open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Єдиний державний реєстр судових рішень

Ічнянський районний суд Чернігівської області

Провадження № 3/733/15/22

Єдиний унікальний №733/1468/21

Постанова

Іменем України

28 січня 2022 року м. Ічня

Ічнянський районний суд Чернігівської області

у складі судді Овчарика В.М.,

за участю секретаря Ткаченко В.М.

розглянувши матеріали, які надійшли від Управління держпраці у Чернігівській області, про притягнення до адміністративної відповідальності ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця с. Рожнівка Ічнянського району Чернігівської області, мешканця АДРЕСА_1 , директора МПП «Дніпро» ІПН: НОМЕР_1 ,

за ст. 41 ч. 1 Кодексу України про адміністративні правопорушення,

установив:

При проведенні Управлінням держпраці у Чернігівській області 26 листопада 2021 року о 16-30 год планового контрольного заходу в МПП «Дніпро» за адресою: смт. Парафіївка Прилуцького району Чернігівської області, вул. Тараса Шевченка, 14, було встановлено, що ОСОБА_1 , будучи директором зазначеного вище підприємства, допустив порушення трудового законодавства в частині порушення:

- ст. 29, 142 КЗпП України всупереч яким відсутні правила внутрішнього трудового розпорядку для зовнішніх сумісників. У відповідності з законодавством, час початку та закінчення щоденної роботи передбачається правилами внутрішнього трудового розпорядку. При проведенні заходу, графіки роботи зовнішніх сумісників заступника директора з роздрібної торгівлі ОСОБА_2 , експедитора ОСОБА_3 , інженера з охорони праці ОСОБА_4 , електромонтера ОСОБА_5 , інженера ОСОБА_6 для огляду не надані. Не надані також графіки даних осіб з основних місць працевлаштування. Так, згідно наказу від 19.03.2021 № 12/К ОСОБА_4 прийнятий інженером з охорони праці за сумісництвом. Згідно наказу від 04.10.2021 № 50/К ОСОБА_5 прийнятий на роботу електромонтером, ОСОБА_6 - інженером за сумісництвом. Згідно наданих для огляду табелів обліку використання робочого часу за жовтень 2021 року зазначені вище працівники табелюються по 2 години з понеділка по п`ятницю.

- ч. 4 ст. 79 КЗпП України - черговість надання щорічних відпусток на 2021 рік визначено графіком, який затверджено керівником, однак не погоджено з представником трудового колективу. Однак, черговість щорічних відпусток не дотримується, зокрема, бухгалтеру ОСОБА_7 надана частина щорічної основної відпустки з 03.05.2021 тривалістю 13 календарних днів, а згідно графіка надання відпусток працівників МПП «Дніпро» на 2021 рік щорічна відпустка даної працівниці припадає на квітень 2021 року. Перенесення щорічної відпустки на новий термін їх надання документально не встановлено.

По даному факту головним державним інспектором відділу з питань додержання законодавства про працю та аналітичного забезпечення складено протокол про адміністративне правопорушення № 25-09-023/0527 від 26 листопада 2021 року.

У судове засідання ОСОБА_1 не з`явився, надавши заяву про розгляд справи за його відсутності.

Дослідивши матеріали справи, суд дійшов до висновку, що в діях ОСОБА_1 вбачається склад адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 41 ч. 1 КУпАП, порушення вимог законодавства про працю та про охорону праці, за яке він повинен нести адміністративну відповідальність, так як його вина підтверджується протоколом про адміністративне правопорушення, витягом з акту від 26.11.2021 року, копіями наказів про призначення на посаду ОСОБА_1 та прийняття на роботу ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , копією наказу про надання частини щорічної відпустки ОСОБА_7 , копією табелю обліку робочого часу та копією графіку відпусток працівників за 2021 рік.

При накладенні стягнення суд враховує характер вчиненого правопорушення, особу порушника, який працює, обставини, що пом`якшують і обтяжують відповідальність, і вважає за необхідне накласти на ОСОБА_1 адміністративне стягнення у виді штрафу в мінімальному розмірі, оскільки особі, що скоїла адміністративне правопорушення, необхідно призначити стягнення, необхідне і достатнє для її виправлення та попередження вчинення нових правопорушень.

Керуючись ст. 33, 40-1, 221, 280, 283, 284 Кодексу України про адміністративні правопорушення, суд

постановив:

Притягнути ОСОБА_1 до адміністративної відповідальності за ст. 41 ч. 1 КУпАП та накласти на нього адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі 30 (тридцяти) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 510 (п`ятсот десять) гривень.

Стягнути з ОСОБА_1 в дохід держави судовий збір у розмірі 496 (чотириста дев`яносто шість) гривень 20 коп.

Особа, притягнута до адміністративної відповідальності, зобов`язана сплатити штраф не пізніш як через п`ятнадцять днів з дня вручення їй постанови про накладення штрафу, а в разі оскарження такої постанови - не пізніш як через п`ятнадцять днів з дня повідомлення про залишення скарги без задоволення і повідомити про цесудшляхомпредставлення документа про його сплату.

У разінесплати штрафу узазначений строк в добровільному порядку,його стягненняпроводиться примусово і зособи, притягнутої до адміністративної відповідальності,стягується подвійнийрозмірштрафу відповідно доположеньч. 2 ст. 308 КУпАП, який становитиме 1020 гривень.

Постанова може бути оскаржена до Чернігівського апеляційного суду через Ічнянський районний суд протягом десяти днів з дня її винесення.

Суддя В.М. Овчарик

Джерело: ЄДРСР 102835837
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку