open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 686/8428/21

Провадження № 1-кп/686/1068/21

ВИРОК

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

«21» грудня 2021 року м. Хмельницький

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області у складі: головуючого судді ОСОБА_1 ,

з участю секретаря ОСОБА_2 , прокурора ОСОБА_3 , обвинуваченого ОСОБА_4 та його захисника-адвоката ОСОБА_5 , розглянув у відкритому судовому засіданні в залі суду угоду про визнання винуватості у кримінальному проваджені згідно ЄРДР №12020245010001129 від 08.10.2020 року, яке надійшло до суду з обвинувальним актом відносно -

ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця та жителя АДРЕСА_1 , українця, громадянина України, з неповною вищою освітою, непрацюючого, розлученого, маючого на утриманні малолітню дитину, раніше не судимого,

обвинуваченого у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.389 КК України,-

ВСТАНОВИВ:

Органом досудового розслідування ОСОБА_4 обвинувачується в тому, що вироком Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області від 23.10.2019 року ОСОБА_4 засуджено за ч. 1 ст. 190 КК України до покарання у виді 60 (шістдесяти) годин громадських робіт та 06.12.2019 року ОСОБА_4 поставлено на облік в Хмельницькому міськрайонному відділі філії Державної установи "Центр пробації" у Хмельницькій області

У подальшому, 08.01.2020 року в Хмельницькому міськрайонному відділі філії Державної установи "Центр пробації" у Хмельницькій області ОСОБА_4 ознайомився з порядком та умовами відбування призначеного йому покарання у виді громадських робіт, під час чого останній був попереджений про кримінальну відповідальність за ухилення від відбування такого покарання та отримав направлення в Управляючу муніципальну компанію «Південно-Західна» м. Хмельницького, для відбування покарання у виді громадських робіт. На підставі чого, 13.01.2020 року директором УМК «Південно-Західна» винесено наказ №5 про прийняття ОСОБА_4 для відбування покарання у виді громадських робіт.

Так, ОСОБА_4 , будучи попередженим про кримінальну відповідальність за ухилення від відбування покарання у виді громадських робіт, достовірно знаючи про необхідність відпрацювання громадських робіт, та згідно графіку виходу на роботу у період з 13 по 17 січня 2020 року відбув за визначеним йому місцем в УМК «Південно-Західна» 20 (двадцять) годин громадських робіт та в подальшому, у період з 20.01.2020 року по 27.04.2020 року не з`явився для відбування покарання у виді громадських робіт в УМК «Південно-Західна» м. Хмельницького, не маючи на те законних підстав чи будь-яких поважних причини, тобто умисно, свідомо ухилився від відбування покарання у виді громадських робіт.

У зв`язку із чим, 28.04.2020 року ОСОБА_4 винесено застереження у виді письмового попередження про притягнення його до кримінальної відповідальності за ч. 2 ст. 389 КК України, з яким останній ознайомився та власноручно підписав.

Однак, будучи письмово попередженим про притягнення до кримінальної відповідальності за ч. 2 ст. 389 КК України, ОСОБА_4 , не зважаючи на винесене застереження, свідомо ігноруючи покладене на нього зобов`язання, без поважних причин, умисно, з метою ухилитися від відбування покарання, у період з 28.04.2020 року по 23.03.2021 року жодного разу не з`явився для відбування покарання у виді громадських робіт в УМК «Південно-Західна» м. Хмельницького, не маючи на те законних підстав чи будь-яких поважних причини, тобто умисно, свідомо ухилявся від виконання покарання у виді громадських робіт.

Таким чином, вказаними протиправними діями ОСОБА_4 , діючи умисно, ухилився від виконання вироку Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області від 23.10.2019 щодо відбування призначеного йому покарання у виді 60 (шістдесяти) годин громадських робіт.

Вищевказаними протиправними діями ОСОБА_4 вчинив кримінальне правопорушення передбачене ч.2 ст.389 КК України, тобто ухилення засудженого від відбування покарання у виді громадських робіт.

20 грудня 2021 року між прокурором Окружної прокуратури м. Хмельницький ОСОБА_3 , якій на підставі ст. 37 КПК України надані повноваження прокурора у вказаному кримінальному провадженні (далі Прокурор) та обвинуваченим ОСОБА_4 , з участю захисника адвоката ОСОБА_5 , укладена угода про визнання винуватості на таких умовах:

- беззастережне визнання своєї винуватості обвинуваченим ОСОБА_4 у вчинені кримінального правопорушення передбаченого ч.2 ст.389 КК України;

- наявність обставин, які пом`якшують покарання ОСОБА_4 , а саме: щире каяття та активне сприяння розкриттю кримінального правопорушення;

- відсутність обставин, які відповідно до ст.67 КК України обтяжують покарання ОСОБА_4 ;

- згода ОСОБА_4 на призначення йому покарання, визначеного сторонами, за вчинення кримінального правопорушення передбаченого ч.2 ст.389 КК України у виді арешту строком на 1 (один) місяць. На підставі ст.71 КК України до узгодженого сторонами покарання повністю приєднати невідбуту частину покарання згідно вироку Хмельницького міськрайонного суду від 23.10.2019 року у виді 40 годин громадських робіт, що відповідно до ст.72 КК України відповідає 5 (п`яти) дням арешту, та визначити остаточне покарання ОСОБА_4 у виді арешту строком на 1 (один) місяць 5 (п`ять) днів.

В судовому засіданні обвинувачений ОСОБА_4 , в присутності захисника, підтвердив суду, що він цілком розуміє свої права передбачені п.1 ч.4 ст.474 КПК України, наслідки укладення та затвердження угоди передбачені ст.473 КПК України, характер обвинувачення, вид покарання та інші заходи, які будуть застосовані до нього у разі затвердження угоди судом. При цьому, ОСОБА_4 заявив про повне визнання своєї винуватості в пред`явленому обвинуваченні, підтвердив обставини скоєння злочину, викладені в обвинувальному акті, свою згоду на призначення узгодженого з прокурором покарання і просив суд затвердити угоду.

Про те, що їм зрозумілі наслідки затвердження угоди судом, передбачені ст.473 КПК України, заявили в суді також прокурор і захисник, та просили суд затвердити угоду.

Суд переконався, що укладення угоди сторонами є добровільним, тобто не є наслідком застосування насильства, примусу, погроз або наслідком обіцянок чи дій будь-яких інших обставин, ніж ті, що передбачені в угоді.

Зміст угоди про визнання винуватості, умови та порядок її укладення відповідають вимогам ст.ст. 468, 469, 470, 472, 473 КПК України, підстав для відмови в затвердженні угоди не встановлено.

Узгоджена прокурором і обвинуваченим міра покарання відповідає загальним засадам призначення покарання, інтересам суспільства не суперечить, є справедливою, необхідною і достатньою для виправлення ОСОБА_4 та запобігання вчинення ним нових злочинів. При цьому суд приймає до уваги, що ОСОБА_4 вчинив умисний кримінальний проступок. Разом з тим, суд враховує, що за місцем проживання обвинувачений характеризується посередньо, спиртними напоями не зловживає, скарг на його поведінку не надходило, на обліках у лікарів психіатра та нарколога не перебуває, має на утриманні малолітню дитину.

В якості обставин, що пом`якшують покарання обвинуваченого , суд враховує його щире каяття, активне сприяння органам досудового слідства у розкритті кримінального правопорушення.

Обставин, що обтяжують покарання ОСОБА_4 не встановлено.

Приймаючи до уваги суспільну небезпеку та ступінь тяжкості вчиненого кримінального правопорушення, відомості про особу винного, а також наявність обставин, які пом`якшують покарання та істотно знижують ступінь тяжкості вчиненого, суд дійшов висновку укладену між прокурором та обвинуваченим ОСОБА_4 угоду про визнання винуватості затвердити та призначити останньому за вчинення кримінального правопорушення передбаченого ч.2 ст.389 КК України узгоджене сторонами покарання у виді арешту.

Процесуальних витрат та речових доказів по справі не має, арешт на майно не накладався.

Керуючись ст.ст. 368, 370, 374-376, 475 КПК України, суд,-

УХВАЛИВ:

Укладену 20 грудня 2021 року між прокурором Окружної прокуратури м. Хмельницький ОСОБА_3 та обвинуваченим ОСОБА_4 , з участю захисника адвоката ОСОБА_5 угоду про визнання винуватості затвердити.

ОСОБА_4 визнати винуватим у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч.2 ст.389 КК України, на підставі якої призначити йому покарання у виді арешту строком на 1 (один) місяць.

На підставі ч.ч.1,2 ст.71, КК України до призначеного ОСОБА_4 покарання за даним вироком повністю приєднати невідбуту частину покарання за попереднім вироком Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області від 23 жовтня 2019 року у виді 40 (сорока) годин громадських робіт, що відповідає згідно п.4 ч.1 ст.72 КК України 5 (п`яти) дням арешту та остаточно призначити ОСОБА_4 за сукупністю вироків покарання у виді арешту строком на 1 (один) місяць і 5 (п`ять) днів.

Строк відбуття покарання ОСОБА_4 обчислювати з моменту звернення вироку до виконання та поміщення засудженого під арешт.

На вирок може бути подана апеляційна скарга до Хмельницького апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня проголошення вироку, з підстав, передбачених статтею 394 КПК України. Апеляційна скарга подається через Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги вирок, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції.

Суддя Хмельницького

міськрайонного суду ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 102173011
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку