листом від 22.10.2021 року, надісланим на електронну пошту Товариства з обмеженою відповідальністю «НАФТОГАЗМОНТАЖ», Відповідач повідомив про продовження строку для укладення договору до 60 днів. (т.1 а.с.142)

Листом №521 від 26.11.2021 року Позивач надіслав на адресу Відповідача оригінал підписаного договору закупівлі «Будівництво трубопроводів, ліній зв`язку та електропередач, шосе, доріг, аеродромів і залізничних доріг; вирівнювання поверхонь (Ремонт газопроводу-відводу до ГРС Нікополь, 1 нитка Ду400 Ру55 на дільниці км 0,00 - км 8,30 з частковою заміною труб та заміною ізоляційного покриття в межах обслуговування Криворізького МП Запорізького ЛВУМГ)» з додатками на 87 арк. в 2 екз., який був отриманий останнім 26.11.2021 року, що підтверджується відповідним підписом на листі. (т.1 а.с.143-222)

Відтак, з огляду на те, що Позивачем у повному обсязі були надані документи, що вимагалися умовами тендерної документації, а також те, що від укладення договору Позивач не відмовлявся, то в силу імперативних приписів ст. 33 Закону України "Про публічні закупівлі" Відповідач зобов`язаний був укласти договір з Товариством з обмеженою відповідальністю «НАФТОГАЗМОНТАЖ» у встановлений законом строк, тобто у строк по 29.11.2021 року (з урахуванням рішення замовника від 20.10.2021 року щодо продовження строку укладення договору).

Проте, матеріали справи не містять жодних належних, допустимих та достовірних доказів в розумінні ст.ст. 76, 77, 78, 79, 91 Господарського процесуального кодексу України на підтвердження укладення Товариством з обмеженою відповідальністю «ОПЕРАТОР ГАЗОТРАНСПОРТНОЇ СИСТЕМИ УКРАЇНИ» договору закупівлі за результатами проведення процедури закупівлі №UA-2021-07-29-001264-c з Товариством з обмеженою відповідальністю «НАФТОГАЗМОНТАЖ» у строк по 29.11.2021 року. Судом розглянуті та відхилені заперечення Відповідача, викладені у відзиві на позовну заяву, щодо необхідності отримання дозволу загальних зборів учасників товариства, оскільки строки укладення договору закупівлі є імперативними в силу закону, з урахуванням того, що у Відповідача було достатньо часу для отримання дозволу загальних зборів учасників товариства.

Щодо обраного способу захисту порушеного права Позивача, Суд зазначає.

Відповідно до абзацу 11 частини другої статті 20 ГК України, одним із способів захисту прав суб`єктів господарювання та споживачів є установлення, зміна чи припинення господарських правовідносин. Визнання договору укладеним з викладенням його змісту у резолютивній частині судового рішення, як один із способів установлення господарських правовідносин, є належним способом захисту прав суб`єктів господарювання.

Відповідно до пункту 67 постанови 26.05.2020 у справі №908/299/18 (провадження №12-136гс19), розглядаючи спір про поновлення договору оренди землі в судовому порядку, Велика Палата Верховного Суду дійшла висновку:

"якщо орендодавець відмовляється чи ухиляється від укладення додаткової угоди до договору оренди землі, обов`язковість укладення якої передбачена частиною восьмою статті 33 Закону України "Про оренду землі", то належним способом захисту порушеного права є визнання укладеною додаткової угоди з викладенням її змісту".

При цьому, Велика Палата Верховного Суду залишила без змін резолютивну частину рішень місцевого та апеляційного судів, які визнали поновленим на 9 років 8 місяців, а саме до 01 серпня 2027 року, договір оренди землі від 07 лютого 2008 року, з урахуванням змін, внесених додатковою угодою від 09 жовтня 2017 року, змінивши тільки мотивувальну частину цих рішень про відповідність обраного позивачем способу захисту вимогам цивільного та спеціального (земельного) законодавства.

Під предметом позову розуміється певна матеріально-правова вимога позивача до відповідача, стосовно якої позивач просить прийняти судове рішення. Підставу позову становлять обставини, якими позивач обґрунтовує свої вимоги щодо захисту права та охоронюваного законом інтересу.

Як встановлено Судом, у прохальній частині позовної заяви Позивач просить суд зобов`язати Товариство з обмеженою відповідальністю «ОПЕРАТОР ГАЗОТРАНСПОРТНОЇ СИСТЕМИ УКРАЇНИ» укласти (підписати) з Товариством з обмеженою відповідальністю «НАФТОГАЗМОНТАЖ» договір про закупівлю послуг за державні кошти на умовах, передбачених в проекті договору, що є додатком №4 до тендерної документації Відповідача з урахуванням вартості цінової пропозиції Позивача за результатом аукціону у розмірі 40500000 грн. без ПДВ, тобто шляхом укладення договору за рішенням суду.

Отже, визначення позивачем предмета спору "про зобов`язання відповідача укласти договір у певній редакції" є письмовим волевиявленням позивача щодо вступу у зобов`язальні правовідносини шляхом укладення такого договору за рішенням суду про укладення договору відповідно до статті 187 ГК України.

Звернення до суду з вимогою про визнання договору укладеним у наданій позивачем редакції перебуває в межах способу захисту "про встановлення господарських правовідносин" відповідно до абзацу 11 частини другої статті 20 та статті 187 ГК України та не вимагає застосування інших способів захисту судом, зокрема, й за ініціативою суду в порядку, визначеному частиною другою статті 5 ГПК України.

Відтак, вимогу позивача про зобов`язання укласти договір у певній редакції у випадках, які допускають вирішення таких спорів судом, слід тлумачити як вимогу про визнання укладеним такого договору в судовому порядку у запропонованій позивачем редакції, що не суперечить способам захисту, визначеним пунктом 1 частини другої статті 16 ЦК України, та відповідає способам захисту, визначеним статтею 20 ГК України.

За наслідками розгляду такої вимоги у резолютивній частині свого рішення суд, керуючись частиною дев`ятою статті 238 ГПК України, має зробити висновки про визнання укладеним договору у запропонованій позивачем редакції, виклавши текст редакції договору, яка за висновками суду відповідає вимогам законодавства та визнається судом укладеною, чи висновки про відмову у визнанні укладеним договору у запропонованій позивачем редакції.

Аналогічна правова позиція викладена у постанові Верховного Суду від 18 вересня 2020 року по справі №916/1423/18.

З огляду на викладене, Суд зазначає, що позовна вимога, сформульована позивачем із застосуванням словосполучення "зобов`язати відповідача укласти (підписати) з Товариством з обмеженою відповідальністю «НАФТОГАЗМОНТАЖ» договір про закупівлю послуг ", яка була зазначена позивачем у резолютивній частині його позовної заяви, є неналежним способом захисту позивачем свого цивільного права на укладення такого договору в судовому порядку, як така, що не відповідає загальному поняттю способів захисту, визначених статтею 16 ЦК України. Зобов`язання відповідача щодо укладення такого договору було визначено в силу закону. Зазначене в цілому також узгоджується з частиною сьомою статті 179 ГК України про укладення господарських договорів за правилами, встановленими Цивільним кодексом України з урахуванням особливостей, передбачених цим Кодексом, іншими нормативно-правовими актами щодо окремих видів договорів.

Суд зазначає, що реалізуючи визначене у статті 55 Конституції України право на судовий захист, звертаючись до суду, особа наводить у позові власне суб`єктивне уявлення про порушене право чи охоронюваний інтерес та спосіб його захисту, що не вимагає їх формулювання дослівно тими словосполученнями, які застосував законодавець у статті 16 ЦК України. Головним є змістовне наповнення обраного позивачем способу захисту, яке визначається судом з прийняттям до уваги його правових обґрунтувань.

Отже, якщо позивач просить суд зобов`язати відповідача укласти договір у поданій ним редакції з посиланням на статтю 187 ГК України, то це означає звернення позивача про вступ у певні правовідносини - про визнання укладеним за рішенням суду договору в редакції, наданій позивачем, що відповідає вимогам частини другої статті 16 ЦК України та частини другої статті 20 ГК України та не вимагає зміни способу захисту цивільного права позивача відповідно до статті 5 ГПК України.

Таким чином, оскільки, в порушення порядку укладення договору із переможцем торгів, визначених п. 6 ст. 33 Закону України "Про публічні закупівлі", Відповідач не підписав договір про закупівлю за результатами процедури закупівлі (відкриті торги з публікацією англійською мовою), ідентифікатор закупівлі: №UA-2021-07-29-001264-c, враховуючи, що наведений Позивачем у позовній заяві договір та додатки до нього відповідають умовам проекту договору, що містяться у складі тендерної документації та відповідає умовам тендерної пропозиції позивача, вимоги Позивача в частині визнання відповідного договору укладеним є обґрунтованими та підлягають задоволенню.

Згідно зі ст. 17 Закону України "Про виконання рішень та застосування практики Європейського суду з прав людини" суди застосовують при розгляді справ Конвенцію та практику Суду як джерело права.

Суд зазначає, що, навіть якщо національний суд володіє певною межею розсуду, віддаючи перевагу тим чи іншим доводам у конкретній справі та приймаючи докази на підтримку позицій сторін, суд зобов`язаний мотивувати свої дії та рішення (див. рішення від 1 липня 2003 р. у справі "Суомінен проти Фінляндії", заява N 37801/97, п. 36).

У п.50 рішення Європейського суду з прав людини від 28.10.2010 "Справа "Трофимчук проти України"" (Заява N 4241/03) зазначено, що Суд повторює, що оцінка доказів є компетенцією національних судів і Суд не підмінятиме власною точкою зору щодо фактів оцінку, яку їм було надано в межах національного провадження. Крім того, гарантуючи право на справедливий судовий розгляд, стаття 6 Конвенції в той же час не встановлює жодних правил щодо допустимості доказів або їх оцінки, що є предметом регулювання в першу чергу національного законодавства та оцінки національними судами (див. рішення від 27 жовтня 1993 року у справі "Домбо Беєер B. V. проти Нідерландів", п. 31, Series A, N 274).

Відповідно до статті 13 Господарського процесуального кодексу України судочинство у господарських судах здійснюється на засадах змагальності сторін. Учасники справи мають рівні права щодо здійснення всіх процесуальних прав та обов`язків, передбачених цим Кодексом. Кожна сторона повинна довести обставини, які мають значення для справи і на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених законом. Кожна сторона несе ризик настання наслідків, пов`язаних з вчиненням чи невчиненням нею процесуальних дій.

Згідно зі статтею 73 Господарського процесуального кодексу України доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи. Ці дані встановлюються такими засобами: 1) письмовими, речовими і електронними доказами; 2) висновками експертів; 3) показаннями свідків.

Статтею 74 Господарського процесуального кодексу України визначено, що кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень. Докази подаються сторонами та іншими учасниками справи.

Обов`язок із доказування слід розуміти як закріплену в процесуальному та матеріальному законодавстві міру належної поведінки особи, що бере участь у судовому процесі, із збирання та надання доказів для підтвердження свого суб`єктивного права, що має за мету усунення невизначеності, яка виникає в правовідносинах у разі неможливості достовірно з`ясувати обставини, які мають значення для справи.

За приписами статті 86 Господарського процесуального кодексу України суд оцінює докази за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на всебічному, повному, об`єктивному та безпосередньому дослідженні наявних у справі доказів. Жодні докази не мають для суду заздалегідь встановленої сили. Суд оцінює належність, допустимість, достовірність кожного доказу окремо, а також достатність і взаємний зв`язок доказів у їх сукупності.

Відповідно до ст. 236 Господарського процесуального кодексу України судове рішення повинно ґрунтуватися на засадах верховенства права, бути законним і обґрунтованим. Законним є рішення, ухвалене судом відповідно до норм матеріального права при дотриманні норм процесуального права. Судове рішення має відповідати завданню господарського судочинства, визначеному цим Кодексом. Обґрунтованим є рішення, ухвалене на підставі повно і всебічно з`ясованих обставин, на які сторони посилаються як на підставу своїх вимог і заперечень, підтверджених тими доказами, які були досліджені в судовому засіданні, з наданням оцінки всім аргументам учасників справи.

Таким чином, враховуючи вищенаведене, оцінюючи подані докази за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на всебічному, повному і об`єктивному розгляді в судовому засіданні всіх обставин в їх сукупності, та враховуючи, що кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається, як на підставу своїх вимог і заперечень, Суд приходить до висновку, що позовні вимоги Товариства з обмеженою відповідальністю «НАФТОГАЗМОНТАЖ» до Товариства з обмеженою відповідальністю «ОПЕРАТОР ГАЗОТРАНСПОРТНОЇ СИСТЕМИ УКРАЇНИ» про визнання укладеним за рішенням суду договору є обґрунтованими та такими, що підлягають задоволенню у повному обсязі.

Відповідно до статті 129 Господарського процесуального кодексу України, витрати по сплаті судового збору покладаються на Відповідача.

На підставі викладеного, керуючись статтями 74, 76-80, 129, 236 - 242 Господарського процесуального кодексу України, Господарський суд міста Києва, -

УХВАЛИВ

1. Позовні вимоги Товариства з обмеженою відповідальністю «НАФТОГАЗМОНТАЖ» - задовольнити у повному обсязі.

2. Визнати укладеним Договір про закупівлю за результатами процедури закупівлі (відкриті торги з публікацією англійською мовою) №UA-2021-07-29-001264-c, предметом якої є послуги - Будівництво трубопроводів, ліній зв`язку та електропередач, шосе, доріг, аеродромів і залізничних доріг; вирівнювання поверхонь (Ремонт газопроводу-відводу до ГРС Нікополь, 1 нитка Ду400 Ру55 на дільниці км 0,00 - км 8,30 з частковою заміною труб та заміною ізоляційного покриття в межах обслуговування Криворізького МП Запорізького ЛВУМГ), з додатками між Товариством з обмеженою відповідальністю «НАФТОГАЗМОНТАЖ» (08133, Київська обл., Києво-Святошинський р-н, місто Вишневе, ВУЛИЦЯ МОЛОДІЖНА, будинок 14, офіс 22, Ідентифікаційний код юридичної особи 31462406) та Товариством з обмеженою відповідальністю «ОПЕРАТОР ГАЗОТРАНСПОРТНОЇ СИСТЕМИ УКРАЇНИ» (03065, місто Київ, пр.Гузара Любомира, будинок 44, Ідентифікаційний код юридичної особи 42795490) наступного змісту:

Договір № _______

м. Київ «__» _____________ 2021 р.

Товариство з обмеженою відповідальністю «Оператор газотранспортної системи України» (далі - Замовник), в особі в особі директора з забезпечення виробництва Чертіхіна Олега Михайловича, діючого на підставі довіреності № 1022 від 31.12.2020 року, з однієї сторони, та Товариство з обмеженою відповідальністю «НАФТОГАЗМОНТАЖ» (далі - Підрядник), в особі Директора Шкробтака Василя Івановича, діючого на підставі Статуту, з другої сторони, разом іменуються Сторони, а кожен окремо - Сторона, уклали цей договір про закупівлю послуг (далі - Договір) про таке.

1. Предмет Договору

1.1. Підрядник за завданням Замовника, відповідно до умов цього Договору про закупівлю, зобов`язується на свій ризик надати послуги Будівництво трубопроводів, ліній зв`язку та електропередач, шосе, доріг, аеродромів і залізничних доріг; вирівнювання поверхонь (Ремонт газопроводу-відводу до ГРС Нікополь, 1 нитка Ду400 Ру55 на дільниці км 0,00 - км 8,30 з частковою заміною труб та заміною ізоляційного покриття в межах обслуговування Криворізького МП Запорізького ЛВУМГ) відповідно до вимог чинних нормативних документів і технічної документації (які з урахуванням частини 1 статті 41 Закону України «Про публічні закупівлі» (зі змінами та доповненнями), норм Цивільного кодексу України та Господарського кодексу України, далі іменуються - Роботи), а Замовник - прийняти та оплатити такі Роботи відповідно до умов цього Договору.

1.2. Склад, обсяги, вартість Робіт та строки визначені Технічними, якісними та кількісними характеристиками (завдання) (Додаток №1), Договірною ціною (Додаток №2) та Графіком виконання робіт (Додаток №3), які є невід`ємною частиною Договору.

1.3. Обсяги закупівлі Робіт можуть бути зменшені, зокрема з урахуванням фактичного обсягу видатків Замовника.

2. Гарантії якості виконаних Робіт

2.1. Гарантійні строки якості Робіт та порядок усунення виявлених недоліків:

2.1.1. Гарантійний строк на виконані Роботи складає 10 років.

2.1.2. Початком гарантійних строків вважається наступний день з дати підписання останнього акту приймання виконаних робіт по Договору.

2.2. Гарантії якості виконаних Робіт поширюються на всі конструктивні елементи і всі Роботи, виконані Підрядником за Договором. Підрядник гарантує:

2.2.1. належну якість використовуваних матеріалів, конструкцій та систем, відповідність їх вимогам Договору, національним стандартам і технічним умовам, забезпечення їх відповідними сертифікатами, технічними паспортами та іншими документами, що засвідчують їх якість;

2.2.2. якість виконання всіх Робіт відповідно до Технічних, якісних та кількісних характеристик (завдання)(Додаток №1), діючих норм і технічних умов;

2.2.3. своєчасне усунення недоліків в період гарантійного терміну.

2.3. Якщо в гарантійний період будуть виявлені недоліки, то Підрядник зобов`язаний їх усунути за свій рахунок і в узгоджені Сторонами строки. При цьому гарантійний строк продовжується відповідно на період усунення таких недоліків.

2.4. У разі відмови Підрядника усунути виявлені недоліки або недосягнення Сторонами згоди щодо строків їх усунення Замовник може усунути їх своїми силами або із залученням третіх осіб із компенсуванням Підрядником витрат, що пов`язані з усуненням зазначених недоліків та завданих збитків згідно з чинним законодавством.

2.5. Для участі в складанні рекламаційного акту (в довільній формі), що фіксує недоліки і терміни їх усунення Підрядник зобов`язаний забезпечити явку свого представника і документально підтвердити його повноваження протягом 3 (трьох) робочих днів з дня отримання письмового повідомлення Замовника. У разі якщо Підрядник не забезпечив явку свого представника у встановлений термін, Замовник має право скласти рекламаційний акт, що фіксує недоліки і встановити терміни, необхідні для усунення таких недоліків, без участі представника Підрядника, тривалість яких має становити не більше 30 (тридцяти) днів. Один примірник акту, що фіксує недоліки і встановлені терміни для їх усунення, передається Підряднику і стає обов`язковим для нього з моменту його надсилання.

2.6. Витрати на демонтаж і монтаж та транспортування, пов`язані з необхідністю усунення недоліків, які виникли не з вини Замовника в гарантійний період експлуатації несе Підрядник.

3. Ціна Договору і порядок розрахунків

3.1. Загальна вартість виконуваних Робіт за цим Договором, що є ціною Договору згідно із Договірною ціною (Додаток № 2) становить 48 600 000,00 грн. (сорок вісім мільйонів шістсот тисяч) грн., в тому числі ПДВ 20% 8 100 0000,00 грн. ( вісім мільйонів сто тисяч).

3.2. Ціна Договору є твердою і не може змінюватися в ході його виконання, якщо інше не передбачено цим Договором та чинним законодавством.

3.3. Оплата за цим Договором проводиться в такому порядку:

Замовник протягом 30 (тридцяти) календарних днів, але не раніше ніж через 20 (двадцять) календарних днів з моменту прийняття Робіт, що підтверджується актами приймання виконаних робіт та довідками про вартість виконаних робіт, перераховує на розрахунковий рахунок Підрядника суму вартості прийнятих Робіт.

При складанні актів приймання виконаних робіт та довідок про вартість виконаних робіт використовуються форми документів КБ-2в та КБ-3.

3.4. Підрядник не має права вимагати уточнення договірної ціни у зв`язку із зростанням цін на ресурси, що використовуються для виконання Робіт.

3.5. Підрядник зобов`язаний надати Замовнику податкову накладну (якщо Підрядник є платником ПДВ), складену в електронній формі та оформлену належним чином, з зазначенням обов`язкових реквізитів, відповідно до вимог Податкового кодексу України, з дотриманням умов щодо належної реєстрації електронного підпису уповноваженої особи та зареєстровану в Єдиному реєстрі податкових накладних в порядку та в строки, встановлені Податковим кодексом України.

3.6. Несвоєчасне надання Підрядником податкової накладної/розрахунку коригування, або її оформлення з порушеннями порядку заповнення, встановленого Податковим кодексом України, або надання податкової накладної з порушенням вимог щодо електронного підпису уповноваженої особи, яка її підписала, або не підтвердження реєстрації податкової накладної в Єдиному реєстрі податкових накладних в терміни, передбачені Податковим кодексом України, є відкладальною обставиною для настання обов`язку Замовника щодо здійснення оплати Робіт за цим Договором, до моменту одержання Замовником такої податкової накладної/розрахунку коригування та одержання інформації з Єдиного реєстру податкових накладних про підтвердження факту здійснення такої реєстрації Підрядником та перевірки податкової накладної/розрахунку коригування на предмет додержання вимог законодавства щодо її заповнення та підписання.

4. Строк та місце виконання Робіт

4.1. Підрядник зобов`язується виконати Роботи протягом 18 місяців з дати отримання від Замовника письмового розпорядження на початок виконання Робіт (надалі - Дозвіл) з обов`язковим дотриманням погодженого із Замовником Графіку виконання робіт (Додаток №3), що додається до цього Договору та є невід`ємною його частиною.

4.2. Строки виконання Робіт можуть бути змінені з внесенням відповідних змін у цей Договір у випадках, передбачених чинним законодавством України.

4.3. Датою закінчення виконаних Робіт Підрядником вважається дата їх прийняття Замовником в порядку, передбаченому Розділом 5 цього Договору. Виконання Робіт може бути закінчено Підрядником достроково за умови письмової згоди Замовника.

4.4. Місце виконання Робіт (надалі - Об`єкт):

- Газопровід-відвід до ГРС Нікополь, 1 нитка на дільниці км 0,00 - км 8,30 в межах обслуговування Криворізького МП Запорізького ЛВУМГ.

4.5. Передбачені цим Договором Роботи Підрядник виконує в умовах діючого виробництва, яке є об`єктом підвищеної небезпеки. При цьому, Підрядник виконує Роботи не порушуючи режимів транспорту газу та роботи газотранспортної системи, вимог з промислової безпеки та охорони праці із залученням своїх висококваліфікованих фахівців з використанням сучасних технологій. Підрядник відповідає перед Замовником за якість виконаних Робіт та їх відповідність вимогам, установленим національними стандартами, будівельними нормами, локальними актами Замовника, іншими нормативно-правовими документами та умовами цього Договору.

5. Порядок приймання-передачі виконаних Робіт

5.1. Передача виконаних Робіт Підрядником і прийняття їх Замовником оформлюється актами приймання виконаних робіт, підписаними уповноваженими представниками Сторін.

5.2. Акт приймання виконаних робіт та довідку про вартість виконаних робіт готує Підрядник і надає його Замовнику не пізніше 25 числа звітного місяця.

У випадку, передбаченому п.п. 7.2.1. цього Договору, Підрядник включає в обсяг виконаних Робіт вартість матеріалів наданих Замовником за фактичною вартістю їх придбання Замовником з урахуванням сплаченого податку на додану вартість і відображає її окремим рядком в акті приймання виконаних робіт та довідці про вартість виконаних робіт.

Під час оплати за виконані Роботи вартість матеріалів наданих Замовником виключається з довідки про вартість виконаних робіт і не підлягає оплаті.

Під час розрахунку за обсяги виконаних Робіт компенсація витрат на відрядження здійснюється на підставі підтверджених фактичних витрат Підрядника в межах ліміту, встановленого цим Договором.

Разом з актом приймання виконаних робіт Підрядник надає Замовнику повний комплект виконавчої документації за звітний період, оформленої належним чином, відповідно до вимог чинних нормативних документів у галузі будівництва.

Замовник протягом 5 (п`яти) робочих днів перевіряє достовірність отриманих акту приймання виконаних робіт та довідки про вартість виконаних робіт в частині фактично виконаних Робіт, їх відповідність показникам якості, комплектність виконавчої документації, та, у разі відсутності явних недоліків, підписує його в рамках цього ж строку, або направляє мотивоване заперечення проти такого підписання.

При прийманні виконаних Робіт Замовник може витребувати сертифікати/паспорти на застосовані матеріали, документи, що підтверджують вартість матеріалів, розрахунки на інші витрати та іншу документацію, визначену чинним законодавством.

5.3. У випадку ненадання або надання Підрядником Замовнику неповного комплекту виконавчої документації, Замовник набуває право не приймати та не оплачувати акти приймання виконаних робіт, до моменту надання повного комплекту виконавчої документації.

5.4. У разі виявлення в процесі приймання-передачі Робіт недоліків, Замовник письмово повідомляє Підрядника про такі недоліки, та повідомляє його про час та місце зустрічі для складання акту про недоліки виконаних робіт, в якому обов`язково фіксується дата виявлення недоліків і дата щодо їх безкоштовного усунення.

У разі не прибуття Підрядника у зазначений строк без попереднього узгодження додаткового строку прибуття для складання акту про недоліки та/або відмови Підрядника підписати його, Замовник складає акт про недоліки самостійно та направляє один примірник Підряднику. Акт про недоліки вважається підписаним Підрядником на 5 (п`ятий) робочий день після його отримання.

5.5. Після усунення Підрядником недоліків, зазначених в акті про недоліки виконаних робіт, підписується акт приймання виконаних робіт та довідка про вартість виконаних робіт, на підставі яких здійснюється розрахунок, передбачений Розділом 3 цього Договору. Акт приймання виконаних робіт, підписаний однією Стороною, вважається недійсним та Роботи вважаються такими, що не прийняті Замовником та не передані Підрядником.

5.6. Якщо Підрядник не бажає чи не може усунути виявлені недоліки у виконаних Роботах, Замовник може, попередньо повідомивши Підрядника, усунути їх своїми силами або із залученням третіх осіб. Документально підтверджені витрати, пов`язані з усуненням недоліків Замовником, компенсуються Підрядником протягом 10 (десяти) календарних днів з моменту отримання письмової вимоги Замовника.

5.7. Підписанням цього Договору Сторони встановлюють, що особи, які будуть підписувати акти приймання виконаних робіт та інші супровідні документи, повинні мати відповідні повноваження на таке підписання. У випадку відсутності відповідних повноважень у особи, яка підписала від імені Підрядника вищезазначені документи, Замовник має право не сплачувати за виконані Підрядником Роботи та відмовитися від їх приймання. У випадку відсутності відповідних повноважень у особи, яка підписала вищезазначені документи від імені Замовника, останній або вживає заходів до їх підписання повноважною особою або оплачує виконані Роботи, після чого вважається, що повноваження підписанта з боку Замовника підтверджені належним чином.

5.8. Підрядник несе відповідальність за використання ним результату інтелектуальної власності третіх осіб в будь-якій сфері технології, що мають охоронний документ, який засвідчує пріоритет, їх авторства і прав власності на винахід (корисну модель), під час виконання зобов`язань за цим Договором.

5.9. Підрядник бере на себе всі ризики та відшкодовує усі збитки та витрати, понесенні Замовником внаслідок порушення першим авторських та суміжних прав, в тому числі права власності на винахід (корисну модель) третіх осіб, у разі звернення такими особами за захистом своїх прав до останнього.

5.10. Ризики випадкового знищення або пошкодження результатів Робіт.

5.10.1. Ризик випадкового знищення або пошкодження результатів Робіт несе Підрядник до їх передачі Замовнику.

5.10.2. У разі випадкового знищення або пошкодження результатів Робіт Підрядник зобов`язаний письмово повідомити про такі обставини Замовника протягом 12-ти годин.

5.10.3. У разі випадкового знищення або пошкодження результатів Робіт Підрядник зобов`язаний усунути пошкодження за власний рахунок протягом 1 календарного дня. У разі якщо пошкодження, що підлягає усуненню потребує більше часу ніж 1 календарний день, строки узгоджуються Сторонами із урахуванням складності та обсягів Робіт.

5.10.4. Підрядник письмово повідомляє Замовника про вжитті заходи протягом 1 календарного дня після усунення пошкодження.

5.10.5. Якщо Підрядник виявить обставини, що загрожують знищенням або пошкодженням результатів Робіт, він зобов`язаний негайно припинити Роботи і повідомити письмово про такі обставини Замовника протягом 12-ти годин.

5.10.6. Після отримання повідомлення (п.п. 5.10.5. цього Договору) Замовник письмово повідомляє Підрядника про прийняте ним рішення протягом 12-ти годин.

6. Порядок виконання Робіт

6.1. Замовник допускає Підрядника на Об`єкт (зазначений в п. 4.4 Договору) для виконання Робіт згідно з п.п. 7.1.1 Договору.

6.2. Підрядник передбачені цим Договором Роботи виконує із своїх матеріалів та обладнання, доставку якого до місця виконання Робіт Підрядник здійснює власним транспортом та за свій рахунок після отримання від Замовника відповідного Дозволу, що оформлюється згідно з п.п. 7.1.1 Договору.

6.3. За необхідності, Підрядник має право передати Замовнику на тимчасове зберігання матеріали та обладнання, доставлене Підрядником до місця виконання Робіт (за умови наявності такої можливості у Замовника та його письмового погодження). Доставлені Підрядником матеріали та обладнання передається Замовнику на тимчасове зберігання за актом приймання-передачі, підписаному уповноваженими представниками Сторін.

6.4. Після приймання матеріалів та обладнання від Підрядника Замовник несе ризик їх випадкової втрати і пошкодження. Замовник зберігає матеріали та обладнання, передані йому Підрядником за актом приймання-передачі, до їх монтажу Підрядником. Передача матеріалів та обладнання Підряднику зі зберігання для подальшого монтажу оформлюється актом приймання-передачі матеріалів та обладнання зі зберігання. Після приймання матеріалів та обладнання від Замовника Підрядник несе ризик їх випадкової втрати і пошкодження.

6.5. Сторони у тижневий термін після підписання Договору визначають осіб, які уповноважені представляти їх інтереси при виконанні цього Договору, про що письмово інформують одна одну з визначенням повноважень таких осіб. В подальшому при заміні цих осіб Сторони письмово інформують одна одну, протягом 3 (трьох) робочих днів з дня такої заміни.

6.6. Роботи та матеріальні ресурси, що використовуються для їх виконання, повинні відповідати вимогам нормативно-правових актів і нормативних документів у галузі будівництва, Технічним, якісним та кількісним характеристикам (завдання) (Додаток №1) та Договору.

Роботи, виконані з використанням матеріальних ресурсів, що не відповідають установленим вимогам, Замовником не приймаються та не оплачуються.

6.7. Замовник забезпечує контроль, технічний нагляд та приймання виконаних Робіт, відповідно до умов цього Договору та чинного законодавства України.

6.8. Для здійснення контролю за виконанням Робіт Підрядник зобов`язаний на вимогу Замовника чи осіб, які відповідно до договорів його здійснюють, надавати необхідні інформацію та документи.

6.9. У разі виявлення невідповідності виконаних Робіт установленим вимогам Розділу 2 Договору Замовник приймає рішення про усунення Підрядником допущених недоліків або про зупинення виконання Робіт.

6.10. Сторони залишають за собою право зупинити виконання Робіт в межах строку дії цього Договору на підставі письмового звернення Підрядника або Замовника про настання умов, за яких виконання Робіт заборонено та/або не рекомендовано діючими нормативними, галузевими документами, національними стандартами та правилами, що регламентують предмет таких робіт.

6.11. У випадку зупинки виконання Робіт на підставі причин наведених у п 6.10 Сторони складають Акт про зупинку виконання робіт.

6.12. У випадку зупинки Робіт, загальний строк виконання Робіт продовжується на термін еквівалентний такій зупинці в межах строку дії цього Договору.

6.13. Для виконання Робіт Підрядник повинен забезпечити робочу силу в потрібній кількості та відповідної кваліфікації.

6.14. Підрядник повинен забезпечити дотримання трудового законодавства, зокрема створення здорових і безпечних умов праці та відпочинку працівників (додержання правил і норм техніки безпеки, виробничої санітарії, гігієни праці, протипожежної охорони тощо), а також проведення відповідного їх інструктажу.

6.15. Замовник може вимагати від Підрядника відсторонення працівників від виконання Робіт у разі порушення працівниками вимог визначених, зокрема, п. 6.14 цього Договору, за умови обґрунтування такої вимоги.

6.16. Роботи повинні виконуватися з дотриманням всіх необхідних заходів безпеки, захисту довкілля, та інших чинних нормативних документів, що стосуються виконання даних Робіт.

6.17. Підрядник, у письмовій формі, за 5 (п`ять) робочих днів інформує Замовника про можливе сповільнення або призупинення виконання Робіт за незалежних від нього обставин. Замовник зобов`язаний виконати необхідні заходи для усунення цих обставин.

6.18. Роботи вважаються прийнятими Замовником в повному обсязі шляхом підписання Замовником та Підрядником без зауважень останнього акту приймання виконаних робіт та за умови наявності підписаних всіх актів приймання виконаних робіт за цим Договором.

6.19. Замовник приймає повністю виконані (завершені) Роботи. Невиконання, неналежне виконання, часткове виконання Робіт Підрядником, вважається невиконанням Робіт в цілому. В цьому випадку Замовник має право вимагати повернення грошових коштів, якщо вони були сплачені за Роботи, та вимагати відшкодування в повному обсязі понесених збитків.

7. Права та обов`язки сторін

7.1. Замовник зобов`язаний:

7.1.1. Допустити Підрядника на Об`єкт для проведення Робіт з дотриманням вимог внутрішніх документів щодо охорони праці та допуску працівників сторонніх організацій та відвідувачів для виконання робіт (завдань) на об`єктах ТОВ «Оператор ГТС України». Письмово повідомити Підрядника про надання йому Дозволу.

7.1.2. Приймати виконані Роботи згідно оформлених в установленому Договором порядку актів приймання виконаних Робіт.

7.1.3. Здійснювати розрахунки за виконані Роботи в розмірі, у строки та в порядку, що встановлені Договором.

7.1.4. Надати Підряднику необхідну для виконання Робіт інформацію, згідно Технічних, якісних та кількісних характеристик (завдання) (Додаток №1).

7.2. Замовник має право:

7.2.1. Передати Підряднику в установленому Договором порядку матеріали, потреба в яких виникла в процесі виконання Робіт. Отримання Підрядником матеріалів підтверджується шляхом підписання уповноваженими представниками Сторін Акту приймання-передачі.

7.2.2. Здійснювати у будь-який час, не втручаючись у господарську діяльність Підрядника, технічний нагляд і контроль за ходом, якістю, вартістю та обсягами виконання Робіт, перевірку якості матеріалів та сертифікатів на них.

7.2.3. Вимагати безоплатного виправлення недоліків, що виникли внаслідок допущених Підрядником порушень, або виправити їх своїми силами з відшкодуванням завданих збитків за рахунок Підрядника.

7.2.4. Ініціювати внесення змін у Договір, вимагати розірвання цього Договору та відшкодування збитків за наявності істотних порушень Підрядником умов Договору.

7.2.5. Не приймати Роботи, виконані з використанням матеріальних ресурсів, які не відповідають установленим вимогам Розділу 2 Договору та на які не представлені відповідні документи.

7.2.6. Відмовитися в односторонньому порядку від цього Договору, якщо Підрядник не виконує або виконує неналежним чином умови цього Договору, своєчасно не розпочав Роботи або виконує їх настільки повільно, що закінчення їх у строк, визначений Графіком виконання робіт (Додаток №3), стає неможливим, а також виконує доручену йому Роботу неякісно (з відступленням від робочої документації, діючих будівельних норм і правил, вимог Замовника тощо), на підставі ч.3 ст. 651 ЦК України, повідомивши його про це у письмовій формі шляхом направлення відповідного повідомлення із зазначенням дати розірвання Договору на адресу Підрядника, вказану в розділі 13 Договору та/або електронну адресу Підрядника, вказану в п. 12.14 Договору. В цьому випадку, Договір вважається розірваним (припиненим) з дати, зазначеної в повідомленні Замовника. При цьому будь-які витрати (збитки) Підряднику не відшкодовуються.

7.2.7. Залучити третіх осіб для усунення недоліків (у випадку, якщо Підрядник відмовляється усувати недоліки) з компенсацією витрат за рахунок Підрядника.

7.2.8. Відмовити Підряднику у погодженні питання про залучення до виконання Робіт субпідрядників у разі якщо субпідрядник не відповідає вимогам п.п. 7.4.1 цього Договору або за наявності факту неналежного виконання (невиконання загалом) умов Договору, укладеного між Замовником та запропонованим субпідрядником у інших правовідносинах.

7.2.9. В односторонньому порядку достроково розірвати цей Договір, повідомивши в письмовій формі не пізніше ніж за 20 (двадцять) календарних днів до дати розірвання Договору шляхом направлення відповідного повідомлення із зазначенням дати розірвання Договору на адресу Підрядника, вказану в розділі 13 Договору та/або електронну адресу Підрядника, вказану в п. 12.14 Договору. Договір вважається розірваним (припиненим) з дати, зазначеної в повідомленні Замовника.

7.2.10. На інші права, передбачені цим Договором та чинним законодавством України.

7.3. Підрядник зобов`язаний:

7.3.1. Виконати якісно та у встановлені Графіком виконання робіт (Додаток №3) строки Роботи відповідно до Технічних, якісних та кількісних характеристик (завдання) (Додаток №1), ДБН та іншої нормативної документації.

7.3.2. Мати встановлені законом дозволи на виконання окремих видів Робіт.

7.3.3. Протягом 5 (п`яти) робочих днів після підписання цього Договору надати документи, передбачені чинним законодавством, для отримання від Замовника Дозволу на виконання Робіт.

7.3.4. Своєчасно попередити Замовника про те, що додержання його вказівок стосовно способу виконання Робіт загрожує їх якості або придатності, та про наявність інших обставин, які можуть викликати таку загрозу.

7.3.5. Забезпечити безперешкодний доступ на Об`єкт представникам технічного нагляду.

7.3.6. Передати Замовнику у передбаченому законодавством та цим Договором порядку завершені Роботи.

7.3.7. Забезпечити ведення та передачу Замовнику в установленому порядку документів про виконання цього Договору (виконавчу документацію, журнали виконаних робіт, складені акти на приховані роботи, акти на проведення випробувань матеріалів і перевірки якості робіт).

7.3.8. Вжити заходів щодо недопущення передачі без згоди Замовника кошторисної документації (примірників, копій) третім особам.

7.3.9. Погодити у письмовій формі з Замовником залучення третіх осіб (субпідрядників) для виконання Робіт по цьому Договору.

7.3.10. Координувати діяльність субпідрядників на Об`єкті, де виконуються Роботи.

7.3.11. Своєчасно усувати недоліки Робіт, допущені з вини Підрядника та/або субпідрядників в тому числі протягом гарантійного терміну за власний рахунок.

7.3.12. Відшкодувати відповідно до законодавства та цього Договору завдані Замовнику збитки.

7.3.13. Інформувати в установленому порядку Замовника про хід виконання зобов`язань за цим Договором, обставини, що перешкоджають його виконанню, а також про заходи, необхідні для їх усунення.

7.3.14. Забезпечити необхідними та якісними матеріалами, конструкціями, виробами та устаткуванням, сертифікатами, паспортами, гарантійними талонами та іншими документами до їх використання, згідно з чинним законодавством.

У разі виявлення невідповідності матеріальних ресурсів встановленим вимогам в найкоротші строки провести заміну цих ресурсів за власний рахунок.

7.3.15. Повідомити протягом 3 (трьох) робочих днів Замовника про обставини (якщо такі виникли), що призвели до виникнення потреби у виконанні додаткових робіт (в межах ціни Договору), не врахованих Технічними, якісними та кількісними характеристиками (завдання) (Додаток №3).

7.3.16. У разі потреби залучення до виконання спеціальних видів (обсягів) Робіт субпідрядника(-ів) Підрядник зобов`язаний надати (до початку виконання Робіт) передбачені п.п. 7.4.1. Договору належно засвідчені копії документів Замовнику. Підрядник зобов`язаний надавати Замовнику обґрунтування такого залучення та повну інформацію стосовно субпідрядника(ів) письмово, не пізніше 30-ти (тридцяти) календарних днів до початку виконання Робіт, для одержання письмового погодження Замовника.

7.3.17. Підрядник зобов`язаний власними засобами і за свій рахунок прибрати територію Об`єкта, на якому проводились Роботи, а також прилеглу територію від сміття, що утворилося в процесі виконання Робіт за цим Договором, перемістити техніку та інші допоміжні пристосування Підрядника.

7.3.18. Належним чином виконувати інші обов`язки, передбачені цим Договором та усіма іншими діючими договорами, укладеними з Замовником.

7.4. Підрядник має право:

7.4.1. Залучати, у разі потреби, до виконання спеціальних видів (обсягів) Робіт субпідрядника(-ів). Їх залучення проводиться за умови письмового погодження з Замовником, та за умови наявності у субпідрядника(-ів) чинних протягом строку виконання Роботи, до якої він (вони) залучається(-ються), дозволів, сертифікатів, ліцензій, що надають йому (їм) право на провадження діяльності з таких видів робіт, а також досвіду та ресурсів, достатніх для виконання відповідного виду робіт, про що надається інформаційна довідка, засвідчена підписами уповноважених осіб Підрядника та залученого(-них) субпідрядника(-ів). Підрядник зобов`язаний надати (до початку виконання Робіт) належно засвідчені копії таких документів Замовнику. Підрядник зобов`язаний надавати Замовнику обґрунтування такого залучення та повну інформацію стосовно субпідрядника(ів) письмово, не пізніше 30-ти календарних днів до початку виконання Робіт, для одержання погодження Замовника.

7.4.2. Ініціювати внесення змін до Договору, а щодо зміни істотних умов Договору лише у випадках, передбачених Законом України «Про публічні закупівлі» (зі змінами та доповненнями).

7.4.3. Припинити Роботи в разі порушення або невиконання зобов`язань за цим Договором з вини Замовника, за умови письмового повідомлення його про це за 20 календарних днів до дати припинення.

7.4.4. На дострокове виконання Робіт, якщо таке прискорення не впливатиме на якість результату та за отримання письмового погодження Замовника.

8. Обставини непереборної сили

8.1. Жодна зі Сторін не несе відповідальності за повне або часткове невиконання будь-яких умов у разі настання надзвичайних та невідворотних обставин, що об`єктивно унеможливлюють виконання зобов`язань, передбачених умовами Договору а саме: загроза війни, збройний конфлікт або серйозна погроза такого конфлікту, включаючи але не обмежуючись ворожими атаками, блокадами, військовим ембарго, дії іноземного ворога, загальна військова мобілізація, військові дії, оголошена та неоголошена війна, дії суспільного ворога, збурення, акти тероризму, диверсії, піратства, безлади, вторгнення, блокада, революція, заколот, повстання, масові заворушення, введення комендантської години, карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України, експропріація, примусове вилучення, захоплення підприємств, реквізиція, громадська демонстрація, блокада, страйк, аварія, протиправні дії третіх осіб, пожежа, вибух, тривалі перерви в роботі транспорту, регламентовані умовами відповідних рішень та актами державних органів влади, закриття морських проток, ембарго, заборона (обмеження) експорту/імпорту тощо, а також викликані винятковими погодними умовами і стихійним лихом, а саме: епідемія, сильний шторм, циклон, ураган, торнадо, буревій, повінь, нагромадження снігу, ожеледь, град, заморозки, замерзання моря, проток, портів, перевалів, землетрус, блискавка, пожежа, посуха, просідання і зсув ґрунту, інші стихійні лиха тощо.

8.2. Сторони протягом 10 (десяти) календарних днів повинні сповістити одна одну про початок обставин непереборної сили (форс-мажора) у письмовій формі. Повідомлення про початок дії обставин непереборної сили (форс-мажора) та строк їх дії підтверджується сертифікатом Торгово-промислової палати України.

8.3.Неповідомлення або несвоєчасне повідомлення однієї зі Сторін про неможливість виконання прийнятих за даним Договором зобов`язань внаслідок дії обставин непереборної сили та/або не надання сертифікату Торгово-промислової палати України, позбавляє Сторону права посилатися на будь-яку вищевказану обставину, як на підставу, що звільняє від відповідальності за невиконання зобов`язань.

8.4.Сторони дійшли згоди, що при настанні обставин непереборної сили виконання зобов`язань за цим Договором продовжується на строк, відповідний строку дії вказаних обставин.

8.5.Якщо обставини непереборної сили триватимуть понад 90 (дев`яносто) календарних днів, то кожна із Сторін матиме право в односторонньому порядку розірвати Договір, письмово повідомивши про це іншу Сторону не пізніше ніж за 20 (двадцять) календарних днів до очікуваної дати розірвання.

9. Застереження про конфіденційність

9.1. Замовник і Підрядник зобов`язуються забезпечити конфіденційність відомостей щодо цього Договору.

Сторони погодилися, що будь-які матеріали, інформація та відомості, які стосуються Договору, а також належного його виконання, є конфіденційними і не можуть передаватися третім особам без попередньої письмової згоди іншої Сторони Договору, крім випадків, коли таке передавання пов`язане з одержанням офіційних дозволів, документів для виконання Договору або оплати податків, інших обов`язкових платежів, а також у випадках, передбачених чинним законодавством, яке регулює зобов`язання Сторін Договору.

10. Відповідальність сторін

10.1. У випадку порушення своїх зобов`язань за цим Договором Сторони несуть відповідальність, визначену цим Договором та чинним законодавством. Порушенням зобов`язання є його невиконання або неналежне виконання, тобто виконання з порушенням умов, визначених змістом зобов`язання.

10.2. У випадку несвоєчасного виконання Робіт, передбачених Графіком виконання робіт (Додаток №3), до Підрядника застосовуються штрафні санкції у вигляді пені у розмірі 0,1 % від вартості Робіт, які несвоєчасно виконані, за кожен день прострочення виконання Робіт, а при порушенні строку виконання Робіт більш ніж на 30 (тридцять) календарних днів Підрядник додатково сплачує Замовнику штраф у розмірі 7% від вартості несвоєчасно виконаних Робіт.

10.3. Виплата штрафних санкцій, передбачених цим Договором, не звільняє Підрядника від обов`язку по відшкодуванню будь-яких збитків завданих Підрядником Замовнику.

10.4. Виплата штрафних санкцій, передбачених цим Договором, не звільняє Підрядника від обов`язку з виконання невиконаного або виконаного неналежним чином обов`язку (виконання у натурі).

10.5. Підрядник відповідає за використання матеріально-технічних ресурсів, необхідних для виконання Робіт, забезпечених відповідними технічними паспортами чи сертифікатами, передачу Замовнику сертифікатів, паспортів, протоколів перевірок та випробувань згідно чинного законодавства.

10.6. Якщо зміна умов цього Договору або його розірвання зумовлені обставинами, що залежать від діяльності Підрядника, а Замовник внаслідок цього понесе збитки, Замовник має право на їх відшкодування за рахунок Підрядника.

10.7. У випадку порушення вимог Розділу 2 цього Договору щодо якості Робіт Підрядник несе відповідальність у вигляді штрафу в розмірі 20 % від вартості неякісних Робіт.

10.8. У випадку виявлення під час виконання цього Договору Замовником факту пов`язаності (у значенні Закону України «Про публічні закупівлі» (зі змінами та доповненнями) Підрядника, як учасника процедури закупівлі, за результатами якої укладено цей Договір, з іншим учасником (учасниками) процедури закупівлі Будівництво трубопроводів, ліній зв`язку та електропередач, шосе, доріг, аеродромів і залізничних доріг; вирівнювання поверхонь (Ремонт газопроводу-відводу до ГРС Нікополь, 1 нитка Ду400 Ру55 на дільниці км 0,00 - км 8,30 з частковою заміною труб та заміною ізоляційного покриття в межах обслуговування Криворізького МП Запорізького ЛВУМГ) оголошення № UA-2021-07-29-001264-c та/або членом (членами) тендерного комітету Замовника, Замовник має право в односторонньому порядку достроково розірвати цей Договір, повідомивши в письмовій формі про це Підрядника у строк 20 (двадцять) календарних днів або вимагати від Підрядника сплатити штраф у розмірі 20 % від ціни цього Договору, якщо у зв`язку із особливістю предмета цього Договору Замовник не зможе реалізувати право на розірвання цього Договору, без шкоди для себе.

При цьому Підрядник зобов`язується сплатити Замовнику штраф, передбачений даним пунктом цього Договору, протягом 10 (десяти) робочих днів з дати надходження до нього письмової вимоги Замовника.

10.9. Забезпечення виконання Договору

10.9.1. Відповідно до умов пункту 6 розділу VI тендерної документації процедури закупівлі по предмету закупівлі "Будівництво трубопроводів, ліній зв`язку та електропередач, шосе, доріг, аеродромів і залізничних доріг; вирівнювання поверхонь (Ремонт газопроводу-відводу до ГРС Нікополь, 1 нитка Ду400 Ру55 на дільниці км 0,00 - км 8,30 з частковою заміною труб та заміною ізоляційного покриття в межах обслуговування Криворізького МП Запорізького ЛВУМГ)" згідно оголошення про проведення процедури закупівлі № UA-2021-07-29-001264-c, оприлюдненого на веб-порталі Уповноваженого органу «29» липня 2021 року, Підрядник зобов`язується надати Замовнику не пізніше дати укладення цього Договору в забезпечення виконання Договору безвідкличну безумовну банківську гарантію (надалі - Гарантія) на суму 2 430 000,00 грн. (два мільйони чотириста тридцять тисяч гривень 00 коп.), що становить 5 % відсотків ціни цього Договору.

10.9.2. Права та обов`язки Сторін за цим Договором настають за умови настання відкладальної обставини (згідно ч. 1 ст. 212 ЦКУ), а саме: надання Підрядником Замовнику в забезпечення виконання цього Договору Гарантії згідно п.п. 10.9.1 цього Договору.

10.9.3. Термін дії Гарантії - до «06» жовтня 2023 року включно.

У разі продовження терміну (строку) дії цього Договору з підстав передбачених Законом України «Про публічні закупівлі» (зі змінами та доповненнями) та іншими законодавчими актами України, Підрядник зобов`язується надати Замовнику не пізніше дати укладання додаткової угоди про продовження терміну (строку) дії цього Договору оригінал нової банківської гарантії або оригінал документу про внесення змін до наданої Гарантії, що свідчить про забезпечення виконання зобов`язань Підрядником за цим Договором на термін (строк), на який продовжено термін (строк) дії цього Договору.

10.9.4. Заміна предмета забезпечення виконання цього Договору без письмової згоди Замовника не допускається.

10.9.5. У разі невиконання (неналежного виконання) Підрядником своїх зобов`язань за цим Договором Замовник має право одержати задоволення своїх вимог, передбачених умовами цього Договору та чинним законодавством України, на умовах визначених Гарантією.

10.9.6. Забезпечення виконання Договору повертається у випадках передбачених ст. 27 Закону України «Про публічні закупівлі» за умови настання граничної дати оплати (остаточному розрахунку) згідно з умовами Договору, протягом 5 (п`яти) банківських днів з дня настання таких обставин.

Повернення забезпечення виконання Договору здійснюється шляхом направлення відповідного листа (повідомлення) Підряднику або банку-гаранту, у разі надання Підрядником забезпечення виконання Договору у вигляді оригіналу банківської гарантії в паперовій формі.

Повернення забезпечення виконання Договору, наданого у вигляді електронної банківської гарантії, здійснюється шляхом направлення відповідного SWIFT-повідомлення через банк бенефіціара на адресу банка -гаранта.

Моментом належного виконання зобов`язання Замовника щодо повернення оригіналу Гарантії є дата зазначена на відповідному супровідному листі (повідомлені) Замовника.

10.10. При несвоєчасній оплаті виконаних Робіт за Договором Замовник сплачує на користь Підрядника пеню у розмірі 0,01 % від простроченої суми за кожен день прострочення, але не більше подвійної облікової ставки Національного банку України, що діяла у період, за який сплачується пеня.

Положення п.10.10. Договору не застосовується у разі, якщо порушення Замовником строків оплати за цим Договором сталося внаслідок застосування п.5.3. Договору.

10.11. Сторони домовились, що на суму боргу за порушення строку здійснення платежів нараховується 0,01 % річних від простроченої суми.

10.12. Зобов`язання Підрядника, встановлені даним Договором, забезпечується оперативно-господарськими санкціями, що передбачені ст. 236 Господарського кодексу України, зокрема, але не виключно:

10.12.1. Замовник має право отримати суму нарахованих штрафних санкцій та збитків, заподіяних невиконанням та/або неналежним виконанням Договору Підрядником, з сум, які підлягають виплаті Підряднику. Оперативно-господарська санкція застосовується до Підрядника після того, як він не сплатив у визначений строк штрафні санкції та/або збитки згідно з розрахунком штрафних санкцій та/або збитків, направленого на його адресу. Про застосування оперативно-господарської санкції Замовник зобов`язаний письмово повідомити Підрядника.

10.12.2. Замовник має право відмовитись від встановлення на майбутнє господарських відносин з Підрядником на підставі п. 4 ч.1 ст. 236 Господарського кодексу України у разі невиконання та/або неналежного виконання Підрядником зобов`язань за цим Договором. Замовник самостійно приймає рішення про застосування такого виду оперативно-господарських санкцій та повідомляє Підрядника впродовж 7 (семи) робочих днів з дати прийняття відповідного рішення із зазначенням дати, з якої починається їх застосування, шляхом направлення відповідного письмового повідомлення на адресу Підрядника, вказану в розділі 13 Договору та/або електронну адресу Підрядника, вказану в п. 12.14 Договору.

10.13. Застосування оперативно-господарської санкції не звільняє Підрядника від виконання зобов`язань за цим Договором.

10.14. Передача (відступлення) будь-якою із Сторін своїх прав по цьому Договору третім особам, без письмової згоди іншої Сторони забороняється. Сторона, що вчинила таку передачу (відступлення) своїх прав по Договору без письмової згоди іншої Сторони, сплачує іншій Стороні штраф у розмірі 100% вартості переданих (відступлених) прав третім особам.

10.15. У разі порушень Підрядником порядку заповнення та/або порядку реєстрації та передачі в Єдиний реєстр податкових накладних електронної податкової накладної та/або розрахунків коригування до неї Замовнику які призвели до втрати Замовником права на податковий кредит з податку на додану вартість, Підрядник зобов`язаний сплатити на користь Замовника згідно з його письмовою вимогою кошти в розмірі невідшкодованого з бюджету податку на додану вартість.

11. Антикорупційні застереження

11.1. При виконанні своїх зобов`язань за цим Договором, Сторони визнають та підтверджують, що вони проводять політику повної нетерпимості до діянь, предметом яких є неправомірна вигода, в тому числі до корупції, яка передбачає повну заборону неправомірних вигід та здійснення виплат за сприяння або спрощення формальностей у зв`язку з господарською діяльністю, забезпечення більш швидкого вирішення тих чи інших питань. Сторони керуються у своїй діяльності застосовним законодавством і розробленими на його основі політикою та процедурами, спрямованими на боротьбу з діяннями, предметом яких є неправомірна вигода, і корупція зокрема.

11.2. Сторони гарантують, що їм самим та їхнім працівникам заборонено пропонувати, давати або обіцяти надати будь-яку неправомірну вигоду (грошові кошти, цінні подарунки тощо) будь-яким особам (включаючи, серед іншого, службовим особам, уповноваженим особам юридичних осіб, державним службовцям), а також вимагати отримання, приймати або погоджуватися прийняти від будь-якої особи, прямо чи опосередковано, будь-яку неправомірну вигоду (грошові кошти, цінні подарунки тощо).

11.3. Шляхом підписання цього Договору Підрядник цим підтверджує, що він ознайомлений із Антикорупційною програмою, затвердженою наказом ТОВ «Оператор газотранспортної системи України» від 07.11.2019 №215 «Про затвердження Антикорупційної програми Товариства з обмеженою відповідальністю «Оператор газотранспортної системи України», розміщеною на сайті www.tsoua.com, та погоджується з її умовами, порядком внесення змін до неї та зобов`язується дотримуватись її положень під час виконання зобов`язань за цим Договором.

12. Строк дії Договору та інші положення

12.1. Договір вважається укладеним з моменту його підписання Сторонами і діє 21 місяць. В частині гарантійних зобов`язань - до закінчення гарантійного строку, а в частині розрахунків - до їх повного виконання.

12.2. У випадку невиконання або неналежного виконання Підрядником зобов`язань, передбачених цим Договором, Замовник має право відмовитись від Договору в порядку передбаченому п.п. 7.2.6. Договору.

12.3.Усі спори, що пов`язані з цим Договором вирішуються шляхом переговорів між Сторонами. Якщо спір не може бути вирішений шляхом переговорів, він вирішується в судовому порядку за встановленою підвідомчістю та підсудністю такого спору, визначеному відповідним чинним законодавством України.

12.4. Цей Договір укладено українською мовою у двох оригінальних примірниках, по одному для кожної із Сторін, які мають однакову юридичну силу.

12.5. Істотні умови цього Договору не можуть змінюватися після підписання цього Договору і до виконання Сторонами своїх зобов`язань в повному обсязі, крім випадків, які визначені в Законі України «Про публічні закупівлі» (зі змінами та доповненнями).

12.6. У випадках, не передбачених цим Договором, сторони керуються нормами чинного законодавства України.

12.7. Усі зміни і доповнення до Договору оформлюються письмово та підписуються уповноваженими представниками Сторін.

12.8. Підрядник підтверджує, що на момент підписання цього Договору має статус платника податку на прибуток на загальних умовах, а також є платником податку на додану вартість.

12.9. Замовник підтверджує, що на дату підписання цього Договору має статус платника податку на прибуток на загальних умовах, а також є платником податку на додану вартість.

12.10. У разі будь-яких змін у статусі платника податків Сторони зобов`язані протягом 3 (трьох) робочих днів повідомити іншу Сторону про настання таких змін шляхом направлення додаткової угоди до цього Договору, у якій зазначити ставку та дату зміни умов оподаткування.

12.11. Сторони зобов`язуються повідомляти одна одну про зміни своїх банківських реквізитів, місцезнаходження, номерів телефонів, факсів, зазначених у Договорі, у 10-денний (десятиденний) строк з дня виникнення відповідних змін рекомендованим листом з повідомленням.

12.12. Сторони гарантують отримання всіх дозволів, погоджень, рішень та інших документів, необхідних для підписання та виконання умов Договору відповідно до вимог чинного законодавства України та своїх установчих документів.

12.13. Будь-які повідомлення за цим Договором мають юридичну силу, якщо вони викладені письмово і направлені іншій Стороні на її адресу, зазначену в розділі 13 цього Договору рекомендованим або цінним листом (телеграмою) з повідомленням про вручення або доведені до відома іншої Сторони кур`єром під розписку та/або на електронну адресу, зазначену в п.12.14 цього Договору.

12.14. Для надіслання повідомлення електронною поштою у випадках, передбачених цим Договором, використовуються такі електронні адреси Сторін:

12.14.1 електронна адреса Замовника: _________@______;

12.14.2 електронна адреса Підрядника: ngmp@ukr.net.

12.15. З укладенням цього Договору попереднє листування та документація щодо предмету цього Договору втрачають юридичну силу, окрім листування та документації, які пов`язані з проведенням процедури закупівлі, зазначеної в п.10.8 цього Договору.

12.16. Додатки до цього Договору, що є його невід`ємною частиною:

12.16.1. Додаток №1 - Технічні, якісні та кількісні характеристики (завдання).

12.16.2. Додаток №2 - Договірна ціна.

12.16.3. Додаток №3 - Графік виконання робіт.

13. Місцезнаходження, банківські реквізити та підписи Сторін

ЗамовникПідрядникТовариство з обмеженою відповідальністю «Оператор газотранспортної системи України» Код ЄДРПОУ: 42795490 Місцезнаходження: 03065, м. Київ, проспект Любомира Гузара, 44 Ел. пошта: info@tsoua.com Тел.: 044 4612389 IBAN НОМЕР_1 в АБ «УКРГАЗБАНК» м. Київ, МФО 320478 Інд. податковий № 427954926551 Директор з забезпечення виробництва ____________________ /Чертіхін О.М./ (підпис) М. П. Товариство з обмеженою відповідальністю «НАФТОГАЗМОНТАЖ» Код ЄДРПОУ: 31462406 Місцезнаходження: 08133, Київська обл., місто Вишневе, вул. Молодіжна, будинок 14, офіс 22 Ел. пошта: ngmp@ukr.net. Тел. 044 5018870 IBAN НОМЕР_2 в АТ АБ «РадаБанк», м. Київ, МФО 306500 Інд. податковий №314624010136 Директор ____________________ /Шкробтак В.І./ (підпис) М. П.

Додаток № 1 до Договору

№_________________ від ___________

ТЕХНІЧНІ, ЯКІСНІ ТА КІЛЬКІСНІ ХАРАКТЕРИСТИКИ (ЗАВДАННЯ)

1. ОБ`ЄКТ РЕМОНТУ

1.1. Лінійна частина газопроводу-відводу (далі - ЛЧ ГВ) до ГРС Нікополь 1 нитка DN 400 PN 2,5 МПа на ділянці км 0,0 - км 8,3 довжиною 8 300 м та ділянка резервної нитки (далі - РН) ГВ до ГРС Нікополь 1 нитка км 0,0 - км 0,266 довжиною 266 м. Магістральний газопровід (далі - МГ) побудовано та введено в експлуатацію 1959 р. Характеристики труб, з яких побудовано трубопровід, наведені в таблиці 1.

Таблиця 1№ ділянкиЕксплуатаційний кілометраж, кмДистанція ВТД, мДовжина ділянки, мТип трубиДіаметр труби, ммМарка сталіТовщина стінки труби, мм початоккінецьпочатоккінець ЛЧ ГВ до ГРС Нікополь 1 нитка (основна)10,0052,048--2 043БШ426Ст2010,022,0482,423--375БШ426Ст2011,032,4233,815--1 392БШ426Ст2010,043,8154,150--335БШ426Ст2011,054,1507,917--3 767БШ426Ст2010,067,9178,118--201БШ325Ст208,078,1188,305--187БШ426Ст2010,0 Всього перша ділянка, м8 300 ЛЧ ГВ до ГРС Нікополь 1 нитка (резервна)60,00,08--8БШ426Ст2010,070,080,257--249БШ325Ст2012,080,2570,266--9БШ426Ст2010,0 Всього друга ділянка, м266 Разом довжина ремонтних ділянок8 566 Примітка: дистанції початку та кінця ділянок в таблицях 1-3 вказано орієнтовно, дані дистанції можуть бути змінені/уточнені/, при виникненні виробничої необхідності, при цьому такі зміни не можуть призвести до збільшення вартості договору.1.2. Дані щодо конструкції існуючого захисного покриття МГ наведені в таблиці 2.

Таблиця 2

№ ДілянкиЕксплуатаційний кілометраж, кмДистанція КО ПКЗ[1], мТип захисного покриттяКонструкція захисного покриттяРік нанесення захисного покриття початоккінецьпочатоккінець ЛЧ ГВ до ГРС Нікополь 1 нитка (основна)10,0057,9100,0057,910бітумно-гумове, нормальнеҐрунтовка, мастика гумово-бітумна195927,9107,9577,9107,957бітумно-гумове, посиленеҐрунтовка, мастика гумово-бітумна195937,9578,0477,9578,047бітумно-гумове, дуже посиленеҐрунтовка, мастика гумово-бітумна195948,0478,1278,0478,127бітумно-гумове, посиленеҐрунтовка, мастика гумово-бітумна195958,1278,3058,1278,305бітумно-гумове, нормальнеҐрунтовка, мастика гумово-бітумна1959ЛЧ ГВ до ГРС Нікополь 1 нитка (резервна)60,00,0080,00,008бітумно-гумове, нормальнеҐрунтовка, мастика гумово-бітумна195970,0080,0750,0080,075бітумно-гумове, посиленеҐрунтовка, мастика гумово-бітумна195980,0750,1650,0750,165бітумно-гумове, дуже посиленеҐрунтовка, мастика гумово-бітумна195990,1650,2570,1650,257бітумно-гумове, посиленеҐрунтовка, мастика гумово-бітумна1959100,2570,2660,2570,266бітумно-гумове, нормальнеҐрунтовка, мастика гумово-бітумна1959Примітка: [1] КО ПКЗ - комплексне обстеження засобів протикорозійного захисту та корозійного стану МГ1.3. Ділянка ЛЧ МГ обслуговується Криворізьким промисловим майданчиком (далі - ПМ) Запорізького лінійно-виробничого управління магістральних газопроводів (далі - ЛВУМГ) ТОВ «Оператор газотранспортної системи України», які розташовані за адресами:

o Криворізький ПМ: вул. Нікопольська 57, смт Радушне, Криворізький район, Дніпропетровська область, 53081;

o Запорізьке ЛВУМГ: вул. Дослідна станція 6-Б, м. Запоріжжя, 69031.

1.4. Місце розташування об`єкту ремонту та характеристики місцевості визначені в таблиці 3.

Таблиця 3№ ДілянкиЕксплуатаційний кілометраж, кмҐрунтиМісцевістьЗемлі сільської радиРайонОбласть початоккінець ЛЧ ГВ до ГРС Нікополь 1 нитка (основна)10,0020,050Чорнозем, суглинокВигін, лісополосаГуляйпіль-ськаКриничан-ськийДніпропетров-ська20,0505,150Чорнозем, суглинокМежа сільського-сподарської ділянки, лісополосаГуляйпіль-ськаКриничан-ськийДніпропетров-ська35,1507,874Чорнозем, суглинокСільськогоспо-дарські угіддяГуляйпіль-ськаКриничан-ськийДніпропетров-ська47,8748,011Чорнозем, суглинокВигінГуляйпіль-ськаКриничан-ськийДніпропетров-ська58,0118,046Суглинки мулистір. БазавлукГуляйпіль-ськаКриничан-ськийДніпропетров-ська68,0468,300Чорнозем, суглинокВигінГуляйпіль-ськаКриничан-ськийДніпропетров-ськаЛЧ ГВ до ГРС Нікополь 1 нитка (резервна)70,00,09Чорнозем, суглинокВигінГуляйпіль-ськаКриничан-ськийДніпропетров-ська80,090,124Суглинки мулистір. БазавлукГуляйпіль-ськаКриничан-ськийДніпропетров-ська90,1240,266Чорнозем, суглинокВигінГуляйпіль-ськаКриничан-ськийДніпропетров-ська2. УМОВИ ПРОХОДЖЕННЯ ТРАСИ ГАЗОПРОВОДУ

ГВ до ГРС Нікополь 1 нитка, на ремонтній ділянці, проходить по рівнинній місцевості в одному технологічному коридорі з ГВ до ГРС Нікополь 2 нитка DN 500 на відстані 10-60 м.

Глибина залягання трубопроводу до верхньої твірної труби на ремонтній ділянці коливається (згідно даних комплексних обстежень та експлуатаційного контролю):

- на ділянці основної нитки: від 0,7 до 1,4 м, на км 2,288 присутня локальна ділянка МГ (яма, 1 м) з глибиною залягання 0,5 м; на ділянці км 7,959 - км 8,106 переходу через р. Базавлук загальною довжиною 147 м глибина залягання коливається від 1,5 до 2,5 м; на ділянці

км 8,196 - км 8,286, загальною довжиною 90 м глибина залягання коливається від 0,5 до 0,7 м);

- на ділянці резервної нитки: 1,1 - 2,2 м.

2.1. Наявність перетинів з автомобільними дорогами та залізницями: на км 0,785 МГ перетинає автомобільну дорогу «Гуляй Поле - Олександро-Білівка» (Т0432) з насипним (щебневим) покриттям (ширина дорожнього полотна до 6 м), трубопровід на переході захисним кожухом не обладнаний. Ремонт МГ на переході планується виконати відкритим способом з послідуючим відновленням існуючого дорожнього покриття. Роботами передбачено закладання захисного кожуху МГ у відповідності до вимог п. 6.32 СНиП 2.05.06-85 (трубу діаметром 720 мм без АКП надає Замовник), встановлення витяжної свічки, відновлення футерування трубопроводу на всій довжині захисного кожуху за допомогою опорно-направляючих діелектричних кілець, нанесення захисного поліуретанового (епоксидного) покриття товщиною не менше 1,0 мм на труби кожуху та підземну частину трубопроводу витяжної свічки, для захисту надземної частини витяжної свічки передбачити захисне лакофарбове покриття ДСТУ ISO 12944-5/C4.06-EP/PUR (ISO 12944-5/C4.06-EP/PUR) (номінальна товщина сухої плівки - 240 мкм, загальна кількість шарів - 2..3, термін служби - від 15 до 25 років), герметизацію кінців кожуху торцевими роз`ємними термоусадковими герметизуючими манжетами. Для забезпечення електрохімзахисту (далі - ЕХЗ) захисного кожуху виконати встановлення ПВ з БЗК-10 (вимоги до ПВ з БЗК-10 наведені в розділі 5).

2.2. Наявність підводних та надземних переходів: на км 8,011 - км 8,046 основна нитка МГ (км 0,090 - км 0,124 РН) присутній перехід через р. Базавлук. Водна поверхня переходу складає 35 метрів. Труба на переході привантажено, дані стосовно параметрів привантажувачів наведені в п. 2.4.4. цих технічних, якісних та кількісних характеристик предмета закупівлі (далі - ТВ). Передбачити улаштування двох дамб, лежневої дороги та водовідливу з траншеї на час проведення робіт на переході.

2.3. Наявність лінійних кранових вузлів, вузлів підключень інших МГ:

2.3.1. На км 0,002 встановлено лінійний кран №1 DN 400 врізки ГВ до ГРС Нікополь 1 нитка в МГ ШДО-1 (передбачити облаштування кранового майданчика огородженням 3 м Ч 3/4 м (без/з урахуванням хвіртки), нанесення захисного лакофарбового покриття на наземну частину крану та кранової обв`язки та переходів «земля-повітря»);

2.3.2. На км 0,008 рівнопрохідний трійник DN 400 підключення перемички з ГВ до ГРС Нікополь 2 нитка через кран №3/1 DN 500 (передбачити облаштування кранового майданчика огородженням 6 м Ч 3/4 м (без/з урахуванням хвіртки), нанесення захисного лакофарбового покриття на наземну частину крану та кранової обв`язки та переходів «земля-повітря»);

2.3.3. На км 0,0 розташовані кранові майданчики підключення ГВ до ГРС Нікополь 1 нитка від МГ ШДО-2 та ШДКРІ: кран №2 DN 500, кран №3 DN 500 та кран №39 DN 1000 перемички між МГ ШДО-ШДКРІ (передбачити облаштування кранових майданчиків огородженням 3 м Ч 3/4 м (без/з урахуванням хвіртки), 3 м Ч 3/4 м (без/з урахуванням хвіртки) та 6 м Ч 6/7 м (без/з урахуванням хвіртки) відповідно, нанесення захисного лакофарбового покриття на наземну частину кранів та кранової обв`язки та переходів «земля-повітря»);

2.3.4. На км 1,0 встановлено вузол редукування (передбачити облаштування майданчика вузла огородженням 20 м Ч 10/11 м (без/з урахуванням хвіртки), нанесення захисного лакофарбового покриття на переходи «земля-повітря» та нанесення захисного лакофарбового покриття на наземну частину кранів та кранової обв`язки, захисної шафи вузла);

2.3.5. На км 2,286 трійник DN 400 - DN 100 підключення ГВ до ГРС с. Гуляй Поле лінійний кран №1 DN 150 та кран №2 DN 200 підключення від ГВ до ГРС Нікополь 2 нитка (передбачити облаштування кранових майданчиків огородженням 3 м Ч 3/4 м та (без/з урахуванням хвіртки) та 6 м Ч 6/7 м та (без/з урахуванням хвіртки) відповідно);

2.3.6. На км 7,905 рівнопрохідний трійник DN 400 підключення перспективного ГВ лінійний кран №4/1 DN 400 (передбачити облаштування кранового майданчика огородженням 6 м Ч 6/7 м (без/з урахуванням хвіртки), передбачити нанесення захисного лакофарбового покриття на наземну частину крану та кранової обв`язки та облаштування захисним покриттям підземної частини крану та кранової обв`язки в т.ч. переходів «земля-повітря»);

2.3.7. На км 7,943 рівнопрохідний трійник DN 400 РН ГВ до ГРС Нікополь 1 нитка кран №5 DN 400 (передбачити облаштування кранового майданчика (сумісним з краном №4) огородженням 9 м Ч 9/10 м (без/з урахуванням хвіртки), передбачити нанесення захисного лакофарбового покриття на наземну частину крану та кранової обв`язки та облаштування захисним покриттям підземної частини крану та кранової обв`язки в т.ч. переходів «земля-повітря»);

2.3.8. На км 7,946 встановлено лінійний кран №4 DN 400 (передбачити нанесення захисного лакофарбового покриття на наземну частину крану та кранової обв`язки та облаштування захисним покриттям підземної частини крану та кранової обв`язки в т.ч. переходів «земля-повітря»);

2.3.9. На км 8,152 встановлено лінійний кран №6 DN 400 (передбачити облаштування кранового майданчика (сумісним з краном №7) огородженням 9 м Ч 9/10 м (без/з урахуванням хвіртки), передбачити нанесення захисного лакофарбового покриття на наземну частину крану та кранової обв`язки та облаштування захисним покриттям підземної частини крану та кранової обв`язки в т.ч. переходів «земля-повітря»);

2.3.10. На км 8,156 рівнопрохідний трійник DN 400 РН ГВ до ГРС Нікополь 1 нитка кран №7 DN 400 (передбачити нанесення захисного лакофарбового покриття на наземну частину крану та кранової обв`язки та облаштування захисним покриттям підземної частини крану та кранової обв`язки в т.ч. переходів «земля-повітря»);

2.3.11. На км 8,243 рівнопрохідний трійник DN 400 підключення перспективного ГВ лінійний кран №6/1 DN 400 (передбачити облаштування кранового майданчика огородженням 6 м Ч 6/7 м (без/з урахуванням хвіртки), передбачити нанесення захисного лакофарбового покриття на наземну частину крану та кранової обв`язки та облаштування захисним покриттям підземної частини крану та кранової обв`язки в т.ч. переходів «земля-повітря»).

2.4. Наявність інших ділянок проходження ЛЧ МГ через природні та/або штучні перешкоди (меліоративні канали, яри, заболочені ділянки, болота, ділянки з встановленими пригрузами, перетини з магістральними трубопроводами, повітряними та підземними лініями зв`язку, ЛЕП, інше):

2.4.1. Меліоративні канали - відсутні;

2.4.2. Заболочені ділянки - відсутні;

2.4.3. На км 7,949 - км 8,146 МГ перетинає балку, на схилах балки з обох боків переходу (ПК 78+85 та ПК 81+23, згідно даних виконавчої документації) облаштовано водовідвідні нагорні валики довжиною: на початку переходу 90 м (20 м праворуч по ходу газу від осі газопроводу та 70 м ліворуч), на кінці - 75 м (5 м та 70 м відповідно). Валик являє собою трапецію, висота валика 0,5 м, верхня основа 0,7 м, схил бічних сторін 1:1,5 та 1:2. Водовідвідні конструкції потребують відновленню.

2.4.4. Ділянки з встановленими пригрузами: на ділянці переходу через р. Базавлук (безпосередньо в руслі річки), згідно даних виконавчої документації, встановлено:

- на основній нитці ПК 79+45ч80+05 - 16 шт. чавунних грузи для затоплення газопроводу Ш325 мм, які встановлено на газопровід з кроком 4 м (передбачити заміну до 50% на нові типу УТК);

- на РН - 16 шт. чавунних грузи для затоплення газопроводу Ш325 мм;

2.4.5. Перетини з магістральними трубопроводами та підземними комунікаціями:

- км 2,306 ГВ до ГРС Гуляй Поле (від ГВ до ГРС Нікополь 2 нитка) DN 100;

- км 6,125 ГВ до ГРС Нікополь 2 нитка DN 500;

2.4.6. Перетини з ЛЕП:

- км 2,855 ЛЕП 10 кВ.

2.5. Повороти траси в горизонтальній площині:

2.5.1. Основна нитка, труба 426х10(11):

- ПК 0+35,9 R12,5 Уг 18°33' (колено з труб 426х10 мм);

- ПК 10+40 R500 Уг 6°04' Т 26,5 К 53,0 Б 0,7;

- ПК 11+17,3 R12,5 Уг 8°24' (колено з труб 426х10 мм);

- ПК 28+36,1 R500 Уг 9°43' Т 42,5 К 84,8 Б 1,8;

- ПК 30+59,1 R12,5 Уг 21°20' (колено з труб 426х10 мм);

- ПК 31+44,4 R12,5 Уг 33°00' (колено з труб 426х10 мм);

- ПК 54+71 R500 Уг 3°20' Т 14,5 К 29,0 Б 0,2;

- ПК 61+25,1 R12,5 Уг 44°51' (колено з труб 426х10 мм);

- ПК 78+63,4 R12,5 Уг 12°12' (перехід через р. Базавлук, колено з труб 426х10 мм);

- ПК 81+18,1 R12,5 Уг 38°50' (перехід через р. Базавлук, колено з труб 426х10 мм);

2.5.2. Резервна нитка, труба 325х8:

- ПК 0+30 Rукл12,5 Уг 90°00' К19,6;

- ПК 2+30 Rукл12,5 Уг 90°00' К19,6.

2.6. Повороти траси в вертикальній площині:

2.6.1. Перехід через р. Базавлук основна нитка, труба 325х8:

- ПК 79+26,6 R10 Уг 3°10' (колено з труб 325х8 мм);

- ПК 79+57,3 R10 Уг 11°40' (колено з труб 325х8 мм);

- ПК 79+90 R500 Уг 4°20' Т 18,9 Б 0,4 Вуг. 51,4;

- ПК 80+50 R500 Уг 3°20' Т 14,5 Б 0,2 Вуг. 55,8;

- ПК 80+86,3 R10 Уг 4°30' (колено з труб 325х8 мм);

2.6.2. Перехід через р. Базавлук резервна нитка, труба 325х8:

- ПК 0+50 R300 Уг 7°30' Т 19,7 Б 0,6 Вуг. 56,9;

- ПК 0+90,5 R10 Уг 11°30' (колено з труб 325х8 мм);

- ПК 1+20 R500 Уг 4°30' Т 19,6 Б 0,4 Вуг. 51,4.

2.7. Ділянки проходження траси МГ через лісополоси (кущі, чагарник тощо), які підлягають розчистці до початку проведення ремонтних робіт:

- ділянка км 0,56 - км 1,09;

- ділянка км 2,29 - км 2,56,

загальна довжина 800 м (ширина смуги, що підлягає розчистці 10 м).

2.8. Опис системи ЕХЗ МГ:

2.8.1. На км 1,051 (згідно даних КО ПКЗ) підключено катодний вивід установки катодного захисту (далі - УКЗ) №102 та має місце перетин з кабельною лінією від УКЗ до суміжного ГВ до ГРС Нікополь 2 нитка (передбачити перепідключння точок дренажу УКЗ до труб ГВ до ГРС Нікополь 1 та 2 нитки новими кабельними лініями (виконати кабелем ВБбШв 1х35, довжина ліній підключення МГ до 20 м та до 50 м відповідно), підключення до тіла труби виконати у відповідноті до креслення 10 ВБН В.2.3-00013741-08:2008, місця підкючення кабелів заізолювати у відповідност до креслення В.2 ВБН В.2.3-00013741-08:2008 (заливання розігрітої бітумно-полімерної мастики виконується в кільце висотою, що перекриває неізольовану ділянку кабелю на 30-50 мм). Підключення кабелів до відповідних виходів перетворювача УКЗ виконати за допомогою мідних кабельних клем під кабель перерізом 35 мм2;

2.8.2. На км 7,931 (згідно даних КО ПКЗ) підключено катодний вивід установки катодного захисту (далі - УКЗ) №103 (передбачити перепідключння точки дренажу УКЗ до труби ГВ до ГРС Нікополь 1 нитка новою кабельною лінією (виконати кабелем ВБбШв 1х35, довжина ліній підключення МГ до 50 м), підключення до тіла труби виконати у відповідноті до креслення 10 ВБН В.2.3-00013741-08:2008, місце підкючення кабелю заізолювати у відповідност до креслення В.2 ВБН В.2.3-00013741-08:2008 (заливання розігрітої бітумно-полімерної мастики виконується в кільце висотою, що перекриває неізольовану ділянку кабелю на 30-50 мм). Підключення кабелю до відповідного виходу перетворювача УКЗ виконати за допомогою мідногої кабельної клеми під кабель перерізом 35 мм2;

2.8.3. По трасі МГ встановлено 5 (в т.ч. 2 в точках дренажу УКЗ) пунктів вимірювання (далі - ПВ), які виконано з залізобетонних стовпчиках (4шт.) та в колонці типу ЕТК (1шт.). Виконати монтаж по трасі МГ нових ПВ в кількості 8 шт. В точках дренажу УКЗ передбачити встановлення нових ПВ (2 шт.) з вимірювальними виводами, підключення яких виконати в 6 м від точок підключення дренажних кабелів. На переході через автодорогу передбачити ПВ (1 шт.) з вимірювальними виводами від газопроводу та захисного кожуху та ПВ (1 шт.) з БЗК для забезпечення кожуху ЕХЗ. В місцях перетину з іншими МГ передбачити ПВ з БЗК-10 у кількості 2 шт. (вимоги до ПВ наведені в розділі 5).

3. ХАРАКТЕР РОБІТ ТА ПОСЛІДОВНІСТЬ ВИКОНАННЯ ТЕХНОЛОГІЧНИХ ОПЕРАЦІЙ

Ремонт проводиться з відключенням ділянки МГ, підйомом та укладанням трубопроводу на лежаки на брівці траншеї.

Роботи виконують згідно положень даних технічних, якісних та кількісних характеристик предмета закупівлі, вимог чинних нормативних документів.

Для ремонту ЛЧ МГ передбачити захисні покриття, що за показниками якості відповідають вимогам ДСТУ 4219 таблиця 2, клас В наступних конструкцій:

- * ЛЧ МГ підземного прокладання при застосуванні труб, що придатні для подальшої експлуатації на МГ - захисне покриття конструкції п/п 15 таблиці 4 ДСТУ 4219;

Примітка: * - При виконанні даного ремонту, для труб ГВ, на які згідно цих ТВ передбачено нанесення захисного покриття конструкції п/п 15 таблиці 4 ДСТУ 4219, допускається проведення їх реновації та нанесення в заводських умовах захисного покриття конструкції п/п 1 таблиці 4 ДСТУ 4219. При цьому на зварні стики наносяться термоусадкові манжети в комплекті з двокомпонентним епоксидним праймером (конструкція п/п 5 таблиці 4 ДСТУ 4219). При цьому такі зміни не можуть призвести до збільшення вартості договору.

- ЛЧ МГ підземного прокладання ділянок трубопроводу, на яких передбачається часткова заміна труб - використовують труби з захисним покриттям конструкції п/п 1 таблиці 4 ДСТУ 4219 (труби діаметром 426 мм з товщиною стінки труби 10,0 мм з нанесеним захисним покриттям конструкції п/п 1 таблиці 4 ДСТУ 4219 у кількості 300 м надаються Замовником). При цьому на зварні стики наносяться термоусадкові манжети в комплекті з двокомпонентним епоксидним праймером (конструкція п/п 5 таблиці 4 ДСТУ 4219);

- для труб діаметром 325 мм з товщиною стінки 8,0 мм основної та резервної ниток на переході через р. Базавлук передбачена повна заміна на нову трубу з захисним покриттям конструкції п/п 1 таблиці 4 ДСТУ 4219 (труби діаметром 325 мм з товщиною стінки труби 8,0 мм з нанесеним захисним покриттям конструкції п/п 1 таблиці 4 ДСТУ 4219 у кількості 448 м надаються Замовником);

- конструкції п/п 3 (або п/п 4) таблиці 4 ДСТУ 4219 для підземної частини та переходів «земля-повітря» лінійних кранів, трійників та відводів;

- захисного поліуретанового (епоксидного) покриття товщиною не менше 1,0 мм для захисного кожуху та підземної частини трубопроводу витяжної свічки;

- торцеві роз`ємні термоусадкові герметизуючі манжети для герметизації кінців захисного кожуху на переході через автодорогу;

- для стикування несумісних конструкцій захисних покриттів та для влаштування переходів «старе-нове» захисне покриття - захисне покриття на основі в`язко-еластичної системи холодного нанесення,

та лакофарбового захисного покриття для надземної частини кранових вузлів, витяжної свічки на переході через автодорогу, хвірток та металевих елементів огорож кранових вузлів.

Технологічні операції з ремонту ділянки ЛЧ МГ умовно поділяють на три етапи і здійснюють в наступній послідовності.

3.1. Роботи підготовчого етапу

3.1.1. Виїзд представників Замовника (ПМ/ЛВУМГ) з представниками Підрядника на об`єкт ремонту.

3.1.2. Вивчення Підрядником проектно-виконавчої та експлуатаційної документації з метою уточнення обсягів виконання робіт на базі Замовника (ПМ/ЛВУМГ).

3.1.3. Розробка Підрядником проекту виконання робіт (далі - ПВР), операційно-технологічних карт складання та зварювання зварних з`єднань труб, операційно-технологічних карт на ліквідацію дефектів металу трубопроводу та зварних з`єднань, інше.

В ПВР обов`язково повинні бути враховані вимоги ДБН А.3.1-5 та повинні бути окремі розділи:

o «Монтаж газопроводу на криволінійних ділянках траси», в якому детально описати заходи та методи роботи необхідні для вжиття, з метою недопущення виникнення напружень, що перевищують допустимі значення, при укладанні змонтованої ділянки трубопроводу в траншею, особливо на криволінійних ділянках траси проходження МГ;

o «Методи виконання робіт з забезпечення водовідведення»;

o «Охорона праці і техніка безпеки при виконанні ремонтних робіт на МГ».

3.1.4. До початку виконання нанесення захисного покриття Підрядник надає Замовнику (ПМ/ЛВУМГ) наступні документи:

3.1.4.1. Довідку з переліком приладів для вимірювання (контролю/випробування), які буде використовувати Підрядник під час контролю якості підготовки поверхні, якості захисного покриття;

3.1.4.2. Копію документу, що підтверджує внесення ізоляційного матеріалу (захисні покриття конструкцій п/п 3 (або п/п 4), п/п 5 та п/п 15 таблиці 4 ДСТУ 4219, захисне поліуретанове (епоксидне) покриття, в`язко-еластична система холодного нанесення, торцеві роз`ємні термоусадкові герметизуючі манжет) до Реєстру ізоляційних матеріалів та захисних покривів на їх основі дозволених до застосування на об`єктах ГТС України. З Реєстром ізоляційних матеріалів та захисних покривів на їх основі дозволених до застосування на об`єктах ГТС України, можна ознайомитись на сайті https://tsoua.com/gts-infrastruktura/mozhlyvosti-gts/vykorystannya-systemy/.

3.1.4.3. Детальні поопераційні технологічні карти (завірені виробниками (дистриб`юторами) покриттів) нанесення покриттів - для захисних покриттів, що відповідають конструкції п/п 3 (або п/п 4), п/п 5 та п/п 15 таблиці 4 ДСТУ 4219, захисного покриття на основі в`язко-еластичної системи холодного нанесення, торцевих роз`ємних термоусадкових герметизуючих манжет та захисного лакофарбового покриття;

3.1.4.4. Копію чинного сертифікату на систему управління якістю виробника покриття, яка відповідає вимогам стандарту ISO 9001 (ДСТУ ISO 9001) - для захисних покриттів, що відповідають конструкції п/п 3 (або п/п 4), п/п 5 та п/п 15 таблиці 4 ДСТУ 4219, захисного поліуретанового (епоксидного) покриття, захисного покриття на основі в`язко-еластичної системи холодного нанесення, торцевих роз`ємних термоусадкових герметизуючих манжет та захисного лакофарбового покриття;

3.1.4.5. Копію чинного сертифікату відповідності захисного покриття (виданого органом з оцінки відповідності, компетентність якого підтверджена шляхом акредитації або іншим способом, визначеним законодавством) разом з протоколом сертифікаційних випробувань (виданий лабораторією, яка уповноважена на проведення вимірювань відповідно до ДСТУ 4219), щодо відповідності захисного покриття вимогам ДСТУ 4219 - для захисних покриттів, що відповідають конструкції п/п 3 (або п/п 4), п/п 5 та п/п 15 таблиці 4 ДСТУ 4219;

3.1.4.6. Копію чинного висновку (висновків) державної санітарно-епідеміологічної експертизи, виданого уповноваженим українським органом - для захисних покриттів, що відповідають конструкції п/п 3 (або п/п 4), п/п 5 та п/п 15 таблиці 4 ДСТУ 4219, захисного поліуретанового (епоксидного) покриття, захисного покриття на основі в`язко-еластичної системи холодного нанесення, торцевих роз`ємних термоусадкових герметизуючих манжет та захисного лакофарбового покриття;

3.1.4.7. Копії технічних характеристик виробника покриття (у випадку іноземного виробництва - надається переклад) - для захисних покриттів, що відповідають конструкції п/п 3 (або п/п 4), п/п 5 та п/п 15 таблиці 4 ДСТУ 4219, захисного поліуретанового (епоксидного) покриття, захисного покриття на основі в`язко-еластичної системи холодного нанесення, торцевих роз`ємних термоусадкових герметизуючих манжет та захисного лакофарбового покриття;

3.1.4.8. Копії карт даних небезпечних факторів (листки, паспорти безпеки, MSDS - Material safety data sheet, які видані виробником матеріалу) - для матеріалів, які входять до складу захисних покриттів, що відповідають конструкції п/п 3 (або п/п 4), п/п 5 та п/п 15 таблиці 4 ДСТУ 4219, захисного поліуретанового (епоксидного) покриття, захисного покриття на основі в`язко-еластичної системи холодного нанесення, торцевих роз`ємних термоусадкових герметизуючих манжет та захисного лакофарбового покриття (у випадку іноземного виробництва - надається переклад);

3.1.4.9. Копії сертифікатів (паспортів) якості виробника - для захисних покриттів, що відповідають конструкціям п/п 3 (або п/п 4), п/п 5 та п/п 15 таблиці 4 ДСТУ 4219, захисного поліуретанового (епоксидного) покриття, захисного покриття на основі в`язко-еластичної системи холодного нанесення, торцевих роз`ємних термоусадкових герметизуючих манжет та захисного лакофарбового покриття.

3.1.5. До початку монтажу труби після реновації (з нанесеним в заводських умовах захисним покриттям конструкції п/п 1 таблиці 4 ДСТУ 4219) Підрядник надає Замовнику (ЛВУМГ) наступні документи (у випадку проведення реновації труб та нанесення в заводських умовах захисного покриття конструкції п/п 1 таблиці 4 ДСТУ 4219):

3.1.5.1. Копію чинного сертифікату на систему управління якістю підприємства, що наносило захисне покриття в заводських умовах, яка (система управління якістю) відповідає вимогам стандарту ISO 9001 (ДСТУ ISO 9001);

3.1.5.2. Копію чинного сертифікату відповідності захисного покриття (виданого органом з оцінки відповідності, компетентність якого підтверджена шляхом акредитації або іншим способом, визначеним законодавством) разом з протоколом сертифікаційних випробувань (виданий лабораторією, яка уповноважена на проведення вимірювань відповідно до ДСТУ 4219), щодо відповідності захисного покриття вимогам ДСТУ 4219 - для захисного покриття конструкції п/п 1 таблиці 4 ДСТУ 4219, яке наносилось в заводських умовах;

3.1.5.3. Копію чинного висновку (висновків) державної санітарно-епідеміологічної експертизи, виданого уповноваженим українським органом - для захисного покриття конструкції п/п 1 таблиці 4 ДСТУ 4219, яке наносилось в заводських умовах;

3.1.5.4. Копії сертифікатів (паспортів) якості підприємства, що наносило захисне покриття в заводських умовах - для захисного покриття конструкції п/п 1 таблиці 4 ДСТУ 4219, яке наносилось в заводських умовах.

Примітка: вимоги розділу 3.1.5. цих ТВ виконуються в разі проведення реновації та нанесення в заводських умовах захисного покриття конструкції п/п 1 таблиці 4 ДСТУ 4219 для труб ГВ, на які згідно цих ТВ передбачено нанесення захисного покриття конструкції п/п 15 таблиці 4 ДСТУ 4219.

3.1.6. Погодження з відповідним структурним підрозділом Замовника (ПМ/ЛВУМГ), що безпосередньо здійснює експлуатацію об`єкту ремонту) ПВР, операційно-технологічних карт на нанесення (ремонт дефектів) в трасових умовах захисного покриття на підземні та надземні ділянки ЛЧ МГ, технологічних інструкцій (карт) складання та зварювання зварних з`єднань труб, інше.

3.1.7. Надання Замовнику (ЛВУМГ), до початку виконання робіт, паспортів та сертифікатів відповідності (якщо підлягають сертифікації) на кожну партію матеріалу поставки Підрядника (крім компонентів захисних покриттів).

3.1.8. Погодження з Замовником місця дислокації тимчасових виробничих та побутових споруд (у разі якщо вони знаходяться в межах охоронної зони) та схеми руху автотранспортних засобів через МГ.

3.1.9. Передислокація на об`єкт ремонту землерийної, вантажопідіймальної та спеціальної техніки, пристосувань, облаштування тимчасових переїздів через МГ (передбачити облаштування 5 переїздів).

3.1.10. Вжиття Підрядником заходів, що перешкоджають руху транспорту та сторонніх осіб на ділянці виконання робіт.

3.1.11. Отримання у Замовника, з оформленням Акту здавання-прийняття ділянки ЛЧ МГ в ремонт за формою згідно з додатком 1 ВБН В.3.1-00013741-08, відключеної від МГ та звільненої від газу.

Замовник зобов`язаний:

o виконати розбивку (позначення) траси проходження МГ на ділянці ремонту вішками згідно з вимогами п. 5.6 ВБН В.3.1-00013741-08:2008 з вказанням початку та закінчення ділянок ремонту, глибини закладання МГ та наявності перетинів з іншими підземними комунікаціями. Окремо позначаються межі ділянок з глибиною меншою, ніж нормативна глибина залягання згідно з вимог СНиП 2.05.06;

o надати перелік наявності перетинів з іншими підземними комунікаціями;

o виконати перекриття лінійними кранами ділянки газопроводу на якій розташована ділянка ремонту, звільнення її від газу та відокремлення від ЛЧ МГ ділянки ремонту шляхом вирізання котушок. На торцях ділянок, що залишились у складі магістрального газопроводу повинні бути встановлені сферичні заглушки (забезпечує Замовник);

o на період проведення робіт з відключення та підключення ділянки ремонту відключити установки катодного захисту, які чинять вплив на ділянку ремонту;

o вирішити питання, щодо відведення земельної ділянки для виконання ремонтних робіт;

o передати ділянку ремонту Підряднику з оформленням Акту здавання-прийняття ділянки ЛЧ МГ в ремонт за формою згідно з додатком 1 ВБН В.3.1-00013741-08.

3.2. Роботи основного етапу - виконання ремонтних робіт

3.2.1. Розчистка траси МГ від дерев та чагарнику смугою до 10 м від осі ГВ на ділянках, перелік яких наведено в розділі 2.7.

3.2.2. Облаштування п`яти тимчасових переїздів через МГ технологічного коридору з плит залізобетонних.

3.2.3. Облаштування двох дамб і лежневої дороги (довжиною 220 м) на переході МГ через р. Базавлук, при виконанні ремонту забезпечити водовідлив із траншеї.

3.2.4. Зняття родючого шару ґрунту бульдозерами та переміщення його в тимчасові відвали. Ширина смуги землі для проведення ремонтних робіт визначається у відповідності до ВБН В.2.3-00013741-07.

3.2.5. Розкопування ділянки МГ з доробкою ґрунту вручну та підкопуванням під нижньою твірною.

3.2.6. Демонтаж існуючих чавунних пригрузів (параметри привантажувачів наведені в п. 2.4.4. цих ТВ).

3.2.7. Розрізання газопроводу на окремі ділянки.

3.2.8. Піднімання ділянок газопроводу та укладання їх на дерев`яні лежаки на брівці траншеї.

3.2.9. Механічне очищення газопроводу від старого захисного покриття за допомогою безударного інструменту до ступеня необхідного для можливості проведення візуально-оптичного та приладового контролю поверхні металу газопроводу та зварних з`єднань на предмет виявлення дефектів.

3.2.10. Обстеження, виконання візуально-оптичного контролю (VT) та неруйнівного контролю (методами UT, RT) металу труб, з`єднувальних деталей та зварних з`єднань (кільцевих, які не підлягають вирізанню, та повздовжніх) на предмет виявлення дефектів (здійснюється Підрядником). Оцінка небезпеки виявлених дефектів (здійснюється комісією в складі представників Підрядника та представників Замовника).

3.2.11. Необхідна кількість труб та деталей трубопроводу придатних для подальшого використання на МГ, окрім нових труб, які надаються Замовником, використовуються для монтажу МГ. Для демонтованих труб, які не плануються для монтажу при виконанні даного ремонту, проводиться комісійне визначення їх призначення (Підрядник залучає спеціалізовану організацію з діагностики (експерта)). В подальшому Підрядник здійснює перевозку даних труб на склад ПМ/ЛВУМГ (відстань до 100 км).

3.2.12. Вирізання 100% кільцевих зварних стиків труб.

3.2.13. Для монтажу ділянки МГ використовується труба, яка за результатами обстеження згідно вимог п. 3.2.9, придатна для подальшого використання на МГ та нова труба діаметром 426 мм, з товщиною стінки 10,0 мм в заводському захисному покритті конструкції п/п 1 таблиці 4 ДСТУ 4219 загальною довжиною до 300 м та труба 325 мм, з товщиною стінки 8,0 мм в заводському захисному покритті конструкції п/п 1 таблиці 4 ДСТУ 4219 загальною довжиною до 448 м (надає Замовник). Підряднику передбачити перевезення нової труби в заводському покритті конструкції п/п 1 табл. 4 ДСТУ 4219 зі складу Замовника на об`єкт ремонту (відстань до 100 км).

3.2.14. Нова труба в заводському покритті конструкції п/п 1 табл. 4 ДСТУ 4219 встановлюється першочергово на категорійні ділянки (перехід через р. Базавлук, перехід через автодорогу, перетини з іншими підземними комунікаціями тощо).

3.2.15. В разі виявлення в відводах, перелік яких наведено в розділах 2.5-2.6 цих ТВ, недопустимих дефектів, при виконанні обстеження у відповідності до п. 3.2.9, передбачити їх заміну на відводи заводського виготовлення гарячого гнуття або на відводи (вставки) виконані шляхом холодного гнуття з характеристиками (радіус кривизни, кут повороту) аналогічні тим, що підлягають заміні, вимоги до відводів наведені в таблиці 5 цих ТВ. Кути поворотів, товщину стінки та радіус кривизни уточнити в ході виконання ремонтних робіт (натурним вишукуванням). При використанні заводських відводів нанесення захисного покриття виконати в умовах заводу, передбачити захисне покриття відводів конструкції п/п 3 або п/п 4 таблиці 4 ДСТУ 4219 (вимоги до захисного покриття та його нанесення наведені в розділі 5).

3.2.16. Зварювання газопроводу в нитку з подальшим 100% радіографічним контролем кільцевих зварних стиків. Передбачити (за необхідності) контроль нових зварних кільцевих з`єднань ультразвуковим методом у місці зварювання різнотовщинних труб або труб з деталями трубопроводу (здійснює Підрядник).

3.2.17. На на км 0,785 виконати облаштування переходу через автодорогу «Гуляй Поле - Олександро-Білівка» захисним кожухом, із приведенням переходу до вимог СНиП 2.05.06-85 (перелік необхідних робіт у відповідності до розділу 2.1. цих ТВ).

3.2.18. Очищення поверхні газопроводу перед нанесенням захисного покриття до необхідного ступеня (вибирається в залежності від конструкції захисного покриття).

3.2.19. * Нанесення нового захисного покриття п/п 15 таблиці 4 ДСТУ 4219 на підземні ділянки газопроводу та захисного покриття п/п 3 (або п/п 4) таблиці 4 ДСТУ 4219 на підземну частину та переходи «земля-повітря» кранових вузлів, трійники та відводи, вузла редукування (на демонтовану трубу та деталі трубопроводу, які придатні для подальшого використання на МГ).

Примітка: * - При виконанні даного ремонту, для труб ГВ, на які згідно цих ТВ передбачено нанесення захисного покриття конструкції п/п 15 таблиці 4 ДСТУ 4219, допускається проведення їх реновації та нанесення в заводських умовах захисного покриття конструкції п/п 1 таблиці 4 ДСТУ 4219. При цьому на зварні стики наносяться термоусадкові манжети в комплекті з двокомпонентним епоксидним праймером (конструкція п/п 5 таблиці 4 ДСТУ 4219). При цьому такі зміни не можуть призвести до збільшення вартості договору.

3.2.20. Нанесення нового захисного покриття конструкції п/п 5 таблиці 4 ДСТУ 4219 на підземні ділянки газопроводу для захисту від корозії кільцевих зварювальних стиків нових труб з захисним покриттям конструкції п/п 1 таблиці 4 ДСТУ 4219.

3.2.21. Попереднє випробування на категорійних ділянках газопроводу.

3.2.22. Підготовка траншеї до укладання газопроводу, заглиблення траншеї для доведення глибини залягання до нормативної.

3.2.23. Укладання газопроводу в траншею. На переході через р. Базавлук укладання трубопроводу виконується методом протягування.

3.2.24. На переході через р. Базавлук виконується монтаж чавунних пригрузів кільцевих, раніше демонтованих з МГ. Монтаж виконується згідно проектного, або фактичного, або розрахункового встановлення (розміщення). Перед монтажем Підрядник виконує ремонт/відновлення замків та кріплень чавунних пригрузів. В разі пошкодження існуючих пригрузів або визначення їх такими, що непридатні для подальшого використання на МГ, передбачити їх заміну на привантажувачі типу УТК (в кількості 12 шт.).

3.2.25. Підключення до МГ засобів ЕХЗ (в тому числі виконання робіт передбачених розділом 2.8. цих ТВ).

3.2.26. Нанесення на переходи «старе-нове» захисне покриття в`язко-еластичної системи холодного нанесення.

3.2.27. Засипання ділянки газопроводу мінеральним ґрунтом з пошаровим ущільненням (трамбуванням).

Примітка: Технологія та послідовність виконання робіт з ремонту, їх об`єми можуть бути змінені в залежності від виробничої та технологічної необхідності, уточнення та деталізація технології виконання робіт надається в ПВР при цьому такі зміни не можуть призвести до збільшення вартості договору.

3.3. Роботи заключного етапу - випробування, введення ділянки газопроводу в експлуатацію

3.3.1. Продування змонтованої в одну нитку ділянки газопроводу стисненим повітрям.

3.3.2. Пневматичне випробування на міцність та перевірка на герметичність відремонтованої ділянки газопроводу.

3.3.3. Відновлення верхнього родючого шару ґрунту (рекультивація) встановлення контрольно-вимірювальних колонок (ПВ) та знаків закріплення траси МГ.

3.3.4. Облаштування водовідвідних нагорних валиків у відповідності до п. 2.4.3 цих ТВ.

3.3.5. Облаштування кранових майданчиків лінійних кранів ГВ до ГРС Нікополь 1 нитка №№1, 4 та 6 DN 400; лінійних кранів РН ГВ до ГРС Нікополь 1 нитка №№ 5 та 7 DN 400; крану №3/1 перемички між 1 та 2 нитками ГВ до ГРС Нікополь DN 500; лінійний кран №1 DN 150 ГВ до ГРС Гуляй Поле та 2 крани DN 400 підключення перспективних ГВ та вузла редукування (дані щодо місць розташування зазначених майданчиків наведені в розділі 2.3 цих ТВ).

3.3.6. Утилізація дерево-кущової порослі, залишків старого захисного покриття, будівельного сміття (залізобетонних стовпчиків закріплення траси, ПВ, залізобетонні елементи огорожі кранових майданчиків) тощо, приведення земельної ділянки у стан придатний для подальшого використання за цільовим призначенням. Передбачити вивезення відходів на відстань до 40 км.

3.3.7. Здавання землі землевласнику з складанням двостороннього акту.

3.3.8. Передача відремонтованої ділянки ЛЧ МГ та комплекту виконавчої документації на роботи Замовнику з оформленням Акту про приймання в експлуатацію закінченої ремонтом ділянки газопроводу за формою згідно з додатком 1 ВБН В.3.1-00013741-08.

3.3.9. Підключення відремонтованої ділянки магістрального газопроводу до ГВ до ГРС Нікополь 1 нитка виконує Замовник, за участю Підрядника (залучення машин-механізмів), у разі необхідності.

3.3.10. Заповнення підключеної ділянки газом та введення в експлуатацію виконує Замовник.

4. ЗАГАЛЬНІ ВИМОГИ ДО ВИКОНАННЯ РОБІТ

4.1. Ремонтні роботи виконуються в охоронній зоні діючого МГ. МГ є об`єктом підвищеної небезпеки (НПАОП 60.3-1.01-10).

4.2. Кожен учасник тендеру, обраховуючи об`єми робіт - несе відповідальність за доцільність тих чи інших інженерних рішень, та включення їх у кошторис. Разом з тим незважаючи на наявність робіт у кошторисах Підрядник зобов`язаний забезпечити виконання повного обсягу робіт, передбаченого даними ТВ, ризик не включення певного комплексу робіт в кошторис лягає на Підрядника робіт.

4.3. Остаточний об`єм та методи виконання робіт визначається ПВР.

4.4. Ремонтні роботи на зазначеній ділянці газопроводу проводяться згідно графіка, узгодженого з Замовником.

4.5. Питання стосовно повідомлення власників, або користувачів земельних ділянок на яких плануються проведення ремонтних робіт, а також відшкодування збитків покладається на Замовника.

4.6. Всі роботи виконуються із дотриманням вимог чинних нормативних, розпорядчих документів України в галузі будівництва та інших галузевих документів, в тій частині що стосуються даного предмету закупівлі, в тому числі:

o ВБН В3.1-00013741-08:2008 «Магістральні газопроводи. Лінійна Частина. Капітальний ремонт»;

o ВБН В.2.3-00013741-06:2007 «Магістральні трубопроводи. Будівництво. Роботи підготовчого періоду»;

o ВБН В.2.3 - 00013741-07:2007 «Магістральні трубопроводи. Будівництво. Земляні роботи та рекультивація»;

o ВБН В.2.3-00013741-09:2009 «Магістральні трубопроводи. Будівництво. Лінійна частина. Очищення порожнини та випробування;

o ДСТУ 4219-2003 «Трубопроводи сталеві магістральні. Загальні вимоги до захисту від корозії»;

o ДСТУ-Н Б А.3.1-29:2015 «Магістральні трубопроводи. Нанесення захисних покривів та улаштування теплової ізоляції. Настанова»;

o ДСТУ EN ISO 21809-1:2016 «Нафтова і газова промисловість. Зовнішні покриви підземних або підводних трубопроводів у трубопровідних транспортних системах. Частина 1. Поліолефінові покриви (три шари PE та три шари PP)»;

o ДСТУ ISO 8501-1:2015 «Підготовка сталевих поверхонь перед нанесенням фарб і подібних покриттів. Візуальне оцінювання чистоти поверхні. Частина 1. «Ступені іржавіння та ступені підготовки непофарбованих сталевих поверхонь і сталевих поверхонь після повного видалення попередніх покриттів»;

o ДСТУ ISO 8501-3:2015 «Підготовка сталевих поверхонь перед нанесенням фарб і подібних покриттів. Візуальне оцінювання чистоти поверхні. Частина 3. «Ступінь підготовки зварних швів, ребер та інших ділянок, які мають дефекти поверхні»;

o ДСТУ ISO 4624:2019 «Фарби та лаки. Визначення адгезії методом відриву»;

o ДСТУ ISO 2409:2015 «Фарби та лаки. Випробування решітчастих надрізів»;

o ДСТУ ISO 12944-1:2019 «Фарби і лаки. Захист від корозії сталевих конструкцій захисними лакофарбовими системами» Частина 1. «Загальний вступ»;

o ДСТУ ISO 12944-2:2019 «Фарби і лаки. Захист від корозії сталевих конструкцій захисними лакофарбовими системами» Частина 2. «Класифікація середовищ»;

o ДСТУ ISO 12944-5:2019 «Фарби і лаки. Захист від корозії сталевих конструкцій захисними лакофарбовими системами» Частина 5. «Захисні лакофарбові системи»;

o ДСТУ ISO 16276-1:2015 «Захист від корозії сталевих конструкцій за допомогою захисних лакофарбових систем. Оцінка та критерії придатності прилипання/відлипання (міцності відокремлення) лакофарбового покриття. Частина 1. Випробування на витяжку»;

o ДСТУ ISO 19840:2015 «Фарби і лаки. Захист від корозії сталевих конструкцій захисними лакофарбовими системами. Вимірювання й критерії прийнятності товщини сухих плівок покриття на шорстких поверхнях»;

o ДСТУ Б А.3.2-7:2009 «Система стандартів безпеки праці. Роботи фарбувальні. Вимоги безпеки»;

o ГБН В.2.3-00013741-11:2010 «Магістральні трубопроводи. Лінійна частина. Прокладання труб на криволінійних ділянках траси без технологічних захльостів»;

o ГБН В.2.3-00013741-12:2010 «Магістральні трубопроводи. Лінійна частина. Баластування та закріплення»;

o ОНТП 51-1-85 «Общесоюзные нормы технологического проектирования»;

o СНИП 02.05.06-85 «Магистральные трубопроводы»;

o НДТОВ 01-001:2019 «Технічна експлуатація газотранспортної системи»;

o НПАОП-60.3-1.01-10 «Правила безпечної експлуатації магістральних газопроводів»;

o НДТОВ 06-004:2019 «Інструкція з безпечного виконання газонебезпечних робіт»;

o СНиП III-42-80 Магистральные трубопроводы. Правила производства и приемки работ;

o ВСН 012-88 Строительство магистральных и промысловых трубопроводов. Контроль качества и приемка работ;

o ДСТУ-Н Б В.2.1-28:2013 «Настанова щодо проведення земляних робіт, улаштування основ та спорудження фундаментів» (СНиП 3.02.01-87, MOD);

o ДБН В.1.3-2:2010 «Геодезичні роботи у будівництві»;

o ДБН А.2.1-1-2008 «Інженерні вишукування для будівництва»;

o ДБН А.2.1-1-2014 «Інженерні вишукування для будівництва»;

o ДБН А.3.1-5:2016 «Організація будівельного виробництва».

5. ДЕТАЛЬНІ ВИМОГИ ДО ОБСЯГІВ ТА ЯКОСТІ ВИКОНАННЯ РОБІТ З РЕМОНТУ ДІЛЯНКИ ГАЗОПРОВОДУ

Детальні вимоги до виконання технологічних операцій наведених в розділі 3 повинні бути розкриті в ПВР, операційно-технологічних картах на нанесення захисного покриття на підземні та надземні ділянки ЛЧ МГ, технологічних інструкціях (картах) складання та зварювання зварних з`єднань труб і т.д.

Разом з тим, при розробці тендерної пропозиції та при виконанні ремонтних робіт Підрядник повинен врахувати наступні вимоги Замовника.

5.1. Вимоги до роботи з проектно-виконавчою та експлуатаційною документацією

5.1.1. Під час вивчення проектно-виконавчої та експлуатаційної документації, крім іншого встановлюють:

o Категорійність та межі ділянки газопроводу;

o Наявність перетинів з підземними та надземними комунікаціями, з природними та штучними перешкодами;

o Наявність, кількість, тип та параметри відводів, трійників, запірної арматури.

5.1.2. Вивчають план та профіль проходження ділянки газопроводу.

5.2. Вимоги до робіт при розкритті ділянкок МГ

5.2.1. Прийоми виконання земляних робіт при ремонт ділянки ЛЧ МГ визначені СНиП ІІІ-42, ВБН В.3.1-00013741-08, ВБН В.2.3-00013741-07, ДСТУ-Н Б В.2.1-28.

5.2.2. Земляні роботи виконуються механізованим способом і вручну.

5.2.3. Зняття родючого шару ґрунту бульдозерами поперечно-повздовжніми проходами вздовж всієї ремонтної ділянки. Верхній шар потужністю 0,5 м переміщується в відвал по один бік траншеї, з забезпеченням можливості переміщення і повернення його назад. Зняття родючого шару ґрунту в місцях проходженням газопроводу по сільськогосподарським землям здійснюється і на смузі монтажних робіт, на ділянці загальною довжиною 7 824 м.

5.2.4. Ширина смуги земельної ділянки для проведення ремонтних робіт визначається у відповідності до ВБН В.2.3-00013741-07, при цьому Підрядник під час виконання ремонту ЛЧ МГ повинен забезпечити виконання робіт на мінімально можливій ширині земельної ділянки.

5.2.5. Риття траншеї екскаватором (згідно ВБН В.3.1-00013741-08). Вручну здійснюється зняття останнього шару ґрунту з поверхні та боків трубопроводу, підкопування трубопроводу (в місцях захльосту), а також у місцях перетинання з підземними комунікаціями згідно з вимогами нормативних документів. Видалений із траншеї ґрунт переміщується бульдозером в зону відвалу.

5.2.6. На обводненій ділянці здійснюється відведення води та водопониження, розробляються приямки (амбари) для прийому відкачаної води в межах смуги ремонту. Після завершення ремонту вода з приямків (амбарів), при необхідності, відкачується, а самі приямки засипаються.

5.2.7. Розробку траншеї необхідно виконувати з відкосами. Максимальна допустима крутизна відкосів траншей і котлованів наведена в таблиці 4.

Таблиця 4Найменування робітКут між напрямом укосу та при глибині виїмки до, мВідношення висоти укосу до його основи при глибині виїмки, м 1,53,05,01,53,05,0Насипний56 є45 є38 є1:0,251:1,001:1,25Піщаний та гравійний вологий (насичений)63 є45 є45 є1:0,501:1,001:1,00Глинистий: -супісок76 є56 є50 є1:0,251:0,671:0,85-суглинок90 є63 є53 є1:0,001:0,501:0,75-глина90 є76 є63 є1:0,001:0,251:0,50Лесоподібний, сухий90 є63 є63 є1:0,001:0,501:0,505.2.8. При розробці водонасичених, а при необхідності і для інших типів ґрунтів, повинно передбачатися кріплення стінок траншеї, а також застосування водопонижуючої установки.

5.2.9. Якість виконання земляних робіт повинна систематично контролюватися на відповідність вимогам нормативної документації. В процесі виконання робіт перевіряють: відмітки полоси що планується, розміри дна траншеї, розміри і крутизну відкосів, якість кріплення відкосів.

5.3. Вимоги до демонтажу ділянки газопроводу

5.3.1. Розрізання ремонтної ділянки газопроводу на коротші ділянки, довжини ділянок вибираються в залежності від технологічної необхідності. При цьому різи здійснюються на відстані не більше 50 мм від існуючих кільцевих зварних швів.

5.3.2. Підіймання ділянок газопроводу та укладання їх на дерев`яні лежаки на брівці траншеї. При цьому після очищення, виконують маркування труб (нумерацію) для можливості їх ідентифікації в подальшому та повторного встановлення на те ж місце, особливо на місцях наявності відводів та кривих.

5.3.3. Лежаки повинні забезпечувати надійне кріплення пліті, а також виключати можливість пошкодження окремих труб (виникнення вм`ятин, подряпин, забоїв та інших механічних дефектів).

5.3.4. У випадку проведення реновації труб та нанесення в заводських умовах захисного покриття конструкції п/п 1 таблиці 4 ДСТУ 4219 - Підрядник забезпечує перевезення необхідної кількості демонтованих труб на завод для проведення реновації та нанесення захисного покриття конструкції п/п 1 таблиці 4 ДСТУ 4219.

5.3.5. Перевезення демонтованих труб, які не плануються для монтажу при виконанні даного ремонту, на склад Замовника (відстань до 100 км).

5.4. Вимоги до обстеження газопроводу

5.4.1. Механічне очищення газопроводу від старого захисного покриття за допомогою безударного інструменту до ступеня необхідного для можливості проведення візуально-оптичного та приладового контролю поверхні металу газопроводу та зварних з`єднань на предмет виявлення дефектів.

5.4.2. Після видалення старого ізоляційного покриття Підрядник здійснює обстеження технічного стану металу газопроводу в наступному обсязі:

o проведення візуально-оптичного контролю 100% площі поверхні металу газопроводу на предмет виявлення дефектів;

o за результатами візуально-оптичного контролю здійснення ультразвукового контролю металу газопроводу передбачити в кількості 1% від площі ремонтованої ділянки. Здійснення рентгенконтролю, ультразвукового контролю 100% зварних з`єднань секторних відводів заводського виготовлення, трійників, зварних з`єднань у місці зварювання різнотовщинних труб або труб з деталями трубопроводу.

5.4.3. У разі виявлення деталей трубопроводу непридатних до подальшої експлуатації та таких, що потребують заміни, питання щодо забезпечення необхідними деталями трубопроводу для заміни вирішує Замовник, окрім відводів наведених в розділах 2.5.-2.6. цих ТВ.

5.4.4. Враховуючи можливість осідання «вологи» в газопроводі, що може спричинити до утворення гідратних пробок та можливості виникнення внутрішньої корозії, передбачити, в найнижчих місцях по трасі МГ (балки, пониження місцевості та інше), вибірковий контроль неруйнівними методами сегментів стінки трубопроводу в районі 6:00 год. (наприклад 300мм*500мм).

5.4.5. Для демонтованих труб, які не плануються для монтажу при виконанні даного ремонту, проводиться комісійне визначення їх призначення для подальшого використання (Підрядник залучає спеціалізовану організацію з діагностики (експерта)).

5.5. Вимоги до ліквідації виявлених дефектів

5.5.1. Ремонт виявлених корозійних дефектів металу трубопроводу (заплавка каверн орієнтовно на 5% труб від загальної кількості) здійснюється Підрядником під наглядом Замовника.

5.5.2. На всі методи ремонтів повинні бути розроблені Підрядником та затверджені Замовником технологічні карти.

5.5.3. Необхідна кількість труб та деталей трубопроводу придатних для подальшого використання на МГ, окрім нових труб, які надаються Замовником, використовуються для монтажу МГ. Для залишку демонтованих труб проводиться комісійне визначення їх призначення (Підрядник залучає спеціалізовану організацію з діагностики (експерта)) та забезпечує перевозку на склад ЛВУМГ).

5.5.4. Детальні вимоги з вирізання котушок, дефектних кільцевих зварних з`єднань та зварювання котушок в нитку повинні бути наведені в ПВР, технологічних інструкціях (картах) складання та зварювання зварних з`єднань труб.

5.5.5. Передбачити виконання 100 % контролю нових зварних кільцевих з`єднань радіографічним методом. Передбачити контроль нових зварних кільцевих з`єднань ультразвуковим методом у місці зварювання різнотовщинних труб або труб з деталями трубопроводу (здійснює Підрядник). Передбачити контроль дефектів, що підлягають виправленню в тарсових умовах ультразвуковим методом до та після проведення ремонту (здійснює Підрядник).

5.5.6. Нанесення захисного покриття на газопровід без отримання дозволу на ізоляцію категорично заборонено.

5.6. Вимоги до підготовки траншеї до укладання звареної нитки ділянки газопроводу

5.6.1. Перед початком підготовки траншеї до укладання Підрядник повинен виконати контроль геодезичної розбивочної основи.

5.6.2. Параметри траншеї (ширина, відмітки дна траншеї, кути та радіуси повороту, відкоси, інше) повинні відповідати проектним.

5.6.3. У разі відсутності проектних (виконавчих) параметрів траншеї Підрядник здійснює розрахунок параметрів траншеї (ширину траншеї по низу, глибину залягання, радіуси поворотів в плані та профілі) в ПВР. Параметри траншеї, крім іншого, повинні виключати можливість виникнення в металі газопроводу понаднормових напружень. Повороти у плані та профілю повинні здійснюватися шляхом природнього згину трубопроводу, з застосуванням кривих холодного гнуття та відводів.

5.6.4. Фактичні радіуси повороту траншеї в плані, відповідність відміток дна траншеї проектному профілю визначаються геодезичними приладами.

5.6.5. Методи геодезичного контролю параметрів траншеї та прийоми виконання земляних робіт при ремонті ділянки ЛЧ МГ визначені СНиП ІІІ-42, ВБН В.3.1-00013741-08, ВБН В.2.3-00013741-07, ДСТУ-Н Б В.2.1-28, ДБН В.1.3-2.

5.6.6. Всі геодезичні прилади які дозволяють проводити вимірювання з заданою точністю повинні мати заводські паспорти та сертифікати, що підтверджують терміни дії метрологічної повірки, встановлені чинним законодавством.

5.6.7. У скельних, щебенистих ґрунтах, а також сухих грудкуватих ґрунтах, виконують підсипання м`якого шару ґрунту завтовшки не менше 0,1 м над нерівностями основи траншеї.

5.6.8. Профіль дна траншеї має бути таким, щоб уздовж усієї довжини нижньої твірної укладений трубопровід щільно прилягав до дна траншеї.

5.6.9. Під час підготовки траншеї до укладання газопроводу виконують операційний контроль якості земляних робіт, а саме:

o перевірку профілю дна траншеї з вимірюванням її глибини і проектних відміток, перевірка ширини траншеї по дну;

o перевірку відкосів траншей в залежності від структури ґрунтів, вказаної в ПВР;

o перевірку товщини шару підсипки на дні траншеї м`яким ґрунтом;

o зміна фактичних радіусів кривизни траншеї та кутів повороту на ділянках повороту горизонтальних кривих.

5.6.10. Після укладки трубопроводу в траншею повинні бути забезпечені нормативні мінімальні відстані між трубопроводом та стінками траншеї.

5.6.11. Виконання робіт з підготовки траншеї необхідно проводити в терміни, що забезпечують мінімальний розрив у часі між підготовкою та укладанням газопроводу і засипкою траншеї.

5.6.12. Всі види робіт оформляються документально в установленому порядку.

5.7. Вимоги до зварювання нових ділянок газопроводу, зварювання окремих ділянок газопроводу в одну нитку

5.7.1. Зварювання газопроводу в одну нитку здійснюється на бровці траншеї. Монтаж газопроводу виконують на інвентарних підкладках. Застосування ґрунтових призм заборонено.

5.7.2. При зварюванні газопроводу в нитку зварні стики повинні бути прив`язані до пікетів траси і зафіксовані у виконавчій документації.

5.7.3. Повороти трубопроводу в вертикальній і горизонтальній площинах забезпечуються:

o шляхом природного згину труб в межах пружних деформацій при укладанні в профільовану траншею;

o застосуванням кривих вставок з відводів холодного гнуття;

o застосуванням відводів заводського виготовлення.

5.7.4. Зварювання зварних з`єднань виконують у відповідності до затверджених технологічних інструкцій (картах) складання та зварювання зварних з`єднань труб.

5.7.5. Вимоги до відводів, які підлягають заміні при виконанні ремонту МГ наведені в таблиці 5.

Таблиця 5№ п/пНайменування технічних та якісних характеристикВимога1Відвід (вставка[1]) гнутий2Вимоги до труб (заготовок) з яких будуть виготовлені відводи2.1Матеріал- низьколегована сталь, масова частка, %: Р не більше 0,025, S не більше 0,022.2Еквівалент вуглецюCE не більше 0,43%, де CE=C+Mn/6+(Cr+Mo+?(V+Ti+Nb))/5+ (Ni+Cu)/15+15В2.3Спосіб виготовленнязгідно ГОСТ 20295 або аналог2.4Гідравлічне випробування трубОбов`язкове. Не менше 20 сек, тиском величина якого викликає в стінках труб кільцеві напруження 95% межі текучості, 13.16 СНиП 2.05.06-852.5Вимоги до механічних властивостей металу трубмежа міцності не менше 539 МПа; межа текучості не менше 372 МПа2.6Вимоги до геометричної форми трубне гірше вимог ГОСТ 202952.7Залишкова магнітна індукція на торцях трубне більше 30 Гс (3 мТл)2.8Обсяг контролю та випробуваньне гірше вимог ГОСТ 202953Вимоги до відводів3.1Діаметр зовнішній, мм426 / 3253.2Товщина стінки торцевої частини відводу (в інших перетинах не менше), мм12,0 / 103.3Кут відводу та радіус кривизни осьової лінії (радіус вигину)[2]у відповідності до фактичних даних закладених деталей, що підлягають заміні3.4Вимоги до механічних властивостей металу відводівмежа міцності не менше 539 МПа; межа текучості не менше 372 МПа3.5Коефіцієнт умов роботи0,753.6Тиск робочий, кгс/см2 (МПа) не менше55 (5,4)3.7Робоче середовищеприродний газ[3]3.8Розрахункова температура °С, не гірше: - температура робочого середовища-25…+803.9Кліматичне виконання згідно з ГОСТ 15150 У13.10Гідравлічне випробування згідно вимог п. 13.23 СНиП 2.05.06-85, тиском, що дорівнює 1,5 від робочого3.11Приєднувальні розміри для ручного дугового зварювання згідно п. 2.1.5 рис.1а. ВСН 006-893.12Маркування та пакуваннязгідно з вимогами ДСТУ 46153.13Рік виготовленняпочинаючи з 20203.14Термін експлуатації (розрахунковий термін), не менше, років 203.15Гарантії виробника або постачальника (обов`язково)1. Відповідність виробу вимогам СНиП 2.05.06, ДСТУ EN 14870-1 або аналог. 2. Заміна виробу, при виявленні дефектів, викликаних неякісним виготовленням. 3. Вид, тривалість, і момент відліку гарантійного строку повинні відповідати умовам договору між виробником та споживачем (замовником). Гарантійний строк не повинен бути менше 24 місяця від дня відвантаження Виробником деталей Замовнику (Споживачу).3.16Представлення сертифікатівПри постачанні надають: - належним чином завірену виробником копію декларації про відповідність «Технічному регламенту обладнання, що працює під тиском»; -- належним чином завірену виробником копію сертифікату, який свідчить про впроваджену і сертифіковану систему управління якістю, яка відповідає вимогам стандарту ISO 9001 (ДСТУ ISO 9001)3.17Наявність документації при постачанні (обов`язково): - супровідний документ (паспорт) на кожну одиницю виробу, оформлений згідно з Додатком А ДСТУ 4615; - копія сертифікату якості на матеріал з якого виготовлено виріб, у тому числі, з зазначенням хімічного складу (на кожну одиницю або партію)Примітки: [1] Вставка - відвід, що складений зварюванням декількох відводів; [2] кут відводу та радіус кривизни осьової лінії (радіус вигину) визначаються після розкриття газопроводу; [3] фізико-хімічні показники природного газу - згідно з Кодексом газотранспортної системи. З Кодексом газотранспортної системи можна ознайомитись на сайті https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z1378-15.5.8. Вимоги до контролю якості захисного покриття труб з заводським захисним покриттям, конструкції, що відповідає п/п 1 таблиці 4 ДСТУ 4219 (надає Замовник)

5.8.1. Контроль стану захисного покриття відбувається безпосередньо на майданчику проведення робіт з метою виявлення дефектів, що могли виникнути в процесі погрузки, перевезення та розвантаження труб. Навантаження труби на складі Замовника (ЛВУМГ), перевезення труби на майданчик проведення робіт, розвантаження труби на майданчику проведення робіт здійснює Підрядник. Контроль відбувається у відповідності до ДСТУ 4219.

5.8.2. Ремонт заводського покриття, при виявленні його дефектів, виконується згідно вимог ДСТУ EN ISO 21809-1, а саме, в разі виявлення дефектів площею до 10 см2, а також, якщо кількість дефектів не більше ніж один дефект на один погонний метр труби, такі дефекти підлягають ремонту матеріалами, що сумісні з основним типом покриття, в іншому разі труба підлягає заміні (заміну виконує Підрядник). У випадку необхідності матеріали для ремонту заводського покриття надає Підрядник, також у випадку необхідності Підрядник забезпечує виконання ремонту заводського покриття.

Примітки: Захисне покриття труб з заводським захисним покриттям відповідає вимогам ДСТУ 4219. Труба зберігається на майданчику ЛВУМГ.

5.9. Вимоги до захисних покриттів, які наносяться в польових умовах

5.9.1. * На ЛЧ МГ підземного прокладання, для труб, що визначені як придатні до подальшої експлуатації на МГ у відповідності до п. 3.2.9, Підрядник наносить захисне покриття конструкції, що відповідає п/п 15 таблиці 4 ДСТУ 4219 та за показниками якості відповідає вимогам ДСТУ 4219 п.6.1.1 таблиця 2, клас В, товщиною згідно з ДСТУ 4219. Захисне покриття внесене в Реєстр ізоляційних матеріалів та захисних покривів на їх основі дозволених до застосування на об`єктах ГТС України. З Реєстром ізоляційних матеріалів та захисних покривів на їх основі дозволених до застосування на об`єктах ГТС України, можна ознайомитись на сайті https://tsoua.com/gts-infrastruktura/mozhlyvosti-gts/vykorystannya-systemy/. Згідно з п. 6.1.2 ДСТУ 4219 за стійкістю залежно від максимальної температури експлуатації захисне покриття відноситься до класу 50 (не нижче). Захисне покриття відповідає вимогам ДСТУ 4219.

Примітка: * - При виконанні даного ремонту, для труб ГВ, на які згідно цих ТВ передбачено нанесення захисного покриття конструкції п/п 15 таблиці 4 ДСТУ 4219, допускається проведення їх реновації та нанесення в заводських умовах захисного покриття конструкції п/п 1 таблиці 4 ДСТУ 4219. При цьому на зварні стики наносяться термоусадкові манжети в комплекті з двокомпонентним епоксидним праймером (конструкція п/п 5 таблиці 4 ДСТУ 4219). При цьому такі зміни не можуть призвести до збільшення вартості договору.

5.9.2. На зварні стики труб з захисним покриттям конструкції п/п 1 таблиці 4 ДСТУ 4219 Підрядник наносить захисне покриття конструкції п/п 5 таблиці 4 ДСТУ 4219 на основі термоусадкових манжет в комплекті з двокомпонентним епоксидним праймером, яке за показниками якості відповідає вимогам ДСТУ 4219 п.6.1.1 таблиця 2, клас В, товщиною не менше 2,0 мм. Захисне покриття внесене в Реєстр ізоляційних матеріалів та захисних покривів на їх основі дозволених до застосування на об`єктах ГТС України. З Реєстром ізоляційних матеріалів та захисних покривів на їх основі дозволених до застосування на об`єктах ГТС України, можна ознайомитись на сайті https://tsoua.com/gts-infrastruktura/mozhlyvosti-gts/vykorystannya-systemy/. Згідно з п. 6.1.2 ДСТУ 4219 за стійкістю залежно від максимальної температури експлуатації захисне покриття відноситься до класу 50 (не нижче). Захисне покриття відповідає вимогам ДСТУ 4219. Згідно з п. 10.2.1 ДСТУ-Н Б А.3.1-29 тип манжети - радіаційнозшитий. Напустка манжети на заводське покриття повинна бути не менше 75 мм.

5.9.3. На зону стикування з існуючим підземним захисним покриттям та на зону стикування несумісних покриттів Підрядник наносить захисне покриття на основі в`язко-еластичної системи холодного нанесення, напустка на обидва покриття не менше ніж по 0,75 м. В`язко-еластична система складається зі стрічки в`язко-еластичної товщиною не менше 1,8 мм, яка наноситься в 1 шар з напусткою не менше 10 мм та обгорткової стрічки (захисної), яка наноситься в 2 шари з напусткою не менше 55 %, за необхідності, для згладжування нерівностей поверхонь, при їх наявності, використовується, мастика в`язко-еластична. Захисне покриття внесене в Реєстр ізоляційних матеріалів та захисних покривів на їх основі дозволених до застосування на об`єктах ГТС України. З Реєстром ізоляційних матеріалів та захисних покривів на їх основі дозволених до застосування на об`єктах ГТС України, можна ознайомитись на сайті https://tsoua.com/gts-infrastruktura/mozhlyvosti-gts/vykorystannya-systemy/ (передбачити ізоляцію 17 місць DN 400).

5.9.4. На підземну частину кранових вузлів та їх обв`язки: ГВ до ГРС Нікополь 1 нитка крани №№ 4 та 6 DN 400; РН ГВ до ГРС Нікополь 1 нитка крани №№ 5 та 7 DN 400 та крани №№ 4/1 та 6/1 DN 400 підключення перспективних ГВ (загальною площею S=70,0 м2 (в т.ч. переходи «земля-повітря» S=18,6 м2); переходів «земля-повітря» кранових вузлів та їх обв`язки: кран №1 DN 400 ГВ до ГРС Нікополь 1 нитка; кран №3/1 перемички між 1 та 2 нитками ГВ до ГРС Нікополь DN 500; крани №№2 та 3 DN 500 підключення ГВ до ГРС Нікополь 1 нитка до МГ ШДО-2, вузол редукування (S=3,21 м2) та МГ ШДКРІ та кран №39 DN 1000 перемички МГ ШДО-ШДКРІ (загальною площею S=12,0 м2), відводи (загальною площею S=120,4 м2) та трійники (загальною площею S=27,71 м2) нанести захисне покриття конструкції п/п 3 або п/п 4 таблиці 4 ДСТУ 4219, товщиною згідно з ДСТУ 4219. Захисне покриття внесене в Реєстр ізоляційних матеріалів та захисних покривів на їх основі дозволених до застосування на об`єктах ГТС України. З Реєстром ізоляційних матеріалів та захисних покривів на їх основі дозволених до застосування на об`єктах ГТС України, можна ознайомитись на сайті https://tsoua.com/gts-infrastruktura/mozhlyvosti-gts/vykorystannya-systemy/. Згідно з п. 6.1.2 ДСТУ 4219 за стійкістю залежно від максимальної температури експлуатації захисне покриття відноситься до класу 50 (не нижче). Захисне покриття відповідає вимогам ДСТУ 4219. Захисне покриття переходів «земля-повітря» наноситься на ділянку трубопроводу вище рівня землі на висоту не менш ніж 0,5 м. Надземна частина захисного покриття на переходах «земля-повітря» покривається аліфатичним поліуретаном товщиною не менше 60 мкм (загальною площею S=19,13 м2). Колір покриття чорний RAL 9017 або 9005).

5.9.5. На захисний кожух та підземну частину трубопроводу витяжної свічки Підрядник наносить захисне покриття на основі поліуретанових (епоксидних) смол товщиною не менше 1 мм. Захисне покриття внесене в Реєстр ізоляційних матеріалів та захисних покривів на їх основі дозволених до застосування на об`єктах ГТС України. На кінцях захисних кожухів Підрядник установлює торцеві роз`ємні термоусадкові герметизуючі манжети, які внесені в Реєстр ізоляційних матеріалів та захисних покривів на їх основі дозволених до застосування на об`єктах ГТС України. З Реєстром ізоляційних матеріалів та захисних покривів на їх основі дозволених до застосування на об`єктах ГТС України, можна ознайомитись на сайті https://tsoua.com/gts-infrastruktura/mozhlyvosti-gts/vykorystannya-systemy/.

5.9.6. Для захисту зовнішніх поверхонь надземної частини кранових вузлів та їх обв`язки (перелік кранів згідно п. 5.9.4), вузла редукування та витяжної свічки захисного кожуху від атмосферної корозії передбачити захисне лакофарбове покриття ДСТУ ISO 12944-5/С4.06-EP/PUR (номінальна товщина сухої плівки не менше 240 мкм, загальна кількість шарів 2..3, термін служби - від 15 до 25 років). Фінішний шар захисного лакофарбового покриття повинен зберігати колір та блиск протягом тривалої дії ультрафіолетового випромінювання. Кольори шарів захисного лакофарбового покриття повинні бути контрастними один відносно іншого для зручності візуального контролю перекриття. Гарантійний термін на запропоноване Підрядником захисне лакофарбове покриття повинен бути не менше 5 років. Для фінішного шару захисного лакофарбового покриття застосовувати наступні кольори:

5.9.6.1. Для фарбування корпусу приводу управління крану - Синій (номер за шкалою RAL 5005 або 5015) площею 134,40 м2;

5.9.6.2. Для фарбування трубопроводів кранових майданчиків - Жовтий (номер за шкалою RAL 1003 або 1023) площею 89,12 м2;

5.9.6.3. Для фарбування органів управління кранових вузлів та створення надписів - Червоний (номер за шкалою RAL 3020 або 3028) площею 8,9 м2;

5.9.6.4. Для створення надписів на органах управління кранових вузлів - Білий (номер за шкалою RAL 9003) площею 2,5 м2.

5.9.7. Для захисних покриттів розроблені детальні поопераційні технологічні карти (завірені виробниками (дистриб`юторами) покриттів) нанесення покриттів, в яких відображена наступна інформація:

5.9.7.1. Коротка характеристика матеріалів покриття;

5.9.7.2. Умови зберігання та термін придатності матеріалів покриття;

5.9.7.3. Технологія підготовки поверхні;

5.9.7.4. Приготування матеріалів покриття;

5.9.7.5. Норма витрати матеріалів покриття, які входять до складу захисного покриття в залежності від способу нанесення, кліматичних умов;

5.9.7.6. Технологія нанесення захисного покриття;

5.9.7.7. Контроль якості захисного покриття;

5.9.7.8. Технологія ремонту захисного покриття;

5.9.7.9. Вимоги охорони праці, пожежної безпеки, охорони навколишнього середовища, що містять детальну інформацію стосовно безпечного використання (в тому числі за максимальної температури) матеріалів, які входять до складу захисного покриття, вимоги до застосування засобів індивідуального захисту, заходів щодо дій під час надзвичайних ситуацій (розливи, попадання в очі, шлунково-кишковий тракт, шкіру тощо).

5.9.8. Виробники матеріалів захисних покриттів мають впроваджену і сертифіковану систему управління якістю, яка відповідає вимогам стандарту ISO 9001 (ДСТУ ISO 9001).

5.9.9. Матеріали, які входять до складу захисних покриттів, пройшли державну санітарно-епідеміологічну експертизу.

5.9.10. Матеріали, які входять до складу захисних покриттів, супроводжуються наступними документами:

5.9.10.1. Технічними характеристиками виробника, які повинні містити, як мінімум, наступну інформацію:

5.9.10.1.1. Рекомендації до підготовки поверхні;

5.9.10.1.2. ТСП (максимальна, мінімальна) - для захисного поліуретанового (епоксидного) покриття, захисного лакофарбового покриття;

5.9.10.1.3. Максимальні та мінімальні інтервали часу між повторними нанесеннями покриття при відповідних температурах - для захисного поліуретанового (епоксидного) покриття, захисного лакофарбового покриття;

5.9.10.1.4. Умови зберігання.

5.9.10.2. Чинними висновками державної санітарно-епідеміологічної експертизи, виданих уповноваженими органами.

5.9.10.3. Картами даних небезпечних факторів (листки, паспорти безпеки, MSDS - Material safety data sheet, які видані виробником матеріалу), що містять детальну інформацію стосовно безпечного використання матеріалу або його компоненту (в тому числі за максимальної температури, що обумовлена детальною поопераційною технологічною картою нанесення), вимоги до застосування засобів індивідуального захисту, заходів щодо дій під час надзвичайних ситуацій (розливи, попадання в очі, шлунково-кишковий тракт, шкіру тощо);

5.9.10.4. Сертифікатами (паспортами) якості виробника з зазначенням дати виробництва, терміном зберігання або кінцевою датою використання матеріалів, номером партії.

5.9.11. Під час виконання робіт використовуються матеріали захисних покриттів, термін придатності яких не закінчився та які зберігались з дотриманням вимог виробника матеріалів.

5.9.12. Матеріали, які входять до складу захисних покриттів, поставляються на об`єкт Замовника в заводській тарі з наступною нанесеною інформацією:

5.9.12.1. Найменування виробника, його товарний знак;

5.9.12.2. Найменування та позначення матеріалу;

5.9.12.3. Номер партії;

5.9.12.4. Дата виробництва, термін зберігання або кінцева дата використання матеріалу.

5.10. Вимоги до проведення контролю технічного стану труб, відбракування при реновації (у випадку проведення реновації труб та нанесення в заводських умовах захисного покриття конструкції п/п 1 таблиці 4 ДСТУ 4219)

5.10.1. Вимоги до доставки труб. Усі роботи з навантаження, перевезення труб з місця проведення робіт та повернення їх після нанесення захисного покриття виконується силами Підрядника або за його рахунок.

5.10.2. Контроль технічного стану труб здійснюється виключно для труб що підлягають реновації.

5.10.3. Очищення поверхні труб до ступеня підготовки не гірше Sa 2 Ѕ згідно з ДСТУ ISO 8501-1.

5.10.4. Діагностика - візуальний огляд зовнішньої та внутрішньої поверхні металу труб, заводських швів (повздовжніх, спіральних та кільцевих), вимірювання геометричних параметрів труб.

5.10.5. Вимірювання товщини металу, контроль якості зварних швів (повздовжніх, спіральних та кільцевих) ультразвуковою дефектоскопією.

5.10.6. Довжина труб, що можуть застосовуватись до повторного використання, повинна знаходитись в межах 8,0-12,0 метрів (на трубі повинно бути не більше одного кільцевого шва і довжина коротшої секції повинна бути не менше 4 метрів).

5.10.7. Відбраковування труб виконати у відповідності до СНиП 2.05.06, СНиП ІІІ-42, "Инструкции по отбраковке труб поврежденных корозией", ВБН В.3.1-00013741-08.

5.10.8. За результатами виконання п. 5.10.4-5.10.5 цих ТВ, враховуючи вимоги п.5.10.6-5.10.7 цих ТВ, виконати попереднє відбракування труб.

Для труб, що придатні до подальшого використання на МГ за результатами попереднього відбракування, виконується наступне:

5.10.9. Визначення, за допомогою неруйнівних методів (спектральний аналіз, тощо) хімічного складу металу труб, марки сталі.

5.10.10. Визначення межі міцності та межі плинності металу труб.

5.10.11. Фізичні властивості металу придатних до використання труб мають відповідати таким вимогам: механічні характеристики металу, а саме межа міцності та межа плинності повинні бути не менше ніж 412 МПа та 245 МПа відповідно.

5.10.12. Остаточне відбракування труб згідно п. 5.10.9-5.10.11 цих ТВ.

5.10.13. За 10 днів до початку виконання відбракування труб Підрядник запрошує представників Замовника з метою остаточного виконання відбракування труб. За результатами відбракування труб повинні бути оформлені дефектні акти з зазначенням кожної труби.

5.10.14. Непридатні труби, вирізані стики та залишки металу, що залишаться після ремонту складуються в заводських місцях зберігання з наступною відправкою Замовнику силами Підрядника.

5.10.15. Для відбракованих труб (непридатних для подальшого використання на лінійній частині магістрального газопроводу) надати рекомендації, щодо їх подальшого використання (виробничих потреб - виготовлення ремонтних конструкцій і т.п., господарських потреб або металобрухт).

5.11. Опис виконання робіт з реновації труб

5.11.1. Роботи проводять в заводських умовах. Технологічні операції по ремонту дефектів тіла труби, яка застосовується повторно, ремонту зварних стиків, вирізці та вварюванню котушок повинні виконуватися згідно з вимогами ВСН 006.

5.11.2. Відповідно до вимог Листа Мінгазпрому №СК-258 від 17.05.89 р. "О повторном применении труб, трубных секций (плетей) и контроле сварных стыков при капитальном ремонте газопроводов" на ділянках ІІ та III категорії передбачено використання існуючих труб, які за результатами діагностики визнані придатними до повторного використання та на які отримано сертифікати на придатність до повторного застосування.

5.11.3. Газова різка труб (відбраковані ділянки труб), ручне електродугове зварювання, виконують згідно вимог ВСН 006, зварювальні матеріали (електроди, дріт) повинні забезпечувати міцність з`єднання не менше основного металу.

5.11.4. Ремонт тіла труб шляхом заварювання (заплавлення) каверн.

5.11.5. Відновлені труби при необхідності зварюються у двотрубні секції довжиною 8-12 м з подальшим 100% радіографічним контролем зварних стиків в заводських умовах.

5.11.6. Розробка та зачищення кромок труб виконується згідно з вимогами ВСН 006.

5.11.7. Відновлена труба повинна бути придатна до експлуатації з робочим тиском не менше 5,4 МПа.

5.12. Вимоги до захисного покриття (у випадку проведення реновації труб та нанесення в заводських умовах захисного покриття конструкції п/п 1 таблиці 4 ДСТУ 4219)

5.12.1. За результатами реновації труб в заводських умовах повинно бути нанесене заводське тришарове полімерне покриття конструкції п/п 1 табл. 4 класу В згідно з ДСТУ 4219. Захисне покриття повинно відповідати наступним вимогам:

п/пНайменуванняОдиниці виміруХарактеристики, встановлені замовником (вимоги)1. Вимога до системи управління якістю Підприємство, що наносить захисне покриття в заводських умовах має впроваджену і сертифіковану систему управління якістю, яка відповідає вимогам стандарту ДСТУ ISO 9001 або ISO 9001 2. Умови нанесення захисного покриття Заводські3. Відповідність захисного покриття Захисне покриття відповідає вимогам ДСТУ 42194. Товщина захисного покриття (в будь-якій точці, в тому числі в зоні зварного стика), не меншемм2,55. Вимога до підготовки поверхні перед нанесенням захисного покриття Захисне покриття нанесене на поверхню підготовлену до ступеня не гірше Sa 2 Ѕ згідно з ДСТУ ISO 8501-1 або ISO 8501-16. Шорсткість поверхні перед нанесенням захисного покриття повинна бути в діапазонімкмвід 40 до 1007. Вимоги до відсутності дефектів захисного покриття Захисне покриття є суцільним, має однорідну гладку поверхню, без відшарувань, пухирів, пропусків та інших дефектів, здатних суттєво знижувати властивості захисного покриття*8. Товщина сухої плівки ґрунтовки на основі термореактивних смол (епоксиду), не меншемкм1259. Вимога до кольору ґрунтовки на основі термореактивних смол (епоксиду) Колір не є чорним або прозорим10. Вимоги до катбеку (частини кінця труби, яка залишається без захисного шару на основі екструдованого поліолефіну (поліетилену) та термоплавкого полімерного підшару (адгезиву) для подальшого зварювання в польових умовах) На кінцях труб забезпечений катбек довжиною 110±10 мм. При цьому кожен кінець труби залишений вільним без захисного шару на основі екструдованого поліолефіну (поліетилену) та термоплавкого полімерного підшару (адгезиву) таким чином, щоб 30 мм (±10 мм) шар ґрунтовки на основі термореактивних смол (епоксиду) без пошкоджень виступав за межі шару поліолефіну (поліетилену). Кут переходу від металу до поверхні захисного шару на основі екструдованого поліолефіну (поліетилену) знаходиться в діапазоні від 25о до 30о11. Максимальна температура експлуатації захисного покриття, не меншеоСплюс 6012. Маркування На поверхні захисного покриття на відстані не менше 2 м від кінця труби нанесена контрастним кольором наступна інформація (під трафарет стійкою фарбою, яка сумісна з захисним покриттям, або друкуванням на поверхні захисного покриття): 1.1 найменування виробника та/або товарний знак; 1.2 номер партії та/або номер труби; 1.3 дата виготовлення; 1.4 марка та/або шифр захисного покриття.13. Рік нанесення захисного покриттярік2021 та пізніше14. Вимога стосовно санітарно-епідеміологічної безпечності використання Захисне покриття (труба з захисним покриттям) пройшло (-ла) державну санітарно-епідеміологічну експертизу15. Конструкція захисного покриття Конструкція захисного покриття відповідає ДСТУ 4219 п. 6.1.6 табл. 4 п/п 116. Клас захисного покриття Захисне покриття відповідає класу В - дуже посилене покриття згідно з ДСТУ 4219 п. 6.1.117. Діелектрична суцільність (метод випробувань згідно з ДСТУ 4219 додаток В) Відсутність пробою електричним струмом за напруги 5 кВ/мм товщини захисного покриття18. Перехідний питомий електричний опір покриття у 3%-му розчині NаСІ за температури 20 °С, не менше: - початковий - після 100 діб витримки (метод випробувань згідно з ДСТУ 4219 додаток Г)Ом*мІ 1010 10919. Міцність під час удару за температури 20 °С, не менше (метод випробувань згідно з ДСТУ 4219 додаток А)Дж15 20. Адгезія покриття до сталі, не менше: - за температури 20 °С, - за температури Тmax (метод випробувань згідно з ДСТУ 4219 додаток Е.1)Н/мм 7 321. Адгезія покриття до сталі після витримки у воді протягом 1000 год., не менше: - за температури 20 °С, - за температури Тmax (метод випробувань згідно з ДСТУ 4219 додаток Е.1)Н/мм 5 322. Радіус відшарування покриття за катодної поляризації, не більше: - за температури 20 °С, - за температури Тmax (метод випробувань згідно з ДСТУ 4219 додаток Д)мм 11 2023. Опір пенетрації (відносна залишкова товщина покриття) в діапазоні температур від 20 °С до Тmax і навантаженні 10 Н/ммІ, не менше (метод випробувань згідно з ДСТУ 4219 додаток Б)%6024. Стійкість до впливу УФ-випромінювання. Змінювання значень показників експонованого протягом 500 годин покриття відносно не експонованого, не більше: - відносне видовження за розриву - розривна міцність - адгезія до сталі (метод випробувань згідно з ДСТУ 4219 додаток К)% 25 25 2525. Опір тепловому старінню. Змінювання значень показників експонованого покриття відносно неекспонованого після витримки на повітрі протягом 1000 годин за температури (Тmax +20) °С, не більше: - міцність під час удару - адгезія до сталі (метод випробувань згідно з ДСТУ 4219 додаток Л)% 25 2526. Клас стійкості у спеціальних умовах експлуатації Захисне покриття відповідає класу Н (покриття придатне для експлуатації в умовах низької температури - від мінус 5 оС до мінус 20 оС) згідно з ДСТУ 4219 п. 6.1.3Примітки: * - під час приймання труби з захисним покриттям на об`єкті ремонту Замовник в присутності представника Підрядника проводить оцінку дефектів захисного покриття, які можуть виникнути під час транспортування та розвантаження труби. Дозволяється проводити ремонт дефектів площею до 10 см2, а також, якщо кількість дефектів не більше ніж один дефект на один погонний метр труби, такі дефекти підлягають ремонту матеріалами, що сумісні з захисним покриттям. В іншому випадку труба підлягає повній переізоляції/заміні/.5.13. Вимоги до документального оформлення та маркування труб

5.13.1. Після проведення реновації труб та нанесення захисного покриття, здійснюється маркування кожної труби (тільки труб бувших у використанні, що придатні до повторного використання). Маркування повинно бути чітким і зберігатись на період транспортування та зберігання труб з захисним покриттям.

5.13.2. Маркування наноситься незмиваємою фарбою на внутрішню поверхню кожної труби. Вказуються наступні дані:

5.13.2.1. найменування заводу-виробника, що виконав відновлення труб та нанесення захисного покриття;

5.13.2.2. інформація про трубу (діаметр (мм), товщина стінки (мм), довжина (м), марка сталі);

5.13.2.3. номер труби, номер партії, номер сертифікату, дата випуску;

5.13.2.4. клеймо ВТК про прийняття продукції.

5.13.3. Надання уповноваженою організацією експертного висновку на відремонтовану трубу. До експертного висновку обов`язково додаються:

5.13.3.1. результати неруйнівного контролю, що були проведені для даної труби;

5.13.3.2. сертифікати на зварювальні матеріали (електроди, дріт).

5.13.4. Надання заводом сертифікатів якості:

5.13.4.1. для нових труб, на які нанесено захисне покриття - сертифікат (паспорт) на захисне покриття;

5.13.4.2. для відновлених труб - сертифікат (паспорт) за встановленою формою (при необхідності розробляються і затверджуються за чинним порядком окремі технічні умови на трубу на підставі вимог розділу 13 СНиП 2.05.06.), в якому зазначаються робочий тиск, загальні характеристики труби, характеристики нанесеного захисного покриття;

5.13.4.3. захисне покриття повинне бути сертифіковане в Україні, Підрядник надає сертифікат відповідності разом з протоколом сертифікаційних випробувань.

5.13.5. Представники замовника повинні мати доступ до виробничих потужностей Підрядника з метою візуального та інструментального контролю якості проведення зазначених робіт на усіх стадіях їх виконання. Підрядник повинен повідомити письмово Замовника про готовність реновованої труби у термін за 10 днів до початку нанесення захисного покриття (готовність труби з нанесеним захисним покриттям) з метою проведення сумісного контролю якості виконання реновації та видачі Замовником дозволу на нанесення захисного покриття встановленої форми (якості нанесення захисного покриття та прийому труби з нанесеним захисним покриттям зі складанням акту встановленої форми).

5.14. Вимоги до підготовки поверхні перед нанесенням захисних покриттів в польових умовах

5.14.1. Перед нанесенням захисних покриттів Підрядник виконує наступні операції з підготовки поверхні:

5.14.1.1. Усунення дефектів поверхні (гострих кромок, зварних бризок тощо) - для захисного поліуретанового (епоксидного) покриття, захисного лакофарбового покриття;

5.14.1.2. Видалення масляних та жирових забруднень;

5.14.1.3. Видалення продуктів корозії;

5.14.1.4. Видалення інших забруднень (хлоридів, пилу, залишків абразивів тощо).

5.14.2. Усунення дефектів поверхні до ступеня підготовки поверхні Р3 (дуже ретельна підготовка) згідно з ДСТУ ISO 8501-3. Підрядник усуває наступні типи дефектів (з врахуванням наступних умов експлуатації сталевої поверхні (металоконструкції (захисний футляр, витяжна свіча)), що підготовлюється):

5.14.2.1. Дефекти згідно з п/п 1.1 табл. 1 п. 4 ДСТУ ISO 8501-3 - на поверхнях металоконструкцій (трубопроводів, технологічного обладнання, допоміжних споруд (опори тощо)), в яких відсутній газ на період усунення дефектів;

5.14.2.2. Дефекти згідно з п/п 2.1-2.3, 3.1-3.6 табл. 1 п. 4 ДСТУ ISO 8501-3 - на поверхнях допоміжних споруд (опори тощо), в яких відсутній газ на період усунення дефектів.

Примітки: дефекти згідно з п/п 1.2-1.6, 2.1-2.3, 3.1, 3.4, 3.5, 3.6 табл. 1 п. 4 ДСТУ ISO 8501-3, які виявлені на корпусі обладнання заводського виготовлення (трубопровідна арматура, ємність) не усуваються Підрядником, при цьому на такі дефекти Підрядник наносить додатковий шар покриття.

5.14.3. Перед проведенням абразивоструминного очищення з поверхні видаляються масла, змазки, бруд та інші забруднювачі. При наявності товстого шару іржі її попередньо знімають за допомогою ручного або механізованого інструменту. Масляні та жирові забруднення видаляються розчинником або водними миючими розчинами. При наявності на поверхні розчинних солей їх видаляють струменем води (у випадку необхідності до води додається інгібітор корозії).

5.14.4. Перед нанесенням захисного поліуретанового (епоксидного) покриття, двокомпонентного епоксидного праймеру термоусадкової манжети, захисного лакофарбового покриття поверхні очищаються до ступеня підготовки не гірше Sa 2 Ѕ згідно з ДСТУ ISO 8501-1. З метою уникнення конденсації вологи температура поверхні повинна бути вище точки роси не менше, ніж на 3 оС. Абразиви є сухими, чистими та вільними від забруднювачів, які можуть зашкодити експлуатаційним властивостям покриття. Частинки абразиву необхідного розміру та форми, що забезпечують відповідність профілю підготовленої поверхні вимогам виробника покриття.

5.14.5. * Перед нанесенням захисного покриття конструкції п/п 15 таблиці 4 ДСТУ 4219 поверхні очищаються до ступеня підготовки не гірше Sa 2 згідно з ДСТУ ISO 8501-1. З метою уникнення конденсації вологи температура поверхні повинна бути вище точки роси не менше, ніж на 3 оС. Абразиви є сухими, чистими та вільними від забруднювачів, які можуть зашкодити експлуатаційним властивостям покриття. Частинки абразиву необхідного розміру та форми, що забезпечують відповідність профілю підготовленої поверхні вимогам виробника покриття.

Примітка: * - При виконанні даного ремонту, для труб ГВ, на які згідно цих ТВ передбачено нанесення захисного покриття конструкції п/п 15 таблиці 4 ДСТУ 4219, допускається проведення їх реновації та нанесення в заводських умовах захисного покриття конструкції п/п 1 таблиці 4 ДСТУ 4219. При цьому на зварні стики наносяться термоусадкові манжети в комплекті з двокомпонентним епоксидним праймером (конструкція п/п 5 таблиці 4 ДСТУ 4219). При цьому такі зміни не можуть призвести до збільшення вартості договору.

5.14.6. Перед нанесенням захисного покриття на основі в`язко-еластичної системи холодного нанесення (на зоні стикування несумісних покриттів) Підрядник виконує підготовку поверхні згідно з детальною поопераційною технологічною картою (завіреною виробником (дистриб`ютором) покриття) нанесення захисного покриття на основі в`язко-еластичної системи холодного нанесення.

5.14.7. Перед установленням на кінцях захисних кожухів торцевих роз`ємних термоусадкових герметизуючих манжет Підрядник виконує підготовку поверхні згідно з детальною поопераційною технологічною картою (завіреною виробником (дистриб`ютором) покриття) нанесення торцевих роз`ємних термоусадкових герметизуючих манжет.

5.14.8. Поверхні, які підготовлені для нанесення захисних покриттів, мають бути вільними від пилу, залишків абразиву тощо з врахуванням рекомендацій виробника покриття.

5.14.9. Стиснуте повітря, яке використовується в процесі підготовки поверхні, очищається від вологи та масла за допомогою масловологовідділювача.

5.14.10. Все обладнання та конструкції, які розташовані біля місця виконання робіт та можуть бути пошкоджені під час підготовки поверхні, захищаються від механічних пошкоджень, потрапляння абразиву, пилу, вологи тощо.

5.14.11. Результати вимірювань та контролю підготовки поверхні заносяться в журнал виконання протикорозійних робіт (форма журналу надається Замовником до початку виконання робіт) та оформляються актом поетапного контролю (з цифровими фотоматеріалами в кількості не менше двох: один - фотознімок оглядовий, який дає опис місцезнаходження та до якого можна віднести деталізовані знімки; другий - детальний фотознімок, який необхідний для опису дії або стану (що є предметом звітування) та який є невід`ємною частиною оглядового фотознімку), форма акту надається Замовником до початку виконання робіт.

5.15. Вимоги до нанесення захисних покриттів в польових умовах

5.15.1. Нанесення Підрядником захисних покриттів проводиться з врахуванням рекомендацій детальних поопераційних технологічних карт (завірених виробниками (дистриб`юторами) покриттів) нанесення покриттів. Витрати матеріалів під час нанесення захисних покриттів приймаються з врахуванням рекомендацій детальних поопераційних технологічних карт (завірених виробниками (дистриб`юторами) покриттів) нанесення покриттів та не призводить до збільшення очікуваної вартості предмету закупівлі (ціни договору / загальної вартості робіт згідно договору).

5.15.2. Перед нанесенням захисних покриттів представник Замовника проводить вхідний контроль матеріалів, під час якого виконується наступне:

5.15.2.1. Перевіряється наявність супровідної документації;

5.15.2.2. Проводиться огляд транспортної тари, перевіряється її цілісність, перевіряється повнота комплекту поставки, наявність нанесеної інформації (найменування виробника, його товарний знак; найменування та позначення матеріалу; номер партії);

5.15.2.3. Перевіряється дата виготовлення та термін придатності;

5.15.2.4. Перевіряються умови зберігання (температура, наявність вологи, сонячне опромінення тощо), які повинні відповідати вимогам технічної документації на матеріал.

5.15.3. Перед нанесенням захисного покриття виконується приготування матеріалів покриття з дотриманням вимог технічної характеристики виробника покриття та детальної поопераційної технологічної карти нанесення захисного покриття.

5.15.4. Нанесення та полімеризація захисного покриття проводиться при температурі повітря та температурі поверхні, яка не суперечить інформації з Реєстру ізоляційних матеріалів та захисних покривів на їх основі дозволених до застосування на об`єктах ГТС України (див. https://tsoua.com/gts-infrastruktura/mozhlyvosti-gts/vykorystannya-systemy/).

5.15.5. Нанесення матеріалів покриття проводиться з суворим дотриманням кліматичних умов (температура повітря, температура поверхні, вологість повітря, зволоження поверхні), які передбачені технічною характеристикою виробника покриття та детальною поопераційною технологічною картою нанесення захисного покриття за умови, що температура повітря та температура поверхні не суперечить інформації з Реєстру ізоляційних матеріалів та захисних покривів на їх основі дозволених до застосування на об`єктах ГТС України (див. https://tsoua.com/gts-infrastruktura/mozhlyvosti-gts/vykorystannya-systemy/). Контроль кліматичних умов проводиться безпосередньо перед початком кожного циклу нанесення. При нестійкій погоді вимірювання проводяться через кожні дві години. При наданні послуг на відкритому повітрі вимірювання проводяться як з сонячної, так і з тіньової сторони.

5.15.6. У випадку використання в процесі нанесення захисного покриття компресора стиснутого повітря, повітря очищається від вологи та масла за допомогою масловологовідділювача.

5.15.7. Під час нанесення захисного покриття (поліуретанового/епоксидного, лакофарбового) проводиться контроль товщини мокрої плівки товщиноміром типу «гребінка» та контроль суцільності (рівномірне, без пропусків розподілення покриття по поверхні оцінюється візуально при хорошому розсіяному денному світлі або штучному освітленні).

5.15.8. Результати вимірювань та контролю заносяться в журнал виконання протикорозійних робіт (форма журналу надається Замовником до початку виконання робіт) та оформляються актом поетапного контролю (з цифровими фотоматеріалами в кількості не менше двох: один - фотознімок оглядовий, який дає опис місцезнаходження та до якого можна віднести деталізовані знімки; другий - детальний фотознімок, який необхідний для опису дії або стану (що є предметом звітування) та який є невід`ємною частиною оглядового фотознімку), форма акту надається Замовником до початку виконання робіт.

5.15.9. На зону стикування з існуючим підземним захисним покриттям (на зону стикування несумісних покриттів) Підрядник наносить захисне покриття на основі в`язко-еластичної системи холодного нанесення, напустка на обидва покриття не менше ніж по 0,75 м. Приготування та витрата матеріалів покриття, нанесення покриття виконується згідно з рекомендаціями детальної поопераційної технологічної карти (завіреної виробником (дистриб`ютором) покриття) нанесення захисного покриття на основі в`язко-еластичної системи холодного нанесення.

5.16. Вимоги до контролю якості захисних покриттів

5.16.1. Замовник здійснює вхідний контроль матеріалів, постійний технічний нагляд під час підготовки поверхні, нанесення захисного покриття, контролює якість нанесеного захисного покриття.

5.16.2. Підрядник забезпечує під час виконання робіт наявність та постійне використання необхідного комплекту приладів для вимірювання (контролю/випробування) наступного:

5.16.2.1. Температури поверхні та температури навколишнього середовища;

5.16.2.2. Відносної вологості повітря;

5.16.2.3. Температури точки роси;

5.16.2.4. Шорсткості поверхні;

5.16.2.5. Товщини мокрої плівки шару покриття;

5.16.2.6. Товщини захисного покриття;

5.16.2.7. Адгезії методом відриву - для захисного поліуретанового (епоксидного) покриття, захисного лакофарбового покриття;

5.16.3. За результатам візуального контролю дефекти захисного покриття усуваються Підрядником. Захисне покриття в місці усунення дефекту наноситься Підрядником повторно.

5.16.4. Контроль товщини захисного покриття здійснюється згідно з ДСТУ 4219 (окрім захисного лакофарбового покриття).

5.16.5. Контроль товщини захисного лакофарбового покриття здійснюється згідно з ДСТУ ISO 19840.

5.16.6. Діелектричну суцільність захисного покриття (окрім лакофарбового покриття) контролюють згідно з ДСТУ 4219.

5.16.7. Ударну міцність та адгезію захисного покриття (окрім, лакофарбового покриття) контролюють згідно з ДСТУ 4219. Методи контролю захисного покриття є руйнівними та потребують відновлення Підрядником захисного покриття на зруйнованих ділянках.

Примітки: Допускається контролювати ударну міцність та адгезію захисного поліуретанового (епоксидного) покриття на стальних пластинах (для кожного шурфу кількість пластин - не менше трьох, розмір пластини - не менше 300 х 300 х 5 мм; при цьому підготовка поверхні та нанесення захисного покриття здійснюється в аналогічних умовах з нанесення захисного покриття на комунікації) згідно з ДСТУ 4219.

5.16.8. Контроль адгезії кожного шару та в цілому лакофарбового покриття здійснювати згідно з ДСТУ ISO 2409 та ДСТУ ISO 4624 після полімеризації покриття (допускається контролювати адгезію на еталонних пластинах). Після проведення контролю адгезії необхідно відновити покриття на зруйнованих ділянках.

5.16.9. Результати вимірювань та контролю заносяться в журнал виконання протикорозійних робіт (форма журналу надається Замовником до початку виконання робіт) та оформляються актом поетапного контролю (з цифровими фотоматеріалами в кількості не менше двох: один - фотознімок оглядовий, який дає опис місцезнаходження та до якого можна віднести деталізовані знімки; другий - детальний фотознімок, який необхідний для опису дії або стану (що є предметом звітування) та який є невід`ємною частиною оглядового фотознімку), форма акту надається Замовником до початку виконання робіт.

5.17. Вимоги до облаштування захисного кожуху на переході через автодорогу

5.17.1. Довжину кожуху прийняти згідно п. 6.32 СНиП 2.05.06-85. Кінці захисного кожуху повинні виводитись на відстань не менше 25 метрів від брівки земляного полотна автодороги, але не менше 2 метрів від підошви насипу. Труба (без захисного покриття) на облаштування кожуху надається Замовником.

5.17.2. На ділянці газопроводу в зоні переходу через автодорогу виконується повна заміна труби на трубу з захисним покриттям конструкція п/п 1 таблиці 4 ДСТУ 4219 на ділянці, початок та кінець якої на відстані 25 м від підошви насипу по обидва боки автодороги. При цьому на зварювальні стики встановлюються термоусадкові манжети в комплекті з двокомпонентним епоксидним праймером (конструкція п/п 5 таблиці 4 ДСТУ 4219).

5.17.3. Встановлення опорно-направляючих діелектричних кілець з висотою профілю сегмента 50 мм або 65 мм на всю довжину захисного кожуху. Необхідна кількість опорно-направляючих діелектричних кілець та відстань між ними визначається у відповідності до технічних характеристик заводу-виготовлювача опорно-направляючих діелектричних кілець.

5.17.4. Нанесення захисного поліуретанового (епоксидного) покриття товщиною не менше 1,0 мм на трубу захисного кожуху та підземну частину трубопроводу витяжної свічки.

5.17.5. Герметизація кінців захисного кожуху торцевими роз`ємними термоусадковими герметизуючими манжетами.

5.17.6. Встановлення в бетонній основі (тумбі) витяжної свічі Ш57 мм, висотою h=5м (від рівня землі).

5.17.7. Абразивоструминне очищення поверхні витяжної свічі до ступеня підготовки не гірше Sa 2 Ѕ згідно з ДСТУ ISO 8501-1:2015, нанесення на надземну ділянки свічі захисного лакофарбового покриття ДСТУ12944-5/С4.06-EP/PUR (номінальна товщина сухої плівки - 240 мкм, загальна кількість шарів - 2..3, термін служби - від 15 до 25 років), в тому числі фінішний шар жовтим кольором (номера за шкалою RAL 1003 або 1023) - 0,7 м2.

5.17.8. Для забезпечення ЕХЗ захисного кожуху встановити ПВ з БЗК-10.

5.18. Вимоги до улаштування кранових майданчиків.

5.18.1. Демонтаж існуючої огорожі кранових майданчиків, які облаштовано стовпчиками залізобетонними по периметру майданчику (по 6 залізобетонних стовпчиків на 1 майданчик).

5.18.2. Облаштуванню огорожею підлягають майданчики кранових вузлів та вузла редукування, перелік яких наведено в розділі 2.3. цих ТВ.

5.18.3. Риття вручну котлованів для проведення ремонту захисного покриття (захисного покриття переходів «земля-повітря») кранів, їх обв`язки та вузла редукування, на яких передбачається виконання таких робіт згідно переліку в розділі 2.3. цих ТВ.

5.18.4. Механічне очищення трубопроводів та кранів від старого захисного покриття підземних ділянок та захисного лакофарбового покриття кранів та їх обв`язки за допомогою безударного інструменту до ступеня необхідного для можливості проведення візуально-оптичного та приладового контролю поверхні металу газопроводу та зварних з`єднань на предмет виявлення дефектів (грубе зачищення металу від продуктів корозії).

5.18.5. Вимоги до захисних покриттів та до технології їх нанесення викладені в розділах 5.9-5.12 цих ТВ.

5.18.6. Обстеження, виконання візуально-оптичного та приладового контролю (методами VT, UT, RT) поверхні металу труб, з`єднувальних деталей та зварних з`єднань (кільцевих та повздовжніх) на предмет виявлення дефектів (здійснюється Підрядником). Оцінка небезпеки виявлених дефектів (здійснюється комісією в складі представників Підрядника та представників Замовника).

5.18.7. В разі виявлення дефектів металу трубопроводу та зварних кільцевих з`єднань - Підрядник виконує оцінку їх небезпеки та їх ремонт (для кранів, які під час ремонту перебувають під тиском, ремонт виконується силами Замовника).

5.18.8. Очищення поверхні трубопроводів кранового вузла перед нанесенням захисного покриття та захисного лакофарбового покриття до ступеня очистки Sa 2 1/2 згідно з ДСТУ ISO 8501-1. Перед початком проведення робіт з абразивоструминного очищення зовнішніх поверхонь устаткування та трубопроводів, забезпечити обов`язкові заходи щодо запобігання потрапляння абразиву в ущільнення, підшипникові вузли запірної арматури.

5.18.9. Нанесення нового захисного покриття на підземні ділянки трубопроводів, кранів, свічки та їх переходів «земля-повітря», нанесення лакофарбового покриття на надземні ділянки газопроводів кранів та їхньої обв`язки.

5.18.10. Засипка котлованів в місцях проведення ремонту захисного покриття. Засипання виконується мінеральним ґрунтом з пошаровим ущільненням (трамбуванням).

5.18.11. Планування майданчиків кранових вузлів та вузла редукування, облаштування підстілюючих шарів з піску та щебню шлакового.

5.18.12. Облаштування кранових майданчиків та вузла редукування огородженням з залізобетонних плит з розмірами, які наведені в розділі 2.3. цих ТВ з облаштуванням двох хвірток, що розташовані в діаметрально протилежних сторонах огорожі.

5.18.13. Хвіртки огорожі повинні відкриватися назовні огорожі, бути підвішеними на нерозбірних петлях і мати замки. Хвіртки повинні бути надійними і виключати можливість їхнього відкривання допоміжними предметами. Також вони повинні обладнуватись деталями для запобігання їх зняттю при руйнуванні петель. Низ хвірток повинен розташовуватись на висоті 10 см над поверхнею ґрунту.

5.18.14. Розмір хвіртки (не менше) 1 900 мм Ч 1 100 мм, монтаж виконується у рівень використаних залізобетонних панелей. Обшивку зовнішньої сторони хвіртки виконати з металопрофілю Т8 товщиною 0,4-0,6 мм. Приєднання металопрофілю виконати саморізами по металу пофарбованих у колір металопрофілю. Металева конструкція хвіртки (каркас) повинна бути виконана з ребрами жорсткості з труби квадратної (прямокутної) перерізу не менше 40 мм Ч 40 мм.

5.18.15. Замикання хвіртки передбачити врізаним замком з двосторонньою ручкою. Виконати дужки для навісного замка (замок навісний також входить в комплект поставки Підрядника).

5.18.16. Огородження виконати залізобетонними панелями (плитами), які вироблені у відповідності до ДСТУ Б.В.2.6-2 висотою не менше 2,0 м, товщиною не менш ніж 0,15 м. Панелі з обох боків (в місцях примикання одна до одної) повинні бути облаштовані металевими вставками «закладними» для зборки огорожі. Можливе використання іншого виду кріплення панелей (плит) в огорожі, якщо це передбачено їх виробником та забезпечить довготривалу їх експлуатацію.

5.18.17. Скріплення панелей між собою виконати встановленням фундаментів (або стовпів) залізобетонних формою та висотою, що передбачена виробником панелей для збирання огорожі. Збирання огорожі необхідно виконати таким чином, щоб плити розташовувались на висоті 10 см від землі.

5.18.18. Фундаменти (стовпи) кріплення огорожі заглиблюються в ґрунт на глибину не менше 0,5 м в котлован квадратної форми стороною не менш ніж 0,7 м, який після встановлення стовпу бетонується бетоном на щебні, клас бетону В7,5. Цемент використовується марки не менше М400, пісок річковий або кар`єрний.

5.18.19. Панелі додатково скріплюються між собою шляхом зварювання з використанням металевих деталей з прокату кутового рiвнополичкового зі сталі марки 18пс, ширина поличок 60-100 мм. Додатково для обв`язки використовується стрижнева арматура А-I, діаметром 12 мм.

5.18.20. Огорожа кранового вузла повинна мати спіральне або плоске колюче-стрічкове загородження 600/5, яке складається з дроту обтиснутого колючою стрічкою по всій довжині, витки попарно з`єднані скобами. Характеристики спірального колючо-стрічкового загородження 600/5 (далі - СКС) наведені в таблиці 6. Характеристики плоского колючо-стрічкового загородження 600/5 (далі - ПКС) наведені в таблиці 7.

5.18.21. Монтується на кронштейнах зі сталевої труби діаметром 15-18 мм з товщиною стінки 2,0-2,5 мм зверху по контуру огорожі з кроком встановлення не більше 2,1 м, кінці кронштейнів повинні бути заглушені, для кріплення натяжного дроту передбачається 3 отвори. Форма кронштейнів для СКС - загнуті у вигляді півкола, ПКС - повинні передбачати можливість вертикального встановлення або з нахилом всередину.

5.18.22. Перев`язку самої колюче-стрічкової загорожі 600мм (у зібраному стані) виконати в`язальною оцинкованою проволокою (у відповідності до ГОСТ 3282) до отворів на кінцях спеціальних кронштейнів. Встановлення спірального колюче-стрічкового загородження на змонтовані кронштейни виконується за допомогою скоб виготовлених з оцинкованої сталі по ГОСТ 14918-80 (за для уникнення проявів іржі).

Таблиця 6Найменування характеристикиВимогаКонструкція загородженняДріт обтиснутий колючою стрічкою по всій довжині, без розривів, витки попарно з`єднані скобамиДіаметр витка у транспортному стані, мм600±15Діаметр витка у робочому стані, мм500±15Кількість скоб на кожній парі витків, шт5Вимоги до дротуEN 50189 або EN 10244Зусилля тимчасового опору розриву, Н/мм2, не менше1600Цинк на дроті, г/м2, не менше100Діаметр дроту серцевини, мм3,8±0,3Вимоги до матеріалу для колючої стрічкиEN 10346Цинк на колючій стрічці, г/м2140-290Товщина колючої стрічки, мм0,6 ± 0,05Форма лезагресивна, діаметр заокруглення біля основи 2,5 ммШирина колючої стрічки в розгортці, мм23±1Ширина середньої полоси колючої стрічки для обтиску дроту, мм12±1Крок зубців колючої стрічки, мм30±1Довжина лез колючої стрічки, мм17±1Вимоги до скобФорма скоби - «ластівчин хвіст»Матеріал скобEN 10346Цинк на скобі, г/м2140-290Товщина скоби, мм1,5±0,05Ширина скоби, мм10±0,5Довжина скоби в розгортці, мм45±0,5Вимоги для встановлення Дріт низьковуглецевий, діаметр, мм3 (ГОСТ 3282-74)Кількість направляючих дротів3Частота встановлення кронштейнів, м (не більше)2,1Кількість міст кріпленняСкобами через кожен метр до кожного направляючого дроту

Таблиця 7Найменування характеристикиВимогаКонструкція загородженняДріт обтиснутий колючою стрічкою по всій довжині, без розривів, витки попарно з`єднані скобами типу «ластівчин хвіст»Діаметр витка, мм600±15Вимоги до дротуEN 50189Зусилля тимчасового опору розриву, Н/мм2, не менше1600Цинк на дроті, г/м2, не менше100Діаметр дроту серцевини, мм3,8±0,3Вимоги до матеріалу для колючої стрічкиEN 10346Цинк на колючій стрічці, г/м2140-290Товщина колючої стрічки, мм0,6 ± 0,05Форма лезагресивна, діаметр заокруглення біля основи 2,5 ммШирина колючої стрічки в розгортці, мм23±1Ширина середньої полоси колючої стрічки для обтиску дроту, мм12±1Крок зубців колючої стрічки, мм30±1Довжина лез колючої стрічки, мм17±1Вимоги до скобФорма скоби - «ластівчин хвіст»Матеріал скобEN 10346Цинк на скобі, г/м2140-290Товщина скоби, мм1,5±0,05Ширина скоби, мм10±0,5Довжина скоби в розгортці, мм45±0,5Вимоги для встановлення Дріт низьковуглецевий, діаметр, мм3 (ГОСТ 3282-74)Кількість направляючих дротів3Частота встановлення кронштейнів, м (не більше)2,1Кількість міст кріпленняСкобами через кожен метр до кожного направляючого дроту5.18.23. На зовнішній стороні огорожі з чотирьох боків повинні закріплюватись попереджувальні таблички за формою, вказаною в п. 3 таблиці 8.

5.18.24. На хвіртці огорожі кранових майданчиків вивішується табличка з назвою об`єкту та організації, що його експлуатує, номерами телефонів, посадою і прізвищем особи, відповідальної за експлуатацію об`єкту (текст таблички попередньо погоджується з ЛВУМГ), знак "Відкритий вогонь, відкрите світло і куріння заборонено" згідно з "Технічним регламентом знаків безпеки і захисту здоров`я працівників", заборонний знак "Прохід заборонено" згідно з ДСТУ 4329 та табличка "Газ. Вогненебезпечно" за формою, вказаною в п.1, 2 та 3 таблиці 8.

Таблиця 8№ з/пНазва знаку безпекиВид знаку безпекиРозмір, мм ДНАОП 1.1.23-8.02-2001Місце знаходження1«Відкритий вогонь, відкрите світло і куріння заборонено» 300На вході на територію майданчика2«Прохід Заборонено» 300На вході на територію майданчика3«Газ. Вогненебезпечно» 250 х 110По периметру загорожі. На коротку сторону1, на довгу 2 знаки.5.18.25. На металеві елементи огорожі (хвірток тощо) та захисного боксу вузла редукування наноситься захисне лакофарбове покриття ДСТУ ISO 12944-5/С3.06-EP/PUR (номінальна товщина сухої плівки не менше 180 мкм, загальна кількість шарів 2, термін служби - від 15 до 25 років). Колір фінішного шару елементів огорожі - сірий (RAL 7042 або 7045), захисної шафи - жовтий (номер за шкалою RAL 1003 або 1023, площа шафи S=60 м2). Вимоги до матеріалу захисного лакофарбового покриття, підготовки поверхні, нанесення захисного лакофарбового покриття та контролю його якості наведені в розділах 5.9, 5.14-5.16 цих ТВ.

5.19. Вимоги до баластування газопроводу

5.19.1. Монтаж демонтованих чавунних пригрузів, згідно проектного, або фактичного, або розрахункового встановлення (розміщення), на відремонтовану ділянку газопроводу з захистом нового захисного покриття нетканим синтетичним матеріалом «скельний лист» (конструкція якого (-их) не перешкоджає катодному захисту (протіканню струмів катодного захисту/не створює діелектричний (екрануючий) шар для струмів катодного захисту) або спеціальних футерувальних матів.

5.19.2. Передбачити виконання ремонту або відновлення замків та кріплень чавунних пригрузів.

5.19.3. В разі неможливості повторного використання чавунних пригрузів для їх заміни використовуються привантажувачі типу УТК (передбачити в кількості 12 шт.).

5.20. Вимоги до засипки траншеї та рекультивації ґрунту

5.20.1. Засипання відремонтованої ділянки газопроводу дозволяється тільки після підписання Замовником Актів перевірки захисного покриття згідно ДСТУ 4219.

5.20.2. Зворотна засипка газопроводу та рекультивація (роботи з повернення ґрунту) повинні виконуватись тільки при температурі навколишнього середовища вище 0?.

5.20.3. Засипання траншеї необхідно виконати після встановлення привантажувачів і підключення системи ЕХЗ.

5.20.4. У літній період Підрядник зобов`язаний виконувати захист нового захисного покриття не засипаної ділянки ЛЧ МГ від попадання прямих сонячних променів шляхом накривання, з метою недопущення псування захисного покриття.

5.20.5. У скельних, щебенистих ґрунтах, а також сухих грудкуватих ґрунтах, виконують присипання укладеного газопроводу м`яким шаром ґрунту завтовшки не менше 0,2 м над верхньою твірною труби.

5.20.6. При засипці траншеї мінеральним ґрунтом необхідно виключити можливість пошкодження захисного покриття і поверхні труби. Для цього з ґрунту, яким засипається трубопровід, видаляються каміння і великі тверді грудки з фракцією більше 20 мм, в разі необхідності застосовувати «скельний лист» (конструкція якого не перешкоджає катодному захисту (протіканню струмів катодного захисту/не створює діелектричний (екрануючий) шар для струмів катодного захисту).

5.20.7. Під час засипання трубопроводу мінеральним ґрунтом виконують його пошарове ущільнення.

5.20.8. Підсипання, підбивання ґрунту і засипка трубопроводу повинні виконуватись з забезпеченням заходів, що запобігають зсуву ґрунту і його розмиву в майбутньому, в тому числі влаштуванню при необхідності водовідвідних валиків та водопропускних споруд.

5.20.9. Рекультивацію родючого шару ґрунту потрібно здійснювати відповідно до умов надання земельних ділянок у користування з урахуванням місцевих природно-кліматичних особливостей.

5.20.10. Якість виконання земляних робіт повинна систематично контролюватися на відповідність вимогам нормативної документації. В процесі проведення робіт перевіряють:

o товщину шару присипки трубопроводу м`яким ґрунтом;

o розміри валику насипу;

o відмітки полоси, яка планується;

o якість виконання водопропускних споруджень (в разі потреби).

5.20.11. По завершенню ремонтних робіт Підрядник передає землевласнику (землекористувачу) рекультивовані земельні угіддя, з оформленням довідки про проведення рекультивації (форма №1.6 ВСН 012-88 (частина 2)) та трьохстороннього акту про відсутність у землевласника (землекористувача) претензій до стану земельної ділянки після завершення усіх робіт. Один екземпляр довідки та акту передається Замовнику. Обов`язки з усунення виявлених недоліків (просідань ґрунту, інше) стану земельної ділянки протягом року від моменту здачі земельної ділянки землевласнику (землекористувачу) покладається на Підрядника робіт.

5.20.12. Утилізація чагарників, лісової рослинності, залишків старого захисного покриття та будівельних відходів, тощо.

5.20.13. Всі види робіт оформляються документально в установленому порядку.

5.21. Вимоги до позначення траси проходження газопроводу, встановлення пунктів вимірювання

5.21.1. Забезпечити встановлення пунктів вимірювання (ПВ) на лінійній частині трубопроводу після нанесення захисного покриття відповідно вимог п. 7.3.8 - 7.3.9 ДСТУ 4219, розташованих по трасі газопроводу згідно вимог п. 7.2.33-7.2.34 ДСТУ 4219. Підключення ПВ виконати кабелями марки ВВГ або ВПП, перерізом не менше 6 мм2. Підключення кабелів до трубопроводу виконати згідно вимог п. 7.3.3 ДСТУ 4219. Пункти вимірювання повинні відповідати вимогам, які зазначені в таблиці 9.

Таблиця 9 п/пНайменуванняОд. виміруХарактеристика1КаркасПластиковий профіль2Розмір перерізу каркасу (пластиковий профіль), не меншемм120 х 603Зовнішнє оброблення каркасу Оцинкований метал товщиною не менше 0,7 мм4Лакофарбове покриття оцинкованого металуСумісне з оцинкованим металом; лакофарбове покриття повинно наноситись електростатичним методом; щільність фарби - не менше 1,45 г/см3; товщина сухої плівки лакофарбового покриття - від 60 до 100 мкм; колір - жовтий; лакофарбове покриття повинне мати високу стійкість до атмосферного впливу та УФ-випромінювання5Ковпак сигнальнийСкладається з основи ковпака - суцільного порожнього прямокутного паралелепіпеда зі скосом двох протилежних сторін під кутом 30°, до яких зверху кріпиться суцільна зігнута посередині під кутом 120° заокруглена пластина6Матеріал ковпака сигнальногоВисокоякісний пластик, стійкий до ультрафіолетового випромінювання та атмосферного впливу7Товщина основи та верхньої пластини ковпака сигнального, не меншемм2,08Вимога до розмірів ковпака сигнальногоРозмір перерізу основи ковпака повинен забезпечувати щільне встановлення ковпака на каркас пункту вимірювання; верхня пластина ковпака повинна бути шириною 300 мм та довжиною 360 мм (зігнута посередині під кутом 120° та із заокругленнями з кожного боку радіусом 150 мм)9Колір поверхні ковпака сигнального«Сигнальний помаранчевий» (RAL 2010) або «Транспортний помаранчевий» (RAL 2009)10Габаритна висота контрольно-вимірювального пунктумВід 2,3 до 2,511Кількість силових клем шт212Кількість вимірювальних клемшт413Наявність маркування вимірювальних клем «Т», «Е» Наявність14Можливість підняття верхньої частини оброблення каркасу (оцинкований метал) для доступу до клемної панелі Наявність15Наявність уніфікованої конструкції замка клемного боксу на всіх контрольно-вимірювальних пунктах (ключ повинен відкривати будь-який замок КВП, що постачається) Наявність16Наявність текстолітової клемної панелі Наявність17Захист від потрапляння вологи в середину контрольно-вимірювального пункту Забезпечення в конструкції контрольно-вимірювального пункту захисту від потрапляння вологи в середину18Комплектація пункту вимірюванняштПункт вимірювання - 1. Антивандальна розпорка - 1 Ключ від клемного боксу - 1 на 5 пунктів вимірювання Паспорт - 1 шт. на 5 пунктів вимірювання19Наявність на корпусі КВП надписів: - ТОВ «Оператор ГТС України»; - «___ км МГ__________________________ »; - «УВАГА! ГАЗОПРОВІД ВИСОКОГО ТИСКУ»; - «ПОРУШЕННЯ ГАЗОПРОВОДУ КАРАЄТЬСЯ ЗАКОНОМ!»; - «ОХОРОННА ЗОНА ___м». Наявність.20Термін експлуатації, не меншероків105.21.2. В місці прокладання газопроводу в захисному кожусі згідно вимог п. 7.2.34 ДСТУ 4219 для забезпечення сталевого кожуху ЕХЗ встановити ПВ з БЗК-10, які повинні відповідати вимогам, що зазначені в таблиці 10. Всередині пункту вимірювання з БЗК-10 прокласти по 2 кабелі типу ВВГ або ВПП перерізом не менше 6 мм2.

5.21.3. В місцях приєднання вимірювальних кабелів відновлення захисного покриття (незалежно від його типу) виконується шляхом заливання розігрітої бітумно-полімерної мастики в кільце висотою не менш ніж 50 мм.

Таблиця 10 з/пПоказникОд. виміруВимога1.Область застосування та призначенняПризначений для роботи в схемах сумісного захисту від корозії підземних комунікацій; застосовується для організації сумісного захисту двох підземних металевих комунікацій, розташованих у безпосередній близькості одна від одної2.КаркасПластиковий профіль3.Зовнішнє оброблення каркасуОцинкований метал товщиною не менше 0,7 мм4.Лакофарбове покриття оцинкованого металу каркасу пункту вимірюванняСумісне з оцинкованим металом; лакофарбове покриття повинно наноситись електростатичним методом; щільність фарби - не менше 1,45 г/см3; товщина сухої плівки лакофарбового покриття - від 60 до 100 мкм; колір - жовтий; лакофарбове покриття повинне мати високу стійкість до атмосферного впливу та УФ-випромінювання5.Габаритна висота пункту вимірювання, діапазон від - дом2,3 - 2,56.Ковпак сигнальнийСкладається з основи ковпака - суцільного порожнього прямокутного паралелепіпеда зі скосом двох протилежних сторін під кутом 30°, до яких зверху кріпиться суцільна зігнута посередині під кутом 120° заокруглена пластина7.Матеріал ковпака сигнальногоВисокоякісний пластик, стійкий до ультрафіолетового випромінювання та атмосферного впливу8.Товщина основи та верхньої пластини ковпака сигнального, не меншемм2,09.Вимога до розмірів ковпака сигнальногоРозмір перерізу основи ковпака повинен забезпечувати щільне встановлення ковпака на каркас пункту вимірювання; верхня пластина ковпака повинна бути шириною 300 мм та довжиною 360 мм (зігнута посередині під кутом 120° та із заокругленнями з кожного боку радіусом 150 мм)10.Колір поверхні ковпака сигнального«Сигнальний помаранчевий» (RAL 2010) або «Транспортний помаранчевий» (RAL 2009)11.Розмір перерізу каркасу (пластиковий профіль), не меншемм120Ч6012.Корпус БЗК - металевий ящик розмірами, не меншеширинамм190 глибина 150 висота 28013.Спосіб кріплення корпусу БЗК до пункту вимірюванняЗаводське кріплення задньої стінки металевого ящику БЗК до пункту вимірювання. Відстань від верху пункту вимірювання до центру ящика в місці кріплення - 400 мм.14.Електротехнічні характеристики БЗКНомінальний діючий струм: 10 А; Максимальний струм: 15 А; Наявність запобіжнику на струм 15 А; Номінальний струм шунта 75мВ: 20 А; Тип вентильного елементу: напівпровідниковий діод; Припустима зворотна напруга: 600 В; Сумарний опір реостата: (0,45±10 %) Ом; Спосіб регулювання опору: ступеневе регулювання перемичками; Охолодження: природнє повітряне; Кліматичне виконання У категорії розміщення 1 згідно ГОСТ 15150; Наявність маркування клем в БЗК.15.Лакофарбове покриття внутрішньої та зовнішньої поверхні корпусу металевого ящику БЗКЛакофарбове покриття повинно наноситись методом електростатичного нанесення; Щільність фарби - не менше 1,45 г/см3; Товщина сухої плівки лакофарбового покриття - не менше 100 мкм; Колір - жовтий; Лакофарбове покриття повинне мати високу стійкість до атмосферного впливу та УФ-випромінювання;16.Наявність в БЗК дверцят для доступу до клемної панеліНаявність17.Наявність уніфікованої конструкції замка дверцят БЗК (ключ повинен відкривати будь-який замок дверці БЗК, що постачається)Наявність18.Наявність клемної панелі БЗК виконаної із склотекстолітуНаявність19.Наявність на зовнішній стороні дверцят БЗК знаку «ОБЕРЕЖНО! НЕБЕЗПЕЧНА НАПРУГА!»Наявність20.Наявність на внутрішній стороні дверцят БЗК принципової електричної схеми та таблиці положень перемичок залежно від необхідного опоруНаявність21.Комплектація Пункт вимірювання з БЗК-10 - 1 шт. Антивандальна розпорка - 1 шт. Ключ від дверцят БЗК - 1 шт. на 5 шт. пунктів вимірювання з БЗК Паспорт - 1 шт. на 5 шт. пунктів вимірювання з БЗК22.Термін експлуатації, не меншероків1023.Наявність на корпусі КВП надписів: - ТОВ «Оператор ГТС України»; - «___ км - МГ_______________ »; - «УВАГА! ГАЗОПРОВІД ВИСОКОГО ТИСКУ»; - «ПОРУШЕННЯ ГАЗОПРОВОДУ КАРАЄТЬСЯ ЗАКОНОМ!»; - «ОХОРОННА ЗОНА ___м».Наявність5.21.4. Встановити кілометрові стовпчики та стовпчики в місцях перетину з комунікаціями згідно з п. 4.11 СНиП 2.05.06. Стовпчики та знаки повинні відповідати вимогам, які зазначені в таблиці 11.

Таблиця 11№ п/пПоказникОдиниці виміруВимога Стовп залізобетонний СТ-25шт.2 Технічні характеристики 1Тип виробу СТ2Клас бетону Не нижче В153АрмуванняммНе менше 6,54Закладні пластиниммНе менше 4,05Відповідність Зразку6Документація Копія сертифікатів або паспорту якості на продукцію7Зразок Знак «Місце розташування газопроводу»шт.2 Технічні характеристики 8Форма знаку (зображення) Згідно Додатку Ж.1 НДТОВ 01-0019Загальні вимоги виготовлення згідно ДСТУ 4329, ДСТУ 410010Група знаку згідно ДСТУ 4329 або ДСТУ 4100 Інформаційно-вказівні знаки11Матеріал знаку Оцинкований метал 0,7 - 1,0 мм., інформаційну частину знаку виготовити на самоклеючій основі (стійкої до атмосферних опадів, сонячного випромінювання)12Розмір знаку відповідно типорозміру (згідно ДСТУ 4329 або ДСТУ 4100) В=560 мм; Н=710 мм; А=11 мм; r=11 мм13Світлоповертальна поверхня Так14Ребро жорсткості (відбортовка) Так15Зразок 5.22. Вимоги до проведення випробування відремонтованої ділянки газопроводу

5.22.1. Випробування відремонтованої ділянки газопроводу на міцність та перевірку герметичність виконати пневматичним способом відповідно до вимог ВБН В.2.3-00013741-09.

5.22.2. З метою проведення випробування Підрядник розробляє спеціальну інструкцію, погоджує її у Замовника та у всіх зацікавлених сторін.

6. ДОПУСК ДО РОБОТИ НА ОБ`ЄКТІ, ТЕХНІЧНИЙ НАГЛЯД ЗА ВИКОНАННЯМ РОБІТ

6.1. До початку виконання робіт (не пізніше ніж за 7 днів до початку виконання робіт) Підрядник, що буде проводити роботи з ремонту захисного покриття, повинен подати на ім`я головного інженера структурного підрозділу (ЛВУМГ) заяву із визначенням видів робіт відповідно до НДТОВ 06-008 «Порядок допуску працівників сторонніх організацій, структурних підрозділів ТОВ «Оператор ГТС України» та відвідувачів для виконання робіт (послуг) на об`єктах ТОВ «Оператор ГТС України».

6.2. У відповідності до п. 6.2. НДТОВ 06-008 до заяви на отримання допуску для виконання робіт в тому числі надаються:

o копію чинного(-их) дозволу(-ів) та/або декларації(-ій) Державного комітету України з промислової безпеки охорони праці та гірничого нагляду або Державної служби України з питань праці чи її територіальних органів виданих у відповідності до вимог «Порядку видачі дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки», затвердженого Постановою КМУ від 26.10.2011 №1107 із змінами, на такі види робіт:

· Монтаж, ремонт, реконструкція устатковання підвищеної небезпеки: технологічне устатковання та його елементи магістральних газопроводів [I];

· Спорудження магістральних газопроводів [I];

· Газонебезпечні роботи та роботи у вибухопожежонебезпечних зонах;

· Роботи в шурфах, траншеях, котлованах;

· Земляні роботи, що виконуються на глибині понад 2 метри або в зоні розташування підземних комунікацій.

o наказ на призначенням складу бригади, керівника робіт, особи, відповідальної за охорону праці та пожежну безпеку під час виконання робіт, із зазначенням робіт, які планує виконувати стороння організація;

o копії протоколів перевірки знань з питань охорони праці та пожежної безпеки (або копії відповідних посвідчень) фахівців організації, які будуть залучені для виконання заявлених робіт (послуг) у складі бригади;

o затверджені та погоджені Замовником проект виконання робіт (ПВР), операційно-технологічні карти, інше.

6.3. Замовник оформляє письмовий дозвіл для Підрядника на право проведення ремонтних робіт на діючому об`єкті ТОВ «Оператор ГТС України», в тому числі в охоронній зоні МГ.

6.4. Замовник наказом призначає осіб відповідальних за проведення технічного нагляду на весь період виконання ремонтних робіт.

Примітка: Допускається наявність в документі (дозволі/-лах та/або декларації/-ях) одного з позначених приміткою [I] пунктів. Допускається наявність в документі (дозволі/-лах та/або декларації/-ях) одного з зазначених видів робіт (Монтаж та/або ремонт, та/або реконструкція).

7. ВИМОГИ ДО ОФОРМЛЕННЯ ВИКОНАВЧОЇ ДОКУМЕНТАЦІЇ

7.1. По завершенню робіт Підрядник передає Замовнику (ЛВУМГ) оформлену в повній відповідності з вимогами діючих нормативних і законодавчо-правових документів а саме відповідно до ВСН-012 (ч.2), ДСТУ 4219, ВБН В.2.3-00013741-09 наступну документацію:

o Акти виконаних робіт з зазначенням об`ємів робіт;

o Акти контролю захисного покриття по формах, згідно ДСТУ 4219;

o Акти на скриті роботи;

o Журнали земляних і ізоляційних робіт;

o Сертифікати на матеріали;

o Висновки з перевірки якості зварних з`єднань;

o Акти проміжного приймання окремих видів робіт;

o Акт на очищення порожнини трубопроводу;

o Акт випробування на міцність, перевірки на герметичність;

o Необхідні бухгалтерські документи;

o Гарантії Підрядника робіт, щодо якості і надійності вказуються у договорі на виконання робіт;

o Інше.

8. ОРІЄНТОВНІ ОБСЯГИ РОБІТ ТА ВИМОГИ ДО КОШТОРИСНОЇ ДОКУМЕНТАЦІЇ

8.1. Розрахунок договірної ціни повинен бути виконаний згідно вимог ДСТУ Б Д.1.1.-1 «Правила визначення вартості будівництва» та інших нормативних документів у галузі ціноутворення. Для його підтвердження Підрядник надає Замовнику після підписання договору кошторисну документацію (локальні кошториси, відомості ресурсів, розрахунки тощо).

8.2. Орієнтовні обсяги робіт наведені в таблиці 12.

Таблиця 12

п/пНайменування робіт і витратОдиниця виміруКількістьПриміткаРозділ №1. Підготовчі роботи1Розчищення площ вiд чагарника i дрiбнолiсся машинами глибинної пiдготовки полiв на тракторi кількість: 800х10/10000га0,8Розділ №2. Технічна рекультиваціяОСНОВНА НИТКА2Зняття родючого шару ґрунту бульдозерами з перемiщенням ґрунту до 10 м, група ґрунтiв 1 кількість: r2((48х0,4+7818х0,5)х5,1+(43х0,3+81,5х0, 3+78х0,4)х6,5+25х0,2х13,7+60х0,4х7,8+104х0,4х4,8)м320934,783Додавати на кожнi наступнi 10 м перемiщення ґрунту [понад 10 м] бульдозерами, група ґрунтiв 1 кількість: r2((48х0,4+7818х0,5)х5,1+(43х0,3+81,5х0, 3+78х0,4)х6,5+25х0,2х13,7+60х0,4х7,8+104х0,4х4,8)м320934,784Повернення родючого шару ґрунту бульдозерами з перемiщенням ґрунту до 10 м, група ґрунтiв 1 /ранiше розпушеного грунту/ кількість: r2((48х0,4+7818х0,5)х5,1+(43х0,3+81,5х0, 3+78х0,4)х6,5+25х0,2х13,7+60х0,4х7,8+104х0,4х4,8)м320934,785Додавати на кожнi наступнi 10 м перемiщення ґрунту [понад 10 м] бульдозерами, група ґрунтiв 1 кількість: r2((48х0,4+7818х0,5)х5,1+(43х0,3+81,5х0, 3+78х0,4)х6,5+25х0,2х13,7+60х0,4х7,8+104х0,4х4,8)м320934,786Планування площ бульдозерами за 1 прохiд кількість: 8178,5х20+60х23+25х28м2165650РЕЗЕРВНА НИТКА7Зняття родючого шару ґрунту бульдозерами з перемiщенням ґрунту до 10 м, група ґрунтiв 1 кількість: r2(74х0,3х8,7+39х0,2х15,2+117х0,4х8)м3686,18Додавати на кожнi наступнi 10 м перемiщення ґрунту [понад 10 м] бульдозерами, група ґрунтiв 1 кількість: r2(74х0,3х8,7+39х0,2х15,2+117х0,4х8)м3686,19Повернення родючого шару ґрунту бульдозерами з перемiщенням ґрунту до 10 м, група ґрунтiв 1 /ранiше розпушеного грунту/ кількість: r2(74х0,3х8,7+39х0,2х15,2+117х0,4х8)м3686,110Додавати на кожнi наступнi 10 м перемiщення ґрунту [понад 10 м] бульдозерами , група ґрунтiв 1 кількість: r2(74х0,3х8,7+39х0,2х15,2+117х0,4х8)м3686,111Планування площ бульдозерами за 1 прохiд кількість: 191х23+39х30м25563Розділ №3. Земляні роботиОСНОВНА НИТКА12Розроблення грунту у вiдвал екскаваторами "драглайн" або "зворотна лопата" , група грунтiв 2 при роботi на спорудженнi магiстральних трубопроводiв /при розробцi траншей/ кількість: R2(48х1,12+7817х1,30+1х0,39+6х2,58+43х1, 79+78х1,79+90х0,75+14х1,12)м310531,513Розроблення грунту у вiдвал екскаваторами "драглайн" або "зворотна лопата", група грунтiв 2 при роботi на спорудженнi магiстральних трубопроводiв /при розробцi траншей/, в`язких грунтiв пiдвищеної вологостi, що сильно налипають на стiнки i зуби ковша, з одночасним застосуванням щитiв пiд екскаватори та настилу пiд автосамоскиди при глинистiй пiдошвi кількість: R2(81,5х1,93+12,5х2х7,92+60х3,14)м3543,714Розроблення грунту у вiдвал екскаваторами "драглайн" або "зворотна лопата", група грунтiв 2 при роботi на спорудженнi магiстральних трубопроводiв /при розробцi траншей/ /iз пiд води при глибинi води до 4м/ кількість: R2(35х7,8)м327315Розробка ґрунту вручну в траншеях глибиною до 2 м без крiплень з укосами, група ґрунту 2 кількість: R2((48+7817+1+6+43+78+90+14)х0,25)м32024,2516Розробка ґрунту вручну в траншеях глибиною до 2 м без крiплень з укосами, група ґрунту 2 пiдвищеної вологостi, що сильно налипає на інструменти, вручну, група грунтів 2 кількість: R2((81,5+12,5х2+60)х0,19)м331,6417Розбирання вручну засипки трубопроводу, водолазна станція на катері, глибина пролягання трубопроводу до 6 м [робота при радіусі видимості менше 1 м] [робота при швидкості течії від 1,0 до 1,5 м/сек] - русло р. Базавлук кількість: 35х0,19м36,6518Засипання вручну траншей, пазух котлованiв та ям, група ґрунту 1 (підбивка пазух) кількість: R2((48+7817+1+6+43+78+90+14)х0,08+(81, 5+12,5х2+60)х0,04)м3654,4219Засипка траншей i котлованiв бульдозерами з перемiщенням грунту до 5 м, група грунтiв 1 кількість: R2(48х1,29+7817х1,47+1х0,56+6х2,75+43х1, 96+81,5х2,08+12,5х2х8,07+60х3,29+78х1,96+90х0, 92+14х1,29)м312476,6620Додавати на кожнi наступнi 5 м перемiщення грунту [понад 5 м] для засипки траншей i котлованiв бульдозерами , група грунтiв 1 кількість: R2(48х1,29+7817х1,47+1х0,56+6х2,75+43х1, 96+81,5х2,08+12,5х2х8,07+60х3,29+78х1,96+90х0, 92+14х1,29)м312476,6621Засипання ґрунту екскаваторами "драглайн" або "зворотна лопата", група ґрунтiв 1 при роботi на спорудженнi магiстральних трубопроводiв /у межах вильоту стрiли екскаватора/ - русло р.Базавлук кількість: 35х(7,95+0,04)м3279,6522Обстеження трубопроводів, укладених на дні, водолазна станція на катері, зовнішній діаметр до 720 мм, глибина пролягання до 2,5 м [робота при радіусі видимості менше 1 м] [робота при швидкості течії від 1,0 до 1,5 м/сек]м3523Водовiдлив iз траншей кількість: 25х8,07+60х3,29+81,5х2,08м3568,67РЕЗЕРВНА НИТКА24Розроблення грунту у вiдвал екскаваторами "драглайн" або "зворотна лопата", група грунтiв 2 при роботi на спорудженнi магiстральних трубопроводiв /при розробцi траншей/ кількість: R2(8х3,19+9х2,32)м346,425Розроблення грунту у вiдвал екскаваторами "драглайн" або "зворотна лопата", група грунтiв 2 при роботi на спорудженнi магiстральних трубопроводiв /при розробцi траншей/, в`язких грунтiв пiдвищеної вологостi, що сильно налипають на стiнки i зуби ковша, з одночасним застосуванням щитiв пiд екскаватори та настилу пiд автосамоскиди при глинистiй пiдошвi кількість: R2(66х3,83+18х9,27+21х9,27+108х3,14)м3953,4326Розроблення грунту у вiдвал екскаваторами "драглайн" або "зворотна лопата", група грунтiв 2 при роботi на спорудженнi магiстральних трубопроводiв /при розробцi траншей/ /iз пiд води при глибинi води до 4м/ кількість: R2(36х7,8)м3280,827Розробка ґрунту вручну в траншеях глибиною до 2 м без крiплень з укосами, група ґрунту 2 кількість: R2((8+9)х0,25)м34,2528Розробка ґрунту вручну в траншеях глибиною до 2 м без крiплень з укосами, група ґрунту 2 пiдвищеної вологостi, що сильно налипає на інструменти, вручну, група грунтів 2 кількість: R2((66+18+21+108)х0,19)м340,4729Розбирання вручну засипки трубопроводу, водолазна станція на катері, глибина пролягання трубопроводу до 6 м [робота при радіусі видимості менше 1 м] [робота при швидкості течії від 1,0 до 1,5 м/сек] - русло р. Базавлук кількість: 36х0,19м36,8430Засипання вручну траншей, пазух котлованiв та ям, група ґрунту 1 (підбивка пазух) кількість: R2((8+9)х0,08+(66+18+21+108)х0,04)м39,8831Засипка траншей i котлованiв бульдозерами] з перемiщенням грунту до 5 м, група грунтiв 1 кількість: R2(8х3,36+66х3,98+18х9,42+21х9,42+108х3, 29+9х2,49)м31034,6732Додавати на кожнi наступнi 5 м перемiщення грунту [понад 5 м] для засипки траншей i котлованiв бульдозерами , група грунтiв 1 кількість: R2(8х3,36+66х3,98+18х9,42+21х9,42+108х3, 29+9х2,49)м31034,6733Засипання ґрунту екскаваторами "драглайн" або "зворотна лопата", група ґрунтiв 1 при роботi на спорудженнi магiстральних трубопроводiв /у межах вильоту стрiли екскаватора/ - русло р.Базавлук кількість: 36х(7,95+0,04)м3287,6434Обстеження трубопроводів, укладених на дні, водолазна станція на катері, зовнішній діаметр до 720 мм, глибина пролягання до 2,5 м [робота при радіусі видимості менше 1 м] [робота при швидкості течії від 1,0 до 1,5 м/сек]м3635Водовiдлив iз траншей кількість: 66х3,98+18х9,42+21х9,42+108х3,29м3985,38Розділ №4. Перетини через балку та комунікаціїї, улаштування дамби36Улаштування каналiв, дамб обвалування екскаваторами одноковшовими дизельними на гусеничному ходу з (водовідвідні канави з валиками) кількість: R2((90+75)х0,781)м3128,8737Прокладання трубопроводу газонафтопродуктів під діючими комунікаціями [трубопроводами, ЛЄП до 35 кВ], діаметр труб 400 ммпер.338Перемiщення ґрунту автомобiлями-самоскидами по болоту для вiдсипки насипiв на вiдстань до 0,25 км, група ґрунтiв 2-3 - улаштування дамби кількість: 500х2м31000Розділ №5. Демонтажні роботи39Розбирання мастикової iзоляцiї (для різання труби в траншеї ділянки L=300м) кількість: R2(0,426х3,14х0,2х27+0,325х3,14х0,2х2)м27,6340Під`йом трубопроводів з траншеї на бровку, діаметр трубопроводу 300 мм кількість: (450-35х2)/1000км0,3841(Демонтаж)Прокладання звареного газопроводу через водяні перешкоди, діаметр трубопроводу 300 ммперех.242Під`йом трубопроводів з траншеї на бровку, діаметр трубопроводу 400 ммкм8,11643Механізоване очищення трубопроводу від ізоляції, діаметр трубопроводу 300 мм кількість: 450/1000км0,4544Механізоване очищення трубопроводу від ізоляції, діаметр трубопроводу 400 мм кількість: 8116/1000км8,11645Проведення візуально-оптичного контролю поверхні металу газопроводу Ду400 на предмет виявлення дефектів (100 % площі поверхні металу газопроводу)м856646Вимірювання товщини стінок трубопроводів і технологічного устаткування ультразвуковим товщиноміром, прозвучування (ультразвуковий контроль не більше 1 % від площі ремонтованої ділянки) кількість: R0(3,14х0,426х8566х0,01/0,04)вимір286547Ручне газове рiзання неповоротних труб, дiаметр, товщина стiнок 325х12 мм (вирізання 100% кільцевих зварних стиків) кількість: R0((201+249)/9х2)перер10048Ручне газове рiзання неповоротних труб, дiаметр, товщина стiнок 426х10 мм (вирізання 100% кільцевих зварних стиків) кількість: R0(710/9х2)перер15849Ручне газове рiзання неповоротних труб, дiаметр, товщина стiнок 426х11 мм (вирізання 100% кільцевих зварних стиків) кількість: R0((7389+17)/9х2)перер164650Транспортування секцій демонтованих труб з траси на склад Замовника, трубопроводи категорії I-IV, відстань перевезення 10 км, діаметр 350-500 мм. кількість: 300х0,113+201х0,063+247х0,093т69,53451Транспортування секцій труб зі складу Замовника на трасу укладання, трубопроводи категорії I-IV, відстань перевезення 10 км, діаметр 350-500 мм. кількість: 300х0,113+201х0,063+247х0,093т69,534Розділ №6. Монтажні роботи52Зварювання трубопроводів I-II категорії на трасі, діаметр трубопроводу 300 мм /із труб з заводською ізоляцією/ кількість: 448/1000км0,44853Труби сталевi зварнi для магiстральних газонафтопроводiв класу мiцностi К42, зовнiшнiй дiаметр 325 мм, товщина стiнки 8 мм (поставка Замовника)м44854Зварювання трубопроводів I-II категорії на трасі, діаметр трубопроводу 400 мм[ із заводською ізоляцією] кількість: 300/1000км0,355Труби сталевi зварнi для магiстральних газонафтопроводiв класу мiцностi К42, зовнiшнiй дiаметр 426 мм, товщина стiнки 10 мм (поставка Замовника)м30056Оброблення i зачищення крайок пiд зварювання шлiфувальною машинкою, ширина крайки до 10 мм кількість: r2(3,14х0,426х(8566-300+2)/7)м крайки1579,9457Зварювання трубопроводів III-IV категорії на трасі, діаметр трубопроводу 400 мм - труба раніше демонтована кількість: (8116-300+2)/1000км7,81858Виготовлення та встановлення гнутих відводів, виготовлених на зварювальній базі, діаметр труб 350 мм[ із заводською ізоляцією]кут.п.359Виготовлення та встановлення гнутих відводів, виготовлених на зварювальній базі, діаметр труб 400 мм[ із заводською ізоляцією]кут.п.3Розділ №7. Ізоляційні роботи60Піскоструминне очищення кварцовим піском зовнішніх поверхонь труб діаметром до 500 мм і дрібних виробів - ступінь підготовки не гірше Sa 2 згідно з ДСТУ ISO 8501- 1 [поверхонь із зняттям окалини або старої фарби площею до 50 % всій поверхні, що очищається] кількість: R2(3,14х0,426х(8116-300)/3х2)м2697061Піскоструминне очищення кварцовим піском зовнішніх поверхонь труб діаметром до 500 мм і дрібних виробів - ступінь підготовки не гірше Sa 2 згідно з ДСТУ ISO 8501- 1 [поверхонь із зняттям окалини або старої фарби площею до 50 % всій поверхні, що очищається] [робота поза апаратом лежачи] кількість: R2(3,14х0,426х(8116-300)/3х1)м2348562Ізоляция трубопроводу Ду400 (в тому числі роботи із знепилювання та знежирення металевих поверхонь) кількість: R2(3,14х0,426х(8116-300))м210454,9963Система антикорозійна (конструкція тип 15 табл.4 ДСТУ 4219), що за показниками якості відповідає вимогам ДСТУ 4219-2003 таблиця 2, клас В кількість: R3(10454,99х5,3/1000)т55,41164Бензин т0,34565Піскоструминне очищення кварцовим піском зовнішніх поверхонь труб діаметром до 500 мм і дрібних виробів - для підземної частини та переходів «земля-повітря» лінійних кранів, трійників та відводів [поверхонь із зняттям окалини або старої фарби площею до 50 % всій поверхні, що очищається] кількість: R2((70+12+120,4+27,71)/3х2)м2153,4166Піскоструминне очищення кварцовим піском зовнішніх поверхонь труб діаметром до 500 мм і дрібних виробів - для підземної частини та переходів «земля-повітря» лінійних кранів, трійників та відводів [поверхонь із зняттям окалини або старої фарби площею до 50 % всій поверхні, що очищається] [робота поза апаратом лежачи] кількість: R2((70+12+120,4+27,71)/3х1)м276,767Знежирення бензином поверхонь апаратури, труб діаметром до 500 мм і дрібних виробів кількість: R2((70+12+120,4+27,71)/3х2)м2153,4168Знежирення бензином поверхонь апаратури, труб діаметром до 500 мм і дрібних виробів [робота поза апаратом лежачи] кількість: R2((70+12+120,4+27,71)/3х1)м276,769Знепилювання бетонних і металевих поверхонь при шарі пилу до 1 мм кількість: R2(70+12+120,4+27,71)м2230,1170Улаштування iзоляцiйного покриття трубопроводiв двокомпонентним поліуретановим складом, безповітряним розпиленням, поверхні змішані (загальною товщиною 1,5 мм) кількість: R2(70+12+120,4+27,71)м2230,1171Антикорозійне покриття на основі поліуретанових смол (конструкція тип 3 таблиці 4 ДСТУ 4219-2003) кількість: r2(230,11х2,143)л493,1372Розчинник кількість: R2(0,2143х230,11)л49,3173Піскоструминне очищення кварцовим піском зовнішніх поверхонь труб діаметром до 500 мм і дрібних виробів [поверхонь із зняттям окалини або старої фарби площею більше 50 % всій поверхні, що очищається] - поверхні надземних частин технологічних трубопроводів та обладнання кількість: 122,4+57,71+0,7+10,2м2191,0174Знежирення бензином поверхонь апаратури, труб діаметром до 500 мм і дрібних виробів кількість: 122,4+57,71+0,7+10,2м2191,0175Знепилювання бетонних і металевих поверхонь при шарі пилу до 1 мм кількість: 122,4+57,71+0,7+10,2м2191,01Нанесення захисного лакофарбового покриття ДСТУ ISO 12944-5/С4.06-ЕР/PUR (номінальна товщина сухої плівки 240 мкм, загальна кількість шарів 3, термін служби - від 15 до 25 років)76Нанесення імпортних ґрунтів на зовнішні поверхні устаткування і конструкцій, товщина шару 180 мкм, безповітряним розпиленням, поверхні змішані кількість: 122,4+57,71+0,7+10,2м2191,0177Грунт епоксідний кількість: r2(191,01х0,34749)л66,3778Розчинник для грунту кількість: r2(191,01х0,34749х0,05)л3,3279Нанесення імпортних лаків і емалей на зовнішні поверхні устаткування і конструкцій, товщина шару 60 мкм, безповітряним розпиленням, поверхні змішані кількість: 122,4+57,71+0,7+10,2м2191,0180Емаль акріл-поліуретанова, синього кольору кількість: r2(122,4х0,13605)л16,6581Емаль акріл-поліуретанова, жовтого кольору кількість: r2((57,71+0,7)х0,13605)л7,9582Емаль акріл-поліуретанова, червоного кольору кількість: r2(10,2х0,13605)л1,3983Розчинник для фінішу кількість: r2(191,01х0,13605х0,05)л1,384Нанесення інформаційних надписів фарбами, які аналогічні фінішному шару захисного лакофарбового покриттям22,7485Емаль акріл-поліуретанова, білого кольору кількість: r2(2,74х0,13605)л0,3786Розчинник для фінішу кількість: r3(2,74х0,13605х0,05)л0,019Надземна частина переходів "земля-повітря", шар не менше 60 мкм аліфатичного поліуретану87Нанесення імпортних лаків і емалей на зовнішні поверхні устаткування і конструкцій, товщина шару 60 мкм, безповітряним розпиленням, поверхні змішанім219,1388Емаль акріл-поліуретанова, чорного кольору кількість: r2(19,13х0,13605)л2,689Розчинник для фінішу кількість: r3(19,13х0,13605х0,05)л0,1390Ізоляция трубопроводу Ду400 антикорозійною в`язко- еластичною системою холодного нанесення (для влаштування переходів «старе-нове» захисне покриття та стикування несумісних конструкцій захисних покриттів) кількість: R2(3,14х0,426х1,5х17)м234,1191Стрічка ізоляційна в складі системи в`язко-еластичної холодного нанесення кількість: R2(34,11х1,15)м239,2392Стрічка обгорткова в складі системи в`язко-еластичної холодного нанесення кількість: R2(34,11х1,15х2)м278,4593Ізоляція стиків зварних з`єднань трубопроводів термоусаджувальними манжетами, діаметр трубопроводу до 400 мм. кількість: R2(0,426х3,14х0,45х27+0,325х3,14х0,45х41)м235,0894Манжета термоусадкова в комплекті з праймером для захисту зварних стиків GTS-65-450-1540 ВК/S Dу400шт2795Манжета термоусадкова в комплекті з праймером для захисту зварних стиків GTS-65-450-1220 ВК/S Dу300шт4196Прокладання звареного газопроводу через водяні перешкоди шириною дзеркала води від 10 до 30 м, діаметр трубопроводу 300 ммперех.297Укладання трубопроводів в траншею, діаметр трубопроводу 400 мм кількість: (8566-60-35-36)/1000км8,435Розділ №8. Рентгенографічний контроль98Механiзоване зачищення поверхнi зварних з`єднань i колошовної зони без знiмання опуклостi [пiдсилення] зварного шва до шорсткостi не грубiше RZ 40 мкм на трубопроводах iз вуглецевих i легованих сталей, дiаметр труб 325 мм, товщина стiнки до 10 ммстик4199Механiзоване зачищення поверхнi зварних з`єднань i колошовної зони без знiмання опуклостi [пiдсилення] зварного шва до шорсткостi не грубiше RZ 40 мкм на трубопроводах iз вуглецевих i легованих сталей, дiаметр труб 402-426 мм, товщина стiнки до 10 мм кількість: 27+868стик895100Рентгенографічний контроль якості зварних з`єднань в рівнинно-пагорбковій місцевості, діаметр трубопроводу 300 ммстик41101Контроль якості зварних з`єднань методом радіографування на трасі, діаметр трубопроводу 400 мм. кількість: 27+868стик895200% контроль зварних з`єднань102Контроль якостi зварних з`єднань трубопроводiв ультразвуковою дефектоскопiєю iз поперечним прозвучуванням, який виконується на монтажi, дiаметр труб до 465 мм, товщина стiнки до 9-14 ммстик8Розділ №9. Перетин з а/дорогою «Гуляй Поле - Олександро-Білівка» на км 0,785. Існуючий футляр L=0 м, ширина дорожнього полотна до 6 м103Кожухи на переходах через дороги, прокладені відкритим методом, умовний діаметр газопроводу 400 мм, умовний діаметр кожуха 600 мм з улаштуванням протикорозійної ізоляції кожухам кож60104Труби сталевi електрозварнi прямошовнi та спiральношовнi з опором розриву не менше 38 кгс/мм2, зовнiшнiй дiаметр 720 мм, товщина стiнки 9 мм (поставка Замовника)м60,6105Транспортування секцій труб від складу Замовника на трасу укладання, трубопроводи категорії I-IV, відстань перевезення 10 км, діаметр 1000-1400 мм. кількість: R2(60х0,158)т9,48106Трубопроводи категорії I-IV, додавати або виключати на 1 км зміни відстані перевезення, діаметр 1000-1200 мм (додавати до 100 км) кількість: R2(60х0,158)т9,48107Кільце опорно-направляюче діалектричне типу «GKO gl» системи «PSI» Ду400/700 (крок встановлення 2,0 м)к-т33108Манжета торцева K60 HS70-900-2500 ВК 426/720шт2109Піскоструминне очищення кварцовим піском зовнішніх поверхонь устаткування і труб діаметром понад 500 мм кількість: r2(0,72х3,14х60)м2135,65110Знежирення бензином поверхонь апаратури, споруд і труб діаметром понад 500 мм кількість: r2(0,72х3,14х60)м2135,65111Знепилювання бетонних і металевих поверхонь при шарі пилу до 1 мм кількість: r2(0,72х3,14х60)м2135,65112Антикорозійне покриття на основі поліуретанових смол (конструкція тип 3 таблиці 4 ДСТУ 4219-2003) кількість: R2(60х0,72х3,14х2,143)л290,69113Розчинник кількість: R2(60х0,72х3,14х0,2143)л29,07114Свічки витяжні на захисних кожухах газопроводів, умовний діаметр свічки 50 мм, 1 свічкасвічка1115Блок свічний ФБС24-4-6шт1Розділ №10. Випробування116Очищення порожнини та випробування промислових трубопроводiв на мiцнiсть i герметичнiсть повiтрям вiд пересувних компресорних установок тиском до 8 МПа [80 кгс/см2], дiаметр трубопроводу 300 мм кількість: 100+100м200117Продування та випробування повітрям, діаметр трубопроводу 300 мм кількість: 450/1000км0,45118Продування та випробування повітрям, діаметр трубопроводу 400 мм кількість: (8566-450)/1000км8,116Розділ №11. Баластування119(Демонтаж) Баластування трубопроводів чавунними вантажами з двох половинок, діаметр трубопроводу 300 мм кількість: (16+16)х0,3т9,6120Баластування трубопроводів чавунними вантажами з двох половинок, діаметр трубопроводу 300 мм - раніше демонтовані кількість: (16+16)х0,3т9,6121Футерування газопроводів діаметром 100-1400 мм від механічних пошкоджень одношаровим скельним листом марки СЛП, діаметр трубопроводу 300 мм кількість: (60+60)/1000км0,12122Скельний лист з елементами кріплення (стрічка бандажна та скоба)м2136,08123Баластування трубопроводів залізобетонними поясними і охоплюючими обважнювачами при укладанні з брівки траншеї, діаметр трубопроводу 100-300 мм (на випадок руйнування існуючих пригрузів) кількість: 0,24х12м32,88124Кiльцевi обважнювачi для магiстральних трубопроводiв 2УТК 325-12компл12Розділ №12. Крановий майданчик №1 DN 400125(Демонтаж)Установлення залiзобетонних стовпiвшт6126Установлення залiзобетонної огорожi з панелей довжиною 3 м кількість: 4х3м12127Фундаменти залiзобетоннi марки Ф 9.7.5 шт6128Панелі для огорожi залiзобетоннi 3000х2200шт4129Виготовлення гратчастих конструкцiй [стояки, опори, ферми та iн.] кількість: r4(2,55х2х2х17,22/1000)т0,1756130Труба 100х100х6 кількість: 0,1756/1т0,1756131Улаштування хвiрток з установленням стовпiв металевихшт2132Хвіртка погрунтована, пофарбована 2100х1100 мм кількість: 1х2шт2133Петлі кількість: 2*2комплект4134Замок навіснийшт2Протикорозійний захист135Абразивоструминне очищення поверхні труб до ступеня підготовки Sa 2 1/2 згідно ДСТУ ISO 8501-1:2015 згідно ДСТУ ISO 8501-1:2015 кількість: r2(175,6*22/1000)/1м23,86136Знепилювання бетонних і металевих поверхонь при шарі пилу до 1 мм кількість: 3,86/1м23,86137Знежирення поверхонь апаратури, труб діаметром до 500 мм і дрібних виробів кількість: 3,86/1м23,86138Нанесення імпортних ґрунтів на зовнішні поверхні устаткування і конструкцій, товщина шару 120 мкм, безповітряним розпиленням, поверхні ґратчасті кількість: 3,86/1м23,86139Нанесення імпортних лаків і емалей на зовнішні поверхні устаткування і конструкцій, товщина шару 60 мкм, безповітряним розпиленням, поверхні ґратчасті кількість: 3,86/1м23,86140Грунт епоксідний кількість: r2(3,86х0,23166)л0,89141Емаль акріл-поліуретанова, сірого кольору кількість: r2(3,86х0,13605)л0,53142Розчинник для грунту кількість: r2(3,86х0,23166х0,05)л0,04143Розчинник для фінішу кількість: r2(3,86х0,13605х0,05)л0,03ЗКР "Єгоза" спіральне колюче-стрічкове144Улаштування спіральне колюче-стрічкового загородження 600/5м12145Дріт оцинкований 3,0 мм., для кріплення спірального загородження кількість: 0,6х8м.п.4,8146ЗКС "Єгоза-супер" на 5 скобах 600/5 кількість: 12х1,05м.п12,6147Скоба Супер "Ластівчин хвіст", товщ. 1,5мм кількість: 2х8шт16148Монтаж кронштейнів (1 кронштейн через 4м) кількість: 1х8/1000т0,008149Кронштейни металеві 600 під кріпення сваркойшт8Протикорозійний захист кронштейнів150Абразивоструминне очищення поверхні труб до ступеня підготовки Sa 2 1/2 згідно ДСТУ ISO 8501-1:2015 згідно ДСТУ ISO 8501-1:2015 кількість: (0,015+0,07)х8м20,68151Знепилювання бетонних і металевих поверхонь при шарі пилу до 1 ммм20,68152Знежирення поверхонь апаратури, труб діаметром до 500 мм і дрібних виробівм20,68153Нанесення імпортних ґрунтів на зовнішні поверхні устаткування і конструкцій, товщина шару 120 мкм, безповітряним розпиленням, поверхні ґратчастім20,68154Нанесення імпортних лаків і емалей на зовнішні поверхні устаткування і конструкцій, товщина шару 60 мкм, безповітряним розпиленням, поверхні ґратчастім20,68155Грунт епоксідний кількість: r2(0,68х0,23166)л0,16156Емаль акріл-поліуретанова, сірого кольору кількість: r2(0,68х0,13605)л0,09157Розчинник для грунту кількість: r2(0,68х0,23166х0,05)л0,01158Розчинник для фінішу кількість: r3(0,68х0,13605х0,05)л0,005ЗКР "Єгоза" плоске колюче-стрічкове159Улаштування плоске колюче-стрічкового загородження 600/5 кількість: 1,1х2м2,2160Дріт оцинкований 3,0 мм., для кріплення спірального загородження кількість: 1,3х3х2м.п.7,8161ЗКС "Єгоза-Аллигатор 600" плоскебухта1162Скоба Супер "Ластівчин хвіст", товщ. 1,5мм кількість: 30х2шт60163Монтаж кронштейнів кількість: 0,6х4/1000х1т0,0024164Труба ду 15ммт0,0024Протикорозійний захист кронштейнів165Абразивоструминне очищення поверхні труб до ступеня підготовки Sa 2 1/2 згідно ДСТУ ISO 8501-1:2015 згідно ДСТУ ISO 8501-1:2015 кількість: (0,015+0,035)х4х1м20,2166Знепилювання бетонних і металевих поверхонь при шарі пилу до 1 ммм20,2167Знежирення поверхонь апаратури, труб діаметром до 500 мм і дрібних виробівм20,2168Нанесення імпортних ґрунтів на зовнішні поверхні устаткування і конструкцій, товщина шару 120 мкм, безповітряним розпиленням, поверхні ґратчастім20,2169Нанесення імпортних лаків і емалей на зовнішні поверхні устаткування і конструкцій, товщина шару 60 мкм, безповітряним розпиленням, поверхні ґратчастім20,2170Грунт епоксідний кількість: r2(0,2х0,23166)л0,05171Емаль акріл-поліуретанова, сірого кольору кількість: r2(0,2х0,13605)л0,03172Розчинник для грунту кількість: r3(0,2х0,23166х0,05)л0,002173Розчинник для фінішу кількість: r3(0,2х0,13605х0,05)л0,001Розділ №13. Крановий майданчик №3/1 DN 500174(Демонтаж)Установлення залiзобетонних стовпiвшт6175Установлення залiзобетонної огорожi з панелей довжиною 3 м кількість: 6х3м18176Фундаменти залiзобетоннi марки Ф 9.7.5 шт8177Панелі для огорожi залiзобетоннi 3000х2200шт6178Виготовлення гратчастих конструкцiй [стояки, опори, ферми та iн.] кількість: r4(2,55х2х2х17,22/1000)т0,1756179Труба 100х100х6 кількість: 0,1756/1т0,1756180Улаштування хвiрток з установленням стовпiв металевихшт2181Хвіртка погрунтована, пофарбована 2100х1100 мм кількість: 1х2шт2182Петлі кількість: 2*2комплект4183Замок навіснийшт2Протикорозійний захист184Абразивоструминне очищення поверхні труб до ступеня підготовки Sa 2 1/2 згідно ДСТУ ISO 8501-1:2015 згідно ДСТУ ISO 8501-1:2015 кількість: r2(175,6*22/1000)/1м23,86185Знепилювання бетонних і металевих поверхонь при шарі пилу до 1 мм кількість: 3,86/1м23,86186Знежирення поверхонь апаратури, труб діаметром до 500 мм і дрібних виробів кількість: 3,86/1м23,86187Нанесення імпортних ґрунтів на зовнішні поверхні устаткування і конструкцій, товщина шару 120 мкм, безповітряним розпиленням, поверхні ґратчасті кількість: 3,86/1м23,86188Нанесення імпортних лаків і емалей на зовнішні поверхні устаткування і конструкцій, товщина шару 60 мкм, безповітряним розпиленням, поверхні ґратчасті кількість: 3,86/1м23,86189Грунт епоксідний кількість: r2(3,86х0,23166)л0,89190Емаль акріл-поліуретанова, сірого кольору кількість: r2(3,86х0,13605)л0,53191Розчинник для грунту кількість: r2(3,86х0,23166х0,05)л0,04192Розчинник для фінішу кількість: r2(3,86х0,13605х0,05)л0,03ЗКР "Єгоза" спіральне колюче-стрічкове193Улаштування спіральне колюче-стрічкового загородження 600/5м18194Дріт оцинкований 3,0 мм., для кріплення спірального загородження кількість: 0,6х9м.п.5,4195ЗКС "Єгоза-супер" на 5 скобах 600/5 кількість: 18х1,05м.п18,9196Скоба Супер "Ластівчин хвіст", товщ. 1,5мм кількість: 2х9шт18197Монтаж кронштейнів (1 кронштейн через 4м) кількість: 1х9/1000т0,009198Кронштейни металеві 600 під кріпення сваркойшт9Протикорозійний захист кронштейнів199Абразивоструминне очищення поверхні труб до ступеня підготовки Sa 2 1/2 згідно ДСТУ ISO 8501-1:2015 згідно ДСТУ ISO 8501-1:2015 кількість: (0,015+0,07)х9м20,765200Знепилювання бетонних і металевих поверхонь при шарі пилу до 1 ммм20,765201Знежирення поверхонь апаратури, труб діаметром до 500 мм і дрібних виробівм20,765202Нанесення імпортних ґрунтів на зовнішні поверхні устаткування і конструкцій, товщина шару 120 мкм, безповітряним розпиленням, поверхні ґратчастім20,765203Нанесення імпортних лаків і емалей на зовнішні поверхні устаткування і конструкцій, товщина шару 60 мкм, безповітряним розпиленням, поверхні ґратчастім20,765204Грунт епоксідний кількість: r2(0,765х0,23166)л0,18205Емаль акріл-поліуретанова, сірого кольору кількість: r2(0,765х0,13605)л0,1206Розчинник для грунту кількість: r2(0,765х0,23166х0,05)л0,01207Розчинник для фінішу кількість: r3(0,765х0,13605х0,05)л0,005ЗКР "Єгоза" плоске колюче-стрічкове208Улаштування плоске колюче-стрічкового загородження 600/5 кількість: 1,1х2м2,2209Дріт оцинкований 3,0 мм., для кріплення спірального загородження кількість: 1,3х3х2м.п.7,8210ЗКС "Єгоза-Аллигатор 600" плоскебухта1211Скоба Супер "Ластівчин хвіст", товщ. 1,5мм кількість: 30х2шт60212Монтаж кронштейнів кількість: 0,6х4/1000х1т0,0024213Труба ду 15ммт0,0024Протикорозійний захист кронштейнів214Абразивоструминне очищення поверхні труб до ступеня підготовки Sa 2 1/2 згідно ДСТУ ISO 8501-1:2015 згідно ДСТУ ISO 8501-1:2015 кількість: (0,015+0,035)х4х1м20,2215Знепилювання бетонних і металевих поверхонь при шарі пилу до 1 ммм20,2216Знежирення поверхонь апаратури, труб діаметром до 500 мм і дрібних виробівм20,2217Нанесення імпортних ґрунтів на зовнішні поверхні устаткування і конструкцій, товщина шару 120 мкм, безповітряним розпиленням, поверхні ґратчастім20,2218Нанесення імпортних лаків і емалей на зовнішні поверхні устаткування і конструкцій, товщина шару 60 мкм, безповітряним розпиленням, поверхні ґратчастім20,2219Грунт епоксідний кількість: r2(0,2х0,23166)л0,05220Емаль акріл-поліуретанова, сірого кольору кількість: r2(0,2х0,13605)л0,03221Розчинник для грунту кількість: r3(0,2х0,23166х0,05)л0,002222Розчинник для фінішу кількість: r3(0,2х0,13605х0,05)л0,001Розділ №14. Крановий майданчик №2 DN 500223(Демонтаж)Установлення залiзобетонних стовпiвшт6224Установлення залiзобетонної огорожi з панелей довжиною 3 м кількість: 4х3м12225Фундаменти залiзобетоннi марки Ф 9.7.5 шт6226Панелі для огорожi залiзобетоннi 3000х2200шт4227Виготовлення гратчастих конструкцiй [стояки, опори, ферми та iн.] кількість: r4(2,55х2х2х17,22/1000)т0,1756228Труба 100х100х6 кількість: 0,1756/1т0,1756229Улаштування хвiрток з установленням стовпiв металевихшт2230Хвіртка погрунтована, пофарбована 2100х1100 мм кількість: 1х2шт2231Петлі кількість: 2*2комплект4232Замок навіснийшт2Протикорозійний захист233Абразивоструминне очищення поверхні труб до ступеня підготовки Sa 2 1/2 згідно ДСТУ ISO 8501-1:2015 згідно ДСТУ ISO 8501-1:2015 кількість: r2(175,6*22/1000)/1м23,86234Знепилювання бетонних і металевих поверхонь при шарі пилу до 1 мм кількість: 3,86/1м23,86235Знежирення поверхонь апаратури, труб діаметром до 500 мм і дрібних виробів кількість: 3,86/1м23,86236Нанесення імпортних ґрунтів на зовнішні поверхні устаткування і конструкцій, товщина шару 120 мкм, безповітряним розпиленням, поверхні ґратчасті кількість: 3,86/1м23,86237Нанесення імпортних лаків і емалей на зовнішні поверхні устаткування і конструкцій, товщина шару 60 мкм, безповітряним розпиленням, поверхні ґратчасті кількість: 3,86/1м23,86238Грунт епоксідний кількість: r2(3,86х0,23166)л0,89239Емаль акріл-поліуретанова, сірого кольору кількість: r2(3,86х0,13605)л0,53240Розчинник для грунту кількість: r2(3,86х0,23166х0,05)л0,04241Розчинник для фінішу кількість: r2(3,86х0,13605х0,05)л0,03ЗКР "Єгоза" спіральне колюче-стрічкове242Улаштування спіральне колюче-стрічкового загородження 600/5м12243Дріт оцинкований 3,0 мм., для кріплення спірального загородження кількість: 0,6х8м.п.4,8244ЗКС "Єгоза-супер" на 5 скобах 600/5 кількість: 12х1,05м.п12,6245Скоба Супер "Ластівчин хвіст", товщ. 1,5мм кількість: 2х8шт16246Монтаж кронштейнів (1 кронштейн через 4м) кількість: 1х8/1000т0,008247Кронштейни металеві 600 під кріпення сваркойшт8Протикорозійний захист кронштейнів248Абразивоструминне очищення поверхні труб до ступеня підготовки Sa 2 1/2 згідно ДСТУ ISO 8501-1:2015 згідно ДСТУ ISO 8501-1:2015 кількість: (0,015+0,07)х8м20,68249Знепилювання бетонних і металевих поверхонь при шарі пилу до 1 ммм20,68250Знежирення поверхонь апаратури, труб діаметром до 500 мм і дрібних виробівм20,68251Нанесення імпортних ґрунтів на зовнішні поверхні устаткування і конструкцій, товщина шару 120 мкм, безповітряним розпиленням, поверхні ґратчастім20,68252Нанесення імпортних лаків і емалей на зовнішні поверхні устаткування і конструкцій, товщина шару 60 мкм, безповітряним розпиленням, поверхні ґратчастім20,68253Грунт епоксідний кількість: r2(0,68х0,23166)л0,16254Емаль акріл-поліуретанова, сірого кольору кількість: r2(0,68х0,13605)л0,09255Розчинник для грунту кількість: r2(0,68х0,23166х0,05)л0,01256Розчинник для фінішу кількість: r3(0,68х0,13605х0,05)л0,005ЗКР "Єгоза" плоске колюче-стрічкове257Улаштування плоске колюче-стрічкового загородження 600/5 кількість: 1,1х2м2,2258Дріт оцинкований 3,0 мм., для кріплення спірального загородження кількість: 1,3х3х2м.п.7,8259ЗКС "Єгоза-Аллигатор 600" плоскебухта1260Скоба Супер "Ластівчин хвіст", товщ. 1,5мм кількість: 30х2шт60261Монтаж кронштейнів кількість: 0,6х4/1000х1т0,0024262Труба ду 15ммт0,0024Протикорозійний захист кронштейнів263Абразивоструминне очищення поверхні труб до ступеня підготовки Sa 2 1/2 згідно ДСТУ ISO 8501-1:2015 згідно ДСТУ ISO 8501-1:2015 кількість: (0,015+0,035)х4х1м20,2264Знепилювання бетонних і металевих поверхонь при шарі пилу до 1 ммм20,2265Знежирення поверхонь апаратури, труб діаметром до 500 мм і дрібних виробівм20,2266Нанесення імпортних ґрунтів на зовнішні поверхні устаткування і конструкцій, товщина шару 120 мкм, безповітряним розпиленням, поверхні ґратчастім20,2267Нанесення імпортних лаків і емалей на зовнішні поверхні устаткування і конструкцій, товщина шару 60 мкм, безповітряним розпиленням, поверхні ґратчастім20,2268Грунт епоксідний кількість: r2(0,2х0,23166)л0,05269Емаль акріл-поліуретанова, сірого кольору кількість: r2(0,2х0,13605)л0,03270Розчинник для грунту кількість: r3(0,2х0,23166х0,05)л0,002271Розчинник для фінішу кількість: r3(0,2х0,13605х0,05)л0,001Розділ №15. Крановий майданчик №3 DN 500272(Демонтаж)Установлення залiзобетонних стовпiвшт6273Установлення залiзобетонної огорожi з панелей довжиною 3 м кількість: 4х3м12274Фундаменти залiзобетоннi марки Ф 9.7.5 шт6275Панелі для огорожi залiзобетоннi 3000х2200шт4276Виготовлення гратчастих конструкцiй [стояки, опори, ферми та iн.] кількість: r4(2,55х2х2х17,22/1000)т0,1756277Труба 100х100х6 кількість: 0,1756/1т0,1756278Улаштування хвiрток з установленням стовпiв металевихшт2279Хвіртка погрунтована, пофарбована 2100х1100 мм кількість: 1х2шт2280Петлі кількість: 2*2комплект4281Замок навіснийшт2Протикорозійний захист282Абразивоструминне очищення поверхні труб до ступеня підготовки Sa 2 1/2 згідно ДСТУ ISO 8501-1:2015 згідно ДСТУ ISO 8501-1:2015 кількість: r2(175,6*22/1000)/1м23,86283Знепилювання бетонних і металевих поверхонь при шарі пилу до 1 мм кількість: 3,86/1м23,86284Знежирення поверхонь апаратури, труб діаметром до 500 мм і дрібних виробів кількість: 3,86/1м23,86285Нанесення імпортних ґрунтів на зовнішні поверхні устаткування і конструкцій, товщина шару 120 мкм, безповітряним розпиленням, поверхні ґратчасті кількість: 3,86/1м23,86286Нанесення імпортних лаків і емалей на зовнішні поверхні устаткування і конструкцій, товщина шару 60 мкм, безповітряним розпиленням, поверхні ґратчасті кількість: 3,86/1м23,86287Грунт епоксідний кількість: r2(3,86х0,23166)л0,89288Емаль акріл-поліуретанова, сірого кольору кількість: r2(3,86х0,13605)л0,53289Розчинник для грунту кількість: r2(3,86х0,23166х0,05)л0,04290Розчинник для фінішу кількість: r2(3,86х0,13605х0,05)л0,03ЗКР "Єгоза" спіральне колюче-стрічкове291Улаштування спіральне колюче-стрічкового загородження 600/5м12292Дріт оцинкований 3,0 мм., для кріплення спірального загородження кількість: 0,6х8м.п.4,8293ЗКС "Єгоза-супер" на 5 скобах 600/5 кількість: 12х1,05м.п12,6294Скоба Супер "Ластівчин хвіст", товщ. 1,5мм кількість: 2х8шт16295Монтаж кронштейнів (1 кронштейн через 4м) кількість: 1х8/1000т0,008296Кронштейни металеві 600 під кріпення сваркойшт8Протикорозійний захист кронштейнів297Абразивоструминне очищення поверхні труб до ступеня підготовки Sa 2 1/2 згідно ДСТУ ISO 8501-1:2015 згідно ДСТУ ISO 8501-1:2015 кількість: (0,015+0,07)х8м20,68298Знепилювання бетонних і металевих поверхонь при шарі пилу до 1 ммм20,68299Знежирення поверхонь апаратури, труб діаметром до 500 мм і дрібних виробівм20,68300Нанесення імпортних ґрунтів на зовнішні поверхні устаткування і конструкцій, товщина шару 120 мкм, безповітряним розпиленням, поверхні ґратчастім20,68301Нанесення імпортних лаків і емалей на зовнішні поверхні устаткування і конструкцій, товщина шару 60 мкм, безповітряним розпиленням, поверхні ґратчастім20,68302Грунт епоксідний кількість: r2(0,68х0,23166)л0,16303Емаль акріл-поліуретанова, сірого кольору кількість: r2(0,68х0,13605)л0,09304Розчинник для грунту кількість: r2(0,68х0,23166х0,05)л0,01305Розчинник для фінішу кількість: r3(0,68х0,13605х0,05)л0,005ЗКР "Єгоза" плоске колюче-стрічкове306Улаштування плоске колюче-стрічкового загородження 600/5 кількість: 1,1х2м2,2307Дріт оцинкований 3,0 мм., для кріплення спірального загородження кількість: 1,3х3х2м.п.7,8308ЗКС "Єгоза-Аллигатор 600" плоскебухта1309Скоба Супер "Ластівчин хвіст", товщ. 1,5мм кількість: 30х2шт60310Монтаж кронштейнів кількість: 0,6х4/1000х1т0,0024311Труба ду 15ммт0,0024Протикорозійний захист кронштейнів312Абразивоструминне очищення поверхні труб до ступеня підготовки Sa 2 1/2 згідно ДСТУ ISO 8501-1:2015 згідно ДСТУ ISO 8501-1:2015 кількість: (0,015+0,035)х4х1м20,2313Знепилювання бетонних і металевих поверхонь при шарі пилу до 1 ммм20,2314Знежирення поверхонь апаратури, труб діаметром до 500 мм і дрібних виробівм20,2315Нанесення імпортних ґрунтів на зовнішні поверхні устаткування і конструкцій, товщина шару 120 мкм, безповітряним розпиленням, поверхні ґратчастім20,2316Нанесення імпортних лаків і емалей на зовнішні поверхні устаткування і конструкцій, товщина шару 60 мкм, безповітряним розпиленням, поверхні ґратчастім20,2317Грунт епоксідний кількість: r2(0,2х0,23166)л0,05318Емаль акріл-поліуретанова, сірого кольору кількість: r2(0,2х0,13605)л0,03319Розчинник для грунту кількість: r3(0,2х0,23166х0,05)л0,002320Розчинник для фінішу кількість: r3(0,2х0,13605х0,05)л0,001Розділ №16. Крановий майданчик №39 DN 1000321(Демонтаж)Установлення залiзобетонних стовпiвшт6322Установлення залiзобетонної огорожi з панелей довжиною 3 м кількість: 8х3м24323Фундаменти залiзобетоннi марки Ф 9.7.5 шт10324Панелі для огорожi залiзобетоннi 3000х2200шт8325Виготовлення гратчастих конструкцiй [стояки, опори, ферми та iн.] кількість: r4(2,55х2х2х17,22/1000)т0,1756326Труба 100х100х6 кількість: 0,1756/1т0,1756327Улаштування хвiрток з установленням стовпiв металевихшт2328Хвіртка погрунтована, пофарбована 2100х1100 мм кількість: 1х2шт2329Петлі кількість: 2*2комплект4330Замок навіснийшт2Протикорозійний захист331Абразивоструминне очищення поверхні труб до ступеня підготовки Sa 2 1/2 згідно ДСТУ ISO 8501-1:2015 згідно ДСТУ ISO 8501-1:2015 кількість: r2(175,6*22/1000)/1м23,86332Знепилювання бетонних і металевих поверхонь при шарі пилу до 1 мм кількість: 3,86/1м23,86333Знежирення поверхонь апаратури, труб діаметром до 500 мм і дрібних виробів кількість: 3,86/1м23,86334Нанесення імпортних ґрунтів на зовнішні поверхні устаткування і конструкцій, товщина шару 120 мкм, безповітряним розпиленням, поверхні ґратчасті кількість: 3,86/1м23,86335Нанесення імпортних лаків і емалей на зовнішні поверхні устаткування і конструкцій, товщина шару 60 мкм, безповітряним розпиленням, поверхні ґратчасті кількість: 3,86/1м23,86336Грунт епоксідний кількість: r2(3,86х0,23166)л0,89337Емаль акріл-поліуретанова, сірого кольору кількість: r2(3,86х0,13605)л0,53338Розчинник для грунту кількість: r2(3,86х0,23166х0,05)л0,04339Розчинник для фінішу кількість: r2(3,86х0,13605х0,05)л0,03ЗКР "Єгоза" спіральне колюче-стрічкове340Улаштування спіральне колюче-стрічкового загородження 600/5м24341Дріт оцинкований 3,0 мм., для кріплення спірального загородження кількість: 0,6х10м.п.6342ЗКС "Єгоза-супер" на 5 скобах 600/5 кількість: 24х1,05м.п25,2343Скоба Супер "Ластівчин хвіст", товщ. 1,5мм кількість: 2х10шт20344Монтаж кронштейнів (1 кронштейн через 4м) кількість: 1х10/1000т0,01345Кронштейни металеві 600 під кріпення сваркойшт10Протикорозійний захист кронштейнів346Абразивоструминне очищення поверхні труб до ступеня підготовки Sa 2 1/2 згідно ДСТУ ISO 8501-1:2015 згідно ДСТУ ISO 8501-1:2015 кількість: (0,015+0,07)х10м20,85347Знепилювання бетонних і металевих поверхонь при шарі пилу до 1 ммм20,85348Знежирення поверхонь апаратури, труб діаметром до 500 мм і дрібних виробівм20,85349Нанесення імпортних ґрунтів на зовнішні поверхні устаткування і конструкцій, товщина шару 120 мкм, безповітряним розпиленням, поверхні ґратчастім20,85350Нанесення імпортних лаків і емалей на зовнішні поверхні устаткування і конструкцій, товщина шару 60 мкм, безповітряним розпиленням, поверхні ґратчастім20,85351Грунт епоксідний кількість: r2(0,85х0,23166)л0,2352Емаль акріл-поліуретанова, сірого кольору кількість: r2(0,85х0,13605)л0,12353Розчинник для грунту кількість: r2(0,85х0,23166х0,05)л0,01354Розчинник для фінішу кількість: r3(0,85х0,13605х0,05)л0,006ЗКР "Єгоза" плоске колюче-стрічкове355Улаштування плоске колюче-стрічкового загородження 600/5 кількість: 1,1х2м2,2356Дріт оцинкований 3,0 мм., для кріплення спірального загородження кількість: 1,3х3х2м.п.7,8357ЗКС "Єгоза-Аллигатор 600" плоскебухта1358Скоба Супер "Ластівчин хвіст", товщ. 1,5мм кількість: 30х2шт60359Монтаж кронштейнів кількість: 0,6х4/1000х1т0,0024360Труба ду 15ммт0,0024Протикорозійний захист кронштейнів361Абразивоструминне очищення поверхні труб до ступеня підготовки Sa 2 1/2 згідно ДСТУ ISO 8501-1:2015 згідно ДСТУ ISO 8501-1:2015 кількість: (0,015+0,035)х4х1м20,2362Знепилювання бетонних і металевих поверхонь при шарі пилу до 1 ммм20,2363Знежирення поверхонь апаратури, труб діаметром до 500 мм і дрібних виробівм20,2364Нанесення імпортних ґрунтів на зовнішні поверхні устаткування і конструкцій, товщина шару 120 мкм, безповітряним розпиленням, поверхні ґратчастім20,2365Нанесення імпортних лаків і емалей на зовнішні поверхні устаткування і конструкцій, товщина шару 60 мкм, безповітряним розпиленням, поверхні ґратчастім20,2366Грунт епоксідний кількість: r2(0,2х0,23166)л0,05367Емаль акріл-поліуретанова, сірого кольору кількість: r2(0,2х0,13605)л0,03368Розчинник для грунту кількість: r3(0,2х0,23166х0,05)л0,002369Розчинник для фінішу кількість: r3(0,2х0,13605х0,05)л0,001Розділ №17. Крановий майданчик №1 DN 150370(Демонтаж)Установлення залiзобетонних стовпiвшт6371Установлення залiзобетонної огорожi з панелей довжиною 3 м кількість: 4х3м12372Фундаменти залiзобетоннi марки Ф 9.7.5 шт6373Панелі для огорожi залiзобетоннi 3000х2200шт4374Виготовлення гратчастих конструкцiй [стояки, опори, ферми та iн.] кількість: r4(2,55х2х2х17,22/1000)т0,1756375Труба 100х100х6 кількість: 0,1756/1т0,1756376Улаштування хвiрток з установленням стовпiв металевихшт2377Хвіртка погрунтована, пофарбована 2100х1100 мм кількість: 1х2шт2378Петлі кількість: 2*2комплект4379Замок навіснийшт2Протикорозійний захист380Абразивоструминне очищення поверхні труб до ступеня підготовки Sa 2 1/2 згідно ДСТУ ISO 8501-1:2015 згідно ДСТУ ISO 8501-1:2015 кількість: r2(175,6*22/1000)/1м23,86381Знепилювання бетонних і металевих поверхонь при шарі пилу до 1 мм кількість: 3,86/1м23,86382Знежирення поверхонь апаратури, труб діаметром до 500 мм і дрібних виробів кількість: 3,86/1м23,86383Нанесення імпортних ґрунтів на зовнішні поверхні устаткування і конструкцій, товщина шару 120 мкм, безповітряним розпиленням, поверхні ґратчасті кількість: 3,86/1м23,86384Нанесення імпортних лаків і емалей на зовнішні поверхні устаткування і конструкцій, товщина шару 60 мкм, безповітряним розпиленням, поверхні ґратчасті кількість: 3,86/1м23,86385Грунт епоксідний кількість: r2(3,86х0,23166)л0,89386Емаль акріл-поліуретанова, сірого кольору кількість: r2(3,86х0,13605)л0,53387Розчинник для грунту кількість: r2(3,86х0,23166х0,05)л0,04388Розчинник для фінішу кількість: r2(3,86х0,13605х0,05)л0,03ЗКР "Єгоза" спіральне колюче-стрічкове389Улаштування спіральне колюче-стрічкового загородження 600/5м12390Дріт оцинкований 3,0 мм., для кріплення спірального загородження кількість: 0,6х8м.п.4,8391ЗКС "Єгоза-супер" на 5 скобах 600/5 кількість: 12х1,05м.п12,6392Скоба Супер "Ластівчин хвіст", товщ. 1,5мм кількість: 2х8шт16393Монтаж кронштейнів (1 кронштейн через 4м) кількість: 1х8/1000т0,008394Кронштейни металеві 600 під кріпення сваркойшт8Протикорозійний захист кронштейнів395Абразивоструминне очищення поверхні труб до ступеня підготовки Sa 2 1/2 згідно ДСТУ ISO 8501-1:2015 згідно ДСТУ ISO 8501-1:2015 кількість: (0,015+0,07)х8м20,68396Знепилювання бетонних і металевих поверхонь при шарі пилу до 1 ммм20,68397Знежирення поверхонь апаратури, труб діаметром до 500 мм і дрібних виробівм20,68398Нанесення імпортних ґрунтів на зовнішні поверхні устаткування і конструкцій, товщина шару 120 мкм, безповітряним розпиленням, поверхні ґратчастім20,68399Нанесення імпортних лаків і емалей на зовнішні поверхні устаткування і конструкцій, товщина шару 60 мкм, безповітряним розпиленням, поверхні ґратчастім20,68400Грунт епоксідний кількість: r2(0,68х0,23166)л0,16401Емаль акріл-поліуретанова, сірого кольору кількість: r2(0,68х0,13605)л0,09402Розчинник для грунту кількість: r2(0,68х0,23166х0,05)л0,01403Розчинник для фінішу кількість: r3(0,68х0,13605х0,05)л0,005ЗКР "Єгоза" плоске колюче-стрічкове404Улаштування плоске колюче-стрічкового загородження 600/5 кількість: 1,1х2м2,2405Дріт оцинкований 3,0 мм., для кріплення спірального загородження кількість: 1,3х3х2м.п.7,8406ЗКС "Єгоза-Аллигатор 600" плоскебухта1407Скоба Супер "Ластівчин хвіст", товщ. 1,5мм кількість: 30х2шт60408Монтаж кронштейнів кількість: 0,6х4/1000х1т0,0024409Труба ду 15ммт0,0024Протикорозійний захист кронштейнів410Абразивоструминне очищення поверхні труб до ступеня підготовки Sa 2 1/2 згідно ДСТУ ISO 8501-1:2015 згідно ДСТУ ISO 8501-1:2015 кількість: (0,015+0,035)х4х1м20,2411Знепилювання бетонних і металевих поверхонь при шарі пилу до 1 ммм20,2412Знежирення поверхонь апаратури, труб діаметром до 500 мм і дрібних виробівм20,2413Нанесення імпортних ґрунтів на зовнішні поверхні устаткування і конструкцій, товщина шару 120 мкм, безповітряним розпиленням, поверхні ґратчастім20,2414Нанесення імпортних лаків і емалей на зовнішні поверхні устаткування і конструкцій, товщина шару 60 мкм, безповітряним розпиленням, поверхні ґратчастім20,2415Грунт епоксідний кількість: r2(0,2х0,23166)л0,05416Емаль акріл-поліуретанова, сірого кольору кількість: r2(0,2х0,13605)л0,03417Розчинник для грунту кількість: r3(0,2х0,23166х0,05)л0,002418Розчинник для фінішу кількість: r3(0,2х0,13605х0,05)л0,001Розділ №18. Крановий майданчик №2 DN 200419(Демонтаж)Установлення залiзобетонних стовпiвшт6420Установлення залiзобетонної огорожi з панелей довжиною 3 м кількість: 8х3м24421Фундаменти залiзобетоннi марки Ф 9.7.5 шт10422Панелі для огорожi залiзобетоннi 3000х2200шт8423Виготовлення гратчастих конструкцiй [стояки, опори, ферми та iн.] кількість: r4(2,55х2х2х17,22/1000)т0,1756424Труба 100х100х6 кількість: 0,1756/1т0,1756425Улаштування хвiрток з установленням стовпiв металевихшт2426Хвіртка погрунтована, пофарбована 2100х1100 мм кількість: 1х2шт2427Петлі кількість: 2*2комплект4428Замок навіснийшт2Протикорозійний захист429Абразивоструминне очищення поверхні труб до ступеня підготовки Sa 2 1/2 згідно ДСТУ ISO 8501-1:2015 згідно ДСТУ ISO 8501-1:2015 кількість: r2(175,6*22/1000)/1м23,86430Знепилювання бетонних і металевих поверхонь при шарі пилу до 1 мм кількість: 3,86/1м23,86431Знежирення поверхонь апаратури, труб діаметром до 500 мм і дрібних виробів кількість: 3,86/1м23,86432Нанесення імпортних ґрунтів на зовнішні поверхні устаткування і конструкцій, товщина шару 120 мкм, безповітряним розпиленням, поверхні ґратчасті кількість: 3,86/1м23,86433Нанесення імпортних лаків і емалей на зовнішні поверхні устаткування і конструкцій, товщина шару 60 мкм, безповітряним розпиленням, поверхні ґратчасті кількість: 3,86/1м23,86434Грунт епоксідний кількість: r2(3,86х0,23166)л0,89435Емаль акріл-поліуретанова, сірого кольору кількість: r2(3,86х0,13605)л0,53436Розчинник для грунту кількість: r2(3,86х0,23166х0,05)л0,04437Розчинник для фінішу кількість: r2(3,86х0,13605х0,05)л0,03ЗКР "Єгоза" спіральне колюче-стрічкове438Улаштування спіральне колюче-стрічкового загородження 600/5м24439Дріт оцинкований 3,0 мм., для кріплення спірального загородження кількість: 0,6х10м.п.6440ЗКС "Єгоза-супер" на 5 скобах 600/5 кількість: 24х1,05м.п25,2441Скоба Супер "Ластівчин хвіст", товщ. 1,5мм кількість: 2х10шт20442Монтаж кронштейнів (1 кронштейн через 4м) кількість: 1х10/1000т0,01443Кронштейни металеві 600 під кріпення сваркойшт10Протикорозійний захист кронштейнів444Абразивоструминне очищення поверхні труб до ступеня підготовки Sa 2 1/2 згідно ДСТУ ISO 8501-1:2015 згідно ДСТУ ISO 8501-1:2015 кількість: (0,015+0,07)х10м20,85445Знепилювання бетонних і металевих поверхонь при шарі пилу до 1 ммм20,85446Знежирення поверхонь апаратури, труб діаметром до 500 мм і дрібних виробівм20,85447Нанесення імпортних ґрунтів на зовнішні поверхні устаткування і конструкцій, товщина шару 120 мкм, безповітряним розпиленням, поверхні ґратчастім20,85448Нанесення імпортних лаків і емалей на зовнішні поверхні устаткування і конструкцій, товщина шару 60 мкм, безповітряним розпиленням, поверхні ґратчастім20,85449Грунт епоксідний кількість: r2(0,85х0,23166)л0,2450Емаль акріл-поліуретанова, сірого кольору кількість: r2(0,85х0,13605)л0,12451Розчинник для грунту кількість: r2(0,85х0,23166х0,05)л0,01452Розчинник для фінішу кількість: r3(0,85х0,13605х0,05)л0,006ЗКР "Єгоза" плоске колюче-стрічкове453Улаштування плоске колюче-стрічкового загородження 600/5 кількість: 1,1х2м2,2454Дріт оцинкований 3,0 мм., для кріплення спірального загородження кількість: 1,3х3х2м.п.7,8455ЗКС "Єгоза-Аллигатор 600" плоскебухта1456Скоба Супер "Ластівчин хвіст", товщ. 1,5мм кількість: 30х2шт60457Монтаж кронштейнів кількість: 0,6х4/1000х1т0,0024458Труба ду 15ммт0,0024Протикорозійний захист кронштейнів459Абразивоструминне очищення поверхні труб до ступеня підготовки Sa 2 1/2 згідно ДСТУ ISO 8501-1:2015 згідно ДСТУ ISO 8501-1:2015 кількість: (0,015+0,035)х4х1м20,2460Знепилювання бетонних і металевих поверхонь при шарі пилу до 1 ммм20,2461Знежирення поверхонь апаратури, труб діаметром до 500 мм і дрібних виробівм20,2462Нанесення імпортних ґрунтів на зовнішні поверхні устаткування і конструкцій, товщина шару 120 мкм, безповітряним розпиленням, поверхні ґратчастім20,2463Нанесення імпортних лаків і емалей на зовнішні поверхні устаткування і конструкцій, товщина шару 60 мкм, безповітряним розпиленням, поверхні ґратчастім20,2464Грунт епоксідний кількість: r2(0,2х0,23166)л0,05465Емаль акріл-поліуретанова, сірого кольору кількість: r2(0,2х0,13605)л0,03466Розчинник для грунту кількість: r3(0,2х0,23166х0,05)л0,002467Розчинник для фінішу кількість: r3(0,2х0,13605х0,05)л0,001Розділ №19. Крановий майданчик №4/1 DN 400468(Демонтаж)Установлення залiзобетонних стовпiвшт6469Установлення залiзобетонної огорожi з панелей довжиною 3 м кількість: 8х3м24470Фундаменти залiзобетоннi марки Ф 9.7.5 шт10471Панелі для огорожi залiзобетоннi 3000х2200шт8472Виготовлення гратчастих конструкцiй [стояки, опори, ферми та iн.] кількість: r4(2,55х2х2х17,22/1000)т0,1756473Труба 100х100х6 кількість: 0,1756/1т0,1756474Улаштування хвiрток з установленням стовпiв металевихшт2475Хвіртка погрунтована, пофарбована 2100х1100 мм кількість: 1х2шт2476Петлі кількість: 2*2комплект4477Замок навіснийшт2Протикорозійний захист478Абразивоструминне очищення поверхні труб до ступеня підготовки Sa 2 1/2 згідно ДСТУ ISO 8501-1:2015 згідно ДСТУ ISO 8501-1:2015 кількість: r2(175,6*22/1000)/1м23,86479Знепилювання бетонних і металевих поверхонь при шарі пилу до 1 мм кількість: 3,86/1м23,86480Знежирення поверхонь апаратури, труб діаметром до 500 мм і дрібних виробів кількість: 3,86/1м23,86481Нанесення імпортних ґрунтів на зовнішні поверхні устаткування і конструкцій, товщина шару 120 мкм, безповітряним розпиленням, поверхні ґратчасті кількість: 3,86/1м23,86482Нанесення імпортних лаків і емалей на зовнішні поверхні устаткування і конструкцій, товщина шару 60 мкм, безповітряним розпиленням, поверхні ґратчасті кількість: 3,86/1м23,86483Грунт епоксідний кількість: r2(3,86х0,23166)л0,89484Емаль акріл-поліуретанова, сірого кольору кількість: r2(3,86х0,13605)л0,53485Розчинник для грунту кількість: r2(3,86х0,23166х0,05)л0,04486Розчинник для фінішу кількість: r2(3,86х0,13605х0,05)л0,03ЗКР "Єгоза" спіральне колюче-стрічкове487Улаштування спіральне колюче-стрічкового загородження 600/5м24488Дріт оцинкований 3,0 мм., для кріплення спірального загородження кількість: 0,6х10м.п.6489ЗКС "Єгоза-супер" на 5 скобах 600/5 кількість: 24х1,05м.п25,2490Скоба Супер "Ластівчин хвіст", товщ. 1,5мм кількість: 2х10шт20491Монтаж кронштейнів (1 кронштейн через 4м) кількість: 1х10/1000т0,01492Кронштейни металеві 600 під кріпення сваркойшт10Протикорозійний захист кронштейнів493Абразивоструминне очищення поверхні труб до ступеня підготовки Sa 2 1/2 згідно ДСТУ ISO 8501-1:2015 згідно ДСТУ ISO 8501-1:2015 кількість: (0,015+0,07)х10м20,85494Знепилювання бетонних і металевих поверхонь при шарі пилу до 1 ммм20,85495Знежирення поверхонь апаратури, труб діаметром до 500 мм і дрібних виробівм20,85496Нанесення імпортних ґрунтів на зовнішні поверхні устаткування і конструкцій, товщина шару 120 мкм, безповітряним розпиленням, поверхні ґратчастім20,85497Нанесення імпортних лаків і емалей на зовнішні поверхні устаткування і конструкцій, товщина шару 60 мкм, безповітряним розпиленням, поверхні ґратчастім20,85498Грунт епоксідний кількість: r2(0,85х0,23166)л0,2499Емаль акріл-поліуретанова, сірого кольору кількість: r2(0,85х0,13605)л0,12500Розчинник для грунту кількість: r2(0,85х0,23166х0,05)л0,01501Розчинник для фінішу кількість: r3(0,85х0,13605х0,05)л0,006ЗКР "Єгоза" плоске колюче-стрічкове502Улаштування плоске колюче-стрічкового загородження 600/5 кількість: 1,1х2м2,2503Дріт оцинкований 3,0 мм., для кріплення спірального загородження кількість: 1,3х3х2м.п.7,8504ЗКС "Єгоза-Аллигатор 600" плоскебухта1505Скоба Супер "Ластівчин хвіст", товщ. 1,5мм кількість: 30х2шт60506Монтаж кронштейнів кількість: 0,6х4/1000х1т0,0024507Труба ду 15ммт0,0024Протикорозійний захист кронштейнів508Абразивоструминне очищення поверхні труб до ступеня підготовки Sa 2 1/2 згідно ДСТУ ISO 8501-1:2015 згідно ДСТУ ISO 8501-1:2015 кількість: (0,015+0,035)х4х1м20,2509Знепилювання бетонних і металевих поверхонь при шарі пилу до 1 ммм20,2510Знежирення поверхонь апаратури, труб діаметром до 500 мм і дрібних виробівм20,2511Нанесення імпортних ґрунтів на зовнішні поверхні устаткування і конструкцій, товщина шару 120 мкм, безповітряним розпиленням, поверхні ґратчастім20,2512Нанесення імпортних лаків і емалей на зовнішні поверхні устаткування і конструкцій, товщина шару 60 мкм, безповітряним розпиленням, поверхні ґратчастім20,2513Грунт епоксідний кількість: r2(0,2х0,23166)л0,05514Емаль акріл-поліуретанова, сірого кольору кількість: r2(0,2х0,13605)л0,03515Розчинник для грунту кількість: r3(0,2х0,23166х0,05)л0,002516Розчинник для фінішу кількість: r3(0,2х0,13605х0,05)л0,001Розділ №20. Крановий майданчик DN 400 та №5 DN 400517(Демонтаж)Установлення залiзобетонних стовпiвшт6518Установлення залiзобетонної огорожi з панелей довжиною 3 м кількість: 12х3м36519Фундаменти залiзобетоннi марки Ф 9.7.5 шт14520Панелі для огорожi залiзобетоннi 3000х2200шт12521Виготовлення гратчастих конструкцiй [стояки, опори, ферми та iн.] кількість: r4(2,55х2х2х17,22/1000)т0,1756522Труба 100х100х6 кількість: 0,1756/1т0,1756523Улаштування хвiрток з установленням стовпiв металевихшт2524Хвіртка погрунтована, пофарбована 2100х1100 мм кількість: 1х2шт2525Петлі кількість: 2*2комплект4526Замок навіснийшт2Протикорозійний захист527Абразивоструминне очищення поверхні труб до ступеня підготовки Sa 2 1/2 згідно ДСТУ ISO 8501-1:2015 згідно ДСТУ ISO 8501-1:2015 кількість: r2(175,6*22/1000)/1м23,86528Знепилювання бетонних і металевих поверхонь при шарі пилу до 1 мм кількість: 3,86/1м23,86529Знежирення поверхонь апаратури, труб діаметром до 500 мм і дрібних виробів кількість: 3,86/1м23,86530Нанесення імпортних ґрунтів на зовнішні поверхні устаткування і конструкцій, товщина шару 120 мкм, безповітряним розпиленням, поверхні ґратчасті кількість: 3,86/1м23,86531Нанесення імпортних лаків і емалей на зовнішні поверхні устаткування і конструкцій, товщина шару 60 мкм, безповітряним розпиленням, поверхні ґратчасті кількість: 3,86/1м23,86532Грунт епоксідний кількість: r2(3,86х0,23166)л0,89533Емаль акріл-поліуретанова, сірого кольору кількість: r2(3,86х0,13605)л0,53534Розчинник для грунту кількість: r2(3,86х0,23166х0,05)л0,04535Розчинник для фінішу кількість: r2(3,86х0,13605х0,05)л0,03ЗКР "Єгоза" спіральне колюче-стрічкове536Улаштування спіральне колюче-стрічкового загородження 600/5м36537Дріт оцинкований 3,0 мм., для кріплення спірального загородження кількість: 0,6х13м.п.7,8538ЗКС "Єгоза-супер" на 5 скобах 600/5 кількість: 36х1,05м.п37,8539Скоба Супер "Ластівчин хвіст", товщ. 1,5мм кількість: 2х13шт26540Монтаж кронштейнів (1 кронштейн через 4м) кількість: 1х13/1000т0,013541Кронштейни металеві 600 під кріпення сваркойшт13Протикорозійний захист кронштейнів542Абразивоструминне очищення поверхні труб до ступеня підготовки Sa 2 1/2 згідно ДСТУ ISO 8501-1:2015 згідно ДСТУ ISO 8501-1:2015 кількість: (0,015+0,07)х13м21,105543Знепилювання бетонних і металевих поверхонь при шарі пилу до 1 ммм21,105544Знежирення поверхонь апаратури, труб діаметром до 500 мм і дрібних виробівм21,105545Нанесення імпортних ґрунтів на зовнішні поверхні устаткування і конструкцій, товщина шару 120 мкм, безповітряним розпиленням, поверхні ґратчастім21,105546Нанесення імпортних лаків і емалей на зовнішні поверхні устаткування і конструкцій, товщина шару 60 мкм, безповітряним розпиленням, поверхні ґратчастім21,105547Грунт епоксідний кількість: r2(1,105х0,23166)л0,26548Емаль акріл-поліуретанова, сірого кольору кількість: r2(1,105х0,13605)л0,15549Розчинник для грунту кількість: r2(1,105х0,23166х0,05)л0,01550Розчинник для фінішу кількість: r3(1,105х0,13605х0,05)л0,008ЗКР "Єгоза" плоске колюче-стрічкове551Улаштування плоске колюче-стрічкового загородження 600/5 кількість: 1,1х2м2,2552Дріт оцинкований 3,0 мм., для кріплення спірального загородження кількість: 1,3х3х2м.п.7,8553ЗКС "Єгоза-Аллигатор 600" плоскебухта1554Скоба Супер "Ластівчин хвіст", товщ. 1,5мм кількість: 30х2шт60555Монтаж кронштейнів кількість: 0,6х4/1000х1т0,0024556Труба ду 15ммт0,0024Протикорозійний захист кронштейнів557Абразивоструминне очищення поверхні труб до ступеня підготовки Sa 2 1/2 згідно ДСТУ ISO 8501-1:2015 згідно ДСТУ ISO 8501-1:2015 кількість: (0,015+0,035)х4х1м20,2558Знепилювання бетонних і металевих поверхонь при шарі пилу до 1 ммм20,2559Знежирення поверхонь апаратури, труб діаметром до 500 мм і дрібних виробівм20,2560Нанесення імпортних ґрунтів на зовнішні поверхні устаткування і конструкцій, товщина шару 120 мкм, безповітряним розпиленням, поверхні ґратчастім20,2561Нанесення імпортних лаків і емалей на зовнішні поверхні устаткування і конструкцій, товщина шару 60 мкм, безповітряним розпиленням, поверхні ґратчастім20,2562Грунт епоксідний кількість: r2(0,2х0,23166)л0,05563Емаль акріл-поліуретанова, сірого кольору кількість: r2(0,2х0,13605)л0,03564Розчинник для грунту кількість: r3(0,2х0,23166х0,05)л0,002565Розчинник для фінішу кількість: r3(0,2х0,13605х0,05)л0,001Розділ №21. Крановий майданчик №6 DN 400566(Демонтаж)Установлення залiзобетонних стовпiвшт6567Установлення залiзобетонної огорожi з панелей довжиною 3 м кількість: 12х3м36568Фундаменти залiзобетоннi марки Ф 9.7.5 шт14569Панелі для огорожi залiзобетоннi 3000х2200шт12570Виготовлення гратчастих конструкцiй [стояки, опори, ферми та iн.] кількість: r4(2,55х2х2х17,22/1000)т0,1756571Труба 100х100х6 кількість: 0,1756/1т0,1756572Улаштування хвiрток з установленням стовпiв металевихшт2573Хвіртка погрунтована, пофарбована 2100х1100 мм кількість: 1х2шт2574Петлі кількість: 2*2комплект4575Замок навіснийшт2Протикорозійний захист576Абразивоструминне очищення поверхні труб до ступеня підготовки Sa 2 1/2 згідно ДСТУ ISO 8501-1:2015 згідно ДСТУ ISO 8501-1:2015 кількість: r2(175,6*22/1000)/1м23,86577Знепилювання бетонних і металевих поверхонь при шарі пилу до 1 мм кількість: 3,86/1м23,86578Знежирення поверхонь апаратури, труб діаметром до 500 мм і дрібних виробів кількість: 3,86/1м23,86579Нанесення імпортних ґрунтів на зовнішні поверхні устаткування і конструкцій, товщина шару 120 мкм, безповітряним розпиленням, поверхні ґратчасті кількість: 3,86/1м23,86580Нанесення імпортних лаків і емалей на зовнішні поверхні устаткування і конструкцій, товщина шару 60 мкм, безповітряним розпиленням, поверхні ґратчасті кількість: 3,86/1м23,86581Грунт епоксідний кількість: r2(3,86х0,23166)л0,89582Емаль акріл-поліуретанова, сірого кольору кількість: r2(3,86х0,13605)л0,53583Розчинник для грунту кількість: r2(3,86х0,23166х0,05)л0,04584Розчинник для фінішу кількість: r2(3,86х0,13605х0,05)л0,03ЗКР "Єгоза" спіральне колюче-стрічкове585Улаштування спіральне колюче-стрічкового загородження 600/5м36586Дріт оцинкований 3,0 мм., для кріплення спірального загородження кількість: 0,6х13м.п.7,8587ЗКС "Єгоза-супер" на 5 скобах 600/5 кількість: 36х1,05м.п37,8588Скоба Супер "Ластівчин хвіст", товщ. 1,5мм кількість: 2х13шт26589Монтаж кронштейнів (1 кронштейн через 4м) кількість: 1х13/1000т0,013590Кронштейни металеві 600 під кріпення сваркойшт13Протикорозійний захист кронштейнів591Абразивоструминне очищення поверхні труб до ступеня підготовки Sa 2 1/2 згідно ДСТУ ISO 8501-1:2015 згідно ДСТУ ISO 8501-1:2015 кількість: (0,015+0,07)х13м21,105592Знепилювання бетонних і металевих поверхонь при шарі пилу до 1 ммм21,105593Знежирення поверхонь апаратури, труб діаметром до 500 мм і дрібних виробівм21,105594Нанесення імпортних ґрунтів на зовнішні поверхні устаткування і конструкцій, товщина шару 120 мкм, безповітряним розпиленням, поверхні ґратчастім21,105595Нанесення імпортних лаків і емалей на зовнішні поверхні устаткування і конструкцій, товщина шару 60 мкм, безповітряним розпиленням, поверхні ґратчастім21,105596Грунт епоксідний кількість: r2(1,105х0,23166)л0,26597Емаль акріл-поліуретанова, сірого кольору кількість: r2(1,105х0,13605)л0,15598Розчинник для грунту кількість: r2(1,105х0,23166х0,05)л0,01599Розчинник для фінішу кількість: r3(1,105х0,13605х0,05)л0,008ЗКР "Єгоза" плоске колюче-стрічкове600Улаштування плоске колюче-стрічкового загородження 600/5 кількість: 1,1х2м2,2601Дріт оцинкований 3,0 мм., для кріплення спірального загородження кількість: 1,3х3х2м.п.7,8602ЗКС "Єгоза-Аллигатор 600" плоскебухта1603Скоба Супер "Ластівчин хвіст", товщ. 1,5мм кількість: 30х2шт60604Монтаж кронштейнів кількість: 0,6х4/1000х1т0,0024605Труба ду 15ммт0,0024Протикорозійний захист кронштейнів606Абразивоструминне очищення поверхні труб до ступеня підготовки Sa 2 1/2 згідно ДСТУ ISO 8501-1:2015 згідно ДСТУ ISO 8501-1:2015 кількість: (0,015+0,035)х4х1м20,2607Знепилювання бетонних і металевих поверхонь при шарі пилу до 1 ммм20,2608Знежирення поверхонь апаратури, труб діаметром до 500 мм і дрібних виробівм20,2609Нанесення імпортних ґрунтів на зовнішні поверхні устаткування і конструкцій, товщина шару 120 мкм, безповітряним розпиленням, поверхні ґратчастім20,2610Нанесення імпортних лаків і емалей на зовнішні поверхні устаткування і конструкцій, товщина шару 60 мкм, безповітряним розпиленням, поверхні ґратчастім20,2611Грунт епоксідний кількість: r2(0,2х0,23166)л0,05612Емаль акріл-поліуретанова, сірого кольору кількість: r2(0,2х0,13605)л0,03613Розчинник для грунту кількість: r3(0,2х0,23166х0,05)л0,002614Розчинник для фінішу кількість: r3(0,2х0,13605х0,05)л0,001Розділ №22. Крановий майданчик №6/1 DN 400615(Демонтаж)Установлення залiзобетонних стовпiвшт6616Установлення залiзобетонної огорожi з панелей довжиною 3 м кількість: 8х3м24617Фундаменти залiзобетоннi марки Ф 9.7.5 шт10618Панелі для огорожi залiзобетоннi 3000х2200шт8619Виготовлення гратчастих конструкцiй [стояки, опори, ферми та iн.] кількість: r4(2,55х2х2х17,22/1000)т0,1756620Труба 100х100х6 кількість: 0,1756/1т0,1756621Улаштування хвiрток з установленням стовпiв металевихшт2622Хвіртка погрунтована, пофарбована 2100х1100 мм кількість: 1х2шт2623Петлі кількість: 2*2комплект4624Замок навіснийшт2Протикорозійний захист625Абразивоструминне очищення поверхні труб до ступеня підготовки Sa 2 1/2 згідно ДСТУ ISO 8501-1:2015 згідно ДСТУ ISO 8501-1:2015 кількість: r2(175,6*22/1000)/1м23,86626Знепилювання бетонних і металевих поверхонь при шарі пилу до 1 мм кількість: 3,86/1м23,86627Знежирення поверхонь апаратури, труб діаметром до 500 мм і дрібних виробів кількість: 3,86/1м23,86628Нанесення імпортних ґрунтів на зовнішні поверхні устаткування і конструкцій, товщина шару 120 мкм, безповітряним розпиленням, поверхні ґратчасті кількість: 3,86/1м23,86629Нанесення імпортних лаків і емалей на зовнішні поверхні устаткування і конструкцій, товщина шару 60 мкм, безповітряним розпиленням, поверхні ґратчасті кількість: 3,86/1м23,86630Грунт епоксідний кількість: r2(3,86х0,23166)л0,89631Емаль акріл-поліуретанова, сірого кольору кількість: r2(3,86х0,13605)л0,53632Розчинник для грунту кількість: r2(3,86х0,23166х0,05)л0,04633Розчинник для фінішу кількість: r2(3,86х0,13605х0,05)л0,03ЗКР "Єгоза" спіральне колюче-стрічкове634Улаштування спіральне колюче-стрічкового загородження 600/5м24635Дріт оцинкований 3,0 мм., для кріплення спірального загородження кількість: 0,6х10м.п.6636ЗКС "Єгоза-супер" на 5 скобах 600/5 кількість: 24х1,05м.п25,2637Скоба Супер "Ластівчин хвіст", товщ. 1,5мм кількість: 2х10шт20638Монтаж кронштейнів (1 кронштейн через 4м) кількість: 1х10/1000т0,01639Кронштейни металеві 600 під кріпення сваркойшт10Протикорозійний захист кронштейнів640Абразивоструминне очищення поверхні труб до ступеня підготовки Sa 2 1/2 згідно ДСТУ ISO 8501-1:2015 згідно ДСТУ ISO 8501-1:2015 кількість: (0,015+0,07)х10м20,85641Знепилювання бетонних і металевих поверхонь при шарі пилу до 1 ммм20,85642Знежирення поверхонь апаратури, труб діаметром до 500 мм і дрібних виробівм20,85643Нанесення імпортних ґрунтів на зовнішні поверхні устаткування і конструкцій, товщина шару 120 мкм, безповітряним розпиленням, поверхні ґратчастім20,85644Нанесення імпортних лаків і емалей на зовнішні поверхні устаткування і конструкцій, товщина шару 60 мкм, безповітряним розпиленням, поверхні ґратчастім20,85645Грунт епоксідний кількість: r2(0,85х0,23166)л0,2646Емаль акріл-поліуретанова, сірого кольору кількість: r2(0,85х0,13605)л0,12647Розчинник для грунту кількість: r2(0,85х0,23166х0,05)л0,01648Розчинник для фінішу кількість: r3(0,85х0,13605х0,05)л0,006ЗКР "Єгоза" плоске колюче-стрічкове649Улаштування плоске колюче-стрічкового загородження 600/5 кількість: 1,1х2м2,2650Дріт оцинкований 3,0 мм., для кріплення спірального загородження кількість: 1,3х3х2м.п.7,8651ЗКС "Єгоза-Аллигатор 600" плоскебухта1652Скоба Супер "Ластівчин хвіст", товщ. 1,5мм кількість: 30х2шт60653Монтаж кронштейнів кількість: 0,6х4/1000х1т0,0024654Труба ду 15ммт0,0024Протикорозійний захист кронштейнів655Абразивоструминне очищення поверхні труб до ступеня підготовки Sa 2 1/2 згідно ДСТУ ISO 8501-1:2015 згідно ДСТУ ISO 8501-1:2015 кількість: (0,015+0,035)х4х1м20,2656Знепилювання бетонних і металевих поверхонь при шарі пилу до 1 ммм20,2657Знежирення поверхонь апаратури, труб діаметром до 500 мм і дрібних виробівм20,2658Нанесення імпортних ґрунтів на зовнішні поверхні устаткування і конструкцій, товщина шару 120 мкм, безповітряним розпиленням, поверхні ґратчастім20,2659Нанесення імпортних лаків і емалей на зовнішні поверхні устаткування і конструкцій, товщина шару 60 мкм, безповітряним розпиленням, поверхні ґратчастім20,2660Грунт епоксідний кількість: r2(0,2х0,23166)л0,05661Емаль акріл-поліуретанова, сірого кольору кількість: r2(0,2х0,13605)л0,03662Розчинник для грунту кількість: r3(0,2х0,23166х0,05)л0,002663Розчинник для фінішу кількість: r3(0,2х0,13605х0,05)л0,001Розділ №23. Благоустрій кранових майданчиків664Планування площ механiзованим способом, група ґрунту 1м2420665Улаштування пiдстильних та вирiвнювальних шарiв основи з пiску кількість: 420х0,1м342666Улаштування пiдстильних та вирiвнювальних шарiв основи iз щебеню шлакового кількість: 420х0,15м363667Встановлення табличок інформаційних на огорожі кранового вузла кількість: 8х11шт88Розділ №24. Лежневі дороги L=220м, шириною 6м 668Улаштування лежневих доріг кількість: 0,16х6х220м3211,2669Дрiт сталевий низьковуглецевий рiзного призначення оцинкований, дiаметр 3,0 мм ( трикратного використання) кількість: R4(0,176/3)т0,0587670Лiсоматерiали круглi хвойних порiд для будiвництва, довжина 3-6,5 м, дiаметр 14-24 см (трикратного використання) кількість: R2((202,4+132)/3)м3111,47671Розбирання лежневих доріг кількість: 0,16х6х220м3211,2Розділ №25. Електрохімзахист672Демонтаж пункту вимірюванняковер5673Встановлення пункту вимірювання із заведенням і підключенням кабеляшт11674Пункт вимірюванняшт11675Одножильний кабель ВПП перерiзом 6мм2 кількість: 6х11м66676Суміш термiтна в керамічних стаканах (1шт.) з сiрниками (2шт.) комплект11677Наконечник кабельний 4-6-3-М кількість: 2х11шт22678Встановлення пункту вимірювання з БЗК із заведенням і підключенням кабелівшт3679Прокладання кабелю мідного в двошаровій полімерній ізоляції від місць приєднання на газопроводі та захисному кожусі до ПВ кількість: 5х3м15680Пункт вимірювання з БЗКшт3681Одножильний кабель ВПП перерiзом 6мм2 кількість: 10х3м30682Суміш термiтна в керамічних стаканах (1шт.) з сiрниками (2шт.) кількість: 2х3комплект6683Наконечник кабельний 4-6-3-М кількість: 4х3шт12Перепідключння точок дренажу УКЗ 684Прокладання дренажного кабелю масою 1м кабелю 3кг (з риттям траншеї глибиною до 0,7 м в грунтах II групи екскаватором) кількість: 50+50м100685Улаштування постелi при одному кабелi у траншеї кількість: 50+50м100686Кабель до 35 кВ, що прокладається у готових траншеях без покриттiв, маса 1 м до 3 кгм20687Кабель перерiзом 1.35мм2 ВББШВ кількість: 20+50+50м120688Приєднування до затискачiв жил проводiв або кабелiв, перерiз до 35 мм2шт6689Наконечники кабельнi для опресування мiднi 35-10-8шт6690Приєднання дренажних кабелiв до трубопроводукомпл.3691Мастика бiтумно-полiмернат0,003692Покривання 1-2 кабелів, прокладених у траншеї, сигнальною стрічкою кількість: 50+50м тр100693Стрiчка сигнальна "Обережно кабель", 150 мм кількість: 50+50м100Розділ №26. Відновлення дорожнього покриття автодороги в місці перетину з газопроводом694Розбирання щебеневих покриттiв та основ кількість: 6х4х0,1м32,4695Улаштування дорожнiх корит коритного профiлю з застосуванням екскаваторiв, глибина корита до 500 мм кількість: 6х4м224696Улаштування пiдстильних та вирiвнювальних шарiв основи з пiску кількість: 6х4х0,1м32,4697Улаштування основи зі щебеню, обробленого піщано- цементною сумішшю, за товщини шару 18 см кількість: 6х4м224Розділ №27. Улаштування тимчасових переїздів (5шт.)698Улаштування дорожніх покриттів тимчасових доріг із збірних залізобетонних плит площею понад 3 м2 кількість: 6х3х1,5х0,18х5м324,3699Плита дорожня П 30-15 (з 3-кр. обертанням) кількість: 6х5/3шт10700Розбирання дорожніх покриттів тимчасових доріг із збірних залізобетонних плит площею понад 3 м2 кількість: 6х3х1,5х0,18х5м324,3Розділ №28. Інші роботи701Вказівні знаки по трасі газопроводушт20702Стовпчики залiзобетоннi (переріз 140х140), L=3,0мшт20703Знак інформаціоннийшт20704Заплавлення каверн: зачищення поверхнікаверна400705Заплавлення каверн: наплавлення шару товщиною до 5 мм, площина каверни до 1 см2каверна400706Заплавлення каверн: наплавлення шару товщиною до 5 мм, на кожен наступний см2 площі (додавати 2,5см2)каверна400

Примітки:

- при виконанні даного ремонту, для труб ГВ, на які згідно цих ТВ передбачено нанесення захисного покриття конструкції п/п 15 таблиці 4 ДСТУ 4219, допускається проведення їх реновації та нанесення в заводських умовах захисного покриття конструкції п/п 1 таблиці 4 ДСТУ 4219. При цьому на зварні стики наносяться термоусадкові манжети в комплекті з двокомпонентним епоксидним праймером (конструкція п/п 5 таблиці 4 ДСТУ 4219). При виконанні розрахунку відповідні пункти таблиці 12 Орієнтовні обсяги робіт невраховуються, натомість додається (-ються) позиця (-ії)/об`єми робіт, що стосуються проведення ремонту таким шляхом. Такі зміни не можуть призвести до збільшення вартості договору.

- технічні, якісні характеристики предмета закупівлі передбачають необхідність застосування заходів із захисту довкілля.

- до всіх посилань на конкретну торговельну марку чи фірму, патент, конструкцію або тип предмета закупівлі, джерело його походження або виробника, застосовувати вираз «або еквівалент».

ПІДПИСИ СТОРІН

ЗАМОВНИК ПІДРЯДНИК

Директор з забезпечення виробництва Директор

______________________ /Чертіхін О.М./ ____________________ /Шкробтак В.І./

Додаток № 2 до Договору

Додаток № 2 до Договору

№_________________ від ___________

Замовник ТОВ "Оператор ГТС України" (назва організації) Підрядник ТОВ "НАФТОГАЗМОНТАЖ" (назва організації) ДОГОВІРНА ЦІНА Будівництво трубопроводів, ліній зв`язку та електропередач, шосе, доріг, аеродромів і залізничних доріг; вирівнювання поверхонь (Ремонт газопроводу-відводу до ГРС Нікополь, 1 нитка Ду400 Ру55 на дільниці км 0,00 - км 8,30 з частковою заміною труб та заміною ізоляційного покриття в межах обслуговування Криворізького МП Запорізького ЛВУМГ)Вид договірної ціни: тверда. Визначена згідно з ДСТУ Б Д.1.1-1-2013 Складена в поточних цінах станом на 29 вересня 2021 р. № п/пОбґрунту- ванняНайменування витратВартість , тис. грн. всьогоу тому числі: будівель- них робітінших витрат1234561 Прямi витрати, в тому числi38726,338338726,3383 - Розрахунок N1Заробiтна плата1750,82521750,8252 - Розрахунок N2Вартiсть матерiальних ресурсiв31751,557831751,5578 - Розрахунок N3Вартiсть експлуатацiї будiвельних машин i механiзмiв5223,955255223,95525 - 2Розрахунок N4Загальновиробничi витрати1372,684231372,68423 - 3Розрахунок N5Витрати на зведення (пристосування) та розбирання титульних тимчасових будiвель i споруд - - - 4Розрахунок N6Кошти на додатковi витрати при виконаннi будiвельних робiт у зимовий перiод (на обсяги робiт, що плануються до виконання у зимовий перiод) - - - 5Розрахунок N7Кошти на додатковi витрати при виконаннi будiвельних робiт у лiтнiй перiод (на обсяги робiт, що плануються до виконання у лiтнiй перiод) - - - 6Розрахунок N8Iншi супутнi витрати - - - Разом40099,022540099,0225 - 7Розрахунок N9Прибуток339,55752339,55752 - 8Розрахунок N10Кошти на покриття адмiнiстративних витрат будiвельно-монтажних органiзацiй61,41996 - 61,419969Розрахунок N11Кошти на покриття ризику - - - 10Розрахунок N12Кошти на покриття додаткових витрат, пов`язаних з інфляційними процесами - - - Разом (пп. 1-10)4050040438,580061,4199611Розрахунок N13Податки, збори, обов`язковi платежi, встановленi чинним законодавством i не врахованi складовими вартостi будiвництва (без ПДВ) - - - 123456 Разом договiрна цiна крiм ПДВ4050040438,580061,4199612 Податок на додану вартiсть8100 - 8100 Всього договiрна цiна48600

ПІДПИСИ СТОРІН

ЗАМОВНИК ПІДРЯДНИК

Директор з забезпечення виробництва Директор

______________________ /Чертіхін О.М./ ______________________ /Шкробтак В.І./

Додаток № 3 до Договору

№_________________ від ___________

ГРАФІК ВИКОНАННЯ РОБІТ

№ п/пЕтап РобітГраничний термін виконання етапу робіт 1Ремонт газопроводу-відводу до ГРС Нікополь, 1 нитка Ду400 Ру55 на дільниці км 0,00 - км 8,30 з частковою заміною труб та заміною ізоляційного покриття в межах обслуговування Криворізького МП Запорізького ЛВУМГ18 місяців з дати надання дозволуПІДПИСИ СТОРІН

ЗАМОВНИК ПІДРЯДНИК

Директор з забезпечення виробництва Директор

______________________ /Чертіхін О.М./ ______________________ /Шкробтак В.І./

3. Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю «ОПЕРАТОР ГАЗОТРАНСПОРТНОЇ СИСТЕМИ УКРАЇНИ» (03065, місто Київ, пр.Гузара Любомира, будинок 44, Ідентифікаційний код юридичної особи 42795490) на користь Товариства з обмеженою відповідальністю «НАФТОГАЗМОНТАЖ» (08133, Київська обл., Києво-Святошинський р-н, місто Вишневе, ВУЛИЦЯ МОЛОДІЖНА, будинок 14, офіс 22, Ідентифікаційний код юридичної особи 31462406) судовий збір у розмірі 2 481 (дві тисячі чотириста вісімдесят одна) грн. 00 коп.

4. Видати наказ після набрання судовим рішенням законної сили.

5. Апеляційна скарга на рішення суду подається протягом двадцяти днів з дня його проголошення до Північного апеляційного господарського суду. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини рішення суду, або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

6. Рішення господарського суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду. У разі розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, апеляційна скарга на рішення суду подається протягом двадцяти днів з дня складення повного судового рішення.

Дата складання та підписання повного тексту рішення: 07 липня 2022 року.

Суддя О.В. Чинчин

Джерело: ЄДРСР 105126467
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку