open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 563/153/22

провадження № 1-кп/563/48/22

У Х В А Л А

І М Е Н ЕМ У К Р АЇ Н И

11 лютого 2022 року Корецький районний суд

Рівненської області

в складі: головуючого судді ОСОБА_1

секретар судового засідання ОСОБА_2

за участю: прокурора ОСОБА_3

захисника-адвоката ОСОБА_4

обвинуваченого ОСОБА_5

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в приміщенні суду в м.Корець кримінальне провадження №12022186140000010 від 13 січня 2022 року по обвинуваченню

ОСОБА_5 , який народився ІНФОРМАЦІЯ_1 та проживає в АДРЕСА_1 , громадянина України, з вищою освітою, одруженого, майстра по обслуговуванню будівель та споруд Невірківського ліцею Великомежиріцької сільської ради, раніше не судимого,

у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.358 КК України,

в с т а н о в и в :

Згідно обвинувально акту, 04.11.2013 року наказом №20 ОСОБА_5 призначено на посаду майстра по обслуговуванню будівель та споруд Невіркіської ЗОШ (наразі Невірківський ліцей Великомежирицької сільської ради), що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 .

На початку липня 2021 року, точну дату та час досудовим розслідуванням не встановлено, ОСОБА_5 , маючи на меті отримання подальшого допуску до роботи майстра по обслуговуванню будівель та споруд Невірківського ліцею Великомижирицької сільської ради, однак не бажаючи проходити обов`язковий медичний огляд у медичній установі, в приміщенні Невірківського ліцею зустрівся з невстановленою досудовим розслідуванням особою, з якою домовився про підроблення особистої медичної книжки, шляхом внесення до неї завідомо неправдивих відомостей про проходження медичного огляду.

В подальшому, невстановлена досудовим розслідування особа, в приміщенні Невірківського ліцею передала ОСОБА_5 особисту медичну книжку форми первинної облікової документації №1-ОМК, серії 1ААВ №388458 на його ім`я, з відповідним відтиском печатки та внесеними неправдивими відомостями про проходження медичного огляду у Комунальному закладі «ЦЕНТР ПМСД Центральний» Рівненської міської ради. Відповідно до повідомлення Комунального закладу «ЦЕНТР ПМСД Центральний» Рівненської міської ради медична книжка серії 1ААВ №388458 вказаним закладом не видавалась та не обліковувалась, медичний огляд ОСОБА_5 не проходив.

Перед початком навчального 2021 року, у невстановлений досудовим розслідуванням час, перебуваючи у приміщенні Невірківського ліцею Великомежирицької сільської ради ОСОБА_5 , маючи на меті отримати допуск до роботи, достовірно знаючи, що він не проходив офіційно профілактичний медичний огляд, надав директору цього ж ліцею ОСОБА_6 підроблену особову медичну книжку форми первинної облікової документації №1-ОМК, серії 1ААВ №388458 на своє ім`я, з не правдивими відомостями про проходження медичного огляду у Комунальному закладі «ЦЕНТР ПМСД Центральний» Рівненської міської ради.

31 січня 2021 року ОСОБА_5 було повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст. 358 КК України.

Захисник адвокат ОСОБА_4 звернувся до суду з клопотанням про звільнення обвинуваченого від кримінальної відповідальності, оскільки ОСОБА_5 вперше вчинив кримінальне правопорушення, щиро покаявся та активно сприяв розкриттю кримінального правопорушення, просить звільнити його від кримінальної відповідальності у зв`язку з дійовим каяттям.

В судовому засіданні захисник підтримав розглядуване клопотання.

Прокурор не заперечила проти звільнення обвинуваченого від кримінальної відповідальності.

Обвинувачений ОСОБА_5 свою вину у вчиненні кримінального правопорушення визнав повністю, кається у скоєному, просить задоволити клопотання захисника. Після роз`яснення судом права на заперечення проти закриття провадження з нереабілітуючих підстав та на повний судовий розгляд кримінального провадження, обвинувачений просив задоволити клопотання.

Вислухавши сторін кримінального провадження, суд вважає за можливе задовільнити клопотання з таких підстав.

Згідно із ст.45 КК України особа, яка вперше вчинила кримінальний проступок або необережний нетяжкий злочин, крім корупційних кримінальних правопорушень або кримінальних правопорушень, пов`язаних з корупцією, порушень правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керували транспортними засобами у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп`яніння або перебували під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, звільняється від кримінальної відповідальності, якщо вона після вчинення кримінального правопорушення щиро покаялася, активно сприяла розкриттю кримінального правопорушення і повністю відшкодувала завдані нею збитки або усунула заподіяну шкоду.

Тобто, дійове каяття полягає в тому, що після вчинення кримінального правопорушення особа щиро покаялась, активно сприяла його розкриттю та повністю відшкодувала завдані збитки або усунула заподіяну шкоду. Відсутність хоча б однієї із зазначених складових дійового каяття виключає звільнення особи від кримінальної відповідальності за ст. 45 КК України.

Обвинувачений ОСОБА_5 вперше притягується до кримінальної відповідальності, вчинив кримінальний проступок, вину у вчиненні якого визнав, розкаюється у вчиненому, активно сприяв розкриттю кримінального проступку, за місцем проживання характеризується позитивно.

Кримінальне провадження закривається судом у зв`язку зі звільненням особи від кримінальної відповідальності, згідно п.1 ч.2 ст.284 КПК України.

За таких обставин, суд приходить до висновку, що є всі підстави для звільнення ОСОБА_5 від кримінальної відповідальності відповідно до ст.45 КК України у зв`язку із дійовим каяттям.

Цивільний позов у кримінальному провадженні не заявлено.

На підставі вищевикладеного та керуючись ст.45 КК України, ст.ст.285-288 КПК України, суд

у х в а л и в:

Звільнити ОСОБА_5 від кримінальної відповідальності за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.358 КК України, на підставі ст.45 КК України у зв`язку з дійовим каяттям.

Кримінальне провадження №12022186140000010 від 13 січня 2022 року закрити.

На ухвалу може бути подана апеляційна скарга до Рівненського апеляційного суду протягом семи днів з дня її оголошення через Корецький районний суд Рівненської області.

С у д д я :

Джерело: ЄДРСР 103121983
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку