open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 182/7218/21

Провадження № 1-в/0182/237/2021

У Х В А Л А

Іменем України

22.12.2021 року м. Нікополь

Нікопольський міськрайонний суд Дніпропетровської області у складі:

головуючого - суддіСтупак Т.С.,

секретар судового засідання Русін О.С.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в місті Нікополь Дніпропетровської області заяву АТ «Українська залізниця» в особі регіональної філії «Придніпровська залізниця» Акціонерного товариства «Українська залізниця» про заміну сторони у виконавчому листі №1937/11, за участі прокурора Сушайло Б.В.

в с т а н о в и в:

1.Акціонерне товариство «Українська залізниця» в особі регіональної філії «Придніпровська залізниця» Акціонерного товариства «Українська залізниця» звернулось до суду із клопотанням, в якій просить замінити сторону (стягувача) у виконавчому листі - Державне підприємство «Придніпровська залізниця» (49600, м. Дніпро, пр-т Карла Маркса, буд. 108, код ЄДРПОУ: 01073828) на його правонаступника - Акціонерне товариство «Українська залізниця» (03680, м. Київ, вул. Єжи Гедройця, буд. 5, код ЄДРПОУ: 40075815) в особі регіональної філії «Придніпровська залізниця» АТ «Укрзалізниця» (49038, м. Дніпро, пр-т Дмитра Яворницького, буд. 108, код ЄДРПОУ: 40081237).

2.Посилається на те, що 11.08.2011 року Нікопольським міськрайонним судом Дніпропетровської області видано виконавчий лист у справі № 1-937/11 про стягнення з ОСОБА_1 на користь ДП «Придніпровська залізниця» коштів на відшкодування матеріальної шкоди, заподіяної вчиненням кримінального правопорушення у розмірі 1674,09 грн. У зв`язку з реорганізацією Державної адміністрації залізничного транспорту шляхом злиття, Державне підприємство «Придніпровська залізниця» увійшло в перелік підприємств та установ залізничного транспорту загального користування на базі яких утворилось Акціонерне товариство «Українська залізниця», яке є правонаступником усіх прав та обов`язків Державної адміністрації залізничного транспорту, в тому числі і Державного підприємства «Придніпровська залізниця».

3.Прокурор не заперечував проти задоволення заяви.

4.Заявник просив розглядати справу без їх участі, про що надав відповідну заяву.

5.ОСОБА_1 про дату, час та місце розгляду справи був повідомлений належним чином, в судове засідання не з`явився, причини неявки суд не повідомив.

6.Відповідно до ч.ч.1,5ст. 539 КПК Українипитання, які виникають під час та після виконання вироку вирішуються судом за клопотанням (поданням) прокурора, засудженого, його захисника, законного представника, органу або установи виконання покарань, а також інших осіб, установ або органів у випадках, встановлених законом. Потерпілий, цивільний позивач, цивільний відповідач та інші особи мають право звертатися до суду з клопотаннями про вирішення питань, які безпосередньо стосуються їх прав, обов`язків чи законних інтересів. Неприбуття в судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про місце та час розгляду клопотання (подання), не перешкоджає проведенню судового розгляду, крім випадків, коли їх участь визнана судом обов`язковою або особа повідомила про поважні причини неприбуття. За таких обставин суд вважає за можливе розглядати клопотання за відсутності заявника та боржника.

7.Перевіривши обґрунтованість клопотання, суд дійшов таких висновків.

8.18 липня 2011 року вироком Нікопольського міськрайонного суду Дніпропетровської області у справі № 1-937/2011 ОСОБА_1 визнано винуватим у вчинення злочинів, передбачених ч.1 ст.185, ч.2ст.185 КК України, та призначено покарання з урахуванням вимог ст.70 КК України у виді позбавлення волі строком на два роки 6 місяців,Нн підставіст. 75 КК Українизвільнено ОСОБА_1 від відбування основного покарання з іспитовим строком 1 рік 6 місяців. Стягнуто з ОСОБА_1 на користь ДП «Придніпровська залізна дорога» матеріальні збитки у розмірі 1674,09 грн.

9.11 серпня 2011 року на підставі вироку суду у справі № 1-937/2011 видано виконавчий лист.

10.Відповідно допостанови Кабінету Міністрів України від 25.06.2014 № 200«Про утворення Публічного акціонерного товариства «Українська залізниця» на базі Державної адміністрації залізничного транспорту (код згідно з ЄДРПОУ 00034045) (далі - Укрзалізниця), підприємств та установ залізничного транспорту загального користування (далі - підприємства), які реорганізовуються шляхом злиття, згідно з додатком 1, утворено публічне акціонерне товариство «Українська залізниця» (далі - товариство), 100 відсотків акцій якого закріплюються в державній власності.

11.Державне підприємство «Придніпровська залізниця» увійшло в перелікпідприємств та установ залізничного транспорту загального користування, на базі яких утворюється публічне акціонерне товариство «Українська залізниця», визначених додатком 1 до зазначеної постанови.

12.Згідно з ч. 6ст. 2 Закону України від 23.02.2012 № 4442-VІ «Про особливості утворення акціонерного товариства залізничного транспорту загального користування»Публічне акціонерне товариство «Українська залізниця» є правонаступником всіх прав та обов`язків Державної адміністрації залізничного транспорту України та підприємств залізничного транспорту.

13.Відповідно до п.п.1 - 3 Статуту Акціонерне товариство «Українська залізниця» (далі - товариство) є юридичною особою, що утворене відповідно доЗакону України «Про особливості утворення акціонерного товариства залізничного транспорту загального користування»,постанови Кабінету Міністрів України від 25 червня 2014 р. № 200 «Про утворення публічного акціонерного товариства «Українська залізниця». Товариство утворене як акціонерне товариство, 100 відсотків акцій якого закріплюються в державній власності, на базі Укрзалізниці, а також підприємств, установ та організацій залізничного транспорту загального користування, які реорганізовано шляхом злиття, згідно з додатком 1 допостанови Кабінету Міністрів України від 25 червня 2014 р. № 200 "Про утворення публічного акціонерного товариства "Українська залізниця" (далі - підприємства залізничного транспорту). Товариство є правонаступником усіх прав і обов`язків Укрзалізниці та підприємств залізничного транспорту. Найменування товариства: українською мовою: повне - акціонерне товариство "Українська залізниця", скорочене - АТ «Укрзалізниця» . Тип товариства - приватне акціонерне товариство.

14.Згідно з витягом з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань вбачається, що також був створений відокремлений підрозділ товариства - Регіональна філія «Придніпровська залізниця».

15.Відповідно до ч.5ст.128 КПК Україницивільний позов у кримінальному провадженні розглядається судом за правилами, встановленими цим Кодексом. Якщо процесуальні відносини, що виникли у зв`язку з цивільним позовом, цим Кодексом не врегульовані, до них застосовуються нормиЦивільного процесуального кодексу Україниза умови, що вони не суперечать засадам кримінального судочинства.

16.Частинами 1, 2, 5ст.442ЦПК України передбачено, щоу разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження суд замінює таку сторону її правонаступником. Заяву про заміну сторони її правонаступником може подати сторона (заінтересована особа), державний або приватний виконавець. Положення цієї статті застосовуються також у випадку необхідності заміни боржника або стягувача у виконавчому листі до відкриття виконавчого провадження.

17.Враховуючи, що Акціонерне товариство «Українська залізниця» є правонаступником Державного підприємства «Придніпровська залізниця» суд задовольняє клопотання заявника про заміну стягувача у виконавчому листі.

Керуючисьст.128, 535, 539 КПК України, ст. 442 ЦПК України, суд

п о с т а н о в и в:

1.Заяву Акціонерне товариство «Українська залізниця» в особі регіональної філії «Придніпровська залізниця» Акціонерного товариства «Українська залізниця» - задовольнити.

2.Замінити сторону (стягувача) у виконавчому листі - Державне підприємство «Придніпровська залізниця» (49600, м. Дніпро, пр-т. Карла Маркса, буд. 108, код ЄДРПОУ: 01073828) на його правонаступника - Акціонерне товариство «Українська залізниця» (03680, м. Київ, вул. Єжи Гедройця, буд. 5, код ЄДРПОУ: 40075815) в особі регіональної філії «Придніпровська залізниця АТ «Укрзалізниця» (49038, м.Дніпро, пр-т. Дмитра Яворницького, буд.108, код ЄДРПОУ: 40081237).

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Дніпровського апеляційного суду через Нікопольський міськрайонний суд Дніпропетровської області протягом семи днів з дня її проголошення.

Суддя: Т. С. Ступак

Джерело: ЄДРСР 102099872
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку