open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

У Х В А Л А

03 лютого 2022 року м. Київ

Справа № 754/16857/19

Провадження: № 22-ц/824/5007/2022

Київський апеляційний суд у складі колегії суддів судової палати з розгляду цивільних справ: головуючого (судді-доповідача) Невідомої Т.О., суддів Вербової І.М., Нежури В.А.,

розглянувши апеляційну скаргу ОСОБА_1

на рішення Деснянського районного суду міста Києва від 09 листопада 2021 року, ухвалене під головування судді Зотько Т.А.,

у справі за позовом ОСОБА_1 до начальника відділу приватизації державного житлового фонду УЖКГ Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації Пивовар Наталії Георгіївни, відділу приватизації державного житлового фонду УЖКГ Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації, третя особа: Громадська організація «Самоврядна громада Жукова 53-а», про визнання бездіяльності протиправною,

в с т а н о в и в :

Рішенням Деснянського районного суду міста Києва від 09 листопада 2021 рокупозов ОСОБА_1 про визнання бездіяльності протиправною залишено без задоволення.

Не погодившись із таким судовим рішенням, ОСОБА_1 06 січня 2022 року направив апеляційну скаргу через засоби поштового зв`язку безпосередньо до Київського апеляційного суду, в якій одночасно порушив питання про поновлення строку на апеляційне оскарження, посилаючись на те, що копію рішення Деснянського районного суду міста Києва від 09 листопада 2021 року він отримав 07.12.2021 року.

12 січня 2022 року цивільну справу витребувано із суду першої інстанції.

24 січня 2022 року справа надійшла до Київського апеляційного суду.

Вирішуючи порушене скаржником питання, суд виходить з наступного.

Відповідно до ч. 1 ст. 354 ЦПК України, апеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів, а на ухвалу суду - протягом п`ятнадцяти днів з дня його (її) проголошення.

Згідно п. 2 ч. 2 ст. 354 ЦПК України, учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Як убачається із матеріалів справи, 09 листопада 2021 року судом першої інстанції проголошено вступну та резолютивну частину судового рішення (а.с. 204). Повний текст рішення Деснянського районного суду міста Києва від 09 листопада 2021 року складено 22 листопада 2021 року (а.с. 206-213).

Згідно супровідного листа, копії рішення Деснянського районного суду міста Києва від 09 листопада 2021 року судом першої інстанції направлено учасникам справи 22 листопада 2021 року ( т. 4а.с. 215-216).

З долученого до апеляційної скарги конверту убачається, що копію рішення Деснянського районного суду міста Києва від 09 листопада 2021 року ОСОБА_1 отримав 07 грудня 2021 року.

Апеляційна скарга подана ОСОБА_1 06 січня 2022 року, тобто, у тридцятиденний строк, передбачений ст. 354 ЦПК України.

Зважаючи на викладене, строк на апеляційне оскарження скаржником пропущений з поважних причин, а тому суд вважає за можливе його поновити.

Апеляційна скарга подана повноважною особою у визначений процесуальним законом строк.

За подання апеляційної скарги сплачено судовий збір у розмірі, визначеному відповідно до вимог Закону України "Про судовий збір".

За своїм змістом апеляційна скарга відповідає вимогам ст. 356 ЦПК України. Перешкод для відкриття апеляційного провадження не встановлено.

Керуючись, ст.ст. 359-361, 366 ЦПК України,

У Х В А Л И В :

Поновити ОСОБА_1 строк на апеляційне оскарження рішення Деснянського районного суду міста Києва від 09 листопада 2021 року.

Відкрити апеляційне провадження у справі за апеляційною скаргою ОСОБА_1 на рішення Деснянського районного суду міста Києва від 09 листопада 2021 року у справі за позовом ОСОБА_1 до начальника відділу приватизації державного житлового фонду УЖКГ Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації Пивовар Наталії Георгіївни, відділу приватизації державного житлового фонду УЖКГ Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації, третя особа: Громадська організація «Самоврядна громада Жукова 53-а», про визнання бездіяльності протиправною.

Надіслати учасникам справи копії апеляційної скарги та доданих до неї документів, роз`яснити їм право подати відзив на апеляційну скаргу, який за формою і змістом має відповідати вимогам статті 360 ЦПК України, у строк до 21 лютого 2022 року.

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання, є остаточною, оскарженню в касаційному порядку не підлягає.

Головуючий: Т.О. Невідома

Судді: І.М. Вербова

В.А. Нежура

Джерело: ЄДРСР 102974520
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку