open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 683/2949/21

1-кс/683/907/2021

УХВАЛА

28 грудня 2021 року м. Старокостянтинів

Слідчий суддя Старокостянтинівського районного суду Хмельницької області ОСОБА_1 , з участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши клопотання слідчого СВ ВП №1 ХРУП ГУ НП в Хмельницькій області ОСОБА_3 про дозвіл на тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю у кримінальному провадженні №12021243100000226,

встановив:

28 грудня 2021 року слідчий СВ ВП №1 ХРУП ГУ НП в Хмельницькій області ОСОБА_3 звернулася до суду з клопотанням, погодженим прокурором Хмельницької окружної прокуратури ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до документів, з метою тимчасового вилучення оригіналів медичних документів, а саме: історії хвороби у якій містяться протоколи операцій, рентгенівській знімки, комп`ютерна томографія (електронному та паперовому варіантах), виписний епікриз видана на ім`я ОСОБА_5 ІНФОРМАЦІЯ_1 , який перебував на стаціонарному лікуванні з 10 жовтня 2021 року у КНП « ІНФОРМАЦІЯ_2 », яка розташована за адресою: АДРЕСА_1 , з можливістю вилучення оригіналів.

Слідча СВ ВП №1 ХРУП ГУ НП в Хмельницькій області ОСОБА_3 подала заяву про розгляд клопотання у її відсутності, клопотання підтримує та просить задовольнити.

Розгляд клопотання необхідно проводити без виклику представників КНП « ІНФОРМАЦІЯ_2 », у володінні яких знаходяться документи, на підставі ч.2 ст.163 КПК України.

Дослідивши матеріали клопотання та надані для ознайомлення документи, слідчий суддя дійшов висновку, що клопотання підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

Установлено, що відділом поліції № 1 Хмельницького РУП ГУ НП в Хмельницькій області, здійснюється досудове розслідування кримінального провадження №12021243100000226, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 10 жовтня 2021 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст.286 КК України.

Так, відповідно до матеріалів 10 жовтня 2021 року близько 12 год. 10 хв. в м. Старокостянтинові по вулиці Грушевського, водій ОСОБА_6 1979 р.н. керуючи автомобілем "ВАЗ 2103" д.н.з. « НОМЕР_1 » виїхав на смугу зустрічного руху з метою повороту ліворуч до магазину будівельних матеріалів « ІНФОРМАЦІЯ_3 », не врахував дорожньої обстановки та не надав перевагу в русі мотоциклу «Альфа» д.н.з. « НОМЕР_2 », під керуванням ОСОБА_5 1949 р.н. місцевого жителя, який рухався в зустрічному напрямку та допустив зіткнення із цим мотоциклом. В наслідок ДТП водій мотоциклу «Альфа» ОСОБА_5 1949 р.н. отримав тілесні ушкодження у вигляді закритого компресійного перелому 12 грудного хребця, госпіталізовано до травматологічного відділення ІНФОРМАЦІЯ_4 .

Як зазначає слідчий, що для проведення судово-медичної експертизи необхідно дослідити медичну документацію ОСОБА_5 , яка знаходиться у КНП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » та містить інформацію, яка відноситься до лікарської таємниці. Враховуючи, що отримати вказану інформацію неможливо іншим способом та вона має суттєве значення для встановлення ступеню тяжкості тілесних ушкоджень, механізму їх спричинення та локалізації, які були спричиненні для ОСОБА_5 , за обставин кримінального провадження необхідно отримати тимчасовий доступ до документів, які містять лікарську таємницю і зберігаються у КНП « ІНФОРМАЦІЯ_2 », що по АДРЕСА_1 , а саме історію хвороби з КНП « ІНФОРМАЦІЯ_2 »,у якіймістяться протоколи операцій, рентгенівській знімки, комп`ютерна томографія (електронному та паперовому варіантах), виписний епікриз на ім`я ОСОБА_5 ІНФОРМАЦІЯ_1 , який перебував на стаціонарному лікуванні з 10 жовтня 2021 року у КНП « ІНФОРМАЦІЯ_2 ».

Згідно зі ст.39-1 Основ законодавстваУкраїни проохорону здоров`я пацієнт має право на таємницю про стан свого здоров`я, факт звернення за медичною допомогою, діагноз, а також про відомості, одержані при її медичному обстеженні. Забороняється вимагати та подавати за місцем роботи або навчання інформацію про діагноз та методи лікування пацієнта.

Відповідно до ст.40 Основ законодавства України про охорону здоров`я,яка передбачає,що медичніпрацівники таінші особи,яким узв`язку звиконанням професійнихчи службовихобов`язків стало відомо про хворобу, медичне обстеження, огляд та їх результати, інтимну і сімейну сторони життя громадянина, не мають права розголошувати ці відомості, крім передбачених законодавчими актами випадків.

Відповідно до ст.159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, робити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку). Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Ураховуючи викладене, а також неможливість отримати відомості в інший спосіб, а також те, що з матеріалів кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав уважати, що вказана інформація має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, є всі підстави для надання дозволу на тимчасовий доступ до вище вказаних документів.

Керуючись ст.ст.159, 163, 164 КПК України,

ухвалив:

Клопотання задовольнити.

Надати ОСОБА_3 , слідчому СВ ВП № 1 Хмельницького РУП ГУ НП в Хмельницькій області лейтенанту поліції ОСОБА_7 , слідчому СВ ВП № 1 Хмельницького РУП ГУ НП в Хмельницькій області лейтенанту поліції ОСОБА_8 , старшому слідчому СВ ВП № 1 Хмельницького РУП ГУ НП в Хмельницькій області капітану поліції ОСОБА_9 , старшому слідчому СВ ВП № 1 Хмельницького РУП ГУ НП в Хмельницькій області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_10 , слідчому СВ ВП № 1 Хмельницького РУП ГУ НП в Хмельницькій області лейтенанту поліції ОСОБА_11 , заступнику начальника СВ ВП № 1 Хмельницького РУП ГУ НП в Хмельницькій області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_12 , старшому слідчому СВ ВП № 1 Хмельницького РУП ГУ НП в Хмельницькій області капітану поліції ОСОБА_13 , слідчому СВ ВП № 1 Хмельницького РУП ГУ НП в Хмельницькій області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_14 та слідчому СВ ВП № 1 Хмельницького РУП ГУ НП в Хмельницькій області лейтенанту поліції ОСОБА_15 дозвіл на тимчасовий доступ до документів, з метою тимчасового вилучення оригіналів медичних документів, а саме: історії хвороби у якій містяться протоколи операцій, рентгенівській знімки, комп`ютерна томографія (електронному та паперовому варіантах), виписний епікриз видана на ім`я ОСОБА_5 ІНФОРМАЦІЯ_1 , який перебував на стаціонарному лікуванні з 10 жовтня 2021 року у КНП « ІНФОРМАЦІЯ_2 », яка розташована за адресою: АДРЕСА_1 , з можливістю вилучення оригіналів.

Відповідно до ч.1 ст.166 КПК України у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала діє до 28 лютого 2022 року включно.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя:

Джерело: ЄДРСР 102272740
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку