open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Миколаївський окружний адміністративний суд

вул. Заводська, 11, м. Миколаїв, 54055

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

10 год. 10 хв.

м. Миколаїв

22.07.2010 03.08.2010 № 2а-3083/10/1470

Миколаївський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Птичкіної В.В. при секретарі судового засідання Котенко О. В. розглянувши у відкритому судовому засіданні справу

за позовом

Державної

податкової інспекції у Заводському районі м. Миколаєва,

вул. Г. Петрової, 2-А, м. Миколаїв, 54029

до

Фізичної

особи – підприємця ОСОБА_1,

АДРЕСА_1

про

припинення

підприємницької діяльності,

ВСТАНОВИВ:

Державна податкова інспекція у Заводському районі м. Миколаєва (надалі-позивач) звернулась з позовом про припинення підприємницької діяльності фізичної особи –підприємця ОСОБА_1 (надалі-відповідач).

Представником позивача було заявлено клопотання про розгляд справи за його відсутності (ар. с. 19, 28).

Відповідач в судове засідання не прибув, про причини неприбуття не повідомив, заяву про розгляд справи за його відсутності не надав, заперечень проти позову не подав.

Повістки про виклик, які направлялись за місцем проживання відповідача, повернулись до суду без вручення адресату (ар. с. 24-26, 35-37). Відповідач відповідно до статей 19, 22 Закону України від 15.05.2003 № 755-IV «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців»змін до відомостей про себе не вніс, що підтверджується довідкою держреєстратора виконавчого комітету Миколаївської міської ради Миколаївської області від 01.02.2010 (ар. с. 8). Приписи Кодексу адміністративного судочинства України не передбачають з’ясування судом або стороною по справі фактичного місцезнаходження/місця проживання іншої сторони та здійснення її розшуку.

В судовому засіданні було проголошено вступну та резолютивну частини постанови.

Дослідивши всі матеріали справи, оцінивши наявні докази в їх сукупності, суд встановив таке.

ОСОБА_1 був зареєстрований як фізична особа-підприємець реєстраційно-ліцензійною палатою Миколаївського міськвиконкому 11.04.2004.

23.04.2001 відповідач був узятий на облік в органах державної податкової служби (ДПІ у Заводському районі м. Миколаєва) за № 1683.

Актом позапланової невиїзної перевірки з питання подання податкової звітності в установлені строки від 09.04.2010 № 478/171-52 (ар. с. 6) встановлено, що відповідач звітність до податкової інспекції не подавав з 01.07.2002, що є порушенням статті 9 Закону України від 25.06.1991 № 1251-XII «Про систему оподаткування», згідно з пунктом 2 частини 1 якої платники податків зобов’язані подавати до державних податкових органів та інших державних органів відповідно до законів декларації, бухгалтерську звітність та інші документи і відомості, пов’язані з обчисленням і сплатою податків і зборів (обов’язкових платежів).

Згідно з пунктом 2 статті 46 Закону України від 15.05.2003 № 755-IV «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців»неподання фізичною особою-підприємцем протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності є підставою для припинення підприємницької діяльності такої фізичної особи-підприємця.

У відповідності з пунктом 17 частини 1 статті 11 Закону України від 04.12.1990 № 509-XII «Про державну податкову службу в Україні»органи державної податкової служби у випадках, в межах компетенції та у порядку, встановлених законами України, мають право звертатися у передбачених законом випадках до судових органів із заявою (позовною заявою) про скасування державної реєстрації суб’єкта підприємницької діяльності.

Вимоги про припинення підприємницької діяльності фізичної особи-підприємця, що заявляються на підставі пункту 2 статті 46 Закону України від 15.05.2003 № 755-IV «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб підприємців», за своєю суттю відповідають вимогам про скасування державної реєстрації суб’єкта підприємницької діяльності, які податковий орган може заявляти відповідно до пункту 17 частини 1 статті 17 Закону України від 04.12.1990 № 509-XII «Про державну податкову службу в Україні».

За таких обставин позов підлягає задоволенню.

Судові витрати по справі відсутні.

Керуючись статтями 158, 160-163, 167 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Позов

задовольнити.

Припинити підприємницьку діяльність фізичної особи – ОСОБА_1 (ідентифікаційний номер НОМЕР_1, місце проживання АДРЕСА_1).

У день набрання постановою законної сили направити її копію для виконання державному реєстратору виконавчого комітету Миколаївської міської ради Миколаївської області, якого зобов’язати повідомити суд про внесення до Єдиного державного реєстру запису про судове рішення.

Постанова набирає законної сили після закінчення 10-денного строку з дня проголошення постанови, якщо протягом цього часу не буде подано заяви про апеляційне оскарження постанови. Якщо було подано заяву про апеляційне оскарження, але апеляційна скарга не була подана протягом 20 днів після подання заяви про апеляційне оскарження, тоді постанова набирає законної сили після закінчення цього строку.

У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку до Одеського апеляційного адміністративного суду через суд першої інстанції шляхом подання в 10-денний строк з дня проголошення/отримання копії постанови заяви про апеляційне оскарження і подання після цього протягом 20 днів апеляційної скарги разом з її копіями відповідно до кількості осіб, які беруть участь у справі.

Апеляційна скарга може бути подана без попереднього подання заяви про апеляційне оскарження, якщо скарга подається у строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження.

Суддя В.В. Птичкіна

Джерело: ЄДРСР 10481872
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку